Follow us

Κύπρος: Την υποψηφιότητα του για την Πρεδρία ανακοίνωσε ο τέως ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης

Ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας ο τέως υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
χριστοδουλίδης

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο τέως υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Με διαδικτυακό μήνυμα και με φόντο ανθρώπους κάθε ηλικίας, μια έγκυο, αλλά και με το σύνθημα Δύναμη που μας ενώνει, ο κος Χριστοδουλίδης εξήγγειλε την πρόθεσή του να διεκδικήσει το χρίσμα του Προέδρου στις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στην Κύπρο τον Μάρτιο του 2023.

‘‘Με πλήρη συναίσθηση της τεράστιας ευθύνης, με σεβασμό στην ιστορική πορεία του κυπριακού ελληνισμού, με καθαρούς στόχους για το ευρωπαϊκό μέλλον της πατρίδας μας, ανακοινώνω την ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στέλνω ένα ειλικρινές μήνυμα, αλλά και την ξεκάθαρη δική μου υπόσχεση προς κάθε πολίτη αυτής της χώρας: Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να πάμε ενωμένοι προς τις εκλογές, σε μια συνενωτική πορεία ανανέωσης, προοπτικής και ελπίδας. Θέλω να συμμετέχουν όλοι, χωρίς εξαιρέσεις, στο νέο ξεκίνημα της πατρίδας μας”, ανέφερε ο κος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι οι προκλήσεις, τα προβλήματα, αλλά και οι ευκαιρίες, οι αλλαγές που συμβαίνουν σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο, τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται, απαιτούν μια κυβέρνηση που θα εγγυάται την ενότητα του λαού και τη συνεργασία όλων.

Διαβάστε Επίσης

Δήλωσε ότι η κυβέρνηση, που θα σχηματιστεί, εάν οι πολίτες τον τιμήσουν με την ψήφο τους, θα περιλαμβάνει τους πιο ικανούς, ανεξάρτητα πολιτικής, ιδεολογικής και κοινωνικής προέλευσης και από αυτούς που θα με ψηφίσουν και από εκείνους που δεν θα το πράξουν.

Ο κος Χριστοδουλίδης έκανε εκτενή αναφορά στις επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα με τους πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους, ενώ μίλησε και όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Κύπρο, μεταξύ άλλων, την Οικονομία, την Κοινωνία, αλλά και το Κυπριακο. Αναφέρθηκε και στην κατάσταση στην Ουκρανία.

Ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σκοπό να ιδρύσει πολιτικό κόμμα, ενώ εξέφρασε την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη του στον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την εμπιστοσύνη που του επέδειξε. Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές του καταβολές, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε στενές και διαχρονικές τις σχέσεις του με τον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Και επεσήμανε:

”Το μέλλον της Κύπρου και η ευημερία του λαού μας είναι για μένα αδιαπραγμάτευτες, και μόνο μια κυβέρνηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων μπορεί να την εγγυηθεί.

Οι ηγεμονισμοί, οι αλαζονικές συμπεριφορές και τα διχαστικά κηρύγματα ανήκουν στο παρελθόν και δεν μας αφορούν. Η διακυβέρνηση της Κύπρου είναι υπόθεση όλων μας.

Είμαι αποφασισμένος και θα μείνω μακριά από ψευτοδιλήμματα, διαχωριστικές γραμμές, προσωπικές στρατηγικές και άγονες αντιπαραθέσεις. Δεν θα μιλήσω για συμμαχίες, για συσχετισμούς, για ισορροπίες. Δεν θα καλέσω κανέναν να προεξοφλήσει την ψήφο του. Δεν θα εκβιάσω κανέναν για το πώς θα ασκήσει το δημοκρατικό του δικαίωμα. Οφείλουμε το σεβασμό στην αντίθετη άποψη αλλά απαιτούμε και το σεβασμό και στη δική μας.

Θα ακολουθήσω τον ίδιο δρόμο, θα πορευτώ χωρίς να ξεχνώ στιγμή την αφετηρία μου, τις αρχές μου, χωρίς εκπτώσεις και ηθικούς συμβιβασμούς, ανεξαρτήτως του τι και πώς θα με αντιμετωπίσουν, πώς θα μας αντιμετωπίσουν.

Διαβάστε Επίσης

Έχω πλήρη συνείδηση, φίλες και φίλοι, ότι η ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου προσκρούει σε κατεστημένες συνήθειες και την πεπατημένη. Δεν ήταν, δεν είναι για μένα ο εύκολος δρόμος.

Δεν θα ασχοληθούμε με άσκοπους διαξιφισμούς και αλληλοκατηγορίες. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση του Κυπριακού λαού. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλους εσάς, σε εμάς! Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ότι είμαστε σε αυτή την πορεία μαζί.

Μου το είπατε πολλές φορές, όλους αυτούς τους μήνες που συζητάμε, το λέω και εγώ σήμερα: Όλοι μαζί μπορούμε.

Επικεντρωνόμαστε στο διάλογο με το λαό, στα πραγματικά του προβλήματα. Επικεντρωνόμαστε στο πρόγραμμά μας και στις λύσεις που θα μας πάνε μπροστά.

Ήδη, ομάδες ειδικών επιστημόνων, τεχνοκρατών, ακαδημαϊκών και επαγγελματιών επεξεργάζονται το πρόγραμμά μας και τα χρονοδιαγράμματα εφαρμογής του σε κάθε τομέα πολιτικής.

Συνεχίζουμε το διάλογο. Στο επόμενο διάστημα θα ακούσουμε τις απόψεις όλων των κοινωνικών εταίρων και φορέων, θεσμικών αξιωματούχων, καθώς και πολιτικών δυνάμεων που συμμερίζονται το δικό μας όραμα. Θα συνεχίσω να σας ακούω όλους. Μόλις ολοκληρωθεί ο διάλογος με την κοινωνία, θα ανακοινώσουμε το πρόγραμμά μας, ώστε να γίνει κτήμα όλων των Κυπρίων”.

Καταλήγοντας, ο κος Χριστοδουλίδης, τόνισε:

”Απευθύνομαι σε όλους, ανεξάρτητα από την πολιτική τους ένταξη, την κοινωνική τους αναφορά και την κομματική τους προτίμηση και τους καλώ να αγωνιστούν δίπλα μας, μαζί μας, για το μέλλον των παιδιών μας.

Σας προσκαλώ να μιλήσουμε για όσα μας ενώνουν, για αυτά που θέλουμε να αλλάξουμε, να βελτιώσουμε, ώστε να χτίσουμε μια μεγάλη, πλατιά και δυνατή κοινωνική συμμαχία, που θα φτιάξει την Κύπρο που θέλουμε, την Κύπρο του Αύριο.

Το χρωστάμε στην ιστορία μας, σε εμάς τους ιδίους και – πάνω από όλα – το χρωστάμε στους νέους και στις νέες, στο μέλλον μας. Το χρωστάμε στα δικά μας παιδιά.

Ξεκινάμε μαζί και ξεκινάμε δυνατά, ενωμένοι, δυνατοί και αισιόδοξοι, χωρίς διακρίσεις, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς παρωπίδες, πρωταγωνιστές όλοι μας σε ένα μέλλον ευημερίας, δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας.

Απευθυνόμαστε σε κάθε πολίτη που παλεύει για την προκοπή του, σε κάθε οικογένεια που χρειάζεται στήριξη, σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε επιχειρηματία, σε κάθε δημόσιο λειτουργό, σε όλους, και μεταφέρουμε το ξεκάθαρο μήνυμά μας: Κανείς δεν θα μείνει στη γωνιά! Κανείς δεν πρέπει να φοβάται, γιατί όλοι έχουν ρόλο να παίξουν και γιατί όλους τους θέλουμε και τους χρειαζόμαστε δίπλα μας.

Για ένα θέλω να είστε απόλυτα βέβαιοι: Η πολιτική δυναμική που μας οδήγησε σήμερα ως εδώ, γίνεται κάθε μέρα πιο ισχυρή! Το φράγμα του φόβου έσπασε. Το κύμα της υποστήριξης μεγαλώνει. Έχουμε μαζί μας σε αυτή την πορεία, όλους τους πολίτες της Κύπρου. Στη Λευκωσία, τη Λεμεσό, τη Λάρνακα, την Πάφο, από την Αμμόχωστο, τη Μόρφου, την Κερύνεια, την Καρπασία, στις Κυπριακές παροικίες στο Εξωτερικό: στην Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Αυστραλία, στις πόλεις και τα χωριά μας, όπου χτυπάει η καρδιά των Κυπρίων που ξέρουν να αγωνίζονται, να δημιουργούν, να προσφέρουν στον τόπο και την πατρίδα μας.

Προσκαλώ τον καθένα και την καθεμιά από εσάς, από αύριο και μέχρι τις εκλογές, να βγείτε μπροστά και να γίνετε εσείς οι πρωταγωνιστές της ανανέωσης, να μεταφέρετε το μήνυμα της προοπτικής και της ελπίδας σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε κοινωνική ομάδα, διότι η πραγματική δύναμη, αυτή που μας ενώνει, είστε εσείς.

Σας καλώ μαζί να δώσουμε το μεγάλο αγώνα για την Κύπρο του 21ου αιώνα! Να εργαστούμε μαζί να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο, για εμάς και τα παιδιά μας!

Να κάνουμε την Κύπρο μας, ισχυρή και σεβαστή στην Ευρώπη!
Να χτίσουμε μια Κύπρο υπερήφανη, δίκαιη, με αυτοπεποίθηση.
Την Κύπρο της ανάπτυξης.
Την Κύπρο της προοπτικής και της ευημερίας.
Την Κύπρο της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.
Την Κύπρο του Αύριο.
Την Κύπρο που δικαιωματικά οραματιζόμαστε.
Την ευρωπαϊκή Κύπρο!”

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

"Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ" 20 Μαϊ 2022 | 15:17

Μπακογιάννη: Δεν τον ξέρουν καλά τον Κυριάκο, όσοι λένε για πρόωρες εκλογές"

Κάποιοι λένε ότι ο πρωθυπουργός θα εκμεταλλευτεί τη μεγάλη επιτυχία για να πάει σε εκλογές. "Δεν τον ξέρουν καλά τον Κυριάκο", σχολιάζει η Ν. Μπακογιάννη.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ 20 Μαϊ 2022 | 12:49

Τουρκία: Έντονες φήμες ότι ο Ερντογάν θα κάνει ευρύ ανασχηματισμό τον Ιούλιο

Έντονες φήμες κυκλοφορούν στη γειτονική χώρα, καθώς ο Ερντογάν ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ευρύ ανασχηματισμό εντός του Ιουλίου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 20 Μαϊ 2022 | 10:59

Τσίπρας: Τιμητική στιγμή για τη χώρα και τον πρωθυπουργό η ομιλία στο Κογκρέσο

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι μετά την εκλογή "αντιστοιχίζεται ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ του 3% με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ".

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ 19 Μαϊ 2022 | 21:18

Ερσίν Τατάρ: Απίστευτη δήλωση για ενδεχόμενο πολέμου στην Κύπρο - "Όλα είναι πιθανά"

Απαντώντας σε ερώτηση "εάν ύστερα από 50 χρόνια από τον πόλεμο που διαίρεσε την Κύπρο, υπάρχει πιθανότητα ενός πολέμου ανάμεσα στον βορρά και τον νότο", ο Ερσίν Τατάρ απάντησε ότι "όλα είναι πιθανά"

ΚΥΠΡΟΣ 19 Μαϊ 2022 | 14:44

Τουρκικές προκλήσεις και στα Βαρώσια: Ανοίγουν ακόμη ένα κομμάτι παραλίας για ξαπλώστρες και ομπρέλες

Άνοιγμα ενός ακόμη κομματιού της παραλίας στην περιφραγμένη περιοχή του Βαρωσίου - Εικάζεται ότι πρόκειται για μια περιοχή έκτασης περίπου 600 μέτρων.

ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε 19 Μαϊ 2022 | 10:28

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: "Πασοκοποίηση" του κόμματος και επικράτηση των Προεδρικών - Αρχισαν οι γκρίνιες όσων έμειναν εκτός

Σε νέο κόμμα μετατρέπεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με την επικράτηση σε υψηλές θέσεις των πασοκογενών και προεδρικών στελεχών στις εσωκομματικές εκλογές.

ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ "ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ" 19 Μαϊ 2022 | 09:32

Οι δικαστές γύρισαν σελίδα: Η Μαργαρίτα Στενιώτη κέρδισε τον Χριστόφορο Σεβαστίδη που ανησυχούσε για τον... Κουφοντίνα

Γίνεται η δεύτερη γυναίκα στη ιστορία της Ένωσης που εκλέγεται σε αυτή τη θέση.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 18 Μαϊ 2022 | 19:35

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά είναι τα 300 μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής - Πρώτη η Έφη Αχτσιόγλου

Τα επίσημα αποτελέσματα, μετά την πλήρη ενσωμάτωση όλων των εκλογικών τμημάτων, ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ - Στην 17η θέση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

1ΟΥ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 18 Μαϊ 2022 | 09:44

Συνέδριο ΜέΡΑ25: Με 95% επανεξελέγη γραμματέας ο Γιάνης Βαρουφάκης - 11η η Δανάη Στράτου στην Κεντρική Επιτροπή

Επανεξελέγη γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25 ο Γιάνης Βαρουφάκης. 11η εκλέγεται η σύζυγός του, Δανάη Στράτου.

554.050 ΟΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ 18 Μαϊ 2022 | 06:53

Φοιτητικές εκλογές: Επιστρέφουν σήμερα οι κάλπες στα πανεπιστήμια μετά από τρία χρόνια

Οι φοιτητές θα μπορούν να ψηφίζουν στις σχολές τους από τις 7 το πρωί έως και τις 7 το βράδυ, αλλά μπορεί σε κάποιες σχολές να διαμορφωθεί διαφορετικά το ωράριο προσέλευσης.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ 17 Μαϊ 2022 | 16:45

Σπύρος Πώρος: Με ποιο κόμμα θα κατέβει υποψήφιος στις επόμενες εκλογές [βίντεο]

Ο Σπύρος Πώρος εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική.

ΓΙΑ ΤΟ MANIFESTO 17 Μαϊ 2022 | 14:08

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Δέκα μονάδες μπροστά η ΝΔ - Ο Ανδρουλάκης προηγείται του Τσίπρα σε δημοφιλία

Με δέκα μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll. Κυριαρχία Μητσοτάκη, κινδυνεύει από Ανδρουλάκη ο Τσίπρας.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ 17 Μαϊ 2022 | 12:09

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ έχασε την κυβερνητική πλειοψηφία

Tο ένοπλο σιιτικό κίνημα δεν εξασφάλισε τις 65 αναγκαίες έδρες για να διατηρήσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.