Follow us

Ξένα μέσα ενημέρωσης για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Με κατεπείγοντα τηλεγραφήματά τους, διεθνή πρακτορεία και μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την είδηση.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ξένα μέσα ενημέρωσης για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Με κατεπείγοντα τηλεγραφήματά τους, διεθνή πρακτορεία και μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο.

«Οι έλληνες βουλευτές ψήφισαν υπέρ της ιστορικής συμφωνίας για την νέα ονομασία της Μακεδονίας, τερματίζοντας μία διπλωματική διένεξη που δηλητηρίαζε τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες», αναφέρει στο τηλεγράφημά του το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

«Περισσότεροι από 151 από τους 300 βουλευτές ενέκριναν την συμφωνία αυτή που ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ατλαντική Συμμαχία, η οποία μέχρι σήμερα αποκλειόταν από το ελληνικό βέτο», αναφέρει το AFP.

Το πρακτορείο Ρόιτερ μεταδίδει πως το ελληνικό κοινοβούλιο επικύρωσε σήμερα μια συμφωνία που αλλάζει το όνομα της γειτονικής πΓΔΜ, "ξεμπλοκάροντας ύστερα από δεκαετίες την επιδίωξη της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ". "Με τη διευθέτηση τερματίζεται μια διαμάχη 28 ετών μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων για την χρήση του ονόματος ‘Μακεδονία’, μετονομάζοντας το μικρό βαλκανικό κράτος σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»", σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο, που επισημαίνει ότι η πΔΓΜ έχει ήδη επικυρώσει τη συμφωνία.

Το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu (Ανατολή) μετέδωσε με επείγον τηλεγράφημά του τις εξελίξεις από την Ελλάδα: «Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία για το ονοματολογικό που επιτεύχθηκε με τη Μακεδονία» ανέφερε το Anadolu.

Tο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων DPA μετέδωσε επίσης κατεπειγόντως την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική βουλή. «Το ελληνικό κοινοβούλιο επικύρωσε την ιστορική συμφωνία για τη μετονομασία της Μακεδονίας τερματίζοντας μια διαμάχη δεκαετιών με ψήφους 153 υπέρ 146 κατά» μετέδωσε το DPA.

Το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC ανέφερε πως «οι έλληνες βουλευτές ενέκριναν με οριακή πλειοψηφία μία ιστορική συμφωνία με τη Μακεδονία, τερματίζοντας μία 27ετή διένεξη για την ονομασία της από βορρά γειτονικής τους χώρας».

Το κοινοβούλιο στην Αθήνα ενέκρινε με 153 ψήφους υπέρ έναντι 146 κατά την ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, παρά τις εκτεταμένες αντιδράσεις της κοινής γνώμης, προσθέτει το BBC.

Tο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, με τηλεγράφημα του με τίτλο «η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε της συμφωνία μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων για τη νέα ονομασία της Μακεδονίας», αναφέρει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και συγκεκριμένα ότι υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών ψήφισαν 153 βουλευτές , κατά 146, ενώ υπήρξε ένας βουλευτής που δήλωσε παρών.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο επισημαίνει στη συνέχεια ότι, «σύμφωνα με την διαδικασία, για την επικύρωση της συμφωνίας αρκούσε η απλή πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών στην αίθουσα του κοινοβουλίου, ωστόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε θέσει ως στόχο να επικυρωθεί η συμφωνία με τουλάχιστον με 151 ψήφους στη Βουλή».

Το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, σε τηλεγράφημα του με τίτλο « Η Βουλή των Ελλήνων κύρωσε την συμφωνία για τη μετονομασία της Μακεδονίας» γράφει ότι «Η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών (που υπέγραψε –σ.σ) με τα Σκόπια για την μετονομασία της Δημοκρατίας τη Μακεδονίας σε Βόρεια Μακεδονία».

Αναφερόμενο στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, επισημαίνει ότι «υπέρ της συμφωνίας ψήφισαν οι 145 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ΣΥΡΙΖΑ και οκτώ βουλευτές από άλλα κόμματα και ανεξάρτητοι».

"Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Παρασκευή τη συμφωνία που επιλύει τη διαμάχη για το όνομα της Μακεδονίας", γράφει η γερμανική FAZ ,τονίζοντας ότι "ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κυριάρχησε παρά την έντονη αντίδραση". Η συμφωνία εγκρίθηκε με 153 ψήφους υπέρ από το κυβερνών κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και αρκετούς ανεξάρτητους βουλευτές. Εναντίον ψήφισαν 146 βουλευτές και ένας παρών.

Έτσι, επικυρώθηκε η μετονομασία του βόρειου γείτονα της Ελλάδας από πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας σε "Βόρεια Μακεδονία". Το κοινοβούλιο των Σκοπίων έχει ήδη εγκρίνει τη συμφωνία και τις αντίστοιχες συνταγματικές τροποποιήσεις, γράφει η FAZ σημειώνοντας ότι "οι εθνικιστές και στις δύο χώρες αντιτάχθηκαν σε αυτή τη συμφωνία".

Στην υπερψήφιση της Συμφωνίας για αλλαγή του ονόματος της "Μακεδονίας", η οποία μελλοντικά θα ονομάζεται "Βόρεια Μακεδονία", αναφέρεται στην ηλεκτρονική έκδοσή της η αυστριακή εφημερίδα Der Standard, παρατηρώντας πως στην ψηφοφορία την Παρασκευή, υπέρ της Συμφωνίας, την οποία είχαν διαπραγματευτεί οι κυβερνήσεις των δύο χωρών, ψήφισαν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος του Αλέξη Τσίπρα καθώς και αρκετοί ανεξάρτητοι βουλευτές. Στην είδηση σημειώνεται πως μέχρι τελευταία υπήρχαν μεταξύ του πληθυσμού μαζικές διαμαρτυρίες εναντίον της Συμφωνίας και πως σύμφωνα με την ειδησεογραφία μέσων ενημέρωσης, μετά από μία διαδήλωση μπροστά στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης υπήρξαν από την Αστυνομία 133 προσαγωγές διαδηλωτών, οι οποίοι ήταν κυρίως ακροδεξιοί.

Όλα τα ΜΜΕ στη Σερβία μετέδωσαν άμεσα την είδηση της κύρωσης από την Βουλή των Ελλήνων της συμφωνίας των Πρεσπών. Στην ιστοσελίδα της δημόσιας τηλεόρασης της Σερβίας (RTS) μεταδίδονταν μάλιστα, μισή ώρα πριν την ψηφοφορία, απευθείας η συζήτηση, από το κανάλι της Βουλής. Στο κείμενο αναφέρεται ότι «με την ψήφο 153 βουλευτών τερματίστηκε η εικοσιεπτάχρονη διένεξη Αθηνών- Σκοπίων».

Στην ιστοσελίδα τού δημοφιλούς ειδησεογραφικού σταθμού Β-92 σε δημοσίευμα με τίτλο: «Τέλος εποχής - οι Έλληνες είπαν "Ναι"» αναφέρει ότι «οι Έλληνες βουλευτές έβαλαν τέρμα σε μία διένεξη δεκαετιών κυρώνοντας την συμφωνία για την αλλαγή του ονόματος της Μακεδονίας σε Βόρεια Μακεδονία».

Η απόφαση της Βουλής είναι πρώτο θέμα σε όλα τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Σερβίας.

Washington Post: Αλλάζει το όνομα της ΠΓΔΜ σε Βόρεια Μακεδονία

«Μία από τις πιο επώδυνες πολιτικές διαμάχες της Ευρώπης έφθασε σε επίσημο τέλος την Παρασκευή, καθώς το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία που επιτρέπει στην πΓΔΜ να αλλάξει το όνομά της σε Βόρεια Μακεδονία και τελικά να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συμφωνία, που εγκρίθηκε με ψηφοφορία 153-146, ήταν το τελευταίο βήμα σε μια δύσκολη επτάμηνη διαδικασία που περιλάμβανε διαδηλώσεις από την εθνικιστική αντιπολίτευση, υποτιθέμενες ρωσικές προσπάθειες παρέμβασης και αντιδράσεις για την επικύρωσή της και στις δύο χώρες.

Έχοντας την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η συμφωνία προβλέπει ότι η πΓΔΜ αλλάζει το όνομά της σε Βόρεια Μακεδονία, ενώ η Ελλάδα σε αντάλλαγμα, εγκαταλείπει την μακρόχρονη άρνησή της για την ένταξη της γειτονικής χώρας στην Ευρώπη» γράφει η Washington Post.

H εφημερίδα σημειώνει ότι «αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η συμφωνία έχει την ευκαιρία να μεταμορφώσει και να σταθεροποιήσει τα Βαλκάνια, μια περιοχή που οικονομικά παραμένει πίσω από την υπόλοιπη Ευρώπη και μια χώρα όπου η Ρωσία μάχεται με τη Δύση για επιρροή…

Το αποτέλεσμα της Παρασκευής χαιρετίστηκε ιδιαίτερα από τους φιλοευρωπαίους ως μια σπάνια νίκη για μια ήπειρο που αντιμετωπίζει την εξάπλωση του εθνικισμού και το χάος της αναμενόμενης αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ».

«Handelsblatt»: «Η μεγαλύτερη επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα στην εξωτερική πολιτική»

«Η συμφωνία με τη Μακεδονία για την ονομασία είναι η μεγαλύτερη επιτυχία εξωτερικής πολιτικής του Τσίπρα», είναι ο τίτλος άρθρου γνώμης της εφημερίδας «Handelsblatt» για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο αναρτήθηκε λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στην Βουλή των Ελλήνων. «Η αμφιλεγόμενη συμφωνία για την Μακεδονία επικυρώθηκε, αλλά η διαμάχη για το όνομα της γειτονικής χώρας θα μπορούσε να αναζωπυρωθεί εκ νέου», αναφέρεται στον υπότιτλο.

«Για άλλη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας αποδεικνύεται καλλιτέχνης της πολιτικής επιβίωσης. Αν και ηγείται ακόμη μόνο μιας κυβέρνησης μειοψηφίας, (…) ο πρωθυπουργός πέρασε τη συμφωνία από το Κοινοβούλιο (…) Ο Τσίπρας μπορεί να τρίβει τα χέρια του. Όχι απλώς πέρασε την αμφιλεγόμενη συμφωνία, αλλά κέρδισε και αποστάτες από τους δεξιολαϊκιστές ΑΝΕΛ και από δύο κεντροαριστερές ομάδες και έφερε αυτά τα κόμματα σε υπαρξιακές δυσκολίες. Αυτό αποτελεί μέρος της στρατηγικής του για διεύρυνση της πολιτικής βάσης του αριστερού συνασπισμού του προς το κέντρο», αναφέρει ο αρθρογράφος και προσθέτει ότι ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» («Republik Nordmazedonien»), η χώρα μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. «Η Δύση από την ενσωμάτωση της χώρας στη Συμμαχία αναμένει τη σταθεροποίηση των πλούσιων σε διαμάχες Δυτικών Βαλκανίων. Η αυξανόμενη επιρροή της Ρωσίας στην περιοχή αναμένεται επίσης να περιοριστεί», επισημαίνεται.

«Για τον Τσίπρα η έγκριση της Συμφωνίας για την Μακεδονία αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία του στην εξωτερική πολιτική στην τετραετή θητεία του (…) Εσωπολιτικά ωστόσο βρίσκεται στην άμυνα. Διότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι δημοφιλής», τονίζει ο συντάκτης και αναφέρεται στο αποτέλεσμα πρόσφατης σχετικής δημοσκόπησης, ενώ σημειώνει ότι στο εξωτερικό η διαμάχη συχνά χλευαζόταν ως «διαμάχη για λέξεις».

«Ακόμη και αν η Συμφωνία είναι τώρα επικυρωμένη και μπορεί να τεθεί σε ισχύ, η διαμάχη θα μπορούσε να ξεσπάσει εκ νέου», τονίζει ο ανταποκριτής της οικονομικής εφημερίδας στην Αθήνα και συνεχίζει: «Ο συντηρητικός ηγέτης της αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος περιγράφει τον συμβιβασμό για την ονομασία ως "εθνική ήττα", θέλει ωστόσο να τηρήσει την συμφωνία, στο πλαίσιο του "pacta sunt servanda" (μτφ. οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται). Ο Μητσοτάκης θέλει όμως να εμποδίσει με βέτο την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ. Αυτό δεν είναι μια κενή απειλή. Διότι ο Μητσοτάκης θα μπορούσε να διαδεχτεί τον Τσίπρα στην πρωθυπουργία, μετά τις επόμενες εκλογές, οι οποίες θα γίνουν το αργότερο τον Οκτώβριο», επισημαίνει ο συντάκτης και παραθέτει τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης, για να τονίσει ακόμη ότι ο Αλέξης Τσίπρας στοχεύει στην επανεκλογή του, καθώς το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει υψηλό. «Το επόμενο βήμα μετά τη νίκη στην ψηφοφορία για την Μακεδονία θα είναι πιθανόν ένας κυβερνητικός ανασχηματισμός. Ο Τσίπρας θα ανταμείψει ίσως με κυβερνητικά πόστα κάποιους από τους βουλευτές που δεν ανήκουν στο κόμμα του και τον στήριξαν στην ψηφοφορία για τη Μακεδονία. Και έτσι θα έχει πάλι πλειοψηφία στην Βουλή», καταλήγει το δημοσίευμα.

Bloomberg: Ο Αλέξης Τσίπρας ενισχύθηκε από την επικύρωση της Συμφωνίας

«Ο Αλέξης Τσίπρας ενισχυμένος από τη νίκη στο θέμα της Μακεδονίας σε μια εβδομάδα θυελλώδους αντιπαράθεσης»: Με αυτόν τον τίτλο, το πρακτορείο Bloomberg περιγράφει, σε ένα εκτενές άρθρο στον ιστότοπό του, τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την επικύρωση από το ελληνικό κοινοβούλιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το Bloomberg επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βγήκε νικητής από μια θυελλώδη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξαν μια ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, βίαιες διαδηλώσεις, κοινοβουλευτικές ανακατατάξεις και διασπάσεις κομμάτων».

Επιπλέον, το Bloomberg σημειώνει:

«Ο Τσίπρας ενισχύθηκε από τα γεγονότα, επαναβεβαιώνοντας τον έλεγχό του στο κοινοβούλιο, αφού επέζησε της ψήφου εμπιστοσύνης χωρίς τη στήριξη του πρώην κυβερνητικού εταίρου του, εξασφαλίζοντας 153 ψήφους για την επονομαζόμενη συμφωνία των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο των 300 εδρών. Ο δρόμος έχει πλέον ανοίξει για εκείνον προκειμένου να προωθήσει την ατζέντα του, ελπίζοντας ότι θα αυξήσει τη δημοτικότητά του μεταξύ των Ελλήνων ψηφοφόρων, σε βαθμό τέτοιο που ίσως και να κερδίσει τις γενικές εκλογές αργότερα αυτόν τον χρόνο».

Στο άρθρο φιλοξενούνται δηλώσεις του Θωμά Γεράκη, του επικεφαλής του ινσιτούτου δημοσκοπήσεων MARC, ο οποίος σημειώνει μεταξύ άλλων πως «η επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και η πρόσφατη νίκη στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης δίνει ώθηση στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του».

Μεταξύ των θεμάτων που δεσπόζουν στην ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνει το Bloomberg, περιλαμβάνονται η πολυαναμενόμενη επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, ένα φιλόδοξο σχέδιο για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, η αναθεώρηση του Συντάγματος, η αύξηση του κατώτατου μισθού και ένα σχέδιο για την προστασία των ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας από τις κατασχέσεις.

«Την ώρα που η συμφωνία με τη Μακεδονία πιθανόν να κόστισε (στον πρωθυπουργό της Ελλάδας) ψήφους, ενίσχυσε την εικόνα του στο μέτωπο της εξωτερικής πολιτικής», υπογραμμίζει η αρθρογράφος, η οποία παραθέτει το tweet του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουκ και την κοινή δήλωση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και της επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φρεντερίκα Μογκερίνι.

The Guardian: Οι Έλληνες βουλευτές επικυρώνουν την αλλαγή του ονόματος της Μακεδονίας

Με τίτλο «Οι Έλληνες βουλευτές επικυρώνουν την αλλαγή του ονόματος της Μακεδονίας σε μια ιστορική ψηφοφορία» και υπότιτλο «Η πλειοψηφία υποστηρίζει τη συμφωνία εν μέσω οργισμένων φωνών για 'προδότες' από εθνικιστές που αντιτίθενται στη συμφωνία», η βρετανική εφημερίδα The Guardian αναφέρεται στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι βάσει της συμφωνίας η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας θα μετονομαστεί σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, θέτοντας τέρμα σε μια διαμάχη που χώριζε τις δύο βαλκανικές χώρες επί δεκαετίες.

Η Guardian αναφέρεται στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας (153 ψήφοι υπέρ, 146 κατά, μία παρόν), και στις χθεσινές δηλώσεις στη Βουλή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είπε ότι «έπειτα από έναν χρόνο διαπραγματεύσεων, συζητήσεων και εξαντλητικού διαλόγου, φθάνουμε στο τέλος μιας σκληρής και επίπονης διαδικασίας», καλώντας τους βουλευτές να επικυρώσουν τη συμφωνία.

Το δημοσίευμα αναφέρεται τέλος στις χθεσινοβραδινές διαδηλώσεις των αντιτιθέμενων στη συμφωνία που κατήγγειλαν τη συμφωνία ως εθνικό ξεπούλημα και ζήτησαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος καθώς και στη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών που ανέμιζαν ελληνικές σημαίες και φώναζαν «Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία», ενώ ορισμένοι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: INTIMENEWS

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Tα γιορτινά γλυκά της Αθήνας που πρέπει να δοκιμάσεις

Μελομακάρονα, κουραμπιέδες και βασιλόπιτες σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ 20 Ιουν 2025 | 23:08

Νέα πρόκληση από τη Βόρεια Μακεδονία: Η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης επαναφέρει τον όρο "Μακεδονική" στην επωνυμία της

Η πρόταση έγινε δεκτή με θετικά σχόλια από τα παρόντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία συμφώνησαν ομόφωνα να δρομολογηθεί η διαδικασία αλλαγής της ονομασίας σε "Μακεδονική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης"

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ 21 Φεβ 2025 | 20:20

Νέα πρόκληση Μίτσκοσκι: "Έχουμε υποστεί ταπεινώσεις, αποδεχτήκαμε πολλές κακές συμφωνίες" για την ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ

Νέες αιχμές για τη Σύμφωνία των Πρεσπών από τον Μίτσκοσκι που μιλά για μακεδονικό πεπρωμένο και Μακεδονία.

ΟΙ ΕΠΙΜΑΧΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 31 Ιαν 2025 | 09:37

Μπάχαλο στο Κίνημα Δημοκρατίας με τις Πρέσπες: Η Μάλαμα άδειασε τον Χουρδάκη, ο Κασσελάκης του δίνει δεύτερη ευκαιρία

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν στο Κίνημα Δημοκρατίας οι δηλώσεις του Μιχάλη Χουρδάκη κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και το "κλείσιμο του ματιού" στον Βελόπουλο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23 Ιαν 2025 | 09:49

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Μίτσκοσκι: Πρόκληση τα περί "άλυτου μακεδονικού ζητήματος" - Να σεβαστεί την Συμφωνία των Πρεσπών

Το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε έντονα στις χθεσινές προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 22 Ιαν 2025 | 19:44

Νέα πρόκληση Μίτσκοσκι: "'Αλυτο" και υπαρκτό το "μακεδονικό ζήτημα" - Τι είπε στις ΗΠΑ

Η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, η "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση" έκανε λόγο για "φθηνά επικοινωνιακά κόλπα".

«ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ» 28 Δεκ 2025 | 13:26

Μαρινάκης: "Όλο και περισσότεροι αγρότες θέλουν διάλογο - Να μπει τέλος στην παρωχημένη λογική της αντιπαράθεσης"

"Ικανοποιείται η συντριπτική πλειονότητα των αιτημάτων των αγροτών και κτηνοτρόφων" τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - "Οι πληρωμές προχωράνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα"

28 Δεκ 2025 | 11:31

Μ. Χαρακόπουλος: Η αντιπολίτευση να προσέλθει στη διακομματική για τα αγροτικά

Ο γγ της ΚΟ της ΝΔ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση απέδειξε ότι έχει και ώτα ευήκοα και πύλες ανοικτές για ειλικρινή διάλογο

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ X 28 Δεκ 2025 | 10:13

Γεωργιάδης: Ο Σμαραγδής με κατηγορεί άδικα - Δεν έλαβα ποτέ αίτηση χρηματοδότησης για τον "Καποδίστρια"

Όπως είπε ο υπουργός, "έβαλα όλο μου το γραφείο να ψάξει για αυτό το χαρτί..."

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ 28 Δεκ 2025 | 07:51

Προς… κατάργηση η live μετάδοση των Εξεταστικών - Τι θα προτείνει στη Διάσκεψη των Προέδρων ο Ν. Κακλαμάνης

"Κάποιες από αυτές διαρκούν ακόμη και 12 ώρες. Οι μισές είναι για το θέμα", τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 28 Δεκ 2025 | 07:49

Μίμης Αδρουλάκης στο ΤheΤOC: Ο Τσίπρας διεκδικεί τέταρτη ευκαιρία, χωρίς να έχει διαβεί προηγουμένως την έρημο

"Βλέπω έντονα τα στοιχεία μιας πιθανής αστάθειας, επειδή κυρίως ο χώρος της Κεντροαριστεράς δεν έχει ανασυνταχθεί"

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 27 Δεκ 2025 | 12:49

Μαλέλης: Πρόσωπο της χρονιάς η Μαρία Καρυστιανού, θα ταρακουνήσει το σύστημα ο Τσίπρας

"Το μεγάλο πρόβλημα της αντιπολίτευσης είναι ότι η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, παρά τα σκάνδαλα"

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 27 Δεκ 2025 | 12:09

Ο τσακωμός Βούλτεψη - Γιαννούλη on air και η αποχώρηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ [βίντεο]

Οι χειμερινές διακοπές του Κ. Μητσοτάκη εν μέσω αγροτικών μπλόκων, αποτέλεσαν το σημείο της αντιπαράθεσης μεταξύ του Χρ. Γιαννούλη και της Σ. Βούλτεψη

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 27 Δεκ 2025 | 08:07

Νέος γύρος σύγκρουσης με τους αγρότες: Κρίσιμη η σημερινή σύσκεψη στα μπλόκα

Συνεχείς συσκέψεις για την τελευταία πληρωμή - Σήμερα, η γενική συνέλευση στη Νίκαια με τους αγρότες να ετοιμάζονται για τις επόμενες κινήσεις

ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΜΟ 26 Δεκ 2025 | 13:39

Απάντηση Δένδια στην Τουρκία: Η Ελλάδα δεν απειλεί, αλλά είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα

"Η Ελλάδα δεν έχει εκφράσει αναθεωρητικό λόγο. Δεν έχει διατυπώσει οποιαδήποτε απειλή για κανέναν από τους γείτονες" τόνισε ο Νίκος Δένδιας

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 26 Δεκ 2025 | 12:54

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση έχασε το στοίχημα της εξόδου των Χριστουγέννων, ελπίζω να μην κάνει τα ίδια την Πρωτοχρονιά

"Η κυβέρνηση συγκρούστηκε με τους αγρότες χωρίς κανέναν λόγο διότι η ίδια δεν τους έδωσε καμία σημασία μέχρι να βγουν στα μπλόκα"

ΣΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ 26 Δεκ 2025 | 12:36

Χαλαρή η Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πίνει το κρασάκι της ενώ ο Διαμαντής Καραναστάσης κόβει τη γαλοπούλα [εικόνες}

Οι ευχές της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Διαμαντή Καραναστάση κάτω από το στολισμένο δέντρο

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 26 Δεκ 2025 | 08:15

Το κόμμα Καρυστιανού "ρυθμιστής" των εκλογών - Οι προκλήσεις του Μεγάρου Μαξίμου το 2026

Στο Μέγαρο Μαξίμου τελούν εν αναμονή των νέων σχημάτων που έχουν προαναγγελθεί, τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο και από τη Μαρία Καρυστιανού

ΠΡΟΚΛΗΣΗ 25 Δεκ 2025 | 22:44

Απίστευτη δήλωση από το υπ. Άμυνας της Τουρκίας: Φταίει η... ασυνέπεια της Αθήνας για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο

"Το μέρος που κλιμακώνει τις εντάσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι η Τουρκία,αλλά οι αποκλειστικές και μονομερείς ενέργειες", δηλώνει το τουρκικό υπουργείο

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ 25 Δεκ 2025 | 14:18

Souvlaki, Frappe, Ouzaki: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έγινε ερώτηση σε χριστουγεννιάτικο κουίζ του Politico

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει πάρει ευρωπαϊκές διαστάσεις, όπως φαίνεται και από την επιλογή του Politico

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 25 Δεκ 2025 | 13:50

Η (μεθ)επόμενη μέρα: Αναπτυξιακή βουτιά σε παραγωγικό κενό

Χωρίς επαναπροσδιορισμό προτεραιοτήτων και αλλαγή πολιτικής, η χώρα θα συνεχίσει να βαδίζει, μένοντας όμως ολοένα και πιο πίσω.

ΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΠΗΘΗΚΑΝ 24 Δεκ 2025 | 20:02

Έλενα Ακρίτα: "Καρφιά" για ΝΔ και τα δεξιά κόμματα που δεν έβγαλαν ανακοίνωση για τον θάνατο της μητέρας της

"Τα περισσότερα κόμματα εξέδωσαν ανακοινώσεις για το έργο και την προσφορά της Σύλβας Ακρίτα στον εκσυγχρονισμό της Πρόνοιας", έγραψε η Έλενα Ακρίτα

ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ 24 Δεκ 2025 | 18:09

Δένδιας: Δημιουργούμε τη δεύτερη μονάδα παραγωγής drones στην Ελλάδα, με δυνατότητα 1.000 ανά μήνα

"Είναι ένα σημαντικό βήμα για να πάμε μπροστά", τόνισε από το 316 Συνεργείο Περιοχής Τεχνικού, στην Ξάνθη, ο Νίκος Δένδιας

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΑΜΟΥ 24 Δεκ 2025 | 15:12

Το τρυφερό μήνυμα της συζύγου του Σωκράτη Φάμελλου για την πρώτη επέτειο του γάμου τους

"Έναν χρόνο μετά, νιώθω ευγνωμοσύνη" γράφει η σύζυγος του Σωκράτη Φάμελλου, Τατιάνα Παπαδοπούλου για την πρώτη επέτειο του γάμου τους

ΠΡΕΣΒΗΣ ΗΠΑ 24 Δεκ 2025 | 14:55

Οι ευχές της Κίμπερλι Γκιλφόιλ για τα Χριστούγεννα: "Ο Θεός να ευλογεί την Ελλάδα και τις ΗΠΑ"

"Eγκάρδιες ευχές για χαρούμενες γιορτές" από την Κίμπερλι Γκιλφόιλ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 24 Δεκ 2025 | 12:30

Με στολή Άγιου Βασίλη ο Πίνατ - Άστραψαν τα φλας των φωτορεπόρτερ [εικόνες]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άκουσε τα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Πίνατ ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 24 Δεκ 2025 | 12:10

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Κωνσταντίνο Τασούλα

Μελωδίες από όλη την Ελλάδα άκουσε ο Κ. Τασούλας

ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ 24 Δεκ 2025 | 11:36

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων στον Πρωθυπουργό από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων άκουσε ο Κ.Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 24 Δεκ 2025 | 11:21

Συρεγγέλα: Ψευδείς ισχυρισμοί Κωνσταντοπούλου πως η Σεμερτζίδου εργαζόταν στο γραφείο μου – Θα προχωρήσω σε νομικές ενέργειες

"Πρόκειται για ψέμα", δήλωσε η κ. Συρεγγέλα, και πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει καν προσωπικά την κ. Σεμερτζίδου.

ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 24 Δεκ 2025 | 10:54

Χριστούγεννα: Τα κάλαντα στον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων ακούει από τις 9 το πρωί ο Χάρης Δούκας.

ΑΝΑΠΛ. ΥΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 24 Δεκ 2025 | 09:46

Κυρανάκης: 23 νέα τρένα και ανακαίνιση υποδομών μέσα στο 18μηνο – Τι αλλάζει στον σιδηρόδρομο έως το 2027 [βίντεο]

Εντός του 2027, σύμφωνα με τον κ. Κυρανάκη, θα δημιουργηθούν νέοι σταθμοί στον προαστιακό, ενώ από τον Μάρτιο του 2026 έρχονται νέοι συρμοί στον ηλεκτρικό.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 24 Δεκ 2025 | 06:50

Μητσοτάκης: Καμία σκέψη για εκλογές το 2026 - Προτεραιότητα η μάχη με την ακρίβεια και την στέγαση

Η μάχη της ακρίβειας στο επίκεντρο του Μεγάρου Μαξίμου με το βλέμμα στις κάλπες

ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ 23 Δεκ 2025 | 23:04

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Ανέλαβαν τα καθήκοντά τους οι νέεοι γενικοί γραμματείς

Κωνσταντίνα Παπακώστα και Σπυρίδων Σταθούλης ξεκίνησαν δουλειά στις Γενικές Γραμματείες του υπουργείου

ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΑΛΕΦΑΝΤΗ 23 Δεκ 2025 | 20:13

Περιοδικό "Σχεδία": Στήριξη Μητσοτάκη στην υποψηφιότητα της Αθήνας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων 2027

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ιδρυτή του περιοδικού δρόμου "Σχεδία", Χρήστο Αλεφάντη

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 23 Δεκ 2025 | 18:37

Η Συρεγγέλα προχωρά σε νομικές ενέργειες κατά της Κωνσταντοπούλου - Για τι την κατηγορεί

"Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με συκοφαντεί και με εξυβρίζει ανερυθρίαστα καθημερινά", αναφέρει η κ. Συρεγγέλα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΟΦΩΝ 23 Δεκ 2025 | 16:21

Δικηγόρος Καρυστιανού για το "κόμμα": Καμία συνεργασία με πρόσωπο που έχει αναμειχθεί ουσιαστικά με την πολιτική

"Δεν υπάρχουν ταμπέλες οι οποίες να παραπέμπουν σε αριστερά, δεξιά", είπε η Μαρία Γρατσία για το κίνημα της Μαρίας Καρυστιανού

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 23 Δεκ 2025 | 14:34
ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 23 Δεκ 2025 | 13:45

Η πρόβλεψη Τσίπρα για Μητσοτάκη: "Δεν το βλέπω να έχει τρίτη τετραετία" - Το σχόλιο για όσους τους ασκεί κριτική

Με φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου συνομίλησε ο Α.Τσίπρας για το βιβλίο του αλλά και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΞΙΑΡΧΟ 23 Δεκ 2025 | 12:53

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Η viral συνέντευξη στον Ξιαρχό – Οι αποκαλύψεις, ο χορός και η... ημίγυμνη κοπέλα [βίντεο]

Η συνέντευξη δεν έμεινε μόνο στη συζήτηση... Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ρωτήθηκε και αν χορεύει και όταν απάντησε "ναι", ο Τάσος Ξιαρχό την κάλεσε να χορέψει μαζί του.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 23 Δεκ 2025 | 11:42

Μητσοτάκης για αγρότες: Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς

"Η πολιτεία απάντησε με βάση τις αντοχές της οικονομίας στους αγρότες", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 23 Δεκ 2025 | 10:26

Ν. Ανδρουλάκης: Αγωνία της ΝΔ να παραμείνει στην εξουσία - Λειτουργεί με σκοτεινούς όρους [βίντεο]

"Επιθυμία μας είναι να κάνουν οι αγρότες Χριστούγεννα στο σπίτι τους με τις οικογένειές τους, αλλά το μαχαίρι και το πεπόνι είναι στα χέρια του πρωθυπουργού", δήλωσε ο Ν. Ανδρουλάκης

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 23 Δεκ 2025 | 09:16

Αγαπηδάκη: Σήμερα ξεκινάει το πρόγραμμα για την παχυσαρκία με 30.000 δικαιούχους

Όπως τόνισε η κ. Αγαπηδάκη οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα μπορούν να λάβουν δωρεάν τόσο τα φάρμακα όσο και συμβουλευτική για να χάσουν βάρος και να έχουν καλύτερη υγεία.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11:00 23 Δεκ 2025 | 07:57

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη – Η ατζέντα

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ ΙΣΡΑΗΛ 23 Δεκ 2025 | 06:58

Τριμερής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ: Μήνυμα σταθερότητας και στρατηγικής συνεργασίας από την Ιερουσαλήμ

Μητσοτάκης, Νετανιάχου και Χριστοδουλίδης, έδειξαν ότι τρεις χώρες αποτελούν πυλώνα σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ 22 Δεκ 2025 | 20:39

Τριμερής Ισραήλ - Ελλάδας - Κύπρου - Μήνυμα σε Τουρκία: "Οσοι φαντασιώνονται αυτοκρατορίες να το ξεχάσουν"

Οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Νετανιάχου - Χριστοδουλίδη - "Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σημαντικό παίκτη στα ενεργειακά στην ανατολική Μεσόγειο"

ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ 22 Δεκ 2025 | 19:10

Συνάντηση Μητσοτάκη - Νετανιάχου στο Ισραήλ: "Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις σχέσεις των δύο χωρών"

Οι κ. Μητσοτάκης και Νετανιάχου είχαν αρχικά κατ' ιδίαν συνάντηση, και στη συνέχεια διευρυμένη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ 22 Δεκ 2025 | 17:52

Εκλογές 2027: Εξι υποψήφιους ανακοίνωσε η ΝΔ - Οι 4 γενικοί γραμματείς που αντικαταστάθηκαν

Με απόφαση Μητσοτάκη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές του 2027 θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ως υποψήφιοι

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 22 Δεκ 2025 | 16:58

Καραχάλιος για Καρυστιανού: "Κανένας γονιός θύματος δεν τη στηρίζει στη δημιουργία κόμματος"

"Αν αμελεί τα του Συλλόγου των Τεμπών, μπορεί να διοικήσει τη χώρα;" λέει για τη Μαρία Καρυστιανού ο Νίκος Καραχάλιος

ΠΡΩΤΗ Η ΝΔ 22 Δεκ 2025 | 16:40

Δημοσκόπηση Interview: Η Καρυστιανού προσπέρασε τον Τσίπρα - Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ καθορίζουν την "ατζέντα"

Στο πεδίο των υπό ίδρυση κομμάτων, η Μαρία Καρυστιανού εμφανίζεται με καθαρό προβάδισμα

ΠΡΕΣΒΗΣ ΗΠΑ 22 Δεκ 2025 | 16:37

Κίμπερλι Γκιλφόιλ και Σταύρος Παπασταύρου άκουσαν μαζί τα κάλαντα [εικόνες - βίντεο]

Ο Σταύρος Παπασταύρου υποδέχτηκε την πρέσβη των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣ 22 Δεκ 2025 | 15:39

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Βραδινή έξοδος στο "Κέντρο Αθηνών" - Διασκέδασε ξανά με Αργυρό [εικόνες]

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ επισκέφτηκε ξανά το "Κέντρο Αθηνών" προκειμένου να διασκεδάσει με τις επιτυχίες του Κωνσταντίνου Αργυρού

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ 22 Δεκ 2025 | 15:39

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Μαχμούντ Αμπάς: Η Ελλάδα έτοιμη να συμβάλει στην επόμενη ημέρα για τη Γάζα

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, εξέφρασε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ευγνωμοσύνη του προς την Ελλάδα

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 22 Δεκ 2025 | 15:37

Ανασχηματισμός Γενικών Γραμματέων σε τρία υπουργεία: Ποιοι έφυγαν και ποιοι ήρθαν

Ποιοι νέοι γενικοί γραμματείς διορίζονται, ποιοι παραιτούνται

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Δεκ 2025 | 15:01

Μαρινάκης για μπλόκα αγροτών: Στις κινητοποιήσεις παρεισφρέουν και κάποιοι για τους οποίους το πάρτι τελείωσε

"Δεν υπάρχει τίποτα εκδικητικό" στην περίπτωση Ανεστίδη κατά τον Π.Μαρινάκη

ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ 22 Δεκ 2025 | 13:50

Κόντρα Γεωργιάδη - Δούκα: "Απαράδεκτο το rave party πάνω στην εκκλησία" - "Όταν τσικνίζουμε, είναι εντάξει;"

"Το πάρτι αυτό μπροστά στην εκκλησία το θεωρώ απαράδεκτο. Είναι απαράδεκτο rave party μπροστά σε εκκλησία, μην τα ισοπεδώσουμε όλα", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 22 Δεκ 2025 | 11:53

Γεωργιάδης: Η Κωνσταντοπούλου είναι σε μεγάλη πίεση λόγω Καρυστιανού, γι' αυτό ο τρόπος της είναι χυδαίος [βίντεο]

Σκληρή κριτική άσκησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας: "Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δηλητηριάζει με την τοξικότητά της", δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 22 Δεκ 2025 | 07:16

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ - Άμυνα και ενέργεια στο επίκεντρο των επαφών

Ο Κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της Δευτέρας θα συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ - Συνάντηση το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 21 Δεκ 2025 | 23:03

Κασσελάκης για αποχώρηση Κυριακής Μάλαμα: Δεν παραβιάστηκε καμία ιδρυτική μας αρχή - Παλέψαμε για εσωκομματική δημοκρατία

"Ό,τι έχουμε χτίσει μαζί αυτόν τον χρόνο δεν είναι ούτε αυτονόητο ούτε δεδομένο. Και σίγουρα δεν μας το χάρισε κανείς", λέει ο Στέφανος Κασσελάκης

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ 21 Δεκ 2025 | 20:41

Επίσκεψη Μητσοτάκη στα Ιεροσόλυμα για την Τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και συνάντηση με Αμπάς στη Ραμάλα

Οι Μητσοτάκης, Χριστοδουλίδης και Νετανιάχου θα συζητήσουν για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ σε Άμυνα, Ενέργεια και Ασφάλεια

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ 21 Δεκ 2025 | 20:22

Κυριακή Μάλαμα: Αποχώρησε από το Κίνημα Δημοκρατίας η βουλευτής Χαλκιδικής - Οι αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη

Η Κυριακή Μάλαμα αταγγέλλει ότι "παραβιάζονται οι ιδρυτικές αρχές", και αγνοούνται τα όργανα του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 21 Δεκ 2025 | 17:28

Καρυστιανού για την έφοδο της ΑΑΔΕ στον Σύλλογο των Τεμπών: Δόλιο χτύπημα της κυβέρνησης για την τρομοκράτησή μας

Η Μαρία Καρυστιανού σημειώνει για τον έλεγχο της εφορίας στον σύλλογο ότι "όλα είναι καθαρά και διάφανα" και ότι η προσπάθεια σπίλωσης "θα πέσει πάλι στο κενό".

ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΩΝ ΜΑΛΓΑΡΩΝ 21 Δεκ 2025 | 16:49

Ομάδα Αλήθειας: Ο αγροτοσυνδικαλιστής Κωνσταντίνος Ανεστίδης ελέγχεται για παράνομες επιδοτήσεις 122.000€

Ο Κωνσταντίνος Ανεστίδης φέρεται να έλαβε για 16 αγροτεμάχια, στα οποία εντοπίστηκαν αναντιστοιχίες στις δηλώσεις του, παράνομη οικονομική ενίσχυση ύψους 122.765,04 ευρώ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ.ΠΟ. 21 Δεκ 2025 | 15:53

Χρυσοχοΐδης: "Οι αγρότες που δεν παίρνουν επιδοτήσεις, δεν είναι στα μπλόκα - Παράδειγμα ο αδερφός μου"

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισήμανε πως "οι αγρότες που δεν παίρνουν επιδοτήσεις δεν είναι στα μπλόκα", δείχνοντας ως παράδειγμα τον αδελφό του που είναι αγρότης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 21 Δεκ 2025 | 15:39

Άκης Σκέρτσος: Τι έγινε τελικά με την Έκθεση Πισσαρίδη;

Από τις 525 συστάσεις της Έκθεσης Πισσαρίδη σε 23 πεδία δημόσιας πολιτικής, το 48% έχει εφαρμοστεί πλήρως ή μερικώς, ενώ ένα επιπλέον 35% βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 21 Δεκ 2025 | 14:57

Σε Ραμάλα και Ιερουσαλήμ τη Δευτέρα ο Μητσοτάκης: Συνάντηση με Νετανιάχου και Αμπάς

Στις 17:45 ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 21 Δεκ 2025 | 12:39

Τσουκαλάς για ανάρτηση Μητσοτάκη: Επιτίθεται στους αγρότες με κυνικό και προσβλητικό τρόπο

"Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη διαιρεί την κοινωνία σε δύο Ελλάδες: μια των λίγων που καλοπερνούν και μια των πολλών που αγκομαχούν", λέει ο Κ. Τσουκαλάς.

ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 21 Δεκ 2025 | 11:11

Καρυστιανού: Το κίνημα οργανώνεται, δεν έχω σκεφτεί τι μορφή θα έχει - Εργάζεται ήδη η επιτροπή "σοφών"

Αυτή την περίοδο εργάζεται μια επιτροπή "σοφών" -όπως τους χαρακτηρίζει- για τη σωτηρία της χώρας, με εξειδικευμένη ενασχόληση σε κρίσιμους τομείς.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21 Δεκ 2025 | 10:58

Νέος διευθυντής στην "Αυγή" ο δημοσιογράφος Λάμπρος Τσουκνίδας

Ο Λάμπρος Τσουκνίδας αναλαμβάνει την διεύθυνση της εφημερίδας "Αυγή".

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 21 Δεκ 2025 | 10:27

Μητσοτάκης για αγρότες: Ναι στον διάλογο, όχι στο παράλογο - Μη εποικοδομητική η στάση τους

Την καθιερωμένη εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου έκανε το πρωί της Κυριακής ο Πρωθυπουργός, εστιάζοντας στα μέτρα στήριξης των πολιτών.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ 20 Δεκ 2025 | 23:58

Άδωνις Γεωργιάδης: Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό - Δεν μπορείς να αποκλείσεις κανέναν επειδή δεν έχει χρήματα

"Το κράτος έχει απόλυτη ευθύνη να την παρέχει", δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης από τις ΗΠΑ

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 20 Δεκ 2025 | 19:31

Μητσοτάκης: Στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα – Συμμετοχή στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί το Ισραήλ λίγες μέρες μετά την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου του 2023, κίνηση με μεγάλη συμβολική σημασία

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 20 Δεκ 2025 | 15:28

Μαρινάκης για αγρότες: Εμείς δίνουμε πραγματικά λεφτά που υπάρχουν, οι άλλοι τάζουν λεφτά που δεν υπάρχουν

"Τη συντριπτική πλειονότητα των αιτημάτων, στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση, χωρίς να επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο, τα ικανοποιεί", είπε ο Π. Μαρινάκης.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 20 Δεκ 2025 | 14:02

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επικαλείται το δικαίωμα της σιωπής για να κρύψει τις ευθύνες της

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρει ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση που πριν οι αγρότες βγουν στα μπλόκα, τους θεωρούσε αόρατους.

ΓΙΑΣΑΡ ΓΚΙΟΥΛΕΡ 20 Δεκ 2025 | 13:40

Τούρκος υπουργός Αμυνας: Δεν είναι απειλή οι συμφωνίες Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ - Να μην τρέφουν υπερβολικές ελπίδες

Ο Γκιουλέρ επίσης κατηγόρησε Ελλάδα και Ισραήλ ότι εμποδίζουν την Τουρκία να αποκτήσει τα F35.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 20 Δεκ 2025 | 13:12

Τσιάρας για αγρότες: Το 74% των αιτημάτων έχει ικανοποιηθεί - "Τα μπλόκα και τα πείσματα δεν ωφελούν"

Ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση προσέρχεται στον διάλογο "με ανοιχτά χαρτιά", επισημαίνοντας ότι "τα μπλόκα και τα πείσματα δεν ωφελούν ούτε τους αγρότες ούτε την κοινωνία".

ΚΟΝΤΡΑ 20 Δεκ 2025 | 12:50

Μυλωνάκης κατά Τζάκρη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Να ανασκευάσει το αδιανόητο ψέμα της, ουδεμία σχέση έχω

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ διαψεύδει τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι το όνομά του δεν αναφέρεται στους διαλόγους της δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 20 Δεκ 2025 | 12:01

Ποιος υπουργός είναι "βλαξ με τεράστια αυτοπεποίθηση"; - Το καρφί εκ των έσω που άναψε φωτιές στην κυβέρνηση

"Τι συμβαίνει όταν κάποιος κατέχει μια δημόσια θέση, είναι βλάκας και έχει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση;"

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 20 Δεκ 2025 | 11:42

Γιορτή της ΕφΣυν στο Ζάππειο για την εποχή Μελισσανίδη: Παρόντες Τσίπρας, Δένδιας, Δούκας [εικόνες - βίντεο]

Με πλήθος κόσμου από τον πολιτικό και δημοσιογραφικό χώρο η εκδήλωση της ΕφΣυν στο Ζάππειο για τα 13 χρόνια της εφημερίδας.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 20 Δεκ 2025 | 09:01

Ζαχαράκη: Νέες αιτήσεις για ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στο πρώτο δίμηνο του 2026

Η κ. Ζαχαράκη σημείωσε ότι η Ελλάδα κάνει πλέον ένα "καθοριστικό βήμα προόδου", περνώντας "στο επόμενο, ώριμο στάδιο διεθνοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης".

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ 20 Δεκ 2025 | 08:15

Ποιοι φοβούνται τη Μαρία Καρυστιανού - Τι λένε οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις

Οι πιθανές δεξαμενές ενός κόμματος Καρυστιανού εντοπίζονται σε ένα ευρύ φάσμα του πολιτικού συστήματος

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΩΝ ΗΠΑ 19 Δεκ 2025 | 22:56

Guardian: "Η Γκίλφοϊλ είναι οξυδερκής, αλλά πολύ απότομη και τόσο αντιδιπλωματική όσο ο Τραμπ"

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έφτασε στην Αθήνα εν μέσω μεγάλης λαμπρότητας και διπλωματικής γοητείας τον Νοέμβριο, σχολιάζει ο Guardian

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ MEGA 19 Δεκ 2025 | 22:31

Γιαννόπουλος: Ο Παππάς λέει ψέματα - Και με χτύπησε από πίσω και με γρονθοκόπησε [βίντεο]

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου θα προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα και μήνυση κατά του Νίκου Παππά

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 19 Δεκ 2025 | 20:55

Πλεύρης: Να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών σε αφρικανικό έδαφος - Εχουμε πολιτική ευθύνη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Τι είπε ο υπουργός για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αφού προηγουμένως παραδέχθηκε ότι "έχουνε πολιτική ευθύνη για τα όσα έγιναν στον ΟΠΕΚΕΠΕ".

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 19 Δεκ 2025 | 17:41

Κριτική Μαρινάκη σε Ανδρουλάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκτεθειμένο στους αγρότες το ΠΑΣΟΚ - Καταψήφισε τις πληρωμές

Ο κ. Μαρινάκης διερωτάται για ποιο λόγο το ΠΑΣΟΚ είπε όχι στη νομοθετική παρέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν περισσότερα χρήματα οι νόμιμοι δικαιούχοι

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 19 Δεκ 2025 | 16:43

Αγρότες: Η απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους - Ποια υλοποιούνται, ποια δεν γίνεται να επιλυθούν

16+4 αιτήματα αγροτών υλοποιούνται ή βρίσκονται υπό επεξεργασία για να βρεθεί λύση αναφέρουν πηγές του ΥΠΑΑΤ - Επτά δεν μπορούν να επιλυθούν

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 19 Δεκ 2025 | 16:42

Άδωνις: Εντελώς πρωτότυπο το βιβλίο μου "Ρώμη" - Οι τοξικοί έσκασαν από τον φθόνο τους για τη μεγάλη εκδοτική επιτυχία

"Ανόητος χρήστης του διαδικτύου "κατήγγειλε" ότι είχα κλέψει το βιβλίο της εξαιρέτου συγγραφέως Mary Beard" λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣ 19 Δεκ 2025 | 16:12

Στο ΟΑΚΑ η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Της χάρισαν φανέλα του ΠΑΟ, συναντήθηκε με Δ. Γιαννακοπούλου, Ναν, Αταμάν

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ βρέθηκε με τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, τον Κέντρικ Ναν και τη Δέσποινα Γιαννακοπούλου

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 19 Δεκ 2025 | 15:49

Επίθεση Φλωρίδη σε Κωνσταντοπούλου: Eίναι ό,τι πιο πολιτικά χυδαίο, ανήθικο και αντιαισθητικό

Στη ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε ο κ.Φλωρίδης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ 19 Δεκ 2025 | 14:22

"Γαλάζιος" καβγάς Καιρίδη - Δαβάκη στη Βουλή: "Πού είναι ο Δένδιας; Απαράδεκτο που δεν ήρθε" - "Πώς κάνεις έτσι;"

"Προσβάλει την επιτροπή και τη Βουλή με την απουσία του", είπε ο Καιρίδης στον Δαβάκη στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 19 Δεκ 2025 | 13:58

Πέρασε με 159 "ναι" από τη Βουλή η ένταξη του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη μετάβαση στην ΑΑΔΕ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 19 Δεκ 2025 | 13:48

Ανδρουλάκης κατά κυβέρνησης για τα ΕΛΤΑ: "Το σκάνδαλο αυτό είναι η ωμή εκδοχή του κράτους - λάφυρου"

"Τα ΕΛΤΑ δεν απέτυχαν. Υπονομεύτηκαν", τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΒΟΥΛΗ 19 Δεκ 2025 | 13:43

Στέφανος Παραστατίδης: "Αν ομολογείτε ότι αδυνατείτε να αντισταθείτε στη διαφθορά, παραιτηθείτε"

"Νομοθετείτε την αβεβαιότητα" τόνισε προς τα κυβερνητικά έδρανα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στ. Παραστατίδης εξαπολύοντας βολές για τη μεταφορά ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 19 Δεκ 2025 | 13:36

Τουρκία: "Η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά με τη βοήθεια του Ισραήλ" - Εφτιαξαν και χάρτη

"Η Θάσος, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, ο Άγιος Ευστράτιος, η Λέσβος η Χίος και τα Ψαρά. σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης" είναι αποστρατιωτικοποιημένα, αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 19 Δεκ 2025 | 12:40

Κώστας Τσουκαλάς: Μετά τα τελεσίγραφα, ήρθαν οι απειλές της κυβέρνησης κατά των αγροτών

"Ο κ. Βορίδης, βασικός πολιτικός υπαίτιος της ασφυκτικής κατάστασης στον ΟΠΕΚΕΠΕ", σχολιάζει ο κ. Τσουκαλάς

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 19 Δεκ 2025 | 10:36

"Από αύριο μόνο φραπέ": Ο Καραναστάσης για την κλήση της Τροχαίας επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ

"Αυτό που έγινε όμως την Τρίτη, δεν είναι είδηση δύο μέρες μετά. Μπορεί σήμερα κάτι να εξυπηρετεί", έγραψε ο πρώην βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Διαμαντής Καραναστάσης.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ 19 Δεκ 2025 | 08:30

Μητσοτάκης για αγρότες: Ναι στον διάλογο, όχι στην αχρείαστη ταλαιπωρία της κοινωνίας - Δεν θα ενδώσουμε σε μαξιμαλισμό

"Η κυβέρνηση έχει σκύψει με προσοχή πάνω στα προβλήματα των αγροτών. Θεωρεί ότι έχει αντιμετωπίσει πολλά από τα δικαιολογημένα αιτήματα" δήλωσε ο πρωθυπουργός

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ 19 Δεκ 2025 | 07:36

Επιμένουν οι αγρότες στα μπλόκα, αλλά θα ανοίξουν οι δρόμοι για τις γιορτές - Ανακούφιση στην κυβέρνηση

Ανοιχτοί δρόμοι από τους αγρότες, αναδίπλωση στο σχέδιο για τα ΕΛΤΑ. Οι κινήσεις της κυβέρνησης.

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ 19 Δεκ 2025 | 07:14

Μητσοτάκης για Ουκρανία: Η ενδεδειγμένη λύση το δάνειο από το περιθώριο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού

"Θεωρώ ότι η λύση η οποία προκρίθηκε, ένα δάνειο δηλαδή από το περιθώριο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, ήταν η ενδεδειγμένη λύση", δήλωσε ο Πρωθυπουργός.