Κυβέρνηση με καταξιωμένα και ικανά στελέχη από παντού

Ετοιμος να γίνει πρωθυπουργός με κυβέρνηση «Εθνική Ελλάδος» δήλωσε ο Β. Μεϊμαράκης, συμπληρώνοντας ότι αν θέλει ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να γίνει αντιπρόεδρος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κυβέρνηση με καταξιωμένα και ικανά στελέχη από παντού

Σε κυβέρνηση συνεργασίας κάλεσε ακόμη μια φορά τον Αλέξη Τσίπρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και σε μία συμφωνία στα βασικά ζητήματα ώστε να προκύψει ένα σταθερό κυβερνητικό σχήμα. Στη μαραθώνια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της ΔΕΘ διάρκειας 3,5 ωρών, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός, σε περίπτωση εκλογικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας συμπληρώνοντας ότι αν θέλει ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να γίνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Τον κατηγόρησε πάντως για κρυφή ατζέντα, και «ουρές» στη συμφωνία με τους θεσμούς.

«Με κοινή συνεννόηση και κρατώντας την αυτονομία μας θα μπορέσουμε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση. Ζήτησα από τον Αλέξη Τσίπρα να συνεννοηθούμε πριν από τις εκλογές σε θέματα που μπορούμε να ομονοήσουμε»

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάλεσε τους πολίτες να αποφασίσουν αν θέλουν να προχωρήσουν μπροστά με αλήθειες ή ψέματα και επανέλαβε ότι η ΝΔ έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνεργαστεί όπως το έκανε και το 2012. «Εκανα μια πρόταση προκειμένου να έχουμε μια συνεργασία. Μια πρόταση επί της ουσίας. Με κοινή συνεννόηση και κρατώντας την αυτονομία μας θα μπορέσουμε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση. Ζήτησα από τον Αλέξη Τσίπρα να συνεννοηθούμε πριν από τις εκλογές σε θέματα που μπορούμε να ομονοήσουμε» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Αν ο Τσίπρας δεν συμφωνήσει αντιδεολογικά σε πρωθυπουργό ΝΔ (αν είναι πρώτη δύναμη) δεν μπορεί κανείς να στερήσει αυτή τη δυνατότητα. Εφόσον δεν το δέχεται θα προχωρήσω με άλλους και θα είμαι πρωθυπουργός. Αν ο κ. Τσίπρας θέλει να συμμετέχει στην κυβέρνηση ως αντιπρόεδρος, θα το συζητήσω με τους επιτελείς μου», είπε αν και εξέφρασε την εκτίμηση ότι κάτι τέτοιο δεν το επιθυμεί.

«Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν στις 20 Σεπτεμβρίου, είναι καθοριστική η ψήφος τους, χρειαζόμασταν περισσότερο χρόνο για να τους ενημερώσουμε. Σήμερα κινούμαστε με ένα πλαίσιο που ήρθε στις 14 Αυγούστου, οι πολίτες δεν είναι τόσο ενήμεροι και καλούνται να αποφασίσουν. Θέλουν να πάμε μπροστά ή πίσω, αλήθειες ή ψέμματα; Η ΝΔ έχει αποδείξει ότι δεν έχει πρόβλημα όταν είναι να θέσει το πατριωτικό καθήκον πάνω από το πολιτικό κόστος. Το αποδείξαμε και το 2012. Μπορέσαμε να συνεννοηθούμε σε ένα κοινό πρόγραμμα. Εκανα μια πρόταση που πιστεύω. Μόνο εάν συνεννοηθούμε όλοι σε αυτή τη χώρα, θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Οταν κάνει κανείς βόλτα στις πόλεις και βλέπει νέα κτήρια και ένα ερείπια η κλασική απάντηση είναι ότι οι κληρονόμοι είναι πολλοί. Αν είχαμε συνεννοηθεί από το 2012 θα είχαμε πάει καλύτερα, Αν είχαμε συνεννοηθεί το 2014 για τον ΠτΔ θα είχαμε βγει από το Μνημόνιο. Ο Τσίπρας, συμπορευόμενος μετην Χρυσή Αυγή διέλυσε τη Βουλή. Γιατί δεν μπορεί να συνεννοηθεί ένας δεξιός με έναν αριστερό, το πρόβλημα είναι πρόβλημα. Επιθυμούμε μια κυβέρνηση που πιστεύει στην Ευρώπη. Αυτά που υπέγραψε ο κ Τσίπρας, μαζί με την συνταγματική αναθεώρηση και με τα ζητήματα που αφορούν την υγεία και την παιδεία να συνεννοηθούμε. Δέχεται ο κ Τσίπρας συνεννόηση και συνεργασία;»

Αν δεν θέλει ο Τσίπρας, σαφώς θα είμαι πρωθυπουργός, σαφώς θα πάρω την εντολή. Εχω αποδείξει ότι αναλαμβάνω ευθύνες.Είμαι πάρα πολλά χρόνια στα κοινά έχω αποδείξει ότι αναλαμβάνω ευθύνες, αν μου δώσει ο λαός την εντολή θα την υπηρετήσω.

Ποιοι θα συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση «Εθνικής Ελλάδος»

«Απάντηση με ονόματα δεν θα πάρετε, δεν την έχω ψωνίσει ότι θα γίνω πρωθυπουργός 100%» είπε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μείμαράκης. Με 30-40 σε κάθε νομό πιστεύω ότι μπορώ να αλλάξω τον κόσμο,μπορεί να είμαι ρομαντικός.

Για τα στελέχη που θα απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση

«Δεν έχω πρόβλημα με τις ταμπέλες έχω πρόβλημα με τις πολιτικές» είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Οι μεγάλες αλλαγές στο Μνημόνιο είναι στην Παιδεία, αν ο κ Μπαλτάς μπορεί να τα εφαρμόσει μπορούμε να συζητήσουμε αν θα είναι υπουργός. Πρέπει να συμμετέχουν πολιτικοί που θα τα πιστεύουν. Δεν υπάρχει περίπτωση συμμετοχής ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση Μεϊμαράκη. Είναι η τελευταία ευκαιρία, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε και πως. O Tσίπρας κλείνει πλήρως τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Μεϊμαράκη. Με ποιους θα κάνει ο κ. Τσίπρας τα διαρθρωτικά μέτρα; Μένει, Υγεία, Παιδεία, ασφαλιστικό, δημόσια διοίκηση. Τα οικονομικά τα έχει περάσει. Τα δικά μας στελέχη είναι δοκιμασμένα».

Για τα μέτρα της Τρόικας

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε ότι όλα κρίνονται με τα σημερινά δεδομένα και με βάση αυτά έχει κάνει η Ν.Δ τις εξαγγελίες της. « Πρέπει να σας πω ότι με τα δεδομένα που κρίνουμε ότι υπάρχουν σήμερα- δεν γνωρίζω αν θα αλλάξουν τα δεδομένα αύριο. Με τα σημερινά δεδομένα αναφερθήκαμε στο πως θα κινηθούμε και όσα πούμε είναι απολύτως εφικτά. Το επτάμηνο μας χρέωσε, 90 δισ .Aπαιτείται νέα συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους»

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνασπισμού διερωτήθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Τι φοβάται, γιατί θέλει να μείνει έξω, για να το γυρίσει αντιμνημονιακός. Ο κ Τσίπρας είναι σε στρατηγικό κενό. Δεν είναι δυνατόν ο Τσίπρας να πατάει σε δύο βάρκες. Εφόσον θα είμαι εγώ πρωθυπουργός θα έχω κάποια στελέχη που έχουμε κοινή πολιτική

Αν θέλει να είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της δικής μου θα το συζητήσουμε με τους επιτελείς μου».

Ο ίδιος αναγνώρισε ότι και την περίοδο 2012-2013 έγιναν λάθη. «Εχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, έχουμε αναφερθεί στα λάθη μας. Την ώρα της μάχης είναι ιδιαίτερο θέμα να αναφερθώ σε έκταση σε αυτά. Τα αναγνωρίζω, τα δέχομαι, δεν θα επαναληφθούν» επισήμανε. Αναφέρθηκε ειδικότερα στο θέμα του ΕΝΦΙΑ λέγοντας ότι «αν ήταν διαφορετικός και τον είχαμε εξηγήσει, θα ήταν διαφορετικό και το αποτέλεσμα των εκλογών»

Για τους φόρους

Αυτά εξαρτώνται από το περιβάλλον που υπάρχει και το περιβάλλον που βρίσκεις. Μέσα σε επτά μήνες έγινε τρομακτικά δύσκολη η κατάσταση, έχουμε capital controls. Το χάσαμε το 2015. Εχουμε αύξηση της ανεργίας, οι δημόσιες επενδύσεις μειώθηκαν, η κατανάλωση μειώθηκε. Αρα τι πολιτικές να σας πω. Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα που η κατάσταση αλλάζει δραματικά. Δεν ξέρω τι θα παραλάβουμε. Υπάρχουν ουρές, κρυφές ατζέντες. Γι αυτό κάνει εκλογές.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έθεσε τους στόχους

  • Εκπέμπουμε το μήνυμα ότι η χώρα νοικοκυρεύεται
  • Να ξεμπλοκάρουμε τα μεγάλα έργα, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας
  • Να προχωρήσουμε στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ
  • Θα προχωρήσουμε στην δημιουργία εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης που θα μετέχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις .
  • Θα προχωρήσουμε σε μια εθνική ομάδα να δώσει το Σύμφωνο με το οποίο θα προχωρήσει η χώρα
  • Πρέπει ο κόσμος να έχει μια πυξίδα, να ξέρει που πηγαίνει. Θα δείξουμε το σχέδιο στην ΕΕ και θα ξέρει ο κόσμος ότι επιτέλους συμφωνήσουμε. Πρέπει να κλείσουν τα έργα.

Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι κάλπη. Δεν αμφισβητώ τις έρευνες και μάλιστα τα ποιοτικά στοιχεία, τα διαβάζω. Βέβαια κάποιοι τα βγάζουν έτσι για να επηρεάσουν τους πολίτες

Για τους αγρότες

Με την μείωση της ύφεσης θα απελευθερωθούν πόροι που θα μπορέσουμε να τους διαχειριστούμε.Προχωρήσαμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και ο κ. Τσίπρας το έκοψε. Η κοινωνική πολιτική γίνεται με την παραγωγή πλούτου και όχι με δανεικά. Σε ό,τι αφορά τους αγρότες εγώ δεν είπα ότι θα το αλλάξω με ένα άρθρο, δεν είπα ότι θα τα σκίσουμε τα μνημόνια.

Δεν ξεχνιέται ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έκλεισε τις τράπεζες, όλοι θυμόμαστε τον Βαρουφάκη που είπε darling έκλεισα τις τράπεζες.

Αν πάρουμε το EΣΠΑ και το πακέτο Γιούνκερ θα μπορέσουμε να έχουμε πόρους για να κινηθούμε. Το θέμα των αγροτών είναι για εμάς εθνικό.

Για τις δημοσκοπήσεις

Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι κάλπη. Δεν αμφισβητώ τις έρευνες και μάλιστα τα ποιοτικά στοιχεία, τα διαβάζω. Βέβαια κάποιοι τα βγάζουν έτσι για να επηρεάσουν τους πολίτες. Αν και τα τη γνώμη μου δεν είχε ενδιαφέρον το debate οι πολίτες προβληματίστηκαν. Βλέποντας τη λίστα των 53 με κείμενα, είναι χειρότερο από το κείμενο της Αριστερής Πλατφόρμας. Με αναγκάζετε να πω ορισμένες μου σκέψεις που δεν θα ήθελα. Το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ σε τέτοιο ποσοστό είναι φαινόμενο της εποχής. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ παλιό κόμμα, αλλά δεν του έδινε κανείς σημασία. Ξαφνικά οι πολίτες επειδή ήθελαν να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Τα ποσοστά θα επιστρέψουν στην κανονικότητα τους. Οι πολίτες είναι πολύ πιο ώριμοι από το 2010 και το 2011.

Για την Παιδεία

Είμαστε υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων. Πολλά παιδιά που φεύγουν στο εξωτερικό για τις οικογένειές τους είναι μια επένδυση που κοστίζει πολύ. Ο πρώτος στόχος είναι να μπορούμε να προσφέρουμε Παιδεία με το λιγότερο κόστος για να μην εξάγουμε χρήματα και γνώσεις. Πόσο δωρεάν είναι η Παιδεία; Πολλά παιδιά δεν δήλωσαν άλλες σχολές έξω από τον τόπο κατοικίας τους. Πόσο δωρεάν είναι αυτό; Μαγικό κουμπί για να το πατήσουμε και να λύσουμε το ζήτημα της ανεργίας δεν υπάρχει. Δύσκολα χτίζεις και πολύ εύκολα γκρεμίζεις. Οι πολιτικοί δεν είμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε η επιλογή των πολιτών. Με απασχολεί η ανεργία στο σύνολό της. Των νέων, κυρίως του 50αρη που έχει παιδιά, οικογένεια και βρέθηκε ξαφνικά στο κενό. Να βάλουμε πλάτη και να σηκώσουμε όσους έχουν γονατίσει. Διεκδικήσαμε και συμμετέχουμε σε προγράμματα που μπορούν να δώσουν επιμόρφωση.

Τι άλλαξε στη Ν.Δ;

Οι πολίτες αλλάζουν γνώμη για το κατά πόσο η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα διαπραγματεύτηκε σκληρά. Οι πολίτες απογοητεύτηκαν. Τώρα που φαίνονται τα αποτελέσματα και φαίνεται ότι η συμφωνία δεν είναι καλή ο Τσίπρας λέει ότι κάθισε 17 ώρες στη διαπραγμάτευση. Και; Ας καθόταν 10 ώρες και ας έφερνε καλύτερη συμφωνία. Το ζητούμενο δεν είναι αν οι πολίτες τον Ιανουάριο ψήφισαν έτσι αλλά να προβληματιστούν. Πολλοί από όσους ήθελαν να ψηφίσουν Ν.Δ. πήγαν στην αποχή ή σε ψήφο διαμαρτυρίας.

Για τις επενδύσεις

Στηρίζω τις επενδύσεις που είναι περιβαλλοντικά σωστές.Σε ό,τι αφορά τις Σκουριές είπα ότι θα τηρήσω τις αποφάσεις του ΣτΕ. Αν δεν ήταν προεκλογική περίοδος θα πήγαινα στις Σκουριές αλλά δεν ήθελα να πυροδοτήσω ένταση. Έχω ξαναπάει στα μεταλλεία .Δεσμεύομαι για συνεχή επαφή με τους φορείς και την αυτοδιοίκηση.

Ο Τσίπρας εγκλωβίστηκε, έτσι εγκλωβίστηκε και με τον Βαρουφάκη. Δεσμεύομαι ότι θα υπάρχει συζήτηση. Δεν υπάρχει κανένα έργο που να γίνει χωρίς ΜΑΤ, δεν προχωράει έτσι η χώρα.

Δεν γίνεται επενδυτής να περιμένει 5 χρόνια. Αλλιώς θα μείνουμε μόνοι μας, θα γίνουμε κακομοίρηδες. Δεν ήθελα να ρίξω λάδι στη φωτιά γι αυτό δεν πήγα στις Σκουριές. Ετσι θέλω να κυβερνήσω, αν κάνω, αν δεν κάνω, και πάλι φίλοι.

Για αριστερό ή δεξιό μνημόνιο

Αυτό το παιδί Τσίπρας) έχει τάση να προσωποποιεί τα προβλήματα. Άντε πάλι η Ευρώπη του Σόιμπλε θυμάμαι πως μας έλεγε Μερκελιστές. Ο Τσίπρας έλεγε Ολανδρέου και έκανε θεό τον Ολάντ, δεν πήρε καμία απόφαση χωρίς τη Μέρκελ. Μας είπε ότι τον εκβιάζαμε, δεν είχε υπολογίσει τη δύναμη των τραπεζών, τη διαπραγμάτευση. Εγώ μέσα στον αυθορμητισμό μου μπορεί να έχω πει διάφορα αλλά δεν τον είπα γερμανοτσολιά, δολοφόνο. Μέσα μας είχαμε πάρα πολλές φορές προβλήματα συνείδησης γι' αυτά που έπρεπε να ψηφίσουμε.

«Εγώ μέσα στον αυθορμητισμό μου μπορεί να έχω πει διάφορα αλλά δεν τον είπα γερμανοτσολιά, δολοφόνο. Μέσα μας είχαμε πάρα πολλές φορές προβλήματα συνείδησης γι' αυτά που έπρεπε να ψηφίσουμε»

Για ενδεχόμενο ήττας

Το δίλημμα μνημόνιο αντιμνημόνιο δεν υπάρχει. Το ζήτημα είναι πόσο πιο γρήγορα θα απαλλαγούμε. Το ζήτημα είναι να λειάνουμε τις γωνίες του τρίτου μνημονίου. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη μάχη δεν μπορώ να κάνω σενάριο σε περίπτωση ήττας, εμείς πάμε για να κερδίσουμε.Θέλουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και γι αυτό λέμε τι θα κάνουμε ως κυβέρνηση. Δεν ενδιαφέρει κανέναν τι θα κάνουμε σε άλλη περίπτωση.

Για την απόδοση ευθυνών στο επτάμηνο

Σταθερή μου θέση είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχει ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Υπάρχει εφαρμοσμένη πολιτική. Κάποιος νόμιζε ότι η πολιτική του θα πήγαινε καλύτερα και γι' αυτό την εφάρμοσε. Ποινική ευθύνη υπάρχει αν υπάρχει δόλος. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον για δόλο. Άρα οι ευθύνες είναι πολιτικές και αποδίδονται δια της ψήφου από τους πολίτες.

Για το νομοσχέδιο για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες

Νομοσχέδιο Σκουρλέτη-Παππά δεν υπάρχει, υπάρχει πρόταση στην οποία έχουμε δώσει απάντηση.Το φέρανε πρόχειρα με εκβιαστικό τρόπο. Δεν είναι παρουσίαση νομοσχεδίου αυτή. «Θα τα βάλουμε με καναλάρχες, με ποιον τα έχεις εσύ καλά». Δεν είναι ανάγκη να πάμε με κατηγορίες αλλά με επιχειρήματα».

Για κρυφή ατζέντα

Σε έναν αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης φτάνουν πολλές καταγγελίες. Αλίμονο αν τις υιοθετήσω. Θα σας πω μόνο αυτά που γνωρίζω ημι - επισήμως. Συζητήθηκε το ασφαλιστικό και ζήτησε ο κ. Τσίπρας να συζητηθεί τον Οκτώβριο. Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα ψηφίσει τα μέτρα για τους αγρότες. Υπάρχουν και ζητήματα που προέκυψαν από τα capital control.

Για τα εσωτερικά της Ν.Δ.

Νομίζετε ότι ενδιαφέρει τον πολίτη για τον Καραμανλή, τον Σαμαρά και τον Μεϊμαράκη; Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υπερήφανος σε λίγο καιρό που διαθέτει τον κ. Τσίπρα ως πρώην πρωθυπουργό.

Για τις συντάξεις

Στο συνταξιοδοτικό δεν μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τίποτα. Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις συντάξεις στο σημείο που θα θέλαμε να είναι, θα πρέπει να γίνουν μία σειρά από πράγματα. Αυτό αποκλείεται για το 2016.

Χρέος

Ο κ. Τσίπρας έβγαλε από την ατζέντα το ζήτημα του κουρέματος, αποδέχτηκε το PSI και δέχεται να μην γίνει κούρεμα του χρέους. Το 'χει παίξει πολύ το ζήτημα του χρέους. Δεν φτάνει ότι μας φέσωσε με 90 δισ. και τώρα χρειάζεται να το δούμε το χρέος. Το δικό μας σχέδιο περιλαμβάνεται στη συμφωνία του 2012.

Για τα εργασιακά

Ο αριστερός κ.Τσίπρας, με την αριστερή πολιτική, υπέγραψε ομαδικές απολύσεις. Για πρώτη φορά με το 3ο μνημόνιο ετέθη ζήτημα για ομαδικές απολύσεις. Ο αριστερός κ.Τσίπρας, με την αριστερή πολιτική, υπέγραψε ομαδικές απολύσεις. Για εμάς δεν ετίθετο θέμα ομαδικών απολύσεων στις συζητήσεις που κάναμε με τους εταίρους. Είμαστε σε διάλογο με ΓΣΕΕ για να δούμε πώς το εργασιακό θα προχωρήσει, εφόσον υπάρχουν δουλειές και επενδύσεις. Ο Τσίπρας, πάντως, έχει υπογράψει στο μνημόνιό του τις ομαδικές απολύσεις.

Οι πρώτες προτεραιότητες

Τους πρώτους μήνες απαιτείται να κατατεθεί ο προϋπολογισμός που θα είναι σφιχτός και αυτό θα προσελκύσει και επενδυτές. Τάχιστα θα δημιουργήσω την ομάδα διαπραγμάτευσης. Εως τον πρώτο μήνα του 2016 θα προσπαθήσω το ξεμπλοκάρισμα του ΕΣΠΑ. Μέχρι Γενάρη-Φλεβάρη θα προσπαθήσουμε αυτά να τα προχωρήσουμε. Η προσέλκυση επενδύσεων μπορεί να πάει με γεωμετρική πρόοδο προς τα πάνω και να εξασφαλίσουμε επενδύσεις και δουλειές.

Αρχικές προτεραιότητες, η επανεξέταση ΕΚΑΣ, προσωπικό της Υγεία και στην Παιδεία, ολική αποκατάσταση μισθού των ενστόλων. Μέσα στο 2016 θα δούμε τις συντάξεις και τα ταμεία.

Για τις τράπεζες και τα capital controls, η ανακεφαλαιοποίηση θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και η ομαλοποίηση θα πάρει χρόνο και θα γίνει μόνο εφόσον σταθεροποιηθεί η οικονομία. Μέχρι τέλος 2015 αν όλα αυτά τα έχουμε προλάβει, θα έχουμε μια ομαλοποίηση.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μίλησε για κυβέρνηση εθνικής ενότητας και σε συνέντευξή του στην Καθημερινή

H απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Για μια ακόμα φορά ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε να μην ξέρει πού πατά και πού βρίσκεται. Σε ένα ρεσιτάλ κενολογίας και χωρίς καμία διάθεση ειλικρινούς μεταμέλειας, θεωρεί ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν μνήμη χρυσόψαρου, ενώ εκλιπαρεί για μια μετεκλογική συνεργασία με αυτούς που «κατέστρεψαν» τη χώρα! Παραμένει προσηλωμένος στην ίδια ακραία πολιτική λιτότητας που έφερε τη χώρα μέχρι εδώ. Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα και στους εκπροσώπους του, να επιστρέψουν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

"ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ" 19 Ιαν 2022 | 13:35

Τσίπρας για Rafale και το σποτάκι της ΝΔ: Ντροπή, κανένα κόμμα δεν μετέτρεψε την αγορά εξοπλισμών σε κομματικό σποτ

"Ντροπή και εθνική καπηλεία". Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter για το σποτ με τα Rafale.

"ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ" 19 Ιαν 2022 | 13:31

Αιχμές από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ για το σποτάκι με τα Rafale: Μικροκομματική οικειοποίηση με λεφτά των φορολογουμένων

Για μικροπολιτική εκμετάλλευση και κομματική οικειοποίηση κατηγορούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, σχετικά με την προβολή της αγοράς των Rafale.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΛΑ 19 Ιαν 2022 | 12:52

Ο απίθανος τίτλος της Αυγής για τα Rafale: "Πετάνε πάνω από την Ακρόπολη, με ρεκόρ θανάτων"

Ο τίτλος της Αυγής για την άφιξη των Rafale "συνδυάζει" τα εξοπλιστικά…με την πανδημία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19 Ιαν 2022 | 11:53

H Πρόεδρος του Αρείου Πάγου για τη δίωξη Βαξεβάνη και το άρθρο του Τσίπρα:" Αφήστε τη Δικαιοσύνη έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις"

Για απόπειρα εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης, ώστε να κάμψουν το ηθικό των δικαστικών λειτουργών, μιλά η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΡΕΥΝΑ 19 Ιαν 2022 | 10:25

Δημοσκόπηση PRORATA: Επτά μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Στο 12% το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

Για πρώτη φορά η ακρίβεια ξεπερνά την πανδημία και αναδεικνύεται το νούμερο 1 πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 32,5% έναντι 25,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ» 18 Ιαν 2022 | 20:59

"Πυρά" ΝΔ σε Τσίπρα: "Συμμερίζεται προτάσεις συνεργατών του για ελαχιστοποίηση ποινών σε ειδεχθή εγκλήματα;"

"Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι συνώνυμο της υποκρισίας", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΟΧΙ; 18 Ιαν 2022 | 13:56

Η κόντρα Μπίστη- Τσέκερη για το αν πρέπει να κλείσει ή όχι η Αυγή: Εχουν μέλλον οι ξύλινες κομματικές εφημερίδες;

Ο Νίκος Μπίστης δεν βλέπει μέλλον σε κομματικά όργανα, ο Αγγελος Τσέκερης δεν πιστεύει ότι η Αυγή είναι κομματική εφημερίδα…

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 17 Ιαν 2022 | 13:55

Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει τίποτα πιο εγκληματικό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

"Η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει τουλάχιστον 5 φορές το τέλος της πανδημίας, εκπέμποντας μηνύματα που οδηγούν σε χαλάρωση και εφησυχασμό", τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ 17 Ιαν 2022 | 13:47

Το καταπληκτικό σχόλιο του σκιτσογράφου Χαντζόπουλου για την Αυγή- Τα λέει όλα…σε στιλ Μπόστ για τα νταούλια

Πώς σχολίασε ο σκιτσογράφος της Καθημερινής Δημήτρης Χαντζόπουλος, τα προβλήματα της Αυγής και την τοξικότητα της αρθρογραφίας της

ΑΝΑΤΡΟΠΗ 17 Ιαν 2022 | 12:12

Δημοσκόπηση: Το ΠΑΣΟΚ "απειλεί" τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη- Σε απόσταση αναπνοής στους 3 από τους 4 νομούς

Η δημοσκόπηση της GPO για τις περιφέρειες της Κρήτης δείχνει ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ κυρίως σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 17 Ιαν 2022 | 07:15

Τσίπρας για Αλέκο Φασιανό: Βαθιά ευγνωμοσύνη για την πολιτιστική κληρονομιά που μας αφήνει

Τη βαθιά ευγνωμοσύνη για την πολιτιστική κληρονομιά που αφήνει ο Αλέκος Φασιανός και τα συλλυπητήρια στους οικείους, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ 16 Ιαν 2022 | 18:54

Πηγές ΝΔ: ''Τσίπρας, Πολάκης και Βαξεβάνης είναι ένα και το αυτό''

Το σχόλιο των πηγών της ΝΔ, σχετικά με το άρθρο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στο Documento.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 16 Ιαν 2022 | 18:37

Αιχμές Πλεύρη κατά Πολάκη: Η εποχή του ''ξέρεις ποιος είμαι εγώ'' έχει περάσει

Τι ανέφερε ο υπουργός Υγείας για το επεισόδιο που προκάλεσε ο Παύλος Πολάκης.