Κουτσούμπας: Οι μέρες που θα ξανά-συγκλονίσουν τον κόσμο, θα έρθουν

Κάλεσε όσους αξιοποιούν σωστά την πείρα τους και όσους νιώθουν απογοητευμένοι και εξαπατημένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη στην ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κουτσούμπας: Οι μέρες που θα ξανά-συγκλονίσουν τον κόσμο, θα έρθουν

"Το μέλλον είναι εδώ! Τιμώντας την Οκτωβριανή Επανάσταση, το κορυφαίο κοσμοϊστορικό γεγονός του 20ου αιώνα, που πριν 100 χρόνια άνοιξε το δρόμο. Ώστε εμείς, η εργατική τάξη, οι λαοί όλου του κόσμου να πάρουμε τα μέτρα μας στον 21ο αιώνα, να τον κάνουμε τον αιώνα της τελικής νίκης του "νέου" πάνω στο "παλιό", να αφήσουμε το στίγμα μας στην ιστορία, να κατακτήσουμε το μέλλον του σοσιαλισμού - κομμουνισμού" υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην αποψινή του ομιλία στο 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης" στο Ίλιον.

Επισήμανε ότι το μέλλον βρίσκεται στην επαναστατική, μοναδική ανατρεπτική πολιτική πρόταση που καταθέτει το ΚΚΕ καθημερινά, εξοπλισμένο με την σχεδόν 100χρονη ιστορική του πείρα, το σύγχρονο επαναστατικό Πρόγραμμά του και τις Αποφάσεις του 20ου Συνεδρίου του.

Είπε ότι με την Οκτωβριανή Επανάσταση "περάσαμε οριστικά στην εποχή της ανατροπής του καπιταλισμού, περάσαμε στην εποχή των σοσιαλιστικών επαναστάσεων. Κι αυτό ισχύει ανεξάρτητα από τα πισωγυρίσματα, τις νέες δυσκολίες στο συσχετισμό της ταξικής πάλης" καλώντας την νεολαία να ερευνήσει, να μάθει, να μελετήσει και να βρει όσα το σύστημα της κρύβει για τον σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε, "να δει πίσω από τη διαστρέβλωση, τη συκοφαντία για τον σοσιαλισμό του 20ου αιώνα".

Μίλησε για την πορεία των μπολσεβίκων προς την νίκη, τον Οκτώβρη του '17, τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού, την καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης στην συντριβή του φασισμού και τον τεράστιο ρόλο που έπαιξαν τα κομμουνιστικά κόμματα σε όλες τις χώρες "σε αυτόν τον τιτάνιο αγώνα για τον σοσιαλισμό".

"Το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, ο ΔΣΕ, ήταν τα ηρωικά δημιουργήματα του ΚΚΕ στη χώρα μας. Όσες φορές ο λαός μας δέχτηκε και πάλεψε, στηριγμένος στην ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ, είχε επιτυχίες και νίκες" πρόσθεσε.

Κουτσούμπας: Οι μέρες που θα ξανά-συγκλονίσουν τον κόσμο, θα έρθουν

"Η Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, απέδειξε ότι ο καπιταλισμός ούτε αιώνιος είναι, ούτε ανίκητος. Μπορεί να οικοδομηθεί μια ανώτερη οργάνωση της κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο" είπε, τονίζοντας, ότι το ΚΚΕ έχει μελετήσει και εξάγει συμπεράσματα για τις αιτίες ανατροπής του σοσιαλισμού, αλλά δεν μηδενίζει την προσφορά του σοσιαλισμού, όπως κάνουν οι απολογητές του καπιταλισμού.

"Τα όσα έχουν μεσολαβήσει, από τις ανατροπές μέχρι και σήμερα, για πολλούς δικαιολόγησαν την παραίτηση. Για το ΚΚΕ όμως, τα 26 αυτά χρόνια που μεσολάβησαν, έκαναν ακόμα πιο κατηγορηματική, την επικαιρότητα του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Αυτό που είναι όμως ακόμα πιο καθαρό, είναι η αλήθεια των στίχων του Μαγιακόφσκι που μας καλούσε να ξελασπώσουμε το μέλλον. "Το μέλλον δεν θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς".

Και το μέλλον δεν είναι πίσω μας, δεν είναι ο καπιταλισμός είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός" υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, αφού σημείωσε ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρώσει τη μετάλλαξή του σε ένα αστικό κόμμα και μετρά ήδη δυόμιση χρόνια αστικής διαχείρισης", πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός "αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του, ως υπηρέτη των μονοπωλιακών ομίλων, της καπιταλιστικής ανάπτυξης" σημειώνοντας πως "η καπιταλιστική ανάπτυξη, παρά τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν απευθύνεται στο λαό, δεν μπορεί να είναι δίκαιη. Γιατί δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει".

"Τα παραδείγματα αμέτρητα και πιο πρόσφατο το ναυάγιο στη Σαλαμίνα. Από τη μια πανηγύρια για το ότι ο Πειραιάς γίνεται "πύλη εισόδου", διεθνής "κόμβος" και από την άλλη πλοία επιπλέοντα φέρετρα καταστρέφουν την υγεία και το περιβάλλον, στερούν από το λαό της Αθήνας ακόμα και μια βουτιά στο Σαρωνικό. Αυτή είναι η ανάπτυξή τους" είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε στα "βαθιά ταξικά και άδικα" αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όσα ετοιμάζεται να ψηφίσει με την τρίτη αξιολόγηση, προσθέτοντας "το ίδιο ταξικά και άδικα είναι τα όσα υπόσχεται η ΝΔ η οποία βέβαια υποστηρίζει ότι σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ εκείνη και ξέρει, και θέλει, και μπορεί να κάνει καλύτερα τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου".

Απευθυνόμενος στα νέα παιδιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων είπε "Λύση υπάρχει! Με το ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής!", αναλύοντας, στη συνέχεια, την σημασία και την δύναμη του οργανωμένου αγώνα.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απηύθυνε ιδιαίτερο χαιρετισμό στις διεθνείς αντιπροσωπείες που παρευρίσκονταν στο 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή και αναφέρθηκε στον συντονισμό της δράσης με όλους τους αγωνιζόμενους λαούς ενάντια "στον ίδιο στόχο, τον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό, που τσακίζει τα δικαιώματα μας σε όλο τον κόσμο".

Κουτσούμπας: Οι μέρες που θα ξανά-συγκλονίσουν τον κόσμο, θα έρθουν - εικόνα 2

Κάλεσε όσους αξιοποιούν σωστά την πείρα τους και όσους νιώθουν απογοητευμένοι και εξαπατημένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη στην ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ και στα άλλα κόμματα προσθέτοντας ότι η λύση για τον λαό βρίσκεται "εξω από το γήπεδο της αστικής διαχείρισης", σε συμπόρευση με το ΚΚΕ "για να ανατρέψουμε και να καταργήσουμε οριστικά τη βαρβαρότητα".

Κάλεσε την εργατική τάξη και την νεολαία να μην παγιδευτεί "για μια ακόμα φορά σε αναχώματα που ετοιμάζονται. Να μην υποταχθεί στους σχεδιασμούς του συστήματος και της ΕΕ για τη νέα διάταξη του πολιτικού τους προσωπικού".

Τόνισε ότι η πραγματικά ελπιδοφόρα πολιτική συμμαχιών βρίσκεται στην κοινωνική συμμαχία όλων των καταπιεσμένων, αναφερόμενος, στη συνέχεια, στην αναγκαιότητα την ενδυνάμωσης, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, της εργατικής-λαϊκής ετοιμότητας και πάλης ενάντια στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια και κάθε εμπλοκής της χώρας σε αυτά καθώς και στα σενάρια αλλαγής συνόρων, επισημαίνοντας ότι "αυτά τα σχέδια υπηρετεί η λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση», του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων, η οποία στην ουσία είναι η αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή".

Είπε ότι πρέπει να κλείσει η βάση της Σούδας και να μην μεταφερθούν ξανά πυρηνικές κεφαλές του ΝΑΤΟ στον 'Αραξο και πρόσθεσε ότι "η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για την εργατική εξουσία που είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί την αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ".

Υπογράμμισε, επίσης, ότι πρέπει να απομονωθεί "η ναζιστική εγκληματική οργάνωση των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, αυτά τα τσιράκια των αφεντικών".

Απευθυνόμενος σε όσους δεν πίστεψαν πως η καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι το τέλος της εξέλιξης της ανθρώπινης κοινωνίας, σε όσους αγανακτούν με τον ωμό αντικομμουνισμό του κονσερβοκουτιού, τον καλυμμένο αντικομμουνισμό της συκοφάντησης του σοσιαλισμού και τον αντικομμουνισμό της ηλιθιότητας, τους κάλεσε "να γιορτάσουμε μαζί τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, να μάθουν τα παιδιά σας για την πρώτη προσπάθεια του ανθρώπου να ανθρωπέψει ο άνθρωπος, που θέλετε να ζήσουν τα παιδιά σας σε μια κοινωνία χωρίς ανεργία, φτώχεια και πολέμους".

"Για αυτή την κοινωνία παλεύει το ΚΚΕ. Με την εργατική τάξη, το λαό στην εξουσία. Αυτή η εργατική, λαϊκή διακυβέρνηση, είναι το αντίπαλο δέος απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Γιατί με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό και τον εργατικό έλεγχο, μπορεί να καλύψει σύγχρονες ανάγκες στην εργατική τάξη, το λαό και τα παιδιά του" είπε ο κ. Κουτσούμπας, υπενθυμίζοντας ότι το ΚΚΕ "δεν εγκατέλειψε ποτέ την επαναστατική πάλη, δεν αποκήρυξε τον σοσιαλισμό του 20ου αιώνα, δεν έκρυψε ποτέ ότι απέναντι στην στυγνή δικτατορία του κεφαλαίου, υπάρχει μόνο η «δικτατορία του προλεταριάτου», δηλαδή η εξουσία της εργατικής τάξης που μαζί με τους κοινωνικούς πολύτιμους συμμάχους της αποτελούν την συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία, που είναι η μόνη ικανή να ανοίξει το δρόμο της πραγματικής ελευθερίας, της ειρήνης, της ικανοποίησης των μεγάλων σύγχρονων λαϊκών αναγκών".

"Το ΚΚΕ, την κρίσιμη στιγμή, τη μέρα που κατέβαινε η κόκκινη σημαία από το Κρεμλίνο το 1991, είχε τη δύναμη να απευθύνει μέσω του «Ριζοσπάστη» στους κομμουνιστές, το κάλεσμα: «Σύντροφοι, ψηλά τη σημαία! Η ελπίδα τώρα βρίσκεται στην πάλη των λαών»! Είμαστε περήφανοι γι' αυτό. Αυτή την κόκκινη σημαία συνεχίζουμε να κρατάμε ψηλά!

Συνεχίζουμε στο δρόμο που άνοιξε η Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Για τη νίκη. Το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Οι μέρες που θα ξανά-συγκλονίσουν τον κόσμο, θα έρθουν. Παίρνουμε τα μέτρα μας γι' αυτό!" κατέληξε στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

φωτό Eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΗΜΕΡΑ 21 Ιαν 2021 | 09:53

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Η πρόταση Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέμα την πορεία της πανδημίας και του εμβολιασμού, θα συμμετάσχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 21 Ιαν 2021 | 08:50

Μητσοτάκης σε Monocle: Με τον Ερντογάν θα συζητήσουμε- Αν δεν τα βρούμε, θα πάμε στο Δικαστήριο της Χάγης

Ως έναν "Πρωθυπουργό με σημαντικό όραμα" παρουσιάζει το περιοδικό Monocle τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο νεότερο πρωτοσέλιδό του.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 21 Ιαν 2021 | 07:34

Η εποχή Μπάιντεν αλλάζει τις ισορροπίες στο Αιγαίο: Χαμόγελα στην Αθήνα, εκνευρισμός στην Άγκυρα

Νέες προειδοποιήσεις προς την Τουρκία από την Ουάσιγκτον. Για περεταίρω ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ έκανε λόγο ο Τζέφρι Πάιατ.

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 20 Ιαν 2021 | 23:53

Συγχαρητήρια Τσίπρα σε Μπάιντεν-Χάρις: Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στην αμερικανική πολιτική

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι αναγεννάται η ελπίδα για την αντιμετώπιση προκλήσεων όπως η πανδημία, η κλιματική αλλαγή, η περιφερειακή ειρήνη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ 20 Ιαν 2021 | 23:11

Ενοχλημένη η Τουρκία με τα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο: Τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο δεν μπορούν να επεκταθούν μονομερώς

Η Τουρκία διαμηνύει ότι δεν την αφορά η απόφαση για το Ιόνιο, αλλά στέλνει μήνυμα στην Ελλάδα να μην προβεί σε καμία κίνηση στο Αιγαίο.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 20 Ιαν 2021 | 20:37

Πάιατ: Ο Μπάιντεν θα προωθήσει την αναβάθμιση της σχέσης Ελλάδας - ΗΠΑ σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα

Ο νέος Πρόεδρος Μπάιντεν και η κυβέρνησή του θα προωθήσουν την αναβάθμιση της σχέσης Ελλάδας - ΗΠΑ σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 20 Ιαν 2021 | 20:36

Συντριπτική πλειοψηφία με 284 "ΝΑΙ" στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο

Με συντριπτική πλειοψηφία η Βουλή ενέκρινε την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΜΗΝΗ ΜΑΧΗ 20 Ιαν 2021 | 19:49

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ, Μάκης Μαΐλης

Ο Μάκης Μαΐλης διετέλεσε μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ ανέλαβε σειρά υπεύθυνων χρεώσεων, όπως υπεύθυνος του Τμήματος Ιστορίας, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

ΕΠ' ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΟΥΣ 20 Ιαν 2021 | 19:20

Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια σε Μπάιντεν-Χάρις. Προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών και της φιλίας Ελλάδας-ΗΠΑ

"Τα θερμότερα συγχαρητήριά μου στον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις" γράφει ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 20 Ιαν 2021 | 18:27
ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΥΠΕΡΠΤΗΣΗ 20 Ιαν 2021 | 16:55

Μπαράζ παραβιάσεων τουρκικών F16 πάνω από Παναγιά, Οινούσες, Στρογγυλό και Ανθρωποφάγους

Σε διαδοχικές υπερπτήσεις στο Αιγαίο επιδόθηκαν τουρκικά μαχητικά

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ 20 Ιαν 2021 | 16:15

Ανοίγουν τα σχολεία 1η Φεβρουαρίου- Ακολουθούν χιονοδρομικά, πρακτορεία ΟΠΑΠ και στο τέλος η εστίαση

Οπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το άνοιγμα των σχολείων που θα προηγηθεί όλων των άλλων

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ 2012 20 Ιαν 2021 | 15:37

Οταν ο Μητσοτάκης "κάρφωσε" τον Τσίπρα για τους Αγανακτισμένους, τις κρεμάλες και την απόπειρα εισβολής στη Βουλή

Κόντρα στη Βουλή ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Τσίπρα για την απόπειρα των Αγανακτισμένων να εισβάλουν στη Βουλή