Follow us

Ξυπολυτάς: Εθνικό το αίτημα της αποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση

Εφικτό τον στόχο της αυτοδυναμίας για τη ΝΔ βλέπει ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων Βασίλης Ξυπολυτάς σε συνέντευξη του στο TheTOC

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ξυπολυτάς: Εθνικό το αίτημα της αποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση

Εφικτό τον στόχο της αυτοδυναμίας για τη ΝΔ βλέπει ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων Βασίλης Ξυπολυτάς σε συνέντευξη του στο TheTOC. «Η αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση αποτελεί εθνικό ζήτημα και όχι κομματικό» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι η διερεύνηση της εκλογικής βάσης θα βοηθήσει στην ανασύνταξη της χώρας.

Ο Βασίλης Ξυπολυτάς που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι πιθανόν υποψήφιος στην Β΄ Αθήνας, τονίζει πως το σύνολο των παραγωγικών τάξεων συντάσσεται ανοιχτά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη «κανείς δεν εμπιστεύεται τον Τσίπρα» υποστηρίζει. Παράλληλα κάνει αναφορά και στις εκλογές των επιμελητηρίων κάνοντας λόγο για επικράτηση των φιλελεύθερων υποψηφίων.

-Η ΝΔ παρουσίασε στο συνέδριο του κόμματος το πρόγραμμα της για την έξοδο της χώρας από την κρίση πιστεύετε από τα μηνύματα που έχετε πως υπάρχει ανταπόκριση από τους παραγωγικούς φορείς;

Ναι υπάρχει απόλυτα θετική ανταπόκριση. Το σύνολο των παραγωγικών φορέων της χώρας συντάσσεται πλέον ανοιχτά στη προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό μάλιστα φάνηκε καθαρά και στις πρόσφατες εκλογές του επιχειρηματικού κόσμου, όπου οι φιλελεύθεροι υποψήφιοι κατέγραψαν μια πρωτοφανή επιτυχία.

-Ως γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ, ήσασταν υπεύθυνος για τις επιμελητηριακές εκλογές. Τι σημαίνουν για την αξιωματική αντιπολίτευση τα αποτελέσματα των εκλογών στα επιμελητήρια;

Πρόκειται για μια ιστορική νίκη των φιλελεύθερων υποψηφίων στα επιμελητήρια της χώρας. Αλλά ξέρετε αυτό που πραγματικά έχει σημασία, είναι ότι στήθηκαν πραγματικές κάλπες – όχι gallop- σε όλους τους νομούς της χώρας και ψήφισαν περισσότεροι από 100 χιλιάδες επαγγελματίες, έμποροι και επιχειρηματίες, όπου σε αυτές τις εκλογές -η πραγματική οικονομία μίλησε- και έδωσε μια άνευ προηγουμένου επικράτηση στους φιλελεύθερους υποψηφίους.

-Κατά την άποψη σας με ποιον τρόπο η ΝΔ θα μπορέσει να διευρύνει την εκλογική της βάση προκειμένου να πιάσει τον στόχο της αυτοδυναμίας;

Η ΝΔ είναι πολύ κοντά στο να πιάσει τον στόχο της αυτοδυναμίας και προβλέπω ότι, μέσα στο 2018, η αυτοδυναμία θα γίνει η κυρίαρχη τάση σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Είναι γενικά αποδεκτό στη χώρα ότι η αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση αποτελεί εθνικό ζήτημα και όχι κομματικό, γι’αυτο και προσωπικά πιστεύω στη διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας με ικανά στελέχη μέσα από την κοινωνία, ασχέτως πρότερης πολιτικής τους τοποθέτησης, τα οποία θέλουν να βοηθήσουν στην ανασύνταξη της χώρας.

Ξυπολυτάς: Εθνικό το αίτημα της αποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση

-Ας περάσουμε και στο ιδεολογικό πλαίσιο. Ποιο πρέπει να είναι το ιδεολογικό στίγμα της Νέας Δημοκρατίας; Πιο κεντρώο, πιο δεξιό, ως έχει;

Ιδεολογικά η Νέα Δημοκρατία ξεκινά από τις παρυφές της αριστεράς και φτάνει μέχρι τις παρυφές της άκρας δεξιάς. Αλλά θα σας πω κάτι, προσωπικά πιστεύω, πως η κοινωνία τέμνεται από νέες γραμμές εκτός του αριστερού, κεντρώου και δεξιού.

Αυτές οι τέμνουσες γραμμές ορίζονται από τη προοπτική που δίνει ένα κόμμα για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα, να βγάλει τη χώρα από τη κρίση, αλλά και από την αξιοπιστία του, την ειλικρίνεια και την ποιότητα των στελεχών του. Οπότε το ερώτημα που μου θέτετε όσον αφορά το ιδεολογικό πλαίσιο, το αντιμετωπίζω ως ένα θέμα, που αφορά περισσότερο τα στελέχη της, και την εσωτερική ιεραρχία και πλέον καθόλου, στις μέρες μας, την κοινωνία.

-Μιλήσαμε για τους Παραγωγικούς φορείς της οικονομίας, όσον αφορά τώρα το δημόσιο πιστεύετε ότι υπάρχουν παραγωγικοί δημόσιοι υπάλληλοι;

Ναι υπάρχουν και είναι πολλοί, αλλά ασφυκτιούν στο γενικότερο καθεστώς ακινησίας και έλλειψης κινήτρων στην εργασία τους. Στο τέλος είτε σωπαίνουν είτε τους εξαντλούν όλοι υπόλοιποι στην υπηρεσία τους. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε. Πρέπει να δώσουμε κίνητρα στους δημόσιους υπαλλήλους. Πρέπει να δώσουμε αξία στην εργασία τους, γι’αυτο άλλωστε πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση. Είμαι πεπεισμένος, από τη διοικητική μου εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, ότι ένα μεγάλο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων θέλει να φέρει την ανατροπή από μέσα.

-Εκτιμάτε πως θα υπάρξει καθαρή έξοδος από το πρόγραμμα όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση;

Δυστυχώς δεν θα έχουμε καθαρή έξοδο, παρά το γεγονός ότι το 3ο μνημόνιο λήγει τον Αύγουστο. Δηλαδή δεν θα ακολουθήσουμε τον τρόπο εξόδου, όλων των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών που μπήκαν σε μνημόνια. Οι λόγοι είναι πολλοί, καταρχήν κανείς δεν εμπιστεύεται τον Τσίπρα και γι’ αυτό θα μας κρατήσουν σε μια πολύ αυστηρή επιτήρηση, και δεύτερον, η κυβέρνηση έχει προ-ψηφίσει ένα, στην πραγματικότητα, 4ο μνημόνιο μέχρι το 2022 με περικοπές και επιπλέον μέτρα 5,1 δισ. ευρώ.

-Όσον αφορά στις πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας, ποια είναι η εκτίμηση σας

Είναι γνωστό ότι η Τουρκία κινείται έξω από το πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας. Η Ελλάδα υποχρεούται να έχει μια εθνικά υπερήφανη κοινή γραμμή, και η κυβέρνηση μην επαναλάβει τα λάθη που έκανε στο Σκοπιανό.

Κατά την άποψη μου η αντίδραση της Κυβέρνησης είναι εξαιρετικά χλιαρή.

Θα περίμενα να δηλώσει ευθαρσώς ότι τα Ίμια είναι Ελληνικά και όχι να αφήνει τέτοιες δηλώσεις της Τουρκίας αναπάντητες. Επίσης, ακόμα δεν έχει αναδείξει επαρκώς το θέμα στη διεθνή κοινότητα. Δεν σας το κρύβω ότι πολύ φοβάμαι ότι αυτή η διαλλακτικότητα της Κυβέρνησης θα εξαναγκάσει τη χώρα μας, σε υποχωρήσεις, τόσο στα ανατολικά όσο και στα βόρεια σύνορα μας.

Ξυπολυτάς: Εθνικό το αίτημα της αποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση - εικόνα 2

-Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει ως στόχο την ανανέωση της ΝΔ και ήδη φαίνεται στα πρόσωπα που στελεχώνουν τον κομματικό μηχανισμό. Εσείς είσαστε ένα από τα νέα πρόσωπα που έχει εμπιστευτεί ο πρόεδρος του κόμματος. Ποιος είναι ο στόχος αυτής της προσπάθειας;

Μετά από 43 χρόνια ζωής η ΝΔ έχει ανάγκη από φρεσκάρισμα του στελεχιακού της δυναμικού, έτσι ώστε να διευρύνει την εκλογική της βάση και να συμπεριλάβει νέους, ικανούς ανθρώπους με δεξιότητες , για να μπορέσει να αλλάξει τη χώρα.

Έξαλλου αυτή την εντολή έλαβε, κατά την εκλογή του, ο νέος πρόεδρος του κόμματος.

Αλλά προσέξτε, η ανανεωμένη ΝΔ, πρέπει να συνθέσει, με σεβασμό, το παλιό με το νέο και να κάνει διάλογο με όλους, έτσι ώστε να ενώσουμε τους Έλληνες. Και δεν έχουμε δικαίωμα να απογοητεύσουμε κανέναν. Ούτε τους παραδοσιακούς μας υποστηρικτές, αλλά ούτε όσους αρχίζουν να προσβλέπουν σε εμάς.

Και το σημαντικότερο, το φρεσκάρισμα αυτό, δεν είναι μία ευκαιριακή σημαία επικοινωνιακού χαρακτήρα. Γι’ αυτόν τον λόγο έχουν δημιουργηθεί συγκεκριμένες δομές, όπως το μητρώο στελεχών, για την ορθή αξιολόγηση των νέων στελεχών.

Μέσα από το μητρώο στελεχών τα τελευταία 2 χρόνια έχουν αξιολογηθεί περισσότερα από 2.000 άτομα. Τα στελέχη που επιλέγονται, εντάσσονται στις Γραμματείες, στους Τομείς και σε άλλες δομές της Νέας Δημοκρατίας ανάλογα με το εμπειροτεχνικό τους υπόβαθρο και τα ενδιαφέροντά τους. Οι συμμετέχοντες έχουν μέσο όρο ηλικία τα 42 έτη. Τέσσερις στους πέντε αιτούντες έχουν τουλάχιστον δεκαετή επαγγελματική εμπειρία ,ενώ ποσοστό μεγαλύτερο του 50% διαθέτει τουλάχιστον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 18 Αυγ 2022 | 09:22

Αντώναρος - Σπηλιωτόπουλος: Μαυρισμένοι στην Πάτμο, με τσαντάκι Louis Vuitton, ονειρεύονται ανατροπή Μητσοτάκη

Οι δύο πρώην στενοί συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή στην Πάτμο, μαυρισμένοι, με χαλαρή ενδυμασία και ένα πανάκριβο τσαντάκι νεσεσέρ Louis Vuitton.

«ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ» 11 Αυγ 2022 | 19:07

ΝΔ για Τέλλογλου: Να δώσει τα στοιχεία για τις παρακολουθήσεις Μητσοτάκη και άλλων το 2017-2018

Ο δημοσιογράφος σήμερα κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο ο οποίος διενεργεί προκαταρκτική ποινική έρευνα για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ 07 Αυγ 2022 | 19:15

Νίκος Ρωμανός: Άθλια προσπάθεια διαστρέβλωσης όσων είπα - Έφτιαξαν fake κείμενο βάζοντας λόγια στο στόμα μου

''Ουδέποτε υπονόησα ότι γνωρίζω οτιδήποτε παραπάνω για την υπόθεση'', τόνισε ο Νίκος Ρωμανός.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 07 Αυγ 2022 | 18:16

Νίκος Ανδρουλάκη για υποκλοπές: Στελέχη ΝΔ μαζί με ακροδεξιά σταγονίδια αποδεικνύουν τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους

Επίθεση Νίκου Ανδρουλάκη σε στελέχη της ΝΔ για πολιτικό εκτσογλανισμό σε σχέση με τις υποκλοπές.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. 07 Αυγ 2022 | 15:33

Τζούλια Τσιριμώκου Πιμπλή: Πέθανε η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας - Το μήνυμα του προέδρου της Βουλής

Πέθανε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τζούλια Τσιριμώκου Πιμπλή. Το συλλυπητήριο μήνυμα του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα.

ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ... Ο ΣΥΡΙΖΑ 23 Ιουλ 2022 | 20:01

Πολιτικός καβγάς ενώ οι φωτιές μαίνονται σε όλη τη χώρα - Πόλεμος ανακοινώσεων από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Μια αιχμηρή δήλωση του εκπροσώπου Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ΝΔ που εν συνεχεία οδήγησε σε διευκρινιστική δήλωση από τη Χαριλάου Τρικούπη.

ΠΥΡΕΤΟΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 20 Αυγ 2022 | 08:39

Η διαβολοβδομάδα των υποκλοπών: Τι σχεδιάζουν τα επιτελεία και το νέο επεισόδιο κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ

Νέα σύγκρουση της κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο λειτουργίας της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 19 Αυγ 2022 | 21:47

"Δεύτερο λάθος του ΠΑΣΟΚ" - Νέα κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχετικά με τις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ 19 Αυγ 2022 | 21:27

Ο Πλεύρης απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ για τα αναλώσιμα των διαβητικών: "Θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται χωρίς συμμετοχή"

Τα τέσσερα ερωτήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα αναλώσιμα των διαβητικών και η απάντηση Πλεύρη.

ΝΕΕΣ ΑΙΧΜΕΣ 19 Αυγ 2022 | 21:06

Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη και Τσιάρα για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη: "Νέα επιτελική γκάφα"

Τα τρία ερωτήματα που θέτει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σς Πιερρακάκη και Τσιάρα για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ.

FAKE NEWS 19 Αυγ 2022 | 15:47

Εκοψε η ΕΡΤ τις δηλώσεις Παυλόπουλου για τις υποκλοπές;- Η αλήθεια και η fake καταγγελία του δημοσιογράφου Σωτήρη Αργύρη

Η ΕΡΤ μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης τις δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου για τις τηλεφωνικές υποκλοπές

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ 19 Αυγ 2022 | 14:12

Αυστηρή απάντηση Θεοδωρικάκου στις προκλητικές δηλώσεις Σοϊλού για εκπαίδευση του PKK στο Λαύριο

Στις προκλητικές δηλώσεις Σοϊλού απάντησε άμεσα ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ 19 Αυγ 2022 | 13:26

Επίτιμος διδάκτορας του ΕΚΠΑ ο Μενέντεζ - Την ερχόμενη εβδομάδα η τελετή

Αναγόρευση του γερουσιαστή Μενέντεζ σε επίτιμο διδάκτορα του ΕΚΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα.