Κύπρος : Σε κρίσιμη κατάσταση ο υπουργός Αμυνας

Ο 48χρονος υπουργός Αμυνας της Κύπρου Τάσος Μητσόπουλος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση-Λιποθύμησε το πρωί στο γραφείο του -Ρήξη ανευρύσματος δηλώνουν οι γιατροί

kupros--se-krisimi-katastasi-o-upourgos-amunas
SHARE THIS
0
SHARES

Κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το πρωί, ύστερα από λιποθυμικό επεισόδιο.

Γιατροί στο νοσοκομείο δήλωσαν ότι ο κ. Μητσόπουλος, που είναι 48 ετών, υπέστη υπαραχνοειδή αιμορραγία, συνεπεία ρήξεως ανευρύσματος.

Για την κατάσταση της υγείας τού υπουργού ενημερώνεται συνεχώς ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης είπε ότι υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας των γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με την αντιπροσωπεία της Κύπρου στις Βρυξέλλες.

Απεσταλμένος του κρατικού καναλιού ΡΙΚ στις Βρυξέλλες, μετέδωσε ότι είναι ενδεχόμενο ο κ. Αναστασιάδης να επιστρέψει στην Κύπρο πριν από την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου.

Ο κ. Μητσόπουλος υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο γύρω στις 10 το πρωί, ενώ βρισκόταν στο γραφείο του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Ο νευροχειρουργός Άκης Λάμπρου δήλωσε ότι η ιατρική ομάδα του νευροχειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου προβαίνει σε όλες τις δέουσες ιατρικές ενέργειες, για την όσο το δυνατόν καλύτερη θεραπεία του ασθενούς.

Τόνισε ότι λόγω της σοβαρής κατάστασης της υγείας τού υπουργού Άμυνας, στο παρόν στάδιο δεν πρόκειται να γίνουν άλλες δηλώσεις από τους θεράποντες ιατρούς, εκτός εάν κριθεί αναγκαίο.

Ο υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής κάλεσε τους δημοσιογράφους να περιορισθούν στις ανακοινώσεις των γιατρών.

Στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας, έσπευσαν ο προεδρεύων της Δημοκρατίας, Γιαννάκης Ομήρου, υπουργοί, αρχηγοί κομμάτων και πολύς κόσμος.

Ο κ. Μητσόπουλος, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού, ανέλαβε το υπουργείο Συγκοινωνιών στην πρώτη κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη και μετακινήθηκε στο υπουργείο Αμυνας κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, μετά την αποχώρηση του Δημοκρατικού Κόμματος από την κυβέρνηση συνασπισμού. 

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook