Κυρ. Μητσοτάκης: «Ταυτότητα» της νέας κυβέρνησης το φορολογικό

Νομοσχέδιο «ταυτότητα» χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

kur-mitsotakis-tautotita-tis-neas-kubernisis-to-forologiko
|
SHARE THIS
0
SHARES

Νομοσχέδιο «ταυτότητα» χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Από το βήμα ο πρωθυπουργός ανέφερε πως το φορολογικό νομοσχέδιο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η ταυτότητα της νέας κυβέρνησης «διότι ανταποκρίνεται στις προεκλογικές μας υποσχέσεις και έχει κοινωνικό πρόσημο».

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι αποτελεί ένα από τα τρία νομοσχέδια της κυβέρνησης που θα ψηφιστούν έως τις 9 Αυγούστου και ένα από τα εννέα που θα ψηφιστούν στο πρώτο τετράμηνο και θα αναδείξουν την πολιτική «πυξίδα» τη κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό έδωσε μια πρώτη «γεύση» της κύριας φορολογικής μεταρρύθμισης που πρόκειται να φέρει η κυβέρνηση στο προσεχές διάστημα η οποία θα περιλαμβάνει σωρεία παρεμβάσεων υπέρ των πολιτών αλλά και προς την κατεύθυνσης ανάπτυξης της οικονομίας «θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά μέχρι να πάμε τη χώρα ψηλά» δήλωσε.

Ο αρχηγός της κυβέρνησης μίλησε για αλλαγή του κλίματος επικαλούμενος και τη βελτίωση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος που από τα τελευταία στοιχεία προκύπτει ότι τον Ιούλιο αυξήθηκε κατά 4,3 μονάδες σε σχέση με τον Ιούνιο και βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2008. Εκτίμησε μάλιστα ότι μπορούμε να πετύχουμε ανάπτυξη της τάξης του 3%-4%.

Σε ότι αφορά το φορολογικό νομοσχέδιο είπε ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ οδηγεί στην αναγέννηση της μεσαίας τάξης στην αναζωογόνηση της αγοράς ακινήτων και κατά συνέπεια στην μεγέθυνση του εθνικού προιόντος για να οδηγηθούμε σε μεγαλύτερο εισόδημα για όλους τους Έλληνες.

Για τις 120 δόσεις δήλωσε ότι χαλαρώνει η θηλιά στους οφειλέτες αφού ξεπαγώνουν οι κατασχεμένοι λογαριασμοί και δίνεται έτσι μια δεύτερη ευκαιρία στους επαγγελματίες.

 

Φωτο: Eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook