Follow us

Κυριάκος Mητσοτάκης: Για πρώτη φορά μετά το 2011 ο αριθμός των ανέργων έπεσε κάτω από τις 900.000

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη του ανάρτηση στα social media, αναφέρθηκε στο θέμα της ακρίβειας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
μητσοτακης

Στα στοιχεία από την αγορά εργασίας όπου σημειώθηκαν δύο "ιστορικά" ρεκόρ τους τελευταίους μήνες με τις περισσότερες νέες θέσεις εργασίας από το 2001 τον Απρίλιο και την πτώση κατώ από το ορόσημο των 900.000 των ανέργων για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια, αναφέρεται στην κυριακάτικη ανασκόπησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει, επίσης, ότι η αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι "απόλυτη προτεραιότητα" για την κυβέρνηση προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ελληνική αγορά εργασίας σταδιακά απομακρύνεται από μια αγορά χαμηλών μισθών και αυξάνει σημαντικά το μερίδιο των εργαζομένων που λαμβάνουν καλύτερους μισθούς.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στα θετικά νέα από το μέτωπο της απασχόλησης, ενώ δεν παράλειψε να μιλήσει και για τις ευρωεκλογές της 9η Ιονίου.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για τον ελληνικό αθλητισμό λόγω της παρουσίας του Παναθηναϊκού στον τελικό της Euroleague. Παράλληλα έδωσε συγχαρητήρια και στον Ολυμπιακό, ο οποίος διεκδικεί την τρίτη θέση, για τη φετινή του πορεία στην Ευρώπη.

Αναλυτικά

"Καλημέρα σας! Είμαστε δύο εβδομάδες πριν τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, και θέλω να ξεκινήσω την ανασκόπηση της εβδομάδας με μία υπενθύμιση για όσους από εσάς έχετε επιλέξει να ψηφίσετε μέσω επιστολικής ψήφου! Εάν ζείτε στο εξωτερικό, η προθεσμία για την επιστροφή των ψηφοδελτίων σας μέσω courier είναι η 28η Μαϊου. Εάν είστε στην Ελλάδα, η προθεσμία είναι 3 Ιουνίου για παραλαβή courier από τη διεύθυνσή σας, και 4 Ιουνίου για παράδοση στο κατάστημα της εταιρείας courier. Οι εκλογές είναι γιορτή της δημοκρατίας, και θέλουμε να συμμετέχουν σε αυτήν τη γιορτή όσο το δυνατόν περισσότεροι! Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος της μεταρρύθμισης της επιστολικής ψήφου.

Θα συνεχίσω με πολύ καλά νέα που είχαμε την εβδομάδα αυτή από την αγορά εργασίας. Σύμφωνα με το σύστημα Εργάνη, φέτος τον Απρίλιο δημιουργήθηκαν 132.352 νέες θέσεις εργασίας, που είναι η καλύτερη επίδοση από το 2001! Συνολικά από την αρχή του έτους, μέσα σε 4 μήνες δηλαδή, δημιουργήθηκαν 188.587 νέες θέσεις εργασίας. Ο Απρίλιος είναι ο τρίτος κατά σειρά μήνας φέτος με θετικό το ισοζύγιο απολύσεις-προσλήψεις.

Ένα ακόμη καλό νέο είναι και το ότι 6 στις 10 νέες θέσεις εργασίας (63,64%) είναι με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης -κάτι που δείχνει ότι οι εργοδότες επιθυμούν πλέον προσλήψεις μόνιμου και όχι έκτακτου προσωπικού. Αυτή η ανάκαμψη στις συμβάσεις πλήρους απασχόλησης διαπιστώνεται σε όλο το τετράμηνο αυτής της χρονιάς, φτάνοντας το 56,7% του συνόλου των προσλήψεων. Προφανώς είναι καθοριστική η επίδραση της θερινής τουριστικής περιόδου. Σε επίπεδο Περιφέρειας, οι περισσότερες νέες θέσεις εργασίας καταγράφηκαν στο Νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και στο Ιόνιο.

Με την ευκαιρία να σας πω ότι η νέα δωρεάν εφαρμογή και πλατφόρμα JOBmatch της ΔΥΠΑ για την οποία σας έγραψα την προηγούμενη εβδομάδα ήδη βρήκε μεγάλη ανταπόκριση. Στόχος της είναι η άμεση διασύνδεση των επιχειρήσεων τουρισμού και εστίασης με όσους ψάχνουν για δουλειά σε συναφείς αντίστοιχες ειδικότητες, και μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες λειτουργίας της έχουν ήδη εγγραφεί 1.398 επιχειρήσεις και 6.714 πολίτες, εκ των οποίων οι 3.064 είναι άνεργοι. Μέχρι στιγμής έχουν ήδη γίνει 6.532 αντιστοιχίες.

Κοιτάζοντας τη μεγάλη εικόνα, θέλω να επισημάνω και τα εξής: για πρώτη φορά μετά το 2011, δηλαδή εδώ και 13 χρόνια, ο αριθμός των ανέργων στη χώρα μας έπεσε κάτω από τις 900.000. Από το 2019 έως σήμερα η ανεργία έχει πέσει σχεδόν κατά 8,4 μονάδες. Στους άνδρες μειώθηκε κατά 7,4 μονάδες, στις γυναίκες έπεσε σχεδόν κατά 10 μονάδες, ενώ στους νέους έως 24 ετών το θλιβερό υψηλό ρεκόρ ανεργίας που κατείχαμε για χρόνια ανήκει πια στο παρελθόν, αφού η ανεργία σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα έχει υποχωρήσει κατά 20 μονάδες τα τελευταία πέντε χρόνια!

Διαβάστε Επίσης

Και κάτι εξίσου σημαντικό: σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ελληνική αγορά εργασίας σταδιακά απομακρύνεται από μια αγορά χαμηλών μισθών και αυξάνει σημαντικά το μερίδιο των εργαζομένων που λαμβάνουν καλύτερους μισθούς. Τεκμηριώνω αυτήν τη δήλωση με στοιχεία: έως το 2019, η πολυπληθέστερη μισθολογική κατηγορία ήταν όσοι είχαν μισθούς κάτω των 700 ευρώ. Σήμερα, η πολυπληθέστερη μισθολογική κατηγορία είναι αυτή μεταξύ 1.000 και 3.000 ευρώ. Είμαστε ευχαριστημένοι; Κατηγορηματικά λέω όχι. Γι' αυτό και ο στόχος της κυβέρνησης σε αυτή τη θητεία είναι οι θέσεις εργασίας να αυξηθούν κατά πολύ, να βελτιωθούν ποιοτικά με ακόμα καλύτερες απολαβές για τους εργαζομένους, με αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ και του μέσου μισθού στα 1500 ευρώ ως το τέλος της τετραετίας.

Η μόνιμη αύξηση στα εισοδήματα των πολιτών είναι και ισχυρή ασπίδα στο μείζον πρόβλημα της ακρίβειας, το πιο πιεστικό πρόβλημα που απασχολεί σήμερα όλα τα ελληνικά νοικοκυριά και για το οποίο είχαμε αναλυτική συζήτηση την Παρασκευή στη Βουλή. Θα το ξαναπώ, η αναμέτρηση με την ακρίβεια αποτελεί για εμάς απόλυτη πολιτική προτεραιότητα, και το αποδεικνύουμε παίρνοντας μια σειρά από μέτρα ανάσχεσης των επιπτώσεων από τον πληθωρισμό στα τρόφιμα. Τα μέτρα αυτά δεν εξάλειψαν την ακρίβεια αλλά μετρίασαν τις τιμές σε αρκετά βασικά προϊόντα. Δεν θα σταματήσουμε φυσικά να δίνουμε τον αγώνα καθημερινά με όλα τα πρόσφορα μέσα εντός αλλά και εκτός συνόρων -εκτός συνόρων, όπως με το αίτημά μας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή πολιτική έναντι των παγκόσμιων κολοσσών του εμπορίου, με το οποίο συμπαρατάχθηκαν 6 εταίροι μας. Το αίτημα βρήκε θετική ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες και ζήτησα να είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα της νέας Επιτροπής αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

Το επόμενο θέμα, είχαμε πει ότι θα γίνει μέσα Μαΐου και έτσι έγινε: μπήκαν από τις αρχές της εβδομάδας στην κυκλοφορία -τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη- τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία, τα οποία θα ανανεώσουν σημαντικά τον στόλο των αστικών λεωφορείων στις δυο μεγαλουπόλεις. Ομολογώ εδώ ότι κάναμε μια πολιτική επιλογή: από τα πρώτα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία που παραλαμβάνουμε, τα 110, το 40% δηλαδή, πήγαν στη Θεσσαλονίκη. Θα προμηθευτούμε και άλλα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, τα οποία σταδιακά θα αντικαταστήσουν όλο τον παλαιότερο στόλο και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Πολύ σύντομα θα είναι έτοιμες και οι υποδομές -υπερσύγχρονοι σταθμοί φόρτισης ούτως ώστε η μετάπτωση στην ηλεκτροκίνηση να γίνει όσο το δυνατόν με λιγότερα προβλήματα.

Η σημαντική αυτή προμήθεια που ξεπέρασε τα 120 εκ. ευρώ δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον, ειδικά για όσους και όσες κάνουν πολλά χιλιόμετρα στο κέντρο της πόλης. Γι' αυτό αναπτύξαμε και συγκεκριμένη στρατηγική με γενναιόδωρα επιδοτούμενα προγράμματα για την αντικατάσταση συμβατικών αυτοκινήτων.

Έχω να σας πω και νέα για το πρόγραμμα "Σπίτι μου" που αφορά νέους και νέα ζευγάρια έως 39 ετών προκειμένου να μπορέσουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι με χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια. Μέχρι την Παρασκευή που μας πέρασε είχαν συμβασιοποιηθεί 6.544 από τις 9.155 υπαγωγές δανείων συνολικού ύψους 630,2 εκ. ευρώ και εκταμιεύθηκαν ήδη τα 594 εκ., πάνω δηλαδή από το 90%. ⁠Τα περισσότερα ήταν στην Αττική και ακολουθούν η ⁠Κεντρική Μακεδονία, η Αν. Μακεδονία και η Θράκη. Χαμηλότερο το ενδιαφέρον στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας. Πεποίθησή μας είναι ότι κάθε γενιά πρέπει να ζει καλύτερα από την προηγούμενη. Προσωπικό μου όραμα και αποστολή της κυβέρνησης είναι να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε οι νεότερες γενιές να νιώθουν ότι ζουν σε μια χώρα που τους σέβεται και τους προσφέρει ευκαιρίες να τα καταφέρουν καλύτερα από τους γονείς τους.

Το δημογραφικό όσο και το στεγαστικό είναι μεγάλες προκλήσεις για εμάς, διακριτές αλλά ταυτόχρονα και αλληλένδετες. Στο αμέσως επόμενο υπουργικό συμβούλιο του Ιουνίου θα παρουσιάσουμε την Εθνική Στρατηγική για το δημογραφικό, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει συνολικά ο δυτικός κόσμος, αλλά σε ό,τι μας αφορά κινδυνεύει να οδηγήσει σε εθνική συρρίκνωση. Η στρατηγική μας περιλαμβάνει ειδικότερα φορολογικά κίνητρα για τις νέες οικογένειες ώστε να παίρνουν ευκολότερα την απόφαση να προχωρήσουν στο πρώτο και στο δεύτερο παιδί. Καλύτερες και περισσότερες υπηρεσίες υποστήριξης των αναγκών τους για υγεία και εκπαίδευση ειδικά στα πρώτα βήματά τους. Μέτρα για την αγορά εργασίας, την αύξηση της απασχόλησης και την εξισορρόπηση του οικογενειακού και του επαγγελματικού χρόνου. Και βεβαίως κι άλλες παρεμβάσεις για το στεγαστικό ζήτημα με στόχο να αυξηθεί η προσφορά ακινήτων τόσο για μακροχρόνια μίσθωση όσο και για αγορά από νέες οικογένειες σε προσιτές τιμές. Εξετάζουμε για παράδειγμα κίνητρα για να αξιοποιηθούν παλιά κλειστά ακίνητα τόσο ιδιωτών όσο και του δημοσίου μέσα από ανακαινίσεις αλλά και το εργαλείο της "κοινωνικής αντιπαροχής" δηλαδή την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας δομημένης και αδόκητης ώστε να αποκτήσουμε επιτέλους στην Ελλάδα προσιτή κοινωνική κατοικία με λογικά ενοίκια. Μετά τις Ευρωεκλογές θα μπορέσουμε να πούμε και να κάνουμε περισσότερα για αυτό το θέμα.

Επόμενο θέμα μας δεν είναι άλλο από το "Panic Button" που πλέον επεκτείνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Η εφαρμογή που είχε ξεκινήσει πιλοτικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και απευθυνόταν αποκλειστικά σε γυναίκες. Τώρα πια θα χορηγείται σε κάθε ενήλικο θύμα ενδοοικογενειακής βίας ανεξαρτήτως φύλου, παντού στην Ελλάδα. Θυμίζω ότι το "Panic Button" είναι μια εφαρμογή σε κινητό τηλέφωνο, μέσω της οποίας, σε περίπτωση σοβαρού κινδύνου, με το πάτημα ενός κουμπιού το θύμα ενημερώνει αμέσως και με ασφάλεια την ΕΛ.ΑΣ. Έχουν εγγραφεί ήδη 1801 γυναίκες, και έχει ενεργοποιηθεί 298 φορές με αντίστοιχες σωτήριες παρεμβάσεις της Αστυνομίας. Το "Panic Button" δηλαδή λειτουργεί σαν σιωπηλός συναγερμός, καθώς ο θύτης δεν αντιλαμβάνεται την ειδοποίηση της αστυνομίας από το θύμα. Χορηγείται από τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Συμβουλευτικά Κέντρα του Δικτύου Δομών της Γεν. Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο αγώνας μας για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας είναι διαρκής, δεν θα σταματήσουμε να ενισχύουμε τις δράσεις μας για την προστασία των θυμάτων, τη φροντίδα και την υποστήριξή τους. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει εξασφαλίσει και τα ειδικά διαμορφωμένα safe houses για τη φιλοξενία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, άλλη μια παρέμβαση που μπορεί να σώσει ζωές. Παράλληλα, το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και τη ΣΤΑ.ΣΥ ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Έμφυλη Βία και την Παρενόχληση.

Μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε ολοκληρώθηκε και η μακρά διαβούλευση της πολύ σημαντικής Εθνικής Στρατηγικής για την αναπηρία 2024-2030 "Μια Ελλάδα για όλους, με όλους". Τα τελευταία 5 χρόνια έγιναν βήματα για τη στήριξή τους, ώστε να βοηθήσουμε τα άτομα με αναπηρία να συμμετέχουν στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας. Αναφέρω την πρόσφατη δυνατότητα της επιστολικής ψήφου, τα νέα λεωφορεία προσβάσιμα σε ΑμεΑ που ήδη κυκλοφορούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τον προσωπικό βοηθό σε πιλοτική βάση για πάνω από 2.000 συμπολίτες μας, την ψηφιακή κάρτα αναπηρίας για πάνω από 60.000 δικαιούχους, τους 6.300 εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής που έχουν ήδη προσληφθεί. Όμως δεν φτάνουν όλα αυτά. Τα βήματα που κάναμε πρέπει να μετατραπούν σε άλματα, για μια Ελλάδα πιο ευρωπαϊκή, χωρίς αόρατους πολίτες. Και αν, όπως συνηθίζω να λέω, τα μικρά κάνουν τη διαφορά, στην περίπτωση των συμπολιτών μας με αναπηρία ισχύει στο πολλαπλάσιο. Θα φέρω για παράδειγμα την ειδική εγκατάσταση με 2 ειδικά τηλεχειριζόμενα αμαξίδια που δημιουργήθηκε στη δημοτική παραλία της Γλυφάδας για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα. Αντίστοιχες υποδομές επιδοτούνται πλήρως από το Ταμείο Ανάκαμψης και το Υπουργείο Τουρισμού, ώστε ακόμη περισσότερες ελληνικές παραλίες να γίνουν προσβάσιμες για τα άτομα με αναπηρία. Στη Γλυφάδα επίσης, χάρη στον δραστήριο Δήμαρχό της Γιώργο Παπανικολάου χτίζεται ένα πρότυπο ειδικού σχολείου με πόρους του ΕΣΠΑ και σε δυο χρόνια θα καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες 100 παιδιών με αναπηρία.

Τέλος, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στη μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. στον πόλεμο κατά του οργανωμένου εγκλήματος. Στην εξάρθρωση δηλαδή της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μέσω της χώρας μας σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική. Θυμίζω ότι εντοπίστηκαν συνολικά 310 κιλά κοκαΐνης μέσα σε κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά, όχι τυχαία, αλλά μετά από πολύμηνη έρευνα και παρακολούθηση της δράσης του κυκλώματος. 'Αλλη μια απόδειξη του επαγγελματισμού των ανδρών και των γυναικών της ΕΛ.ΑΣ. που τους αξίζει ο έπαινος όλων μας. Με τέτοιες επιτυχίες, ενισχύεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στην Ελληνική Αστυνομία και η δική μας δέσμευση να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το έργο τους.

Τέλος, σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό. Ο Παναθηναϊκός διεκδικεί το τρόπαιο της Euroleague στο Βερολίνο. Και βέβαια αξίζουν συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες μας, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, για την παρουσία τους στο Final4. Αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται το μπάσκετ στη χώρα μας.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιερώσατε και σε αυτήν την ανασκόπηση. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Κυριακή!".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ένα από τα πιο τίμια σουβλάκια της Αθήνας: Γιατί όλοι τρώνε σε αυτό το μέρος στο Κουκάκι

Ένα κλασικού τύπου, παραδοσιακό σουβλατζίδικο στην οδό Πετμεζά κάνει εσχάτως σουξέ.

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 28 Σεπ 2025 | 11:03

Μητσοτάκης: "Ωρα να αποσύρει το casus belli η Τουρκία - Δεν χάνεται το δικαίωμα κανενός συγγενούς" αναφέρει για Ρούτσι

"Η Πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν" αναφέρει σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι

ΣΤΗ ΔΕΞΙΩΣΗ 27 Σεπ 2025 | 08:55

Συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ στο δείπνο που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος

Φωτογραφία του πρωθυπουργικού ζεύγους με τον Αμερικανό πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ

ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 27 Σεπ 2025 | 08:30

Απίθανη μια συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στο αμέσως επόμενο διάστημα- Το μήνυμα για το casus belli

Πώς βλέπουν στην κυβέρνηση την επόμενη μέρα στα ελληνοτουρκικά - Η συνάντηση με Ερντογάν που δεν έγινε, αυτή με Τραμπ που... θα γίνει

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 26 Σεπ 2025 | 23:47

ΟΗΕ: Συνάντηση Μητσοτάκη - Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν το Κυπριακό, οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς και οι εξελίξεις στη Λιβύη

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 26 Σεπ 2025 | 19:34

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: "Η Τουρκία να ανακαλέσει το casus belli - Δεν δικαιολογείται ο θάνατος αμάχων στη Γάζα"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το Βήμα του ΟΗΕ, ανέφερε ότι "η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και αξιόπιστος εταίρος στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων -Στηρίζουμε τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου - Επιζητούμε διάλογο και την ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονές μας"

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 26 Σεπ 2025 | 15:25
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 13:36

ΠΑΣΟΚ: Ένοχη η σιωπή του Μαξίμου για τον Μυλωνάκη - Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατάπιε τη γλώσσα του

"Πέντε ώρες μετά την ανακοίνωση μας και το Μαξίμου συνεχίζει την ένοχη σιωπή" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 26 Σεπ 2025 | 11:20

Νέες αιχμές Βαληνάκη σε Μητσοτάκη: Κατέρρευσαν οι ψευδαισθήσεις των "ήρεμων νερών" στα ελληνοτουρκικά

Ο κ. Βαληνάκης έκανε λόγο για κατάρρευση των ψευδαισθήσεων ότι ο Ερντογάν θα σταματούσε τις διεκδικήσεις του λόγω των "ήρεμων νερών".

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 26 Σεπ 2025 | 10:39

Αποκάλυψη Τζον Κατσιματίδη: Ο Τραμπ είπε στον Μητσοτάκη ότι κάνει φοβερή δουλειά

Ο ομογενής επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης εξήρε την πορεία της χώρας υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

36 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 26 Σεπ 2025 | 09:47

Μητσοτάκης για Παύλο Μπακογιάννη: "Η στάση σου επαναστατική - Η μνήμη σου φάρος ελπίδας για όλους μας"

Ανάρτηση για τα 36 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την "17 Νοέμβρη" έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 25 Σεπ 2025 | 22:30

Νεα Υόρκη: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Exxon Mobil και τον πρόεδρο της Lockheed Martin

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Lockheed Martin, επιβεβαιώθηκε η εξαιρετική συνεργασία, και η ομαλή πρόοδος τόσο στο πρόγραμμα αναβάθμισης των F16, όσο και στο πρόγραμμα των F35

ΗΠΑ 25 Σεπ 2025 | 18:00

Μητσοτάκης: "Οι επιλογές, σχετικά με την ΤΝ, θα καθορίσουν αν η τεχνολογία θα γίνει δύναμη προόδου ή μοχλός απειλής"

Σε εκδήλωση υψηλού επιπέδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που διοργανώθηκε από την κορεατική Προεδρία

ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΕΜΠΛΕΤΟΝ 25 Σεπ 2025 | 17:39

Βράβευση Οικουμενικού Πατριάρχη στη Ν. Υόρκη - Μητσοτάκης: "Αντιπροσωπεύει μεγάλη κληρονομιά"

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε ότι η διάκριση "δεν ανήκει σε ένα άτομο αλλά σε ένα όραμα που εμπνέει το Οικουμενικό Πατριαρχείο επί τρεις δεκαετίες"

ΗΠΑ 25 Σεπ 2025 | 17:39

Συνάντηση Μητσοτάκη με επενδυτές και επιχειρηματίες για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τα σχέδια της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός ιδιαίτερη αναφορά στις δυνατότητες της Ελλάδας να αποτελέσει σημαντικό επενδυτικό προορισμό στους κλάδους τεχνολογιών υγείας και AI

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 25 Σεπ 2025 | 07:38

Το "C'est la vie" Μητσοτάκη στην Τουρκία και η αποκάλυψη για τη συνομιλία του με τον Τραμπ

Για την Αθήνα, η διατήρηση των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας παραμένει μείζον θέμα, ώστε οι δύο χώρες να συζητούν, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα προβλήματά τους ανοιχτά.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 25 Σεπ 2025 | 07:35

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον μεταβατικό Πρόεδρο της Συρίας Αχμέντ Αλ Σάρα

O Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την ετοιμότητα της Ελλάδας να στηρίξει την ανοικοδόμηση της Συρίας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 25 Σεπ 2025 | 00:32

Ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν για τις έρευνες της Chevron στην Κρήτη: Αν ενοχλεί την Τουρκία, c'est la vie

Η απάντηση της Αθήνας στη δυσφορία που εξέφρασε η Αγκυρα μέσω της ακύρωσης της συνάντησης των δυο ηγετών

ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ 24 Σεπ 2025 | 21:56

Μητσοτάκης: Η οικονομία μας μεγαλώνει με διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με την ευρωζώνη - Η Ελλάδα έχει επιστρέψει για τα καλά

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική οικονομία

«ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΙΑΣΙΕΣ» 24 Σεπ 2025 | 18:47

Milliyet για το ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν που ακυρώθηκε: "Υποτροπιάζουσα εμμονή" της Ελλάδας με την Τουρκία

Άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Milliyet αναλύει την ακύρωση του ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 24 Σεπ 2025 | 18:01

Μητσοτάκης: Σκεφτόμαστε την απαγόρευση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε παιδιά κάτω των 16 ετών

"Σίγουρα δεν είναι η τέλεια λύση, βλέπουμε ότι θα είναι δύσκολο να εφαρμόσουμε αυτή την νομοθεσία, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία", ανέφερε ο πρωθυπουργός

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 24 Σεπ 2025 | 17:10

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα

"Είναι επικίνδυνη η μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική που μας απομονώνει όλο και περισσότερο", αναφέρει ο Σωκράτης Φάμελλος

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ 24 Σεπ 2025 | 14:24

Ηταν η ακύρωση του ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν, ένα "μήνυμα" της Αγκυρας προς την Αθήνα; Τι κρύβει

Η ακύρωση του ραντεβού αιφνιδίασε την ελληνική κυβέρνηση που ψάχνει να ερμηνεύσει το γεγονός

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 24 Σεπ 2025 | 14:19

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε γαλάζιο βουλευτή: Επισκέφθηκε τον Ρούτσι ως εντεταλμένος του Μητσοτάκη σε βρόμικη αποστολή

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε στον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Σταμάτη, κατηγορώντας τον για τους σκοπούς της διπλής επίσκεψής του στον Πάνο Ρούτσι.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 24 Σεπ 2025 | 09:41

Το παρασκήνιο του ναυαγίου με τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Η αναβολή, η τουρκική διαρροή και η απάντηση

Ανώτερη κυβερνητική πηγή διέψευσε ότι η ελληνική πλευρά ήταν αυτή που παραβίασε τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 24 Σεπ 2025 | 08:51

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την βράβευσή του από το Ίδρυμα John Templeton.

24 Σεπ 2025 | 06:35

Ανώτατη κυβερνητική πηγή από Νέα Υόρκη: Δύσκολο να γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

Ακυρώθηκε στο "παρά 1" η προγραμματισμένη συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 23 Σεπ 2025 | 22:14

Νεα Υόρκη: Συναντήσεις Μητσοτάκη με ηγέτες κρατών στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ [εικόνες]

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρωθυπουργό της Αιγύπτου συζητήθηκε η στρατηγική σχέση των δύο χωρών και η σημασία της συνεργασίας στον τομέα της Μετανάστευσης.

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 23 Σεπ 2025 | 19:19

Συνάντηση Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη: "Επαναβεβαιώθηκαν οι άριστες διμερείς σχέσεις"

Σε σχέση με το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, επανέλαβαν ότι οι δύο κυβερνήσεις παραμένουν απολύτως προσηλωμένες στην υλοποίηση αυτού του έργου στρατηγικής σημασίας

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 23 Σεπ 2025 | 19:05

"Υποτίμηση της χώρας": Ομαδικά "πυρά" της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση τοποθετήθηκαν για την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 23 Σεπ 2025 | 19:00

Ολο το παρασκήνιο της αναβολής της συνάντησης Μητσοτάκη με Ερντογάν - Πότε μπορεί να γίνει το τετ-α-τετ

Το ραντεβού δεν θα γίνει σήμερα, κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πλευράς, λόγω της συμμετοχής του Ερντογάν σε συνάντηση ηγετών αραβικών και μουσουλμανικών χωρών, που διοργανώνει την ίδια ώρα ο Τραμπ

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 23 Σεπ 2025 | 16:11

Αναβλήθηκε τελευταία στιγμή η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη - Γιατί δεν θα γίνει

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 23 Σεπ 2025 | 10:37

Δημοσκόπηση Interview: 4 στους 10 θα ψηφίσουν για την ανατροπή της κυβέρνησης - Διχασμός στη ΝΔ για Λοβέρδο

Σημάδια ανάκαμψης για τη ΝΔ και οριακή ενίσχυση για το ΠΑΣΟΚ δείχνει η δημοσκόπηση της Interview. Πώς κρίνουν οι ψηφοφόροι την προσχώρηση Λοβέρδου στο κυβερνών κόμμα.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 23 Σεπ 2025 | 07:11

Απόψε το κρίσιμο τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν στο "Σπίτι της Τουρκίας" - Τα δεδομένα και οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Η ελληνική κυβέρνηση τονίζει ότι στηρίζει τον διάλογο, χωρίς όμως να θέτει σε αμφισβήτηση ζητήματα κυριαρχίας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 22 Σεπ 2025 | 18:41

Στο "Σπίτι της Τουρκίας" η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν την Τρίτη - Mε σύνθεση 1 + 2

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο "Σπίτι της Τουρκίας". Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στον ΟΗΕ

ΑΠΟΨΗ 22 Σεπ 2025 | 13:39

Ο Ηλίας Κανέλλης στα Νέα για τον "Τσαντίρ Μαχαλά" στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη- Στόχος ο Μητσοτάκης

Τι γράφει ο γνωστός αρθρογράφος για τις διαδηλώσεις, τον απεργό πείνας και την κατάληψη στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

ΩΝΑΣΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 22 Σεπ 2025 | 11:58

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Ωνάσειο Σχολείο στο Περιστέρι: Η κυβέρνησή μας επενδύει συστηματικά στη δημόσια παιδεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στις αίθουσες, παρακολούθησε επίδειξη του διαδραστικού πίνακα από καθηγητή και συνομίλησε με μαθητές.

ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ 22 Σεπ 2025 | 10:42

Η ενόχληση Μητσοτάκη με την... αδιάβαστη υπουργό και τον γενικό γραμματέα πριν τη ΔΕΘ: "Να έρθετε πιο προετοιμασμένοι"

Ο πρωθυπουργός έδειξε ευθέως την ενόχλησή του για την προχειρότητα με την οποία εμφανίστηκε.

"ΨΗΦΙΖΑΝ ΣΥΡΙΖΑ" 22 Σεπ 2025 | 10:38

Λοβέρδος: Όσοι ψήφισαν Ανδρουλάκη, Γερουλάνο ή Δούκα στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν σχέση με τις απόψεις μου

"Δεν υπάρχει άλλη λύση για έναν κεντρώο πολιτικό. Τον χώρο τον παραχώρησε το ΠΑΣΟΚ εξ ολοκλήρου στη ΝΔ", τόνισε ο Α. Λοβέρδος.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ 22 Σεπ 2025 | 08:17

Στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ - Αύριο η συνάντηση με Ερντογάν

Την Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 21 Σεπ 2025 | 11:41

Μητσοτάκης: Άρχισε η διαδικασία οριοθέτησης ΑΟΖ με τη Λιβύη - Η αγορά της 4ης Belharra θα αναβαθμίσει το Πολεμικό Ναυτικό

Ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του αναφέρθηκε σε θέματα αγοράς εργασίας, ψηφιακού μετασχηματισμού, υγείας, εκπαίδευσης, αστικών συγκοινωνιών και του νέου ΚΟΚ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ SELFIES 21 Σεπ 2025 | 10:34

Απροσδόκητη συνάντηση Μητσοτάκη - Τρανού μέσα σε αεροπλάνο: Ταξίδεψαν στον ίδιο προορισμό [εικόνες]

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο τράπερ Trannos είχαν τυχαία συνάντηση μέσα σε αεροπλάνο, σε πτήση της γραμμής.

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 20 Σεπ 2025 | 10:04

Κ. Μητσοτάκης: Στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα για τη Γ.Σ. του ΟΗΕ – Σειρά συναντήσεων και επαφών

Την Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει δύο παρεμβάσεις στον ΟΗΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟ 19 Σεπ 2025 | 16:35

ΠΑΣΟΚ για την ομιλία Μητσοτάκη: Σε εμφανή πολιτική αμηχανία ο πρωθυπουργός

"Ανυπαρξία πρότασης για τους μικρομεσαίους, τον κόσμο της εργασίας και τους αγρότες[...]και ανεξέλεγκτη ακρίβεια" αναφέρει ο ΠΑΣΟΚ

ΚΟΝΤΡΕΣ 19 Σεπ 2025 | 15:33

Κάλπη για τον Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ ζήτησε ο "καραμανλικός" Γιώργος Βλάχος- Ηθελε να καταγραφούν πιθανοί "αντάρτες"

Η συνεδρίαση δεν είχε επικριτικές ομιλίες από τους βουλευτές, η διαφοροποίηση όμως του Γιώργου Βλάχου δεν πέρασε απαρατήρητη

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 19 Σεπ 2025 | 12:39

Κόλαφος ο Ρόκκος για τον Μητσοτάκη: "Έχεις αποτύχει πρώτα ως άνθρωπος και μετά ως πρωθυπουργός"

Σε μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανάρτηση προχώρησε ο Στέλιος Ρόκκος, αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την απεργία πείνας του Πάνο Ρούτσι στο Σύνταγμα.

ΒΟΥΛΗ 19 Σεπ 2025 | 12:26

Μητσοτάκης στην ΚΟ ΝΔ: Φοροελαφρύνσεις σε 4,3 εκατ. συμπολίτες μας - Το ΠΑΣΟΚ μοιράζει δισ. από το "πράσινο λεφτόδεντρο"

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ, ενώ επιτέθηκε και στον Νίκο Ανδρουλάκη κάνοντας λόγο για "πράσινα λεφτόδεντρα".

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 19 Σεπ 2025 | 10:18

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Ινδό ομόλογό του, Ναρέντρα Μόντι

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι σύντομα δύο εταιρείες ξεκινούν απευθείας πτήσεις Ελλάδας - Ινδίας.

19 Σεπ 2025 | 06:44

Κρας τεστ για την κυβέρνηση η σύγκλιση της ΚΟ: Ψηφίζουν νέο γραμματέα - Συνεχίζεται το μπρα ντε φερ για τα μέτρα της ΔΕΘ

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πρόσωπο του Μάξιμου Χαρακόπουλου- που κάποιοι εξέλαβαν ως "άνοιγμα" στο Καραμανλικό στρατόπεδο-αναμένεται να υπερψηφιστεί.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 18 Σεπ 2025 | 19:08

"Κλείδωσε" η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν - Την Τρίτη 23/9 στη Νέα Υόρκη

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο το βράδυ (ώρα Ελλάδος) της επόμενης Τρίτης, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 18 Σεπ 2025 | 14:12

Παύλος Μαρινάκης: Υποχώρησε στο 3,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο, από 3,7% τον Ιούλιο

"Το γεγονός ότι ο πληθωρισμός παραμένει σε υψηλά επίπεδα συγκριτικά με την Ευρώπη δεν μας αφήνει να εφησυχάσουμε", είπε ο Παύλος Μαρινάκης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 18 Σεπ 2025 | 12:56

Αδωνις Γεωργιάδης: Κάθε επιχειρηματίας ή εκδότης, εφοπλιστής ή όχι, έχει το δικαίωμα να θέλει να ρίξει τον Μητσοτάκη

"Ο κάθε άνθρωπος, ο κάθε επιχειρηματίας, εφοπλιστής ή όχι, έχει το δικαίωμα να ρίξει έναν πρωθυπουργό που δεν του αρέσει", λέει ο υπουργός Υγείας.

ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ 18 Σεπ 2025 | 12:52

Μητσοτάκης από Λήμνο: Διορθώσαμε μια αδικία με τη μείωση του ΦΠΑ στο Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο

"Αναλάβαμε, πιστεύω, μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τους μικρότερους οικισμούς μας, κάτω των 1.500 ατόμων, να μηδενίσουμε τον ΕΝΦΙΑ", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 18 Σεπ 2025 | 07:32

Βαθιά ανάσα στη ΝΔ για το σχεδόν 30% στις δημοσκοπήσεις - Μητσοτάκης: "Το ΠΑΣΟΚ ο σημαντικότερος αντίπαλος"

Παρά τη δημοσκοπική φθορά φαίνεται ότι μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η ΝΔ κρατά τις δυνάμεις της.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 17 Σεπ 2025 | 23:59

ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: "Έίναι πολύ μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών"

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι "Δεν αναφέρθηκε στα καρτέλ, δεν αναφέρθηκε στην αισχροκέρδεια και κυρίως ήταν ξεκάθαρος ότι δεν θα πειράξει τα ουρανοκατέβατα υπερκέρδη τους"

ΠΥΡΑ 17 Σεπ 2025 | 22:51

ΠΑΣΟΚ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Όσο περισσότερο μένει στη διακυβέρνηση κάνει ζημιά, μονόδρομος οι εκλογές

"Στην αποψινή του συνέντευξη ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε πόσο μακριά είναι από τα προβλήματα της κοινωνίας. Χωρίς όραμα για τη χώρα και γεμάτος αλαζονεία, με μοναδική αγωνία την εξουσία του", αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΔΕΘ 17 Σεπ 2025 | 20:53

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΠΑΣΟΚ - Αρνητικοί οι πολίτες σε κόμμα Τσίπρα - Οκτακομματική η Βουλή

Η Νέα Δημοκρατία, λίγα 24ωρα μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η ΔΕΘ, εμφανίζεται στο 29%, έναντι 14% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 17 Σεπ 2025 | 20:08

Μητσοτάκης: Αντιμετώπιση της ακρίβειας με γενναία, μόνιμη και στοχευμένη αύξηση των πραγματικών μισθών

Πρωθυπουργό εκλέγει ο λαός και όχι οι παράγοντες σχολίασε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι δεν αρέσκεται στις αλλαγές των κανόνων του πολιτικού παιχνιδιού εν κινήσει.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ 17 Σεπ 2025 | 16:04

Συνάντηση Μητσοτάκη -περιφερειάρχη Κρήτης: Στο επίκεντρο η δημιουργία δύο προσωρινών δομών παραμονής μεταναστών

Τι συζήτησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση

ΤΙΜΗΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΑΣ 17 Σεπ 2025 | 15:22
ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ 17 Σεπ 2025 | 13:46

Η Ελλάδα παίρνει και τέταρτη φρεγάτα Belharra με καλύτερο εξοπλισμό - Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ για εξοπλιστικά και μεταναστευτικό

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ενημέρωσε για εξοπλιστικά θέματα των ενόπλων δυνάμεων και για την εξάσκηση δικαιώματος προαίρεσης για 4η φρεγάτα τύπου FDI.

ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗ ΝΔ 17 Σεπ 2025 | 10:01

Λοβέρδος: Δεν θα ανοίξω βεντέτα με το ΠΑΣΟΚ - Αρχές Ιουνίου έκλεισε το deal με τον Μητσοτάκη

Ο Ανδρέας Λοβέρδος άφησε σαφείς αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη αν και σημείωσε πως δεν θέλει βεντέτα με το ΠΑΣΟΚ.

ΣΤΙΣ 11 17 Σεπ 2025 | 08:43

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό

Συνεδριάζει σήμερα στις 11:00 υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ 17 Σεπ 2025 | 07:12

Τα μηνύματα από την προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ - "Διεύρυνση με στόχο την αυτοδυναμία"

Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι η διεύρυνση είναι η απάντηση στο ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από μία αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση.

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ 16 Σεπ 2025 | 18:35

Τέμπη: Εξώδικο Καρυστιανού - Ρούτσι σε Μητσοτάκη, Κακλαμάνη και Δικαιοσύνη για την άδεια εκταφής του 22χρονου Ντενίς

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρούτσι πραγματοποιεί απεργία πείνας και δίψας ζητώντας άδεια εκταφής της σορού του παιδιού του

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 16 Σεπ 2025 | 15:10

Συνάντηση Μητσοτάκη με Αρχιεπίσκοπο Κρήτης - "Σε πολύ θερμό και εποικοδομητικό κλίμα"

Και οι δύο πλευρές υπογράμμισαν τη διάθεσή τους για περαιτέρω στενή συνεργασία ενώ από την κυβέρνηση εκφράστηκε η ιδιαίτερη εκτίμηση για το σημαντικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Κρήτης.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟΝ ΝΟΤΙΟ ΤΟΜΕΑ Β' ΑΘΗΝΩΝ 16 Σεπ 2025 | 12:14

Στη ΝΔ και επίσημα ο Ανδρέας Λοβέρδος: "Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πατριωτικά, μεταρρυθμιστικά, φιλελεύθερα"

"Καλωσορίζουμε στη Νέα Δημοκρατία τον καθηγητή Ανδρέα Λοβέρδο και στελέχη των Δημοκρατών", αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 16 Σεπ 2025 | 10:12

Στο Μαξίμου ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης - Συνάντηση με Μητσοτάκη με στόχο να πέσουν οι τόνοι

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα παραστεί αντιπροσωπεία της κρητικής εκκλησίας υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο.

16 Σεπ 2025 | 06:17

Από τις παροχές της ΔΕΘ ξανά στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ - Σκληραίνει η κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ

Σε ρυθμούς σκληρού ροκ με έντονη προεκλογική εσάνς η πολιτική σκηνή, με την κυβέρνηση να έχει ανοιχτά πολλά μέτωπα και την αντιπολίτευση να βρίσκεται σε τροχιά αναζήτησης.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 15 Σεπ 2025 | 22:09

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Κουγιουμτσίδη για το χρυσό στην πάλη: "Σε ευχαριστούμε που μας έκανες υπερήφανους"

"Κατέκτησες την κορυφή του κόσμου στα 79κ. Ελευθέρας. Σε ευχαριστούμε που μας έκανες υπερήφανους!", έγραψε ο Κ. Μητσοτάκης.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ Ν. ΚΥΡΠΙΔΗ 15 Σεπ 2025 | 20:27

Bio3 Forum 2025 - Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξετάζεται η δημιουργία υπουργείου Έρευνας και Καινοτομίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει μόνιμο κονδύλι για την έρευνα στον προϋπολογισμό

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 15 Σεπ 2025 | 17:32

Μητσοτάκης: "Συγχαρητήρια, Μανόλο! Συνέχισε να κατακτάς... Και κράτα για πάντα το χαμόγελο που δίνει σε όλους χαρά"

Τι έγραψε στo Facebook ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου από τον Εμμανουήλ Καραλή

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 15 Σεπ 2025 | 11:04

Τσίπρας για τον αγνοούμενο Παλαιστίνιο σκηνοθέτη: Μας ντροπιάζει η στάση της ΕΕ και του κ. Μητσοτάκη

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη και ΕΕ με αφορμή την επίθεση σε Παλαιστίνιο σκηνοθέτη από Ισραηλινούς.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 15 Σεπ 2025 | 10:32

Μητσοτάκης σε Κόστα: Δεν μπορούν να μετέχουν στο πρόγραμμα SAFE χώρες που απειλούν με πόλεμο μέλη της ΕΕ

"Σε μία ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική άμυνας δεν μπορούν να μετέχουν χώρες οι οποίες απειλούν ακόμη και με πόλεμο μέλη της Ένωσης", είπε ο πρωθυπουργός.

''ΒΕΝΤΕΤΑ'' 15 Σεπ 2025 | 07:24
ΧΑΜΗΛΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ 15 Σεπ 2025 | 06:38

Η ανεργία του 18% στους νέους, οι μισθοί που δηλώνουν και τα "φορο-δώρα" ως 3.300 ευρώ

Μαζί με την Ιταλία, την Βουλγαρία και την Ρουμανία βρισκόμαστε στα κατώτερα επίπεδα της ευρωπαϊκής κατάταξης.

ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΘΑ ΤΗΝ 3Η ΘΕΣΗ 14 Σεπ 2025 | 19:48

Μητσοτάκης για την Εθνική μπάσκετ: Το χάλκινο μετάλλιο λάμπει σαν χρυσό στα μάτια όλων μας

Ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στην Εθνική μας.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 14 Σεπ 2025 | 10:51

Μητσοτάκης: Το σχέδιο που υλοποιούμε αυξάνει το εισόδημα όλων– 10 παραδείγματα για τις φορολογικές ελαφρύνσεις

Τι αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του

13 Σεπ 2025 | 12:37

Η πρώτη δημοσκόπηση

Το πιο χαρακτηριστικό νούμερο από τη δημοσκόπηση, είναι αυτό για την "ικανοποίηση" από τις παροχές που ανακοινώθηκαν στην ΔΕΘ. Οι μισοί από εκείνους που εκτιμούν ότι θα έχουν όφελος από τη μείωση της φορολογίας, δηλώνουν ταυτόχρονα ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα. Γιατί; Γιατί δεν τους αρέσει η κυβέρνηση είναι η απάντηση.

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 13 Σεπ 2025 | 11:29

O Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Γιάννη, δικαιούχο του προγράμματος κατ’ οίκον παράδοσης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους [εικόνες]

Ο πρωθυπουγός επισκέφθηκε το σπίτι του Γιάννη, ενός από τους "χιλιάδες πολίτες που εξυπηρετούνται από το νέο πρόγραμμα κατ' οίκον παράδοσης φαρμάκων υψηλού κόστους"

ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 13 Σεπ 2025 | 08:05

Επιχείρηση "βομβαρδισμός καλών νέων" στο Μαξίμου: Μία θετική είδηση κάθε μέρα - Πώς θα γίνει το... δημοσκοπικό άλμα

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι τα ποσοστά ικανοποίησης των ερωτηθέντων πολιτών είναι πολύ μεγαλύτερα όταν η ερώτηση γίνεται για κάθε νέο μέτρο που εξαγγέλθηκε ξεχωριστά

ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ 12 Σεπ 2025 | 23:16

Συνάντηση Μητσοτάκη - CEO της Google Deepmind: Στην Ελλάδα ένα από τα πρώτα AI factory

"Αντιμετωπίζουμε την τεχνητή νοημοσύνη ως μια πραγματικά μετασχηματιστική τεχνολογία που μπορεί να μας επιτρέψει να ξεπεράσουμε άλλες ευρωπαϊκές χώρες", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 12 Σεπ 2025 | 18:13
12 Σεπ 2025 | 13:41

Τι δείχνουν οι μυστικές μετρήσεις του Μαξίμου μετά τη ΔΕΘ: Πόσο ανέβηκε η ΝΔ και πόσο την απειλούν τα "κόμματα" Σαμαρά και Τσίπρα

Οι έρευνες δείχνουν ότι ένα κόμμα Σαμαρά πηγαίνει σήμερα καλύτερα από ότι φαινόταν πριν από μερικούς μήνες,

«ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ» 12 Σεπ 2025 | 13:27

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ντέμη Χασάμπη της Google: Τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα με την τεχνητή νοημοσύνη

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα "Το Μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης", στην οποία μετείχε και ο διευθύνων σύμβουλος της Google DeepMind, Ντέμης Χασάμπης.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ 12 Σεπ 2025 | 13:15

Δημοσκόπηση για τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία: Πρώτος και με διαφορά ο Νίκος Δένδιας

Η εφημερίδα Παραπολιτικά θα δημοσιεύσει δημοσκόπηση για τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία

ΑΝΑΛΥΣΗ 12 Σεπ 2025 | 12:24

Η μάχη της ακρίβειας: Ποιοι θα πάρουν αυξήσεις μεγαλύτερες από τον πληθωρισμό και ποιοι όχι - Με τα μέτρα της ΔΕΘ

Δύο παράμετροι καθορίζουν την αύξηση του καθαρού εισοδήματος: οι ονομαστικές αυξήσεις και οι κρατήσεις για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 12 Σεπ 2025 | 10:10

Ο "καραμανλικός" Μάξιμος Χαρακόπουλος για γραμματέας της ΚΟ ΝΔ - Με πρόταση Μητσοτάκη

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 19 Σεπτεμβρίου με θέμα την εκλογή Γραμματέα της ΚΟ.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 12 Σεπ 2025 | 07:37

Χαμόγελα στην κυβέρνηση μετά το 30,5% στη δημοσκόπηση της Opinion Poll - Παραμένει αγκάθι η ακρίβεια

"Οι δημοσκοπήσεις έχουν αξία, αλλά μεγαλύτερη αξία έχουν οι πολιτικές και, στο τέλος της ημέρας, οι αποφάσεις των πολιτών στις εκλογές", λένε στο Μαξίμου.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 11 Σεπ 2025 | 20:08

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεϊχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανεπίτρεπτη παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας του Κατάρ και υπογράμμισε ότι ο διάλογος είναι το μόνο μέσο για την αποκατάσταση της σταθερότητας

ACTION 24 11 Σεπ 2025 | 20:06

Δημοσκόπηση Opinion Poll: 7 στους 10 δεν "βλέπουν" νίκη Τσίπρα επί Μητσοτάκη στις εκλογές - Πώς εκτιμούν τις εξαγγελίες της ΔΕΘ

Η ΝΔ επιστρέφει στα ποσοστά που είχε δημοσκοπικά τους πρώτους μήνες του 2025, καθώς ξεπερνά έστω και λίγο το 30% - Η ακρίβεια παραμένει το μεγαλύτερο "αγκάθι" για την κυβέρνηση

ΕΡΕΥΝΕΣ 11 Σεπ 2025 | 16:24

Τα μυστικά γκάλοπ του Μαξίμου δεν δείχνουν άνοδο της κυβέρνησης μετά τη ΔΕΘ, γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου των Νέων, τα μέτρα δεν έχουν προκαλέσει κύματα ενθουσιασμού

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ CHEVRON 11 Σεπ 2025 | 13:56

Μητσοτάκης στον Αμερικανό "τσάρο" της ενέργειας για τη δολοφονία Κερκ: "Η πολιτική βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας"

Ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ, Νταγκ Μπέργκαμ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα στρατηγικό εταίρο.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 11 Σεπ 2025 | 11:14

Δημοσκόπηση Interview: Πόσοι θα ψήφιζαν κόμμα Καρυστιανού, Τσίπρα και Σαμαρά - Το 77% δεν ικανοποιήθηκε από τα μέτρα της ΔΕΘ

Το 77% των ερωτηθέντων δήλωσαν λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 11 Σεπ 2025 | 09:26

Στον αγιασμό του 8ου Δημοτικού Ν. Φιλαδέλφειας ο Μητσοτάκης με έμπλαστρο στον αυχένα - Επαθε ψύξη στη ΔΕΘ [εικόνες]

Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον αγιασμό ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Είχε έμπλαστρο στον αυχένα λόγω ψύξης.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 11 Σεπ 2025 | 07:37

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να "γοητεύσει" ξανά το 40% που τον ψήφισε το '23 - Η μοναδική δεξαμενή ψήφων που διαθέτει

Το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί "ρελάνς" με τα μέτρα της ΔΕΘ, με τον πρωθυπουργό να κοιτάζει στο κέντρο, που έδωσε στη Νέα Δημοκρατία δύο εκλογικές νίκες.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ GEN Z 10 Σεπ 2025 | 21:27

Ταραχές στο Νεπάλ: Ο ράπερ δήμαρχος της "Gen Z" που ίσως γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός στο νεανικό κράτος των Ιμαλαΐων

"Σε χρειαζόμαστε..." του γράφουν στις αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα οι εξεγερμένοι νέοι του Νεπάλ - Ποιος είναι ο 35χρονος δήμαρχος Κατμαντού που έγινε διάσημος μέσω των επιτυχιών του στη νεπαλέζικη ραπ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 10 Σεπ 2025 | 20:30

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βίντεο στο TikTok για το Final 4 στην Αθήνα - "Δικαίωση των προσπαθειών της κυβέρνησης"

"Αποτελεί μια δικαίωση των προσπαθειών της κυβέρνησης μας να φέρει στην πατρίδα μας μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις", αναφέρει ο πρωθυπουργός κρατώντας μια μπάλα μπάσκετ.