Κουτσούμπας στο 21ο συνέδριο του ΚΚΕ: ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 παραπλανούν και καλλιεργούν αυταπάτες

Ξεκίνησε το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Εκδήλωση και ομιλία Κουτσούμπα στο Γαλάτσι.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Με πολιτιστικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Κλειστό Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου η εναρκτήρια εκδήλωση του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε οπτικοποιημένη συναυλία με τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου, συνοδευόμενα από βίντεο και κατασκευές.

Στην εισαγωγή του έντυπου προγράμματος με το περιεχόμενο της παράστασης αναφέρεται:

"Το πρόγραμμα που θα παρακολουθήσετε είναι μια οπτικοποιημένη συναυλία με τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου συνοδευόμενα από βίντεο. Ο τίτλος της είναι δανεισμένος από "Tο τραγούδι του Μολδάβα" των Μπέρτολτ Μπρεχτ - Κουρτ Βάιλ και εκφράζει τη θεωρητικά θεμελιωμένη και ιστορικά επιβεβαιωμένη πεποίθηση ότι ο κόσμος, παρά τις καμπές και τα εμπόδια, με κινήσεις εσωτερικές, κάτω από την επιφάνεια, που κάποτε φτάνουν να γίνουν ορμητικές, προχωρά μπροστά.

Έτσι οι αντεπαναστατικές ανατροπές στα τέλη του 20ού με αρχές του 21ου αιώνα και η μεγάλη υποχώρηση του διεθνούς εργατικού - κομμουνιστικού κινήματος δεν μπορούν να σταματήσουν αυτές τις συχνά δυσδιάκριτες, εσωτερικές κινήσεις. Κι αυτό γιατί η επιστήμη, η τεχνολογία και πάνω απ' όλα ο εργαζόμενος άνθρωπος έχουν τόσο εξελιχθεί, που ασφυκτιούν στη σημερινή εκμεταλλευτική κοινωνική οργάνωση και χρειάζονται διέξοδο.

Οι νόμοι της φύσης δεν συμπίπτουν βέβαια απόλυτα με αυτούς της κοινωνίας, καθώς στην κίνηση της κοινωνίας μεσολαβεί πάντα η ανθρώπινη δραστηριότητα, θετική ή αρνητική για την ανοδική πορεία της. Την προωθητική παρέμβαση της ανερχόμενης στην εποχή μας εργατικής τάξης και προπαντός της πρωτοπορίας της, φιλοδοξεί καλύτερα να οργανώσει και να προετοιμάσει το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ, έτσι που καμία δύναμη του χτες να μην μπορέσει την κρίσιμη στιγμή να ανακόψει το φουσκωμένο λαϊκό ποτάμι στην πορεία του προς τα μπρος, επιβεβαιώνοντας τα λόγια του Μπρεχτ πως "η πιο μαύρη νύχτα θα φέρει το φως".

Στην εκδήλωσή μας αυτή προσπαθούμε να δούμε τη σημερινή βασανισμένη ζωή των προλετάριων στον ξεπερασμένο εκμεταλλευτικό κόσμο, τη δική μας ζωή, από μακριά, από το φωτεινό μέλλον της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας.

Κουτσούμπας στο 21ο συνέδριο του ΚΚΕ: ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 παραπλανούν και καλλιεργούν αυταπάτες

Ερμήνευσαν (αλφαβητικά) οι: Ρίτα Αντωνοπούλου, Παρασκευάς Θεοδωράκης, Πολυξένη Καράκογλου, Ροδάνθη Κασκαφέτου, Μαριλίζα Λούντζη, Στέλιος Μαγαλιός, Νατάσα Μουσάδη, Νατάσα Μποφίλιου, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Θανάσης Χουλιαράς.

Έπαιξαν (αλφαβητικά) οι μουσικοί: Βασίλης Βασιλάτος (κρουστά), Χρήστος Γκόντζος (βιόλα), Τάσος Γουσέτης (βιολί), Γιώργος Θεοφάνους (ηλεκτρική κιθάρα), Γιώργος Κατσίκας (drums), Δημήτρης Κουφαλάκος (φαγκότο), Κώστας Κωνσταντινίδης (ηλεκτρική κιθάρα), Περικλής Μαλακατές (ηλεκτρικό μπάσο), Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά), Φίλιππος Παχνιστής (πιάνο), Βασίλης Ραψανιώτης (βιολί), Έλλη Φιλίππου (βιολοντσέλο).

Ακούστηκε η φωνή της μικρής Μυρτώς Ακτύπη

Ενορχήστρωση: Φίλιππος Παχνιστής

Τα βίντεο δημιούργησαν οι: 'Αρης Γαληνός, Γιάννης Κλεφτογιάννης, Σέργιος Κολισίκας, Κώστας Σταματόπουλος.

Animation στα τραγούδια "Τραγουδάω", "Bella Ciao", "The Partizan", "Γαμμαγραφία", "El Τururururu", "Полюшко-поле": Νίκος Ραδαίος

Συντονισμός - επιμέλεια βίντεο: Κώστας Σταματόπουλος

Σενάριο - καλλιτεχνική επιμέλεια: Θαλασσιά Αντωνοπούλου.

Διαβάστε Επίσης

Ομιλία Κουτσούμπα: Με αισιοδοξία και ατσάλινη θέληση προχωράμε στον 21ο αιώνα

Την έναρξη του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, κήρυξε ο γ.γ. της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο Κλειστό Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου.

Απηύθυνε τον χαιρετισμό του ΚΚΕ στα 100 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα από όλο τον κόσμο, που έστειλαν μηνύματα στο 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Απηύθυνε τον ιδιαίτερο χαιρετισμό του ΚΚΕ στον "ηρωικό λαό της Κούβας", στον "πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης", και στον "λαό της Κύπρου με τη σκέψη να δυναμώσει η πάλη για Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, ένα και όχι δύο κράτη, με μία και μόνη κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένα στρατεύματα και βάσεις, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του".

"Είμαστε στο πλευρό όλων των λαών της Ευρώπης, της περιοχής των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής της Μέσης Ανατολής, ιδιαίτερα των Τούρκων εργαζομένων, που υποφέρουν κάτω από τον αυταρχισμό του καθεστώτος Ερντογάν, που δέχονται πολιτικές διακρίσεις και καταπίεση, την ίδια καπιταλιστική εκμετάλλευση. Ο προλεταριακός διεθνισμός είναι η δύναμή μας!" τόνισε.

Συνέδριο ΚΚΕ

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε το γεγονός ότι το ΚΚΕ κατάφερε μέσα σε δύσκολες συνθήκες και τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα να πραγματοποιήσει επί πέντε μήνες μια ζωντανή πλούσια συζήτηση στις οργανώσεις του κόμματος και της ΚΝΕ και οι θέσεις του να φθάσουν σε χιλιάδες εργαζόμενους. "Τα καταφέραμε, γιατί βάζουμε ψηλά τον πήχη. Θέλουμε, επιδιώκουμε, το κόμμα μας στις σύγχρονες συνθήκες να γίνει πιο ικανό στη δράση του για την ανασύνταξη του κινήματος, την κοινωνική συμμαχία, για το σοσιαλισμό. Να γίνει το κόμμα μας, αυτό που πολύ εύστοχα λέει και το σύνθημα του 21ου Συνεδρίου: 'Δυνατό ΚΚΕ. Νους - καρδιά - οργανωτής της εργατικής - λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό'.

Αυτό είναι το νέο, το καινούργιο σήμερα: Η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο! Η εποχή μας, παρά την αρνητική εξέλιξη με τις ανατροπές που συντελέστηκαν, είναι εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό - κομμουνισμό" υπογράμμισε.

Όπως τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, κεντρικό ζήτημα επεξεργασίας στο 21ο Συνέδριο είναι "πώς θα γίνεται ακόμα πιο διακριτός στις πλατιές εργατικές-λαϊκές δυνάμεις ο ρόλος του ΚΚΕ, ως ισχυρής οργανωμένης ιδεολογικοπολιτικής εργατικής-λαϊκής πρωτοπορίας, ως ο φορέας νέων ιδεών της επαναστατικής κοινωνικής προοπτικής, απάντησης στα μεγάλα ζωτικά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί και απαιτούν επιτακτικά τη λύση τους στον 21ο αιώνα".

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι το βάθος της καπιταλιστικής κρίσης "δεν τιθασεύεται από την αστική πολιτική σε όλες τις εκδοχές της, ενώ τον λογαριασμό θα πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα". Ανέφερε ότι το καθοριστικό ερώτημα "σήμερα είναι 'Ανάπτυξη για ποιον'; Για τους μονοπωλιακούς ομίλους ή για την εργατική τάξη και τις λαϊκές δυνάμεις; Για ποιο σκοπό ανάπτυξη; Για το κέρδος των καπιταλιστών ή για την κάλυψη των εργατικών - λαϊκών αναγκών;".

"Το ζήτημα που αντικειμενικά τίθεται είναι: Ποια εξουσία και ιδιοκτησία χρειάζεται ο λαός;" είπε και πρόσθεσε: "Πρόοδος για την εργατική τάξη, το λαό δεν είναι η προώθηση των καπιταλιστικών μεταρρυθμίσεων για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση. Πρόοδος για το λαό είναι να μπει μπροστά στην πάλη για ανατροπή, ανατροπή που θα φέρει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, με αποδέσμευση απ' την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με την εργατική τάξη στην εξουσία. Πρόοδος είναι να ενισχύσει τον καθημερινό αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους, απαιτώντας την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που του φόρτωσαν με τα μνημόνια, αλλά και μετά απ' αυτά".

"Ο μεγαλύτερος φόβος της άρχουσας τάξης και των κομμάτων της είναι η εργατική συλλογική οργάνωση και κινητοποίηση. Αυτήν προσπαθούν να ανακόψουν. Μάταιος κόπος" είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, σημειώνοντας ότι οι ίδιες οι εξελίξεις "δημιουργούν και τις προϋποθέσεις, ώστε να έρχεται στο κέντρο της συζήτησης, του προβληματισμού και της ταξικής πάλης, η πολιτική πρόταση του κόμματος".

"Το πραγματικά προοδευτικό είναι η κοινωνική σχέση που επιτρέπει τη χρησιμοποίηση των μέσων παραγωγής και την ανάπτυξη και κατανομή του εργατικού δυναμικού, σύμφωνα με επιστημονικά διαμορφωμένους στόχους, για τη λαϊκή ευημερία. Η νέα κοινωνία του σοσιαλισμού-κομμουνισμού, είναι η απάντηση για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα του 21ου αιώνα" υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε στο ενδοιμπεριαλιστικό παζάρι στην Α. Μεσόγειο, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τόνισε ότι "το ΚΚΕ, παίρνοντας υπόψη τις εξελίξεις στην περιοχή, καλεί την εργατική τάξη, τις λαϊκές δυνάμεις, τους νέους και τις νέες, να δυναμώσουν την πάλη τους πολύμορφα. Να μη δείξουν καμιά εμπιστοσύνη στις διάφορες αστικές κυβερνήσεις που εναλλάσσονται στην εξουσία, να καταδικάσουν μαζικά την επικίνδυνη πολιτική τους, που εμπλέκουν το λαό σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους". Κάλεσε σε ενίσχυση του αγώνα για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Δημήτρης Κουτσούμπας Συνέδριο

Διαβάστε Επίσης

Βολές σε ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ΚΙΝΑΛ

"Η αλλαγή της κυβερνητικής σκυτάλης από τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ, το καλοκαίρι του 2019, αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι τα φιλελεύθερα και τα σοσιαλδημοκρατικά, οπορτουνιστικά, κόμματα αποτελούν τις δύο όψεις του Ιανού του αστικού πολιτικού συστήματος. Ό,τι δεν μπορεί να υλοποιήσει το ένα, έρχεται να το κάνει το άλλο" σημείωσε αναφερόμενος στο πολιτικό σκηνικό. "Κρίνουμε τα διάφορα αστικά κόμματα από τη στήριξη που δίνουν στο καπιταλιστικό σύστημα, από τη στάση τους στις περιφερειακές και διεθνείς συμμαχίες τους, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την πολιτική τους απέναντι στην εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Και η αλήθεια είναι πως προσφέρουν πολλές υπηρεσίες στο σύστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜΕΡΑ25 σήμερα, επιδιώκουν να βάλουν εμπόδια στην εργατική-λαϊκή ριζοσπαστικοποίηση, στην αντικαπιταλιστική κατεύθυνση του αγώνα, να παραπλανούν, να καλλιεργούν τη μοιρολατρία, τις αυταπάτες, να συντηρητικοποιούν με τη διάδοση κοσμοπολίτικων, ουτοπικών αντιλήψεων.

Η ΝΔ και η Ελληνική Λύση, επιδίδονται κυρίως στη διάδοση του αντικομμουνισμού, εθνικιστικών, ρατσιστικών, οπισθοδρομικών απόψεων, παρότι η ΝΔ ενίοτε, κάνει και προσπάθειες να εμφανισθεί ως πιο μετριοπαθής, κεντρώα δύναμη. Αυτός όμως είναι αντικειμενικά ο πολιτικός καταμερισμός καθηκόντων μεταξύ τους, με το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ να παραπαίει ανάμεσα σε αυτές τις δύο τάσεις" πρόσθεσε.

Δημήτρης Κουτσούμπας

Υπογράμμισε ότι στον αντίποδα της επίθεσης του κεφαλαίου "οι δυνάμεις του ΚΚΕ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την οργάνωση πρωτοπόρων εστιών αντίστασης και αντεπίθεσης".

"Το ΚΚΕ προτείνει η αντεπίθεση, πέρα από τις μορφές πάλης και αιτήματα - διεκδικήσεις, να εξελίσσεται σε πανελλαδικά συντονισμένο, ενιαίο στην πορεία κίνημα, κοινών θέσεων και στόχων διεκδίκησης, με αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, ενάντια στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ, με πανελλαδικά αιτήματα" πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι "ένα τέτοιο πανελλαδικό και ταυτόχρονα διεθνιστικό κίνημα ανατροπής, μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί ως καθοδηγητική δύναμη, με τη δράση του, πολύ περισσότερο σε συνθήκες όπου θα εμφανιστούν χαρακτηριστικά πολιτικής κρίσης".

Απαντώντας στην αντίληψη που καλλιεργείται, ότι το ΚΚΕ με την στρατηγική του για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος και τη νίκη της εργατικής τάξης, δεν προσφέρει "άμεση πολιτική λύση" υπέρ του λαού, είπε ότι "πίσω από τη θέση αυτή, επαναφέρεται η λογική, ότι είναι εφικτό μια κυβέρνηση συνεργασίας, με κάποιο δήθεν "αριστερό", "αντισυστημικό", "προοδευτικό" προφίλ, να ανακόψει την στρατηγική του κεφαλαίου και να φέρει το λαό κοντά στη ριζική αλλαγή". Υπενθύμισε ότι αυτή η πολιτική, "δοκιμασμένη σε όλο τον 20ο αιώνα και στις πρώτες δεκαετίες του 21ου, το μόνο που πέτυχε ήταν η παρεμπόδιση της ριζοσπαστικοποίησης εργατικών-λαϊκών δυνάμεων, το σμπαράλιασμα του κινήματος, η ενσωμάτωση ΚΚ στο σύστημα, έφερε συνολική οπισθοδρόμηση".

Το ΚΚΕ απαντά στις ανάγκες και τα προβλήματα του λαού με τη θέση και τη δράση του για την αναγέννηση της ταξικής πάλης, την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, την κοινωνική συμμαχία που παλεύει να αποσπάσει κατακτήσεις, συγκεντρώνει και μαζικοποιεί, ώστε να δυναμώνει ο αγώνας για την πραγματική ανατροπή, τη νέα κοινωνία" τόνισε.

"Το ΚΚΕ θα τα καταφέρει. Έχει πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που έχει να αντιμετωπίσει, αλλά έχει και την ατσάλινη θέληση των κομμουνιστών να προχωρήσει παραπέρα στην απαραίτητη ιδεολογική-θεωρητική ανάπτυξη όλων των μελών, των καθοδηγητικών οργάνων του και στελεχών του, των κομματικών ομάδων στο κίνημα, της ΚΝΕ, ως απαραίτητο όρο και προϋπόθεση για να τεθούμε επικεφαλής της πάλης, της αντιμετώπισης καμπών των εξελίξεων, σε συνθήκες επίσης επιδείνωσης του συσχετισμού της ταξικής πάλης, αλλά και απότομης ανόδου της λαϊκής πάλης" πρόσθεσε.

"Προχωράμε με αισιοδοξία στον 21ο αιώνα. Το φάντασμα του κομμουνισμού, που έκανε την εμφάνισή του στα μέσα του 19ου αιώνα, έτσι κι αλλιώς στοιχειώνει μέχρι σήμερα και θα στοιχειώνει για πάντα τα όνειρα των εκμεταλλευτών, σε όλη την Ευρώπη, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Ο εφιάλτης τους αυτός, όμως, δεν πρέπει να μείνει άλλο μόνο στα όνειρά τους. Μπορεί να γίνει πράξη, από τη στιγμή που η εργατική τάξη, ο καταπιεσμένος λαός, η εξεγερμένη νεολαία και το κίνημά τους, σταματήσουν την οπισθοχώρηση και μπουν ξανά δυναμικά στο προσκήνιο της Ιστορίας. Γιατί "αυτοί να πάρουν πρέπει την εξουσία". Όλες και όλοι εσείς, οι αγωνιστές και αγωνίστριες από όλη τη χώρα, αλλά και από τις χώρες του εξωτερικού, που παρακολουθείτε με ενδιαφέρον τις εργασίες του 21ου συνεδρίου μας, ας γίνετε "ο νους, η καρδιά, ο οργανωτής, της εργατικής-λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό", όπως είναι και το κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου μας" κατέληξε στην ομιλία του ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Παπαρήγα - Κακλαμάνης
Αλέκα Παπαρήγα

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

14 Ιουλ 2021 | 20:05

Παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο με 178 ψήφους ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς

Την παραπομπή του Ν. Παππά για "παράβαση καθήκοντος" στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών αποφάσισε η Βουλή – 178 "ναι", 86 "όχι", 12 "παρών", 1 "άκυρο"

«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ» 09 Ιουλ 2021 | 21:50

Τσίπρας στο συνέδριο του Economist: Tο παλιό απέτυχε - Πλέον ανοίγει ο δρόμος για μια νέα κοινή λογική

"Ανεξάρτητα από τους σκοπούς, το παλιό απέτυχε", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι "ο κόσμος σήμερα είναι πιο άδικος από ποτέ"

ΤΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 01 Ιουλ 2021 | 10:45

Η απάντηση του ΚΚΕ στην αντιεμβολιαστική "Αριστερά" τύπου Πολάκη: Εμβολιασμένο το 92% των συνέδρων

Ανάμεσα στα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το ΚΚΕ για το 21ο Συνέδριο είναι το ποσοστό των εμβολιασμένων συνέδρων.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 21Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ 27 Ιουν 2021 | 16:15

21ο Συνέδριο ΚΚΕ: Επανεξελέγη ΓΓ ο Δημήτρης Κουτσούμπας - Η νέα Κεντρική Επιτροπή

Η νέα κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ επανεξέλεξε ΓΓ του κόμματος τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ 25 Ιουν 2021 | 11:07

ΚΚΕ για Σύνοδο Κορυφής: Διαψεύστηκαν ξανά οι προσδοκίες που καλλιέργησαν κυβέρνηση και κόμματα του ευρωατλαντισμού

Τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ διέψευσαν για μια ακόμη φορά τις προσδοκίες, που καλλιέργησε η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού, αναφέρει το ΚΚΕ.

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ 24 Ιουλ 2021 | 20:44

Σακελλαροπούλου για επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας: "Συμπαράσταση στην Κύπρο, αποφασιστικότητα απέναντι στην Τουρκία"

Με ανάκρουση του εθνικού ύμνου ξεκίνησε η δεξίωση για την 47η επέτειο από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 24 Ιουλ 2021 | 19:31

Διπλωματικές πηγές: Η Τουρκία έχει πάρει οριστικό διαζύγιο με τη διεθνή νομιμότητα

"Η Τουρκία με τη στάση της, δείχνει για μία ακόμα φορά ότι αγνοεί τους βασικούς κανόνες της Διεθνούς Κοινότητας", αναφέρουν δπλωματικές πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ 24 Ιουλ 2021 | 15:12

Πέτσας: Όχι στην απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων σε λιανεμπόριο - "Πρόβλημα διασποράς στους μεικτούς χώρους"

Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων πολιτών στα καταστήματα του λιανεμπορίου, ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας

«ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 1974 ΕΓΙΝΕ Η ΑΡΧΗ» 24 Ιουλ 2021 | 14:48

ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας: "Συνεχής αγώνας, χωρίς παλινωδίες και πισωγυρίσματα"

"Μόνη πολιτική πυξίδα η προστασία των ελευθεριών και της κοινωνικής ευθύνης", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΡΑ 25 24 Ιουλ 2021 | 14:36

ΜέΡΑ 25: Ανεξαρτητοποίηση Αδάμου - Σοβαρές αιχμές κατά του Γ. Βαρουφάκη για αυταρχικές συμπεριφορές

"Δεν μπορώ να υποστηρίξω ένα κόμμα που μεταμφιέζεται σε κάτι που δεν είναι", δηλώνει η Κωνσταντίνα Αδάμου -"Οι όμορφες εξαγγελίες είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου"

ΟΧΙ ΣΤΙΣ «ΔΙΠΡΟΣΩΠΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ» 24 Ιουλ 2021 | 12:16

Μητσοτάκης: "Στον 21ο αιώνα δεν επιτρέπεται αμφισβήτηση της επιστήμης - Η φημολογία δεν είναι ιδεολογία"

Στην πανδημία αναφέρεται στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ 24 Ιουλ 2021 | 12:00

Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Γιατροί, νοσηλευτές, θύματα της τρομοκρατίας και του φασισμού απόψε στο Προεδρικό

Συμβολικές παρουσίες όπως η Μάγδα Φύσσα, η Σταυρούλα Αξαρλιάν, ο Γιώργος Μομφεράτος, γιατροί και νοσηλευτές στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου για την 47η Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας