Ως "λάνθασμένη και άστοχη” χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη συμπερίληψη του ομογενή μαχητή του ταγματος Αζόφ στη σημερινή ομιλία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βουλή.
"Ο Πρόεδρος Ζελένσκι, στην ομιλία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, περιέγραψε τα δεινά που προκαλεί στον ουκρανικό λαό η ρωσική εισβολή και εστίασε στην ηρωική αντίσταση του λαού του. Η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: "Είναι όμως εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή. Μια εισβολή που προκαλεί εκτελέσεις αμάχων και ανθρωπιστική καταστροφή. Αν κάτι είναι ντροπή είναι να μην παίρνουν καθαρή θέση. Ντροπή είναι οι ίσες αποστάσεις και η στάση αγγαρείας που κράτησαν σήμερα στη Βουλή. Ήλθε η ώρα των καθαρών απαντήσεων: είναι με τους Ουκρανούς, που μάχονται για την ελευθερία τους, ή με τους εισβολείς του Πούτιν; Άλλη εναλλακτική δεν υπάρχει”.
Ο Έλληνας ομογενής μαχητής του τάγματος Αζόφ
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, έδωσε το λόγο σε έναν ομογενή από τη Μαριούπολη που ανέφερε τα εξής: "Καλημέρα αξιότιμα μέλη της ελληνικής Βουλής. Απευθύνομαι σε εσάς σαν Έλληνας στην καταγωγή. Λέγομαι Μιχαήλ. Ο παππούς μου πολέμησε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο κατά των ναζιστών. Τραυματίστηκε τρεις φορές. Εγώ γεννήθηκα στη Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές. Δεν θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε στην ουκρανική άμυνα, μέσα από το Τάγμα Αζόφ, αυτό είναι το χρέος μου έναντι της πόλης μου, είναι το χρέος μου σαν άντρας. Πρέπει να μιλήσω για τις καταστροφικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η ειρηνική Μαριούπολη".
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο "Αναστάσιος" ο οποίος επίσης αυτοσυστήθηκε. "Λέγομαι Αναστάσιος. Ακούστε την έκκληση που σας απευθύνουμε. Δεν υπάρχει κανένας να τους βοηθήσει. Μπορείτε να μιλήσετε και να δώσετε βοήθεια στη Μαριούπολη", είπε μεταξύ άλλων ο δεύτερος στρατιώτης των ουκρανικών δυνάμεων.
Να τονίσουμε ότι λίγο μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βουλή, άρχισαν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την παρουσία του 'Ελληνα ομογενή από τη Μαριούπολη, που δήλωσε ότι μάχεται εναντίον των Ρώσων νεοναζί αλλά ανήκει στο αποκαλούμενο νεοναζιστικό τάγμα Αζόφ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr