Follow us

Μητσοτάκης: Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή προκαλούν έντονη ανησυχία - Η χώρα σε εγρήγορση για τους Έλληνες πολίτες

Η εβδομαδιαία ανάρτησή του με την ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Άλλη μία κρίση ξεσπά στην περιοχή μας. Μία ακόμη κρίση σε ένα ήδη βεβαρημένο και εύφλεκτο γεωπολιτικό τοπίο. Οι πιθανότητες περαιτέρω κλιμάκωσης αυξάνονται επικίνδυνα, με σοβαρές συνέπειες για την ασφάλεια και τη σταθερότητα, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο", αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας από ένα διεθνές θέμα, την εβδομαδιαία ανάρτησή του με την ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου.

Τονίζει ότι "οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή προκαλούν έντονη ανησυχία. Από την πρώτη στιγμή, η ελληνική Πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο Ισραήλ και το Ιράν, παρέχοντας κάθε δυνατή συνδρομή. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Είχα χθες την ευκαιρία να επαναλάβω τις θέσεις μας στον Ισραηλινό ομόλογό μου, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής μας επικοινωνίας. Τόνισα ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο. Η λύση, ωστόσο, δεν μπορεί παρά να είναι διπλωματική. Υπογράμμισα εμφατικά την ανάγκη για άμεση εκεχειρία στη Γάζα, την απελευθέρωση όλων των ομήρων και την απρόσκοπτη ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας. Η Ελλάδα παραμένει σε εγρήγορση για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με εταίρους και συμμάχους προς όφελος της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας".

Περνώντας στον κύριο κορμό της ανασκόπησης ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει: "Πρώτο θέμα για σήμερα είναι η ψήφιση του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που δίνει έμφαση στην πρόληψη και την αλλαγή νοοτροπίας όσων οδηγούν. Το είπα και στη Βουλή: δεν μπορούμε να συνθηκολογήσουμε με την ανομία και το χάος στους δρόμους που κόβουν απότομα το νήμα της ζωής τόσων ανθρώπων και διαλύουν οικογένειες. Ο νέος ΚΟΚ προβλέπει αυστηρότερες κυρώσεις για τις πιο συχνές και πιο επικίνδυνες παραβάσεις: υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση του κόκκινου, συνδυασμός οδήγησης με αλκοόλ και κινητό, μη χρήση κράνους από τους δικυκλιστές, ενώ εισάγουμε και την έννοια της υποτροπής. Σύντομα θα θέσουμε σε εφαρμογή και ένα νέο ενιαίο πληροφοριακό σύστημα ψηφιακής βεβαίωσης κλήσεων με τη συνδρομή πάνω από 2.500 καμερών και με ποινές ανάλογα με την παράβαση. Προφανώς βέβαια, από μόνα τους αυτά δεν αρκούν. Πρέπει ως πολίτες να αλλάξουμε νοοτροπία για να ενισχυθεί η ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Εμείς από τη μεριά μας ως Πολιτεία, παράλληλα με όλα αυτά, αυξάνουμε και βελτιώνουμε τον στόλο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και κάνουμε και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό: προχωράμε στην πιλοτική 24ωρη λειτουργία του Μετρό και του Τραμ τα Σάββατα, έτσι ώστε να μπορούμε να διευκολύνουμε κυρίως τους νεότερους συμπολίτες μας να αποφεύγουν την οδήγηση, ειδικά όταν έχει προηγηθεί κατανάλωση αλκοόλ. Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου από τα κόμματα της αντιπολίτευσης συνιστά στάση ευθύνης και δείχνει πως η μάχη για ασφαλείς δρόμους μας ενώνει. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να θρηνούμε εκατοντάδες θύματα κάθε χρόνο. Είναι χρέος μας να αλλάξουμε τα δεδομένα".

Διαβάστε Επίσης

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει: "Η συνέπεια στα λόγια και στα έργα είναι για εμάς σταθερή επιλογή. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που ακόμα μία δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα. Αναφέρομαι στη δυνατότητα δωρεάν κατ' οίκον διανομής φαρμάκων υψηλού κόστους στους ασθενείς που το επιθυμούν, ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία και οι πολύωρες αναμονές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Ένα χρόνιο αίτημα των ασθενών γίνεται πραγματικότητα. Ήδη από την Πέμπτη ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στην ιστοσελίδα www.eopyy.gov.gr, στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και στα τηλέφωνα 18181 και 2108110500. Από 16/6 οι δικαιούχοι θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους όπου εξυπηρετούνται καλύτερα: στο σπίτι, στο φαρμακείο της γειτονιάς, στο γραφείο, ακόμα και στο εξοχικό τους καλοκαιρινούς μήνες, εντός 24 έως 48 ωρών. Σε συνδυασμό με τη νέα αυτή υπηρεσία, να πούμε ότι έχουμε ενισχύσει τον ΕΟΠΥΥ με επιπλέον 25 φαρμακοποιούς και τα ραντεβού στα φαρμακεία του κλείνονται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ώστε να μειωθεί η αναμονή. Θέλω να συγχαρώ πάλι όσους δούλεψαν συστηματικά για να μπορέσει το ΕΣΥ να προσφέρει αυτήν τη νέα σημαντική υπηρεσία.

Ένα πολύ σημαντικό νέο που αξίζει να αναφέρω έρχεται από το Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο "Άγιος Σάββας", το οποίο ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαπίστευση από τον Οργανισμό Ευρωπαϊκών Ογκολογικών Ινστιτούτων (OECI), ένα από τα πιο απαιτητικά πρότυπα ποιότητας στην Ευρώπη. Πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα όχι μόνο για το νοσοκομείο, αλλά για το Εθνικό Σύστημα Υγείας συνολικά. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν γι' αυτήν την επιτυχία: στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το προσωπικό, που με επιμονή έφτασαν το νοσοκομείο σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο. Ο αγώνας για τη στήριξη της δημόσιας υγείας στην πράξη, με ανθρώπινο δυναμικό, με πόρους, με σύγχρονες υποδομές, είναι διαρκής. Και αποτελέσματα σαν αυτό του "Αγίου Σάββα" τον δικαιώνουν!

Στην ίδια κατεύθυνση, προχωράμε και στην αναβάθμιση κρίσιμων νοσοκομειακών υποδομών σε όλη τη χώρα. Επτά μεγάλα νοσοκομεία της χώρας εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ 2021-2027 για να προχωρήσουν σε ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών τους και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Το "Ιπποκράτειο", η "Παμμακάριστος" και το "Γ. Γεννηματάς" στην Αθήνα, το "Τζάνειο" στον Πειραιά, το "ΑΧΕΠΑ" και "Γ. Παπανικολάου" στη Θεσσαλονίκη καθώς και το ΓΝ Μεσσηνίας-Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας θα γίνουν πιο σύγχρονα και φιλικά στο περιβάλλον, αλλά και πιο οικονομικά στη λειτουργία τους. Μιλάμε για ενοργοβόρα κτήρια με τεράστιες ανάγκες σε ψύξη και θέρμανση, 365 ημέρες τον χρόνο. Ενδεικτικά, το ετήσιο ενεργειακό κόστος μόνο στο "Ιπποκράτειο" εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 783.500 ευρώ. Με το "πρασίνισμά" τους θα υπάρχει μεγάλη εξοικονόμηση πόρων που μπορούν να αξιοποιηθούν για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες προς τους ασθενείς".

Η έγκριση επενδυτικών σχεδίων για νέες μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, είναι το επόμενο θέμα με το οποίο ασχολείται ο πρωθυπουργός. "Μέσω ΕΣΠΑ εγκρίθηκαν επίσης άλλα 1.573 επενδυτικά σχέδια για νέες μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις σε 11 Περιφέρειες, με συνολική δημόσια δαπάνη 295,7 εκατ. ευρώ. Προηγήθηκαν, στα τέλη Μαΐου, οι εγκρίσεις για Αττική και Νότιο Αιγαίο (448 σχέδια, με 83,7 εκατ. ευρώ). Συνολικά λοιπόν, έχουν εγκριθεί 2.021 αιτήσεις, με χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 379 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ. Με τις επενδύσεις αυτές στηρίζουμε τη δραστηριότητα στην περιφέρεια, δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας και ενισχύουμε τον τουρισμό, έναν από τους βασικότερους πυλώνες της οικονομίας μας", αναφέρει ο πρωθυπουργός.

"Όπως στηρίζουμε τις επιχειρήσεις και την περιφερειακή ανάπτυξη, έτσι στεκόμαστε δίπλα και στους πολίτες που έχουν ανάγκη από στέγη. Το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή κατοικία πρέπει να είναι πραγματικά για όλους. Έτσι λοιπόν, διευρύνουμε τη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στο Πρόγραμμα "Σπίτι μου ΙΙ" και πιο συγκεκριμένα, για δικαιούχους ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, ή με εξαρτώμενα τέκνα με αναπηρία με το ίδιο ποσοστό, δίνουμε τη δυνατότητα να επιλέξουν και νεότερα ακίνητα, χτισμένα έως 31.12.2020, αντί για το όριο του 2007 που ίσχυε μέχρι σήμερα. Έτσι, οι δικαιούχοι θα μπορούν να επιλέξουν και νεότερες κατοικίες που πληρούν τις προδιαγραφές του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού και προσφέρουν καλύτερη προσβασιμότητα. Παράλληλα, δίνουμε και παράταση 60 ημερών για την ολοκλήρωση των διαδικασιών έως και τη σύναψη της δανειακής σύμβασης. Είναι υποχρέωσή μας να διασφαλίσουμε ίσες ευκαιρίες για κάθε πολίτη, με ορατότητα και συμπερίληψη", τονίζει.

"Την ίδια λογική κοινωνικής δικαιοσύνης υπηρετεί και ο εξωδικαστικός μηχανισμός που εξελίσσεται στο πιο αποτελεσματικό εργαλείο ρύθμισης οφειλών και προστασίας της περιουσίας των πολιτών. Δεν το λέω εγώ, το λένε οι αριθμοί: οι εκκινήσεις αιτήσεων τον Μάιο έφτασαν τις 10.870, υπερδιπλάσιες του μέσου όρου των προηγούμενων μηνών, ενώ τον ίδιο μήνα καταγράφηκε ρεκόρ εξαμήνου στις νέες ρυθμίσεις, οι οποίες ανήλθαν σε 1.672 και αφορούν αρχικές οφειλές ύψους 602,7 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχο ρεκόρ καταγράφηκε και στις νέες υποβολές αιτήσεων, οι οποίες φτάνουν τις 3.460. Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία 36.572 ρυθμίσεις που αντιστοιχούν σε αξία 12,17 δισ. ευρώ. Και με τη διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων που εφαρμόσαμε, καλύπτεται πλέον και η μεσαία τάξη κι έτσι περισσότεροι βρίσκουν λύση με όρους δίκαιους και εφαρμόσιμους. Ένα εργαλείο, λοιπόν, που δίνει λύσεις εκεί που πριν υπήρχε μόνο αδιέξοδο.

Άλλο ένα σύστημα που "έπιασε", κατά το κοινώς λεγόμενο, είναι το σύστημα IRIS που δίνει τη δυνατότητα για εύκολες και δωρεάν ψηφιακές πληρωμές χωρίς προμήθεια. Μάλιστα η Ελλάδα είναι σήμερα μία από τις χώρες της Ευρωζώνης με τον υψηλότερο βαθμό υιοθέτησης άμεσων πληρωμών χωρίς προμήθεια. Το 2020, οι πληρωμές μέσω IRIS ήταν μόλις 51 εκατ. ευρώ. Το 2024 έφτασαν τα 6,4 δισ. ευρώ. Μέσα στο 2025, και ενώ είμαστε μόλις στα μισά της χρονιάς, οι χρήστες αγγίζουν ήδη τα 3,8 εκατομμύρια, ενώ πάνω από 565.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν την υπηρεσία. Σε μόλις τέσσερα χρόνια λοιπόν, το IRIS έχει εξελιχθεί στη δημοφιλέστερη λύση άμεσων πληρωμών μεταξύ ιδιωτών, ιδιαίτερα στην ηλικιακή ομάδα 18-35 ετών. Σε αυτό συνέβαλαν και οι δύο νομοθετικές μας παρεμβάσεις για τη διάδοση των άμεσων πληρωμών σε όλη την οικονομία, από τον ιδιώτη μέχρι τον επαγγελματία και την επιχείρηση. Και συνεχίζουμε: έως το τέλος Ιουνίου το ημερήσιο όριο συναλλαγών διπλασιάζεται στα 1.000 ευρώ την ημέρα, ενώ έως τις 31 Οκτωβρίου, το IRIS επεκτείνεται στο σύνολο των επιχειρήσεων. Ένα 100% ελληνικό σύστημα πληρωμών δείχνει τον δρόμο για το πώς η Ευρώπη μπορεί να αποκτήσει στρατηγική αυτονομία στον τομέα των πληρωμών, αλλά και στη νέα εποχή της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας", αναφέρει.

"Επόμενο θέμα της σημερινής ανασκόπησης, το Ελληνικό Κτηματολόγιο, το οποίο όπως έχω ξαναπεί, γυρίζει σελίδα. Ο Ψηφιακός Φάκελος Μεταβίβασης Ακινήτου είναι πλέον σε πλήρη παραγωγική λειτουργία μέσω της πλατφόρμας akinita.gov.gr, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες -σε συνεργασία με τον συμβολαιογράφο τους- να ολοκληρώνουν ψηφιακά γονικές παροχές, δωρεές και αποδοχές κληρονομιάς ακινήτων. Πρόκειται για μια αλλαγή που επιταχύνει εντυπωσιακά τις διαδικασίες. Ενδεικτικά αναφέρω ότι από την έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας του Ψηφιακού Φακέλου έχουν ήδη ολοκληρωθεί 1.838 αγοραπωλησίες ακινήτων, με μέσο χρόνο διεκπεραίωσης μόλις 1 εργάσιμη ημέρα (!) όταν δεν υπήρχαν εκκρεμότητες. Ακόμη όμως και σε πιο σύνθετες περιπτώσεις, με εκκρεμότητες σε ακίνητα από τα καταργημένα υποθηκοφυλακεία, ο μέσος χρόνος ολοκλήρωσης δεν ξεπέρασε τις 4 εργάσιμες ημέρες. Έως το τέλος του 2025 το Ελληνικό Κτηματολόγιο θα έχει μετατραπεί σε μια σύγχρονη, πλήρως ψηφιακή υπηρεσία. Μια υπηρεσία-πρότυπο, που θα προσφέρει τόσο στους πολίτες, όσο και στους επαγγελματίες, ένα σύγχρονο, ασφαλές και χωρίς γραφειοκρατία περιβάλλον. Και αυτή η αλλαγή δεν ήρθε τυχαία. Είναι αποτέλεσμα δουλειάς, σχεδιασμού και πολιτικής βούλησης".

Στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός κάνει αναφορά και στον Προσωπικό Αριθμό. "Συνεχίζουμε να μειώνουμε τη γραφειοκρατία και να απλοποιούμε την καθημερινότητα των πολιτών, σε όλους τους τομείς. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Προσωπικός Αριθμός, όπου μέσα σε δύο εβδομάδες, πάνω από 320.000 πολίτες προχώρησαν στην έκδοσή του μέσω του myinfo.gov.gr. Μπαίνοντας στην εφαρμογή μπορούμε να δούμε, εκτός από τα βασικά ταυτοποιητικά μας στοιχεία, δηλαδή ονοματεπώνυμο, ονόματα γονέων και ημερομηνία γέννησης, και τους αριθμούς ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και ΑΔΤ και τα στοιχεία επικοινωνίας από το ΕΜΕπ. Αν κάποια στοιχεία δεν συμφωνούν μεταξύ των μητρώων, η διόρθωση γίνεται αυτόματα και ενημερώνονται όλες οι υπηρεσίες. Χωρίς υπεύθυνες δηλώσεις, χωρίς επισκέψεις, χωρίς καθυστερήσεις. Ήδη, πάνω από 96.297 τέτοιες περιπτώσεις τακτοποιήθηκαν έτσι, χωρίς ταλαιπωρία των πολιτών", τονίζει.

"Σημαντική είναι και η εκπαίδευση που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Τεχνητή Νοημοσύνη. 9.087 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ήδη εκπαιδευτεί, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών και σε συνεργασία με την Google και το ΕΚΔΔΑ. Για πρώτη φορά, εργαζόμενοι στο Δημόσιο αποκτούν δεξιότητες σε ανάλυση δεδομένων και αυτοματοποίηση. Το Δημόσιο επενδύει στο ανθρώπινο κεφάλαιό του και πρωτοπορεί", προσθέτει.

Ο πρωθυπουργός επιλέγει να κλείσει τη σημερινή του ανασκόπηση "με ένα σπουδαίο νέο από τον χώρο του Πολιτισμού. Το "Greek Art Now" είναι το πρώτο ψηφιακό μουσείο σύγχρονης τέχνης, διαθέσιμο δωρεάν μέσω της πλατφόρμας Google Arts & Culture. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, τρία εμβληματικά ελληνικά μουσεία -το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), το MOMus και η Εθνική Πινακοθήκη- δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη, όπου κι αν βρίσκεται, να περιηγηθεί στις συλλογές τους, να γνωρίσει σύγχρονους Έλληνες δημιουργούς και να δει μοναδικά έργα όπως αυτά της συλλογής Κωστάκη. Πάνω από 60 ψηφιακές ιστορίες και 1.800 έργα υψηλής ανάλυσης είναι πια προσβάσιμα με ένα κλικ. Γιατί η Ελλάδα δεν είναι μόνο το ένδοξο παρελθόν της. Είναι και μια σύγχρονη, δημιουργική δύναμη που ξέρει να ανοίγει δρόμους και στον πολιτισμό.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος και αυτής της ανασκόπησης. Κρατάμε τα θετικά, δουλεύουμε για τα υπόλοιπα. Συνεχίζουμε. Καλή Κυριακή!", αναφέρει ολοκληρώνοντας την ανασκόπησή του ο κ. Μητσοτάκης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η Κατερίνα Διδασκάλου και "Η πόρνη από πάνω": 14 χρόνια το ίδιο ρίγος

"Η πόρνη από πάνω" μετρά δεκατέσσερα χρόνια αλήθειας και συγκίνησης, μέσα στην άνθηση του ελληνικού θεάτρου. Ένα έργο-ορόσημο που εξακολουθεί να συγκλονίζει, με μια πρωταγωνίστρια που δίνει κάθε φορά την ψυχή της. Αν δεν έχετε δει ακόμη την Κατερίνα Διδασκάλου σε αυτόν τον ρόλο, μην τη χάσετε στον Νέο Ακάδημο.

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 07 Νοε 2025 | 15:42

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Μέγαρο Μαξίμου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάικλ Ρήγας, έγινε επισκόπηση των εξαιρετικών ελληνοαμερικανικών σχέσεων

ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ 07 Νοε 2025 | 14:17
ΟΛΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ 07 Νοε 2025 | 13:47

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας στο Μαξίμου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα του χαρτοφυλακίου του κ. Hansen με έμφαση στην αναμόρφωση του συστήματος αγροτικών ενισχύσεων και τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 07 Νοε 2025 | 12:22

Φάμελλος για ενεργειακά: Τυφλή στήριξη των συμφερόντων Τραμπ - Κυβέρνηση του καρτέλ των ορυκτών καυσίμων

"Χωρίς στρατηγική ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και με λάθος ενεργειακή στρατηγική, τα συμφέροντα της χώρας δεν εξυπηρετούνται", λέει ο κ. Φάμελλος.

07 Νοε 2025 | 11:03

Το νέο τετ α τετ Μητσοτάκη - Γκίλφοϊλ στη διάσκεψη για την ενέργεια στο Ζάππειο [εικόνες - βίντεο]

Ο πρωθυπουργός, πριν ανέβει στο βήμα για την ομιλία του, είχε έναν σύντομο διάλογο με τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 07 Νοε 2025 | 09:48

Αιχμές ΠΑΣΟΚ για τα ΜΜΕ και το "θάψιμο" της πρωτοβουλία Ανδρουλάκη για τα Βορίζια - Βίντεο της Στεφανίας Μουρελάτου

Την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με τη βεντέτα στα Βορίζια σχολίασε η διευθύντρια επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Στεφανία Μουρελάτου.

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 07 Νοε 2025 | 09:16

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πάροχος ενεργειακής ασφάλειας - Να μην εισάγουμε ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε βασικό ενεργειακό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΓΚΑΛΟΠ 06 Νοε 2025 | 16:25

Σε μόνιμη "νευρική κρίση" η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας- Το ξέσπασμα Χατζηδάκη και οι 11 αντάρτες

Το φιάσκο με τα ΕΛΤΑ προκάλεσε την εξέγερση των βουλευτών της επαρχίας

«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ» 06 Νοε 2025 | 14:46

Μητσοτάκης για τη συμμετοχή της ExxonMobil στο Ιόνιο: Νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδας

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της ExxonMobil στην παραχώρηση του Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για "ιστορική στιγμή".

ΜΕΤΑ ΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 06 Νοε 2025 | 07:41

Ερχονται μέτρα για την οπλοκατοχή – Τι περιλαμβάνει το πλαίσιο που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Με αφορμή το μακελειό στα Βορίζια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εξαγγείλει άμεσα μέτρα για την αυστηροποίηση του πλαισίου οπλοκατοχής.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 06 Νοε 2025 | 07:36

Γιατί η Ελλάδα είναι απαραίτητος "κρίκος" για το αμερικανικό φυσικό αέριο LNG - Σύνοδος 25 υπουργών στο Ζάππειο

Στόχος της Αθήνας αλλά και των ΗΠΑ είναι η ολοκλήρωση του κάθετου διαδρόμου, από την Ουκρανία μέχρι την Ελλάδα, από όπου θα περνάει το φυσικό αέριο.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 06 Νοε 2025 | 07:18

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της διεθνούς ενεργειακής σκακιέρας – Σύνοδος Διατλαντικής συνεργασίας για την ενέργεια στο Ζάππειο

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, στόχος είναι η σταδιακή μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο για τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 05 Νοε 2025 | 21:06

Συνάντηση Μητσοτάκη με Γκίλφοϊλ και υπουργούς των ΗΠΑ: Φυσική πύλη για το αμερικανικό LNG η Ελλάδα

"Η Ελλάδα αποτελεί τη φυσική πύλη εισόδου του αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη" ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 05 Νοε 2025 | 19:33

Μέτρα για την οπλοκατοχή θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι προανήγγειλε ο Παύλος Μαρινάκης

Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το πρωθυπουργό για την οπλοκατοχή, για τον τρόπο που δίνονται οι άδειες αλλά και για τους ελέγχους

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ 05 Νοε 2025 | 15:39

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έκανε ανάρτηση για τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Ηταν φανταστική

Ενθουσιασμένη με την συνάντησή της με τον Ελληνα πρωθυπουργό η Αμερικανή πρέσβης

ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 05 Νοε 2025 | 15:11

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συνάντησε μαθητές έξω από το Μαξίμου και τους χαιρέτησε όλους με χειραψία [βίντεο]

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ συναντήθηκε με μαθητές μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους χαιρέτησαν με θέρμη

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 05 Νοε 2025 | 13:05

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Νετανιάχου για τη Γάζα

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε η πορεία εφαρμογής της πρώτης φάσης της Ειρηνευτικής Συμφωνίας για τη Γάζα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 05 Νοε 2025 | 10:14

Μητσοτάκης: Πύλη εισόδου για το LNG η Ελλάδα - Γκιλφόιλ: Σε νέα ύψη οι σχέσεις μας [εικόνες]

Με την πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλυ Γκίλφοϊλ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 04 Νοε 2025 | 20:14

Δημοσκόπηση Alco: Το 62% δεν εμπιστεύεται καθόλου τον Τσίπρα - Από ποια κόμματα αντλεί ψηφοφόρους

Οι πολίτες ρωτήθηκαν συγκεκριμένα "πόσο εμπιστεύονται" τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

H ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 04 Νοε 2025 | 13:40

Μαρέβα Μητσοτάκη: Η απάντηση στα σχόλια για το φόρεμα που επέλεξε στα εγκαίνια του Grand Egyptian Museum

Η Μαρέβα Μητσοτάκη για την περίσταση είχε επιλέξει να φορέσει ένα maxi φόρεμα Zeus+Δione συνδυασμένο με κομψές γόβες.

ΕΛΤΑ 04 Νοε 2025 | 12:25

Τέλος από CEO των ΕΛΤΑ ο Γρηγόρης Σκλήκας - Η επιστολή παραίτησης με αιχμές για τους βουλευτές

Η απόφαση να μπει λουκέτο σε 204 καταστήματα των ΕΛΤΑ έφερε αναταράξεις στο εσωτερικό της γαλάζιας Κ.Ο.

ΒΑΡΥ ΚΛΙΜΑ 04 Νοε 2025 | 11:30

Στο τραπέζι η παραίτηση του CEO των ΕΛΤΑ - Πυρετός συσκέψεων στο Μαξίμου - Ανακοινώσεις το μεσημέρι

Η προγραμματισμένη για τις 13:00 συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου φέρεται να είναι στον "αέρα".

ΤΕΜΠΗ 03 Νοε 2025 | 12:25

Καρυστιανού: "Ο Μητσοτάκης είναι το χάος - H λύση ετοιμάζεται πολύ γοργά, θα βγάλει και τον ηγέτη της"

"Αυτή η κυβέρνηση είναι το χειρότερο που μας έχει συμβεί" είπε μεταξύ άλλων η Μαρία Καρυστιανού.

ΠΙΕΣΗ 03 Νοε 2025 | 06:30

Στην πρέσα μεταξύ ΕΛΤΑ & ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση - Ξεσηκώθηκαν και βουλευτές της ΝΔ για το κλείσιμο των ταχυδρομείων

Μεταξύ σφύρας και άκμονος βρίσκεται η κυβέρνηση, με τις υποθέσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και των ΕΛΤΑ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Νοε 2025 | 13:48

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Κύπρο για το μνημόσυνο του Γλαύκου Κληρίδη – "Αγαπήθηκε και ενέπνευσε"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το "παρών" στο 12ο ετήσιο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ιδρυτή του Δημοκρατικού Συναγερμού, Γλαύκου Κληρίδη.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 02 Νοε 2025 | 11:07

Κυρ. Μητσοτάκης: Η μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η πιο δύσκολη που μπορώ να θυμηθώ - Προτεραιότητα οι ένστολοι

Μπαίνουμε στον Νοέμβριο με έργα σε εξέλιξη, σημειώνει στην εβδομαδιαία ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ 01 Νοε 2025 | 20:00

Τα μεγαλοπρεπή εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στη Γκίζα - Παρόντες Μητσοτάκης και Μαρέβα [εικόνες - βίντεο]

Στην τελετή βρέθηκε πλήθος ηγετών και προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 31 Οκτ 2025 | 07:34

Στο Σινά ο Μητσοτάκης για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου - Θα παρευρεθεί και στα εγκαίνια του Μεγάλου Μουσείου

Αύριο, Σάββατο ο κ. Μητσοτάκης θα παραβρεθεί στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου

ΜΕΤΑ ΤΟ «ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ» 30 Οκτ 2025 | 19:10

Λάκης Λαζόπουλος: "Ο Μητσοτάκης φαίνεται πως δεν συμπαθεί τους ανθρώπους των Τεμπών"

Ποτέ δεν ξεπερνιέται το άγχος της πρεμιέρας και νομίζω ότι "χειροτερεύω"

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 Οκτ 2025 | 19:03

Στην Αίγυπτο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού για τις επόμενες ημέρες

ΥΠΕΝ 30 Οκτ 2025 | 12:54

Παπασταύρου: Έργα ύψους 2,5 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας - Πώς ο "Εύρυτος" θωρακίζει την Αττική

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπασταύρου το μεγάλο έργο είναι ο Εύρυτος: η μερική Εκτροπή Κρικελιώτη και Καρπενησιώτη προς τον Εύηνο και θα θωρακίσει την Αττική για τα επόμενα 30 χρόνια.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 30 Οκτ 2025 | 12:18

Πορτοσάλτε για το "Μητσοτάκης ή χάος": Οι σοβαροί άνθρωποι επιλέγουν Μητσοτάκη, υπάρχει και η βλαμενίαση

Ο Άρης Πορτοσάλτε λέει ότι το 30% που επιλέγει τον πρωθυπουργό δείχνει πως θα κερδίσει ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ 30 Οκτ 2025 | 11:37

Μητσοτάκης: Εξασφαλίζουμε ότι τα επόμενα 30 χρόνια η Αττική δεν θα έχει πρόβλημα υδροδότησης

"Το 51% της ΕΥΔΑΠ ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει" είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 30 Οκτ 2025 | 11:00

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το γερμανικό Stern γράφει ότι ο Μητσοτάκης δέχεται μεγάλες πιέσεις λόγω Κρήτης

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και πάλι στις σελίδες του γερμανικού Τύπου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 30 Οκτ 2025 | 07:34

Κοινή εμφάνιση Μητσοτάκη - Δένδια με στόχο να πέσουν οι τόνοι - Εικόνα ενότητας στο εντυπωσιακό νέο Πεντάγωνο

Μητσοτάκης και Δένδιας βρέθηκαν δίπλα-δίπλα, με προφανή στόχο να διαλύσουν κάθε... σύννεφο ότι εμφιλοχωρεί ανάμεσά τους η διαφωνία.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ 29 Οκτ 2025 | 22:45

"Το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων": Η νέα όψη του Πενταγώνου και τα μηνύματα Μητσοτάκη [εικόνες, βίντεο]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το κτίριο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας "εκσυγχρονίζεται και μπορεί πλέον να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της νέας εποχής"

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 29 Οκτ 2025 | 18:07

Τα αποκαλυπτήρια της νέας βιοκλιματικής όψης του Πενταγώνου - Μητσοτάκης: Νέα εποχή για τις Ένοπλες Δυνάμεις [εικόνες - βίντεο]

Η νέα πρόσοψη, έργο του διεθνώς αναγνωρισμένου γλύπτη και καθηγητή της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ Κώστα Βαρώτσου, αναδιαμορφώνει ριζικά την εικόνα του κτιρίου στη Λεωφόρο Μεσογείων.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 29 Οκτ 2025 | 13:09

Μητσοτάκης για παρελάσεις: Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα - Βάζουμε τέλος στην ανομία στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Όσον αφορά τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο πρωθυπουργός είπε ότι "είναι ειλημμένη απόφαση να μπει τέλος στην ανομία".

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 29 Οκτ 2025 | 10:39

Μαρινάκης: Παραμύθια της Χαλιμάς ότι φεύγει ο Μητσοτάκης και έρχεται ο Δένδιας - Όχι τσιγαράκι και κιθάρα στον Άγνωστο Στρατιώτη

"Ο κ. Δένδιας είναι στην πρώτη γραμμή πολύ σημαντικών επιτυχιών", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ 29 Οκτ 2025 | 10:34

Δημοσκόπηση Interview: Στο δίλημμα "Μητσοτάκης ή χάος" το 42% επιλέγει "χάος" και το 30% Μητσοτάκη - Στο 2,6% ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρά την πολιτική κόπωση, η πλειονότητα των πολιτών φαίνεται να προτιμά την επανάληψη της κάλπης από μια συνεργασία κομμάτων.

ΕΧΕΙ ΗΠΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ 29 Οκτ 2025 | 10:13

Με κορονοϊό ο Μητσοτάκης: Μέσω τηλεδιάσκεψης στο υπουργικό - Θα πάει στο υπουργείο Αμυνας το απόγευμα

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διαγνώστηκε το βράδυ της Τρίτης θετικός στον κορονοϊό.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 28 Οκτ 2025 | 19:58

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη 29/10: Όλη η ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν

Ποια είναι τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της Τετάρτης, 29 Οκτωβρίου που θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28 Οκτ 2025 | 14:31

Μητσοτάκης: Να μεταλαμπαδεύσουμε το μήνυμα της ενότητας του '40 - Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ για να υπερασπιστούν την ελευθερία

Το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28 Οκτ 2025 | 12:33

Η θερμή χειραψία Μητσοτάκη – Δένδια λίγο πριν την παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου

Παρόντες στο τρισάγιο και στη κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των νεκρών του ελληνοϊταλικού πολέμου στη Θεσσαλονίκη.

ΒΟΥΛΗ 27 Οκτ 2025 | 11:30

Επανακατέθεσε ο Ανδρουλάκης την επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για την ακρίβεια

Η επίκαιρη ερώτηση είχε κατατεθεί και στις 6 Οκτωβρίου, αλλά δεν είχε οριστεί προς συζήτηση εκείνη την εβδομάδα στην Ώρα του Πρωθυπουργού.

ΠΑΣΟΚ 26 Οκτ 2025 | 13:57

Τσουκαλάς για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο πρωθυπουργός λειτουργεί ως επισπεύδων της συγκάλυψης

Ο κ. Τσουκαλάς σε δήλωση του ανέφερε ότι "ο συντάκτης της κυριακάτικης ανάρτησης του πρωθυπουργού έχει εν τέλει πολύ χιούμορ".

ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 26 Οκτ 2025 | 12:24

Οι λεπτές ισορροπίες στη σχέση Μαξίμου - Δένδια

Οι αναγνώσεις περί ρωγμών στις σχέσεις ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τον κ. Δένδια κυριαρχούν στις συζητήσεις των τελευταίων εικοσιτετραώρων.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Οκτ 2025 | 10:39

Μητσοτάκης για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος

"Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, μέχρι να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όλοι όσοι έλαβαν παράνομες ενισχύσεις" τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ 25 Οκτ 2025 | 14:58

Διονύσης Σαββόπουλος: Με τη "Συννεφούλα" η πομπή για την ταφή - Μητσοτάκης: Υπήρξες χρονογράφος του νεοελληνικού ταξιδιού

Ο Κ. Μητσοτάκης αποχαιρέτησε τον Διονύση Σαββόπουλο με ένα "μεγάλο ευχαριστώ στο όνομα τόσων γενεών"

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 25 Οκτ 2025 | 13:49

Μητσοτάκης για την ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού: Δεν είναι ιατρική πράξη αλλά πράξη ευθύνης

Όπως επισημαίνει ο πρωθυπουργός, "σχεδόν 900.000 γυναίκες μεταξύ 45 και 74 ετών έλαβαν το σχετικό sms και έκαναν δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία"

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 24 Οκτ 2025 | 19:03

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην Αττική

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, συζητήθηκε η λήψη άμεσων πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των επικείμενων κινδύνων

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 24 Οκτ 2025 | 07:00

Μητσοτάκης: "Οσο η Τουρκία έχει εκκρεμές casus belli απέναντι στην Ελλάδα δεν μπορεί να συμμετάσχει στο SAFE"

Από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε συγκεκριμένα για τη θεσμοθέτηση της ρήτρας διαφυγής και το πρόγραμμα SAFE.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ALPHA 23 Οκτ 2025 | 21:37

Πυρά Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη: "Εκείνος έγινε ουρά των άκρων, της τοξικότητας και του διχασμού"

"Μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι ο Πρωθυπουργός χρησιμοποιεί αυτό το σύμβολο για να διχάσει τον ελληνικό λαό", είπε ο Ν. Ανδρουλάκης

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 14:49

Μητσοτάκης στο Politico: "Υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο" - Xρειαζόμαστε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την άμυνα

"Το επιχείρημά μου είναι πολύ απλό - αν η άμυνα είναι το απόλυτο ευρωπαϊκό δημόσιο αγαθό, χρειαζόμαστε ευρωπαϊκές δομές και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση" είπε στο Politico ο Μητσοτάκης

ΑΠΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ 23 Οκτ 2025 | 11:32

Μητσοτάκης: Η αμυντική θεώρηση της Ευρώπης εκτείνεται σε 360 μοίρες, κάτι που αποτελούσε πάντα πάγια ελληνική θέση

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι οι ευρωπαϊκές κυρώσεις μπορούν να λειτουργήσουν ως πίεση στη Ρωσία για να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 23 Οκτ 2025 | 07:42

Αγνωστος Στρατιώτης: Αγκάθι η εφαρμογή του νέου νόμου - Αιχμές Γεωργιάδη κατά Δένδια και προειδοποίηση Καρυστιανού

Η εφαρμογή της επίμαχης τροπολογίας για το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη θα φανεί στο …πεδίο, με όλα τα σημάδια να δείχνουν ότι θα είναι ένα δύσκολο πρότζεκτ.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 23 Οκτ 2025 | 07:17

Στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Μητσοτάκης – Στην ατζέντα Ουκρανία, άμυνα και ασφάλεια και πράσινη μετάβαση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εστιάσει στην παρέμβασή του, στη δημιουργία μίας νέας ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας.

ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 22 Οκτ 2025 | 21:55

Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Με γεμάτη ατζέντα στην πρωτεύουσα του Βελγίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Οκτ 2025 | 13:05

Μαρινάκης: "Κανένα πολιτικό ζήτημα μεταξύ Μητσοτάκη και Δένδια - Αρέσει σε κύκλους αυτή η παραφιλολογία"

"Θα μετρηθούν όλα τα κόμματα αν θα πάνε με το υγιές κομμάτι της κοινωνίας ή με αυτούς που δεν σέβονται", είπε ο κ. Μαρινάκης σχετικά με την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 22 Οκτ 2025 | 10:55

Ανδρουλάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Επίδειξη εσωκομματικής πυγμής από έναν πολιτικά αδίστακτο πρωθυπουργό

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι "εργαλειοποίησε ένα σύμβολο εθνικής ενότητας για να διχάσει την κοινωνία με μόνο στόχο να λύσει τα εσωκομματικά του θέματα".

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ 22 Οκτ 2025 | 10:21

Ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης "διορθώνει" την ανάρτηση Μητσοτάκη για τον Σαββόπουλο: "Τα ‘χεις κάνει θάλασσα"

Το... λάθος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ανάρτησή του για τον Διονύση Σαββόπουλο.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 22 Οκτ 2025 | 08:40

Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Επικοινώνησα με τον Δένδια, δεν διαφώνησε πουθενά - Συνυπέγραψε και θα ψηφίσει

"Υπήρξε ανάγκη συλλογικής προστασίας ενός χώρου μνήμης", είπε ο πρωθυπουργός σχετικά με την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 22 Οκτ 2025 | 07:40

Αναταράξεις από την απουσία Δένδια και τη δήλωση για τον Αγνωστο Στρατιώτη - Το μήνυμα Μητσοτάκη στους "νοικοκυραίους"

Ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τη νομοθετική ρύθμιση που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση, μέσα σε κλίμα ακραίας πόλωσης, υπό την επιρροή και του ρευστού πολιτικού σκηνικού.

"RIP ΝΙΟΝΙΟ» 21 Οκτ 2025 | 23:36

Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: Απέδειξε πως ήταν ένας υπέροχος τραγουδοποιός, ένας ευαίσθητος Έλληνας και ένας υπεύθυνος πολίτης

"Η βραχνή φωνή του Διονύση Σαββόπουλου θα μας συνοδεύει για πάντα", σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ 21 Οκτ 2025 | 21:19

Η δήλωση Δένδια για τον Άγνωστο Στρατιώτη, η απουσία του από τη Βουλή, οι μπηχτές ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση της ΝΔ

Ο υπουργός Άμυνας παραβρέθηκε σε εκδήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων για το στρατιωτικό ημερολόγιο της περιόδου 1940-41, σε πολύ κοντινή απόσταση από το Κοινοβούλιο, στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία"

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 21 Οκτ 2025 | 18:58

Κακλαμάνης σε Κωνσταντοπούλου: Δίνετε ασίστ στον πρωθυπουργό και βάζει τρίποντα [βίντεο]

Το σχόλιο του προέδρου της Βουλής στις συνεχείς παρεμβάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά την διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού

ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ 21 Οκτ 2025 | 17:38

"Τρικυμία εν κρανίω - Δεν σας έχω δει πιο αμήχανο": Καρφιά Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη για τον Άγνωστο Στρατιώτη

Σύμφωνα με το κείμενο της τροπολογίας, η ρύθμιση αφορά τα 4.600 τ.μ., μπροστά από τη Βουλή και το μνημείο, μέχρι την αρχή του πεζοδρομίου της πλατείας Συντάγματος

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 21 Οκτ 2025 | 14:28

Μητσοτάκης στα εγκαίνια του νέου Ωνάσειου: Η καμπάνια για τις μεταμοσχεύσεις ανέβασε κατά 50 χιλ. τους δωρητές σε 20 ημέρες

"Κάνουμε μια τεράστια μεταρρύθμιση που απαιτεί χρόνο και υπομονή" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την παράδοση της δωρεάς του Ιδρύματος Ωνάση

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 21 Οκτ 2025 | 14:26

Τσίπρας για Μητσοτάκη και Αγνωστο Στρατιώτη: Παίζει τα γνωστά παιγνίδια με την άκρα Δεξιά και την πατριδοκαπηλία

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Μητσοτάκη ότι δεν διστάζει να συμπεριφέρεται "ως ιδιοκτήτης του Άγνωστου Στρατιώτη και της Ιστορίας".

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 21 Οκτ 2025 | 07:00

Με ομιλία Μητσοτάκη ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία για τον Αγνωστο Στρατιώτη - Τι απαγορεύεται, οι ποινές και τα πρόστιμα

Την αρμοδιότητα λήψης των αναγκαίων μέτρων για τη συντήρηση, φροντίδα και ανάδειξη του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και του έμπροσθεν χώρου, αναλαμβάνει το Υπ. Εθνικής Άμυνας.

"ΠΛΗΘΟΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ" 20 Οκτ 2025 | 23:52

Άρθρο Μητσοτάκη στους Financial Times: Οι πέντε χρυσοί κανόνες για την πράσινη μετάβαση της Ευρώπης

"Η Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ βρίσκεται σε σταυροδρόμι", προειδοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προτείνει πέντε κανόνες που δύναται να είναι αποδοτικοί

ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ 20 Οκτ 2025 | 20:25

Δημοσκόπηση Marc: Δεύτερος καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Τσίπρας, πίσω από Μητσοτάκη - Κάτω από 10 μονάδες η διαφορά τους

Ακρίβεια, Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ τα τρία βασικά προβλήματα για την κυβέρνηση στη δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του ANT1

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ 20 Οκτ 2025 | 18:29

Μητσοτάκης στη Σύνοδο MED9: "Οι μελλοντικές απειλές μπορεί να μην προέρχονται από την Ανατολή αλλά από το Νότο"

"Νομίζω ότι είμαστε ενωμένοι για να διασφαλίσουμε ότι τα σύνορα της Ευρώπης προστατεύονται εξίσου", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 19 Οκτ 2025 | 10:49

Μητσοτάκης: Κραυγαλέο fake news της αντιπολίτευσης, η δήθεν γενικευμένη επιβολή 13ωρης εργασίας

"Το πολύ έως τρεις ημέρες τον μήνα, απαιτείται υποχρεωτικά η συναίνεση του εργαζόμενου και η άρνησή του δεν μπορεί να οδηγήσει σε απόλυση", αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το 13ωρο

ΣΕ ΠΕΝΤΕΛΗ - ΜΕΛΙΣΣΙΑ 18 Οκτ 2025 | 13:27

Μητσοτάκης: "Προσπαθούμε κάθε μέρα για μέτρα στήριξης των νοικοκυριών στο μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας"

Εξαγγέλλουμε μέτρα μέσα από μειώσεις φόρων και αυξήσεις επενδύσεων όταν οι πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες κόβουν επιδόματα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 18 Οκτ 2025 | 08:37

Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Βενιζέλου - Γιατί λέει ότι η χώρα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πάντως πως είναι "απορίας άξιον να τίθεται ζήτημα κυβερνησιμότητας σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει ισχυροποιηθεί σε όλα τα επίπεδα, εθνικά, και οικονομικά"

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 17 Οκτ 2025 | 18:29

Στην Πεντέλη και τα Μελίσσια το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συνομιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες των δύο περιοχών των Βορείων Προαστίων

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 17 Οκτ 2025 | 14:14

Η απάντηση Μητσοτάκη στον Καραμανλή για την κρίση των θεσμών: Μην τροφοδοτείτε την κρίση εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της περιφερειακής έδρας Περιστερίου του Πρωτοδικείου Αθηνών.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 19:17

Αλέξης Χαρίτσης στον Κυρ. Μητσοτάκη: Έχετε κάνει τους θεσμούς κουρελόχαρτο

Απάντησε στον πρωθυπουργό που κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υποβαθμίζουν τον θεσμό του Κοινοβουλίου με τις μεγάλες ομιλίες τους

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:49

Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ως κυβέρνηση δεν αναγνωρίσατε το κράτος Παλαιστίνης; Σας άφησε στα κρύα του λουτρού ο Τσίπρας

"Αφού ήσασταν φιλοπαλαιστίνιοι γιατί επί τέσσερα χρόνια δεν το αναγνωρίσατε;", είπε για την Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο

ΣΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ 16 Οκτ 2025 | 18:22

Μητσοτάκης: "Πολύ καλά νέα στο μέτωπο των τιμών - Στο 1,10 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο φέτος από 1,37 το 2023"

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που οριστικοποιήθηκε σήμερα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 16 Οκτ 2025 | 16:30

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: "Θα πιάνατε τον Τραμπ από το πέτο και θα του λέγατε go back;" [βίντεο]

"Μπορεί το στυλ του προέδρου Τραμπ να ξενίζει, αλλά να είστε προσεκτικός, κύριε Ανδρουλάκη, είναι εκλεγμένος πρόεδρος και οι ΗΠΑ είναι στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας", ανέφερε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 13:28

Το καρφί Μητσοτάκη σε Φάμελλο για Τσίπρα: "Διακρίνω μια νευρικότητα, μάλλον οφείλεται στους απόντες"

Ο πρωθυπουργός απάντησε με αιχμές στις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ 16 Οκτ 2025 | 13:20

Συμφωνία για την Ιερά Μονή του Σινά ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο - Δεν αλλάζει το καθεστώς, ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η συμφωνία διασφαλίζει τον αναλλοίωτο χαρακτήρα της Μονής του Σινά.

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 11:20

Μητσοτάκης στη Βουλή: "Τα ήρεμα νερά αποδίδουν, συνιστώ μεγαλύτερη ψυχραιμία στους ψευδοπατριώτες"

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ενεργή διπλωματία δεν μπορεί να συγχέεται με την επαναστατική γυμναστική.

ΣΤΙΣ 11 16 Οκτ 2025 | 08:15

Συζήτηση αρχηγών στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική - Τι θα πει ο Μητσοτάκης για Τουρκία και Μεσανατολικό

Στη Βουλή θα μιλήσει σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 07:12

H κοινή εμφάνιση Καραμανλή - Σαμαρά και τα πυρά με αποδέκτη τον Μητσοτάκη: Κίνδυνος "θεσμικής κρίσης"

Ο Κώστας Καραμανλής είχε μία θερμή χειραψία με τον Αντώνη Σαμαρά, στα αυτιά του οποίου όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του ήχησαν ως απολύτως ορθά.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 15 Οκτ 2025 | 19:02

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ζελένσκι για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, ενόψει και της επικείμενης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 23 και 24 Οκτωβρίου

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 14 Οκτ 2025 | 07:20

Γιατί ο Μητσοτάκης θέλει να "καθαρίσει" το Σύνταγμα - Η στόχευση στους "νοικοκυραίους"

Το Μέγαρο Μαξίμου είχε γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών για την κατάσταση που επικρατούσε στον χώρο εδώ και πολλές ημέρες., όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ 13 Οκτ 2025 | 22:54

"Ειρήνη": Η ανάρτηση Μητσοτάκη για τη συμφωνία στη Γάζα στην Αίγυπτο [βίντεο]

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποδέχτηκε τους ηγέτες έλαβαν μέρος, μεταξύ των οποίων και τον Έλληνα πρωθυπουργό

13 Οκτ 2025 | 19:47

Κωνσταντοπούλου για Άγνωστο Στρατιώτη: Θυσιάστηκαν άνθρωποι απλοί, είχαν ψυχή, αυτό που λείπει από τον Μητσοτάκη

Την προαναγγελία του πρωθυπουργού ότι η προστασία του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη περνά στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΓΕΤΩΝ 13 Οκτ 2025 | 19:37

Η χειραψία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ στην Αίγυπτο [βίντεο]

Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται ανάμεσα στους ηγέτες που δίνουν το "παρών" στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου

ΣΤΟ POLITIA TENNIS CLUB 13 Οκτ 2025 | 13:45

Μαρέβα Μητσοτάκη: Με μπλε δημιουργία και chic πέδιλα στον γάμο της κόρης του Γεράσιμου Γιακουμάτου

Η Μαρέβα Μητσοτάκη εντυπωσίασε με το στιλ της στο γάμο της Εβίνας Γιακουμάτου και του Ελπιδοφόρου Παπανικολόπουλου - Το ζευγάρι πάντρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 13 Οκτ 2025 | 12:17

Ανδρουλάκης: Τραμπικό πυροτέχνημα Μητσοτάκη για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με σκοπό να διχάσει

"Γελάει ο κόσμος όταν ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα ενισχύσει τη δικαιοσύνη και την ποιότητα δημοκρατίας", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 13 Οκτ 2025 | 10:44

Μητσοτάκης σε Τασούλα για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: Η αντιπολίτευση κάνει επαναστατική γυμναστική

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Τασούλα συνάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής στο Σαρμ Ελ Σέιχ για την ειρήνευση στη Γάζα.

ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ 13 Οκτ 2025 | 07:20

"Τραμποποίηση": Αντιδράσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στις εκδηλώσεις στον Άγνωστο Στρατιώτη

Η απόφαση της κυβέρνησης έχει ξεσηκώσει θύελλες από την αντιπολίτευση η οποία μιλάει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για παρέμβαση στου στρατού, τραμποποίηση και καθεστωτικές συμπεριφορές.

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 12 Οκτ 2025 | 20:08

Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για τον Άγνωστο Στρατιώτη: "Θυμωμένος και αγχωμένος από την δικαίωση του Πάνου Ρούτσι"

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, καταγγέλλει τον πρωθυπουργό ότι με τη δήλωσή του "ακόμη και η πιο μικρή ελπίδα για δημοκρατία στη χώρα μας έσβησε"

ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 12 Οκτ 2025 | 18:30

Ρούτσης για Μητσοτάκη: Η δήλωση του πρωθυπουργού είναι βαθιά αλαζονική και προσβλητική

Ο πατέρας του Ντένις που έχασε τη ζωή του στην τραγωδία των Τεμπών σχολιάζει τη δήλωση του πρωθυπουργού για το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη