Λιντζέρης: Η Γεννηματά αποφασίζει και διατάσσει - Δεν προχωράμε έτσι

Ο Δημήτρης Λιντζέρης, ο οποίος αποχώρησε από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στο Open TV, σημείωσε πως η απόφαση της κ. Γεννηματά αποδυναμώνει το Κίνημα.

lintzeris-i-gennimata-apofasizei-kai-diatassei---den-proxwrame-etsi
SHARE THIS
0
SHARES

"Είμαι στο ΠΑΣΟΚ από το 1974 και συμμετέχω στα ψηφοδέλτια από το 2000. Έχω μάθει σε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, το οποίο φιόξενεί όλες τις απόψεις", ανέφερε ο κ. Λιντζέρης μιλώντας στην εκπομπή "η ώρα της απόφασης" στον ΟPEN με την Έλλη Στάη. Και συνέχισε:

"Η απόφαση αποδυναμώνει το ΚΙΝΑΛ. Ξαφνιάστηκα. Ένιωσα μεγάλη πίκρα και αποφάσισα ότι δεν θα συμμετέχω. Το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να μιλήσει καθαρά, συγκεκριμένα και να δώσει απαντήσεις για την αυριανή εξέλιξη, για το μέλλον της χώρας" είπε αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ. 

Και τόνισε:

"Όχι μισόλογα, ιδιαίτερα καθαρά. Δεν θα μπορούσα να συμμετέχω εγώ σε ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο και αποχωρώ από αυτό". 

Ο κ. Λιντζέρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου είναι η σύσταση μιας νέας κυβέρνησης, ενώ σημείωσε πως ο μοναδικός ο οποίος βολεύεται με το να μη σχηματισθεί κυβέρνηση είναι ο κ. Τσίπρας.

"Η χώρα μας θα οδηγηθεί σε πολιτική αναρχία μέσω της απλής αναλογικής. Θα πρέπει να δοθεί κατηγορηματική απάντηση (ως προς αυτό). Βεβαίως το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να αυξήσει το δικό του ποσοστό αλλά θα πρέπει να μπορεί να εγγυηθεί κυβερνησιμότητα ανάλογα με τη βούληση του λαού. Ρητά λοιπόν να δηλώσει η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τι θα κάνει την επαύριο των εκλογών και να εξηγήσει τι σημαίνει μη κυβερνησιμότητα". 

Και κατέληξε ο κ. Λιντζέρης:

"Με αποφασίζομεν και διατάσσομεν δεν προχωρά το Κίνημα. Αυτό λέει η κ. Γεννηματά και μάλιστα με απόλυτο τρόπο. Υπάρχει εχέφρων άνθρωπος που να πει καλώς δείξαμε σήμερα την έξοδο στον Βενιζέλο", ενώ στο τέλος επεσήμανε πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο προσχώρησης Βενιζέλου στη ΝΔ. 

Φωτό: Ευρωκίνηση 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook