Λεβέντης: Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η Θεσσαλονίκη!

O Bασίλης Λεβέντης εξηγει τι ήταν αυτό που τον έφερε στη Βουλή έπειτα από 27 χρόνια.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Λεβέντης: Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η Θεσσαλονίκη!

Η οικονομική κρίση απελευθέρωσε το εκλογικό σώμα , ώστε να ψηφίσει κατά συνείδηση και όχι για τον διορισμό και την "εξασφάλιση των τέκνων", δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης, ερμηνεύοντας την επιτυχία του κόμματός του να μπει στη Βουλή μετά από 27 χρόνια πολιτικού αγώνα.

Θεωρεί κορυφαία προτεραιότητα την αξιολόγηση στον Δημόσιο τομέα για "να ξεχωρίσουν οι ευσυνείδητοι από τους αργόμισθους". Κρίνει ότι το μνημόνιο είναι "λάθος" γιατί εξακολουθεί να ρίχνει τα βάρη στον ιδιωτικό τομέα ενώ δεν προβλέπει ούτε μια απόλυση από το Δημόσιο. Τέλος, κρίνει αυστηρά τον κ. Τσίπρα ότι δρομολόγησε υποσχέσεις και όνειρα που διαψεύστηκαν αλλά διαβεβαιώνει ότι θα του δώσει τη στήριξή του "αν τα βρει μπαστούνια" με τον κ. Καμένο, προκειμένου να βοηθήσει τη χώρα.

ΕΡ: Μετά από 23 χρόνια πολιτικής διαδρομής που έμοιαζε με περπάτημα στην έρημο, τελικά βρήκατε νερό, μπήκατε στη Βουλή. Πού οφείλεται η επιτυχία σας;

ΑΠ: Δεν είναι 23 χρόνια, είναι 27, στη διάρκεια των οποίων ο λαός ψήφιζε δύο κόμματα για να διορίζει τα παιδιά του και δεν ενδιαφερότανε ποιος έλεγε ψέματα ή αλήθεια. Οποιος τούλεγε θα σου βάλω το παιδί στη ΔΕΗ τον ψήφιζε από ανάγκη βιοπορισμού, εξασφάλισης των τέκνων. Επί 40 χρόνια παίρναν 90% δύο κόμματα και δεν υπήρχε περιθώριο για κανέναν άλλο. Και ο Τσοβόλας, που προς στιγμήν μπήκε στη Βουλή, την άλλη μέρα εξαφανίστηκε. Και ο Σαμαράς το ίδιο. Τώρα λόγω της κρίσης δεν μπορούν τα κόμματα να διορίσουν και ο κόσμος σε ένα βαθμό απελευθερώνεται.

ΕΡ: Κάνατε προεκλογική εκστρατεία με ένα πλαίσιο εννιά σημείων, που όπως έχετε πει, η εφαρμογή τους "μπορεί ν' αλλάξει τη ζωή των Ελλήνων".

ΑΠ: Ζητούμε την απόλυση από τη Βουλή 1.500 υπαλλήλων που είναι συγγενείς των βουλευτών και είναι αργόμισθοι. Ζητούμε στο Δημόσιο γενικώς να εντοπιστούν οι αργόμισθοι και έχουμε ένα σχέδιο από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου για να γίνει η αξιολόγηση δίκαια και σε βάθος δεκαετίας. Βάζω το βάρος στον έλεγχο, αν ένας εργαζόμενος ήταν πραγματικά εργαζόμενος ή αργόμισθος. Ζητάμε ποιές ανάγκες κάλυπτε τα τελευταία δέκα χρόνια, ποιές αρμοδιότητες είχε, ποιοί ήταν οι προιστάμενοι και θα καλέσουμε και τους προισταμένους να καταθέσουν ενόρκως αν αυτά είναι αλήθεια ή ψέματα. Ολοι πρέπει να περάσουν απ' αυτή τη διαδικασία. Υπάρχουν τόσα εκατομμύρια νέοι άνεργοι, που θέλουν να κάνουν τη δουλειά.Αν οι παλαιοί αρνηθούν την αξιολόγηση, να υποβάλουν την παραίτησή τους και θα μπουν νέοι άνθρωποι στο δημόσιο με προκηρύξεις. Το να κάθονται και να ταμπουρώνονται στο Δημόσιο αρνούμενοι την αξιολόγηση, η Ενωση Κεντρώων τουλάχιστον δεν θα το επιτρέψει. Υποπτευόμεθα ότι ένα 30-40% απ αυτούς ήταν αργόμισθοι, δεν προσήρχοντο και μισθοδοτούντο.

ΕΡ: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα πρόγραμμα κατά του πελατειακού συστήματος

ΑΠ: Κολοκύθια πρόγραμμα έχει για να πατάξει την αργομισθία. Αν δεν γίνει αξιολόγηση ένας ένας άκρη δεν βρίσκεται. Εμείς θέλουμε την αξιολόγηση για να επιβραβεύσουμε τους ευσυνείδητους. Αν ανακατεύουμε ευσυνείδητους και τρωκτικά, η παθογένεια διαχέεται παντού.

Έπειτα είναι το θέμα των συντάξεων. Τριακόσιες τριάντα χιλιάδες Έλληνες που παίρνουν τρεις συντάξεις ο καθένας. Οι τρεις αυτές πρέπει να αφομοιωθουν σε μία, με ταβάνι 1500 ευρώ. Δεν μπορούμε στη σημερινή Έλλάδα να δίνουμε 3500 σύνταξη. Σέβομαι όλους τους κλάδους, αλλά φοβάμαι ότι σε δύο χρόνια δεν θα παίρνει κανένας Ελληνας σύνταξη, αν συνεχίσουμε να δίνουμε τρεις και τέσσερις χιλιάδες σύνταξη, θα πτωχεύσει η χώρα εντελώς.

ΕΡ: Θα βοηθήσετε την κυβέρνηση στην υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων;

ΑΠ: Οχι, γιατί το μνημόνιο Τσίπρα στηρίζεται στη σκέψη να ρίχνουμε όλα τα βάρη στον ιδιωτικό τομέα και να προστατεύουμε τον δημόσιο σαν ιερές αγελάδες. Πώς θα πάω να ψηφίσω ένα τέτοιο μνημόνιο; Ούτε το προηγούμενο του Σαμαρά θα ψήφιζα.

ΕΡ: Υπάρχουν όμως μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν

ΑΠ: Στη Βουλή θα κάνουν την εξής απάτη: Θα λένε να ψηφιστούν όλα μαζί πακέτο, το οποίο θά' χει ένα καλό και δέκα κακά. Η συμφωνία με τους ξένους έγινε λάθος. Επρεπε να γίνει με πνεύμα και το δημόσιο να υποστεί θυσίες. Ο ιδιωτικός τομέας τί άλλο; κλείσανε τα μαγαζιά, οι μισές επιχειρήσεις. Στο δημόσιο απολύθηκε ένας;

ΕΡ: Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να τα κάνει αυτά μόνος του;

ΑΠ: Δεν μπορεί γι αυτό λέω ότι έπρεπε να κάνει μια κυβέρνηση οικουμενική, αλλά προτίμησε να πάει με τον Καμένο που είναι δεξιός, αλλά είναι βολικός. Ενδιαφέρεται μόνον να πάρει υπουργεία.

ΕΡ: Εμφανίζεστε εκπρόσωπος του ιστορικού πολιτικού χώρου του κέντρου. Θα πάρετε κάποια πρωτοβουλία για την ενοποίηση αυτού του χώρου; Μιλάτε με το ΠΟΤΑΜΙ, το ΠΑΣΟΚ;

ΑΠ: Αυτοί όλοι αποτελούν εμπόδιο. Το μεν ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να φέρει σοσιαλισμό και έγινε δεξιότερο της δεξιάς και έγινε τσόντα της δεξιάς. Είναι ερείπια ενός παλιού ΠΑΣΟΚ, που έχει προδώσει τον εαυτό του και κακώς υπάρχει.Το δε ΠΟΤΑΜΙ είναι ένα μωσαικό, λίγο από δεξιά, λίγο από ΠΑΣΟΚ, λίγο από ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να υπάρχει ψυχική ενότητα όταν ο καθένας έρχεται από άλλο ημισφαίριο.

ΕΡ: Θέλω να μου πείτε τί σχέση έχετε με τη Θεσσαλονίκη, η οποία έκανε τη διαφορά στις εκλογές του Ιανουαρίου.

ΑΠ: Η Θεσσαλονίκη θα μου έδινε 6% πανελλαδικά μόνη της, αλλά κάνανε ατιμία τις τελευταίες τέσσερις ημέρες και στις δημοσκοπήσεις μας δείχνανε 2,5%, ότι δεν μπαίνουμε, και πολλοί κάμφθηκαν και δεν ψήφισαν Κεντρώους.

ΕΡ: O ΠΑΟΚ έχει παίξει ρόλο;

ΑΠ: Εγώ δεν είμαι ΠΑΟΚ, δήλωσα ότι είμαι Ολυμπιακός. Αλλά η σχέση μου με τη Θεσσαλονίκη είναι τεράστια. Βλέπανε στα βιντεάκια που έβγαινα αληθινός στις προβλέψεις μου σε όλα, βλέπανε ότι τα κανάλια δεν με βάζανε και αγρίεψαν. Σου λέει: "είστε αλήτες στο Κολωνάκι εσείς οι εκδότες. Κόβετε τον Λεβέντη ενώ ο Λεβέντης σε όλα δικαιώθηκε. Και πήρε ανάποδες στροφές η νεολαία. Η νεολαία της Θεσσαλονίκης είναι αυτή που ψηφίζει Ενωση Κεντρώων. Και οι μετρήσεις δείχνανε ότι είχαμε 80% στους νέους κάτω των 30%.

Στην προεκλογική εκστρατεία ούτε ένα ευρώ δεν ξοδέψαμε.

ΕΡ: Η αφίσα που έλεγε αυτή τη φορά ψήφισε Λεβέντη. Τις προηγούμενες πιάστηκες μ...;

ΑΠ:Δεν ήταν δικό μας αυτό. Κάποια καθάρματα άλλων κομμάτων. Επιμένω ότι στην Ελλάδα υπάρχει πολιτική αλητεία. Αντί να αντιμετωπίζουν το κάθε κόμμα με επιχειρήματα, υπάρχουν κάποιοι αλήτες που καταφεύγουν σε αλητεία.

ΕΡ: Ήσασταν συμφοιτητές με τον κ. Βούτση, τον κ. Χατζησωκράτη. Μιλάτε μαζί τους; Εχετε σχέση νεότητας και τώρα είστε στην ωριμότητα.

ΑΠ: Δεν μιλάω γιατί αυτοί ήταν πάντα στην αριστερά. Δεν έχω τίποτα εναντίον τους, αλλά αυτοί είναι της παλιάς σχολής. Αυτοί στήριζαν τους αργόμισθους, στήριζαν τους κομματικούς στρατούς που πτώχευσαν τη χώρα. Η αριστερά μέσω της δύναμης που είχε στον συνδικαλισμό, κατάφερνε και έβαζε πολλούς.

ΕΡ: Πώς βλέπετε να εξελίσσεται η πορεία της κυβέρνησης και τι σκέφτεστε να κάνετε για να βοηθήσετε αν κινδυνέψει;

ΑΠ: Σκέφτομαι αν ο κ. Τσίπρας τα βρει μπαστούνια με τον Καμένο που είναι ακροδεξιός και θελήσει την ψήφο της Ένωσης Κεντρώων θα του τη δώσω, αν σεβαστεί τα εννιά σημεία, αν ξεκινήσει κάθαρση ευρείας έκτασης και αλλάξει πολιτική. Γιατί ο Τσίπρας επί πέντε χρόνια βγήκε σκάρτος, έλεγε σκίζει μνημόνια, διαγράφει χρέη, ενώνει τον Νότο κατά του Βορρά...τα έλεγε και μετεκλογικά. Είχε πέντε χρόνια πλάνης, εξαπάτησε τον κόσμο και δρομολόγησε όνειρα τα οποία βγήκαν σκάρτα και μια συγγνώμη δεν ζήτησε.

ΕΡ: Ομως τώρα που η επιβίωση της χώρας είναι σε τεντωμένο σκοινί, αν χρειαστεί τη βοήθειά σας, θα τη δώσετε;

ΑΠ: Θα τη δώσω να είναι σίγουρος, αρκεί να μην είναι βοήθεια σε κάτι στραβό. Βοήθεια σε στραβό πράγμα δεν δίνω.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕΟι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 27 Ιαν 2022 | 22:01

Το ΚΙΝΑΛ απαντά σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: Η υπεύθυνη στάση της Παράταξής μας ενοχλεί και τους δύο

Η πρώτη αντίδραση του ΚΙΝΑΛ μετά την κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα στην πρόταση δυσπιστίας.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 27 Ιαν 2022 | 21:59

Ο Νίκος Παππάς ερμηνεύει τη στάση Ανδρουλάκη: "Όταν ανετράπη ο Γ. Παπανδρέου και ήρθε ο Παπαδήμος. Ενδιαφέρον..."

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς υπενθύμισε την τελευταία φορά που έπεσε μια κυβέρνηση και δεν ακολούθησαν εκλογές

ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 27 Ιαν 2022 | 21:13

Μητσοτάκης: Αυτό είναι το τρίπτυχο της ελληνικής πρότασης για τη μετανάστευση - "Όχι" στην εργαλειοποίηση απελπισμένων ανθρώπων

Παρέμβαση Μητσοτάκη στη συζήτηση που διοργάνωσε το Ίδρυμα Αφρικής-Ευρώπης με θέμα "Μετανάστευση και Κινητικότητα".

ΣΤΟΝ ALPHA 27 Ιαν 2022 | 20:37

Δημοσκόπηση Abacus: Το 75% λέει "όχι" σε πρόωρες εκλογές - Μεγάλες οι διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΙΝΑΛ [Βίντεο]

Οι συσπειρώσεις και οι διαρροές των κομμάτων, σε ενδεχόμενο εκλογών, παρουσιάζονται στο β' μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας Abacus

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ 27 Ιαν 2022 | 20:34

ΝΔ για Ανδρουλάκη: Από τη μία υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας και από την άλλη λέει ότι δεν θέλει εκλογές

"Η αυτόνομη πορεία αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη όταν δεν μένει σύνθημα, αλλά πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη", αναφέρει η ΝΔ

«ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ» 27 Ιαν 2022 | 19:57

Ο Πολάκης πανηγυρίζει για την πρόταση μομφής: "Καλώς σας ξαναβρήκα, τις επόμενες ημέρες θα γλεντήσουμε"

Με μια ανάρτηση στο Facebook σχολίασε ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, την πρόταση μομφής

ΣΤΗΝ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ 27 Ιαν 2022 | 19:43

Το ΠΑΣΟΚ υπερψηφίζει την πρόταση μομφής του Τσίπρα- Το είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Open

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε στο Open ότι το ΠΑΣΟΚ θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ TWITTER 27 Ιαν 2022 | 18:18

Με κορονοϊό ο Μάριος Θεμιστοκλέους: "Τριπλά εμβολιασμένος"

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι νοσεί με κορονοϊό.

ΣΤΟ TWITTER 27 Ιαν 2022 | 18:18

Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος: "Δεν ξεχνάμε" - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

"Δεν ξεχνάμε τους συμπατριώτες μας και όλους τους Εβραίους που χάθηκαν στο Άουσβιτς και στα στρατόπεδα της φρίκης" σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ 27 Ιαν 2022 | 17:30

Χαλαρώνουν τα μέτρα: Επανέρχεται η μουσική - Χωρίς ωράριο εστίαση και διασκέδαση - Τι προβλέπεται για γήπεδα και πιστοποιητικά

Χαλάρωση των μέτρων ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης - Ποιοι περιορισμοί διατηρούνται και ποιοι καταργούνται.

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 27 Ιαν 2022 | 17:25

Πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ: Αύριο αρχίζει η τριήμερη "μάχη" - Το βράδυ της Κυριακής η ψηφοφορία

Για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Ο «ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ» 27 Ιαν 2022 | 17:23

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Ξεκίνησε η προεργασία - "Από όνειρο γίνεται πραγματικότητα"

Από τον Ιούνιο, πρώτα οι εργαζόμενοι στον χρηματοπιστωτικό τομέα και τα Σ/Μ θα αποκτήσουν την ψηφιακή κάρτα εργασίας, είπε ο Κωστής Χατζηδάκης

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ 27 Ιαν 2022 | 16:46

Δημοσκόπηση Alpha: Η Abacus απαντά στον οργισμένο ΣΥΡΙΖΑ - "Δύο έρευνες σε διαφορετικές ημερομηνίες"

Απάντηση στη σφοσδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παρουσίαση της εταιρείας Abacus από την τηλεόραση του Alpha, δίνει η εταιρεία δημοσκόπησης.