
Σε σοβαρές καταγγελίες ότι επί ΣΥΡΙΖΑ και ενώ ήταν υπερ-υπουργός Ενέργειας ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ προχώρησε ο πρώην επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης. Λέει ψέματα για τις παρακολουθήσεις ο Γιάννης Ρουμπάτης, προσθέτει ο πρώην υπουργός και αποχωρήσας από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι υπήρχε μεγάλη αύξηση των παρακολουθήσεων επί πρωθυπουργίας Τσίπρα.
"Αυτά που είπε ο κος Ρουμπάτης για τον κύριο Σαγιά και Πιτσιόρλα είναι μόνο η ορατή κορυφή του παγόβουνου και δεν μπορούσε να μην τα πει, γιατί είχανε βγει στην δημοσιότητα σε προηγούμενη φάση, δεν είπε όμως όλη την αλήθεια ο κος Ρουμπάτης, καθώς έχουμε άλμα παρακολουθήσεων για λόγους εθνικής ασφάλειας από την ΕΥΠ στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, περίπου 50.000, 11.000 κάθε χρόνο. Ποιοι είναι αυτοί κύριε Ρουμπάτη οι 11.000; ‘Ολοι αυτοί είναι υπόκοσμος και παρακολουθούνταν για εγκλήματα μεγάλα για το δημόσιο συμφέρον;
Εδώ μιλάμε για παρακολουθήσεις χιλιάδων πολιτικών προσώπων δημοσιογράφων και ο Σύριζα ανέπτυξε την στρατηγική των παρακολουθήσεων στο έπακρο και μιλάω για τις επίσημες παρακολουθήσεις και όχι και για τις ανεπίσημες.
Ο κ. Λαφαζάνης συνέχισε στον ίδιο τόνο αναφερόμενος στην ΕΥΠ αλλά και στο τμήμα της Γενικής Ασφάλειας.
Παναγιώτης Λαφαζάνης: Λέει ψέματα ο Ρουμπάτης. Ποιους παρακολουθούσε;
"Δεν είπε την αλήθεια ο κ. Ρουμπάτης, δεν είπε την αλήθεια και ο Τσίπρας, εμένα με παρακολουθούσε συστηματικά ο ΣΥΡΙΖΑ από δύο υπηρεσίες, μία από την ΕΥΠ και μία από το περίφημο τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού πολιτεύματος της Γενικής Ασφάλειας, το οποίο ελέγχει όλες τις κοινωνικές και κινηματικές δραστηριότητες οι οποίες υποτίθεται βλάπτουν το κράτος και την Δημοκρατία.
Αυτό το τμήμα το ίδρυσε ο Σημίτης και το αναβάθμισε με προσωπικό και εξοπλισμό ο Τσίπρας, νομοθετικά.
Αυτό το τμήμα με παρακολουθούσε εμένα συστηματικά, με κατέγραφε, με βιντεοσκοπούσε και με μαγνητοσκοπούσε, γιατί θεωρούσε ότι από την δραστηριότητα μου, την κινηματική ότι βλάπτω το δημόσιο συμφέρον και την δημοκρατία γιατί εμείς παλεύαμε να αποτρέψουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας φτωχών ανθρώπων και μ’ αυτές τις παρακολουθήσεις στοιχειοθέτησαν πλήθος κατηγοριών σε βάρος μου και έχω στις πλάτες μου πέντε δίκες από το 2017, δίκες οι οποίες έχουν το μισό ποινικό κώδικα ως κατηγορίες Αυτές οι δίκες και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί Νέας Δημοκρατίας συνεχώς αναβάλλονται γιατί έχουν μεγάλο πολιτικό κόστος."
Στην ερώτηση για το αν τον παρακολουθούσαν από τον Σύριζα όταν ήταν υπουργός ενέργειας, ο ίδιος απάντησε καταφατικά αναφέροντας τα εξής:
"Με παρακολουθούσανε ειδικά για την δραστηριότητα μου με τον αγωγό αερίου που υπέγραψα στην Αγία Πετρούπολη 16 Ιουνίου, ο οποίος θα περνούσε από τη χώρα μας, με ρωσικό φυσικό αέριο, ο μεγαλύτερος σχεδόν αγωγός στην Ευρώπη και θα υποκαθιστούσε το Nord stream 2 καθώς οι Ρώσοι δεν θέλανε να περάσει το φυσικό αέριο από τους Γερμανούς εξαιτίας του ότι δεν τους είχανε εμπιστοσύνη. Μόλις έφυγα εγώ από το Υπουργείο Ενέργειας λόγω του τρίτου μνημονίου, αυτή τη συμφωνία την πέταξαν στα σκουπίδια και εξαπάτησαν τους Ρώσους, ο κ. Τσίπρας βεβαίως και με την συναίνεση του υπολοίπου πολιτικού κόσμου, αν είχε τηρηθεί η συμφωνία τώρα δεν θα έχει αυξηθεί ούτε λεπτό του ευρώ αύξηση του ρεύματος.
Το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε ο Τσίπρας ήταν ενεργειακό μνημόνιο στην ουσία περιείχε: απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, Χρηματιστήριο Ενέργειας, ιδιωτικοποιήσεις όλων των στρατηγικών εταιρειών ενέργειας, απολιγνιτοποίηση όλα αυτά ήτανε πακέτο μέσα στο τρίτο μνημόνιο."
Ο πρώην επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα σχετικά με τις παρακολουθήσεις και τους συσχετισμούς που αναπτύχθηκαν μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, είπε:
"Ο Σύριζα χρησιμοποιώντας ως μπροστινό τον κ. Ανδρουλάκη νομίζει ότι είναι μια χρυσή ευκαιρία χωρίς να παρουσιάζει μια εναλλακτική πολιτική απέναντι στην κυβέρνηση, για να μπορέσει να κερδίσει έδαφος, και δημοσκοπική επιρροή".
Όσον αφορά τις επιπτώσεις που έχουν ήδη φανεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε: "Θα υπάρξουν μεγάλες ανακατατάξεις καθώς συντρίβεται η οικονομική και κοινωνική δομή της χώρας με την φτωχοποίηση και εξαθλίωση, δεν είναι εύκολο να κάνει κανείς προβλέψεις."
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr