Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Η Κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός στηρίζουν έμπρακτα τη νέα γενιά

Χωρίς ειδήσεις η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου προς τους πολιτικούς συντάκτες.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αλλά και στο πρόγραμμα εμβολιασμού και στο άνοιγμα των σχολείων.

Στην συνέχεια σχολίασε τις πληροφορίες περί επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού, σημειώνοντας ότι προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα επέκτασης, αλλά το θέμα θα επανεξεταστεί.

"Η ζώσα κοινωνία, οι άνθρωποι του μόχθου και της δημιουργίας, οι νέοι και η μεσαία τάξη άκουσαν τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ να περιγράφει το σχέδιό του για ένα άλμα ευημερίας για την Ελλάδα και τους Έλληνες", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

"Η αμηχανία που διέπει την αντιπολίτευση μετά την ομιλία του πρωθυπουργού αποδεικνύει εμφατικά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πειστικά στις ανησυχίες της ελληνικής κοινωνίας και ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των πολιτών.

Από τη μια με δεδομένη τη διεθνή ανησυχία για τις αρρυθμίες στην αγορά εξαιτίας της πανδημίας αλλά και της κλιματικής αλλαγής, με δεδομένες τις επιπτώσεις των υγειονομικών μέτρων της προστασίας από τον κορονοϊό η κυβέρνηση ορθώνει ασπίδα προστασίας της χώρας και των πολιτών για τις ενδεχόμενες πιθανές ανατιμήσεις. Δημιουργεί έναν απόλυτα ασφαλή κλωβό κοινωνικής προστασίας για την πατρίδα και τους ανθρώπους της. Λειτουργούμε γρήγορα, μελετημένα, προσεκτικά, αποτελεσματικά, με σεβασμό στον Έλληνα πολίτη.

Αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε για τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού αγαθού. Από την άλλη η κυβέρνηση δημιουργεί ένα νέο οικονομικό οικοσύστημα: μείωση φόρων, κίνητρα για επενδύσεις, έμφαση στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία, ενθάρρυνση της πρόσβασης των νέων ανθρώπων στην αγορά εργασίας, στις νέες τεχνολογίες, στο πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι", τόνισε ο εκπρόσωπος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε στο σημείο αυτό: "Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας ανοίγουμε τολμηρό και αποφασιστικό βήμα. Οι πολιτικές μας αποδίδουν. Το εθνικό κεκτημένο που δημιουργήσαμε με σώφρονα και λελογισμένη διαχείριση το μετατρέπουμε σταδιακά σε κοινωνικό πλεονέκτημα. Το δίνουμε, το κάνουμε προσβάσιμο σε όλους τους Έλληνες. Με δικαιοσύνη και με ταχύτητα.

Ως κυβέρνηση αναγνωρίζουμε ότι οι νέοι πλήρωσαν βαρύ τίμημα στο προηγούμενο διάστημα έτσι ώστε να αναχαιτιστεί η δυναμική του κορονοϊού. Ήρθε η ώρα να τους αποδώσουμε όχι μόνον όσα στερήθηκαν αλλά να τους τιμήσουμε έμπρακτα. Γιατί πιστεύουμε στην ελληνική νεολαία. Είναι η γενιά που θα μας οδηγήσει στην επόμενη μέρα. Είμαστε αποφασισμένοι να τους προσφέρουμε ποιοτικά όλα όσα τους χρειάζονται: εκπαίδευση, τεχνολογία, νομοθετικό πλαίσιο για να ανοίξουν τα φτερά τους και να δημιουργήσουν.

Ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζουν έμπρακτα τη νέα γενιά, τη γενιά που καλείται να διαμορφώσει μια άλλη Ελλάδα. Μια Ελλάδα που αλλάζει. Δεν είμαστε εμείς που θα υποδείξουμε στους νέους τι θα κάνουν. Δημιουργούμε με το πλέγμα οικονομικών και νομοθετικών πρωτοβουλιών μας το πλαίσιο για να κάνουν ό,τι ονειρεύονται. Ό,τι θέλουν".

Δείτε όλες τις εξελίξεις στην ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου προς τους πολιτικούς συντάκτες:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13 Σεπ 2021 | 18:02

Εμβολιασμοί: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τρίτη δόση σε ανοσοκατασταλμένους - Τι ισχύει για τους άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς

"Δεν θα πρέπει να χάνεται ούτε μέρα" είπε η Μαρία Θεοδωρίδου για τους εμβολιασμούς παιδιών και εφήβων

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΚΑΓΚΑ, ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΙ ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ 09 Σεπ 2021 | 18:00

Κορονοϊός: Τα σχολικά τμήματα που θα έχουν κρούσμα δεν θα κλείνουν - 1 στα 4 παιδιά Λυκείου έχει εμβολιαστεί

Η επιδημία βρίσκεται σε φάση συρρίκνωσης τις τελευταίες δύο εβδομάδες - Αύξηση 20-30% του αριθμού των νεκρών σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 6% η αύξηση των διασωληνωμένων

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 09 Σεπ 2021 | 12:30

Οικονόμου: Στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης θα ανακοινώσει μέτρα για το σύνολο της κοινωνίας

Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στις ανησυχίες, τα προβλήματα αλλά και στις προσδοκίες της ζώσας κοινωνίας, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 07 Σεπ 2021 | 09:59

Οικονόμου: Επέκταση υποχρεωτικών εμβολιασμών σε εκπαιδευτικούς και ιερείς αν χρειαστεί

"Όχι" στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών, αλλά ανοιχτό το ενδεχόμενο για εκπαιδευτικούς και ιερείς από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Οικονόμου.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 06 Σεπ 2021 | 18:01

Εμβολιασμοί: Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση - Ποιοι πρέπει να την κάνουν

Γιατί πρέπει να εμβολιαστούν παιδιά και έγκυες - Δεκαπλάσιος ο κίνδυνος νόσησης για τους ανεμβολίαστους εφήβους - Έχουν νοσηλευθεί 29 έγκυες σε ΜΕΘ και δυστυχώς έχουν καταλήξει δύο

ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 06 Σεπ 2021 | 14:03

Mad Clip: Συνταρακτικές εικόνες - Πλήθος κόσμου στην κηδεία του 34χρονου trapper

Η σορός του Mad Clip έφτασε στο Ναό με τον κόσμο να χειροκροτά συγκινημένος

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 06 Σεπ 2021 | 12:22

Οικονόμου: Την επόμενη μέρα της α' δόσης θα επιστρέφουν στις θέσεις τους όσοι υγειονομικοί εμβολιάζονται

"Δεν υπάρχει τιμωρητική διάθεση" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, ανακοινώνοντας ότι οι υγειονομικοί που εμβολιάζονται θα επιστρέφουν αμέσως μετά την α' δόση.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 02 Σεπ 2021 | 17:41

Κορονοϊός: "Δεν υπάρχει συσχέτιση των εμβολίων με τις μεταλλάξεις" ξεκαθάρισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Σταθεροποίηση στη χώρα μας σε ό,τι αφορά την εξάπλωση της πανδημίας, με τάση συρρίκνωσης, σύμφωνα με τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας, Γκίκα Μαγιορκίνη

ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ 31 Αυγ 2021 | 11:00

Ανασχηματισμός: Εκτός ο Χρυσοχοΐδης, μετακινούνται Κικίλιας - Χαρδαλιάς, είσοδος Θεοδωρικάκου και Πλεύρη

Η ανακοίνωση του ανασχηματισμού από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

31 Αυγ 2021 | 09:38

Ανασχηματισμός- Τελευταίες πληροφορίες: Φεύγει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετακινείται ο Βασίλης Κικίλιας

Στις 11 το πρωί ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 30 Αυγ 2021 | 18:00

Κορονοϊός: Ένα στα πέντε κρούσματα είναι παιδί - Γιατί πρέπει να εμβολιαστούν

Τα εμβόλια είναι ασφαλή για τα παιδιά - Σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία από τις καραντίνες - "Όταν δοθεί η άδεια από τον ΕΜΑ για την άδεια της τρίτης δόσης, θα γίνει με τα εμβόλια mRNA"

ΑΙΤΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ 30 Αυγ 2021 | 16:05

Κορονοϊός - Σημαντική αλλαγή: Θα ανακοινώνεται πόσοι είναι οι ανεμβολίαστοι σε κρούσματα, διασωληνωμένους και θανάτους

Η Κυβέρνηση προχωρά στην ενημέρωση ανά τακτά διαστήματα του αριθμού των ανεμβολίαστων ασθενών με κορονοϊό