Follow us

Le Soir: "Οι Βέλγοι παρακολουθούσαν την Καϊλή και τους άλλους υπόπτους από το 2021, σε συνεργασία με 5 χώρες"

"Οι Αρχές παρακολουθούσαν τηλέφωνα υπόπτων επί μήνες και όταν συγκεντρώθηκαν επαρκή στοιχεία, η υπόθεση έφτασε στον Εισαγγελέα", σύμφων με τις βελγικές εφημερίδες Le Soir και Knack

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Qatargate

Oι έρευνες από την Κρατική Ασφάλεια του Βελγίου ήταν σε εξέλιξη από το 2021, σε συνεργασία με υπηρεσίες πληροφοριών άλλων 5 ευρωπαϊκών κρατών, επειδή η υπόθεση Qatargate είχε κριθεί ως ζήτημα εθνικής ασφάλειας, σύμφωνα με τις βελγικές εφημερίδες Le Soir και Knack.

Οι Αρχές παρακολουθούσαν τηλέφωνα υπόπτων επί μήνες και όταν συγκεντρώθηκαν επαρκή στοιχεία, η υπόθεση έφτασε στον Εισαγγελέα.

Όπως αναφέρει η Le Soir, "μια αναφορά από τις υπηρεσίες πληροφοριών, η οποία γράφτηκε πριν από λίγους μήνες, ήταν η αρχή της δικαστικής έρευνας".

Διαβάστε Επίσης

"Κάποιος σκέφτεται, για παράδειγμα, υποκλοπές τηλεφώνου ή επιχειρήσεις διείσδυσης. Με άλλα λόγια: πολύ πριν η εισαγγελία και η αστυνομία αρχίσουν να εργάζονται για την φερόμενη εγκληματική οργάνωση, ορισμένοι αναλυτές και επιχειρησιακοί πράκτορες της Κρατικής Ασφάλειας ερευνούσαν ήδη αυτόν τον φάκελο", γράφει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Κρατική Ασφάλεια συνεργάστηκε επίσης με πέντε ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών για αυτήν την εξαιρετικά ευαίσθητη έρευνα.

Σύμφωνα με τη Le Soir, "ένα κρίσιμο βήμα στην έρευνα πληροφοριών ήταν μια λαθραία επίσκεψη στο σπίτι του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Παντσέρι, ο οποίος έκτοτε συνελήφθη. Η Κρατική Ασφάλεια είχε παρατηρήσει περίπου 700.000 ευρώ μετρητά στο σπίτι του. Μετά από αυτό υπήρχαν επαρκή στοιχεία για υποτιθέμενα ποινικά αδικήματα. Μέρος του φακέλου που συντάχθηκε από την Κρατική Ασφάλεια αποχαρακτηρίστηκε και μεταφέρθηκε στην ομοσπονδιακή εισαγγελία".

Τα νέα δημοσιεύματα επιβεβαίωσε ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης Vincent Van Quickenborne (Open VLD), μιλώντας για πρωτοφανή υπόθεση δωροδοκίας. "Είναι το Sky-ECC της δωροδοκίας", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτές είναι οι βαλίτσες με το μαύρο χρήμα των 1,5 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στις Βρυξέλλες

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία του Βελγίου δημοσίευσε φωτογραφίες από τις βαλίτσες με μετρητά που βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή και του ευρωβουλευτή Παντσέρι, καθώς και τα λεφτά με τα οποία πιάστηκε επ' αυτοφώρω ο πατέρας της Καϊλή.

"Στο πλαίσιο της έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για υποψίες διαφθοράς, με στόχο άτομα που δραστηριοποιούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ομοσπονδιακή Δικαστική Αστυνομία κατέσχεσε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ κατά τη διάρκεια ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή των Βρυξελλών" αναφέρει σε ανάρτησή της η Βελγική Αστυνομία, δημοσιεύοντας και φωτογραφίες με τις επίμαχες βαλίτσες και τα μετρητά.

Νωρίτερα, είχαν μεταδοθεί από ΜΜΕ του Βελγίου πολύ σημαντικές πληροφορίες για τη διαδρομή του χρήματος που έχει κατασχεθεί από τις βελγικές αρχές στο πλαίσιο των ερευνών για το Qatargate. Τα χρήματα που βρέθηκαν στις κατοικίες των Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και Εύας Καϊλή και Φραντσέσκο Τζόρτζι, και υπολογίζεται ότι ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, βρέθηκαν είτε σε δεσμίδες είτε σε μεμονωμένα χαρτονομίσματα. Πρόκειται για το πιο απτό αντικείμενο της έρευνας που έχει πολλά να πει και όπως φαίνεττο χρήμα έχει αρχίσει να μιλάει.αι,

ευα καιλη

Διαβάστε Επίσης

Αναλήψεις στο Βέλγιο

Τα χαρτονομίσματα -σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς 600.000 βρέθηκαν στο σπίτι του Παντσέρι, περίπου 600.000 στη βαλίτσα που μετέφερε ο Αλέξανδρος Καϊλής, πατέρας της Εύας Καϊλή, και περίπου 160.000 στην κατοικία της- που κατασχέθηκαν κατά τις έρευνες στο Qatargate καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του έργου των ανακριτών. Ένα μέρος έχει προκύψει από αναλήψεις στο Βέλγιο, αποκαλύπτει σήμερα η Echo.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Echo, τις οποίες η βελγική εισαγγελία ούτε σχολίασε ούτε επιβεβαίωσε, μεγάλο μέρος των χαρτονομισμάτων που βρέθηκαν σε πλαστικές τσάντες θεωρούνται ολοκαίνουργια ενώ θεωρείται βέβαιο ότι έχουν εκδοθεί πρόσφατα. Τέλος, ορισμένα από αυτά τα τραπεζογραμμάτια εκδόθηκαν στο Βέλγιο, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται ακόμη υπό προσεκτική εξέταση.

Διαβάστε Επίσης

Τα στοιχεία αυτά κρίνονται ως ιδιαίτερα σημαντικά, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τόσο η Echo όσο και η Soir, διότι η "ταυτοποίησή" τους θα μπορούσε να επιτρέψει μια ουσιαστική πρόοδο της έρευνας επισπεύδοντας το "δέσιμο" και άλλων προσώπων με την υπόθεση.

Γνωρίζοντας τον τόπο έκδοσης, θα είναι εύκολο να εντοπιστεί η τράπεζα από την οποία έγινε η ανάληψη των δεσμίδων, άρα και τον τραπεζικό λογαριασμό και την ταυτότητα του ατόμου που έκανε την ανάληψη.

Παράλληλα, εκτός από την "ταυτοποίηση" των χαρτονομισμάτων γίνεται και ανάλυση για εντοπισμό δακτυλικών αποτυπωμάτων που θα συγκριθούν με αυτά των κατηγορουμένων ή και άλλων προσώπων που έχουν εμπλακεί με την υπόθεση, είτε γνωρίζουμε ήδη για ποια πρόσωπα πρόκεται (οι συλληφθέντες) είτε όχι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΓΙΑ ΤΟ QATARGATE 04 Φεβ 2023 | 19:21

Δημητρακόπουλος στη La Stampa: Ο Παντσέρι λέει ψέμματα για την Καϊλή - Το "βελγικό νομικό παράδοξο"

Ψεύδεται ο Παντσέρι για την Καϊλή, υποστηρίζει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΣΤΙΣ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 04 Φεβ 2023 | 14:09

Qatargate - L'Echo: Ελεύθερος o Ταλαμάνκα - Παραμένει κατηγορούμενος για διαφθορά και ξέπλυμα

Παραμένει κατηγορούμενος για διαφθορά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΒΕΛΓΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 03 Φεβ 2023 | 21:24

Qatargate: Ελεύθερος ο Νικολό Φίγκα-Ταλαμάνκα, ύποπτος στην έρευνα για το σκάνδαλο

Αποφυλάκιση ενός εκ των τεσσάρων προφυλακισμένων, την οποία σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Politico αποφάσισε η βελγική δικαιοσύνη

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 02 Φεβ 2023 | 21:47

Qatargate: Γαλλίδα ευρωβουλευτής "καίει" την Εύα Καϊλή- "Προωθούσε ξεκάθαρα το Κατάρ"

Η Μανόν Ομπρί αποκάλυψε πως το Κατάρ τής έστειλε επείγουσα πρόσκληση για συνάντηση, καθώς είχε αντιδράσει σχετικά, αλλά η ίδια την απέρριψε.

ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 02 Φεβ 2023 | 12:42

Qatargate: Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας των Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα

Η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τάχθηκε υπέρ της άρσης της ασυλίας των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα.

ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤ'ΟΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ 31 Ιαν 2023 | 21:04

Qatargate: Στις 9 Φεβρουαρίου η απόφαση για την έκδοση της λογίστριας του Παντσέρι στο Βέλγιο

Η λογίστρια του Παντσέρι, Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι φέρεται να πήρε μέρος στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος προερχόμενου από το Κατάρ.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΒΕΛΓΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ 31 Ιαν 2023 | 11:57

Qatargate: Άρση της ασυλίας των ευρωβουλευτών Μαρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο

H Επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας των δύο ευρωβουλευτών με 23 ψήφους υπέρ, καμία κατά και καμία αποχή.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 30 Ιαν 2023 | 22:02

Qatargate: Πώς σκοπεύει η Εύα Καϊλή να πείσει τον Εισαγγελέα για να γυρίσει στην κόρη της

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή μίλησε για την επόμενη κίνηση που θα επιδιώξουν να κάνουν για να πείσουν τον Εισαγγελέα Μισέλ Κλεζ.

Η ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ 29 Ιαν 2023 | 21:39

Financial Times: "Inside woman" του Παντσέρι η Εύα Καϊλή - Οι ύποπτες παρεμβάσεις υπέρ του Κατάρ

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η Καϊλή είχε γίνει η "inside woman" του Παντσέρι. Η πολυτελής ζωή και η κατάληξη της στις φυλακές των Βρυξελλών.

QATARGATE 29 Ιαν 2023 | 17:40

Δημητρακόπουλος: "Πουθενά δεν λέει πως η Καϊλή έδωσε τη βαλίτσα με τα χρήματα στον πατέρα της για να τα κρύψει"

Η απάντηση της Εύας Καϊλή, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου σε χθεσινά δημοσιεύματα για το περιεχόμενο του εντάλματος σύλληψης της Ελληνίδας ευρωβουλευτή.

«ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ» Ο ΠΑΝΤΣΕΡΙ 28 Ιαν 2023 | 23:46

"Έδωσα εντολή στον πατέρα μου να κρύψει τα χρήματα" - Τι λέει το ένταλμα σύλληψης της Καϊλή, ο ρόλος της "Ολλανδέζας"

Σύμφωνα με το έγγραφο, η Εύα Καϊλή αναγνωρίζει ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα και ήξερε για τις κοινές δραστηριότητες του Τζιόρτζι με τον Παντσέρι.

IL FATTO QUOTIDIANO 28 Ιαν 2023 | 21:55

Qatargate: Έρευνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από μέλη της οικογένειας Παντσέρι και τη φοροτεχνικό τους

Η ιταλική έρευνα σε μια πρώτη φάση θεωρείται πιθανόν να επικεντρωθεί στη δραστηριότητα της φοροτεχνικού της οικογένειας Παντσέρι, Μόνικα Μπελίνι.

QATARGATE 27 Ιαν 2023 | 18:44

Εύα Καϊλή: "Έχει δει δύο φορές την κόρη της"  - Τι αποκαλύπτει για τη ρήξη με τον Τζόρτζι ο νονός του παιδιού τους

Ο νονός του παιδιού της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζόρτζι δηλώνει ότι πιστεύει στην αθωότητα της Ελληνίδας πολιτικού.