Follow us

Κύκλοι Θεοδωρικάκου απαντούν στον ΣΥΡΙΖΑ: Εσείς υπονομεύσατε την απόδοση δικαιοσύνης στη δίκη της Greek Mafia

Η απάντηση Θεοδωρικάκου στον ΣΥΡΙΖΑ για τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ και τις αποστρατεύσεις.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Οι πρόσφατες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία απέδειξαν στην πράξη την βούληση της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσουν σε καθοριστικές αλλαγές σε κρίσιμες και ευαίσθητες υπηρεσίες που έχουν ως αποστολή την πάταξη του εγκλήματος και της διαφθοράς. Αναμενόμενο ήταν το πολυετές κατεστημένο να επιστρατεύσει μεθοδεύσεις και σκευωρίες. Όλες κατέρρευσαν με κρότο", αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ προσθέτουν:

"Οι σκευωροί στοχοποίησαν προσωπικά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με ανήθικα ψεύδη ακόμα και για τον γιο του, με αφορμή έλεγχο που είχε δεχθεί με την παρέα του πριν από ενάμιση χρόνο. Δόλια αποσιωπώντας ότι όλα προήλθαν από αξιωματικό της Αστυνομίας το ίδιο βράδυ που αποστρατεύτηκε. Η κατάθεση, μάλιστα, δόθηκε στην υπηρεσία στην οποία προΐστατο αξιωματικός που, επίσης, αποστρατεύτηκε εκείνη την ημέρα. Πρόκειται για αποστρατείες οι οποίες αποφασίστηκαν από την πολιτική ηγεσία για τη διασφάλιση της ορθής, διαφανούς και νόμιμης λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας".

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν, ότι "άμεσα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διέταξε έρευνα για το θέμα από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας", ενώ σχετικά με το πόρισμα της ΕΛΑΣ τονίζουν:

"Περιέχει τις καταθέσεις των αστυνομικών που διεξήγαγαν τότε τον έλεγχο και φέρει τις υπογραφές του αρχηγού και του υπαρχηγού, οι οποίοι διεξήγαγαν την έρευνα και δεν αφήνει καμία αμφιβολία τόσο για τα πραγματικά περιστατικά όσο και για τις επιδιώξεις όσων μεθόδευσαν την υπόθεση. Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη μετά από μηνύσεις και αγωγές που κατέθεσαν τόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο γιος του, όσο και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Καραμαλάκης. Και, προφανώς, το πόρισμα της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί τμήμα της δικογραφίας".

Όσον αφορά την υπόθεση της "Greek-Mafia", κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν:

"Την περίοδο 2015 - 2017 η ΕΥΠ, στο πλαίσιο παρακολουθήσεων που διενεργούσε, έπεσε πάνω σε αστυνομικούς που είχαν σχέση με κυκλώματα παράνομου τζόγου, εκμετάλλευσης οίκων ανοχής κοκ. Η διοίκηση της ΕΥΠ επί των ημερών της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όμως, παρέλειψε να ζητήσει τις νόμιμες άδειες για τις επισυνδέσεις, με αποτέλεσμα μεγάλο τμήμα των σχετικών καταγραφών να μην μπορούν να αξιοποιηθούν δικαστικά. Σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του εισαγγελέα της πολύκροτης υπόθεσης: "Δυστυχώς, παρά τη βαρύτητα της κατηγορίας, το αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο. Είναι τραγικό. Θα ευχηθώ η άλλη δικογραφία να έχει καλύτερη τύχη. Πρέπει να απαλλαγούν όλοι, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο".

"Μετά από αυτό, δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι τα σοβαρά λάθη και οι πλημμέλειες της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην οποία υπαγόταν η ΕΥΠ, αλλά και της ίδιας της διοίκησης της ΕΥΠ, η οποία διενέργησε την έρευνα την περίοδο 2015-2017, στέρησε από το δικαστήριο την αξιοποίηση σημαντικού υλικού".

Διαβάστε Επίσης

Οι ίδιοι κύκλοι θέτουν ορισμένα ερωτήματα:

"-Γίνονταν παράνομες παρακολουθήσεις την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς μάλιστα να έχουν προηγηθεί οι νόμιμες άρσεις του απορρήτου;

-Η ΑΔΑΕ έκανε τους σχετικούς ελέγχους των εν λόγω επισυνδέσεων;

-Τελικά ποιοι ενδεχομένως ωφελήθηκαν από αυτούς τους κακούς χειρισμούς;

-Ήταν αστοχία ή μεθόδευση για να τιναχτεί στον αέρα η υπόθεση;".

Και προσθέτουν:

"Προκαλεί απέχθεια το θράσος και η παντελής έλλειψη αυτογνωσίας με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ τολμά να κουνά το δάκτυλο. Είναι οι ίδιοι που υπονόμευσαν την απόδοση δικαιοσύνης για την πρώτη δίκη της επονομαζόμενης "Greek mafia". Που καθυστέρησαν για χρόνια τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων. Και που, σήμερα, χωρίς ίχνος ντροπής επιτίθενται σε αυτούς που, κατά τις πρόσφατες κρίσεις, προχώρησαν σε τομές κάθαρσης και διαφάνειας στις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας που απαιτούνταν".

Παράλληλα, κύκλοι του υπουργείου σημειώνουν σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Μήτσου:

"Μετά τη δολοφονία του, στα μέσα του 2022, το κινητό του τηλέφωνο στάλθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια που συνέταξαν την έκθεσή τους με τα στοιχεία που βρήκαν. Καθώς συνάντησαν συνομιλίες με αστυνομικούς προώθησαν τον φάκελο στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, στις αρχές Ιανουαρίου του 2023 και συγκεκριμένα, στις 15/1. Είναι σαφές ότι ο αποστρατευθείς αξιωματικός που υπηρετούσε ως Διοικητής στην ευαίσθητη Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων επιχειρεί με δόλο να προβεί σε επιλεκτικές διαρροές, ως πράξη αντεκδίκησης για την αποστρατεία του και με προφανή στόχο να πλήξει το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας. Επισημαίνεται ότι ο Μήτσου δεν ήταν ούτε υπόδικος, ούτε καταδικασμένος. Παρ' όλα αυτά, μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό του χρησιμοποιήθηκαν με τη μέθοδο της αποσπασματικής παρουσίασης για τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων.

Διαβάστε Επίσης

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε άμεσα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και τον νέο της διοικητή την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και διαβίβασε τον φάκελο στην Εισαγγελία, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να διεξάγει πλήρη και εμπεριστατωμένη έρευνα.

Γιατί, σε ένα κράτος δικαίου, όποιος θέλει να υπηρετήσει την αλήθεια και τη δικαιοσύνη οφείλει να προσφεύγει στην εισαγγελική αρχή. Επομένως, "άνθρακες ο θησαυρός" των αποκαλύψεων. Επαναλαμβάνουμε προς όλους -και προς τους υποκινητές αυτών των επιθέσεων- ότι η διαφάνεια και η κάθαρση στην Ελληνική Αστυνομία και στις υπηρεσίες που απαιτείται, θα συνεχιστεί. Μέχρι τέλους. Γιατί η στρατηγική που υπηρετούμε με συνέπεια είναι μία: Ασφάλεια παντού. Ασφάλεια για όλους".

Στη συνέχεια, οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ νιώθει ανασφάλεια στην αντιπαραβολή του με το έργο της σημερινής κυβέρνησης στον τομέα της ασφάλειας", ενώ υπογραμμίζουν: "Ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ουσιαστικά απών από τον χώρο της ασφάλειας. Η χώρα ήταν ξέφραγο αμπέλι, παραδομένη στην εγκληματικότητα και την παράνομη μετανάστευση. Γεμάτη άβατα και καταλήψεις δημοσίων χώρων. Και το χειρότερο: Με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να γνωρίζει από το 2018, με επίσημη έκθεση του τότε αρχηγού της Αστυνομίας, ότι, στις φοιτητικές εστίες στου Ζωγράφου, διαβιούν φοιτητές μαζί με εγκληματικές συμμορίες. Το 2019 είπαμε στους Έλληνες ότι η ασφάλεια είναι πρώτη προτεραιότητα. Γιατί, χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει δημοκρατία, δεν υπάρχει ελευθερία, δεν υπάρχει ευημερία. Το 2023 μπορούμε να πούμε: Το κάναμε πράξη. Με αποτελέσματα. Η μικρή και μεσαία εγκληματικότητα - κλοπές/διαρρήξεις, κλοπές τροχοφόρων και ληστείες- που αφορά τον πολίτη, παρουσιάζει σημαντική μείωση το 2022. Κατά μέσο όρο 25%, σε σύγκριση με τον μέσο όρο της περιόδου 2015-2019. Το 2022 παρουσιάζει και τον μικρότερο αριθμό ανθρωποκτονιών από το 2011 και με το μεγαλύτερο ποσοστό εξιχνιάσεων. Συγκεκριμένα, το 2022 τελέστηκαν 79 ανθρωποκτονίες και το ποσοστό εξιχνιάσεων (ιδίου και προηγούμενων ετών) ανήλθε στο 88,61%".

Και καταλήγουν οι κύκλοι του υπουργείου:

"Αποτελέσματα που ήρθαν με εφαρμογή του σχεδίου μας, με αποφασιστικότητα. Στην Αττική, το 2020, το 2021 και το 2022, τοποθετήθηκαν 3.666 αστυνομικοί. Και από τις 20 Ιανουαρίου 2023: 600 νέοι ειδικοί φρουροί τοποθετήθηκαν στα ΑΤ της Αττικής, με βάση τα κενά σε οργανικές θέσεις και τα στοιχεία εγκληματικότητας".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΓΙΑ ΤΟ MEGA 30 Μαρ 2023 | 20:35

Metron Analysis: 5,8% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την ανακοίνωση των εκλογών - Στο 11,7% το ΠΑΣΟΚ

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 17% - Με 6% ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Μαρ 2023 | 16:15

ΝΔ για "βίλα Ραγκούση": Γελοίο ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας να χρηματοδοτεί βίλα με πισίνα 450 τετραγωνικών μέτρων

Η ΝΔ επανέρχεται με νέα ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση της βίλας του Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο.

ΝΕΑ ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 30 Μαρ 2023 | 15:02

Κρεσέντο Γεωργιάδη σε κόντρα με βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Από τα Τέμπη, το Μάτι και τον Μαμουλάκη μέχρι τη "βιλάρα του Ραγκούση"

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή μεταξύ Γεωργιάδη και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα μέτρα στήριξης μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 30 Μαρ 2023 | 14:08

Εξώδικο Ραγκούση στην εφημερίδα POLITICAL για τη "βίλα στην Πάρο" - Απαιτεί να του ζητήσουν συγγνώμη

Η εφημερίδα POLITICAL έκανε λόγο για "βίλα ο Γιάννης Ραγκούσης διατηρεί στην Πάρο με δάνειο για τρίτεκνους", με τον Τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά πως πρόκειται για λασπολογία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 30 Μαρ 2023 | 14:02

Αλέξης Τσίπρας για Τέμπη: Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες - Δεν φταίνε όλοι γενικά και αόριστα και κανείς συγκεκριμένα

"Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν", είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την τραγωδία στα Τέμπη

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ 30 Μαρ 2023 | 13:46

Ολοι κλείνουν την πόρτα στον Βαρουφάκη: Μετά τον Νίκο Ανδρουλάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει όχι στον "δραχμιστή"

Κανείς, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον, δεν θέλει οποιαδήποτε συνεργασία με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ 30 Μαρ 2023 | 10:48

Αποστάσεις Ντόρας Μπακογιάννη από τοξικότητα και λάσπη: Υπάρχουν πιο σημαντικά θέματα από τη... "βίλα Ραγκούση"

Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά θέματα στον δημόσιο διάλογο από την "βίλα Ραγκούση".

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 29 Μαρ 2023 | 19:09

Γιάννης Δραγασάκης: "Ουδεμία φορολογία προανήγγειλα" - Ti απαντά στον Γιάννη Οικονόμου

Σε σημερινή δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Δραγασάκης διαψεύδει πως αναφέρθηκε στην πρόταση φορολογικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

«ΦΘΗΝΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΙ - ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΙ» 29 Μαρ 2023 | 17:17

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Γιάννης Ραγκούσης - Αυτή είναι η πολυσυζητημένη βίλα στην Πάρο [Εικόνες]

"Με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Political", καθώς και η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, το μόνο που αποδεικνύουν, είναι απλώς την απελπισία τους" αναφέρει ο κ. Ραγκούσης.

ΣΤΟ MEGA 29 Μαρ 2023 | 16:57

Θεοδωρικάκος για υπόθεση τρομοκρατών: "Δεν είχαμε δικαίωμα να το κρατήσουμε μυστικό" [Βίντεο]

"Πρόκειται για σοβαρό θέμα - Με την εθνική ασφάλεια δεν παίζει κανείς" - Τι είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για όσα λέγονται για ήσσονος σημασίας υπόθεση

ΟΔΗΓΟΣ 29 Μαρ 2023 | 16:42

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εκλογές - Πού ψηφίζουμε, οι νέοι ψηφοφόροι, η εμπλοκή με τους ετεροδημότες και οι διερευνητικές

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εκλογές της 21ης Μαΐου που θα διεξαχθούν με απλή αναλογική

"ΣΧΕΔΙΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Α' ΚΑΤΟΙΚΙΑ" 29 Μαρ 2023 | 14:01

ΣΥΡΙΖΑ: Η παραμονή Καππάτου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ επιβεβαιώνει ότι ο Πάτσης δεν ήταν "λάθος"

"Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις", σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. "Η παραμονή Καππάτου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ απλά επιβεβαιώνει ότι ο Πάτσης δεν ήταν "λάθος".

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ 29 Μαρ 2023 | 13:22

Άναψε φωτιές ο Δραγασάκης με τον φόρο στις γονικές παροχές - Οικονόμου: Αδιόρθωτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Την αιχμηρή απάντηση της κυβέρνησης έφερε η δήλωση Δραγασάκη για τη φορολογία σε γονικές παροχές και μερίσματα