
Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση απέναντι στις αγροτικές κινητοποιήσεις και ειδικά στην προειδοποίηση ότι θα κατέβουν με τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας.
"Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι και κανόνες που πρέπει να τηρηθούν. Είναι δουλειά της Τροχαίας να δει τι θα κάνει σε αυτό το θέμα. Υπάρχουν κανόνες για το ποια οχήματα μπορούν να μπουν στο κέντρο της Αθήνας", τόνισε χαρακτηριστικά η κυβερνητικός εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Τρίτης.
Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ακόμη ότι "ο αγροτικός κόσμος να απομονώσει αυτούς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τις κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει. Καλούμε τους αγρότες σε ειλικρινή διάλογο", ενώ ξεκαθάρισε ότι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι ανοχή αλλά κατανόηση στις κινητοποιήσεις των αγροτών.
Διαπραγματεύσεις
Αναφερόμενη στην τρέχουσα αξιολόγηση του προγράμματος, είπε πως "είμαστε στην φάση που περιέγραψε ο κ. Τσακαλώτος προκειμένου να ξεκινήσουμε την συζήτηση για το χρέος. Περιμένουμε τους δανειστές μετά απο10 ημέρες. Δεν θα είναι ευχάριστη εξέλιξη η καθυστέρηση της αξιολόγησης. Εμπιστεύομαι τις εκτιμήσεις του κ. Τσακαλώτου για τις διαπραγματεύσεις. Άλλο φοβάμαι άλλο έχω ανησυχία να μην συμβεί κάτι. Επιδιώκουμε έναν έντιμο συμβιβασμό".
Ερωτηθείσα σχετικά είπε ότι "ο κ. Κατρούγκαλος χαίρει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Έχει σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της πρότασης του ασφαλιστικού", ενώ πρόσθεσε ότι "η διάσωση της χώρας δεν γίνεται με μονομερείς ενέργειες αλλά υπό το βάρος των άστοχων αποφάσεων των προηγούμενη κυβερνήσεων (σχόλιο για την επιστολή της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων)".
Σχετικά με το προσφυγικό, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο Μέρκελ για να τον ενημερώσει για το προσφυγικο. " Δεν τέθηκε θέμα κοινών περιπολιών.Δεν έχει τεθεί σε μας εμπλοκή του ΝΑΤΟ. Εάν το ΝΑΤΟ εμπλακεί στην δίωξη διακινητων, δεν το βλέπουμε αρνητικά", σημείωσε και συμπλήρωσε ότι "τα πλωτά hot spot ισχύουν για νησιά στα οποία δεν θα δημιουργηθούν δομές υποδοχής και προβλέπονται από νομοσχέδιο που είναι σε διαβούλευση".
Εκλογές
Δεν υπάρχει πιθανότητα να περάσουμε σε εκλογές γιατί απειλείται η χώρα και η πολιτική σταθερότητα", σχολίασε σχετικά με την εκλογολογία των ημερών. "Δεν άνοιξε ο κ. Καμμένος την εκλογολογία. Ήταν στο τραπέζι εδώ και καιρό χωρίς να καταλαβαίνουμε το λόγο. Η κυβέρνηση του Συριζα εφαρμόζει αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί. Η κυβερνηση αναγνωρίζει την συνέχεια του κράτους και την τήρηση της νομιμότητας".
Για τις τηλεοπτικές άδεις είπε πως "είναι απαραίτητο πολιτικά και νομικά να βρεθεί λύση για το ΕΣΡ", ενώ τόνισε πως το το νομοσχέδιο για την υγεία είναι απόδειξη της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης για το παράλληλο πρόγραμμα. "Η αντιπολίτευση πρέπει να απαντήσει εάν θα στηρίξει αυτήν την νομοθετική πρωτοβουλία όπως και το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr