Εξαλλη η Ακρίτα με Πατούλη για την πολυτελή BMW: Καλεί τον Κ. Μητσοτάκη να τον "μαζέψει"

Αιχμές κατά του Γιώργου Πατούλη για τη δωρεά της πολυτελούς BMW αφήνει η Έλενα Ακρίτα καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον "μαζέψει"

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πατούλης Ακρίτα

Ένα ιδιαίτερα αιχμηρό σχόλιο έκανε η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα αναφορικά με την είδηση της δωρεάς πολυτελούς BMW που έκανε ιδιωτική εταιρεία στον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.

Η Έλενα Ακρίτα με ένα οργισμένο σχόλιο βάλλει κατά του Περιφερειάρχη Αττικής, καλώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να τον "μαζέψει" αφού "δεν μαζεύεται από μόνος του", όπως αναφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικότερα, η Έλενα Ακρίτα ανέβασε μια φωτογραφία από το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο "Δωράκι Πολυτελείας" και αναφέρεται στην απόφαση του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, του οποίου προεδρεύει ο Γ. Πατούλης, να αποδεχθεί δωρεά υπερπολυτελούς αυτοκινήτου αξίας 100.000 ευρώ και μάρκας BMW, από εταιρεία του κλάδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την φωτογραφία συνοδεύει το σχόλιο στην λεζάντα "Αφού δεν μαζεύεται μόνος του, μαζέψτε τον εσείς, κύριε Μητσοτάκη. Αρκετά πια".

Διαψεύδει...επιβεβαιώνοντας ο Πατούλης για τη BMW

Οργισμένη διάψευση στο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, για την δωρεά που έκανε ιδιωτική εταιρεία στον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, πολυτελούς BMW εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής. Η διάψευση...επιβεβαιώνει το δημοσίευμα αλλά δίνει και διευκρινίσεις.

Οπως σημειώνει ο Περιφερειάρχης μέσω της ανακοίνωσης, η δωρεά έγινε, αλλά δεν έγινε φυσικά στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη αλλά στην Περιφέρεια για τις μετακινήσεις του ίδιους και των στελεχών του γραφείου του ή άλλων υπαλλήλων. Σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση ότι το αυτοκίνητο δεν είναι αξίας 100.000 ευρώ όπως αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της εφημερίδας αλλά πολύ μικρότερο, αφού το αυτοκίνητο είναι μεταχειρισμένο μοντέλο του 2007.

Με δύο λόγια η δωρεά έγινε, αλλά έγινε στην Περιφέρεια και το αυτοκίνητο είναι πολύ μικρότερης αξίας.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής:

Με αφορμή ανακριβές δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, το οποίο αναπαράχθηκε κι από μερίδα ηλεκτρονικών μέσων, στην οποία γίνεται ψευδής αναφορά περί δωρεάς ακριβού αυτοκινήτου, αξίας 100.000 ευρώ, από ιδιωτική εταιρεία στον Περιφερειάρχη Αττικής, θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, δεν υπάρχει κανένα δώρο καμίας ιδιωτικής εταιρείας προς τον Περιφερειάρχη Αττικής. Κανένα. Ούτε αυτοκίνητο, ούτε οτιδήποτε άλλο. Ο Περιφερειάρχης Αττικής δε δέχεται εξωθεσμικά κανένα δώρο, από κανέναν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεύτερον, το αυτοκίνητο που παραχωρείται δωρεάν, παραχωρείται στην Περιφέρεια Αττικής, κι όχι στον Περιφερειάρχη, για τις ανάγκες μετακίνησής των στελεχών της Περιφέρειας εντός της Αττικής, από ιδιωτική εταιρεία, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της. Το συγκεκριμένο όχημα διακρίνεται για την ασφάλεια του και επειδή είναι 4 x 4 και οι επιδόσεις του, του επιτρέπουν να κινείται με ασφάλεια εντός και εκτός οδικού δικτύου. Με δεδομένο ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει και δύσβατες περιοχές, στις οποίες τα στελέχη και ο Περιφερειάρχης θα πρέπει να μπορούν να μεταβούν με ασφάλεια και να βρεθούν κοντά στους πολίτες, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο, κρίθηκε σκόπιμο να γίνει αποδεκτή η δωρεά του αυτοκινήτου.

Ξεκαθαρίζουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής και οι πολίτες δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν ούτε με ένα ευρώ. Αντίθετα, χωρίς κόστος αυξάνεται η περιουσία μας και μάλιστα με χορηγία μιας εταιρείας, η οποία δεν έχει καμία οικονομική σχέση με την Περιφέρεια.

Επιπλέον επισημαίνουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής έκανε τις προβλεπόμενες ενέργειες, μετά την γνωστοποίηση του ιδιοκτήτη για τη διάθεση δωρεάς του αυτοκινήτου, θέτοντας μάλιστα ερώτημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τη δωρεά.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο η αποδοχή δωρεάς είναι μια προβλεπόμενη διαδικασία για τους φορείς της Αυτοδιοίκησης και υλοποιείται με αποφάσεις των αρμοδίων Συλλογικών Οργάνων, κατ' εφαρμογή του ισχύοντος νομικού πλαισίου.

Τρίτον, το συγκεκριμένο όχημα δεν έχει αξία 100.000 ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρεται. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που είναι μοντέλο του 2007, έχει διανύσει περίπου 190.000 χιλιόμετρα και η εμπορική του αξία κυμαίνεται από 15-18.000 ευρώ. Δεν πρόκειται λοιπόν για δώρο αξίας 100 χιλιάδων όπως ψευδώς αναφέρεται στο δημοσίευμα, αφού η αξία του είναι χαμηλότερη του 20% του ποσού που ψευδώς επαναλαμβάνουμε αναφέρεται.

Από τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύεται ότι είναι απολύτως ανακριβείς οι αναφορές περί δωρεάς αυτοκινήτου αξίας 100.000 ευρώ στον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη. Η δωρεά αφορά σε ένα αυτοκίνητο πολύ χαμηλότερης αξίας , το οποίο δίνεται στην Περιφέρεια Αττικής. Όσοι λοιπόν διακινούν μέσα από τα Μέσα που διαθέτουν τέτοιες ψευδείς πληροφορίες, οφείλουν το λιγότερο να ζητήσουν συγγνώμη.

Το ψέμα και η συκοφαντία χωρίς όρια αποτελούν πληγή για τη δημοκρατία και την αξιοπιστία του Τύπου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 17 Νοε 2021 | 17:51

Έλενα Ακρίτα: Αγριο ξέσπασμα για αυτούς που χτύπησαν τον Μανιό - "Κοίτα ρε κάτι νταβατζήδες του Πολυτεχνείου - Αλήτες"

Στην επίθεση που δέχθηκε ο Νίκος Μανιός αναφέρθηκε η Έλενα Ακρίτα, ξεσπώντας με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά όσων τον χτύπησαν στο Πολυτεχνείο.

ΠΩΣ ΒΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ 16 Νοε 2021 | 18:16

Πικραμένη η Μαρίνα Πατούλη με τους φίλους της μετά τον χωρισμό της: Κάποιοι εξαφανίστηκαν... [Βίντεο]

Η Μαρίνα Πατούλη αποκαλύπτει πως βιώνει την καθημερινότητα μακριά από τον πρώην σύζυγό της Γιώργο Πατούλη

"ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ" 15 Νοε 2021 | 12:53

Γιώργος Πατούλης: Αν τιμά το επίθετό μου η Μαρίνα, δεν έχω κανένα θέμα

Ο Γιώργος Πατούλης μιλά, για πρώτη φορά, για το διαζύγιό του αλλά και την εμφάνιση της Μαρίνας Πατούλη στο "J2US".

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ 10 Νοε 2021 | 17:04

Η Ακρίτα τα βάζει με Μητσοτάκη για την Ολλανδή δημοσιογράφο: "Ίσως η μεγαλύτερη προσβολή πολιτικού για τον κλάδο μας"

Η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα τοποθετήθηκε στην ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου Ingeborg Beugel και την απάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσα από δύο αναρτήσεις.

ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ 09 Νοε 2021 | 20:33

Καυστική ανάρτηση Ελενας Ακρίτα για Ζακ Κωστόπουλο: "Οι φονιάδες του τον σκότωσαν στο ξύλο. Τέλος"

Η Έλενα Ακρίτα σχολιάζει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλο

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 03 Νοε 2021 | 19:25

Το "μπράβο" της Έλενας Ακρίτα στον Κώστα Μπακογιάννη: "Κουκλί έγινε ο Δρομέας, να λέμε και τα σωστά"

Η Έλενα Ακρίτα συγχαίρει τον Κώστα Μπακογιάννη για τον καθαρισμό του Δρομέα, μετά από 7 χρόνια

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΔΙΕΤΙΑΣ 02 Νοε 2021 | 13:00

Ο απολογισμός του Γιώργου Πατούλη μετά από δύο χρόνια στην Περιφέρεια: " Η Αττική πήρε τη θέση που της αξίζει. Πρώτη"

Τις κυριότερες παρεμβάσεις που έχουν γίνει την τελευταία διετία σε νευραλγικούς τομείς στο Λεκανοπέδιο προσδιόρισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στην εκδήλωση απολογισμού του Έργου της σημερινής διοίκησης

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 01 Νοε 2021 | 19:27

Έλενα Ακρίτα: Νέα ειρωνική ανάρτηση για Βασιλακόπουλο - "Άντε βρε εβίβα να πάνε κάτω τα φαρμάκια"

"Θα μας εξηγήσετε τι ακριβώς συνέβη με την κόρη του ιδιοκτήτη", αναφέρει η Έλενα Ακρίτα απευθυνόμενη στον καθηγητή πνευμονολογίας, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ 01 Νοε 2021 | 16:32

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στοχοποιεί τον Βασιλακόπουλο- "Εφαγες τον αγλέορα με έξοδα φαρμακευτικής. Ελεεινέ"

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, φανατικός αντιεμβολιαστής, κάνει καμπάνια εναντίον του καθηγητή Βασιλακόπουλου

ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ ΕΩΣ ΤΟ 2040 01 Νοε 2021 | 15:59

Coca - Cola Τρία Έψιλον: Δωρεά 1 εκατομμυρίου ευρώ για αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής

Δωρεά ύψους ενός 1 εκ ευρώ για τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής και δέσμευση για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2040, προαναγγέλει η Coca- Cola Τρία Έψιλον

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ 01 Νοε 2021 | 13:52

Ο Βασιλακόπουλος απαντά στην Ακρίτα: Δεν τραγουδάω σε εκπομπή της Αννίτας Πάνια, αλλά σε μεζεδοπωλείο

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος δίνει απαντήσεις στα σχόλια για τα όσα συνέβησαν στην ταβέρνα "Ζιώγας" αλλά και για ένα βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο Διαδίκτυο.

"ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ" 01 Νοε 2021 | 11:28

Σάλος με τον Τάσο Ξιαρχό: Η Μαίρη απαντά στο bullying - "Mε κοιτούσαν και γελούσαν δυνατά - Ψεύτικη η συγγνώμη του"

"Δεν με καλύπτει η συγγνώμη του, δεν ήταν ειλικρινής" λέει η Μαίρη, που αναγκάστηκε να φύγει από το εστιατόριο μετά τη συμπεριφορά του Τάσου Ξιαρχό.

Η ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 01 Νοε 2021 | 09:40

Έλενα Ακρίτα για Τάσο Ξιαρχό: Να τον πάει στα δικαστήρια, να τον ξεφτιλίσει παντού

Η οργισμένη ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για τον Τάσο Ξιαρχό που διαπόμπευσε μια νεαρή κοπέλα επειδή "τόλμησε" να φορέσει οριζόντιες ρίγες, ενώ είχε παραπανίσια κιλά...