Κουτσούμπας: Ο λαός να στηρίξει ΚΚΕ που ήταν δίπλα του στους αγώνες

Είπε ότι μόνο το ΚΚΕ «έλεγε την αλήθεια στο λαό και τον καλούσε να ακυρώσει και την κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κουτσούμπας: Ο λαός να στηρίξει ΚΚΕ που ήταν δίπλα του στους αγώνες

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στη Θήβα, αναφέρθηκε στην συμπλήρωση 4 ετών «από την «κωλοτούμπα» του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015 για να μας φορέσει «καπέλο» το 3ο πιο βάρβαρο μνημόνιο. Τότε που το λαϊκό «όχι» έγινε «ναι» μέσα σε ένα βράδυ. Τότε που το δούλεμα στον ελληνικό λαό πήγε σύννεφο. Τότε που του μιλούσαν για «ανάσες αξιοπρέπειας» και πίσω από την πλάτη του έστελναν επιστολές στην τρόικα και παρακαλούσαν για νέα συμφωνία-μνημόνιο. Τότε που ο κύριος Τσίπρας μας κουνούσε το δάχτυλο μέσα στη Βουλή, λέγοντας, ότι δεν θα φέρει μνημόνιο».

Είπε ότι μόνο το ΚΚΕ «έλεγε την αλήθεια στο λαό και τον καλούσε να ακυρώσει και την κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ και τα τρομοκρατικά διλήμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και να πει συνολικά «ΌΧΙ σε κάθε μνημόνιο, ΌΧΙ στην ΕΕ». Επειδή βλέπαμε ότι ο κ. Τσίπρας ήθελε ένα δημοψήφισμα μόνο και μόνο για να στρώσει το έδαφος της τυπικής συνθηκολόγησης με το Σόιμπλε και τη Μέρκελ».

Όπως επισήμανε η «κωλοτούμπα» δεν έγινε ξαφνικά στις 5 Ιουλίου, αλλά η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ «είχε προδιαγραφεί πριν ακόμα γίνει κυβέρνηση. Τότε που έδινε τα διαπιστευτήριά του στο μεγάλο κεφάλαιο και στους ιμπεριαλιστές» ενώ ταυτόχρονα «καλλιεργούσε αυταπάτες στο λαό ότι μπορεί μέσα σε αυτό το σύστημα και μέσα στην ΕΕ, χωρίς ριζικές αλλαγές να ανακουφιστεί, να ζήσει καλύτερα».

«Οι αυταπάτες και η εκκωφαντική διάψευσή τους οδήγησαν στην απογοήτευση, η απογοήτευση στη συντηρητική στροφή και κάπως έτσι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική και το ύφος που ακολούθησε, έφερε τον Μητσοτάκη καβάλα στο άλογο» υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ότι «δεν ξεχνάμε την περίοδο πριν το μνημόνιο που έβγαιναν μαζί Τσίπρας - Κωνσταντοπούλου - Βαρουφάκης κι έλεγαν ότι «η κατάργηση των μνημονίων ήταν απλά ένα σχήμα λόγου». Δεν πέρασαν 24 ώρες από το δημοψήφισμα και όλοι μαζί ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ, εκτός φυσικά από το ΚΚΕ, συμφώνησαν στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών σε νέο μνημόνιο. Και μόνο το ΚΚΕ είχε βγει κι είχε καταγγείλει στο λαό αυτή τη μεγάλη συμπαιγνία και κοροϊδία του λαού που κατέληξε στην κοινή ψήφο τους στο 3ο μνημόνιο».

Υπενθύμισε ότι ο Γ. Βαρουφάκης «ψήφισε ΝΑΙ με επιστολική ψήφο στις 10 Ιουλίου στην εξουσιοδότηση της Βουλής προς την κυβέρνηση για να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο και τώρα κάνει πως δεν το θυμάται», προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο Γ. Βαρουφάκης «είναι ο ίδιος άνθρωπος που τον Φλεβάρη του 2015 επέκτεινε με τη τζίφρα του το μνημόνιο Σαμαρά-Βενιζέλου». «Γι' αυτό και λέμε ότι την Κυριακή ο λαός μας έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 4 μνημονιακούς, 2 φασίστες - ακροδεξιούς και στο ΚΚΕ» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας ότι ο ελληνικός λαός «δεν είναι αναγκασμένος να ακολουθήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο βούρκο που έχει επιλέξει», ούτε είναι «αναγκασμένος να γυρίσει πίσω και να δώσει συγχωροχάρτι στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», ενώ, επίσης, «δεν έχει λόγο να σκορπίσει ξανά τη ψήφο του σε κόμματα μιας χρήσης που κάνουν τη βρώμικη δουλειά για την οποία τα προορίζει το σύστημα».

«Ο ελληνικός λαός έχει επιλογή να στηρίξει το ΚΚΕ που του είπε μόνο την αλήθεια, που ήταν, είναι και θα είναι δίπλα του, μπροστά στους αγώνες και απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση και στη Βουλή και στους αγώνες» υπογράμμισε.

Ο Δ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για νέα αντιλαϊκά μέτρα και προδιαγεγραμμένη πορεία από την Δευτέρα βάσει των δεσμεύσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2060 τις οποίες «έχουν προσυπογράψει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

«Όσοι δεν θέλουν να δουν μεθαύριο το βράδυ τον Μητσοτάκη, τον Άδωνι και τον Βορίδη να χαμογελούν, ας σκεφτούν τι είναι αυτό που μπορεί να τους κόψει το γέλιο. Δεν είναι η Παπακώστα, ο Κουίκ, ο Ραγκούσης, άνθρωποι δηλαδή με τους οποίους έχουν κάτσει στις ίδιες υπουργικές καρέκλες στο πρόσφατο παρελθόν. Είναι μόνο ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, με δεκάδες βουλευτές, γιατί μόνο έτσι θα ξέρουν όλοι αυτοί ότι θα φτύσουν αίμα για να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα. Γιατί θα ξέρουν ότι θα τους βομβαρδίσουμε με τις προτάσεις νόμου και τις τροπολογίες του ΚΚΕ και θα πρέπει να ψάχνουν κάθε φορά δικαιολογίες για να τις απορρίψουν» υπογράμμισε.

Απευθυνόμενος στον λαό της Βοιωτίας τον κάλεσε να θέσει στον εαυτό του το ερώτημα αν προτιμά την τρίτη έδρα της περιφέρειας να την πάρει η εγκληματική-ναζιστική Χρυσή Αυγή ή το ΚΚΕ, αν προτιμά να πάρει 2 βουλευτές η ΝΔ ή την μία να την πάρει το ΚΚΕ;

«Προτιμά να υπάρχει βουλευτής Βοιωτίας ναζιστής που ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής και λέει ότι δεν πρέπει να πληρώσουν αποζημιώσεις για τη σφαγή στο Δίστομο οι Γερμανοί αλλά τα ελληνικά κόμματα; ή προτιμά να υπάρχει βουλευτής Βοιωτίας από το ΚΚΕ, που θα φέρει στη Βουλή τις διεκδικήσεις των χιλιάδων βιομηχανικών εργατών της περιοχής, των εμποροϋπαλλήλων, των φτωχών αγροτών και των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων;» πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στις έτοιμες τροπολογίες και προτάσεις νόμου που το ΚΚΕ θα καταθέσει στη Βουλή την επομένη των εκλογών με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, υπενθυμίζοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ είχαν απορρίψει τις έξι προτάσεις νόμου και τις δεκάδες τροπολογίες του ΚΚΕ για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων.

Ανέφερε επίσης ότι οι προτάσεις νόμου της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων «είχαν στο επίκεντρο τους, είτε την υλοποίηση αντεργατικών μέτρων και μέτρων στήριξης του κεφαλαίου, είτε το ξεγέλασμα του λαού, μέσα από τη γνωστή τακτική «σου αφαιρώ 10 και σου επιστρέφω 1».

«Να λοιπόν γιατί ο λαός μας πρέπει να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ. Έτσι ώστε, απέναντι στη νέα επόμενη κυβέρνηση, να υπάρχει μια πραγματική δύναμη πίεσης, αντίστασης, οργάνωσης του αγώνα. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με τη δύναμη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την Κοινωνική Συμμαχία. Θα διεκδικήσουμε επίλυση κρίσιμων λαϊκών προβλημάτων» είπε ο Δ. Κουτσουμπας, καλώντας σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ και τονίζοντας «δεν θα σας διαψεύσει ποτέ. Θα λάμψει το χαμόγελο όλων. Γιατί το ΚΚΕ έχει μια μεγάλη αγκαλιά ανοιχτή για όλους και για όλες.

Πηγή-Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

"ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ" 01 Οκτ 2020 | 13:34

Υπέρ των καταλήψεων και το ΚΚΕ - Κουτσούμπας: Είμαστε στο πλευρό των μαθητών

"Υπάρχουν λύσεις τώρα. Τί δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση;", σχολίασε ο Δ. Κουτσούμπας τασσόμενος υπ/ερ των μαθητικών κινητοποιήσεων.

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 31 Οκτ 2020 | 14:01

Προπηλακισμός πρύτανη ΑΣΟΕΕ: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με πρυτάνεις τη Δευτέρα

Ο πρωθυπουργός θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας με αφορμή την άθλια επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 31 Οκτ 2020 | 13:22

Μήνυμα στήριξης Μητσοτάκη σε Τσιόδρα με "καρφιά" στον ΣΥΡΙΖΑ

Στήριξη του Σωτήρη Τσιόδρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο διάγγελμα

31 Οκτ 2020 | 13:19

Βενιζέλος για την επίθεση στον πρύτανη: Χυδαία προσβολή της δημοκρατίας και της ακαδημαϊκής ελευθερίας

"Όσοι πιστεύουν ότι η συμβίωση με τη βία είναι μέθοδος επιβίωσης μέσα στο Πανεπιστήμιο κάνουν ιστορικό λάθος" δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ 31 Οκτ 2020 | 11:57

Κορονοϊός - Νέα μέτρα: Κλείνουν εστίαση, ψυχαγωγία και άθληση σε Αττική και Β. Ελλάδα από την Τρίτη

Αυτά είναι τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού. Κλείνουν μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια. Ανοικτά τα κομμωτήρια και τα ξενοδοχεία.

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ TWITTER 30 Οκτ 2020 | 23:03

Σεισμός στη Σάμο: Συλλυπητήρια σε Ελλάδα και Τουρκία από τις ΗΠΑ

Ετοιμότητα να βοηθήσουν την Ελλάδα και την Τουρκία μετά τον καταστροφικό σεισμό δήλωσαν οι ΗΠΑ

«ΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» 30 Οκτ 2020 | 20:38

Το ευχαριστώ του Ερντογάν στον Μητσοτάκη: "Η αλληλεγγύη σε δύσκολους καιρούς είναι πολυτιμότερο από πολλά πράγματα"

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε μέσω twitter τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν νωρίτερα το απόγευμα.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΜΕΡΑ25 30 Οκτ 2020 | 18:57

Χαμός στο Twitter με την ανάρτηση Βαρουφάκη: Η σκέψη του είναι στη Σμύρνη αλλά ξέχασε τη... Σάμο

Πάρτι στο Twitter με την ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη για το σεισμό στη Σάμο που έπληξε και τη Σμύρνη

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 30 Οκτ 2020 | 18:51

Σεισμός στη Σάμο: "Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές" - Τα συλλυπητήρια Μητσοτάκη για τον θάνατο των δύο παιδιών

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο των δύο ανήλικων στον σεισμό στη Σάμο εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ 30 Οκτ 2020 | 18:45

Αλληλεγγύη μετά τα Ρίχτερ: Ελλάδα και Τουρκία έτοιμες να βοηθήσουν η μία την άλλη

Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα στη Σάμο και η Ελλάδα την Τουρκία στη Σμύρνη.

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 30 Οκτ 2020 | 18:35

Σεισμός: Μήνυμα Σακελλαροπούλου - "Η ανθρώπινη τραγωδία δεν γνωρίζει σύνορα"

Συλληπητήριο μήνυμα από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε όσους θρηνούν θύματα από τον σεισμό που έπληξε Σάμο και Σμύρνη.

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 30 Οκτ 2020 | 17:16

Σεισμός: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν- "Οι λαοί μας πρέπει να μείνουν ενωμένοι"

"Όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, υπάρχουν στιγμές που οι πολίτες μας πρέπει να σταθούν ο ένας δίπλα στον άλλο" το μήνυμα Μητσοτάκη μετά τον σεισμό.

ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΜΑΚ 30 Οκτ 2020 | 17:14

Επικοινωνία Δένδια με Τσαβούσογλου: Σε ετοιμότητα η Ελλάδα να αποστείλει βοήθεια στην Τουρκία

Ο Ν. Δένδιας επικοινώνησε με τον Μ. Τσαβούσογλου και εξέφρασε την ετοιμότητα της Ελλάδας να αποσταλούν άμεσα δυνάμεις της ΕΜΑΚ στην Τουρκία