Το δρόμο της ρήξης δείχνει και ο Π.Λαφαζάνης

Να αντιπαρατεθεί, αν όχι να συγκρουστεί, με τη γερμανική Ευρώπη αλλά και τους κατεστημένους κύκλους της ΕΕ, καλεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης την Κυβέρνηση.

lafazanis
SHARE THIS
0
SHARES

«Καμία «λίστα» δεν μπορεί να τεθεί και δεν θα τεθεί, υπεράνω της λαϊκής βούλησης και της λαϊκής κυριαρχίας» αναφέρει ο Π. Λαφαζάνης σε συνέντευξή του και υποδεικνύει «σκληρή αντιπαράθεση, αν όχι σύγκρουση με την γερμανική Ευρώπη» ενω  θέτει ξανά το Σχέδιο Β κάνοντας λόγο για «μεγάλες και τολμηρές επιλογές» για την χώρα «ακολουθώντας εναλλακτικούς δρόμους».

Τι λέει ο Π. Λαφαζάνης  

Σύμφωνα με το Capital.gr ο Π.Λαφαζάνης σε μία συνέντευξη χείμαρρο  καλεί ευθέως την Κυβέρνηση να συγκρουστεί με τους Εταίρους της, αμφισβητώντας ότι η λύση που προσφέρεται από τους «Θεσμούς» είναι βιώσιμη για την χώρα ενώ περιγράφει ως εκβιαστικά τα διλήμματα που θέτουν οι δανειστές, εγκαλώντας τους για στραγγαλισμό της οικονομίας.

Προτείνοντας τον δρόμο της ρήξης ο κ. Λαφαζάνης προκρίνει ως μονόδρομο για τη χώρα «την σκληρή αντιπαράθεση, αν όχι σύγκρουση, με τη γερμανική Ευρώπη» αλλά και τους «κατεστημένους κύκλους της Ε.Ε», εγκαλώντας τους ότι επιδεικνύουν μια συμπεριφορά «αδίστακτων ιμπεριαλιστών προς μια μακρινή αποικία τους».

Στέλνοντας μηνύματα τόσο προς τους δανειστές όσο και προς το εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λαφαζάνης απορρίπτει κάθε σενάριο συμβιβασμού με τους πιστωτές που θα περιλαμβάνει πάγωμα των προεκλογικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας  ότι: «Καμία «λίστα» δεν μπορεί να τεθεί και δεν θα τεθεί, υπεράνω της λαϊκής βούλησης και της λαϊκής κυριαρχίας....Κανένας «θεσμός», κανένας εκβιασμός και κανένα δίλημμα δεν πρόκειται να ενταφιάσει αγώνες δεκαετιών των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που δόθηκαν με την Αριστερά και τις αρχές της», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Λαφαζάνης προσθέτει ότι «Αυτήν την ώρα απαιτούνται στη χώρα, επειγόντως και χωρίς καμία καθυστέρηση, μεγάλες και τολμηρές επιλογές, εναλλακτικές απέναντι στη γερμανική Ευρώπη» καθώς όπως εξηγεί: «Η Ελλάδα έχει πολλούς, βιώσιμους και ρεαλιστικούς εναλλακτικούς δρόμους για να αντιδράσει και μάλιστα να αντιδράσει επιτυχώς».

Προειδοποιεί και την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος τονίζοντας: «Και ο Τσίπρας και ο Λαφαζάνης και όλοι μας στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μία και μόνη εντολή και επιλογή: να πάμε μπροστά με τις αρχές, τις αξίες μας και το πρόγραμμα μας, στηριγμένοι στις καλύτερες ιστορικές παραδόσεις μας και στους κοινωνικούς αγώνες».

Ο  Ε. Τσακαλώτος δηλώνει τώρα πως η λύση είναι πιο κοντά από ποτέ   

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής και ενώ το πρωί είχε πει ότι σκοπίμως δημιουργούμε ασάφεια για να ξέρουν πως είμαστε έτοιμοι για ρήξη  αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η λύση είναι πιο κοντά από ποτέ.    

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook