Λεβέντης: Θα πάω στην ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ

Ο Βασίλης.Λεβέντης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκο πρακτορείο, λέει θα παραστεί στην ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ, καθώς, όπως σημειώνει, ο πρωθυπουργός είναι θεσμό;.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Λεβέντης: Θα πάω στην ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ

Ο Βασίλης.Λεβέντης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκο πρακτορείο, λέει θα παραστεί στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, καθώς, όπως σημειώνει, ο πρωθυπουργός είναι θεσμός, αλλά αρνείται ότι θα μπει σε κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα καθώς συνεχίζει να υποστηρίζει τη λύση της οικουμενικής κυβέρνησης.

Αναφορικά με το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών υπογραμμίζει ότι σέβεται το αποτέλεσμα και συγχαίρει τους νικητές.

Για το ταξίδι του στην Αμερική και τη ενδεχόμενη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα διευκρινίζει ότι δεν έχει καμία σχέση το δικό του ταξίδι με τον πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη υπογραμμίζει ότι θα είναι Δεξιά παρένθεση καθώς δεν θα καταφέρει να βρει 150 βουλευτές και η χώρα θα οδηγηθεί ξανά σε εκλογές με απλή αναλογική.

Τέλος, μιλώντας για τον κ. Καλλιάνο ο οποίος και αποχώρησε πρόσφατα από την Ένωση Κεντρώων υποστηρίζει ότι «επειδή έχει μεγάλη καρδιά» θα τον δεχόταν πίσω αν και ο ίδιος ζητούσε συγνώμη γι' αυτά που είπε.

Κύριε πρόεδρε , πώς σχολιάζετε το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες;

«Ο διαγωνισμός τελείωσε και εμείς σεβόμεθα το αποτέλεσμα και συγχαίρουμε τους τέσσερις νικητές. Όμως τώρα πρέπει να καταλάβει και ο υπουργός κ. Παππάς αλλά και οι νικητές ότι ο λαός ενδιαφέρεται για να μπουν κανόνες πλουραρισμού, ισοτιμίας και ελέγχου για το αν πληρώνονται οι εργαζόμενοι, ασφαλιστικές εισφορές και όλα αυτά»

Εσείς θα συμμετάσχετε στη συγκρότηση του ΕΣΡ;

«Ναι, εγώ θα συμμετάσχω αρκεί η κυβέρνηση να μη βάλει δικούς της. Ο λόγος για τον οποίο δεν είχα συμμετάσχει, προ πενταμήνου που είχε ξαναζητήσει ο κ. Βούτσης, είναι γιατί τότε η Νέα Δημοκρατία είχε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει δικούς του και στη συνέχεια αυτοί θα δώσουν τις άδειες όπου θέλουν. Γι' αυτό είχα αρνηθεί. Αν όμως ο κ. Βούτσης βάλει άτομα κύρους που να εγγυώνται την αμεροληψία των διαδικασιών εγώ θα συμβάλω. Γιατί και που δεν συγκροτήσαμε το ΕΣΡ δεν κερδίσαμε τίποτα. Μετεφέρθησαν οι αρμοδιότητες στον υπουργό και άρχισαν ουσιαστικά οι παρανομίες. Γιατί το Σύνταγμα επιβάλλει ΕΣΡ . Το ΕΣΡ είναι το παν και αυτό φώναζα συνέχεια».

Κύριε πρόεδρε θα πάτε τελικά στην Αμερική; Θα έχετε τελικά αυτό το ραντεβού με τον κ. Τσίπρα όπως ελέχθη;

«Στην Αμερική δεν πάω για τον Τσίπρα. Στην Αμερική πάω καλεσμένος του φόρουμ των ομογενών οι οποίοι κάνουν μια μεγάλη συνάντηση που θα είναι 40 ξένοι ηγέτες και βεβαίως υπάρχει μέσα και η Χίλαρι Κλίντον, η οποία τη φορά αυτή θα πάρει όλους τους Έλληνες εκεί τους ψηφοφόρους. Εγώ ήμουν καλεσμένος εδώ και δύο μήνες σ αυτό το φόρουμ και είμαι βασικός ομιλητής, τώρα πληροφορήθηκα -προ πενθημέρου- ότι θα είναι και ο πρωθυπουργός καλεσμένος σαν ηγέτης γιατί μέσα στους 40 ηγέτες προφανώς κάλεσαν και τον Έλληνα πρωθυπουργό. Καμία σχέση δεν έχει το δικό μου ταξίδι με του κ. Τσίπρα. Τώρα αν δώσουμε τα χέρια και στη Θεσσαλονίκη που θα πάω μπορεί να δώσω τα χέρια. Ο Τσίπρας με κάλεσε στη Θεσσαλονίκη»

Θα είστε στα εγκαίνια της ΔΕΘ δηλαδή στο ακροατήριο του Τσίπρα ;

«Ναι θα είμαι. Ξέρετε γιατί; Γιατί η λέξη «πρωθυπουργός» είναι θεσμός. Αν έκανε την ομιλία του σαν αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχα καμία δουλειά. Αν όμως είναι ο θεσμός του πρωθυπουργού πρέπει να πάμε όλοι όσοι καλούμεθα να ακούσουμε έναν πρωθυπουργό μήπως πει κάτι. Εγώ έτσι το βλέπω. Έτσι πήγα και έξω από τη Βουλή όταν μιλούσε για το Σύνταγμα, δεν πήγα να συμπαρασταθώ στον Τσίπρα, με κάλεσε τον ρώτησα μάλιστα «θα έρθουν οι άλλοι;» μου λέει « ο καθένας αντιμετωπίζει το θέμα με τη δική του διάθεση». Δεν ήξερε . Το ότι θα παραστώ στη Θεσσαλονίκη σημαίνει ότι είμαι με τον Τσίπρα; Εγώ δήλωσα σήμερα στην ΕΡΤ το εξής «και στο σπίτι μου να έρθει να κοιμάται από εδώ και πέρα ο κ. Τσίπρας η Ένωση Κεντρώων δεν πρόκειται να συνεργαστεί ποτέ μαζί του. Γιατί η εντολή των ψηφοφόρων της Ένωσης Κεντρώων, η εντολή προς εμένα, είναι το 4% να το κάνουμε 14%»

Αν σας καλέσει ο κ. Τσίπρας για εθνικούς λόγους, αν αύριο υπάρχει κίνδυνος να μπει ο δημοσιονομικός κόφττης, θα λέτε «οχυρώνομαι πίσω από το κομματικό μου συμφέρον»»;

«Αν υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο, τι να του κάνει η Ένωση Κεντρώων; Αυτή θα τον σώσει; Να ανταποκριθεί στο αίτημά μου, που έχω εδώ και 10 μήνες διατυπώσει, για συγκρότηση Οικουμενικής. Αν έρθουν τα πράγματα πια στο «σώσον ελέησον» δεν είναι ο Λεβέντης που θα σώσει τη χώρα . Γιατί, όπως λέω, υπάρχει μια Νέα Δημοκρατία που τα έχει κάνει πλακάκια με τη Φώφη και τον Σταύρο με σκοπό να ρίξουν την κυβέρνηση. Εγώ δεν συμμετέχω σε τέτοιου είδους συνωμοσίες. Εγώ δεν θέλω να πέσει ανέντιμα η κυβέρνηση. Αν πέσει θα πέσει από την ανικανότητά της».

Ωστόσο, έχει ακουστεί από πολλούς ότι γοητεύεστε με την ιδέα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης...

«Και απαντώ. Είχα τη δυνατότητα την πρώτη μέρα από τον Σεπτέμβρη που έγιναν οι εκλογές να πάρω πέντε υπουργεία. Είμαι αντίθετος με τα λάφυρα . Δεν μπήκα στη Βουλή ονειρευόμενος καρέκλες. Εγώ ονειρεύομαι να κάτσουμε οι πολιτικοί αρχηγοί σε ένα τραπέζι 20 μέρες να καταστρώσουμε ένα σχέδιο εθνικό για τη χώρα, να σωθεί η οικονομία, να σωθεί ο λαός. Να πάω να διαπραγματευτώ για να πάρω υπουργεία το έκανε ο Καμμένος ο Λεβέντης έχει άλλη ποιότητα. Εγώ ονειρεύομαι αλλιώς».

Αυτό που έκανε ο Καμμένος ήταν κακό, ήταν ανέντιμο πρόεδρε;

«Ναι ήταν κακό γιατί δεν βασίστηκε σε σχέδιο αλλά σε νομή λαφύρων.Ήταν κακό και αυτό που έκανε και ο Τσίπρας γιατί και ο Τσίπρας σήμερα είναι πρωθυπουργός με 50 έδρες μπόνους. Αυτό που κατηγορώ τον Μητσοτάκη. Ότι θέλει να εκλεγεί με κλεμμένες έδρες»

Σας άκουσα να λέτε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θα τα κάνει μαντάρα μέσα σε τρεις μήνες».

«Ναι. Ακούστε αν γίνουν εκλογές αύριο το πρωί θα βγει ο Μητσοτάκης πρώτος. Με ποιον θα κάνει κυβέρνηση διότι δεν θα έχει 150 βουλευτές; Όχι με μας»

Το πιο κοντινό του κόμμα δεν είσαστε;

«Το πιο κοντινό του κόμμα είναι η Φώφη. Είναι θυγατρική της ΝΔ .Με όποιον όμως και να κάνει κυβέρνηση θα τα κάνει μαντάρα διότι αυτά που υπόσχεται ότι έχει άλλες λύσεις ότι θα έρθουν επενδύσεις είναι απατηλά όνειρα. Οπότε θα καταρρεύσει γρήγορα και θα έχει μπροστά του εκλογές χωρίς μπόνους γιατί στις μεθεπόμενες ισχύει η απλή αναλογική . Άρα θα είναι δεξιά παρένθεση. Δεν το έχει καταλάβει ο Μητσοτάκης πάνω στην αρχομανία του. Επιμένει να ζητάει εκλογές ενώ στο τέλος θα την πατήσει. Και θα κάψει το χαρτί του σε τρεις μήνες μέσα. Θα είμαι έντιμος. Αν χρειάζεται η χώρα κυβέρνηση εγώ δεν θα αφήσω τη χώρα ακυβέρνητη. Αλλά και ο Μητσοτάκης θα σεβαστεί τα 9 σημεία που έδωσα και στον Τσίπρα. Γιατί τα 9 σημεία είναι προϊόν μελέτης και έχω ερευνήσει ότι αυτά σώζουν τη χώρα. Και γι' αυτό επιμένω»

Κύριε πρόεδρε λένε πολλοί ότι μετά τον κ. Καλλιάνο ίσως και άλλα στελέχη του κόμματός σας κυρίως βουλευτές κλείνουν το μάτι προς τον κ. Μητσοτάκη διότι είσαστε πολύ φιλικός προς τον κ. Τσίπρα.

«Ακούστε, η απάντησή μου είναι η εξής: «ότι ο κ. Καλλιάνος την πάτησε γιατί στον Μητσοτάκη που θα πάει, όπως είναι η μεγαλύτερη πιθανότητα, τον πρώτο μήνα θα τον χαϊδεύουν, τον επόμενο μήνα θα τον πετάξουν στα σκουπίδια γιατί εκεί προηγούνται άλλα τζάκια. Μη νομίζει ο Καλλιάνος ότι τη δύναμη που είχε στην Ένωση Κεντρώων θα την έχει εκεί. Εκεί θα είναι ουραγός»

Αν το μετανιώσει θα τον δεχτείτε πίσω, θα τον συγχωρήσετε κύριε πρόεδρε;

«Δεν ξέρω, εγώ έχω μεγάλη καρδιά. Μεγάλη καρδιά. Αρκεί να ζητήσει συγγνώμη και να βγει στο λαό να πει «όλα αυτά που είπα ήταν ψευδή» . Αν το κάνει αυτό, γιατί με παρουσίασε ότι του είπα «αν ξανακάνεις κριτική στον Τσίπρα θα σε διώξω» ενώ εγώ του είπα «αν δεν μπορείς την πολιτική του κόμματος που είναι πολιτική μέτρου κέντρου ίσων αποστάσεων αυτή την πολιτική να εκφράσεις τότε να φεύγεις από το κόμμα». Γιατί δεν μπορεί ο εκπρόσωπος του κόμματος να πιστεύει άλλα και ο πρόεδρος άλλα»

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 25 Σεπ 2020 | 15:11

Ξαναχτύπησε η Ζαννέτ Τσίπρα μετά την επίθεση σε Τσακαλώτο: "Δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, δικές μου οι απόψεις"

Σε νέα ανάρτησή η Ζαννέτ Τσίπρα τονίζει ότι "δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, οι απόψεις μου εκφράζουν εμένα αποκλειστικά".

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΞΑΝΘΟ 25 Σεπ 2020 | 13:05

Επίσκεψη Τσίπρα στον Ευαγγελισμό: "Η κυβέρνηση δείχνει εγκληματική αμέλεια στο ΕΣΥ" [εικόνες - βίντεο]

Toν φόβο ότι "με την εγκληματική αμέλεια που δείχνει η κυβέρνηση το ΕΣΥ πολύ γρήγορα θα επιβαρυνθεί" εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Ευαγγελισμό

25 Σεπ 2020 | 11:40

Και όμως, ο Ευκλείδης έχει δίκιο

Το βαθύ πολιτικό αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ δεν λύνεται με ύβρεις σε αντιπάλους ή διώξεις εσωκομματικών επικριτών.

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ 25 Σεπ 2020 | 10:51

Ζαχαριάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει πολιτικό νεκροταφείο, αλλά ο καθένας να εκπέμπει το σωστό στίγμα

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις. Δεν θα γίνουμε νεκροταφείο, δηλώνει ο Κ. Ζαχαριάδης.

ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 25 Σεπ 2020 | 10:12

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξης έχει νεύρα - "Πρόεδρος είμαι εγώ", φώναξε στον Τσακαλώτο - Στο "πειθαρχικό" όσοι του κάνουν κριτική

Σε δίνη εσωστρέφειας βυθίζεται εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αιχμές Τσακαλώτου και την έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα στην κριτική που δέχεται. Ολοι εναντίον όλων.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΕΤΡΑΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ "ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ" 24 Σεπ 2020 | 20:24

"Αναβρασμός" στον ΣΥΡΙΖΑ: Προειδοποίηση Τσίπρα σε Τσακαλώτο για την επόμενη... φορά - "Θα υπάρχουν κυρώσεις"

Eπιτροπή "δεοντολογίας" που θα αναλάβει να "συνετίζει" τα στελέχη που κινούνται εκτός γραμμής πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ 24 Σεπ 2020 | 14:47

Καρφιά της αδελφής Τσίπρα Ζαννέτ, για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ- "Οποιος έχει πρόβλημα παραιτείται…"

Την παρέμβαση της Ζαννέτ Τσίπρα για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε πολιτευτής της ΝΔ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 24 Σεπ 2020 | 10:52

Τρικυμία εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Τσακαλώτου και Τζάκρη - Στον αέρα η αντιπολιτευτική ατζέντα του κόμματος

Υπό κανονικές συνθήκες, στον σημερινό "πρωινό καφέ" υπό τον Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου, σήμερα η ατζέντα θα ήταν "μονοθεματική":

ΜΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΕΑ ΦΑΓΩΜΑΡΑ 23 Σεπ 2020 | 13:06

Δημόσιο "χαστούκι" Τσακαλώτου σε Τσίπρα: Δεν μπορούμε να λέμε τον Μητσοτάκη απατεώνα

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παίρνει θέση κατά των όσων είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 21 Σεπ 2020 | 17:06

Τσίπρας από την Καρδίτσα: "Με 5 και 8 χιλιάρικα δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα - Ασπιρίνες τα μέτρα της κυβέρνησης"

"Ασπιρίνες" τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις καταστροφές τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τις πληγείσες περιοχές στην Καρδίτσα

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ [ΕΙΚΟΝΕΣ] 21 Σεπ 2020 | 14:15

Σε ταβέρνα γλεντούσε ο Πολάκης την ώρα της συνέντευξης Τύπου Τσίπρα: "Να σου δώσω μια να σπάσεις αχ βρε κόσμε γυάλινε"

Σε ταβέρνα της Ηλιούπολης, το γλεντούσε ο Παύλος Πολάκης το μεσημέρι της Κυριακής, την ώρα της συνέντευξης Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 21 Σεπ 2020 | 13:01

Έξαλλος ο Κούλογλου: Καταγγέλλει "λίστα Πέτσα" και στον ΣΥΡΙΖΑ για αποκλεισμό του Tvxs από τη συνέντευξη Τσίπρα

Άρθρο στο Tvxs του Στέλιου Κούλογλου που καυτηριάζει το γεγονός ότι το μέσο αποκλείστηκε από τη συνέντευξη Τσίπρα επειδή ασκούσε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 20 Σεπ 2020 | 17:36

Ο Πέτσας "καρφώνει" τον Τσίπρα: Από ανεύθυνος, θέλησε να γίνει και επικίνδυνος

Ο Στέλιος Πέτσας σχολίασε τη συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στο Thessaloniki Helexpo Forum.