Λαζαρίδης: Χαλαρή ψήφος σημαίνει ανοχή στον Τσίπρα

«Οι ευρωεκλογές δεν είναι δημοσκόπηση, είναι εκλογές. Παράγουν αποτελέσματα για την πολιτική ζωή του τόπου», λέει.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Λαζαρίδης: Χαλαρή ψήφος σημαίνει ανοχή στον Τσίπρα

Προσκλητήριο στους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές και να εμπιστευτούν τη ΝΔ απευθύνει μέσω της συνέντευξής του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μακάριος Λαζαρίδης. «Χαλαρή ψήφος, σημαίνει χαμένη ψήφος, σημαίνει ανοχή στον κ. Τσίπρα. Δεν αρκεί λοιπόν η καταδίκη του κ. Τσίπρα. Χρειάζεται και η θετική ψήφος στη Ν.Δ», τονίζει ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και λέει ότι οι ευρωεκλογές δεν είναι δημοσκόπηση εκτιμώντας ότι ο κ. Τσίπρας «θα υποστεί μια εκκωφαντική ήττα που δεν θα μπορεί να αντέξει».

Ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας λέει επίσης ότι αυτό που δίνει η κυβέρνηση στους συνταξιούχους δεν είναι 13η σύνταξη αλλά «μισό δώρο Χριστουγέννων που θα το ζήλευε και ο Μαυρογιαλούρος».

Επίσης διατυπώνει τις θέσεις του για τα περιστατικά βίας που παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα και για τα μέτρα που προτείνει η ΝΔ για την αντιμετώπισή τους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του υποψήφιου βουλευτή Καβάλας και συμβούλου επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, Μακάριου Λαζαρίδη, για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Ερ.: Ποια είναι η εκτίμησή σας για την έξαρση της βίας, που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες;

Απ.: Πράγματι, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έξαρση της οργανωμένης βίας. Είχαμε επιθέσεις κουκουλοφόρων σε γραφεία, ακόμη και σε προεκλογικές συγκεντρώσεις της Νέας Δημοκρατίας. Είναι πλέον φανερό ότι το περιθώριο έχει εξαπολύσει πόλεμο εναντίον της Πολιτείας και των δημοκρατικών θεσμών. Είναι μια κραυγαλέα απόδειξη των κινδύνων που εγκυμονεί για τη Δημοκρατία η ανοχή της κυβέρνησης στη βία. Φαίνεται, άλλωστε, ότι τα έκτροπα από υποστηρικτές του αρχιδολοφόνου της «17 Νοέμβρη» Κουφοντίνα, είναι συνέπεια της πολιτικής «ανοχής» με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα συνήθως συγκοινωνούντα δοχεία τρομοκρατών και ποινικών. Ανοχή που φυσικά αγκαλιάζει και τις παραβατικές πρακτικές κάθε είδους αναρχικών. Ως εκ τούτου, την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί θα την έχει, όχι μόνο το υπουργικό δίδυμο του κατ' επίφαση Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά ο ίδιος ο κ. Τσίπρας.

Ερ.: Εσείς ποια μέτρα θα πάρετε για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής, στην περίπτωση που η ΝΔ γίνει κυβέρνηση;

Απ.: Η αντιμετώπιση της βίας, της ανομίας, της εγκληματικότητας - όπως συχνά υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης - δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε κεντρώα, ούτε αριστερή πολιτική. Είναι υποχρέωση του Κράτους απέναντι στους πολίτες του. Και η υποχρέωση αυτή, για την αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συνιστά απαράβατη προτεραιότητα. Απαντούμε, λοιπόν, με τη φράση «μηδενική ανοχή» και αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις: Κατάργηση του λεγόμενου «πανεπιστημιακού ασύλου» με τη σημερινή του μορφή. Κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου. Δημιουργία φυλακών υψίστης ασφάλειας. Ενίσχυση της ομάδας «Δίας» και επανασύσταση της ομάδας «Δέλτα». Πρόσληψη 1.500 αστυνομικών, οι οποίοι θα διατεθούν, στο σύνολό τους, στις ομάδες αυτές. Αγορά 1.000 καινούργιων περιπολικών. Και βέβαια, εξοπλισμός όλων των αστυνομικών με αλεξίσφαιρα γιλέκα. Οφείλει η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι σε αυτούς που ξενυχτούν και διακινδυνεύουν για την ασφάλεια όλων μας.

Ερ.: Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι μοιράζει προεκλογικά επιδόματα και ταυτόχρονα τα ψηφίζετε στη Βουλή. Δεν είναι αντίφαση αυτό;

Απ.: Κατηγορούμε την κυβέρνηση αφενός για το χρόνο που επέλεξε και αφετέρου για τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Το γεγονός ότι δίνει στους συνταξιούχους δώρο Χριστουγέννων, μισό βέβαια, στα τέλη Μαΐου, πέντε μέρες πριν από μία εκλογική αναμέτρηση, θα το ζήλευε ακόμη κι ο Μαυρογιαλούρος. Είναι μια απόπειρα - μάταιη πάντως - εξαπάτησης των συνταξιούχων και εξαγοράς της ψήφου τους. Και βέβαια το επίδομα αυτό -που περιορίζεται στα 800 εκατομμύρια ευρώ- δεν συνιστά 13η σύνταξη η οποία κοστολογείται στα 2,2 δισ. Μην ξεχνάμε και κάτι ακόμη: Ότι η κυβέρνηση αυτή έκοψε δραματικά, με το νόμο Κατρούγκαλου, όλες τις νέες συντάξεις και σχεδίασε περαιτέρω περικοπή όλων των εισοδημάτων, ψηφίζοντας τη μείωση του αφορολόγητου. Οι συνταξιούχοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι από τις 17 μειώσεις συντάξεων επί ΣΥΡΙΖΑ έχασαν κάθε χρόνο 2.056 ευρώ. Έκοψε, δηλαδή, τη 12η σύνταξη, επέβαλε περικοπή της 11ης και έχει το θράσος να μιλά για 13η σύνταξη. Και ένα ερώτημα: Πόση ανικανότητα και πόση αναλγησία μπορεί να χωρέσει στο γεγονός ότι αυτή τη στιγμή εκκρεμεί η χορήγηση 200.000 συντάξεων;

Ερ.: Τελικά ποια είναι η θέση σας για τα επιδόματα;

Απ.: Πρώτα από όλα μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκοψε βασικά κοινωνικά επιδόματα, όπως το ΕΚΑΣ, το πολυτεκνικό και το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης. Σε κάθε περίπτωση - και ιδίως στους σημερινούς δύσκολους καιρούς - τα επιδόματα χρειάζονται. Να μην ξεχνούμε, όμως, ότι δεν λειτουργούν παρά μόνο σαν ασπιρίνες που απαλύνουν τον πόνο, χωρίς να γιατρεύουν το πρόβλημα. Είναι απαραίτητα, αλλά δεν μπορεί να είναι η μόνη πολιτική μας απέναντι στους συνανθρώπους μας που πραγματικά έχουν ανάγκη. Και βέβαια δεν μπορεί παρά να αφορούν όλους εκείνους που βρίσκονται είτε στα όρια της φτώχειας είτε είναι μακροχρόνια άνεργοι. Ναι, λοιπόν, στην ανακούφιση, αλλά και στη λύση του προβλήματος. Και η λύση βρίσκεται στην ανάπτυξη, στις νέες επενδύσεις, στη δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Και για να γίνει αυτό χρειάζονται τρία πράγματα: Πρώτον, πολιτική σταθερότητα, με, ισχυρή κυβέρνηση, η οποία να κινείται σταθερά στην κατεύθυνση αυτή. Δεύτερον, ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές, αλλά και κίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις. Και τρίτον, ένα διαφορετικό ρυθμιστικό περιβάλλον, το οποίο να καθιστά την Ελλάδα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Το κράτος να είναι αρωγός και όχι χειραγωγός της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Ερ.: Πώς σχολιάζετε τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι οι ευρωεκλογές είναι δημοσκόπηση;

Απ.: Οι ευρωεκλογές δεν είναι δημοσκόπηση, είναι εκλογές. Παράγουν αποτελέσματα για την πολιτική ζωή του τόπου. Ανέδειξε, μάλιστα, τη σημασία τους ο ίδιος ο κ. Τσίπρας λέγοντας στη Βουλή ότι θα είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του. Εάν, λοιπόν, τις χάσει, χάνει την εμπιστοσύνη του λαού και οφείλει να υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησής του, έτσι ώστε η χώρα να οδηγηθεί αμέσως σε εκλογές. Το γεγονός ότι άλλαξε θέση και ισχυρίζεται ότι οι εκλογές είναι δημοσκόπηση, αποκαλύπτει ότι αντιλαμβάνεται πλέον πως τις έχει χάσει. Το ίδιο, άλλωστε, αποκαλύπτει και το γεγονός ότι, ενώ έλεγε πως δεν υπάρχει πιθανότητα, ούτε μια στο εκατομμύριο να τις χάσει, τώρα λέει πως θα είναι ντέρμπι. Του λέμε, λοιπόν, ότι δεν θα είναι ντέρμπι, αλλά μια εκκωφαντική ήττα που δεν θα μπορεί να αντέξει.

Ερ.: Συμβαδίζει η εκτίμησή σας αυτή με τις δημοσκοπήσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες;

Απ.: Βεβαίως. 'Αλλωστε όλες μιλούν για πρωτιά και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, της Νέας Δημοκρατίας. Και κάτι ακόμη: Το καινούριο που προκύπτει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι ότι η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να υφαρπάξει την ψήφο των συνταξιούχων με ένα προεκλογικό επίδομα πέφτει στο κενό. Γιατί οι χαμηλοσυνταξιούχοι ξέρουν ποιος τους έκοψε το ΕΚΑΣ. Όπως ξέρουν και οι νέοι συνταξιούχοι ποιος μείωσε όλες τις νέες συντάξεις ως και 40%. Το δεύτερο που προκύπτει είναι ότι οι πολίτες δεν πείθονται από τη μεθοδευμένη προσπάθεια των υπογείων του Μαξίμου να διαστρεβλώσουν τα λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη. Με μια κουβέντα: Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι πολίτες θα αποδοκιμάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και θα υποδείξουν τη Νέα Δημοκρατία ως επόμενη Κυβέρνηση. Και, κύριε Αρμένη, δεν το λένε μόνο οι δημοσκοπήσεις. Το βλέπω καθημερινά στα πρόσωπα των πολιτών της Καβάλας. Οι πολίτες, σε όλη την Ελλάδα, θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα που συνοψίζεται σε λίγες λέξεις: Πολιτική αλλαγή για νέες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές, λιγότερους φόρους για όλους και αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας.

Ερ.: Πολλές φορές στην ευρωκάλπη υπάρχει όμως μια ροπή των συμπολιτών μας προς τη λεγόμενη χαλαρή ψήφο. Πώς αντιμετωπίζετε τις τάσεις αυτές;

Απ.: Χαλαρή ψήφος, σημαίνει χαμένη ψήφος, σημαίνει ανοχή στον κ. Τσίπρα. Δεν αρκεί λοιπόν η καταδίκη του κ. Τσίπρα. Χρειάζεται και η θετική ψήφος στη Ν.Δ. Ζητούμε από τους πολίτες να είναι παρόντες να μετέχουν και βέβαια να ψηφίσουν τη μόνη πολιτική δύναμη η οποία μπορεί να αλλάξει τα πράγματα.

Φωτο: Eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 26 Νοε 2020 | 09:55

Τσακώθηκαν και για το... ρούτερ του Μαξίμου - Μητσοτάκης: Δεν το βρήκα - ΣΥΡΙΖΑ: Εμείς το αφήσαμε

Καυγάς Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή για το... ρούτερ του Μαξίμου. Τι απάντησε ο πρωθυπουργός στο ανέκδοτο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«TO 58% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ» 25 Νοε 2020 | 21:10

Δημοσκόπηση MRB: Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Μόλις το 52% θα έκανε το εμβόλιο

Στις 15,9 μονάδες η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της MRB

"ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ" 25 Νοε 2020 | 20:57

Το μήνυμα Τσίπρα για τον θάνατο του Μαραντόνα - "Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ"

Ο Αλέξης Τσίπρας αποχαιρέτησε τον "Ντιέγκο των παιδικών μας αναμνήσεων".

«ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΗΚΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ» 25 Νοε 2020 | 19:00

"Καρφιά" ΝΔ: Ανεπαρκής η εμφάνιση Τσίπρα, απογοητεύθηκαν ακόμη και οι σύντροφοί του

Το σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή δείχνει ανεπάρκεια και απογοήτευση από την εμφάνιση Τσίπρα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 25 Νοε 2020 | 15:53

Βουλή: Το ανέκδοτο Τσίπρα με τις 3 επιστολές "ρίξε τα όλα στους προηγούμενους"- Η πληρωμένη απάντηση Μητσοτάκη

Ποιο ήταν το ανέκδοτο που είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή και ποια ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 25 Νοε 2020 | 15:47

Οι εξηγήσεις Μητσοτάκη για τη δήλωση Γεραπετρίτη για τις κλίνες ΜΕΘ και τους "περισσότερους νεκρούς"

Κάλυψη στον Γιώργο Γεραπετρίτη για τη δήλωσή του για τις κλίνες ΜΕΘ έδωσε ο πρωθυπουργός

25 Νοε 2020 | 14:19

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: "Δεν σας ζητάμε να γίνετε Μεσσίας ούτε Μωυσής- Μην σκοτώνετε την λογική"

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 25 Νοε 2020 | 08:01

Πορείες Πολυτεχνείου: Η Κρατική Ασφάλεια αρχίζει έρευνα για τους Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη - Ζητά ονόματα βουλευτών

Η παραγγελία για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έφθασε στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

«ΖΗΤΑΕΙ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» 24 Νοε 2020 | 20:58

Απάντηση Πέτσα σε Τσίπρα: Πλειοδοσία για όλα η αντιπολιτευτική συνταγή του

Στις κρίσιμες ώρες που περνάει η χώρα μας και ο υπόλοιπος κόσμος, οι πολίτες ζητούν λιγότερο λαϊκισμό και περισσότερη σοβαρότητα, αναφέρει ο Στέλιος Πέτσας.

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 24 Νοε 2020 | 18:35

Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: "Η κυβέρνηση είναι ιδεολογικά αντίθετη με το Εθνικό Σύστημα Υγείας"

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 23 Νοε 2020 | 18:55

Βουλή: Κόντρα Σκουρλέτη - Βρούτση για την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε για Τσίπρα, Βαρουφάκη και Κουτσούμπα

Κόντρα Σκουρλέτη - Βρούτση για την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε για Τσίπρα, Βαρουφάκη και Κουτσούμπα για το Πολυτεχνειο

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΗΛΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ 23 Νοε 2020 | 16:13

Ερευνα Εισαγγελέα για τη διαδήλωση του ΚΚΕ στο Πολυτεχνείο και τα "happening" Τσίπρα και Βαρουφάκη

Ερευνα διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για τις διαδηλώσεις και τις τελετές την ημέρα του Πολυτεχνείου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 23 Νοε 2020 | 13:42

Επίσκεψη Τσίπρα στο "Γεννηματάς": Η χώρα βιώνει μια τραγωδία και η κυβέρνηση δεν ενισχύει το ΕΣΥ [εικόνες]

"Το ΕΣΥ είναι ένα βήμα πριν τα όρια του, οφείλουμε να το στηρίξουμε ουσιαστικά", είπε μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας.