Λάθος στην ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ με τη «μακεδονική γλώσσα»-Επιστολή από πΓΔΜ

Ένα λάθος στην ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ σύμφωνα με τον Ζόραν Ζάεφ, οδήγησε την κυβέρνηση της πΓΔΜ στο να στείλει επιστολή ζητώντας διόρθωση.

lathos-stin-istoselida-tou-nato-me-ti-makedoniki-glwssa-epistoli-apo-pgdm
SHARE THIS
0
SHARES

Ένα λάθος στην ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ σύμφωνα με τον Ζόραν Ζάεφ, οδήγησε την κυβέρνηση της πΓΔΜ στο να στείλει επιστολή ζητώντας διόρθωση στη χρήση του όρου «μακεδονική γλώσσα» στην ιστοσελίδα της Συμμαχίας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου MakFax.ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε ότι η «μακεδονική γλώσσα» και η ταυτότητα αναγνωρίστηκαν από διεθνείς θεσμούς και πιστεύει ότι η διόρθωση θα γίνει με την επιστολή που απεστάλη.

«Μερικές φορές συμβαίνουν λάθη, ίσως στο μέρος της διατύπωσης κάποια στιγμή, είναι κάτι νέο και για τη διεθνή κοινότητα, είναι επίσης κάτι νέο και για τη Βόρεια Μακεδονία, το οποίο είναι το νέο όνομα της χώρας μας» σημείωσε ο Ζάεφ και πρόσθεσε ότι «η χρήση του νέου ονόματος διαφέρει από τα ζητήματα ταυτότητας».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για πρώτη φορά πριν από δύο ημέρες και κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής του πρωτοκόλλου προσχώρησης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, η Συμμαχία δεν χρησιμοποίησε τη «μακεδονική γλώσσα» στην ιστοσελίδα της, παρά το γεγονός ότι πάντα την χρησιμοποιούσε.

 

 

 

 

Πηγή: MakFax

Φωτογραφία: Αρχείο Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook