Λεβέντης: Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η Θεσσαλονίκη!

O Bασίλης Λεβέντης εξηγει τι ήταν αυτό που τον έφερε στη Βουλή έπειτα από 27 χρόνια.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Λεβέντης: Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η Θεσσαλονίκη!

Η οικονομική κρίση απελευθέρωσε το εκλογικό σώμα , ώστε να ψηφίσει κατά συνείδηση και όχι για τον διορισμό και την "εξασφάλιση των τέκνων", δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης, ερμηνεύοντας την επιτυχία του κόμματός του να μπει στη Βουλή μετά από 27 χρόνια πολιτικού αγώνα.

Θεωρεί κορυφαία προτεραιότητα την αξιολόγηση στον Δημόσιο τομέα για "να ξεχωρίσουν οι ευσυνείδητοι από τους αργόμισθους". Κρίνει ότι το μνημόνιο είναι "λάθος" γιατί εξακολουθεί να ρίχνει τα βάρη στον ιδιωτικό τομέα ενώ δεν προβλέπει ούτε μια απόλυση από το Δημόσιο. Τέλος, κρίνει αυστηρά τον κ. Τσίπρα ότι δρομολόγησε υποσχέσεις και όνειρα που διαψεύστηκαν αλλά διαβεβαιώνει ότι θα του δώσει τη στήριξή του "αν τα βρει μπαστούνια" με τον κ. Καμένο, προκειμένου να βοηθήσει τη χώρα.

ΕΡ: Μετά από 23 χρόνια πολιτικής διαδρομής που έμοιαζε με περπάτημα στην έρημο, τελικά βρήκατε νερό, μπήκατε στη Βουλή. Πού οφείλεται η επιτυχία σας;

ΑΠ: Δεν είναι 23 χρόνια, είναι 27, στη διάρκεια των οποίων ο λαός ψήφιζε δύο κόμματα για να διορίζει τα παιδιά του και δεν ενδιαφερότανε ποιος έλεγε ψέματα ή αλήθεια. Οποιος τούλεγε θα σου βάλω το παιδί στη ΔΕΗ τον ψήφιζε από ανάγκη βιοπορισμού, εξασφάλισης των τέκνων. Επί 40 χρόνια παίρναν 90% δύο κόμματα και δεν υπήρχε περιθώριο για κανέναν άλλο. Και ο Τσοβόλας, που προς στιγμήν μπήκε στη Βουλή, την άλλη μέρα εξαφανίστηκε. Και ο Σαμαράς το ίδιο. Τώρα λόγω της κρίσης δεν μπορούν τα κόμματα να διορίσουν και ο κόσμος σε ένα βαθμό απελευθερώνεται.

ΕΡ: Κάνατε προεκλογική εκστρατεία με ένα πλαίσιο εννιά σημείων, που όπως έχετε πει, η εφαρμογή τους "μπορεί ν' αλλάξει τη ζωή των Ελλήνων".

ΑΠ: Ζητούμε την απόλυση από τη Βουλή 1.500 υπαλλήλων που είναι συγγενείς των βουλευτών και είναι αργόμισθοι. Ζητούμε στο Δημόσιο γενικώς να εντοπιστούν οι αργόμισθοι και έχουμε ένα σχέδιο από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου για να γίνει η αξιολόγηση δίκαια και σε βάθος δεκαετίας. Βάζω το βάρος στον έλεγχο, αν ένας εργαζόμενος ήταν πραγματικά εργαζόμενος ή αργόμισθος. Ζητάμε ποιές ανάγκες κάλυπτε τα τελευταία δέκα χρόνια, ποιές αρμοδιότητες είχε, ποιοί ήταν οι προιστάμενοι και θα καλέσουμε και τους προισταμένους να καταθέσουν ενόρκως αν αυτά είναι αλήθεια ή ψέματα. Ολοι πρέπει να περάσουν απ' αυτή τη διαδικασία. Υπάρχουν τόσα εκατομμύρια νέοι άνεργοι, που θέλουν να κάνουν τη δουλειά.Αν οι παλαιοί αρνηθούν την αξιολόγηση, να υποβάλουν την παραίτησή τους και θα μπουν νέοι άνθρωποι στο δημόσιο με προκηρύξεις. Το να κάθονται και να ταμπουρώνονται στο Δημόσιο αρνούμενοι την αξιολόγηση, η Ενωση Κεντρώων τουλάχιστον δεν θα το επιτρέψει. Υποπτευόμεθα ότι ένα 30-40% απ αυτούς ήταν αργόμισθοι, δεν προσήρχοντο και μισθοδοτούντο.

ΕΡ: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα πρόγραμμα κατά του πελατειακού συστήματος

ΑΠ: Κολοκύθια πρόγραμμα έχει για να πατάξει την αργομισθία. Αν δεν γίνει αξιολόγηση ένας ένας άκρη δεν βρίσκεται. Εμείς θέλουμε την αξιολόγηση για να επιβραβεύσουμε τους ευσυνείδητους. Αν ανακατεύουμε ευσυνείδητους και τρωκτικά, η παθογένεια διαχέεται παντού.

Έπειτα είναι το θέμα των συντάξεων. Τριακόσιες τριάντα χιλιάδες Έλληνες που παίρνουν τρεις συντάξεις ο καθένας. Οι τρεις αυτές πρέπει να αφομοιωθουν σε μία, με ταβάνι 1500 ευρώ. Δεν μπορούμε στη σημερινή Έλλάδα να δίνουμε 3500 σύνταξη. Σέβομαι όλους τους κλάδους, αλλά φοβάμαι ότι σε δύο χρόνια δεν θα παίρνει κανένας Ελληνας σύνταξη, αν συνεχίσουμε να δίνουμε τρεις και τέσσερις χιλιάδες σύνταξη, θα πτωχεύσει η χώρα εντελώς.

ΕΡ: Θα βοηθήσετε την κυβέρνηση στην υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων;

ΑΠ: Οχι, γιατί το μνημόνιο Τσίπρα στηρίζεται στη σκέψη να ρίχνουμε όλα τα βάρη στον ιδιωτικό τομέα και να προστατεύουμε τον δημόσιο σαν ιερές αγελάδες. Πώς θα πάω να ψηφίσω ένα τέτοιο μνημόνιο; Ούτε το προηγούμενο του Σαμαρά θα ψήφιζα.

ΕΡ: Υπάρχουν όμως μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν

ΑΠ: Στη Βουλή θα κάνουν την εξής απάτη: Θα λένε να ψηφιστούν όλα μαζί πακέτο, το οποίο θά' χει ένα καλό και δέκα κακά. Η συμφωνία με τους ξένους έγινε λάθος. Επρεπε να γίνει με πνεύμα και το δημόσιο να υποστεί θυσίες. Ο ιδιωτικός τομέας τί άλλο; κλείσανε τα μαγαζιά, οι μισές επιχειρήσεις. Στο δημόσιο απολύθηκε ένας;

ΕΡ: Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να τα κάνει αυτά μόνος του;

ΑΠ: Δεν μπορεί γι αυτό λέω ότι έπρεπε να κάνει μια κυβέρνηση οικουμενική, αλλά προτίμησε να πάει με τον Καμένο που είναι δεξιός, αλλά είναι βολικός. Ενδιαφέρεται μόνον να πάρει υπουργεία.

ΕΡ: Εμφανίζεστε εκπρόσωπος του ιστορικού πολιτικού χώρου του κέντρου. Θα πάρετε κάποια πρωτοβουλία για την ενοποίηση αυτού του χώρου; Μιλάτε με το ΠΟΤΑΜΙ, το ΠΑΣΟΚ;

ΑΠ: Αυτοί όλοι αποτελούν εμπόδιο. Το μεν ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να φέρει σοσιαλισμό και έγινε δεξιότερο της δεξιάς και έγινε τσόντα της δεξιάς. Είναι ερείπια ενός παλιού ΠΑΣΟΚ, που έχει προδώσει τον εαυτό του και κακώς υπάρχει.Το δε ΠΟΤΑΜΙ είναι ένα μωσαικό, λίγο από δεξιά, λίγο από ΠΑΣΟΚ, λίγο από ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να υπάρχει ψυχική ενότητα όταν ο καθένας έρχεται από άλλο ημισφαίριο.

ΕΡ: Θέλω να μου πείτε τί σχέση έχετε με τη Θεσσαλονίκη, η οποία έκανε τη διαφορά στις εκλογές του Ιανουαρίου.

ΑΠ: Η Θεσσαλονίκη θα μου έδινε 6% πανελλαδικά μόνη της, αλλά κάνανε ατιμία τις τελευταίες τέσσερις ημέρες και στις δημοσκοπήσεις μας δείχνανε 2,5%, ότι δεν μπαίνουμε, και πολλοί κάμφθηκαν και δεν ψήφισαν Κεντρώους.

ΕΡ: O ΠΑΟΚ έχει παίξει ρόλο;

ΑΠ: Εγώ δεν είμαι ΠΑΟΚ, δήλωσα ότι είμαι Ολυμπιακός. Αλλά η σχέση μου με τη Θεσσαλονίκη είναι τεράστια. Βλέπανε στα βιντεάκια που έβγαινα αληθινός στις προβλέψεις μου σε όλα, βλέπανε ότι τα κανάλια δεν με βάζανε και αγρίεψαν. Σου λέει: "είστε αλήτες στο Κολωνάκι εσείς οι εκδότες. Κόβετε τον Λεβέντη ενώ ο Λεβέντης σε όλα δικαιώθηκε. Και πήρε ανάποδες στροφές η νεολαία. Η νεολαία της Θεσσαλονίκης είναι αυτή που ψηφίζει Ενωση Κεντρώων. Και οι μετρήσεις δείχνανε ότι είχαμε 80% στους νέους κάτω των 30%.

Στην προεκλογική εκστρατεία ούτε ένα ευρώ δεν ξοδέψαμε.

ΕΡ: Η αφίσα που έλεγε αυτή τη φορά ψήφισε Λεβέντη. Τις προηγούμενες πιάστηκες μ...;

ΑΠ:Δεν ήταν δικό μας αυτό. Κάποια καθάρματα άλλων κομμάτων. Επιμένω ότι στην Ελλάδα υπάρχει πολιτική αλητεία. Αντί να αντιμετωπίζουν το κάθε κόμμα με επιχειρήματα, υπάρχουν κάποιοι αλήτες που καταφεύγουν σε αλητεία.

ΕΡ: Ήσασταν συμφοιτητές με τον κ. Βούτση, τον κ. Χατζησωκράτη. Μιλάτε μαζί τους; Εχετε σχέση νεότητας και τώρα είστε στην ωριμότητα.

ΑΠ: Δεν μιλάω γιατί αυτοί ήταν πάντα στην αριστερά. Δεν έχω τίποτα εναντίον τους, αλλά αυτοί είναι της παλιάς σχολής. Αυτοί στήριζαν τους αργόμισθους, στήριζαν τους κομματικούς στρατούς που πτώχευσαν τη χώρα. Η αριστερά μέσω της δύναμης που είχε στον συνδικαλισμό, κατάφερνε και έβαζε πολλούς.

ΕΡ: Πώς βλέπετε να εξελίσσεται η πορεία της κυβέρνησης και τι σκέφτεστε να κάνετε για να βοηθήσετε αν κινδυνέψει;

ΑΠ: Σκέφτομαι αν ο κ. Τσίπρας τα βρει μπαστούνια με τον Καμένο που είναι ακροδεξιός και θελήσει την ψήφο της Ένωσης Κεντρώων θα του τη δώσω, αν σεβαστεί τα εννιά σημεία, αν ξεκινήσει κάθαρση ευρείας έκτασης και αλλάξει πολιτική. Γιατί ο Τσίπρας επί πέντε χρόνια βγήκε σκάρτος, έλεγε σκίζει μνημόνια, διαγράφει χρέη, ενώνει τον Νότο κατά του Βορρά...τα έλεγε και μετεκλογικά. Είχε πέντε χρόνια πλάνης, εξαπάτησε τον κόσμο και δρομολόγησε όνειρα τα οποία βγήκαν σκάρτα και μια συγγνώμη δεν ζήτησε.

ΕΡ: Ομως τώρα που η επιβίωση της χώρας είναι σε τεντωμένο σκοινί, αν χρειαστεί τη βοήθειά σας, θα τη δώσετε;

ΑΠ: Θα τη δώσω να είναι σίγουρος, αρκεί να μην είναι βοήθεια σε κάτι στραβό. Βοήθεια σε στραβό πράγμα δεν δίνω.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕΟι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 21 Ιαν 2021 | 18:08

Ξέφυγε ο Βελόπουλος: Σταματήστε τον Μανώλη Κωστίδη - Να πάρει ο πρωθυπουργός τηλέφωνο στον ΣΚΑΪ

Να πάρει ο πρωθυπουργός τηλέφωνο στον ΣΚΑΪ για να πουν στον Κωστίδη να σταματήσει, ζήτησε ο Κυριάκος Βελόπουλος

ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ 21 Ιαν 2021 | 17:47

Το Τραμ επέστρεψε στο ΣΕΦ - Οι 10 στάσεις που επαναλειτουργούν

Τα δρομολόγια του Τραμ από τη στάση "Μπάτης" έως το ΣΕΦ είχαν διακοπεί το Μάρτιο του 2020

Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ 21 Ιαν 2021 | 16:14

Μπορέλ-Τσαβούσογλου: Η ΕΕ επιθυμεί να δει αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο - Προβληματικό το 2020

Οι προσπάθειες πρέπει να διατηρηθούν. Οι προθέσεις και οι ανακοινώσεις πρέπει να μεταφραστούν σε ενέργειες, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπορέλ.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ 21 Ιαν 2021 | 15:41

Ελληνοτουρκικά: Διαβήματα της Αθήνας στην Άγκυρα για υπερπτήσεις και σύγκρουση σκαφών στα Ίμια

"Τέτοιου είδους ενέργειες δεν βοηθούν στην αποκλιμάκωση - Δεν συζητείται θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών"

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 21 Ιαν 2021 | 15:28

Νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη για τις διαδηλώσεις: Σε συγκεκριμένες θέσεις οι δημοσιογράφοι πλέον

Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προβλέπει συγκεκριμένες θέσεις για τους δημοσιογράφους

ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΚΥΝΗΓΟΥΣ 21 Ιαν 2021 | 14:34

Τσίπρας: "Θέατρο του παραλόγου" η απαγόρευση του κυνηγιού

"Επιτρέπεται το μότο κρος στην Πάρνηθα, αλλά όχι το κυνήγι" είπε ο Α. Τσίπρας σε τηλεδιάσκεψη με κυνηγούς και κατηγόρησε την κυβέρνηση για θέατρο παραλόγου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21 Ιαν 2021 | 14:05

ΚΥΣΕΑ: Παραμένουν στις θέσεις τους ο αρχηγός του ΓΕΑ και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Παράταση της θητείας του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αποφάσισε στη συνεδρίασή του υπό τον πρωθυπουργό το ΚΥΣΕΑ.

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 21 Ιαν 2021 | 13:12

Αδειάζει τους "15" για τον Κουφοντίνα ο Γιώργος Τσίπρας: Δεν έπρεπε να υπάρχουν 15 υπογραφές

Αιχμές για τη στάση των στελεχών εντός του ΣΥΡΙΖΑ, άφησε ο βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Τσίπρας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΤΟΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ 21 Ιαν 2021 | 13:00

Η γκάφα των ελληνικών ΜΜΕ, η δήθεν αφωνία Μάας στις απειλές Τσαβούσογλου και η αλήθεια - Τι έγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη

Σε λάθος μετάφραση οφείλονται οι αντιδράσεις των ελληνικών ΜΜΕ για την αφωνία Μάας στις απειλές Τσαβούσογλου

21 Ιαν 2021 | 12:31

Ταραντίλης: Προτεραιότητα το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων

"Το άνοιγμα Γυμνασίων και λυκείων είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης" ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ 21 Ιαν 2021 | 12:21

Επιφυλακτική η ΕΕ με την Τουρκία: Με μερικά κράτη, το χαστούκι λειτουργεί - Με την Τουρκία, όχι

Έτοιμοι για εξομάλυνση δηλώνουν οι Ευρωπαίοι λαμβάνοντας υπόψιν τις επιθετικές ενέργειες της Άγκυρας

"ΕΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ" 21 Ιαν 2021 | 12:00

Οικονόμου για Κουφοντίνα: Εκβιάζει την πολιτεία για να έχει προνομιακή μεταχείριση

Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά ταυτόχρονα δεν εκβιάζεται" δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου για την υπόθεση Κουφοντίνα.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 21 Ιαν 2021 | 11:20

Μητσοτάκης σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ: "Λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας" τα πιστοποιητικά εμβολιασμού- Δεν θα υπάρχει ανάγκη τεστ

Άρθρο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την πρότασή του να δημιουργηθεί πιστοποιητικό εμβολιασμού - "Fast travel lane" στην Ευρώπη για όσους το διαθέτουν.