Λι Κετσιάνγκ: θα κάνουμε το λιμάνι του Πειραιά πύλη εισόδου στην Ευρώπη

Στις υψηλές προσδοκίες της χώρας του για το Λιμάνι του Πειραιά αναφέρθηκε ο Κινέζος Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Cosco. Νωρίτερα είχε ενθουσιαστεί από την Ακρόπολη.

SHARE THIS
0
SHARES

Τον ιερό βράχο και το μουσείο της Ακρόπολης επισκέφτηκαν νωρίς το πρωί ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Κινέζος ομόλογος του Λι Κετσιάνγκ, μαζί με τις συζύγους τους.

Σε χαλαρό κλίμα και χαιρετώντας τους τουρίστες που επισκέπτονταν την Ακρόπολη, ο Κινέζος πρωθυπουργός δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του σημειώνοντας επί λέξη στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν: «Είναι υπέροχα. Μια όμορφη χώρα με υπέροχους ανθρώπους. Έχουμε εξαιρετική συνεργασία».

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς, εξέφρασε τη χαρά του που ο κ. Κετσιανγκ «ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με την Ακρόπολη».

Επίσκεψη στην Cosco

Τις εγκαταστάσεις της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά επισκέφθηκαν το πρωί ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και ο κινέζος ομόλογός του κ. Λι Κειτσιάνγκ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους οι δύο πρωθυπουργοί εγκαινίασαν το τραίνο το οποίο θα μεταφέρει τα εμπορευματοκιβώτια με τα κινέζικα προϊόντα από τις εγκαταστάσεις της Cosco μέσω του δικτύου του ΟΣΕ στην ενδοχώρα της Ευρώπης και ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο της κινεζικής εταιρίας για τα πλάνα ανάπτυξης του λιμανιού σαν διαμετακομιστικό κέντρο για την προώθηση των προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ανατολική Ευρώπη.

 

Με δήλωσή του ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι: «Ο Πειραιάς τα τελευταία χρόνια κατακτά την θέση του σαν βασική πύλη εισόδου από την Ασία. Η σύνδεση με το σιδηροδρομικό δίκτυο δίνει μία νέα προοπτική για την χώρα την οποία ήδη αξιοποιούν μεγάλες εταιρίες όπως η ΖΤΕ, η Sony, η Hewlet.

Από την πλευρά του ο Κινέζος πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Σαμαρά σημειώνοντας παράλληλα ότι το λιμάνι του Πειραιά «αποδεικνύει την προοπτική και την δυνατότητα της συνεργασίας των δύο χωρών».

«Το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να διερευνήσουμε τις μελλοντικές δυνατότητες. Το λιμάνι του Πειραία μπορεί να γίνει πύλη εισόδου της Κίνας στην Ευρώπη. Η Κίνα και η Ευρώπη είναι οι μεγαλύτεροι εταίροι. Το 80% μεταφέρονται από θαλάσσης. Το λιμάνι έχει μειώσει το κόστος και την διάρκεια μεταφοράς των εμπορευμάτων κατά 7-11 ημέρες. Ευχόμαστε ότι με κοινή προσπάθεια θα κάνουμε το λιμάνι του Πειραιά ένα από τα πιο ανταγωνιστικά του κόσμου και να συμμετάσχουμε στη οικοδόμηση και συντήρηση του σιδηροδρομικου δικτύου από το λιμάνι μέχρι την ενδοχώρα της Ευρώπης ώστε να μειώσουμε τον χρόνο μεταφορά κατά μία εώς δύο ημέρες. Η ελληνοκινεζική συνεργασία ευνοεί την ευημερία στην Ευρώπη και την σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης», κατέληξε χαρακτηριστικά ο Κινέζος Πρωθυπουργός .

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook