Κοτζιάς: «Το πρόβλημα της ΝΔ είναι ότι είναι φοβική»

«Το πρόβλημα της ΝΔ είναι ότι είναι φοβική. Φοβάται διότι βλέπει σε κάθε συμφωνία ήττες και καταστροφές, δεν βλέπει τη δυνατότητα δημιουργίας» ανέφερε ο κ. Κοτζιάς.

kotzias-to-problima-tis-nd-einai-oti-einai-fobiki
|
SHARE THIS
0
SHARES

Επικριτικός κατά της ΝΔ εμφανίστηκε ο Νίκος Κοτζιάς αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, καταλογίζοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι είναι οπαδός της αδράνειας και ότι της αρέσει να συσσωρεύει προβλήματα.

«Το πρόβλημα της ΝΔ είναι ότι είναι φοβική. Φοβάται διότι βλέπει σε κάθε συμφωνία ήττες και καταστροφές, δεν βλέπει τη δυνατότητα δημιουργίας» δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και στο ίδιο ύφος ανέφερε ότι η ΝΔ μπερδεύει την γειτονιά με την γειτονία των κρατών και φαντάζεται ότι όταν δεν μας αρέσει η φάτσα του γείτονα δεν πρέπει να κάνουμε συμφωνίες.

Ο Νίκος Κοτζιάς εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι μεγάλη η μεταβατική περίοδος που έχουμε δώσει στην Β. Μακεδονία για να αλλάξει τα εσωτερικά της έγγραφα. Επικαλέστηκε την ενοποίηση των δύο Γερμανιών όπου υπήρξε μεταβατική περίοδος τεσσάρων ετών αν και η γλώσσα ήταν κοινή.

Σε ότι αφορά τέλος τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την είσοδο της χώρας στην ΕΕ, είπε ότι σε κάθε άνοιγμα των κεφαλαίων ένταξης οι ευρωπαικοί φορείς θα έχουν το δικαίωμα της άσκησης βέτο στην περίπτωση που η Β. Μακεδονία δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.

«Η χώρα είναι ευχαριστημένη με την εξωτερική πολιτική» δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς και καταλήγοντας επιτέθηκε εκ νέου στην ΝΔ. «Δεν καταλαβαίνουν και δεν θέλουν να καταλάβουν, δεν θέλουν να ασχολούνται με τα προβλήματα».

 

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook