Follow us

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αναγκαία η κατάργηση του ΟΠΕΚΕΠΕ - Oι γόρδιοι δεσμοί κόβονται αν δεν λύνονται

"Αναγκαία απόφαση" χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την κατάργηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και την απορρόφηση των αρμοδιοτήτων και του προσωπικού του από την ΑΑΔΕ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Το υφιστάμενο σύστημα έχει επιτρέψει κακές πρακτικές, καθυστερήσεις και φαινόμενα καταστρατήγησης" τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπηση αναφερόμενος στην μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, χαρακτηρίζοντας τη "αναγκαία απόφαση".

"Το υφιστάμενο σύστημα έχει επιτρέψει κακές πρακτικές, καθυστερήσεις και φαινόμενα καταστρατήγησης, όπως αποδεικνύεται, που δεν τιμούν κανέναν. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι παρά τις προσπάθειές μας, οι παθογένειες αυτές δεν αντιμετωπίστηκαν. Δεν θα κλείσουμε τα μάτια όμως στο πρόβλημα. Όπως είπα και στο Υπουργικό Συμβούλιο, οι γόρδιοι δεσμοί αν δεν λύνονται, κόβονται", τονίζει ο πρωθυπουργός.

Η ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ θα έχει ολοκληρωθεί έως το δεύτερο εξάμηνο του 2026. "Όσο διαρκέσει αυτή η μετάβαση, δεν θα υπάρξει κανένα θέμα ως προς την καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων. Παράλληλα, η κυβέρνηση συνεργάζεται πλήρως με τις ευρωπαϊκές αρχές για τη διερεύνηση της υπόθεσης με τις παράνομες εισπράξεις κοινοτικών κονδυλίων από επιτήδειους. Το οφείλουμε στους αγρότες που παλεύουν με συνέπεια. Το οφείλουμε στη χώρα", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται και στις Πανελλαδικές εξετάσεις που έχουν ξεκινήσει καθώς και στον Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας ασθενών που ενεργοποιήθηκε από την περασμένη Δευτέρα.

Αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης και στην ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού σε επίπεδο πολιτικής προστασίας.

Διαβάστε Επίσης

Αναλυτικά η ανάρτησή του

"Καλημέρα και καλό μήνα! Πρώτη ανασκόπηση του Ιουνίου και θα ξεκινήσω ευχόμενος από καρδιάς στους υποψήφιους και τις υποψήφιες των πανελλαδικών εξετάσεων να δουν τους κόπους τους να δικαιώνονται. Να θυμάστε: αυτή η δοκιμασία δεν καθορίζει τα πάντα. Θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες στη ζωή για να γίνετε αυτό που πραγματικά ονειρεύεστε. Συγκέντρωση, ψυχραιμία και εμπιστοσύνη στον εαυτό σας.

Υπάρχουν εβδομάδες που κάτι ξεχωρίζει έντονα στην επικαιρότητα και άλλες όχι. Αυτή η εβδομάδα ξεχώρισε από τη λήψη μιας αναγκαίας απόφασης: την κατάργηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και την απορρόφηση των αρμοδιοτήτων και του προσωπικού του από την ΑΑΔΕ, με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου, διαφανούς και λειτουργικού συστήματος αγροτικών πληρωμών και ενισχύσεων. Το υφιστάμενο σύστημα έχει επιτρέψει κακές πρακτικές, καθυστερήσεις και φαινόμενα καταστρατήγησης, όπως αποδεικνύεται, που δεν τιμούν κανέναν. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι παρά τις προσπάθειές μας, οι παθογένειες αυτές δεν αντιμετωπίστηκαν. Δεν θα κλείσουμε τα μάτια όμως στο πρόβλημα. Όπως είπα και στο Υπουργικό Συμβούλιο, οι γόρδιοι δεσμοί αν δεν λύνονται, κόβονται.

Η επιλογή της ΑΑΔΕ δεν είναι τυχαία. Η ανεξαρτησία της Αρχής και οι σημαντικές επιτυχίες της στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση της διαφάνειας αποτελούν εχέγγυα για τη διαχείριση αυτού του κρίσιμου κομματιού του πρωτογενούς τομέα. Η ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ θα έχει ολοκληρωθεί έως το δεύτερο εξάμηνο του 2026. Όσο διαρκέσει αυτή η μετάβαση, δεν θα υπάρξει κανένα θέμα ως προς την καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων. Παράλληλα, η κυβέρνηση συνεργάζεται πλήρως με τις ευρωπαϊκές αρχές για τη διερεύνηση της υπόθεσης με τις παράνομες εισπράξεις κοινοτικών κονδυλίων από επιτήδειους. Το οφείλουμε στους αγρότες που παλεύουν με συνέπεια. Το οφείλουμε στη χώρα.

Τομή συνιστά και η νέα διάταξη δυνάμεων στη διαρκή μάχη που δίνουμε για την προστασία των καταναλωτών και των εισοδημάτων τους. Δρομολογούμε νέες ρυθμίσεις, όπως η θέσπιση ειδικής σήμανσης σε προϊόντα που μειώνονται σε μέγεθος χωρίς αντίστοιχη μείωση τιμής, η λειτουργία λαϊκών αγορών αποκλειστικά για παραγωγούς, καθώς και η ψηφιακή αναβάθμιση της εφαρμογής e-katanalotis με ενημερώσεις για τα φθηνότερα προϊόντα και τους πιο ανταγωνιστικούς λιανοπωλητές. Ταυτόχρονα, προχωράμε στην ίδρυση μιας νέας Εθνικής Αρχής, η οποία θα εποπτεύει την αγορά και θα λειτουργεί παράλληλα με την Αρχή Ανταγωνισμού. Η νέα αυτή Αρχή θα ελέγχει καταγγελίες -οι οποίες σύντομα θα μπορούν να γίνονται και από κινητά μέσω ειδικής εφαρμογής- θα επιβάλλει κυρώσεις και θα προχωρά σε εξωδικαστική επίλυση διαφορών, ενισχύοντας στην πράξη την προστασία του καταναλωτή. Αναγνωρίζω ότι, παρά τα αναχώματα κατά της ακρίβειας που έχουμε δημιουργήσει, η ακρίβεια συνεχίζει να πολιορκεί τα εισοδήματα. Η μάχη δεν έχει λήξει, γι’ αυτό ενισχύουμε τους θεσμούς και τα εργαλεία μας.

Συνεχίζω με την καθολική πρόσβαση πλέον όλων των γιατρών στον Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας ασθενών που ενεργοποιήθηκε από την περασμένη Δευτέρα. Μέσω αυτού, ο γιατρός μπορεί εύκολα και γρήγορα να βλέπει το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς -διαγνώσεις, συνταγογραφήσεις, εξετάσεις, θεραπείες- αποκτώντας μια πλήρη εικόνα που ενισχύει και τη συνέχεια και την ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας. Επιπλέον, το κράτος αποκτά για πρώτη φορά μια εθνική βάση αναφοράς με δεδομένα υγείας του πληθυσμού. Ο Ηλεκτρονικός Φάκελος θα εμπλουτίζεται σταδιακά με νέες υπηρεσίες, ανάλογα με τις ανάγκες του ΕΣΥ και τις τεχνολογικές δυνατότητες.

Διαβάστε Επίσης

Σημαντική προσθήκη στα ψηφιακά εργαλεία εξυπηρέτησης των πολιτών είναι και η νέα πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας, μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να κλείνουν δωρεάν το πρώτο τους ραντεβού σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Για πρώτη φορά χαρτογραφούνται και συγκεντρώνονται σε ένα σημείο οι περισσότερες από 200 δομές σε όλη τη χώρα, όπως τα Κέντρα Ημέρας, τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας, τα Κοινοτικά Κέντρα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, οι Κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας και οι Μονάδες Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση. Η εφαρμογή "First Intake" κάνει πιο εύκολη και ασφαλή την αναζήτηση υποστήριξης για την ψυχική υγεία. Είναι ένα σημαντικό βήμα προς ένα σύγχρονο και πιο ανθρώπινο σύστημα, που δίνει έμφαση στην πρόληψη, την έγκαιρη φροντίδα και την ισότιμη πρόσβαση για όλους.

Ακόμα μια μεγάλη είδηση στον χώρο της υγείας αποτελεί η Νέα Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς, 3η κατά σειρά μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η οποία θα ανεγερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, δωρεά της Μαριάννας Λάτση. Η Μονάδα θα εξυπηρετεί τη Δυτική Ελλάδα και θα διαθέτει 30 πολυθρόνες και 20 κλίνες για τις χημειοθεραπείες των ασθενών, πρότυπο Ρομποτικό Φαρμακείο και παράλληλα θα λειτουργεί ως κέντρο έρευνας και αριστείας για τη μελέτη του καρκίνου και νέων εξελιγμένων τύπων χημειοθεραπείας. Η Πολιτεία, πέρα από την ευγνωμοσύνη προς τη δωρήτρια, θα συμβάλει ενεργά ώστε η Μονάδα να είναι έτοιμη το 2027.

Όπως σίγουρα θα ξέρετε, όλοι και όλες έως σήμερα έχουμε τουλάχιστον 5 (!) διαφορετικούς αριθμούς ταυτοποίησης από το κράτος: ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Αστυνομικής Ταυτότητας, Μητρώου Πολιτών για τη ληξιαρχική και οικογενειακή μας κατάσταση, αλλά και διακριτή καρτέλα στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας του gov.gr. Και ακόμα και αν η μνήμη μας μας επιτρέπει να τους θυμόμαστε και τους 5 απ’ έξω, πόσες φορές δεν έχουν γίνει λανθασμένες καταχωρήσεις στις δημόσιες υπηρεσίες; Ερχόμαστε να τα αλλάξουμε όλα αυτά. Από μεθαύριο Τρίτη, κάθε φορολογικός κάτοικος της χώρας θα μπορεί να αποκτά τον προσωπικό του αριθμό, τον οποίο και θα χρησιμοποιεί ως μοναδικό αριθμό ταυτοποίησης για όλες τις συναλλαγές του με το Δημόσιο. Τόσο προσωπικός θα είναι ο αριθμός που θα μπορούμε να διαλέξουμε εμείς τα 2 πρώτα αλφαριθμητικά στοιχεία από τον 12ψήφιο νέο αριθμό -τα τελευταία 9 στοιχεία του οποίου είναι το ΑΦΜ μας- μέσω της πλατφόρμας myinfo.gov.gr. Όσοι δεν έχουν εκδώσει ακόμη τις νέες ταυτότητες, όταν το κάνουν θα δουν τυπωμένο τον προσωπικό τους αριθμό πάνω στη νέα ταυτότητα. Όσοι τις αντικατέστησαν, θα μπορούν να κατεβάσουν τον δικό τους αριθμό από το gov.gr στο ψηφιακό τους πορτοφόλι. Πρόκειται για ακόμα μια μεταρρύθμιση που θα κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη.

Περνώ τώρα στις πολύ σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της ενεργειακής μας ασφάλειας. Ξεκίνησε επιτυχώς τη λειτουργία της η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα, αυτή τη φορά μέσω Αττικής -η πρώτη ήταν μέσω Πελοποννήσου. Έτσι λοιπόν, το νησί απαλλάσσεται οριστικά από τους ρυπογόνους τοπικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με πετρέλαιο, περνώντας σε μια νέα εποχή καθαρής και φθηνότερης ενέργειας. Η απόσυρσή τους σημαίνει και σημαντική οικονομική ελάφρυνση για τους καταναλωτές όλης της χώρας: οι χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας στους λογαριασμούς ρεύματος αναμένεται να μειωθούν κατά 300 εκ. ευρώ, ενώ σε συνδυασμό με τη διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου, η εξοικονόμηση αναμένεται να φτάσει τα 550 εκ. ευρώ ετησίως.

Η δεύτερη ενεργειακή είδηση αφορά την υλοποίηση μιας από τις μεγαλύτερες ενεργειακές επενδύσεις στην Ελλάδα, συνολικού ύψους 600 εκ. ευρώ. Πρόκειται για τη δημιουργία μιας υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο, καθαρής ισχύος 792 MW, στη Βιομηχανική Περιοχή Λάρισας. Το έργο υλοποιείται από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε και τις εταιρείες ΛΑΡΙΣΑ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ Α.Ε., Clavenia Ltd, EUSIF Larissa Α.Ε. και Volton Α.Ε.. Όλες οι απαιτούμενες άδειες έχουν ήδη εξασφαλιστεί και το έργο ξεκινά άμεσα. Με την ολοκλήρωσή της, η νέα μονάδα θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, θα συμβάλει σε πιο καθαρή και αποδοτική παραγωγή ρεύματος και θα αναβαθμίσει τη θέση της Θεσσαλίας στον εθνικό ενεργειακό χάρτη.

Μένοντας στην περιφέρεια, η Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη συνεχίζεται με τη Δυτική Μακεδονία. Η Κοζάνη και η Φλώρινα επιταχύνουν τον βηματισμό τους για την επόμενη μέρα, καθώς προχωρά η υλοποίηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, με σημαντικές ενισχύσεις σε επιχειρήσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή. Για την απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεθέρμανσης αποφασίστηκε το πλαίσιο των επόμενων βημάτων για την επίλυση όλων των ζητημάτων. Στο πεδίο των υποδομών, προχωρούν σημαντικά αρδευτικά έργα: τα φράγματα Πολυφύτου και Τριανταφυλλιάς, καθώς και τα αρδευτικά δίκτυα Τριανταφυλλιάς. Το σχέδιο της ΔΕΗ για την Κοζάνη περιλαμβάνει σημαντικές επενδύσεις, αλλά και πρόνοιες για τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης. Στη Φλώρινα ενισχύεται το Πανεπιστήμιο με την κατασκευή φοιτητικών εστιών 150 κλινών μέσω ΣΔΙΤ. Τέλος, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, προχωρά η ωρίμαση ειδικών παρεμβάσεων ανά δήμο, με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής.

Συνεχίζω με ένα εξαιρετικό παράδειγμα βέλτιστης αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου. Αναφέρομαι στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης να παραχωρήσει τη χρήση 15 ακινήτων του ΤΑΧΔΙΚ σε δεκατρείς Δήμους και σε δύο Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας. Τα ακίνητα αυτά, στα οποία μέχρι πρόσφατα στεγάζονταν Ειρηνοδικεία που καταργήθηκαν στο πλαίσιο του Νέου Δικαστικού Χάρτη, αποκτούν ξανά ζωή μέσα από κοινωφελείς χρήσεις που καλύπτουν ουσιαστικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως για παράδειγμα στεγαστικές, ενώ παράλληλα αξιοποιείται και συντηρείται δημόσια ακίνητη περιουσία, συχνά με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία. Είναι μια win-win κίνηση που δείχνει τον δρόμο και σε άλλα Υπουργεία: να μην αφήνουν αδρανή ακίνητα, αλλά να τα παραχωρούν στην κοινωνία με τρόπο ουσιαστικό και δημιουργικό.

Μια αλλαγή που αφορά χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα ξεκινά από τα ΕΛΤΑ, στο πλαίσιο της στρατηγικής αναδιάρθρωσης και ανάπτυξής τους. Σε συνεργασία με την Alpha Bank, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ενισχύουν τον ρόλο τους παρέχοντας τραπεζικές υπηρεσίες μέσα από τα 1.100 σημεία εξυπηρέτησής τους. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι εντός του 2025, περίπου 1,1 εκ. πολίτες τόσο σε αστικές όσο και αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές, θα αποκτήσουν εύκολη, φυσική πρόσβαση και σε τραπεζικές υπηρεσίες. Η συνεργασία των ΕΛΤΑ με μια από τις συστημικές ελληνικές τράπεζες, επιβεβαιώνει τη μετατροπή τους από άλλοτε προβληματική επιχείρηση σε σύγχρονη εταιρία που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.

Καθώς ημερολογιακά μπαίνουμε στο καλοκαίρι -που ελπίζουμε να κυλήσει με φυσιολογικές θερμοκρασίες και όσο το δυνατόν λιγότερες φωτιές- έχουμε φροντίσει φέτος να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον κρατικό μηχανισμό, τόσο σε ανθρώπους όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή. Επιταχύνεται και απλουστεύεται η διαδικασία πρόσληψης πυροσβεστικού προσωπικού ειδικών καθηκόντων, όπως πιλότων, τεχνικών και μηχανικών για τα νέα πτητικά μέσα που θα παραλάβουμε στο πλαίσιο του προγράμματος "ΑΙΓΙΣ". Παράλληλα, προχωρά η θεσμοθέτηση νέας κατηγορίας πυροσβεστικού προσωπικού με την ονομασία "Πυροσβέστες Γενικών Καθηκόντων Επί Θητεία", οι οποίοι προσλαμβάνονται για επτά χρόνια με σχέση δημοσίου δικαίου, με αντικειμενικά κριτήρια, χωρίς γραπτές εξετάσεις. Το νομοσχέδιο είναι σε διαβούλευση και σύντομα θα πάρει τον δρόμο για τη Βουλή.

Το προτελευταίο θέμα της ανασκόπησης έχει να κάνει με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με τον "Κούρο", ο οποίος πέτυχε τον στόχο του: να χαρτογραφήσει για πρώτη φορά τον ελληνικό αθλητισμό, επαγγελματικό και ερασιτεχνικό. Μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα e-kouros II, γνωρίζουμε σήμερα ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 63 Ομοσπονδίες με 163 διαφορετικά αθλήματα, 6.374 ενεργά σωματεία, 453.337 αθλητές και 18.143 προπονητές -κάτι που πριν δεν το γνώριζε κανείς. Πολύ ενθαρρυντικό είναι και το γεγονός ότι το 2024 καταγράφηκε αύξηση σε αριθμό αθλητών και προπονητών σε σύγκριση με το 2023, αλλά και αύξηση των γυναικών αθλητριών. Επιπλέον, γνωρίζουμε ποιες είναι οι κορυφαίες σε προτίμηση αθλητικές δραστηριότητες ανά περιφέρεια και νομό και έτσι μπορούμε να κατευθύνουμε τις επενδύσεις μας σε αθλητικούς χώρους με βάση τις προτιμήσεις κάθε τοπικής κοινωνίας. Ό,τι δεν μετριέται δεν μπορεί να αξιολογηθεί, ούτε και να βελτιωθεί. Και επιτέλους, κάνουμε ένα "νοικοκύρεμα" και στον χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού που μας ενώνει όλους προσφέροντας καλύτερη ποιότητα ζωής. Τα στοιχεία είναι στη διάθεση κάθε πολίτη. Κι όπως έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας "νους υγιής εν σώματι υγιεί".

Και πολύ σύντομα μια ακόμα καλή αθλητική εξέλιξη: υπογράφηκε η σύμβαση για την αποκατάσταση του στεγάστρου στο Στάδιο και το Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ από την ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ. Πρόκειται για ένα τεχνικά απαιτητικό έργο υψηλών προδιαγραφών που θα ολοκληρωθεί σε 14 μήνες, με μια καινοτόμο μεθοδολογία επισκευής χωρίς να χρειαστεί διακοπή της λειτουργίας των εγκαταστάσεων. Οι πόροι ύψους 61,3 εκ. ευρώ προέρχονται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0".

Άφησα για το τέλος δύο ξεχωριστές ειδήσεις που δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει αναδειχθεί πλέον σε έναν σημαντικό τουριστικό και επενδυτικό προορισμό με ισχυρή διεθνή φωνή. Η πρώτη αφορά τη διάκριση του πρώην Υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, στη δεύτερη θέση για την ανάληψη του ρόλου του Γενικού Γραμματέα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού μεταξύ 4 υποψήφιων. Παρότι για λίγες μόνο ψήφους δεν κατέκτησε την πρωτιά, η υποψηφιότητά του ανέδειξε το κύρος της χώρας μας στον διεθνή τουριστικό χάρτη και τη δυνατότητά μας να διαμορφώνουμε συμμαχίες και πολιτικές για ένα πιο βιώσιμο τουριστικό προϊόν. Η δεύτερη θετική είδηση αφορά την ψήφο εμπιστοσύνης της ιταλικής τράπεζας Unicredit, μιας από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες, στην ελληνική Alpha Bank με την απόκτηση πρόσθετου μετοχικού κεφαλαίου που πλέον αγγίζει το 20%. Η ευστάθεια και η ελκυστικότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος σε ξένους επενδυτες είναι δείκτης υγείας για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας και οιωνός για ακόμη καλύτερες μέρες για όλους μας.

Κλείνω την ανασκόπηση με μια… βόλτα στην Ακρόπολη. Από σήμερα οι επισκέπτες της μπορούν να απολαμβάνουν μια ξεχωριστή διαδρομή στη Βόρεια Κλιτύ του Ιερού Βράχου, που για πολλά χρόνια δεν ήταν προσβάσιμη στο κοινό. Κατά μήκος της υπάρχουν μερικά από τα σημαντικότερα μνημεία της Ακρόπολης, η Κλεψύδρα, τα Ιερά Σπήλαια, η απόληξη της Παναθηναϊκής Οδού και το Ιερό της Αφροδίτης και του Έρωτα. Επίσης από σήμερα λειτουργεί το νέο καλαίσθητο πωλητήριο του αρχαιολογικού χώρου, που κατασκεύασε ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων. Σας προτείνω, όσο ακόμα δεν έχουμε τόσο υψηλές θερμοκρασίες, να την επισκεφθείτε.

Η σημερινή ανασκόπηση ξέφυγε λίγο. Είχα πει ότι θα είμαι πιο σύντομος, αλλά τελικά ήταν μια βδομάδα που είχα πολλά να πω -και να σκεφτείτε, δεν χώρεσαν όλα. Αν φτάσατε ως εδώ, σας ευχαριστώ. Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα -υπόσχομαι να είμαι πιο σύντομος, ή τουλάχιστον να προσπαθήσω. Καλή Κυριακή σε όλες και σε όλους!"

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Θαλασσινοί μεζέδες και αβίαστο κέφι: Τι ακριβώς παίζει στο Sea You, στο Κολωνάκι

Το Sea You έχει στα ατού της το μπλέξιμο της κεφάτης του διάθεσης με τη σπαρταριστή του πρώτη ύλη από τη Χαλκίδα, χρειάζεται όμως κάποια πραγματάκια ακόμη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 07 Ιαν 2026 | 14:25

Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός επενδύει στην πόλωση, χωρίς διάθεση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της παραγωγής

Κριτική προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ Η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ 07 Ιαν 2026 | 08:40

Σημείο μηδέν για κυβέρνηση και αγροτικά μπλόκα - Οι προσδοκίες του Μαξίμου και όλα τα σενάρια

Αμέσως μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και την εξειδίκευση των παρεμβάσεων, το "μπαλάκι" θα περάσει και πάλι στην πλευρά των μπλόκων

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ 06 Ιαν 2026 | 19:29

Μητσοτάκης από το Παρίσι: Η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως την κοινή δήλωση για τη Γροιλανδία

"Δεν θα στείλουμε στρατιώτες στην Ουκρανία, θα συνδράμουμε με άλλους τρόπους", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ 06 Ιαν 2026 | 10:50

Μήνυμα Μητσοτάκη για τα Θεοφάνια: "Με σιγουριά, σχέδιο και προσπάθεια, τα καλύτερα είναι μπροστά μας"

"Στο ξεκίνημα του 2026, συνεπώς, χωρίς ν' αρνούμαστε τις δυσκολίες, μπορούμε να αισιοδοξούμε. Αρκεί να είμαστε ενωμένοι", τονίζει ο πρωθυπουργός.

ΣΗΜΕΡΑ 06 Ιαν 2026 | 09:27

Στο Παρίσι ο Μητσοτάκης για τη σύνοδο της "Συμμαχίας των Προθύμων" -Συμμετέχουν 35 ηγέτες για τη στήριξη της Ουκρανίας

Είκοσι επτά ηγέτες κρατών ή κυβερνήσεων, κυρίως από την Ευρώπη, αναμένονται στη γαλλική πρωτεύουσα για αυτήν τη νέα σύνοδο όπου θα εκπροσωπηθούν συνολικά 35 χώρες.

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ 05 Ιαν 2026 | 15:05

Η πρώτη δημοσκόπηση του 2026: Δημοφιλέστερο πολιτικό πρόσωπο η Μαρία Καρυστιανού, ακολουθεί η Ζωή

Η Νέα Δημοκρατία, στην πρώτη δημοσκόπηση για τη νέα χρονιά, προηγείται μεν στην πρόθεση ψήφου, αλλά έχει απώλειες

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 05 Ιαν 2026 | 13:02

Καιρίδης για Βενεζουέλα: Ο πρωθυπουργός προφανώς αναγνωρίζει ότι υπάρχει ζήτημα νομιμότητας

"Από εκεί και πέρα, αποφασίζει ο πρωθυπουργός να προτάξει το ζήτημα της σύλληψης ενός στυγνού δικτάτορα, ο οποίος βύθισε τη Βενεζουέλα σε μία καταστροφή", δήλωσε ο κ. Καιρίδης.

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ 05 Ιαν 2026 | 07:53

Σαφάρι της ΑΑΔΕ: Στόχος για 72.800 ελέγχους το 2026 – Ψάχνουν σε εισόδημα, ΦΠΑ και ακίνητα την τελευταία τριετία

Η ΔΕΟΣ και τα ψηφιακά μέσα που μπαίνουν στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 04 Ιαν 2026 | 20:03

Μητσοτάκης για Παπαδάκη: "Θλίψη για την ξαφνική απώλεια - Σφράγισε την ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα"

ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε την θλίψη του για τον θάνατου του αγαπημένου δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 04 Ιαν 2026 | 18:01

Ανδρουλάκης για Βενεζουέλα: H πολιτική αλλαγή σελίδας δεν έρχεται ποτέ με τα όπλα

Μαίνεται η κόντρα ΠΑΣΟΚ - Κυβέρνησης σε σχέση με το ζήτημα της Βενεζουέλας.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 04 Ιαν 2026 | 16:45

Πυρά Σαμαρά σε Μητσοτάκη για τη Βενεζουέλα: Το Διεθνές Δίκαιο δεν είναι επιλεκτικό - Μας το θυμίζει η Κύπρος

"Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να γνωρίζει ότι οι αρχές του διεθνούς δικαίου δεν είναι επιλεκτικές", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς

ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ TIKTOK 04 Ιαν 2026 | 16:35

Επιχείρηση "Τα καμάκια": Γνωστός dating coach κατηγορείται για φοροδιαφυγή άνω των 300.000 ευρώ

Ο φορολογικός έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη και επεκτείνεται στη συνολική δραστηριότητα του συγκεκριμένου προσώπου σε βάθος πενταετίας

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 04 Ιαν 2026 | 14:44

ΝΔ: "Σοβαρή και υπεύθυνη στάση" προς τη Βενεζουέλα - Δριμύ κατηγορώ από το ΠΑΣΟΚ

Πυρ ομαδόν από την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση Μητσοτάκη

ΥΠΟΠΤΕΣ ΛΗΨΕΙΣ 04 Ιαν 2026 | 08:13

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τρεις "οικογένειες" είχαν στήσει κανονική βιομηχανία για να εισπράτουν παράνομες επιδοτήσεις

Υποπτες λήψεις επιδοτήσεων από τουλάχιστον δέκα παραγωγούς σε όλη τη χώρα

"ΒΑΝΑΥΣΗ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ" 03 Ιαν 2026 | 22:40

Μητσοτάκης για Βενεζουέλα: "Δεν είναι η στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών"

Ιδιαίτερη έμφαση ο πρωθυπουργός δίνει στην ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στη Βενεζουέλα

ΠΑΡΩΝ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 03 Ιαν 2026 | 09:06

Συνάντηση της Συμμαχίας των Προθύμων για το ουκρανικό την Τρίτη στο Παρίσι

Τη συνάντηση συγκαλεί ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

ΧΑΛΑΡΗ ΕΞΟΔΟΣ 03 Ιαν 2026 | 08:58

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πήγε να δει τον "Καποδίστρια" του Γιάννη Σμαραγδή παρέα με τον γιο του [Εικόνα]

Ο πρωθυπουργός, πήγε στον Κινηματογράφο "Αθήναιον", όπου μαζί με τον γιο του παρακολούθησε την ταινία του Γιάννη Σμαραγδή "Καποδίστριας"

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 02 Ιαν 2026 | 19:19

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχονται νέες συλλήψεις στο Ηράκλειο Κρήτης - Στο "κάδρο" δέκα άτομα για 400 χιλ. ευρώ

Η σύλληψη των εν λόγω ατόμων για είσπραξη παράνομων επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ θεωρείται θέμα χρόνου

ΑΑΔΕ 02 Ιαν 2026 | 19:12
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ 02 Ιαν 2026 | 13:33

Mε εντυπωσιακό μονόπετρο της μητέρας του έκανε πρόταση γάμου ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στη Μαρία Σάκκαρη

Το ζευγάρι αναμένεται να επισφραγίσει τον έρωτά του το 2027 γεμίζοντας με περηφάνεια και συγκίνηση τα οικεία πρόσωπά του.

ΤΟ ΜΟΝΟΠΕΤΡΟ ΤΗΣ ΜΑΡΕΒΑΣ 01 Ιαν 2026 | 20:07

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης - Μαρία Σάκκαρη: Η αποκάλυψη του πρωθυπουργού για την πρόταση γάμου - "Πανέτοιμος" για παππούς

Ο πρωτοχρονιάτικος καφές του πρωθυπουργού με Τασούλα και Κακλαμάνη εβγάλε χαρμόσυνη είδηση: Ο γιος του έκανε πρόταση γάμου στη Μαρία Σάκκαρη.

ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕ Ο Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 01 Ιαν 2026 | 17:46

Μητσοτάκης: Πρωτοχρονιάτικη επίσκεψη στο Νοσοκομείο "Γεώργιος Γεννηματάς"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με ασθενείς και εργαζόμενους και αντάλλαξε ευχές στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γεώργιος Γεννηματάς".

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 01 Ιαν 2026 | 16:18

Σε ισχύ ο μειωμένος ΦΠΑ για ακόμη 19 νησιά – Τι ισχύει με παραδείγματα

Διευκρινήσεις από την ΑΑΔΕ σε σχέση με τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά και πώς θα εφαρμόζεται

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 01 Ιαν 2026 | 14:37

Μητσοτάκης: Τι ζήτησε για τις Ανεξάρτητες Αρχές απο τον Νικήτα Κακλαμάνη στον πρωτοχρονιάτικο καφέ

Ξανά στο τραπέζι η πρόθεση Μητσοτάκη να αναλάβει πρωτοβουλία συναίνεσης με το ΠΑΣΟΚ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ 31 Δεκ 2025 | 17:43

Μήνυμα Μητσοτάκη για το 2026: Εχουμε ακόμη πολλές παθογένειες να νικήσουμε - "Χωρίς μπλόκα κατά της κοινωνίας"

"Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και στους Έλληνες. Υγεία και ευτυχία σε κάθε σπιτικό και περισσότερη ευημερία σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλή χρονιά!"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 31 Δεκ 2025 | 13:55

Τέλος από την Πρωτοχρονιά ο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενσωματώνεται στην ΑΑΔΕ - Ποιες διευθύνσεις θα υπάρχουν

Το σύνολο των 624 υφιστάμενων οργανικών θέσεων του προσωπικού του ΟΠΕΚΕΠΕ μεταφέρεται στην ΑΑΔΕ.

ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ 31 Δεκ 2025 | 12:17

Ο Μητσοτάκης άκουσε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Μαξίμου μαζί με την κόρη του, Σοφία [εικόνες]

Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς άκουσε από την Ένωση Λιοσιωτών Ιλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου, το πρωί της Τετάρτης 31 Δεκεμβρίου.

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ 31 Δεκ 2025 | 08:22

Ανακατεύει την πολιτική τράπουλα η Καρυστιανού -Το άρθρο 86, η δίκη των Τεμπών και η "δύσκολη" Β. Ελλάδα

Η κ. Καρυστιανού ποτέ δεν έκρυψε ότι προέρχεται από συντηρητική οικογένεια, με τη δικηγόρο της και στενή της συνεργάτιδα, να έχει επιχειρήσει την είσοδό της στην πολιτική με τη Νίκη το 2023.

Ο «ΤΣΟΛΙΑΣ» ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑΣ» 30 Δεκ 2025 | 21:13

Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης: "Ο Άδωνις στο φέρνει στο πιάτο, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι για να κάνεις σάτιρα. Όπως η Ζωή"

Ο γνωστός "τσολιάς" της "Ελληνοφρένειας" μίλησε για την τηλεόραση, λέγοντας πως αποφεύγει να πηγαίνει στις εκπομπές

ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ 30 Δεκ 2025 | 15:07

Γιώργος Μπότας: Κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για τη διαρροή για τα χωράφια - "Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα"

Ο αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων ζητάει να αποδοθούν ποινικές ευθύνες για διαρροή των στοιχείων της έρευνας που διενεργείται για τον ίδιο

ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 30 Δεκ 2025 | 12:36

Μητσοτάκης και Αλαφούζος στον Βοτανικό: "Τον Μάιο του 2027 θα είναι έτοιμο το γήπεδο του Παναθηναϊκού"

O ιδιοκτήτης της "πράσινης" ΠΑΕ, ευχαρίστησε την κυβέρνηση κι όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την υλοποίηση ενός ονείρου δεκαετιών για τον Παναθηναϊκό.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ 30 Δεκ 2025 | 12:00

Ποια αγροτικά μπλόκα άνοιξαν από σήμερα, πού συνεχίζονται οι αποκλεισμοί - "Δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ", διαμηνύει η κυβέρνηση

Σε κρίσιμη καμπή οι αγροτικές κινητοποιήσεις ανά την επικράτεια - Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην πανελλαδική σύσκεψη του ερχόμενου Σαββάτου.

ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑΛΟΓΟ 30 Δεκ 2025 | 09:13

Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση με τα αγροτικά μπλόκα - Αυξάνεται η δυσφορία της κοινωνίας

Ουσιαστικά, τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κυβερνητική έδρα προσκαλείται να ισορροπήσει επάνω σε μία λεπτή γραμμή.

30 Δεκ 2025 | 06:46

Εκλεισε τα σενάρια του ανασχηματισμού ο Μητσοτάκης - Τι ζητάει από τους αγρότες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του συνέντευξη για τη χρονιά που φεύγει, διέψευσε τα σενάρια για αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο.

"ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ" 29 Δεκ 2025 | 23:19

"Οχι" του ΠΑΣΟΚ σε ραντεβού Ανδρουλάκη - Μητσοτάκη για τις ανεξάρτητες Αρχές: "Τα λέμε στη Διάσκεψη των Προέδρων"

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ στέλνουν το μήνυμα για διαφάνεια στη διαδικασία επιλογής των επικεφαλής ανεξάρτητων Αρχών

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΗΓΗ 29 Δεκ 2025 | 20:55

Πρόταση Μητσοτάκη για συνάντηση με Ανδρουλάκη - Για τον ορισμό προέδρων στις ανεξάρτητες Αρχές

Ο πρωθυπουργός θα καλέσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε συνάντηση συνεννόησης ώστε να οριστούν επιτέλους τα προεδρεία των Αρχών

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 29 Δεκ 2025 | 20:47

Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν διάλογο, στη λογική να μη σπάσει το μέτωπο

O Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την κυβερνητική θέση για εξεύρεση λύσης μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ 29 Δεκ 2025 | 17:59

ΑΑΔΕ: Αυτές είναι οι 10 ψηφιακές εφαρμογές για δηλώσεις και πληρωμές που κλείνουν Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Για μια σειρά διαδικασίες μέσω ΑΑΔΕ η πρόσβαση "κλείνει" και θα επανέλθει την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου

ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ 29 Δεκ 2025 | 08:24

Πώς ο αγροτοσυνδικαλιστής Μπότας πήρε 126.000 ευρώ για 17 "αόρατα" χωράφια - Τι αναφέρει το πόρισμα

Για 17 "αόρατα" αγροτεμάχια, που μίσθωνε ο αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων Γιώργος Μπότας, δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ 28 Δεκ 2025 | 13:16

Γιώργος Μπότας: Οι αγροτικές ενισχύσεις 126.000 ευρώ σε 5 χρόνια και τα 17 χωράφια "φαντάσματα"

Θέση για τα αγροτεμάχια "φαντάσματα" που νοικιάζει πήρε ο αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων λέγοντας ότι την ευθύνη την έχουν οι ιδιοκτήτες των χωραφιών

ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 27 Δεκ 2025 | 21:21

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του αγροτοσυνδικαλιστή Γιώργου Μπότα - Ελέγχεται για παράνομες επιδοτήσεις

Στο πλαίσιο των ερευνών από το ελληνικό FBI και την Οικονομική Αστυνομία για τις παράνομες εισπράξεις ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 27 Δεκ 2025 | 12:49

Μαλέλης: Πρόσωπο της χρονιάς η Μαρία Καρυστιανού, θα ταρακουνήσει το σύστημα ο Τσίπρας

"Το μεγάλο πρόβλημα της αντιπολίτευσης είναι ότι η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, παρά τα σκάνδαλα"

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 27 Δεκ 2025 | 12:09

Ο τσακωμός Βούλτεψη - Γιαννούλη on air και η αποχώρηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ [βίντεο]

Οι χειμερινές διακοπές του Κ. Μητσοτάκη εν μέσω αγροτικών μπλόκων, αποτέλεσαν το σημείο της αντιπαράθεσης μεταξύ του Χρ. Γιαννούλη και της Σ. Βούλτεψη

27 Δεκ 2025 | 11:27

Το αβέβαιο νέο έτος

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι προβλέψεις έχουν μια σειρά από προβλήματα, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα. Μεταξύ αυτών και το ότι σπανίως πέφτουν μέσα. Και αυτό ισχύει και για τις προβλέψεις που μοιάζουν αυτονόητες, όπως ότι από τις επόμενες εκλογές δε θα προκύψει κυβέρνηση και η χώρα θα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

ΟΙ 50 ΦΑΚΕΛΟΙ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ 25 Δεκ 2025 | 15:18

Έτσι εντόπισε η ΑΑΔΕ τα οικόπεδα… Χουντίνι - Οι ιδιοκτήτες τους είχαν λάβει επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της η ΑΑΔΕ συνδυάστηκαν με αυτά του ΟΠΕΚΕΠΕ και έβγαλαν... λαβράκια

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ 25 Δεκ 2025 | 14:18

Souvlaki, Frappe, Ouzaki: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έγινε ερώτηση σε χριστουγεννιάτικο κουίζ του Politico

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει πάρει ευρωπαϊκές διαστάσεις, όπως φαίνεται και από την επιλογή του Politico

ΑΑΔΕ 24 Δεκ 2025 | 16:40

Στον Εισαγγελέα αγρότες που έγραφαν και έσβηναν χωράφια από το Ε9 - Λίστα με 3.000 "ιδιοκτήτες" για επιδοτήσεις

Όπως ανακοινώθηκε από την ΑΑΔΕ, οι ελεγκτές της εξετάζουν 3.000 περιπτώσεις ιδιοκτητών αγροτικών εκτάσεων

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 24 Δεκ 2025 | 12:30

Με στολή Άγιου Βασίλη ο Πίνατ - Άστραψαν τα φλας των φωτορεπόρτερ [εικόνες]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άκουσε τα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Πίνατ ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης

ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ 24 Δεκ 2025 | 11:36

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων στον Πρωθυπουργό από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων άκουσε ο Κ.Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 24 Δεκ 2025 | 11:21

Συρεγγέλα: Ψευδείς ισχυρισμοί Κωνσταντοπούλου πως η Σεμερτζίδου εργαζόταν στο γραφείο μου – Θα προχωρήσω σε νομικές ενέργειες

"Πρόκειται για ψέμα", δήλωσε η κ. Συρεγγέλα, και πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει καν προσωπικά την κ. Σεμερτζίδου.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 24 Δεκ 2025 | 06:50

Μητσοτάκης: Καμία σκέψη για εκλογές το 2026 - Προτεραιότητα η μάχη με την ακρίβεια και την στέγαση

Η μάχη της ακρίβειας στο επίκεντρο του Μεγάρου Μαξίμου με το βλέμμα στις κάλπες

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 23 Δεκ 2025 | 23:31

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχεται δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και για άλλους Κρητικούς - Διαμαρτυρία έξω από την Περιφέρεια

Οι αρμόδιες Αρχές "ξεκοκαλίζουν" το αρχείο του ΟΠΕΚΕΠΕ και να "σκανάρουν" όλες τις περιπτώσεις που εμφανίζονται ως ύποπτες

ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΑΛΕΦΑΝΤΗ 23 Δεκ 2025 | 20:13

Περιοδικό "Σχεδία": Στήριξη Μητσοτάκη στην υποψηφιότητα της Αθήνας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων 2027

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ιδρυτή του περιοδικού δρόμου "Σχεδία", Χρήστο Αλεφάντη

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ 23 Δεκ 2025 | 15:33

Mega φορολοταρία ΑΑΔΕ για τα Χριστούγεννα: Δείτε αν κερδίσατε 100.000 ευρώ

Οι νικητές της φορολοταρίας θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, ενώ θα λάβουν και προσωπική ενημέρωση με μήνυμα στη θυρίδα τους

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 23 Δεκ 2025 | 14:34
ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 23 Δεκ 2025 | 13:45

Η πρόβλεψη Τσίπρα για Μητσοτάκη: "Δεν το βλέπω να έχει τρίτη τετραετία" - Το σχόλιο για όσους τους ασκεί κριτική

Με φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου συνομίλησε ο Α.Τσίπρας για το βιβλίο του αλλά και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 23 Δεκ 2025 | 11:42

Μητσοτάκης για αγρότες: Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς

"Η πολιτεία απάντησε με βάση τις αντοχές της οικονομίας στους αγρότες", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΠΕΚΕΠΕ 23 Δεκ 2025 | 11:33

Ανεστίδης: "Αρνείται κάθε εμπλοκή, βρίσκεται στην τράπεζα για να ενημερωθεί για τη δέσμευση", λέει ο δικηγόρος του [βίντεο]

Τι δηλώνει ο δικηγόρος του αγροτοσυνδικαλιστή για την υπόθεση των επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 23 Δεκ 2025 | 10:26

Ν. Ανδρουλάκης: Αγωνία της ΝΔ να παραμείνει στην εξουσία - Λειτουργεί με σκοτεινούς όρους [βίντεο]

"Επιθυμία μας είναι να κάνουν οι αγρότες Χριστούγεννα στο σπίτι τους με τις οικογένειές τους, αλλά το μαχαίρι και το πεπόνι είναι στα χέρια του πρωθυπουργού", δήλωσε ο Ν. Ανδρουλάκης

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11:00 23 Δεκ 2025 | 07:57

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη – Η ατζέντα

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΟΠΕΚΕΠΕ 23 Δεκ 2025 | 07:18

Κώστας Ανεστίδης: Τι οδήγησε στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του αγροτοσυνδικαλιστή – Τα ευρήματα της έρευνας

Στο μικροσκόπιο των αρχών ο αγροτοσυνδικαλιστής που την περίοδο 2019–2024 είχε λάβει ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ άνω των 122.000 ευρώ.

ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 23 Δεκ 2025 | 00:14

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε λειτουργία από την 23η Δεκεμβρίου η ψηφιακή εφαρμογή για τα αγροτεμάχια

Αφορά αγροτεμάχια μικρότερης ή ίσης των 20 στρεμμάτων που δεν διαθέτουν έγκυρο ΚΑΕΚ ή και ΑΤΑΚ

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ 22 Δεκ 2025 | 20:39

Τριμερής Ισραήλ - Ελλάδας - Κύπρου - Μήνυμα σε Τουρκία: "Οσοι φαντασιώνονται αυτοκρατορίες να το ξεχάσουν"

Οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Νετανιάχου - Χριστοδουλίδη - "Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σημαντικό παίκτη στα ενεργειακά στην ανατολική Μεσόγειο"

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ 22 Δεκ 2025 | 19:45

ΑΑΔΕ: 48ωρο λουκέτο και πρόστιμο 20.000 ευρώ σε νυχτερινό κλαμπ στον Κεραμεικό

Στην επιχείρηση επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ και σφραγίστηκε για 48 ώρες.

ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ 22 Δεκ 2025 | 19:10

Συνάντηση Μητσοτάκη - Νετανιάχου στο Ισραήλ: "Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις σχέσεις των δύο χωρών"

Οι κ. Μητσοτάκης και Νετανιάχου είχαν αρχικά κατ' ιδίαν συνάντηση, και στη συνέχεια διευρυμένη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 22 Δεκ 2025 | 19:10

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα σε Ανεστίδη και άλλους δύο αγρότες από την Κρήτη

Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για απάτη (κοινή και διακεκριμένη) σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ και ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ 22 Δεκ 2025 | 15:39

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Μαχμούντ Αμπάς: Η Ελλάδα έτοιμη να συμβάλει στην επόμενη ημέρα για τη Γάζα

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, εξέφρασε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ευγνωμοσύνη του προς την Ελλάδα

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Δεκ 2025 | 15:01

Μαρινάκης για μπλόκα αγροτών: Στις κινητοποιήσεις παρεισφρέουν και κάποιοι για τους οποίους το πάρτι τελείωσε

"Δεν υπάρχει τίποτα εκδικητικό" στην περίπτωση Ανεστίδη κατά τον Π.Μαρινάκη

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΟΔΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ 22 Δεκ 2025 | 14:47

Μαρία Καρυστιανού: 'Καρφιά" για το ακαταδίωκτο του Διοικητή της ΑΑΔΕ - "Ο κ. Πιτσιλής να απαντήσει στα ερωτήματα"

Η πρόεδρος του Συλλόγου των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη, κάνει λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού και για απόπειρα των ιθυνόντων να μάθουν "με ποιους συνεργαζόμαστε"

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 22 Δεκ 2025 | 13:24

Ανεστίδης: Με διάταξη εισαγγελέα δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία του αγροτοσυνδικαλιστή

Από την αστυνομική έρευνα, φέρονται να υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις παράστασης ψευδών στοιχείων σχετικά με αγροτικές επιδοτήσεις

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 22 Δεκ 2025 | 07:16

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ - Άμυνα και ενέργεια στο επίκεντρο των επαφών

Ο Κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της Δευτέρας θα συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ - Συνάντηση το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ 21 Δεκ 2025 | 20:41

Επίσκεψη Μητσοτάκη στα Ιεροσόλυμα για την Τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και συνάντηση με Αμπάς στη Ραμάλα

Οι Μητσοτάκης, Χριστοδουλίδης και Νετανιάχου θα συζητήσουν για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ σε Άμυνα, Ενέργεια και Ασφάλεια

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 21 Δεκ 2025 | 17:28

Καρυστιανού για την έφοδο της ΑΑΔΕ στον Σύλλογο των Τεμπών: Δόλιο χτύπημα της κυβέρνησης για την τρομοκράτησή μας

Η Μαρία Καρυστιανού σημειώνει για τον έλεγχο της εφορίας στον σύλλογο ότι "όλα είναι καθαρά και διάφανα" και ότι η προσπάθεια σπίλωσης "θα πέσει πάλι στο κενό".

ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΩΝ ΜΑΛΓΑΡΩΝ 21 Δεκ 2025 | 16:49

Ομάδα Αλήθειας: Ο αγροτοσυνδικαλιστής Κωνσταντίνος Ανεστίδης ελέγχεται για παράνομες επιδοτήσεις 122.000€

Ο Κωνσταντίνος Ανεστίδης φέρεται να έλαβε για 16 αγροτεμάχια, στα οποία εντοπίστηκαν αναντιστοιχίες στις δηλώσεις του, παράνομη οικονομική ενίσχυση ύψους 122.765,04 ευρώ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ.ΠΟ. 21 Δεκ 2025 | 15:53

Χρυσοχοΐδης: "Οι αγρότες που δεν παίρνουν επιδοτήσεις, δεν είναι στα μπλόκα - Παράδειγμα ο αδερφός μου"

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισήμανε πως "οι αγρότες που δεν παίρνουν επιδοτήσεις δεν είναι στα μπλόκα", δείχνοντας ως παράδειγμα τον αδελφό του που είναι αγρότης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 21 Δεκ 2025 | 14:57

Σε Ραμάλα και Ιερουσαλήμ τη Δευτέρα ο Μητσοτάκης: Συνάντηση με Νετανιάχου και Αμπάς

Στις 17:45 ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 21 Δεκ 2025 | 12:39

Τσουκαλάς για ανάρτηση Μητσοτάκη: Επιτίθεται στους αγρότες με κυνικό και προσβλητικό τρόπο

"Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη διαιρεί την κοινωνία σε δύο Ελλάδες: μια των λίγων που καλοπερνούν και μια των πολλών που αγκομαχούν", λέει ο Κ. Τσουκαλάς.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 21 Δεκ 2025 | 10:27

Μητσοτάκης για αγρότες: Ναι στον διάλογο, όχι στο παράλογο - Μη εποικοδομητική η στάση τους

Την καθιερωμένη εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου έκανε το πρωί της Κυριακής ο Πρωθυπουργός, εστιάζοντας στα μέτρα στήριξης των πολιτών.

ΤΙ ΒΛΕΠΕΙ Η ΑΑΔΕ 21 Δεκ 2025 | 08:58

Η εφορία σαρώνει τους τραπεζικούς λογαριασμούς - Τι στοιχεία συλλέγονται

Στο στόχαστρο των φορολογικών αρχών βρίσκονται εκατοντάδες τραπεζικοί λογαριασμοί φυσικών και νομικών προσώπων.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 20 Δεκ 2025 | 19:31

Μητσοτάκης: Στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα – Συμμετοχή στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί το Ισραήλ λίγες μέρες μετά την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου του 2023, κίνηση με μεγάλη συμβολική σημασία

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 20 Δεκ 2025 | 14:02

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επικαλείται το δικαίωμα της σιωπής για να κρύψει τις ευθύνες της

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρει ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση που πριν οι αγρότες βγουν στα μπλόκα, τους θεωρούσε αόρατους.

ΚΟΝΤΡΑ 20 Δεκ 2025 | 12:50

Μυλωνάκης κατά Τζάκρη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Να ανασκευάσει το αδιανόητο ψέμα της, ουδεμία σχέση έχω

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ διαψεύδει τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι το όνομά του δεν αναφέρεται στους διαλόγους της δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΠΙΘΑΝΑ ΝΕΑ... ΛΑΒΡΑΚΙΑ 19 Δεκ 2025 | 22:44

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρευνα για δύο υποθέσεις με καλλιέργεια σπάνιων φυτών στη βόρεια Ελλάδα - Έρχονται πάνω από 100 συλλήψεις

Οι Αρχές "χτενίζουν" σειρά υποθέσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας για κυκλώματα που φέρονται να εισέπρατταν παράνομα επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 19 Δεκ 2025 | 20:55

Πλεύρης: Να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών σε αφρικανικό έδαφος - Εχουμε πολιτική ευθύνη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Τι είπε ο υπουργός για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αφού προηγουμένως παραδέχθηκε ότι "έχουνε πολιτική ευθύνη για τα όσα έγιναν στον ΟΠΕΚΕΠΕ".

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 19 Δεκ 2025 | 17:41

Κριτική Μαρινάκη σε Ανδρουλάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκτεθειμένο στους αγρότες το ΠΑΣΟΚ - Καταψήφισε τις πληρωμές

Ο κ. Μαρινάκης διερωτάται για ποιο λόγο το ΠΑΣΟΚ είπε όχι στη νομοθετική παρέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν περισσότερα χρήματα οι νόμιμοι δικαιούχοι

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 19 Δεκ 2025 | 15:49

Επίθεση Φλωρίδη σε Κωνσταντοπούλου: Eίναι ό,τι πιο πολιτικά χυδαίο, ανήθικο και αντιαισθητικό

Στη ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε ο κ.Φλωρίδης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 19 Δεκ 2025 | 15:24

Ένωση Διοικητικών Δικαστών για Σκέρτσο: Αδιανόητο δικαστής να πλήττεται για το ότι τυγχάνει σύζυγος πολιτικού

Στο πλευρό της συζύγου του Άκη Σκέρτσου και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αναφορικά με την επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 19 Δεκ 2025 | 13:58

Πέρασε με 159 "ναι" από τη Βουλή η ένταξη του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη μετάβαση στην ΑΑΔΕ.

ΒΟΥΛΗ 19 Δεκ 2025 | 13:43

Στέφανος Παραστατίδης: "Αν ομολογείτε ότι αδυνατείτε να αντισταθείτε στη διαφθορά, παραιτηθείτε"

"Νομοθετείτε την αβεβαιότητα" τόνισε προς τα κυβερνητικά έδρανα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στ. Παραστατίδης εξαπολύοντας βολές για τη μεταφορά ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 19 Δεκ 2025 | 12:40

Κώστας Τσουκαλάς: Μετά τα τελεσίγραφα, ήρθαν οι απειλές της κυβέρνησης κατά των αγροτών

"Ο κ. Βορίδης, βασικός πολιτικός υπαίτιος της ασφυκτικής κατάστασης στον ΟΠΕΚΕΠΕ", σχολιάζει ο κ. Τσουκαλάς

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ 19 Δεκ 2025 | 08:30

Μητσοτάκης για αγρότες: Ναι στον διάλογο, όχι στην αχρείαστη ταλαιπωρία της κοινωνίας - Δεν θα ενδώσουμε σε μαξιμαλισμό

"Η κυβέρνηση έχει σκύψει με προσοχή πάνω στα προβλήματα των αγροτών. Θεωρεί ότι έχει αντιμετωπίσει πολλά από τα δικαιολογημένα αιτήματα" δήλωσε ο πρωθυπουργός

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ 19 Δεκ 2025 | 07:14

Μητσοτάκης για Ουκρανία: Η ενδεδειγμένη λύση το δάνειο από το περιθώριο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού

"Θεωρώ ότι η λύση η οποία προκρίθηκε, ένα δάνειο δηλαδή από το περιθώριο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, ήταν η ενδεδειγμένη λύση", δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ 18 Δεκ 2025 | 23:54

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη φυλακή οδηγούνται ο αγροτοσυνδικαλιστής Μύρων Χιλετζάκης και ο λογιστής Γιώργος Λαμπράκης

Τέλος μιας μαραθώνιας διαδικασίας ενώπιον των ανακριτικών και εισαγγελικών Αρχών στην Κρήτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 18 Δεκ 2025 | 20:56

Νέο "ροντέο" στην Εξεταστική με Λαζαρίδη - Κωνσταντοπούλου: "Είστε επίορκος και συκοφάντης"

Νέο επεισόδιο Κωνσταντοπούλου με Λαζαρίδη και Συρεγγέλα στην Εξεταστική - "Ετοιμαστείτε για ομαδικές αγωγές και μηνύσεις"

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ 18 Δεκ 2025 | 17:38

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Εξαιρετικά δυσλειτουργική η σχέση Σημανδράκου - Αυγενάκη", κατέθεσε ο Μπρατάκος

Η κατάθεση του Γιάννη Μπρατάκου στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 18 Δεκ 2025 | 17:29

Βέμπερ: Σπουδαίο επίτευγμα η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup - O Μητσοτάκης το πρόσωπο αυτής της επιτυχίας

"Συγχαρητήρια σε όλους σας και στον Κυριάκο (σ.σ Πιερρακάκη) εύχομαι καλή τύχη στη διαχείριση του Eurogroup", ανέφερε ο Μάνφρεντ Βέμπερ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 18 Δεκ 2025 | 15:26

Μαρινάκης: Η Κωνσταντοπούλου είναι η προσωποποίηση του φασισμού και του μισογυνισμού

Ντροπή η παρουσία της κ.Κωνσταντοπούλου στη Βουλή κατά τον κ.Μαρινάκη

ΟΠΕΚΕΠΕ 18 Δεκ 2025 | 15:02

Ζωή εκτός ελέγχου- Βιντεοσκοπούσε την Εξεταστική και φώναζε στον Λαζαρίδη: "Πες θρασύδειλε τι είπες για τον πατέρα μου"

"Η σεξίστρια Κωνσταντοπούλου αναίτια άρχισε να μας βιντεοσκοπεί" δήλωσε ο Μ. Λαζαρίδης