Follow us

Κωσταράκος κατά Αποστολάκη για τα διακριτικά των στολών

Σε μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, χαρακτηρίζει βαθιά πολιτική πράξη την κατάργηση των διακριτικών από τις στολές.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κωσταράκος κατά Αποστολάκη για τα διακριτικά των στολών

Νέα επίθεση κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας και της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο στρατηγός ε.α. Μιχαήλ Κωσταράκος.

Σε μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, χαρακτηρίζει βαθιά πολιτική πράξη την κατάργηση των διακριτικών από τις στολές των ενόπλων δυνάμεων.

«Κύριε Τσίπρα, αν αυτό δεν γίνεται κατόπιν εντολής σας, τότε οι αρμόδιοι που τοποθετήσατε στο ΥΠΕΘΑ απαξιώνουν τις ένοπλες δυνάμεις μπροστά στα μάτια σας. Χωρίς τα διακριτικά εκείνα που κάνουν τα στελέχη υπερήφανα, έχουμε ένα νικημένο και απαξιωμένο στρατό πριν την μάχη, χωρίς ηθικό και υπερηφάνεια. Μήπως όμως αυτό θέλετε;», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κωσταράκος στην ανάρτησή του.

«Ίσως δεν θα έπρεπε να περιμένουμε εθνική ευαισθησία και στρατιωτική δεοντολογία από κάποιον, όπως ο νέος κ. ΥΕΘΑ που υπέγραψε το νόμο της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και που χειροκροτούσε θριαμβευτικά με την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας», καταλήγει.

Ολόκληρη η ανάρτηση του στρατηγού Κωσταράκου:

«H κατάργηση διακριτικών απο τις στολές των Ενόπλων Δυνάμεων ειναι μια βαθειά πολιτική πράξη.

Πριν τρείς ημέρες με διαταγή του πρώην ΑΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Αποστολάκη που υπογράφτηκε στις 11 Ιανουαρίου 2019, υλοποιήθηκε η πιο πρόσφατη πράξη (ίσως όχι η τελευταία) της σχεδιασμένης από το ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσης των ΕΔ: Αποκαθήλωση συμβόλων που θεσμοθέτησαν οι προηγούμενες πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες . Μία συνειδητή προσπάθεια καταπολέμησης της ατομικής διαφοροποίησης των στελεχών αλλά και της δημιουργίας πνεύματος Μονάδος (esprit de corps). Με την τελευταία διαταγή λοιπόν του απερχόμενου ΑΓΕΕΘΑ, καταργήθηκαν το διακλαδικό διακριτικό των Δυνάμεων Αεραμύνης των ΕΔ καθώς και το διακριτικό των ειδικά εκπαιδευμένων τμημάτων “Εγγύς Προστασίας”(CLOSE PROTECTION TEAMS).

Η διαδικασία απαξίωσης άρχισε λίγες μέρες με την ανάληψη των καθηκόντων του Ναυάρχου σαν ΑΓΕΕΘΑ τον Νοέμβριο του 2015 με την κατάργηση εσωτερικών διακριτικών υπηρεσίας σε διάφορα τμήματα του Επιτελείου του. Αν αυτό ήταν εσωτερικό θέμα του ΓΕΕΘΑ η κατάργηση του Εθνοσήμου της χώρας με τη λέξη «ΕΛΛΑΣ» με την ίδια διαταγή από όλες τις στολές όλων των Κλάδων , ήταν μια σημαντική ενέργεια. Ο στόχος κατά τη γνώμη μου ήταν να χτυπηθεί η κυβέρνηση Σαμαρά ( ΥΕΘΑ ο κ. Αβραμόπουλος) που το είχε θεσπίσει, με επίσημη δικαιολογία την « αποφυγή υπερβολών στην εμφάνιση του στρατιωτικού προσωπικού».

Η κατάργηση του Εθνοσήμου ήταν μια ξεκάθαρη αντιπατριωτική πράξη η οποία αν γινόταν σε οποιαδήποτε χώρα εκτός από την ξεχαρβαλωμένη από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Ελλάδα θα έφερνε αποστρατείες ή παραιτήσεις. Το εθνόσημο, εφόσον προβλεφθεί δεν μπορεί να αφαιρεθεί από τη στολή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Η αντικατάσταση από την ελληνική σημαία είναι άσχετη με το γεγονός. Το εθνόσημο δεν αντικαθίσταται με τίποτα. Μπορεί να συνυπάρχει με τη σημαία στις στολές.

Η αφαίρεση του εθνοσήμου κατά τη γνώμη μου είναι προσβολή στο Έθνος. Μόνο οι έφεδροι αγνόησαν τη «διαταγή» αυτή και συνέχισαν να φέρουν υπερήφανα το Εθνόσημο. Ο κ. Καμμενος δεν πήρε χαμπάρι από την διαταγή του υφιστάμενου του ΑΓΕΕΘΑ (ή σιωπηλά την επικρότησε) αυτού που τώρα δηλώνει υπερήφανα ότι «εμπιστεύεται», και δεν πήρε θέση.

Στη συνέχεια έγινε προσπάθεια από τους τοποτηρητές του ΣΥΡΙΖΑ εντός του ΥΠΕΘΑ, να καταργήσουν τα προαιρετικά διακριτικά των Προστατών Αγίων των Κλάδων (Αγ. Γεώργιος, Αγ. Νικόλαος, Αρχάγγελος Μιχαήλ κλπ.) για τα οποία είχε λυσσαλέα αντιδράσει από την αρχή ο «κομματικός» ΣΥΡΙΖΑ και Το Ποτάμι. Τα διακριτικά ήταν προαιρετικά για τα στελέχη και μόνο για τις στολές εκστρατείας αλλά η κατάργηση ήταν απαίτηση της ηγεσίας και των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τότε ΥΕΘΑ κ. Καμμένος αποφάσισε να μην εκτελέσει τη διαταγή του υφιστάμενου του ΑΓΕΕΘΑ και συνέχισε να τα φέρει και μάλιστα να αισθάνεται υπερήφανος για τη μικρή «αταξία» του. Ο ίδιος καλούσε τα στελέχη να φέρουν στην στολή τους, τα διακριτικά με τη μορφή του Αγίου προστάτη του Όπλου τους, προκαλώντας την συνεχιζόμενη λυσσαλέα αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού. Το μεγαλύτερο μέρος των ΕΔ στη καθημερινότητα του, ακολούθησε τον κ. Υπουργό στη «ανταρσία» του απέναντι στο «βαθύ» ΣΥΡΙΖΑ και τον ΑΓΕΕΘΑ, και συνέχισε να φέρει τα διακριτικά μέχρι σήμερα.

Τώρα ήρθε η σειρά του διακλαδικού διακριτικού αεράμυνας και του διακριτικού τμημάτων «εγγύς προστασίας». Η τελευταία αυτή απόφαση του πρώην ΑΓΕΕΘΑ Αποστολάκη είναι σημαντική γιατί δείχνει την άγνοια του γύρω από τη στρατιωτική δεοντολογία και πρακτική. (Δεν μαθαίνονται οι Ένοπλες Δυνάμεις στα πολιτικά/υπουργικά γραφεία και στους διαδρόμους, κύριε Υπουργέ. Χρειάζεται μελέτη, σπουδές και πετυχημένη υπηρεσία σε πολλές κλαδικές και διακλαδικές θέσεις Μονάδων και Επιτελείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Και αυτά δυστυχώς τα παραλείψατε στη καριέρα σας).

Τα διακριτικά κλάδου ή μονάδος σε παγκόσμιο επίπεδο αφαιρούνται μόνο από τμήματα που νικήθηκαν στη μάχη ή στασίασαν. Είναι μια βαριά και προσβλητική τιμωρία γι αυτούς που τη υφίστανται. Είναι η πολιτισμένη διαχρονική συνέχεια τιμωρίας του βάρβαρου αποδεκατισμού που εφάρμοζαν οι Ρωμαίοι στις νικημένες λεγεώνες ή στους στασιαστές. Δεν περιμένω να το ξέρει αυτό ο κ. ΥΕΘΑ. Ίσως θα έπρεπε να το ξέρουν οι ανώτατοι αξιωματικοί που προσυπέγραψαν.

Σε κάθε περίπτωση είναι μια βαριά προσβολή απέναντι στον Κλάδο της Αεράμυνας της χώρας (Πολεμική Αεροπορία και Στρατός) που είναι το κομμάτι των ΕΔ που «πολεμάει» σε ημερήσια βάση, εξασφαλίζοντας τους ελληνικούς ουρανούς από την τουρκική προκλητικότητα και προστατεύοντας τις ΕΔ αλλά και τους συμπολίτες μας στην ειρηνική τους καθημερινότητα. ( Ίσως ο κ Ναύαρχος να αγνοεί και τα θέματα αεράμυνας γιατί από ότι έχω πληροφορηθεί δεν έκανε ούτε μια εθνική διακλαδική άσκηση ετοιμότητες αεράμυνας στα τρία χρόνια που διοικούσε τις ΕΔ. Ποτέ δεν είναι αργά όμως.)

Είναι επίσης μια βαριά προσβολή και για τα τμήματα «εγγύς προστασίας» που τα τελευταία χρόνια έχουν παρέξει ασφάλεια και προστασία στη ελληνική και συμμαχική στρατιωτική ηγεσία αλλά κυρίως στη πολιτική ηγεσία που τους χρειάστηκε στο παρελθόν (ολοι θυμόμαστε τις αθλιότητες του 2011).

Μετά από τις τελευταίες κυβερνητικές ενέργειες και επιλογές όμως δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει σαν στόχο την απαξίωση και την πτώση του ηθικού των ΕΔ. Συνάδει πλήρως κατά τη γνώμη μου με το «παλαιοκομμουνιστικό» της αφήγημα. Δεν πρέπει, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, οι ΕΔ να είναι πρώτες στη προτίμηση και τον σεβασμό των πολιτών και φοβάμαι ότι ο νέος ΥΕΘΑ θα κάνει κι άλλα σ αυτή την κατεύθυνση.

Τα στελέχη των ΕΔ σε όλο τον κόσμο είναι πάντα εξαιρετικά υπερήφανα για τα διακριτικά που φέρουν γιατί αυτά δείχνουν την προσωπική τους αξία και τις προσωπικές τους επιτυχίες, πολλές φορές με ιδιαίτερο κόπο και κίνδυνο. Ο κ. Αποστολάκης θα έπρεπε να το γνωρίζει αυτό. Η συμμόρφωση των στελεχών σε αυτή τη διαταγή θα γίνει μόνο κάτω από την πίεση της στρατιωτικής πειθαρχίας και με απόλυτη προσωπική αντίθεση και άρνηση. Τίποτα δεν μπορεί να απαλείψει την πικρία τους για την απαξίωση που τους επιβάλλει ο νέος ΥΕΘΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι στρατιωτικοί είναι πάντα υπερήφανοι για τις διακρίσεις που κέρδισαν με κόπο και κίνδυνο. Είναι όμως και μια τεράστια ευκαιρία για τον νέο ΑΓΕΕΘΑ να αναθεωρήσει την απαράδεκτη άγνοια και απαξίωση του προκατόχου του με μια δγή επανεξέτασης του θέματος.

Συμπερασματικά, θα ήθελα να επαναλάβω ότι η κατάργηση διακριτικών Κλάδων είναι μια βαθιά πολιτική πράξη που αποσκοπεί στην απαξίωση των ΕΔ.

Όλα γίνονταν μέχρι τώρα κάτω από τη μύτη του κ.Καμμένου, που πρέπει να παραδεχτούμε ότι είχε μια κάποια ευαισθησία όταν καταλάβαινε τι γινόταν. Τώρα πλέον όμως όλα θα γίνονται απροκάλυπτα. Όσο για τα στελέχη των άλλων Κλάδων που θεωρούν ότι όλα αυτά δεν τους αφορούν, ας προσέξουν, γιατί ενδεχομένως έρχεται και η σειρά τους.

Τα σήματα ιπτάμενων, ειδικών δυνάμεων, ειδικών μονάδων, βατραχανθρώπων κλπ μπορεί να ακολουθούν (ισως όχι των βατραχανθρώπων για τους γνωστούς συντεχνιακούς λόγους) Ποιος ξέρει; Ο νέος ΥΕΘΑ με την «ιδιοκτησιακή», συντεχνιακή και τοπικιστική νοοτροπία που κατά την γνώμη μου τον διακατέχει στην άσκηση των καθηκόντων του , μπορεί να διαλέξει νέους στόχους απαξίωσης.

Κύριε Τσίπρα, αν αυτό δεν γίνεται κατόπιν εντολής σας, τότε οι αρμόδιοι που τοποθετήσατε στο ΥΠΕΘΑ απαξιώνουν τις ΕΔ μπροστά στα μάτια σας. Χωρίς τα διακριτικά εκείνα που κάνουν τα στελέχη υπερήφανα, έχουμε ένα νικημένο και απαξιωμένο στρατό πριν την μάχη, χωρίς ηθικό και υπερηφάνεια. Μήπως όμως αυτό θελετε;

ΥΣ. Ίσως δεν θα έπρεπε να περιμένουμε εθνική ευαισθησία και στρατιωτική δεοντολογία από κάποιον, όπως ο νέος κ. ΥΕΘΑ που υπέγραψε το νόμο της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και που χειροκροτούσε θριαμβευτικά με την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας».

Φωτο: EUROKINISSI

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

ΕΔΩΣΕ ΑΤΑΚΕΣ 05 Σεπ 2025 | 22:25

"Πηγαδάκια" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Τι είπε για μέτρα ελάφρυνσης, Τσίπρα και Καμμένο

Στα λεγόμενα "πηγαδάκια" μετά την εκδήλωση της Παρασκευής, όπου μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Παιδεία, ο πρωθυπουργός έδωσε μερικές ατάκες στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την ΔΕΘ

"ΚΑΡΦΙ" 05 Σεπ 2025 | 20:35

Πηγές ΠΑΣΟΚ: Κάποτε ο Τσίπρας μιμούνταν τη φωνή του Ανδρέα, τώρα έφτιαξε ομιλία με ατάκες από δελτία Τύπου του κόμματος

Αιχμές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη άφησαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 05 Σεπ 2025 | 19:31

Κυβερνητικές πηγές για ομιλία Τσίπρα: "Ενώ σε όλη την Ευρώπη "έβρεχε" ανάπτυξη, ο ίδιος κρατούσε ομπρέλα"

"Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η χώρα πηγαίνει μπροστά", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 05 Σεπ 2025 | 19:20

Αλέξης Τσίπρας: Στο πλευρό του η Μπέτυ Μπαζιάνα - Ποιοι βουλευτές έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του [βίντεο - εικόνες]

Με ενδιαφέρον αναμενόταν και το ποιοι βουλευτές θα έδιναν το "παρών" στην ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο του Economist

5Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 05 Σεπ 2025 | 18:39

Γεωργιάδης στο Συνέδριο του Economist: "Η ελληνική κοινωνία δεν ασχολείται με τα μεγάλα αλλά μόνο με τα μικρά"

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για χιλιάδες νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, σημαντική προσέλκυση ταλέντων στην επιστήμη και στην καινοτομία, που αντί να φύγουν από την Ελλάδα, μένουν εδώ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 05 Σεπ 2025 | 18:25

Πλεύρης από δομές της Βόρειας Ελλάδας: "Κανείς χωρίς δικαίωμα ασύλου δεν θα παραμένει στη χώρα"

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, ο κ. Πλεύρης ενημερώθηκε για τη λειτουργία των δομών, ενώ είχε συναντήσεις με τους διοικητές και τους εργαζόμενους, επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ SAM ALTMAN 05 Σεπ 2025 | 18:25

Μητσοτάκης: Είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης [βίντεο]

Eκδήλωση για την παρουσίαση της συνεργασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με την OpenAI με θέμα "AI in Schools".

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 05 Σεπ 2025 | 18:12

Γεωργιάδης: Γεννήθηκα δεξιός, δεν θα μπορούσα να είμαι αριστερός - Λάθος η εμπλοκή μου με το βιβλίο του Πλεύρη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη "επαγγελματία", ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: "Προσεύχομαι να κάνει κόμμα".

9 ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΤΑΞΗΣ 05 Σεπ 2025 | 18:08

Τσίπρας στο συνέδριο του Economist: Να υπάρξουν αποφάσεις, τώρα, γιατί οδηγούμαστε στα βράχια αν δεν αλλάξουμε ρότα

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε, μεταξύ άλλων, ένα Ταμείο για στήριξη των Νέων Γενεών μέσα από μια Πατριωτική Εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα.

ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 05 Σεπ 2025 | 17:00

"Ξαναχτυπά" ο Τσακαλώτος για τον Τσίπρα: "Με προβληματίζει πολύ όταν μιλάει για δημοκρατικό καπιταλισμό"

"Σε δύσκολες συνθήκες κάναμε αρκετά καλά πράγματα, αλλά κάναμε και πράγματα που δεν είμαι περήφανος" είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

ΥΠΕΞ 05 Σεπ 2025 | 17:00

Επιμένει ο Γεραπετρίτης: Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου δεν θα σταματήσει επειδή αντιδρά η Τουρκία

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι η οικονομική βιωσιμότητα είναι προαπαιτούμενο του έργου και επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι αυτά να ξεκαθαριστούν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 15:49

Κριτική Ανδρουλάκη σε ΝΔ αλλά και Καμμένο: Σοκαριστικό ότι είχαμε υπουργό Εθνικής Άμυνας που είχε σχέσεις με τον υπόκοσμο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της σε κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως το καλώδιο με την Κύπρο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 05 Σεπ 2025 | 14:43

Επίθεση Σκέρτσου σε Τσίπρα: Οι πολιτικοί λωτοφάγοι είναι οι πιο επικίνδυνοι των αδιόρθωτων λαοπλάνων πολιτικών

"Όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Αν δεν θέλουμε όμως να επαναληφθεί, πρέπει να συνοδεύεται από αυστηρή, ειλικρινή αυτοκριτική και έμπρακτη μεταμέλεια" σχολιάζει ο κ. Σκέρτσος.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 13:15

Στήριξη Τσουκαλά σε Δούκα: Η κυβέρνηση βάζει εμπόδια στο πρόγραμμά του - Δεν έχουν χωνέψει ότι έχασαν τον Δήμο

"Κάθε δήμαρχος κρίνεται στο τέλος της θητείας του, αρκεί να του επιτραπεί να ολοκληρώσει το έργο του", είπε ο Κώστας Τσουκαλάς.

«ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ» 05 Σεπ 2025 | 12:44

Ο Καμμένος για τους νέους διαλόγους με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης: "Εκανα πλάκα - Αν συνεχίσουν θα κατέβω στην πολιτική"

Ο Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για δολοφονία χαρακτήρα και "επιλεκτική διαρροή" συνομιλιών από την δικογραφία της υπόθεσης της μαφίας της Κρήτης.

05 Σεπ 2025 | 12:16

"6 χρόνια ΝΔ: Αποτύχατε!": Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ποιότητα της δημοκρατίας και των θεσμών

Η "Μαύρη Βίβλος" της εξαετούς διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον γενικό τίτλο: "6 χρόνια Νέα Δημοκρατία| Αποτύχατε. Να η Ελλάδα που παραδίδετε".

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECONOMIST 05 Σεπ 2025 | 11:24

Βαγγέλης Μαρινάκης: Δεν βλέπω τρίτη θητεία της κυβέρνησης εκτός και εάν δούμε κάποια σημαντική αλλαγή

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και αμφιβολίες αν θα έχει και 3η θητεία διατύπωσε στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 05 Σεπ 2025 | 09:32

Αιχμηρός Κασσελάκης για Τσίπρα: Πάνω από το πτώμα μου συμπόρευση, δεν μπλέκω με τον βάλτο - Θα πάει καλά γιατί με αντιγράφει

Ερωτώμενος εάν υπάρχει πιθανότητα συμπόρευσης με τον κ. Τσίπρα, απάντησε "πάνω από το πτώμα μου. Το λέω ξεκάθαρα. Με τον βάλτο εγώ δεν μπλέκω".

ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ 05 Σεπ 2025 | 08:34

Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist: Κριτική αλλά και όραμα για την Ελλάδα του 2030

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας και της χώρας αλλά και το όραμα του για την Ελλάδα του 2030 θα αναπτύξει o Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του Economist.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 05 Σεπ 2025 | 07:39

ΔΕΘ: Με τρεις εκπλήξεις οι εξαγγελίες Μητσοτάκη - "Η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ"

Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, στη ΔΕΘ "θα εξαγγελθεί η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ".

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 04 Σεπ 2025 | 23:47

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: "Άνθρακας το νέο αφήγημα της Μαύρης Βίβλου του ΠΑΣΟΚ"

"Το νέο αφήγημα της "μαύρης βίβλου του ΠΑΣΟΚ" αποδείχθηκε άνθρακας και καταρρίπτεται στην πράξη", σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση επισημαίνοντας αναλυτικά 11 δράσεις/πολιτικές του υπουργείο

ΤΙ ΛΕΝΕ 04 Σεπ 2025 | 20:05

Μαφία Κρήτης: Νέες συνομιλίες Καμμένου με τον "αρχηγό" - "Το έδωσα στο επιτελείο του Τραμπ, μη σε νοιάζει τίποτα" [βίντεο]

Σε νέους ηχογραφημένους διαλόγους ο Πάνος Καμμένος ακούγεται να έχει οικειότητα με τον αρχιμαφιόζο και να τον διαβεβαιώνει ότι μεσολάβησε για την προώθηση του Μελχισεδέκ για τη θέση του Μητροπολίτη

ΤΟΥΡΚΙΑ 04 Σεπ 2025 | 16:44

Η Άγκυρα διαψεύδει την παραβίαση του FIR Αθηνών και κατηγορεί την Ελλάδα: "Έστειλαν οπλισμένα F-16 στο άοπλο αεροσκάφος μας"

Οι πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ σημειώνουν ότι μετά το περιστατικό, ενημερώθηκαν οι αρχές του ΝΑΤΟ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ 04 Σεπ 2025 | 16:00

Κομισιόν για καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Θα κάνουμε ό,τι είναι εντός των δυνατοτήτων μας για να διασφαλίσουμε ότι θα υλοποιηθεί

Εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το έργο, γεγονός που έκανε γνωστό και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

«ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ» 04 Σεπ 2025 | 15:56

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για την πολιτική προστασία, την κλιματική κρίση και το περιβάλλον

Ο κ. Τσουκαλάς προανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει ένα ενιαίο σύγχρονο εθνικό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας.

ΧΟΡΕΨΕ ΤΗΝ «ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ» 04 Σεπ 2025 | 15:36

Ο Τσουκαλάς χόρεψε ζεϊμπέκικο στα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο: Τον χειροκροτούσε ο Ανδρουλάκης [βίντεο]

Μετά από παρότρυνση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς άρχισε να χορεύει ζεϊμπέκικο, μετατρέποντας τον χώρο σε πίστα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 04 Σεπ 2025 | 14:53

Σωκράτης Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης εξαπάτησε και απέτυχε - Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για μια προοδευτική Ελλάδα

"Χρειαζόμαστε άλλο παραγωγικό μοντέλο και άλλη οικονομική πολιτική που να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία", τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ... 04 Σεπ 2025 | 14:33

Μιχάλης Ιγνατίου: Διαψεύδει η Γκίλφοϊλ ότι συνάντησε και συζήτησε με τον Πάνο Καμμένο οποιοδήποτε θέμα

Ο Πάνος Καμμένος υπερηφανευόταν ότι ελέγχει τους Αμερικανούς και θα καθαρίσει…

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 04 Σεπ 2025 | 13:14

Χατζηδάκης: Οταν το Bloomberg λέει ότι πετύχαμε σημαντική μείωση της φοροδιαφυγής…. είναι απλώς Τετάρτη

Το δημοσίευμα του Bloomberg αναφερόταν στη μείωση της φοροδιαφυγής στη χώρα μας.

ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ 04 Σεπ 2025 | 13:08
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 04 Σεπ 2025 | 10:59

Ο Γεωργιάδης ακύρωσε επίσκεψη στο νοσοκομείο Δράμας: "Απειλούν ότι θα με πυροβολήσουν, έσκισαν πουκάμισο αστυνομικού"

Στην ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψής του στο νοσοκομείο Δράμας προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, επικαλούμενος κλίμα έντασης και απειλητικά σχόλια σε βάρος του.

ΑΙΧΜΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ 04 Σεπ 2025 | 10:34

Συντροφικά μαχαιρώματα στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Το καρφί Γερουλάνου σε Δούκα και η απάντηση του δημάρχου

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Π. Γερουλάνος όσο και ο Χ. Δούκας ήταν διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο του 2024.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 04 Σεπ 2025 | 09:22

Ζαχαράκη: Περίπου 700 σχολεία κάθε χρόνο μένουν κλειστά, επειδή δεν έχουν μαθητές

Η υπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι η αξιολόγηση είναι απαραίτητο βήμα για τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών.

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ 04 Σεπ 2025 | 07:53

Στο 1,7 δισ. ευρώ ανεβαίνει το πακέτο της ΔΕΘ: Οικογένειες με παιδιά και ένστολοι οι μεγάλοι κερδισμένοι

Στα 1,7 δισ. ευρώ πρόκειται να ανέλθει τελικώς το κόστος του "πακέτου" της ΔΕΘ, σπάζοντας το "φράγμα" του 1,5 δισ., όπως αρχικώς είχε σχεδιαστεί με τη μεσαία τάξη.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 04 Σεπ 2025 | 07:10

Σκιές στην επανεμφάνιση Τσίπρα από τις συνομιλίες του "συγκυβερνήτη" Καμμένου με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης

"Δώρο" χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη τους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών της επανόδου του στην πολιτική σκηνή.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 04 Σεπ 2025 | 06:40

Μονή Σινά: Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καλεί τον Δαμιανό να δώσει εξηγήσεις για τα τελευταία γεγονότα

Να ανοίξει τις πύλες της μονής Σινά και να απομακρύνει όσους δεν έχουν σχέση με το μοναστήρι ζητά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από τον Αρχιεπίσκοπο Δαμιανό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 03 Σεπ 2025 | 22:23

Παπασταύρου για καλώδιο διασύνδεσης με την Κύπρο: Να ξεκαθαρίσει η Λευκωσία τη θέση της

Ο κ. Παπασταύρου επεσήμανε ότι δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά, "ιδιαίτερα όταν το έργο αυτό είναι στρατηγικής σημασίας για την Κύπρο

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" 03 Σεπ 2025 | 21:48

Ανδρουλάκης στα 51α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Ηρθε η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του με επίκεντρο το δημογραφικό, κάνοντας λόγο για μείωση του ΕΝΦΙΑ στις οικογένειες με παιδιά, ενώ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα του για την "πολιτική αλλαγή"

"ΒΟΜΒΑ" 03 Σεπ 2025 | 21:34

Χριστοδουλίδης: Ποινική έρευνα της Ευρωπαϊκής εισαγγελίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου

Σε ερώτηση είπε ότι "δεν υπάρχουν διαφορές με την ελληνική κυβέρνηση. Υπάρχουν υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο ΑΔΜΗΕ και για να είναι βιώσιμο το έργο αυτές τις υποχρεώσεις πρέπει να τις υλοποιήσει"

ΣΤΟ ACTION 24 03 Σεπ 2025 | 19:35

Νέο παραλήρημα της Λατινοπούλου κατά των Ρομά: "Γύφτοι είναι και γύφτους θα τους λέω" [βίντεο]

Συγκεκριμένα, η Αφροδίτη Λατινοπούλου ήταν καλεσμένη σε εκπομπή του Action 24 το πρωί της Τετάρτης και αναφερόμενη στην εγκληματικότητα επέμεινε να αποκαλεί τους Ρομά "γύφτους"

03 Σεπ 2025 | 18:35

LIVE η εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 51 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του Τάσου Γιαννίτση, ενώ η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη είναι προγραμματισμένη για τις 19:30.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 03 Σεπ 2025 | 15:47

Με παλαιστινιακή μαντίλα στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου: Παιδιά από τη Γάζα στα θεωρεία [εικόνες-βίντεο]

Τα παιδιά από την Γάζα υποδέχθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, προσφέροντάς τους δώρα και καλωσορίζοντάς τα στο Κοινοβούλιο.

ΑΛΛΟΥ 03 Σεπ 2025 | 14:29

Το ΠΑΣΟΚ γιορτάζει αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου λείπει… στην Κίνα- Το αιχμηρό σχόλιο στην εφημερίδα "Τα Νέα"

Το καρφί του Μιχάλη Μητσού στα Νέα για την απουσία από τις εκδηλώσεις για την επέτειο του ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ

ΔΕΘ 03 Σεπ 2025 | 13:41

Bloomberg: Ο Μητσοτάκης προχωρά σε φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη - Παράθυρο για νέα μέτρα και τον Απρίλιο

Tο πρακτορείο σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης τον Απρίλιο.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 03 Σεπ 2025 | 13:24

Χατζηδάκης: Η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει να αποσαφηνίσει τη στάση της για το καλώδιο

Ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για ένα έργο το οποίο είναι ενταγμένο στον ευρωπαϊκό ενεργειακό σχεδιασμό, από το οποίο κυρίως ωφελημένη θα είναι η Κύπρος.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 03 Σεπ 2025 | 13:08

Μαρινάκης κατά Τσίπρα για τους διαλόγους Καμμένου με τη μαφία της Κρήτης: "Ο ορισμός του rebranding"

"Ο κ. Καμμένος ήταν εταίρος σε κυβέρνηση, κάποιος τον επέλεξε", είπε με νόημα ο κ. Μαρινάκης

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 03 Σεπ 2025 | 12:46

Νέα κόντρα Μπακογιάννη - Δούκα για το υπνωτήριο των Γιατρών του Κόσμου

Ο κ. Μπακογιάννης σημειώνει ότι με το κλείσιμο του υπνωτηρίου, 50 άστεγοι θα βρεθούν και πάλι στον δρόμο. Για "ψεύδη" κάνει λόγο ο Χάρης Δούκας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 03 Σεπ 2025 | 12:35

Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Πιερρακάκη: Τον διαψεύδουν οι αριθμοί και η αμείλικτη πραγματικότητα εκατομμυρίων Ελλήνων

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε στον Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος προηγουμένως είχε κατηγορήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για "άγνοια, σκόπιμη διαστρέβλωση και παραποίηση των αριθμών".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 03 Σεπ 2025 | 11:54

Δόμνα Μιχαηλίδου: Θα γίνουν εξαγγελίες για το δημογραφικό στη ΔΕΘ - "Ο κόσμος δεν θέλει να ζει με επιδόματα"

Στα προγράμματα μετεγκατάστασης σε ακριτικές περιοχές, την κοινωνική αντιπαροχή, τα ενοίκια, το δημογραφικό και τους τρίτεκνους αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Δόμνα Μιχαηλίδου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 03 Σεπ 2025 | 11:19

Χρυσοχοΐδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ερευνα για συνεργούς και για εγκληματική οργάνωση

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στη συνέχεια των ερευνών για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

03 Σεπ 2025 | 09:52

Πλεύρης για μεταναστευτικό: "Εάν δεν είσαι δικαιούχος ασύλου, δε μπορείς να επιβαρύνεις την κοινωνία"

Στο νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε για την αυστηροποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού αναφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης, προχωρώντας στην κωδικοποίηση τριών σημείων του νομοσχεδίου αυτού.

ΑΒΕΒΑΙΟ 03 Σεπ 2025 | 09:47

Εγκαταλείπει το καλώδιο με την Κρήτη η Λευκωσία - "Δεν είναι βιώσιμο", λέει ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ

Ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι "το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης δεν είναι βιώσιμο με τους συγκεκριμένους όρους".

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 03 Σεπ 2025 | 08:32

51 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Σήμερα η εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη με συναυλία του Κώστα Μακεδόνα - Απών ο Γ. Παπανδρέου

Στο Ζάππειο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τον εορτασμό των 51 χρόνων από την διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου.

"ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΟΥ" 03 Σεπ 2025 | 06:40

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μαζέψει τη ζημιά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Θα επιστραφούν όλα τα κλεμμένα

Δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα των πρώτων ελέγχων για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, με τη δέσμευση ότι ο έλεγχος θα συνεχιστεί και τα κλεμμένα θα επιστραφούν.

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ 02 Σεπ 2025 | 23:35

Δένδιας: Πάνω από 600 στρατιωτικές κατοικίες στο πρώην στρατόπεδο Ζιάκα στη Θεσσαλονίκη

Ο Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης το πρώην στρατόπεδο Ζιάκα στη Μενεμένη

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 02 Σεπ 2025 | 22:30

"Σκληρό ροκ" Πλεύρης - Ζωής στη Βουλή για ΟΠΕΚΕΠΕ και μεταναστευτικό

Στην ομιλία της, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, είχε κάνει λόγο για αναβίωση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και για προσπάθεια αντιμετάθεσης των αλγεινών συνθηκών που βιώνουν οι πολίτες

Η ΟΜΙΛΙΑ 02 Σεπ 2025 | 20:03

Μητσοτάκης: "Δυνατό Λιμενικό Σώμα σημαίνει δυνατή θαλάσσια άμυνα για όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα"

Στην εκδήλωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την παραλαβή και ένταξη πέντε Ταχύπλοων Περιπολικών Σκαφών στο Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή μίλησε ο πρωθυπουργός

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 02 Σεπ 2025 | 20:00

Χατζηδάκης για τo my1521: "Άμεση επαφή, καλύτερη εξυπηρέτηση για τους φορολογούμενους"

"Έχουμε υποχρέωση να μειώνουμε τους φόρους όσο μπορούμε, αλλά και να εξυπηρετούμε τους φορολογουμένους με τον καλύτερο τρόπο", είπε ο Κ. Χατζηδάκης

«ΘΕΡΜΗ» ΥΠΟΔΟΧΗ 02 Σεπ 2025 | 19:05

Εργαζόμενοι αποδοκίμασαν τον Γεωργιάδη σε νοσοκομείο στην Αλεξανδρούπολη: "Υπουργός εμπορίου και κερδοσκοπίας" [βίντεο]

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου "υποδέχτηκαν" με γιουχαΐσματα τον υπουργό Υγείας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 02 Σεπ 2025 | 19:01

Το Υπουργείο Ανάπτυξης απαντάει σε πέντε αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια

Το Υπ. Ανάπτυξης απαντά στο ΠΑΣΟΚ επικαλούμενο στοιχεία της Eurostat που δείχνουν χαμηλότερο αθροιστικό πληθωρισμό στην Ελλάδα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ 02 Σεπ 2025 | 19:01

Νέα επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση: Μιλάει πάλι για "βαλκανοποίηση" της χώρας [βίντεο]

Ο πρώην πρωθυπουργός δημοσίευσε τμήμα της ομιλίας του στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη, στο οποίο αναφέρεται σ’ αυτό που ο ίδιος ονόμασε "βαλκανοποίηση" της χώρας

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 02 Σεπ 2025 | 17:04

Μαρινάκης: Κλειδωμένο στο 1,5 δισ. το πακέτο της ΔΕΘ - Φοροελαφρύνσεις για το σύνολο της κοινωνίας

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι αυτό το οποίο θα ακουστεί στη ΔΕΘ θα είναι μία γενναία, με βάση τα δημόσια δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας, φορολογική παρέμβαση με μόνιμα χαρακτηριστικά.

ΠΡΩΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 02 Σεπ 2025 | 17:04

Στις 24 Νοεμβρίου η δίκη για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων το 2024: Στο εδώλιο η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Στο εδώλιο η πρώην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, και άλλων τριών κατηγορουμένων

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΚΕ 02 Σεπ 2025 | 13:33

Το επικό σαρδάμ του Νίκου Σοφιανού στο δημοτικό συμβούλιο: Μπέρδεψε τις ζαρντινιέρες με τις... ζαρτιέρες [βίντεο]

"…Να βάζετε σε περιπέτεια την Αθήνα, να βάφετε δρόμους και να βάζετε ζαρτιέρες" είπε ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ 02 Σεπ 2025 | 12:42

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για το κόστος διαβίωσης - Η ακρίβεια το σημερινό θέμα

Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αποδομήσει το αφήγημα της ΝΔ, "μιας κυβέρνησης που έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα" όπως αναφέρουν.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 02 Σεπ 2025 | 12:20

Χρυσοχοΐδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελέγχονται 1.036 ΑΦΜ για 22 εκατ. ευρώ - Δεσμεύονται οι περιουσίες τους

Τα αποτελέσματα των ερευνών μετά τις έρευνες για τα ΑΦΜ που πήραν παράνομα χρήματα μέσω επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ παρουσίασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 02 Σεπ 2025 | 11:54

Κεφαλογιάννη για Δούκα: Αντί να αναλάβει τις ευθύνες του για τα γκράφιτι κατά του Ισραήλ, κάνει φτηνή προπαγάνδα

Σκληρή κριτική ασκεί η Ολγα Κφεαλογιάννη στον Χάρη Δούκα, με αφορμή την απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στην επιστολή της από επιστολή της για τα γκραφίτι κατά του Ισραήλ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 02 Σεπ 2025 | 11:47

89η ΔΕΘ: Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί – Το πρόγραμμά τους

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει τη λειτουργία της 89ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 02 Σεπ 2025 | 11:37

Χρυσοχοΐδης: Σήμερα οι ανακοινώσεις των ΑΦΜ που πήραν παράνομα χρήματα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Τα αποτελέσματα των ερευνών μετά τις έρευνες για ΑΦΜ που πήραν παράνομα χρήματα μέσω επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα παρουσιάσει σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΠΕΚΕΠΕ 02 Σεπ 2025 | 11:31

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πρώην αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας πήρε αποζημίωση για ντομάτες που δεν καταστράφηκαν από τον Daniel

Όλο και νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ 02 Σεπ 2025 | 10:56

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Του λείπουν τα φράγκα της εξουσίας - Δεν πιστεύω ότι θα ιδρύσει κόμμα

"Μακάρι να το κάνει, για να φανεί στην ελληνική κοινωνία τι είναι αυτός ο τύπος", είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον Αλέξη Τσίπρα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 02 Σεπ 2025 | 10:46

Ανδρουλάκης: Αν θέλουμε πολιτική αλλαγή, πρέπει το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές

"Στη ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε ένα συνολικό πρόγραμμα που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 02 Σεπ 2025 | 10:30

Ο Κασσελάκης ανακοίνωσε την "Πρωτοβουλία για την Ευρωπαϊκή Πρόοδο" - Το μήνυμά του σε διάφορες γλώσσες

"Η Πρωτοβουλία για την Ευρωπαϊκή Πρόοδο γεννήθηκε από μια βαθιά ανάγκη: να ξαναδώσουμε φωνή στους πολίτες της Ευρώπης", αναφέρει μεταξύ άλλων.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 02 Σεπ 2025 | 09:48

Αυτοδιοικητικό μέτωπο από Χάρη Δούκα: "Η σιωπή είναι συνενοχή - Ραντεβού το απόγευμα του Σαββάτου στη ΔΕΘ"

"Η κυβέρνηση έχει πάρει έναν επικίνδυνο δρόμο υπονόμευσης του θεσμού και χειραγώγησης των αιρετών", τόνισε ο Χάρης Δούκας.

ΦΟΥΛ ΟΙ "ΜΗΧΑΝΕΣ" 02 Σεπ 2025 | 07:35

ΠΑΣΟΚ: Εβδομάδα "Μαύρης Βίβλου" για τα 6 χρόνια ΝΔ - Κυβερνητικό πρόγραμμα ανακοινώνει ο Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ

Σειρά έχει σήμερα το κόστος διαβίωσης όπου Μ. Αποστολάκη, Γ. Νικητιάδης, Π. Χρηστίδης, Φ. Παρασύρης, Ι. Τσίμαρης ξεδιπλώνουν την Μαύρη Βίβλο στο ιδιωτικό χρέος, την ακρίβεια, τα τιμολόγια του ρεύματος, την υγεία.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 02 Σεπ 2025 | 06:56

Γεραπετρίτης: Θα υπάρξει συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν το επόμενο διάστημα και δεν θα είναι "εθιμοτυπική"

Επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ 02 Σεπ 2025 | 06:37

Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει την επιστροφή του - Οι πρώτες αψιμαχίες με Μητσοτάκη

Ο χρόνος που επιλέγει να παρέμβει δεν είναι τυχαίος, με την κυβέρνηση να βρίσκεται δημοσκοπικά σε χαμηλό βαρομετρικό και τη συνεχιζόμενη ακρίβεια να της προκαλεί πλήγματα.

ΚΟΝΤΡΑ 01 Σεπ 2025 | 23:01

Δούκας εναντίον Κεφαλογιάννη για τα γκράφιτι στην Αθήνα: "Ταυτίζεστε με τον πρέσβη του Ισραήλ"

Σε ανάρτησή του το απόγευμα της Δευτέρας ο Χάρης Δούκας καταγγέλλει ότι "Άλλο ένα Υπουργείο συμμετέχει στο κυβερνητικό μέτωπο κατά του δήμου της Αθήνας"

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 01 Σεπ 2025 | 20:35

Σκληρή απάντηση της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ: "Η Μαύρη Βίβλος των ψεμάτων"

Δεν θριαμβολογούμε, όταν οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, τα οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε υλοποιώντας πλήρως το πρόγραμμά μας, αλλά απαντούμε στην καταστροφολογία και στις ισοπεδωτικές λογικές της αξιωματικής αντιπολίτευσης", αναφέρει η ΝΔ

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ 01 Σεπ 2025 | 19:06

Συνέντευξη Τύπου ΠΑΣΟΚ: "6 χρόνια ΝΔ - Αποτύχατε - Να η Ελλάδα που παραδίδετε στην ανάπτυξη"

Οι ομιλητές σχολίασαν ότι στο πεδίο της Ανάπτυξης ο τίτλος θα μπορούσε να είναι "μια χαμένη ευκαιρία", καθώς "σπαταλήθηκε ο κόπος του λαού της προηγούμενης δεκαετίας"

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 650 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ 01 Σεπ 2025 | 17:53

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για το πρόγραμμα "Μαριέττα Γιαννάκου"

Μεγάλη αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος "Μαριέττα Γιαννάκου" για την ανακαίνιση και αναβάθμιση των δημόσιων σχολείων

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 01 Σεπ 2025 | 17:53

Μήνυμα Πλεύρη από Ρόδο: "Τα νησιά δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν ποτέ παραπάνω μετανάστες"

Ο Θ. Πλεύρης συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, με σκοπό το συντονισμό στον χειρισμό και την αντιμετώπιση του φαινομένου

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 01 Σεπ 2025 | 15:49

Παύλος Μαρινάκης: Ο Τσίπρας έχει κριθεί και ως πρωθυπουργός και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

"Δεν νομίζω ότι η επιτυχία ή η αποτυχία αυτής της κυβέρνησης εξαρτάται από το ποιον θα έχει αντίπαλο", τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης

ΞΙΝΟ 01 Σεπ 2025 | 15:04

Ο Χρήστος Χωμενίδης γράφει για τον Αλέξη Τσίπρα και θυμάται τα "χθεσινά γεμιστά" της μαμάς μας

Για το νέο κόμμα Τσίπρα και την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού γράφει στο Capital ο Χρήστος Χωμενίδης

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ 01 Σεπ 2025 | 14:46

Ο Αδωνις Γεωργιάδης νιώθει σαν τον Αριστείδη τον Δίκαιο- Λίγο πριν τον εξοστρακισμό

Το επεισόδιο με τον Αριστείδη τον Δίκαιο και το παράπονο του Υπουργού Υγείας

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 01 Σεπ 2025 | 13:53

Το κόμμα Τσίπρα, πότε οι ανακοινώσεις, ποια τα στελέχη του- Τι γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στα Νέα

Ο δημοσιογράφος των Νέων έχει "τσεκάρει" τις πληροφορίες από (πραγματικό) άνθρωπο του πρώην πρωθυπουργού

ΒΟΥΛΗ 01 Σεπ 2025 | 13:16

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 15/9 ξεκινά η εξεταστική επιτροπή - Επανάληψη της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια ζητάει το ΠΑΣΟΚ

Η Εξεταστική Επιτροπή θα ξεκινήσει τις εργασίες της με την εκλογή προεδρείου αρχίζει στις 15 Σεπτεμβρίου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 01 Σεπ 2025 | 12:46

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για την ανάπτυξη - Live η συνέντευξη Τύπου

Οι αρμόδιοι βουλευτές και τομεαρχες Π. Γερουλάνος, Π. Κουκουλόπουλος, Μ. Χνάρης, Γ. Παλαιοδήμος, Κ. Γάτσιος παρουσιάζουν τα πεπραγμένα της ΝΔ στην ανάπτυξη.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 01 Σεπ 2025 | 11:13
KEELE 01 Σεπ 2025 | 10:44

Η επανεμφάνιση του Ανδρέα Λοβέρδου ως συμβούλου Νομικής Σχολής σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε προαναγγείλει το καλοκαίρι την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή από τον Σεπτέμβριο, ανακοινώνοντας τη συνεργασία του με "μεγάλο κόμμα".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 01 Σεπ 2025 | 10:14

Φλωρίδης: "Κίνηση απελπισίας η επιστροφή Τσίπρα, ασυζητητί τον υποστηρίζει η διαπλοκή"

Ο Γιώργος Φλωρίδης χαρακτήρισε ως "μεγάλο δώρο" για τον Κυριάκο Μητσοτάκη την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 01 Σεπ 2025 | 09:55

Τέμπη: Το σκίτσο που εξόργισε τη Μαρία Καρυστιανού - "Υβρις και κατάπτωση αξιών, ελπίζω να είναι αυτός ο πάτος"

Αυτό που εξόργισε την Μαρία Καρυστιανού ήταν η χρήση της φράσης "Δεν έχω οξυγόνο", η οποία ειπώθηκε από ένα από τα 57 θύματα της τραγωδίας.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ 01 Σεπ 2025 | 09:12

Η νέα κόντρα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Πρύτανης ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας

Ο πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας, Οδυσσέας Ζώρας, εμφανίζεται ως πρύτανης στο University of Keele, το οποίο θα μπορεί να λειτουργεί στην Αθήνα από το νέο διδακτικό έτος.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 01 Σεπ 2025 | 06:41

Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με γενικευμένη δυσφορία λόγω ακρίβειας - Νέος σκόπελος το κόμμα Σαμαρά

Η χθεσινή ανάρτηση του πρωθυπουργού για κρατική παρέμβαση, αν δεν περάσει η μείωση των τιμών της χονδρικής στα τιμολόγια των καταναλωτών, δεν ήταν τυχαία.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 31 Αυγ 2025 | 17:40

Γιώργος Γεραπετρίτης: Δεν μας πτοούν οι αντιδράσεις της Τουρκίας - Η Ελλάδα δεν ετεροπροσδιορίζεται

Η Ελλάδα δεν ετεροπροσδιορίζεται σε σχέση με τις τουρκικές αντιδράσεις, τόνισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 31 Αυγ 2025 | 15:16

Κωστής Χατζηδάκης: Μέτρα για ευάλωτους και τη μεσαία τάξη

Η κυβέρνηση αυτή έχει μειώσει 72 διαφορετικούς φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 5,4 ποσοστιαίες μονάδες

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 31 Αυγ 2025 | 14:30

Κώστας Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέβαλλε ένα τέταρτο μνημόνιο στον κόσμο της εργασίας

"Η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή και έχει βουλιάξει στα σκάνδαλα. Επιλέγει τη τοξικότητα, τις προσωπικές επιθέσεις και τον διχασμό", τόνισε ο Κώστας Τσουκαλάς

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ 31 Αυγ 2025 | 13:22

Βασίλης Κικίλιας για Νεκτάριο Σαντορινιό: Τιμή σε έναν ευγενικό και γλυκό άνθρωπο

Το λιμάνι της Σύμης πήρε το όνομα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που έφυγε τόσο νέος από τη ζωή