Κουτσούμπας στην ΕΡΤ: Να τελειώνουν τα ήξεις-αφήξεις Καμμένου

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας είπε πως τα ήξεις - αφήξεις του κ. Καμμένου πρέπει να τελειώνουν.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κουτσούμπας στην ΕΡΤ: Να τελειώνουν τα ήξεις-αφήξεις Καμμένου

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, υπογράμμισε ότι "δεν ενδιαφέρει, ούτε και πρέπει να ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό το τι παιχνίδια παίζονται στο παρασκήνιο, από ποιούς πιέζονται ο κ. Καμμένος και ο κ. Τσίπρας. Η ουσία είναι τι έχει να κερδίσει ο ελληνικός λαός απο μια κυβέρνηση που συνεχίζει να ψηφίζει όλους τους αντιλαϊκούς νόμους και να συντάσσεται με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, δηλαδή με όλους εκείνους τους μηχανισμούς που έχουν επιφέρει πλείστα όσα δεινά στη χώρα και στον ελληνικό λαό".

Είπε οτι η προσπάθεια και του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ εστιάζεται στην παραμονή τους, όσο γίνεται περισσότερο, στην κυβερνητική εξουσία και εκτίμησε ότι οι εκατέρωθεν πιέσεις μεταξύ Αλ. Τσίπρα και Π. Καμμένου ασκούνται και η μεταξύ τους διαπραγμάτευση γίνεται ώστε να μην συνδεθεί η στάση έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών με ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. "Μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στα Σκόπια τα ήξεις-αφήξεις του κ. Καμμένου πρέπει να τελειώνουν, πρέπει να δούμε τι θέλει τελικά, ο κ. Καμμένος, ο κ. Τσίπρας και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να πράξει το επόμενο διάστημα" είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη διελκυστίνδα "φαρσοκωμωδία", εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα συνδέσει φραστικά το ζήτημα της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών με ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση "γιατί δεν τον συμφέρει, καθώς άμα το κάνει αυτό θα το καταψηφίσει , όπως λέει, ο κ. Καμμένος και (ο πρωθυπουργός) δεν θέλει το αποτέλεσμα αυτο".

Υπενθύμισε ότι από την αρχή, το 1992, το ΚΚΕ είχε πει πως είναι μεγάλο λάθος να συνδυαστεί η συμφωνία με τη γειτονική δημοκρατία και οι σχέσεις με τον γείτονα λαό με το ονοματολογικό. Είπε ότι αυτό το λάθος το έκαναν όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις -και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο τότε Συνασπισμός. Το ΚΚΕ υποστήριζε από τότε την δυνατότητα εξεύρεσης λύσης με όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό, erga omnes, κοινής αποδοχής και το οποίο δεν θα έχει αλυτρωτικές βλέψεις.

Το ΚΚΕ τόνιζε ακόμη ότι αυτή η εξέλιξη έπρεπε να "συνδυαστεί ενάντια σε οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ που έχουν το "διαίρει και βασίλευε", επεμβαίνουν, αλλάζουν σύνορα και χωρίζουν λαού και αυτό το είδαμε περίτρανα το 1999 με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, όπου εκεί αναδείχθηκε το μεγάλο πρόβλημα της γειτονικής δημοκρατίας".

Πρόσθεσε ότι τα ίδια υποστηρίζει το ΚΚΕ και σήμερα, τασσόμενο υπέρ της αλληλεγγύης, της φιλίας και της κοινής δράσης με το λαο και τους εργαζόμενους της γειτονικής χώρας, χωρίς αλυτρωτισμούς, χωρις εθνικισμούς, χωρίς διεκδικήσεις, εκατέρωθεν, εδαφών και χωρίς τα ανιστόρητα περί "Μ. Αλεξάνδρου", και περι "μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας" και "βεβαίως ενάντια στο ΝΑΤΟ".

Τόνισε ότι η συμφωνία αυτή έγινε και η ουσία της είναι για να ενταχθεί η FYROM στο ΝΑΤΟ, όπως "ρητά προσδιορίζεται στο δεύτερο άρθρο της" και επισήμανε ότι η συμφωνία που θα έλθει προς ψήφιση στη Βουλή δεν θα αφορά μόνο το όνομα, αλλά "όλο το πακέτο της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ" που περιλαμβάνει και την δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Είπε ότι το ΚΚΕ σε καμία περίπτωση δεν θα ψηφίσει μια τέτοια συμφωνία η οποία "βάζει και την γειτονική δημοκρατία στην λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ και η οποία δεν αποτελεί καμία εγγύηση, ειρήνης φιλίας και αγαστής συνεργασίας για το επόμενο διάστημα".

Είπε ότι θα σημειωθεί στην οικονομική, εμπορική, πολιτική και διπλωματική σύγκρουση που επίκειται στα Βαλκάνια λόγω του ανταγωνισμού ισχυρών δυνάμεων "η Ελλάδα θα πάρει ενεργά μέρος" και τόνισε ότι "αυτά τα ζητήματα, ειδικά οταν αφορά αλλαγές συνόρων που ήδη προωθούνται, δεν λύνονται ειρηνικά". Υπογράμμισε ότι ο διεθνισμός του ΚΚΕ "ταυτίζεται με την υπεράσπιση της πατρίδας των εργαζομένων και οχι της άρχουσας τάξης που έχει οικονομικά συμφέροντα και κάνει και πολέμους και τα πάντα για να ανεβάσει τα κέρδη της" και συμβαδίζει με τον αγώνα των εργαζομένων στη γειτονική χώρα "ενάντια στην ένταξη στο ΝΑΤΟ και ενάντια στην καταπίεση που δέχονται από την αστική τους τάξη". Πρόσθεσε ότι αυτοί που θα έχουν πολιτικά και οικονομικά οφέλη θα ειναι τα μεγάλα μονοπώλια, η κ. Μέρκελ "η οποια ήλθε εδώ για μπίζνες του γερμανικού κεφαλαίου και για να στηρίξει τον κ. Τσίπρα που απ' ότι φαίνεται της έδωσε", και ο κ. Τραμπ, και τμήματα της αστικής τάξης, ενώ ταυτοχρονα ούτε οι μνημονιακοί νόμοι θα καταργηθούν, ούτε το λαϊκό εισόδημα θα αυξηθεί.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι οι διαδηλώσεις τις μέρες της επίσκεψης Μέρκελ έγιναν για επίκαιρα λαϊκά ζητήματα με την κυβέρνηση να ενοχλείται σφόδρα και πρόσθεσε οτι "η κυβέρνηση χτύπησε βάναυσα την πορεία των εκπαιδευτικών και τον βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή". Είπε ότι παρά την καταδίκη της επιθεσης της αστυνομίας στην πορεία εκ μέρους της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που "αλλίμονο αν δεν την καταδίκαζε", "η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη για το κλίμα αυταρχισμού και αντικομμουνισμού καθώς και για την ενοχοποιηση κάθε εργαζόμενου που κινητοποιείται".

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ είναι έτοιμο για τις εκλογικές μάχες, τις οποίες συνδυάζει με μια πλατιά πολιτική εκστρατεία ενημέρωσης του λαού έτσι ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί, να ενισχυθεί το ΚΚΕ το οποίο είναι το μόνο που μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά σήμερα...Υπογράμμισε ότι όσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ τόσο το καλύτερο για το συμφέρον του ελληνικού λαού ο οποίος γνωρίζει ότι το ΚΚΕ είναι πάντα μπροστά στον αγώνα οχι μόνο για την αποτροπή των αντιλαϊκών μέτρων, αλλά ταυτόχρονα για το άνοιγμα ενός άλλου δρόμου.

Ανέφερε ότι αν ο ελληνικός λαός έδινε την πλειοψηφία στο ΚΚΕ και είχε έτσι κι αλλιώς τη δύναμη να στηρίξει τέτοιες αλλαγές "αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ένα οργανωμένο σχέδιο, ένα σχέδιο στην οικονομία, επιστημονικά επεξεργασμένο -το ΚΚΕ το έχει- με βασικό επίκεντρο την ευημερία των εργαζομένων, της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού". Είπε οτι πρωταρχικό στοιχείο και βασική προϋπόθεση είναι η κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής.

Πρόσθεσε ότι αυτές οι προϋποθέσεις θα οδηγήσουν σε έξοδο από την Ευρωζώνη και την ΕΕ, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτές οι προϋποθέσεις θα απαλλάξουν την κοινωνία από την αναρχία της καπιταλιστικής αγοράς που φέρνει πότε κρίσεις, πότε φέρνει ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά μόνο για τα συμφέροντα της κερδοφορίας κάποιων μονοπωλιακών ομίλων.

"Για όλα αυτά ο ελληνικός λαός πρέπει να σκεφτεί και να απαντήσει ότι μπορεί και έχει τη δύναμη να τα κάνει και να τα πραγματοποιήσει" είπε ο Δ. Κουτσούμπας προσθέτοντας "το ΚΚΕ και κυβερνητική ευθύνη θα πάρει και θα στηρίξει και θα συμμετέχει σε τέτοιες κυβερνήσεις, αν ο ελληνικός λαός αποφασίσει με βάση αυτή τη γραμμή πάλης, αυτή την προοπτική να αναδείξει και να ακολουθήσει". "Το ρεαλιστικό σήμερα είναι μια νέα κοινωνία και οικονομία", υπογράμμισε.

Σημείωσε ότι στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση υπάρχει συνεργασία με λαϊκές δυνάμεις, "όχι κόμματα" και ότι στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" συμμετέχουν και πρώην στελέχη και πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατέστησε σαφές ότι το ΚΚΕ δεν θα υποστηρίξει "κανέναν από τους δύο (σ.σ. υποψήφιους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ) στον δεύτερο γύρο.

Ως προς την αύξηση του κατώτατου μισθού επισήμανε ότι πρόκειται για εφαρμογή του "εμβληματικού αντεργατικού νόμου Βρούτση" όπου ο κίνδυνος για τους εργαζόμενους ελλοχεύει στο ότι η ρύθμιση προβλέπεται από υπουργική απόφαση, άρα με τον ίδιο τρόπο "αύριο που έρχεται η τρόικα ξανά για έλεγχο και μεθαύριο με μια "στραβή" στην οικονομία", μπορεί να γινει και η μείωσή του.

Χαρακτήρισε την αύξηση του κατώτατου μισθού ως "ελάχιστη μπροστά στις απώλειες των εργαζομένων ολα αυτά τα χρονια" και πρόσθεσε ότι ταυτοχρονα αυξάνονται και τα φορολογικά βάρη, αλλά και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η εκ περιτροπής. "Η μόνη λύση είναι η πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ και την έχει καταψηφίσει η πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα άλλα κόμματα για εφαρμογή εδώ και τώρα του κατώτατου μισθού στα 751Euro. Τελεία και παύλα, είναι το λιγότερο που μπορεί να γίνει" υπογράμμισε, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτό: Ευρωκίνηση (αρχείου)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ... 01 Ιουλ 2020 | 14:37

Ο Πάνος Καμμένος επιστρέφει- Αύριο θα κάνει πολύ "σοβαρές δηλώσεις"...

Μετά τη συνεδρίαση χθες της άτυπης ηγεσίας του κόμματος

ΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΘΕΙ 30 Ιουν 2020 | 17:04

Και όμως υπάρχουν: Συνεδρίασαν οι ΑΝΕΛ υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου

Η πρώτη επανεμφάνιση στην πολιτική του κ. Καμμένου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΟΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ 30 Ιουν 2020 | 13:31
"ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ" 30 Ιουν 2020 | 11:18

Βορίδης για Παππά: Πρόβλημα για τη δημοκρατία να υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τέτοιες πρακτικές

"Στοχοποιούσαν το πρόσωπο, ενεργοποιούσαν ΜΜΕ για να "δολοφονήσουν" τον χαρακτήρα".

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ MEGA 28 Ιουν 2020 | 15:20

Κούγιας για κασέτες Καμμένου - Παπαγγελόπουλου: Πραγματικό παρακράτος - Εγκληματική οργάνωση, σε συνεργασία με δικηγόρους [βίντεο]

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, τα δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι στο επίκεντρο όλης της ιστορίας είναι οι συμπεριφορές του ζεύγους Καμμένου.

28 Ιουν 2020 | 14:12

Ποιοι μιλούν για νέο ‘89

Ο πρόεδρος του κόμματος (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) που χέρι χέρι με τη Δεξιά έσυραν τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο καταγγέλλει σήμερα επανάληψη του ’89.

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 28 Ιουν 2020 | 08:24

Μιωνής, ΕΥΠ και Παραπολιτικά: Οι τρεις κασέτες "φωτιά" που εκθέτουν τον Αλέξη Τσίπρα

Σάλος στο πολιτικό σκηνικό από τις νέες αποκαλύψεις – Στριμωγμένος ο Τσίπρας – Βγήκαν τα μαχαίρια μεταξύ Παπαγγελόπουλου και Καμμένου.

ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ 27 Ιουν 2020 | 20:35

Σάλος από τους νέους διαλόγους φωτιά μπροστά στον Τσίπρα: Ο Παπαγγελόπουλος δεν διαψεύδει, ο Καμμένος απειλεί

Ζητείται η σύλληψη δημοσιογράφων και η απίστευτη προτροπή να πουν στον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών "να τους γαμ...".

"ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΑΓΟΡΑΙΟ ΥΦΟΣ" 27 Ιουν 2020 | 14:56

Απασφάλισε ο Καμμένος κατά Παπαγγελόπουλου: Αν δεν διαψεύσει το διάλογο, προσφεύγω στη Δικαιοσύνη

"Όσα φέρεται να ισχυρίστηκε ο Παπαγγελόπουλος για εμένα και την σύζυγό μου, αποδεικνύουν τον παρασκηνιακό τρόπο με τον οποίο εκτελούσε τα καθήκοντά του, εν αγνοία μάλιστα του Τσίπρα" δήλωσε.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΣΕΤΕΣ 27 Ιουν 2020 | 13:47

ΚΚΕ: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ το παίζουν "αθώες περιστερές"

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ προσπαθούν να εμφανιστούν ως "αθώες περιστερές", λέει ο Περισσός.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ MEGA 27 Ιουν 2020 | 10:49

Παπαγγελόπουλος: Δεν διαψεύδει τον απίστευτο διάλογο με Καμμένο μπροστά στον Τσίπρα

Παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς και τη συνομιλία που είχε με τον διευθυντή των "Παραπολιτικών" Παναγιώτη Τζένο.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΜΙΛΑΕΙ Η ΝΔ 27 Ιουν 2020 | 10:41

Νέοι απίστευτοι διάλογοι Καμμένου - Παπαγγελόπουλου μπροστά στον Τσίπρα: "Πάρε τον εισαγγελέα Ζαγοραίο να τους..."

Η εφημερίδα "Παραπολιτικά" αναφέρει έναν απίστευτο διάλογο Καμμένου - Παπαγγελόπουλου μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του στη Βουλή.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΥ 26 Ιουν 2020 | 12:27

ΥΠΟΙΚ: Απαλλάσσονται οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες από το τέλος επιτηδεύματος το 2019

Η ανακοίνωση που ενδιαφέρει τους χιλιάδες εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου στη χώρα μας έγινε από τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο.