Follow us

Κρέτσος: Οποιος δεν δώσει σήμερα την δόση, χάνει εγγύηση και άδεια

Οποιος από τους υπερθεματιστές δεν δώσει μέχρι σήμερα την πρώτη δόση, χάνει την άδεια και την εγγύηση, είπε ο Λευτέρης Κρέτσος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κρέτσος: Οποιος δεν δώσει σήμερα την δόση, χάνει εγγύηση και άδεια

«Ωρα μηδέν» αποτελεί η Δευτέρα για το ζήτημα των αδειών, καθώς σήμερα λήγει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης, με την όλη διαδικασία ωστόσο να διαμορφώνει ένα «θολό» τοπίο.

Εάν κάποιος από τους προσωρινούς υπερθεματιστές δεν καταβάλλει μέχρι σήμερα τα χρήματα, τότε δεν θα χάσει μόνο την άδεια, αλλά και τα 3 εκατ. ευρώ τα οποία έδωσε ως εγγύηση, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η προκήρυξη το λέει ξεκάθαρα» για το ποιος παίρνει άδεια, συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι οι αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις δεν ήθελαν με τίποτα τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, αλλά αυτό ήταν συνταγματική υποχρέωση της κυβέρνησης, αλλιώς θα διέπραττε απιστία εις βάρος του Δημοσίου.

Ο κ. Κρέτσος, αναφέρθηκε και στη σωρεία καταγγελιών που έχουν γίνει σε βάρος του διαγωνισμού, τονίζοντας πως περιμένει νομικές αντιδράσεις μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Παράλληλα, αναφέρυθηκε και στη μήνυση που κατέθεσε βάρος του ο Alpha, λέγοντας πως δεν κατανοεί ποιο ήταν το αδίκημα που διέπραξε, ωστόσο συμπλήρωσε ότι καταλαβαίνει τη μεθόδευση μιας «άσκησης τρομοκρατίας με διασπορά συγκεκριμένων διαρροών».

Ο κ. Κρέτσος ανέφερε πως κάποιοι κατηγορούν δημόσιους υπαλλήλους που κάνουν τη δουλειά τους. «Τελικά ποιοι μας κατηγορούν όμως; Αυτοί που έχουν εκκρεμότητες με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την εφορία» είπε και καταλόγισε στη ΝΔ ότι «στήριξε όλο αυτό το μιντιακό σύστημα τον τελευταίο μήνα».

Για τα πόθεν έσχες, διευκρίνισε ότι ουσιαστικό έλεγχος έγινε από το ξεκίνημα της διαδικασίας με την κατάθεση των αιτήσεων των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό. Η προκήρυξη του διαγωνισμού, σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας, προέβλεπε έλεγχο για τα οικονομικά μέσα των συμμετεχόντων ενώ η Επιτροπή ζήτησε και εξτρά δικαιολογητικά συμπλήρωσε ο Λ. Κρέτσος, από τον ΑΝΤ1 και τον κ. Καλογρίτσα. «Η Επιτροπή λειτουργεί εντός των ορίων που προβλέπει η προκήρυξη» επισήμανε ο Λ. Κρέτσος, «δεν αντικαθιστά την επιτροπή ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ούτε αντικαθιστά τον πολύ αυστηρό νόμο αυτής της κυβέρνησης για τον έλεγχο του πόθεν έσχες» τόνισε.
«Δεν γίνεται από την άλλη ένας πρώην υπουργός Οικονομικών να μην έχει καταθέσει πόθεν έσχες, δεν γίνεται ο κ. Ψυχάρης τόσα χρόνια να μην έχει καταθέσει πόθεν έσχες» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας, λέγοντας ότι έχει γίνει ουσιαστικός έλεγχος και όλες τις φάσεις και φυσικά υπάρχει και ο δεύτερος έλεγχος από την Επιτροπή ενστάσεων.

Απαντώντας ο κ. Κρέτσος, για την εξέταση των προσφυγών, δήλωσε ότι οι προδικαστικές προσφυγές που έχουν κατατεθεί από τους επιχειρηματίες, έγιναν με βάση στοιχεία τα οποία οι ίδιοι πήραν από τα έγγραφα που έχει συλλέξει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, καθώς έχει δει ο καθένας τα στοιχεία του άλλου, μέσα στη διαδικασία του διαγωνισμού.

Τι είπε για την υπόθεση Καλογρίτσα - "Δεν σταματάει εδώ ο έλεγχος"

Όσον αφορά τον επιχειρηματία Καλογρίτσα, τα δάνειά του με επισφαλείς εγγυήσεις και τη φοροδιαφυγή που τον κατηγορούν, ο Λευτέρης Κρέτσος δήλωσε επίσης ότι όλα αυτά τα στοιχεία είναι γνωστά καθώς ο αυστηρός έλεγχος που έχει γίνει από τη ΓΓΕΕ, έχει προσφέρει όλα αυτά τα στοιχεία. «Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε φίλους, ούτε εχθρούς, είναι εδώ για να κάνει τη δουλειά της υπηρετώντας τη διαφάνεια», σημείωσε, σχολιάζοντας και «την επιλεκτική δημοσιογραφία με διαρροές» το τελευταίο διάστημα.

«Αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε, «ελέγχεται και ο κ. Αλαφούζος, και ο κ. Κοντομηνάς» είπε ο Κρέτσος. «Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι υπάρχουν νόμοι και το τεκμήριο της αθωότητας για όλους. Πόθεν έσχες θα κατατεθεί, δεν σταματάει εδώ ο έλεγχος. Είναι ένας διαγωνισμός που για πρώτη φορά έθεσε τόσο αυστηρά κριτήρια» τόνισε.
Για τις προδικαστικές προσφυγές που έχουν γίνει από τους τέσσερις είπε: «Εμείς θα εξετάσουμε όλες τις ενστάσεις, γιατί είναι σημαντικό για την κυβέρνηση το θέμα της διαφάνειας. Η ίδια η κυβέρνηση έριξε άπλετο φως στα στοιχεία των υπερθεματιστών και βγήκαν αυτά τα στοιχεία που βγαίνουν κάθε μέρα, και ας έρθει κάποιος να μας πει εάν υπάρχει δόλος. Αυτή η Επιτροπή υπάρχει όσο υπάρχει ο διαγωνισμός αλλά έλεγχος πόθεν έσχες θα γίνεται εφεξής για όλους» τόνισε.

«Πολιορκούν τα μέλη της Επιτροπής, να την κατηγορούν αυτοί που έχουν εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη, τα λένε όλα αυτά τώρα που τους ζητήθηκε να βάλουν το χέρι στην τσέπη» επανέλαβε ο Γενικός Γραμματέας. «Το πιο σημαντικό που πρέπει να πούμε, είναι ότι αυτή τη φορά, για πρώτη φορά, προχωράμε» δήλωσε.

Συνεχίζοντας, είπε ότι η Επιτροπή ενστάσεων έχει πιο εύκολο έργο, καθώς έχει δύο εβδομάδες για τον έλεγχο και με τις προδικαστικές προσφυγές, ένα μεγάλο διακύβευμα για κάποιους επιχειρηματίες, σημείωσε. «Ελπίζω ότι τώρα θα ξεφύγουμε από το στείρο αφήγημα του γεγονότος ότι έπαιρναν δωρεάν τόσα χρόνια τις άδειες. Το καινούργιο αφήγημα είναι ότι τώρα έχουμε επενδυτές στα μίντια, και να δούμε όλα αυτά τα χρόνια τις χαριστικές πολιτικές που τους άφησαν χωρίς να πληρώσουν τους φόρους και τις εισφορές που τους αναλογούσαν, όχι μόνο στην τηλεόραση, αλλά και στις εκδόσεις και για τη διαφήμιση» τόνισε ο Λ. Κρέτσος.

Ερχεται νομοσχέδιο και για την διαφήμιση

Ο κ. Κρέτσος προανάγγειλε νεο νομοσχέδιο που όπως είπε «θα χτυπά τον 4ο πυλώνα της διαπλοκής», καθώς θα ελέγχει αποτελεσματικά οποιαδήποτε αγορά τηλεοπτικού χρόνου (διαφήμιση).

Μιλώντας για τη διαφήμιση και τον έλεγχο κατανομής της στα κανάλια, ο Λ. Κρέτσος εκφράζοντας προσωπική του άποψη, υποστήριξε ότι η ΕΡΤ δεν θα πρέπει να παίρνει διαφήμιση, καθώς είναι ένα κανάλι με εξασφαλισμένα έσοδα με ρόλο να είναι το αντίβαρο πολιτισμού απέναντι στα ιδιωτικά κανάλια. Σημείωσε ότι η τεχνολογία δίνει πλέον τη δυνατότητα να ελέγχονται όλες οι ροές της διαφήμισης και αυτό έγινε και με τις διαφημίσεις των τραπεζών. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις στελεχών της ΝΔ για την ΕΡΤ, σημείωσε ότι μιλάει η ΝΔ, η οποία αύξησε κατά 30% το ανταποδοτικό τέλος, πριν έρθει η διακυβέρνηση Σαμαρά που έκλεισε την ΕΡΤ, τη στιγμή που η ΕΡΤ είναι το μόνο κανάλι που προσφέρει το 1,5% υπέρ των Ελλήνων δημιουργών. Να δούμε τελικά ποια ΕΡΤ θέλουμε» συμπλήρωσε ο κ. Κρέτσος.

Μιλώντας για τη διαδικασία του διαγωνισμού και την ανακήρυξη οριστικών καναλαρχών, ο κ. Κρέτσος δήλωσε ότι μετά τις δύο εβδομάδες, θα βγει υπουργική απόφαση από τον Ν. Παππά για τους οριστικούς υπερθεματιστές, ωστόσο συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση αναμένει οι προδικαστικές προσφυγές να γίνουν δικαστικές, καθώς και ασφαλιστικά μέτρα από τους επιχειρηματίες. Όσον αφορά τις 90 ημέρες περιθώριο μέχρι να σταματήσουν να εκπέμπουν οι σταθμοί που δεν θα πάρουν άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, ο Λ. Κρέτσος διευκρίνισεότι οι 90 αυτές μέρες αφορούν το διάστημα από τη στιγμή που θα βγει η υπουργική απόφαση, όχι πριν.

Τι θα γίνει με τα περιφερειακά κανάλια

Για την DIGEA, είπε ότι οφείλει να μεταδίδει σήμα σε νόμιμους τηλεοπτικούς σταθμούς, και αυτό αφορά τα κανάλια εθνικής εμβέλειας. «Η ΝΔ με δική της ευθύνη έχει αφήσει παράλυτο το ΕΣΡ, και πρέπει γρήγορα να το συγκροτήσουμε, ωστόσο να αναρωτηθούμε το τι ΕΣΡ θέλουμε» σημείωσε ο ΓΓ, συμπληρώνοντας ότι το ΕΣΡ πρέπει να στελεχωθεί με το κατάλληλο δυναμικό και την ανάλογη τεχνολογική επάρκεια η οποία επαναστατικοποιεί αυτή τη στιγμή, τη μετάδοση του σήματος. «Μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν πολλές συνεργασίες στον χώρο» σημείωσε ο Λ. Κρέτσος.

Κλείνοντας, απαντώντας για τον διαγωνισμό των περιφερειακών αδειών, είπε ότι η κυβέρνηση θέλει τον διαγωνισμό αυτό να τον διεξάγει το ΕΣΡ, ωστόσο το κράτος δεν θα γίνει όμηρος στις επιδιώξεις της ΝΔ, συμπλήρωσε, ούτε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Ο διαγωνισμός θα κριθεί από το χάρτη συχνοτήτων σημείωσε ο κ. Κρέτσος λέγοντας ότι αυτός ο χάρτης θα συμπεριλάβει πληθυσμιακά κριτήρια, και πολλά άλλα στοιχεία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ένας θρύλος της φωτογραφίας έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με μια δωρεάν έκθεση που δε χάνεται

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στις 20:30, στους Παλιούς Φούρνους της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, παρουσία του ίδιου του καλλιτέχνη.

ΠΑΣΟΚ 05 Φεβ 2026 | 16:57

Ανδρουλάκης: Βίντεο στο TikTok με προτάσεις για το κυκλοφοριακό της Αττικής - "Έτσι για την αλλαγή"

Τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος που μαστίζει την Αττική παρουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ένα σύντομο βίντεο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 05 Φεβ 2026 | 16:56

Μαρινάκης σε Λαβρόφ: Η Ελλάδα συντάσσεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Απαντά στη ρητορική Λαβρόφ περί πυρομαχικών στην Ουκρανία ο Π.Μαρινάκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 05 Φεβ 2026 | 16:48

Χίος: "Τραυματίας είπε ότι το σκάφος του Λιμενικού πέρασε από πάνω τους, χωρίς κανένα σήμα", λέει η Νέα Αριστερά

Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Νάσος Ηλιόπουλος μίλησαν με τραυματίες της τραγωδίας και με τους υγειονομικούς του νοσοκομείο της Χίου

ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 05 Φεβ 2026 | 16:35

Μαρινάκης κατά Τσίπρα: Υποκριτική και προβληματική η τοποθέτησή του για την τραγωδία στη Χίο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π.Μαρινάκης απάντησε στη χθεσινή ανάρτηση του Α.Τσίπρα, ενώ σχολίασε και τα λεγόμενα Σαμρά.

ΟΜΙΛΙΑ 05 Φεβ 2026 | 15:39

Μητσοτάκης για το πρόγραμμα "Hellenic Heritage": "Ο Πολιτισμός μπορεί να αναδειχθεί κεντρικός αναπτυξιακός πυλώνας"

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο Πολιτισμός μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, με στόχο η Ελλάδα να εξελιχθεί σε προορισμό και τους 12 μήνες τον χρόνο

ΘΕΩΡΕΙΟ 05 Φεβ 2026 | 14:05

Γιατί το Μαξίμου είδε σχεδόν "θετικά" τη δήλωση Σαμαρά ότι ο "Μητσοτάκης είναι το χάος"

Η δήλωση ετέθη ως θέμα στον πρωϊνό καφέ αλλά κρίθηκε άνευ ιδιαίτερης σημασίας και χωρίς επιπτώσεις

ΝΕΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ 05 Φεβ 2026 | 13:53

Τρέμε... Πίνατ: Η Κλειώ κάνει "ζωάρα" στο Μαξίμου - Το βίντεο Μητσοτάκη για το νέο κατοικίδιο της κυβέρνησης

"Στο βασίλειό της δεν έχει θέση ο Peanut", λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Κλειώ, τη γάτα του Μαξίμου.

"ΕΩΣ ΤΗ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ" 05 Φεβ 2026 | 13:48

Το ΠΑΣΟΚ αναστέλλει την κομματική ιδιότητα του προέδρου του ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου

Η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος προχώρησε στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων και μετοχών, του Γιάννη Παναγόπουλου.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 05 Φεβ 2026 | 13:47

Πώς το Μαξίμου διεκδικεί 1,5% από το ΠΑΣΟΚ και γιατί έτσι ελπίζει σε έκπληξη στις εκλογές

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι υπάρχει ένα ποσοστό ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που "ακούει" την κυβέρνηση.

ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ 05 Φεβ 2026 | 12:43

Στις 11 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

"Το 6ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα στις 11 Φεβρουαρίου", ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

ΒΟΛΕΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ 05 Φεβ 2026 | 12:00

Νέα κόντρα στη Βουλή για το ναυάγιο στη Χίο: "Είστε με τους διακινητές ή με το δίκαιο;" - "Δεύτερη φύση η συγκάλυψη"

Νέα αντιπαράθεση στη Βουλή με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Χίου, όπου 15 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ 05 Φεβ 2026 | 11:51

Επίθεση Λαβρόφ κατά της Αθήνας: Η Ελλάδα διέκοψε συνεργασία δεκαετιών με τη Ρωσία και έστειλε όπλα στην Ουκρανία

Έστειλε όπλα στην Ουκρανία χωρίς να σκεφτεί τους Έλληνες που ζουν εκεί, επιμένει ο Λαβρόφ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 05 Φεβ 2026 | 11:30

Τουρκία: Το Υπουργείο Αμυνας απαντά στον Μητσοτάκη για τα 12 μίλια: Αντίθετες με το διεθνές δίκαιο οι δηλώσεις του

Προκλητική απάντηση του τουρκικού υπ. Άμυνας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με το δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 05 Φεβ 2026 | 11:03

Ινστιτούτο Τσίπρα: Η "Διαφάνεια" να αντικαταστήσει τη "Διαύγεια" - Πρόταση για έλεγχο του δημόσιου χρήματος

Στόχος, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Τσίπρα, είναι να υπάρξει διαλειτουργικότητα των ψηφιακών πληροφοριακών συστημάτων ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ΚΗΜΔΗΣ, ΕΣΗΔΗΣ και ΓΕΜΗ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 05 Φεβ 2026 | 10:15

Πλεύρης για Χίο:  "Η Αριστερά αρέσκεται να στοχοποιεί το λιμενικό" - Οι κάμερες λειτουργούν όταν υπάρχει λόγος

"Ας βγει κάποιος να πει ότι υπάρχει κανονισμός στο λιμενικό για 24ωρη καταγραφή των συμβάντων", σημείωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 05 Φεβ 2026 | 10:04

Χατζηδάκης: Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών με το νέο νομοσχέδιο κατά της γραφειοκρατίας

Το σχέδιο νόμου που παρουσιάστηκε χθες έρχεται σε συνέχεια άλλων παρεμβάσεων που έχει κάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 05 Φεβ 2026 | 09:40

ΥΠΕΣ: Νέα συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για επιστολική ψήφο και εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

Στη σημερινή δεύτερη συνεδρίαση αναμένεται να τοποθετηθούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων μετά την ενημέρωση που έλαβαν από τον υπουργό Εσωτερικών την περασμένη Πέμπτη.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 05 Φεβ 2026 | 09:34

Πώς θα μοιραστούν 40,1 εκατ. ευρώ στα κόμματα: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει περισσότερα από το ΠΑΣΟΚ

Με βάση το ΦΕΚ 33.468.000 ευρώ αφορούν σε τακτική κρατική χρηματοδότηση και 6.693.600 ευρώ σε χρηματοδότηση ερευνητικών και επιμορφωτικών σκοπών.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 05 Φεβ 2026 | 08:03

Γεωργιάδης: Μέλη ΜΚΟ πήγαν σε νοσοκομείο στη Χίο για να καθοδηγήσουν οικογένεια μεταναστών να καταγγείλει το Λιμενικό

Οπως τονίζει ο κ. Γεωργιάδης στην ανάρτησή του, για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η ΕΥΠ.

"ΜΥΛΟΣ" Η ΒΟΥΛΗ 05 Φεβ 2026 | 07:24

Πολιτική θύελλα μετά την τραγωδία στη Χίο: Η κυβέρνηση συγχαίρει το Λιμενικό - H αντιπολίτευση ζητά απαντήσεις

Οι καταθέσεις των διασωθέντων έχουν αρχίσει - Το Λιμενικό διενεργεί ΕΔΕ για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναποδογύρισε το πλωτό σκάφος με τους 39 μετανάστες.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 04 Φεβ 2026 | 20:31

Η Κ. Γκίλφοϊλ στην υπογραφή για τη δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Υποστήριξης Τροχαίου Υλικού ONEX

"Είμαι ευτυχής που βλέπω την Ελλάδα να συνεργάζεται με την κορεατική εταιρεία"

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 04 Φεβ 2026 | 19:48

Μητσοτάκης από Ιωάννινα: Το καλύτερο αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος

Συζήτηση με πολίτες είχε στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 15 θυμάτων στη Χίο.

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ 04 Φεβ 2026 | 19:38

Δένδιας από τις ΗΠΑ: Η "Γαλάζια Πατρίδα" δεν βοηθά στον διάλογο με την Τουρκία

Ο κ. Δένδιας συμμετείχε σε φόρουμ χθες, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Ουάσιγκτον

ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 04 Φεβ 2026 | 18:48

Μητσοτάκης από το Κέντρο Καινοτομίας Ηπείρου: Προσφέρουμε στα παιδιά τελείως διαφορετικές εμπειρίες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την Σοφία Ζαχαράκη, περιηγήθηκε στους χώρους του Κέντρου Καινοτομίας Ηπείρου

ΓΙΑΤΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ 04 Φεβ 2026 | 18:43

Κόντρα Καιρίδη - Κουτσούμπα στη Βουλή: "Ξεκαβαλικεύστε και δεχτείτε την κριτική" - "Κοίτα ποιος μιλάει"

"Θα μπορούσα μόνο να πω, ακούγοντας τον κ. Καιρίδη, κοίτα ποιος μιλάει και να τελειώνει εδώ", ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 04 Φεβ 2026 | 18:42

Πλεύρης: "Μη σοκάρεστε, τα σύνορα φυλάσσονται - Φυλακή ή επιστροφή για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα"

Το Λιμενικό δίνει κάθε μέρα μάχη στα σύνορα, απέναντι στους διακινητές και είναι αυτοί που σώζουν κόσμο και δεν σώζουν κόσμο οι επαγγελματίες ανθρωπιστές", είπε ο Θάνος Πλεύρης

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 04 Φεβ 2026 | 16:42
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 04 Φεβ 2026 | 13:54

Οι 14 παρεμβάσεις για τη γραφειοκρατία: Tι αλλάζει με τα πιστοποιητικά - Με μοντέλο ΕΦΚΑ οι συναλλαγές στο Δημόσιο

Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, περιλαμβάνει 14 παρεμβάσεις διοικητικού χαρακτήρα.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡ. 04 Φεβ 2026 | 12:38

"Επέλεξε τον δρόμο της παραπλάνησης - Ανευθυνότητα και υποκρισία": Βολές Μαρινάκη κατά Ανδρουλάκη

"Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη επενδύει στη διαστρέβλωση της αλήθειας και την αλλοίωση της πραγματικότητας με χονδροειδή ψέματα" σημείωσε ο Π. Μαρινάκης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 04 Φεβ 2026 | 12:32

Αντιπαράθεση στη Βουλή για την τραγωδία στη Χίο: Συγχαρητήρια Πλεύρη στο Λιμενικό - Πυρά από την αντιπολίτευση

"Εσείς μπορεί να πιστεύετε τους διακινητές, εγώ πιστεύω το Λιμενικό", είπε ο Θάνος Πλεύρης

04 Φεβ 2026 | 12:16

Βενιζέλος: O σεβασμός του Συντάγματος προηγείται της αναθεώρησής του

Το πρόβλημα της χώρας αφορά τη διάρρηξη του κοινωνικού συμβολαίου κατά τον Ε. Βενιζέλο.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 04 Φεβ 2026 | 12:06

Ανδρουλάκης: Η Τουρκία δεν μπήκε στο SAFE χάρη στα ισχυρά ευρωπαϊκά κράτη - "Το ψέμα Μητσοτάκη"

"Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι πρωθυπουργός μιας εβδομάδας - Υπονόμευσε τους θεσμούς - Επί ημερών του οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με την ακρίβεια και μισθούς από τους μικρότερους στην Ευρώπη"

04 Φεβ 2026 | 11:08

Δένδιας και Υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ για τα εξοπλιστικά - Σειρά επαφών στην Ουάσινγκτον με θεσμικούς φορείς

Τα συμπεράσματα των συναντήσεων Δένδια στις ΗΠΑ, με φόντο την στρατηγική άμυνας και τις διεθνείς εξελίξεις

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ 04 Φεβ 2026 | 10:31

Χατζηδάκης: Εγγύηση για τις επόμενες γενιές η συνταγματική ρήτρα δημοσιονομικής σταθερότητας

Δημοσιονομική ισορροπία και μεταρρυθμίσεις αποτελούν τους πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης

ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ "ΤΡΟΜΟΥ" 04 Φεβ 2026 | 10:05

ΠΑΣΟΚ σε αναταράξεις: Τα περί "αθλιότητων" Δούκα και τα καρφιά Διαμαντοπούλου σε ΝΔ για τοξικότητα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης διατηρεί αναμφισβήτητη υπεροχή μεν αλλά σε πολιτικό επίπεδο η αμφισβήτησή του μεγεθύνεται και υπό τον φακό των κακών δημοσκοπικών επιδόσεων του ΠΑΣΟΚ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ 04 Φεβ 2026 | 10:01

Γεωργιάδης: Αν η Κωνσταντοπούλου πάρει εξουσία, ο Στάλιν θα φαίνεται παιδάκι νηπιαγωγείου [βίντεο]

"Δεν έχετε καταλάβει γιατί πρόσωπο μιλάμε. Κοιμάται και ονειρεύεται πώς θα βάλει φυλακή 11 εκατ. Έλληνες, ονειρεύεται στρατόπεδα, ήθελε να γίνει εισαγγελέας", δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

«ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ» 04 Φεβ 2026 | 09:48

Μηταράκης μετά την τραγωδία στη Χίο: "Να τελειώνουμε με τους λαθροδιακινητές και την παράνομη μετανάστευση"

"Θλίψη για το χθεσινό τραγικό περιστατικό στη Χίο και την απώλεια ανθρώπινων ζωών" σημειώνει ο ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Ν. Μηταράκης

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΔΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 04 Φεβ 2026 | 08:32

Στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη νόμιμη μετανάστευση - Τα βασικά σημεία

Δύο προσωρινές δομές μεταναστών στο Ηράκλειο και στα Χανιά. Το ν/σ περιλαμβάνει τη σύσταση Επιτροπής Συντονισμού Μεταναστευτικής Πολιτικής

ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ 04 Φεβ 2026 | 08:19

Εθνικό Απολυτήριο: Οι 5 βασικοί άξονες του νέου μοντέλου - Πότε και πώς θα εφαρμοστεί

Oι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα είναι ενσωματωμένες στο Εθνικό Απολυτήριο - Ποια είναι η βασική αλλαγή

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ''ΦΩΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ'' 04 Φεβ 2026 | 08:00

Λατινοπούλου: "Ζητώ θανατική ποινή για τους λαθροδιακινητές -Τι είμαστε σταθμός Λαρίσης να μπαινοβγαίνουν;"

"Ζητώ αυστηρές ποινές στους λαθροδιακινητές ακόμα και θανατική ποινή και το έχω ζητήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο'', δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Λατινοπούλου.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 04 Φεβ 2026 | 06:53

Στο ΠΑΣΟΚ πετάει το γάντι η κυβέρνηση για συναινέσεις - "Οχι" σε λευκή επιταγή, λέει η Χαριλάου Τρικούπη

Η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να δυσκολέψει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο βρίσκεται σε μία δημοσκοπική καμπή.

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ 03 Φεβ 2026 | 23:10

Δημοσκόπηση Alco: Η ακρίβεια το σοβαρότερο πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία - Τι λένε για τα social media

Στην ερώτηση αν "Είστε ικανοποιημένοι από την απόδοση της κυβέρνησης", το Καθόλου είναι πολύ ψηλά με 57%

ΠΟΛΛΕΣ ΑΙΧΜΕΣ 03 Φεβ 2026 | 22:39

Απασφάλισε ο Σαμαράς: Δεν υπάρχει "Μητσοτάκης ή χάος", ο Μητσοτάκης είναι το χάος - Τι είπε για Καρυστιανού [βίντεο]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει κακό στον τόπο με την επίσκεψή του στην Τουρκία υποστήριξε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Αντώνης Σαμαράς

ΣΤΟ OPEN 03 Φεβ 2026 | 17:18

Άγρια κόντρα Αλεξοπούλου - Στραβελάκη: "Πάρτε πίσω τα περί δολοφονίας χαρακτήρα, αλλιώς κλείνω τη γραμμή" [βίντεο]

H βουλευτής της ΝΔ Χριστίνας Αλεξοπούλου βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο μετά την ατάκα της "το τζάμπα πέθανε", που προκάλεσε σάλο και εσωκομματικές αντιδράσεις

ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ 03 Φεβ 2026 | 16:37

Reuters: Η Ελλάδα είναι κοντά στο να απαγορεύσει τα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών

Τον Δεκέμβριο η Αυστραλία έγινε η πρώτη χώρα που απαγόρευσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά κάτω των 16 ετών

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΒΑ ΑΚΡΙΤΑ 03 Φεβ 2026 | 16:23

Ελενα Ακρίτα: Η συγκινητική ανάρτηση για τη μητέρα της - "Δεν έχω μάθει να ζω χωρίς εσένα, πώς να ξεκινήσω τώρα;"

"Σ’ αγαπάω μαμά. Από ‘δω ως τον ουρανό, από ‘δω ως εκεί που είσαι, όπου κι αν είσαι, αν είσαι, σ’ αγαπάω", έγραψε στην ανάρτησή της η Έλενα Ακρίτα

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 03 Φεβ 2026 | 15:33

Πιερρακάκης στη Handelsblatt: Πρότυπο για την Ευρώπη το ελληνικό μοντέλο ενάντια στη φοροδιαφυγή

"Μόνο τα τελευταία δύο χρόνια ανακτήσαμε 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω μέτρων καταπολέμησης της φοροδιαφυγής", λέει ο Κυριάκος Πιερρακάκης

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 03 Φεβ 2026 | 14:18

Χατζηδάκης: Το νέο σύγχρονο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό θα είναι πραγματικότητα την άνοιξη του 2027

Το "χρωστάμε στον Παναθηναϊκό, διότι οι άλλες δύο μεγάλες ομάδες της Πρωτεύουσας έχουν τα δικά τους σύγχρονα γήπεδα", είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.

ΤΟ ΠΑΝΕΛ 03 Φεβ 2026 | 12:43

Ιθάκη: Με Πέτρο Κόκκαλη και Μπουλμπασάκο η παρουσίαση του βιβλίου του Τσίπρα στα Ιωάννινα

Ανακοινώθηκαν από τον εκδοτικό οίκο "Gutenberg" τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στο πάνελ της παρουσίασης του βιβλίου "Ιθάκη" του Αλέξη Τσίπρα, στα Ιωάννινα.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ 03 Φεβ 2026 | 12:41

Μπίστης: "Εφυγα από τη ΝΕΑΡ από... συνήθεια - Μόνο ο Τσίπρας μπορεί να αντιμετωπίσει τον Μητσοτάκη"

Ο Ν. Μπίστης τάχθηκε ξανά ενάντια στην "φωτογραφική καταγγελία" του συνεδρίου της Νέας Αριστεράς κατά Τσίπρα - Στη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς θα έπρεπε να μετέχουν ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ και Νε.Αρ.

ΠΡΕΣΒΗΣ ΗΠΑ 03 Φεβ 2026 | 12:29

Γκιλφόιλ: Τιμή μου που φιλοξενήσαμε την πρεμιέρα της ταινίας "Μελάνια" στην Ελλάδα

"Ευχαριστούμε τους υπέροχους φίλους και συνεργάτες μας που έκαναν αυτή την πρεμιέρα μια πραγματικά μαγική βραδιά" έγραψε η Κίμπερλι Γκιλφόιλ σε ανάρτηση στο Χ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 03 Φεβ 2026 | 12:06

"Επιβεβαιώνται οι εκτιμήσεις Βαρουφάκη": Ικανοποίηση στο ΜέΡΑ25 για τις αναφορές στα αρχεία Έπσταιν

"Οικονομικοί παράγοντες των ΗΠΑ, συζητώντας για το ελληνικό χρέος, συνομολογούν ότι οι Έλληνες καλούνται να πληρώσουν χρέη που ουδέποτε δημιούργησαν" σημειώνει το ΜέΡΑ25.

ΤΟΥΡΚΙΑ 03 Φεβ 2026 | 11:59

Τούρκος βουλευτής: "Εδώ έχουμε την ελληνική απειλή και ζητάτε αυξήσεις στις συντάξεις;" [βίντεο]

Ο Χασάν Ουφούκ Τσακίρ εξόργισε μέχρι και τον Ερντογάν - "Κάνουν παράπονα για την σύνταξη 20.000 λιρών… Από τη μία πλευρά υπάρχει η Ελλάδα, από την άλλη η Αρμενία...".

«ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ» 03 Φεβ 2026 | 11:22

"Οσο ενισχύεται ο βιγκανισμός, θα μειώνεται ο τραμπισμός": Η ανάρτηση Αχτσιόγλου και το ειρωνικό σχόλιο Βαξεβάνη

"Βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου", δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ 03 Φεβ 2026 | 10:09

Κωνσταντοπούλου για Αδωνι: "Είναι κότα, είχε τρεις μήνες περιθώριο να κάνει μήνυση - Έσφιξαν τα γάλατα"

Για τη φασιστική συμπεριφορά και τον ακραίο σεξισμό κατηγόρησε τον Α. Γεωργιάδη η Ζ. Κωνσταντοπούλου

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ 03 Φεβ 2026 | 10:01

Ζήτησε συγγνώμη η Αλεξοπούλου μετά το άδειασμα Μητσοτάκη για "το τζάμπα πέθανε"

Συγγνώμη για τη φράση της "το τζάμπα πέθανε", που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και πολιτικούς τριγμούς, ζήτησε η βουλευτής της ΝΔ, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 03 Φεβ 2026 | 09:48

Στα δικαστήρια Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου: "Καταθέτω μήνυση για όσα είπε για τη Βιολάντα" - "Είναι κότα"

"Νέα Τέμπη και νέα προπαγάνδα σε ένα σοβαρό δυστύχημα δεν θα το επιτρέψουμε και ειδικά εγώ. Όλη η τοξικότητα θα της επιστραφεί", τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

"ΝΙΚΗ" 03 Φεβ 2026 | 09:39

Νατσιός: Δεν μπορεί να είσαι Χριστιανός Ορθόδοξος και να συμφωνείς με τον Δαρβίνο -Καταγόμαστε από τον Αδάμ και την Εύα

"Η ορθόδοξη Εκκλησία δεν δέχεται τη θεωρία της εξέλιξης, εμείς είμαστε τέκνα πιστά", είπε μεταξύ άλλων ο Δ. Νατσιός.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 03 Φεβ 2026 | 09:14

Ηχηρό άδεισμα Μητσοτάκη σε Αλεξοπούλου για το "τζάμπα πέθανε": Να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί πώς μιλάμε

Ο πρωθυπουργός αναφορικά με τη φράση "το τσάμπα πέθανε" πήρε σαφείς αποστάσεις από την κ. Αλεξοπούλου λέγοντας ότι δεν βοηθάει "καθόλου, μα καθόλου" να λέει ένας βουλευτής κάτι τέτοιο.

ΣΗΜΕΡΑ 03 Φεβ 2026 | 07:46

Το Εθνικό Απολυτήριο στο προσκήνιο - Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την Παιδεία

Η ώρα του διαλόγου για το Εθνικό Απολυτήριο φαίνεται πως έχει φτάσει.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 03 Φεβ 2026 | 07:21

Επίσκεψη Δένδια στην Ουάσιγκτον: Στο επίκεντρο η αμυντική συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ

Στον στρατηγικό χαρακτήρα της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών εστίασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Δένδιας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 03 Φεβ 2026 | 06:32

Τα διλήμματα που έβαλε ο Μητσοτάκης: Το χαρτί της σταθερότητας, ο στόχος της αυτοδυναμίας και η πίεση στο ΠΑΣΟΚ

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία πρώτη αλλά μακριά από τον πήχη της αυτοδυναμίας, ο Πρωθυπουργός έβαλε στο τραπέζι το θέμα της πολιτικής σταθερότητας.

ΒΟΥΛΗ 02 Φεβ 2026 | 23:31

Πλεύρης: Δύο προσωρινές και μία μόνιμη μεταναστευτική δομή στην Κρήτη

Για τη μείωση των ροών στο Αιγαίο, σημείωσε ότι "σε αυτό έχει συμβάλει η πολύ καλύτερη συνεργασία που υπάρχει με την τουρκική ακτοφυλακή"

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 02 Φεβ 2026 | 22:02

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα αλλάζει παραγωγικό μοντέλο - Το 2026 θα κινηθούμε ακόμη πιο γρήγορα

"Θα επενδύσουμε πιο στρατηγικά. Και θα πάμε ακόμη πιο μακριά", ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Πιερρακάκης σε εκδήλωση της ΕΤΕπ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΧΕΛΑ 02 Φεβ 2026 | 21:08

Μητσοτάκης: "Δεν θα συγκριθώ με το χάος, αλλά με τους πολιτικούς αντιπάλους μου - Πριν τις 15/2 η συνάντηση με Ερντογάν"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι η απειλή πολέμου είναι αναχρονιστική και είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της Άγκυρας από το πρόγραμμα Safe

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 02 Φεβ 2026 | 21:07

Mega: Το σχόλιο της Ράνιας Τζίμα για τον Ανδρουλάκη που έκανε τον Πρετεντέρη να σκάσει στα γέλια [βίντεο]

"Το φοβερό δεν είναι ότι του το λένε, το φοβερό είναι ότι πιάνει" είπε η Ράνια Τζίμα για τον Νίκο Ανδρουλάκη

ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ 02 Φεβ 2026 | 20:18

Εκλέχθηκε το νέο Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ μετά το 22ο Συνέδριο

Υπενθυμίζεται ότι η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ επανεξέλεξε Γενικό Γραμματέα τον Δημήτρη Κουτσούμπα

ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ 02 Φεβ 2026 | 20:14

Δημοσκόπηση Alco: 6 στους 10 θα επιλέξουν ψήφο διαμαρτυρίας στις επόμενες εκλογές - Μεγάλη άνοδο στο "άλλο κόμμα"

Απώλειες για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που καταποντίζεται - Ανεβασμένη ξανά η Πλεύση Ελευθερίας - Πώς βλέπουν οι πολίτες τα κόμματα Τσίπρα και Καρυστιανού

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ 02 Φεβ 2026 | 19:50

Αδωνις Γεωργιάδης - Πέτη Πέρκα: "Κάτι έπαθαν τα μυαλά σας" - "Εσάς πήραν αέρα όταν βάλατε καινούργια μαλλιά"

Κόντρα με στυλιστικές αιχμές στη Βουλή - Ξεκίνησε από τις δομές Υγείας στο Αμύνταιο και έφτασε στο καράβι για τη Γάζα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 02 Φεβ 2026 | 18:15

Βενιζέλος για διάγγελμα Μητσοτάκη: "O σεβασμός του Συντάγματος προηγείται της αναθεώρησής του"

"Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι συνταγματικό, είναι η βαθιά κρίση αξιοπιστίας των θεσμών και η διάρρηξη του κοινωνικού συμβολαίου της Μεταπολίτευσης", αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΤΗΝ ΕΡΤ 02 Φεβ 2026 | 18:15

Άγρια κόντρα Καιρίδη - Κατσώτη: "Θα μας στείλετε φυλακή; - Θα σας στείλουμε να δουλέψετε" [βίντεο]

Σκληρούς χαρακτηρισμούς χρησιμοποιούσαν ο ένας εναντίον του άλλου οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κομμουνιστικού Κόμματος

ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΑΤΖΕΝΤΑ 02 Φεβ 2026 | 18:10

Την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθούν Μητσοτάκης - Ερντογάν στην Αγκυρα, λέει το τουρκικό κανάλι A Haber

Ένα από τα βασικά θέματα της συνάντησεις θα είναι και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, αναφέρει το τουρκικό κανάλι A Haber

ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ 02 Φεβ 2026 | 17:57

Αναθεώρηση του Συντάγματος: Αυτές είναι οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που προβλέπονται - Οι προϋποθέσεις

Τον Απρίλιο αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, που προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΔΩΝΙ 02 Φεβ 2026 | 17:51

Λαβρόφ: "Στηρίξαμε την Τουρκία του Κεμάλ με όπλα και χρυσό" - "Δεν το ξεχνάμε", σχολιάζει ο Γεωργιάδης

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι TGRT Haber και στην εφημερίδα Türkiye, ο Σεργκέι Λαβρόφ αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς Μόσχας - Άγκυρας.

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 02 Φεβ 2026 | 17:47

Ο Καμμένος τα βάζει με την Καρυστιανού για τα ελληνοτουρκικά: Μην μπαίνεις σε χωράφια που δεν ξέρεις

Μήνυμα στην Μαρία Καρυστιανού έστειλε ο Πάνος Καμμένος, συμβουλεύοντάς την να αποφεύγει αναφορές σε θέματα που δεν κατέχει.

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 02 Φεβ 2026 | 16:24

Τσουκαλάς: Εργαλειοποίησε το άρθρο 86 η κυβέρνηση στις υποθέσεις Βορίδη – Αυγενάκη και Καραμανλή

Σφοδρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική από τον κ. Τσουκάλα ενόψει εξελίξεων για την συνταγματική αναθεώρηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 02 Φεβ 2026 | 15:59

Focus: Τι πρέπει να μάθει η Γερμανία από την Ελλάδα - Το "ελληνικό μοντέλο" στο κράτος πρόνοιας

Στο άρθρο γίνεται επίσης σύγκριση των διαδικασιών που προβλέπεται στις δύο χώρες για την απόκτηση κάρτας αναπηρίας

«ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ Η ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ" 02 Φεβ 2026 | 15:44

To "καρφί" του Κώστα Καραμανλή για την κυβέρνηση - "Να ακούμε τους πιο έμπειρους αντί να τους διαγράφουμε"

Η ομιλία Καραμανλή κατά την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη της Καλαμάτας εστίασε στα εθνικά θέματα - "Σημαντικό να προβάλλουμε ξεκάθαρα τις θέσεις μας, να μην στέλνουμε επαμφοτερίζοντα μηνύματα"

ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ 02 Φεβ 2026 | 15:08

Αμεση ανάλυση: Τι επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ανακοίνωση περί μεταρρύθμισης του Συντάγματος

Είναι βέβαιον ότι θα επιδιωχθεί να έρθει σε δύσκολη θέση η αντιπολίτευση, εφόσον επιμείνει στη γνωστή στείρα στάση του Όχι σε όλα

ΜΕΤΑ ΤΙΣ BELHARRA ΤΑ BLUEWHALE 02 Φεβ 2026 | 14:58

"Μπλε Φάλαινες": Αυτά είναι μη επανδρωμένα υποβρύχια που εξετάζει να αγοράσει η Ελλάδα από το Ισραήλ

Τα μη επανδρωμένα υποβρύχια BlueWhale έχουν μήκος 10,9 μ., αναπτύσουν ταχύτητα 7 κόμβων και έχουν αυτονομία τεσσάρων εβδομάδων. Μπορούν να φθάσουν σε βάθος τα 300 μ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 02 Φεβ 2026 | 14:31

Παχυσαρκία ενηλίκων: 36.360 δικαιούχοι του "Προλαμβάνω" - Η φαρμακευτική αγωγή

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκαν για την παχυσαρκία ενηλίκων και τη νεφρική δυσλειτουργία

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ 02 Φεβ 2026 | 13:53

Καβγάς κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις Αλεξοπούλου: "Ρεσιτάλ λαθροχειρίας" - "Χάθηκε κάθε αίσθηση του μέτρου"

"Δεν θα μπορούσε ποτέ να θεωρήσει κανείς ότι κάτι τέτοιο μπορεί να απευθύνεται στους πολίτες", δήλωσε ο Π. Μαρινάκης - "Προσπάθησε να βγάλει τρελούς όσους είδαν το επίμαχο βίντεο", απαντά το ΠΑΣΟΚ.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 02 Φεβ 2026 | 13:19

Σαμαράς: "Η Καλαμάτα υποδέχεται και τιμά τον φίλο Κώστα Καραμανλή" - Επίτιμος δημότης ο πρώην πρωθυπουργός

"Σε καιρούς κρίσης, σε δύσκολους καιρούς, ένα θέλω μόνο να θυμόμαστε: Ο πατριωτισμός ενώνει, δεν διαιρεί", επανέλαβε Αντώνης Σαμαράς.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ 02 Φεβ 2026 | 13:09

Ο Γ.Πρετεντέρης για τη μεταγραφή της Νίνας Κασιμάτη στο ΠΑΣΟΚ: "Αν μαζέψουν Νίνες, θα γίνουν πρώτο κόμμα;"

Σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει ποια είναι η Νίνα Κασιμάτη, να θυμίσουμε ότι είναι μια πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ που έγινε ΣΥΡΙΖΑ όταν ο Τσίπρας είχε ρεύμα.

«ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ» 02 Φεβ 2026 | 13:02

Π. Μαρινάκης για συνταγματική αναθεώρηση: Τα κόμματα του Κέντρου να δείξουν ότι απέβαλαν το κακό τους παρελθόν

"Ο πρωθυπουργός ως πρόεδρος της ΝΔ και επικεφαλής της ΚΟ επιδιώκει μια αναθεώρηση με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση" τόνισε ο Π. Μαρινάκης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 02 Φεβ 2026 | 12:52

Συγκινημένος ο Αδωνις Γεωργιάδης: Καμάρωσε τον γιο του, Αλκαίο, να παίζει σε σχολική παράσταση [εικόνες]

Συγκινημένος δήλωσε σήμερα, ο Αδωνις Γεωργιάδης, καθώς παρακολούθησε τον γιο του Αναστάσιο-Αλκαίο, να παίζει σε παράσταση που ανέβαζε το σχολείο του.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 02 Φεβ 2026 | 12:43

Νέα Αριστερά: Αποχώρηση Μπίστη και 9 στελεχών με αιχμές για τη "φωτογραφική" αποδοκιμασία Τσίπρα

"Πολιτικά καταστροφική επιλογή" χαρακτηρίζουν την "φωτογραφική αποδοκιμασία του Αλέξη Τσίπρα" στην απόφαση του Συνεδρίου της Νέας Αριστεράς, τα 10 πρώην στελέχη του κόμματος.

«ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ» 02 Φεβ 2026 | 12:06

Εσωκομματικές αιχμές Διαμαντοπούλου: Στο ΠΑΣΟΚ δεν δουλεύουν όλοι με τον ίδιο τρόπο και την ίδια ένταση

"Ο καθένας πρέπει να απαντήσει τι κάνει για να πάμε μπροστά και αν είμαστε όλοι στην ίδια ταχύτητα και άποψη", τόνισε η Άννα Διαμαντοπούλου για στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 02 Φεβ 2026 | 11:18

Γεωργιάδης: Η Κωνσταντοπούλου μου έκανε μήνυση 10 λεπτά πριν εκπνεύσει το τρίμηνο για να μην της κάνω κι εγώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου "έχει φέρει απίστευτη τοξικότητα και πιστεύω ότι θα τιμωρηθεί στην κάλπη", τόνισε ο Αδ. Γεωργιάδης

ΑΦΗΝΕΙ ΑΙΧΜΕΣ 02 Φεβ 2026 | 11:08

Ο Καραχάλιος προβλέπει συνεργασία Παύλου Ντε Γκρες με... Καρυστιανού: "Το απόλυτο πάντρεμα"

Ο Νίκος Καραχάλιος αφήνει αιχμές περί ενδεχόμενης συνεργασίας του Παύλου Ντε Γκρες με τη Μαρία Καρυστιανού.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 02 Φεβ 2026 | 10:58

Οι προτάσεις Μητσοτάκη για τη συνταγματική αναθεώρηση: "Καιρός για μεγάλες τομές σε ένα κείμενο του 20ου αιώνα"

"Είναι καιρός να τολμήσουμε μεγάλες τομές, που θα ενισχύουν το κύρος των θεσμών και την εμπιστοσύνη των πολιτών", τόνισε ο πρωθυπουργός.

«ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ" 02 Φεβ 2026 | 10:38

Νίκος Μπίστης: "Μνημείο ακροδεξιάς ασυναρτησίας" η δήλωση Καρυστιανού για την εξωτερική πολιτική

Η δήλωση της Μ. Καρυστιανού "αναπαράγει όλη την ρητορική των ηγεσιών της ΝΔ. Με τρόπο αγοραίο και χυδαίο", τονίζει ο Ν. Μπίστης.

ΑΦΩΝΟΣ Ο ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ 02 Φεβ 2026 | 08:41

"Το τσάμπα πέθανε": Η κυνική δήλωση της Αλεξοπούλου της ΝΔ για τα υψηλά ενοίκια και οι σφοδρές αντιδράσεις

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χριστίνα Αλεξοπούλου προσπάθησε μάταια να υπερασπιστεί το έργο της κυβέρνησης με την επιστροφή των δύο ενοικίων.

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 02 Φεβ 2026 | 07:34

Επιμένει η Καρυστιανού: Καλώ ξανά τον πρωθυπουργό να ενημερώσει για την ατζέντα της συνάντησης με Ερντογάν

Σε μια νέα ανάρτηση σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, με αφορμή την επέτειο των Ιμίων, προχώρησε η Μαρία Καρυστιανού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 02 Φεβ 2026 | 06:40

Διάγγελμα Μητσοτάκη για τη συνταγματική αναθεώρηση: Ποινική ευθύνη υπουργών, ηγεσία Δικαιοσύνης και μονιμότητα στο Δημόσιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει ως βασικό επίδικο την πρόοδο της χώρας αναζητώντας συναινέσεις

ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑ SOCIAL 01 Φεβ 2026 | 18:47

Κίνημα Δημοκρατίας: Ο Κασσελάκης στέλνει στην επιτροπή δεοντολογίας τον Θανάση Οικονόμου

Με μια λακωνική ανακοίνωσή του, ο Στέφανος Κασσελάκης γνωστοποίησε την προσωρινή αναστολή της ιδιότητας μέλους του Θανάση Οικονόμου εξαιτίας ανάρτησης.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΠΑΠΑΧΕΛΑ 01 Φεβ 2026 | 17:36

Ανακοινώσεις Μητσοτάκη για αναθεώρηση του Συντάγματος - Στο τραπέζι η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να βάλει στο τραπέζι την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, στο πλαίσιο της μεταρρυθμιστικής ατζέντας της κυβέρνησης