Κυβερνητικές πιρουέτες στη Βουλή με μοναδικό στόχο τη ΝΔ

Με συνδικαλιστικές τακτικές στην Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ η κυβέρνηση έχει θέσει ως βασικό πολιτικό στόχο να ...εκθέσει την ΝΔ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κυβερνητικές πιρουέτες στη Βουλή με μοναδικό στόχο τη ΝΔ

Η χτεσινή διάσκεψη των Προέδρων η οποία προβλήθηκε σε απ΄ ευθείας μετάδοση από την τηλεόραση της Βουλής, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει η κυβέρνηση καθώς κατέληξε μεν σε ναυάγιο αλλά μετά από ανατροπές και αλλαγές στα ονόματα των μελών του ΕΣΡ τα οποία πρότεινε η κυβερνητική πλευρά.

Από την χτεσινή συνεδρίαση, πρωταγωνιστής αναδείχτηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης ο οποίος είχε εξουσιοδοτηθεί να ...προτείνει διάφορα ονόματα υποψηφίων Προέδρων για το ΕΣΡ προκειμένου να υπάρξει συγκρότηση της Ανεξάρτητης Αρχής.

Με «συνδικαλιστικούς» ελιγμούς ο Πρόεδρος της Βουλής απέσυρε το όνομα του Β. Πολύδωρα και αντιπρότεινε για την θέση του Προέδρου του ΕΣΡ τον Ρ. Μορώνη ενώ έντονη αντιπαράθεση υπήρχε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ για τον Β. Μουλόπουλο ο οποίος είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και προτάθηκε για την θέση του αντιπροέδρου. Ο Πρόεδρος της Βουλής τότε απέσυρε το όνομα του Β. Μουλόπουλου απο την θέση του αντιπροέδρου ...κερδίζοντας την συμμετοχή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην ψηφοφορία.

Με βασικό στόχο να εκτεθεί η ΝΔ

Από το παιχνίδι των ...ονομάτων και με δεδομένη την άρνηση της ΝΔ να ψηφίσει την συγκρότηση του ΕΣΡ καθώς έχει ζητήσει να προηγηθεί η κατάργηση του νόμου Παππά, η κυβέρνηση δείχνει να ομφαλοσκοπεί με την συγκρότηση του ΕΣΡ και να προχωρά έτσι ...χωρίς πρόγραμμα και σχεδιασμό για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών μετά την απόφαση του ΣτΕ.

Βασικός στόχος της κυβέρνησης φαίνεται ότι είναι να εκθέσει την ΝΔ για το θέμα του ΕΣΡ καθώς ο κ. Βούτσης μετά την χτεσινή Διάσκεψη των Προέδρων προανήγγειλε νέα συνεδρίαση στην οποία θα επαναληφθεί η ψηφοφορία για τα μέλη του ΕΣΡ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ...πιέσει την ΝΔ να ψηφίσει για το ΕΣΡ και σε διαφορετική περίπτωση να επιρρίψει ευθύνες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Παράλληλα η κυβέρνηση επιμένει στην αναστολή και όχι στην κατάργηση του νόμου Παππά, όπως έχει ζητήσει η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, αναμένοντας το σκεπτικό της απόφασης του ΕΣΡ. Μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου ενημέρωσε τον Πρωθυππουργό παρουσία του Παππά. Στην σύσκεψη αποφασίστηκε το «πάγωμα» της νομοθετικής ρύθμισης που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση για το προσωρινό καθεστώς αδειοδότησης των καναλιών και νέα συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων πιθανότατα την Πέμπτη, σε μια ύστατη προσπάθεια να καμφθούν οι αντιρρήσεις της ΝΔ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ...πιέσει την ΝΔ να ψηφίσει για το ΕΣΡ και σε διαφορετική περίπτωση να επιρρίψει ευθύνες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για την μη συγκρότηση της Ανεξάρτητης Αρχής, παίζοντας το παιχνίδι του ...μουτζούρη. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που φέρονταν αποφασισμένη να ψηφίσει νόμο- γέφυρα ή την αναστολή του νόμου Παππά, τα οποία ανέβαλε το ένα μετά το άλλο.

Κυβερνητικό vertigo

Η απόφαση του ΣΤΕ για τον νόμο Παππά προκάλεσε εκνευρισμό στην κυβέρνηση που φαίνεται στην απουσία στρατηγικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της νέας κατάστασης. Το βέρτιγκο της κυβέρνησης καταγράφεται στην πομπώδη ανακοίνωση του ονόματος Πολύδωρα για το ΕΣΡ που αποσύρθηκε άρον- άρον από τον Πρόεδρο της Βουλής, την ανακοίνωση του νόμου – γέφυρα για τις τηλεοπτικές άδειες που μετατράπηκε σε αναστολή του νόμου Παππά αλλά και από την εναλλαγή ονομάτων για το ΕΣΡ από τον Ν. Βούτση, που οδηγεί ξανά σε αδιέξοδο καθώς η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει για την συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής εάν πρώτα δεν καταργηθεί ο νόμος Παππά.

Από την χτεσινή διάσκεψη των Προέδρων, εκτός της απουσίας στρατηγικής της κυβέρνησης για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνει η απόφαση του ΣτΕ, καταγράφηκε το τεράστιο έλλειμμα εμπιστοσύνης από τις πολιτικές δυνάμεις προς τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά και την κυβέρνηση.

Για τον λόγο αυτό τα κόμματα ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση να εγγυηθεί προσωπικά ότι δεν θα τεθεί σε ισχύ ο νόμος Παππά και ότι η κυβέρνηση δεν θα υπαναχωρήσει από την θέση για ακύρωση των διατάξεων του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

«ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ» 17 Οκτ 2021 | 22:38

Γερμανία: Οι Πράσινοι άνοιξαν τον δρόμο για κυβέρνηση συνεργασίας - Πρώτη υποψηφιότητα για το υπουργείο Οικονομικών

"Ας συνδέσουμε σωστά τις λάμπες του φωτεινού σηματοδότη", αναφέρουν οι Πράσινοι ενόψει των επίσημων διαπραγματέυσεων για κυβέρνηση συνεργασίας στη Γερμανία

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ "ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗ" 15 Οκτ 2021 | 15:05

Εξελίξεις στη Γερμανία: Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι και Πράσινοι ανακοίνωσαν προκαταρκτική συμφωνία για κυβέρνηση

Οι Σοσιαλδημοκράτες, οι Φιλελεύθεροι και οι Πράσινοι ανακοίνωσαν μια προκαταρκτική συμφωνία για να σχηματίσουν κυβέρνηση στη Γερμανία

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΩΝ 15 Οκτ 2021 | 13:48

Γερμανία: Πυρετός διαβουλεύσεων για κυβέρνηση "Φανάρι" πριν τα Χριστούγεννα

Κοντά στη συμμαχία για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης βρίσκονται Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Φιλελεύθεροι στη Γερμανία.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 15 Οκτ 2021 | 12:53

ΣΥΡΙΖΑ για κακοκαιρία "Μπάλλο": Επιτελικό μπάχαλο με μόνη απάντηση το lockdown και ειρωνείες στους πολίτες

Για "επιτελικό χάος" και "μπάχαλο" κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε σημερινή ανακοίνωσή του για την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα.

"ΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ" 12 Οκτ 2021 | 12:21

ΣΥΡΙΖΑ: Καλοδεχούμενη η κίνηση πανικού της ΝΔ για διεύρυνση της εξεταστικής από το 2015

Η ΝΔ μέσα στο πανικό της διαρρέει πως θα ζητήσει δήθεν διεύρυνση του πεδίου εξέτασης και πριν από τη δίκη της θητεία, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

"ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΠΩΣ ΚΟΥΡΤΣ" 11 Οκτ 2021 | 14:52

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Πέτσα και τις δημοσκοπήσεις της Opinion Poll

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ αντικείμενο της εξεταστικής επιτροπής θα αποτελέσει ο έλεγχος των κριτηρίων βάσει των οποίων δόθηκαν περί τα 42 εκ. ευρώ σε ΜΜΕ.

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ 07 Οκτ 2021 | 23:27

Σενάρια για έκτακτο μέρισμα τα Χριστούγεννα - Ποιες κατηγορίες θα το λάβουν

Σκέψεις στην κυβέρνηση να διευρυνθούν οι κατηγορίες φετινών δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, το οποίο θα δοθεί διπλό, όπως είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

«ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ» 05 Οκτ 2021 | 18:17

Ο ΣΥΡΙΖΑ τα βάζει με την κυβέρνηση για την... αποφυλάκιση του Φουρθιώτη και την απαγόρευση τηλεοπτικών εμφανίσεων

Ανακοίνωση για την αποφυλάκιση του Μένιου Φουρθιώτη μετά από πέντε μήνες, εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 05 Οκτ 2021 | 08:38

To σχέδιο της κυβέρνησης για περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους - Lockdown μόνο για ανεμβολίαστους

Τι προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο για τα περισσότερα προνόμια στους εμβολιασμένους.

"ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΤΖΑΜΑΙΚΑ" 03 Οκτ 2021 | 15:45

Γερμανία: Πίεση των Φιλελεύθερων στους συντηρητικούς για τη δημιουργία κυβέρνησης "Τζαμάικα"

Το φιλελεύθερο, Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα πίεσε τους συντηρητικούς της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ να δηλώσουν αν πραγματικά επιθυμούν να ηγηθούν μιας νέας κυβέρνησης συνασπισμού

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 29 Σεπ 2021 | 22:46

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Κόντρα κυβέρνησης - Τσίπρα - "Κουνάει το δάχτυλο αυτός που κυβέρνησε με την ακραία δεξιά του Καμμένου"

Η απάντηση της κυβέρνησης στην κριτική που άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας για τα γεγονότα στη Σταυρούπολη

ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ Κ. ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ 29 Σεπ 2021 | 20:58

Τσίπρας για ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Η κυβέρνηση νίπτει τας χείρας της για να μην χάσει το ακροατήριο της ακροδεξιάς

Κριτική στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Παιδείας για την στάση που κρατούν απέναντι στα γεγονότα στην Σταυρούπολη άσκησε οο Αλέξης Τσίπρας

ΑΠΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΙΩΠΗ 28 Σεπ 2021 | 16:26

Η απάντηση της Ντόρας στον Αντώνη Σαμαρά: Οποτε η ΝΔ διευρύνθηκε, έγινε και κυβέρνηση

Απάντηση της Ντόρας Μπακογιάννης στον Αντώνη Σαμαρά και στα όσα είπε στα Νέα