Σε ανάρτηση στα social media για την αύξηση του κατώτατου μισθού προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι ο κατώτατος μισθός αυξάνεται στα 880 ευρώ από την 1η Απριλίου και θα αναβαθμίσει ταυτόχρονα και τις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων, συμπαρασύροντας επίσης ανοδικά 19 επιδόματα διαφορετικών κατηγοριών.
Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού:
"Στα 880 ευρώ θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου. Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού που πραγματοποιούμε από όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας το 2019, όταν ήταν στα 650 ευρώ. Η προεκλογική μας δέσμευση παραμένει: κατώτατος μισθός στα 950 ευρώ το 2027 και μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ.
Το μέτρο αυτό αφορά 575.000 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, αλλά συμπαρασύρει και 600.000 υπαλλήλους στο Δημόσιο. Και βέβαια αφορά και όσους λαμβάνουν επιδόματα μητρότητας, γάμου, ανεργίας, ενώ επηρεάζει θετικά και τις τριετίες και κατά συνέπεια και τον μέσο μισθό".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr