X

Λιάνα Κανέλλη: Είχα φτάσει στην αθλιότητα να καπνίζω 80 τσιγάρα την ημέρα, το έκοψα μαχαίρι - Παραλίγο να χάσω τη ζωή μου

Η Λιάνα Κανέλλη δήλωσε ότι έφτασε στο σημείο να καπνίζει τέσσερα πακέτα την ημέρα - Πώς το έκοψε.

Γράφει: TheToc team

Για την πρόσφατη, σοβαρή περιπέτεια που πέρασε με την υγεία της μίλησε η Λιάνα Κανέλλη. Η βουλευτής του ΚΚΕ χρειάστηκε όχι απλώς να νοσηλευτεί αλλά να διασωληνωθεί στη ΜΕΘ, καθώς έπαθε πνευμονία, στη συνέχεια βρέθηκε θετική στον Αναπνευστικό Συγκυτιακό Ιό (RSV), ενώ νόσησε και με έρπητα ζωστήρα.

Όπως αποκάλυψε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η ζωή της κινδύνευσε αλλά μετά από 55 ολόκληρα χρόνια, έκοψε το κάπνισμα.

"Είχα φτάσει στην αθλιότητα μεσούσης της πανδημίας να καπνίζω τέσσερα πακέτα τσιγάρα την ημέρα, δηλαδή 80 τσιγάρα. Το έκοψα μαχαίρι. Ήταν βούληση σκέτη, εγώ και το τσιγάρο τελειώσαμε" δήλωσε αρχικά.

"Το τσιγάρο συνέβαλε πάρα πολύ (σ.σ. στην περιπέτεια της υγείας της) με την εξής έννοια: τα πνευμόνια ενός ανθρώπου που καπνίζει κάθε μέρα δεν έχουν ελαστικότητα. Και σκεφτείτε ότι έχω και το προνόμιο από τη φύση να έχω πολύ καλύτερα πνευμόνια από άλλους ανθρώπους" πρόσθεσε.

Διαβάστε Επίσης

Την ίδια ώρα, παρότρυνε τους νέους ανθρώπους να μην το ξεκινήσουν ποτέ. "Κάπνισα για τρεις ζωές και παραλίγο να χάσω τη δική μου. Ας μην το ξεκινήσουν οι νέοι, δεν προσφέρει τίποτα. Νόμιζα ότι προσφέρει απόλαυση" είπε χαρακτηριστικά.

"Η αποστέρηση από νικοτίνη θέλει βοήθεια γιατί οι γιατροί μου είπαν ότι αν δεν ακολουθήσω διαδικασία απεξάρτησης θα έχω πρόβλημα. Από την κοκαΐνη μπορείς να βγεις σε έναν μήνα με τη βοήθεια γιατρού, από το τσιγάρο θέλεις από έξι μήνες έως πέντε χρόνια" σημείωσε η βουλευτής.

Τέλος, ανέφερε ότι και ταλαιπωρήθηκε πολύ αλλά και υπήρξαν στιγμές που φοβήθηκε. "Υπήρξαν στιγμές που είπα "παραδίδω το πνεύμα" αλλά δεν ήθελα να πεθάνω" τόνισε η Λιάνα Κανέλλη.

Δείτε το βίντεο: