Κουτσούμπας: Διεκδικούν ψήφο 4 μνημονιακά κόμματα, 2 ακροδεξιά και το ΚΚΕ

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε σε συνέντευξή του πως ζητούν τη νψήφο του λαού τέσσερα μνημονιακά κόμματα, δύο ακροδεξιά και το ΚΚΕ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κουτσούμπας: Διεκδικούν ψήφο 4 μνημονιακά κόμματα, 2 ακροδεξιά και το ΚΚΕ

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τονίζει ότι «το κρίσιμο στοιχείο των εκλογών είναι ένα: το πόσο ψηλά θα είναι το ΚΚΕ, πόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός για να αντιμετωπίσει τα δύσκολα που είναι μπροστά».

Σημειώνει επίσης ότι «η δεξιά, συντηρητική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το δρόμο στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, τους ξέπλυνε και τους ανέστησε».

Αναφέρει ότι «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταγραφεί ως "προσκυνημένη" στο άδικο σύστημα, τον Τραμπ και την Κομισιόν. Πιάνει στο στόμα της και επιτίθεται στο ΚΚΕ γιατί ξέρει ότι πολύς κόσμος, τίμιοι αγωνιστές δεν κατέθεσαν τις αξίες τους στο σύστημα, όπως έκανε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, βγάζουν συμπεράσματα και τώρα συμπορεύονται με το ΚΚΕ».

Επίσης στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο ο Δ. Κουτσούμπας επισημαίνει ότι σε αυτές τις εκλογές «διεκδικούν έδρες στην Βουλή τέσσερα μνημονιακά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΜΕΡΑ25), δύο φασιστικά ακροδεξιά μορφώματα (Χρυσή Αυγή, Ελληνική Λύση) και το ΚΚΕ. Από αυτό και μόνο μπορούν οι εργαζόμενοι να δουν ποιος μπορεί να είναι δικό τους στήριγμα».

Τονίζει ότι «είτε με αυτοδύναμη κυβέρνηση είτε με κυβέρνηση συνεργασίας η αντιλαϊκή ουσία δεν αλλάζει», και προσθέτει «εμείς θα κάνουμε δύσκολη τη ζωή και αυτής της κυβέρνησης, όπως κάναμε απέναντι σε όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις».

Ακόμη, υπογραμμίζει ότι το ΚΚΕ «είναι το μόνο κόμμα που έχει πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας που συμφέρει την λαϊκή πλειοψηφία και όχι τους λίγους αυτής της χώρας».

Τέλος, μιλώντας για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο επισημαίνει ότι «λύση για το λαό μας, ασφάλεια και ειρήνη, συνεργασία και αλληλεγγύη, αξιοποίηση του φυσικού πλούτου με κριτήριο την λαϊκή ευημερία σημαίνει πριν από όλα πάλη ενάντια στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, σύγκρουση με το σύστημα που φέρνει μόνο βάσανα, φτώχεια και πολέμους για τους λαούς».

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ:

Ερ.: Η χώρα οδεύει προς τις κάλπες της 7ης Ιουλίου σε συνθήκες μεγάλης πόλωσης. Ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών για το ΚΚΕ;

Απ.: Το ματς για το ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει κριθεί, αφού ο Μητσοτάκης σκόραρε σε κενή εστία. Η δεξιά, συντηρητική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τον δρόμο στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, τους ξέπλυνε και τους ανέστησε. Αυτό από μόνο του απαντάει και στο αν έχει τελικά ουσία το ερώτημα «πόση θα είναι η διαφορά;». Για έναν εργαζόμενο, έναν συνταξιούχο, έναν νέο τι είναι καλύτερο; Να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ 2-3% παραπάνω για να εκλέξει βουλευτές απίθανους τύπους προερχόμενους ακόμη και από την ακροδεξιά και το παλιό, αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ ή να πάρει το ΚΚΕ 2-3% περισσότερο για να εκλέξει περισσότερους αγωνιστές βουλευτές; Το κρίσιμο στοιχείο των εκλογών είναι ένα: το πόσο ψηλά θα είναι το ΚΚΕ, πόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός για να αντιμετωπίσει τα δύσκολα που είναι μπροστά. Την επόμενη μέρα των εκλογών, κυριολεκτικά, στις 8 Ιούλη συνεδριάζει το Eurogroup με ατζέντα την Ελλάδα και την αντιμετώπιση των «δημοσιονομικών κενών» στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού. Αμφιβάλλει κανείς για το τι έρχεται;

Ερ.: Ποιος είναι ο στόχος του ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές και γιατί κάποιος να σας επιλέξει;

Απ.: Στόχος μας είναι ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, με μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα, με πιο υψηλό ποσοστό που θα κατατεθεί την επόμενη μέρα στους αγώνες στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, στην οργάνωση της αντεπίθεσης για να γίνουν πράξη τα «θέλω» των εργαζομένων και της νεολαίας μας. Ας σκεφτούμε: Αν το ΚΚΕ είχε 15% θα μπορούσαν με ευκολία να περάσουν μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα;

Σε αυτές τις εκλογές διεκδικούν έδρες στην Βουλή τέσσερα μνημονιακά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΜΕΡΑ25), δύο φασιστικά ακροδεξιά μορφώματα (Χρυσή Αυγή, Ελληνική Λύση) και το ΚΚΕ. Από αυτό και μόνο μπορούν οι εργαζόμενοι να δουν ποιος μπορεί να είναι δικό τους στήριγμα, ποιος μπορεί να αποτελεί φωνή και δύναμη των πολλών ενάντια στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση μέσα κι έξω από την Βουλή, ποια δύναμη μπορεί να πιέσει για να βάλουμε εμπόδια στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα. Μόνο ΚΚΕ λοιπόν! Κάθε ψήφος που χάνεται από το ΚΚΕ λύνει τα χέρια όσων μαυρίζουν την ζωή των εργαζομένων.

Ερ.: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι στις εθνικές εκλογές κρίνονται τα συγκεκριμένα κυβερνητικά προγράμματα των κομμάτων. Το ΚΚΕ τι αντιπροτείνει; Έχει πρόγραμμα διακυβέρνησης ή είναι κόμμα αντιπολίτευσης;

Απ.: Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έχει πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας που συμφέρει την λαϊκή πλειοψηφία και όχι τους λίγους αυτής της χώρας. Παλεύουμε για ανάπτυξη προς όφελος του λαού, για αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας με στόχο να ζει ο λαός μας καλύτερα, για ανάπτυξη απαλλαγμένη από την πηγή των σημερινών δεινών, δηλαδή την καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία. Είμαστε έτοιμοι όταν ο λαός αποφασίσει να πάρει στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την κυβέρνηση. Αυτή την Κυριακή κρίνεται το πόσο δυνατό είναι το ΚΚΕ για να οργανώνει τη λαϊκή πάλη, τη σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες για να ανοίξει ο δρόμος για την εργατική λαϊκή διακυβέρνηση. Στα προγράμματα τόσο της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται αυτούσιες οι δεσμεύσεις στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Βρίσκονται οι απαιτήσεις των βιομηχάνων, η πυξίδα με την οποία κινήθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας νόμους τις δικές τους απαιτήσεις στο όνομα της «αριστεράς». Έτσι βρήκε το θράσος ο Μητσοτάκης να διαλαλεί νέα αντιλαϊκά μέτρα λες και «δεν τρέχει τίποτα». Το ΚΚΕ αντιπροτείνει λαϊκή αντίσταση στις 8 Ιούλη, οργάνωση της αντεπίθεσης για να επιστρέψει η ελπίδα, το χαμόγελο και η αισιοδοξία στον λαό μας.

Ερ.: Προβλέπετε αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, όπως διαφαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις και σας ανησυχεί εσάς ένα τέτοιο ενδεχόμενο ή «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος», όπως σας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ;

Απ.: Είτε με αυτοδύναμη κυβέρνηση είτε με κυβέρνηση συνεργασίας η αντιλαϊκή ουσία δεν αλλάζει. Άλλωστε ήδη το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έχει δηλώσει ότι θα κάνει ξανά ό,τι έκανε και το 2011 και το 2012, θα συνεργαστεί με την ΝΔ. Εμείς θα κάνουμε δύσκολη τη ζωή και αυτής της κυβέρνησης, όπως κάναμε απέναντι σε όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Αυτός που δεν ανησυχεί σίγουρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταγραφεί ως «προσκυνημένη» στο άδικο σύστημα, τον Τραμπ και την Κομισιόν. Πιάνει στο στόμα της και επιτίθεται στο ΚΚΕ γιατί ξέρει ότι πολύς κόσμος, τίμιοι αγωνιστές δεν κατέθεσαν τις αξίες τους στο σύστημα, όπως έκανε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, βγάζουν συμπεράσματα και τώρα συμπορεύονται με το ΚΚΕ.

Όσον αφορά το σύνθημα «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος» είναι ιστορικά δικαιωμένο σε όσους διαβάζουν την πραγματική ιστορία... Πρόσφατα μάλιστα ο Τσίπρας μας είπε ότι είναι και συνεχιστής του Ελευθερίου Βενιζέλου, του πρωθυπουργού -εμπνευστή του αντικομμουνιστικού «ιδιώνυμου». Ο Τσίπρας κάθε φορά που μιλάει επιβεβαιώνει ότι μόνος του ταυτίζεται με το συντηρητικό στρατόπεδο, το οποίο μόνο «στα λόγια» πολεμάει.

Ερ.: Θα ήθελα και ένα σχόλιό σας για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο, σχετικά με το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου και της Ελλάδας και την ένταση της τουρκικής προκλητικότητας. Δεν εξασφαλίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα από τις ενέργειες της ΕΕ και των ΗΠΑ σε βάρος της Τουρκίας;

Απ.: Από ποιες ενέργειες; Από τα γενικόλογα ευχολόγια της Κομισιόν «ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις»; Από τα χαριεντίσματα και τα «καμία κύρωση» του Τραμπ στην Τουρκία; Ας είμαστε σοβαροί και ψύχραιμοι. Δεν μπορεί ο λύκος να φυλάει τα πρόβατα. Η πείρα δείχνει ότι ο λαός μας όχι απλά δεν πρέπει να παίρνει «τοις μετρητοίς» αλλά να «κουμπώνεται» κάθε φορά που ακούει τις κυβερνήσεις να μιλάνε για τους «ισχυρούς» διεθνείς συμμάχους. Η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο εντείνεται με τον αέρα που της δίνει το ΝΑΤΟ, που δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο. Εντείνεται με τις τροχιοδεικτικές που έχουν ρίξει οι ΗΠΑ και στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη συνδιαχείριση του Αιγαίου. Η Τουρκία κάνει γεωτρήσεις στην ΑΟΖ μιας χώρας από την οποία κατέχει το 40% και είναι μέλος της ΕΕ, 15 χρόνια τώρα, ενώ οι διεθνείς σύμμαχοι δρομολογούν οριστική διχοτόμηση της Κύπρου. Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας δεν εξασφαλίζονται σήμερα με τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες που έχουν επιλέξει η άρχουσα τάξη της χώρας και το πολιτικό της προσωπικό. Η εμπλοκή των ελληνοτουρκικών και του Κυπριακού στο μεγάλο «ανατολίτικο» παζάρι που διεξάγεται μεταξύ ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή εγκυμονεί μόνο περιπέτειες για τον ελληνικό λαό και τους γειτονικούς λαούς. Ωφελημένοι από την πολιτική της περιβόητης γεωστρατηγικής αναβάθμισης, πολιτική που υιοθετούν όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ, είναι μόνο ορισμένοι επιχειρηματικοί κολοσσοί της χώρας. Λύση για το λαό μας, ασφάλεια και ειρήνη, συνεργασία και αλληλεγγύη, αξιοποίηση του φυσικού πλούτου με κριτήριο την λαϊκή ευημερία σημαίνει πριν από όλα πάλη ενάντια στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, σύγκρουση με το σύστημα που φέρνει μόνο βάσανα, φτώχεια και πολέμους για τους λαούς. Σε αυτόν τον αγώνα πρωτοστατεί το ΚΚΕ, για αυτό ο ελληνικός λαός το χρειάζεται πιο δυνατό στις 8 Ιούλη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτό: Intimenews

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

"ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ" 14 Οκτ 2020 | 10:17

Μήνυμα Σακελλαροπούλου στην Τουρκία: Ο,τι χρειαστεί να κάνει ένας Πρόεδρος θα το κάνει ανεξαρτήτως φύλου

Ένα ξεχωριστό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, λέγοντας πως οτιδήποτε χρειαστεί να κάνει ένας Πρόεδρος, δεν συνδέεται καθόλου με το φύλο.

ΜΙΑ ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΡΟΙΤΕΡ 09 Οκτ 2020 | 12:28

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για όλα: Για τον Παναθηναϊκό, το τσιγάρο και τον πατέρα του

Στην εκπομπή "Tik Talk μίλησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος όπου αναφέρθηκε για όλα. Για τον Παναθηναϊκό, το τσιγάρο και τη σχέση με τον πατέρα του.

ΘΕΡΜΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΝ 09 Οκτ 2020 | 09:35

Μητσοτάκης στη Le Figaro: Σε μέτρα κατά της Τουρκίας θα οδηγήσει η ένταση - Δεν αποκλείεται όμως συνάντηση με Ερντογάν

Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση οι διερευνητικές επαφές με Τουρκία, αναφέρει ο Κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του Le Figaro.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 02 Οκτ 2020 | 13:35

Μητσοτάκης στον διεθνούς φήμης αναλυτή Ian Bremmer: Η Ευρώπη κατάλαβε καλύτερα "τι παίζεται" στην Ανατολική Μεσόγειο

Όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον διεθνολόγο και αναλυτή Ian Bremmer.

"ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ" 01 Οκτ 2020 | 13:34

Υπέρ των καταλήψεων και το ΚΚΕ - Κουτσούμπας: Είμαστε στο πλευρό των μαθητών

"Υπάρχουν λύσεις τώρα. Τί δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση;", σχολίασε ο Δ. Κουτσούμπας τασσόμενος υπ/ερ των μαθητικών κινητοποιήσεων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 30 Σεπ 2020 | 13:54

Καταλήψεις σχολείων: ΚΚΕ κατά Κεραμέως- "Προσπαθεί να εκβιάσει τους μαθητές"

Έντονη αντίδραση του ΚΚΕ στην απόφαση Κεραμέως για μαθήματα τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών και Σαββάτων στα υπό κατάληψη σχολεία.

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΠΕΞ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΠΑΠΑΧΕΛΑ 30 Σεπ 2020 | 10:25

Συνέντευξη Πομπέο στην "Καθημερινή" με ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία: Οχι σε μονομερείς ενέργειες

Η δέσμευση της Ουάσιγκτον στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου παραμένει ισχυρή, είπε ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών.

"ΦΕΟΥΔΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ" 28 Σεπ 2020 | 13:09

Καρφιά Κοντονή κατά Τσίπρα: Έχουμε φαινόμενα αρχηγισμού - Τα προβλήματα δεν λύνονται με πειθαρχικά

Ο κ. Κοντονής σε συνέντευξή του τόνισε πως υπάρχουν φέουδα μέσα στο κόμμα, ενώ σημείωσε πως τα προβλήματα δεν λύνονται με πειθαρχικά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ "ΕΛΛΑΔΑ 2021" 24 Σεπ 2020 | 11:11

Γιάννα Αγγελοπούλου: Δεν έχω πολιτικές φιλοδοξίες, θέλω να βοηθήσω τη χώρα όπως στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στην πρώτη της συνέντευξη στην ΕΡΤ1, η κ. Αγγελοπούλου ανέφερε, "έχουμε και plan A και plan B διότι είμαστε αποφασισμένοι να τιμήσουμε την Επανάσταση".

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ 23 Σεπ 2020 | 11:37

Κουτσούμπας στην Καρδίτσα: Αποζημιώσεις χωρίς αστερίσκους - Δεν είναι ώρα για ψίχουλα

Δεν μπορεί ο άλλος να αποκαταστήσει αυτό που έχει χάσει με ένα επίδομα και ψίχουλα. Ούτε με αναστολές κάποιων χρεών για ένα εξάμηνο, δήλωσε ο Δ. Κουτσούμπας.

20 Οκτ 2020 | 23:33

Ρεσιτάλ προκλητικότητας από την Τουρκία: Με NAVTEX ζητά αποστρατικοποίηση Λήμνου, Σαμοθράκης και Αη Στράτη

Η Άγκυρα προχώρησε σε έκδοση αντι-NAVTEX με αφορμή ελληνικές ασκήσεις στο Αιγαίο, επικαλούμενη τη Συνθήκη της Λωζάννης, την οποία αμφισβητεί ο Ερντογάν - Συνεχίζει τις απειλές ο Τούρκος πρόεδρος

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΑΝΝΑ ΠΙΣΟΝΕΡΟ 20 Οκτ 2020 | 22:19

Κομισιόν: Η ΕΕ χαιρετίζει τη συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας για τη Χάγη

Η αρμόδια εκπρόσωπος της Κομισιόν τάσσεται υπέρ της παραπομπής στη Χάγη για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 20 Οκτ 2020 | 21:01

Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη με Κικίλια, Χαρδαλιά και Τσιόδρα - Ανησυχία για την έκρηξη των κρουσμάτων

Εκτάκτως το απόγευμα της Τρίτης σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη μετά το ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού.