
Με αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό ξεκίνησε την σημερινή του ομιλία στη Βουλή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων.
"Σήμερα απαιτείται ένα πανελλαδικά ανεπτυγμένο δίκτυο δημόσιων δομών πρώϊμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης στελεχωμένο με επαρκές εξειδικευμένο προσωπικό, με σύγχρονο εξοπλισμό για τα αυτιστικά παιδιά.
Όπως απαιτείται και ανάπτυξη ενός συστήματος δημοσιών υπηρεσιών εκπαίδευσης και αποκατάστασης στην προοπτική της ισότιμης ένταξης των παιδιών στην κοινωνία και την παραγωγή" τόνισε.
"Ας ακουστεί με αφορμή έστω αυτή τη Μέρα πιο πλατιά, πιο δυνατά η φωνή των οικογενειών που βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάσμα του αυτισμού. Ξέρουν καλύτερα από όλους μας τι πρέπει να γίνει" υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ με την ομιλία του επιχείρησε να καταδείξει, την αιτία, σύμφωνα με τον ίδιον, των κυβερνητικών παλινωδιών και των αντιφάσεων στη διαχείριση της πανδημίας, μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.
Όπως σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας, κριτήριο και πυξίδα της κυβέρνησης δεν είναι η προστασία της υγείας του λαού, αλλά οι ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας, της οικονομίας των λίγων.
Στη συνέχεια υπογράμμισε πως αυτή είναι η αιτία που ένα χρόνο τώρα, στους χώρους δουλειάς, οι οποίοι είναι εστίες διασποράς, δεν παίρνεται κανένα μέτρο αλλά εφαρμόζεται η ανοσία της αγέλης. Πρόσθεσε πως ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας είναι η λήψη μέτρων στους χώρους υπερμετάδοσης, η θωράκιση του συστήματος Υγείας και η επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.
Για τον εμβολιασμό που προχωρά με μεγάλες καθυστερήσεις, σημείωσε πως θα πρέπει να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε όλα τα ασφαλή εμβόλια.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr