
Πιστή στο σπόρ της ίδρυσης δημοσίων φορέων αμφιβόλου χρησιμότητας παραμένει η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που η Βουλή ετοιμάζεται να ψηφίσει το νέο Αρμαγεδώνα σκληρών μέτρων.
Έτσι την ώρα που όλοι ανεξαιρέτως θα κληθούν να συμμετάσχουν στην αύξηση των έμμεσων φόρων και οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα επιστρέψουν το ΕΚΑΣ, η κυβέρνηση επιβαρύνει περαιτέρω το δημόσιο με φορείς και προσλήψεις που εκτοξεύουν τη δημόσια δαπάνη σε εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Οι επίμαχες διατάξεις βρίσκονται καλά κρυμμένες μέσα στις χιλιάδες σελίδες του νομοσχεδίου.
Συγκεκριμένα:
Ιδρύεται Δημόσια Αρχή Λιμένων (ΔΑΛ) Άρθρα 127-132. Διοικείται από Συμβούλιο Διοίκησης και από Διοικητή. Το Συμβούλιο Διοίκησης είναι πενταμελές ενώ οι μηνιαίες αποδοχές του Διοικητή καθορίζεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Αυτός είναι προφανής και ο λόγος που η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν αναφέρει συγκεκριμένη επιβάρυνση για τον προυπολογισμό αφού όλα εξαρτώνται από την ΚΥΑ.
Οι προαναφερόμενοι δεν είναι όμως οι μοναδικοί καθώς την υπηρεσία θα στελεχώσουν και άλλοι 30 υπάλληλοι (25 ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και άλλοι 5 ειδικού επιστημονικού προσωπικού). Όσο για την πλήρωση των θέσεων γίνεται με διορισμό ή πρόσληψη ή απόσπαση.
Ποιο είναι το έργο της Δημόσιας Αρχής Λιμένων;
Η συμβολή στην τοπική, περιφερειακή και εγχώρια οικονομική, κοινωνική και κοινοτική ευημερία.
Η διευκόλυνση και ανάπτυξη των περιοχών που εξυπηρετούνται από τους λιμένες.
Η προστασία του περιβάλλοντος.
Η πραγματοποίηση έρευνας αγοράς.
Συνίσταται Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής. Άρθρα 159-164.
Αποτελεί αυτοτελή δημόσια υπηρεσία και υπάγεται απευθείας στο Πρωθυπουργό.
Έχει ως βαρυσήμαντο έργο: Το σχεδιασμό και την κατάρτιση της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής, την παρακολούθηση της εφαρμογής και τον συντονισμό των υπουργείων, τη διεθνή εκπροσώπηση της χώρας.
Εκτός από τον Γενικό Γραμματέα συνιστώνται επίσης συνολικά 52 θέσεις προσωπικού ενώ η πλήρωση των θέσεων αυτών γίνεται με αποσπάσεις από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα που διενεργούνται κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων.
Το κόστος νέας αυτής γενικής γραμματείας θα ξεπεράσει σύμφωνα με την σχετική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το 1,6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr