Κουβέλης: Δεν είναι όμηροι οι δύο στρατιωτικοί στην Τουρκία

Διαχωρίζει με σαφήνεια τη θέση του από το Πάνο Καμμένο ο Φώτης Κουβέλης στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

koubelis-den-einai-omiroi-oi-duo-stratiwtikoi-stin-tourkia
SHARE THIS
0
SHARES

Διαχωρίζει με σαφήνεια τη θέση του από το Πάνο Καμμένο ο Φώτης Κουβέλης στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και τον χαρακτηρισμό «όμηροι» στον οποίο επιμένει να χρησιμοποιεί ο υπουργός Αμυνας. 

Η «ομηρεία» έχει άλλο περιεχόμενο και διαστάσεις, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο Φώτης Κουβέλης για τους  στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη. «Η έννοια της ομηρείας είναι διαφορετική από την παρατεταμένη και αδικαιολόγητη κράτηση. Εχει άλλο περιεχόμενο και άλλες διαστάσεις», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας. «Εμείς βεβαίως καταγράφουμε ως απαράδεκτο το γεγονός ότι για περίπου ένα μήνα κρατούνται δύο στρατιωτικά μας στελέχη, αλλά η ομηρεία, με συγκεκριμένο νομικό περιεχόμενο, σημαίνει άλλα πράγματα. Για αυτό και υποστηρίζουμε την άποψη ότι με σταθερή τη διεκδίκησή μας, με συγκεκριμένη δραστηριότητα της εξωτερικής μας πολιτικής, διεκδικούμε να επιστρέψουν το συντομότερο οι δύο στρατιωτικοί μας στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτούμε το νομικό περιεχόμενο της λέξης ομηρεία», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κουβέλης δεν δέχθηκε να κάνει εκτίμηση για το αν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί θα επιστρέψουν στη χώρα μας πριν από το Πάσχα, ενώ σημείωσε ότι πρόκειται για θέμα που μπορούσε να αντιμετωπιστεί με μία απλή συνεννόηση και η Τουρκία το ενέταξε στην κλιμακούμενη ένταση που θέλει να προκαλεί.

Για αρμοδιότητές του στο υπουργείο Αμυνας και τον κ. Καμμένο απάντησε «τα καθήκοντα του καθενός μας είναι προσδιορισμένα με εξαιρετική σαφήνεια από τον ίδιο τον πρωθυπουργό», ενώ εκτίμησε ότι η διαφωνία του υπουργού στο Σκοπιανό δεν αποτελεί το στοιχείο που δυσχεραίνει την προώθηση των διαπραγματεύσεων. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook