
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης που συνέχισε την κατάθεση του ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής παραδέχθηκε σήμερα ότι στους υπολογισμούς για την «μαύρη τρύπα» του ΚΕΕΛΠΝΟ του συμπεριέλαβε διπλοεγγεγραμμένα ποσά. Έτσι σύμφωνα με τους νέους υπολογισμούς το ποσό είναι μειωμένο περί τα 89 εκατομμύρια ευρώ.
«Ούτε ο καραγκιόζης δεν κάνει τέτοιες προσθέσεις» ήταν το σχόλιο του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά.
«Πάει τώρα ο Γεωργαντάς να κάνει πιτσικουλιές σε μένα για τα οικονομικά. Το μόνο που δέχομαι είναι ότι στα 369.000.000 του 2009 ξοδεύτηκαν 95.000.000 και την επόμενη χρονιά τα 89.000.000 που αναφέρονται ως ταμειακό υπόλοιπο έχουν διπλομετρηθεί, άρα δεν είναι 230.000.000 είναι 140.000.000. Αν ισχύουν τα υποτιθέμενα ταμειακά υπόλοιπα τα οποία για μένα δεν ισχύουν και έτσι μπορεί να είναι και 170.000.000» απάντησε ο Παύλος Πολάκης.
Η κατάθεση του αναπληρωτή υπουργού διεξήχθη μέσα σε έντονο κλίμα με βολές εκατέρωθεν, ενώ υπήρξαν και στιγμές με σχόλια που κάθε άλλο παρά τιμούν το Κοινοβούλιο.
Ήταν τη στιγμή που ξεκίνησε τις ερωτήσεις της η Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Η βουλευτής της ΔΗΣΥ ζήτησε από τον Παύλο Πολάκη εξηγήσεις για το λόγο που δεν ζήτησε τους απολογισμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε την ερώτηση της «γελοία» της καταλόγισε ότι «δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα» και στο ίδιο ύφος είπε ότι κάνει σόου, αλλά και ότι στην αγορά κυκλοφορούν κάποια καλά ηρεμιστικά.
Νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε ότι πριν από λίγες ημέρες παρέλαβε φάκελο με ανώνυμο αποστολέα που περιλάμβανε 894 συμβάσεις μεταξύ ΚΕΕΛΠΝΟ από τον 10/2013 έως 12/2014.
Επιστολή διαμαρτυρίας στο Ν.Βούτση
Στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση καταφεύγει η Δημοκρατική Συμπαράταξη ζητώντας την συνδρομή του για την συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη κατά της βουλευτή του κόμματος Εύη Χριστοφιλοπούλου. Στην επιστολή επισημαίνονται οι απαξιωτικές αναφορές και τα προσβλητικά σχόλια, που αποδίδει στον κύριο Πολάκη το κόμμα: "Οι βαρύτατες αυτές προσβλητικές φράσεις εγείρουν προφανές δεοντολογικό ζήτημα που πρέπει να ελεγχθεί αρμοδίως", τονίζεται χαρακτηριστικά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr