Follow us

Ψηφιακή αναβίωση της Αρχαίας Ολυμπίας από την Microsoft - Μητσοτάκης: Ο αρχαίος πολιτισμός συναντάται με την τεχνολογία [βίντεο]

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια του έργου της ψηφιακής αναβίωσης της Αρχαίας Ολυμπίας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στα εγκαίνια του έργου της ψηφιακής αναβίωσης της Αρχαίας Ολυμπίας με τίτλο "Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος". Το έργο αποτελεί αποτέλεσμα της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Microsoft.

"Πριν από 21 μήνες, Ιανουάριο του 2020, συναντήθηκα για πρώτη φορά με τον πρόεδρο της Microsoft. Συζητήσαμε τότε για πολλά, για τη δυνατότητα της εταιρείας να επενδύσει στην πατρίδα μας και να δημιουργήσει κέντρα υποδοχής δεδομένων. Έπεσε στο τραπέζι η ιδέα να συνεργαστούμε σε ένα εμβληματικό project. Η Microsoft συμφώνησε αμέσως, αγκάλιασε αυτή την ιδέα και ο τόπος τον οποίο διαλέξαμε ήταν στο δικό μου μυαλό αυτονόητος. Η Ολυμπία ως παγκόσμιο σύμβολο των πανανθρώπινων αξιών. Τόπος λατρείας, συλλογικής συνάντησης, υπέρβασης διαφορών" τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στα εγκαίνια του έργου της ψηφιακής αναβίωσης της Αρχαίας Ολυμπίας με τίτλο "Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος".

"Δουλέψαμε πολύ μεθοδικά" συνέχισε ο πρωθυπουργός. "Πράγματι στο project συναντιέται η αρχαιολογία με την τεχνολογία. Όσο σημαντική είναι από τη μία πλευρά η μεγάλη δυνατότητα που μας δίνει η τεχνολογία να δημιουργούμε εικονικές και επαυξημένες πραγματικότητες, τόσο σημαντική είναι και η προσφορά των αρχαιολόγων. Χωρίς τη συνεργασία των αρχαιολόγων, του υπουργείου πολιτισμού, χωρίς το μεράκι τους, πιστεύω ότι το έργο αυτό δεν θα μπορούσε τελικά να υλοποιηθεί" συμπλήρωσε.

"Σήμερα κάνουμε ένα πρώτο παγκόσμιο βήμα να δείξουμε πώς ο αρχαίος Πολιτισμός μπορεί να συναντηθεί με την τεχνολογία" συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. "Αυτό το οποίο συγκράτησα δεν ήταν τόσο η δύναμη της τεχνολογίας όσο ο ενθουσιασμός στα μάτια των μαθητών του νέου γυμνασίου της αρχαίας Ολυμπίας. Πιστεύω ότι ανοίγουμε νέους ορίζοντες, πως μεταλαμπαδεύουμε τη γνώση στη νέα γενιά. Η οπτικοποίηση αυτής της εμπειρίας την κάνει τόσο μοναδική. Πιστεύω ότι δημιουργεί για τη χώρα νέες λεωφόρους για το πώς μπορούμε να αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά".

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός: "Το όραμά μου είναι αντίστοιχες εμπειρίες να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε για όλους τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους" για να συμπληρώσει: "Η πρόκληση είναι μπροστά μας. Θα την αγκαλιάσουμε με θέρμη. Η Ολυμπία και οι κοινοί τόποι είναι μόνο η αρχή. Η τεχνολογία είναι το εργαλείο όχι μόνο για να κάνει τη ζωή μας καλύτερη. Είναι ένα μεγάλο εκπαιδευτικό εργαλείο, που τελικά ενώνει και δεν διχάζει. Θα συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο αλλά θα θυμόμαστε πάντα ότι το πρώτο βήμα έγινε εκεί που έπρεπε να γίνει. Εδώ στην αρχαία Ολυμπία, κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα".

Τα προβλήματα από τις φωτιές στο επίκεντρο της σύσκεψης στην Αρχαία Ολυμπία

Η πορεία αποκατάστασης των προβλημάτων στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, οι ζημιές στις καλλιέργειες από τις φωτιές του καλοκαιριού, η στήριξη του αγροτικού κόσμου της περιοχής και οι προοπτικές που ανοίγονται για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μετά και από τα εγκαίνια της ψηφιακής απεικόνισης του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας, που θα ταξιδέψει σε ολόκληρο τον πλανήτη, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που έγινε στο Δημαρχείο.

"Από την πρώτη στιγμή που θεσπίσαμε αυτόν τον νέο τρόπο αποζημίωσης τονίσαμε ότι οι δύο βασικοί άξονες τους οποίους θα κινηθούμε, είναι η διαφάνεια και η ταχύτητα. Νομίζω το κάνουμε πράξη και το αντιλαμβάνονται και οι πολίτες ότι για πρώτη φορά εκταμιεύονται αποζημιώσεις με τόσο μεγάλη ταχύτητα", σημείωσε ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση για τη στήριξη των περιοχών που έχουν υποστεί μεγάλες φυσικές καταστροφές.

"Ό,τι κάνουμε στην βόρεια Εύβοια να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι μπορούμε να το κάνουμε και εδώ στην Αρχαία Ολυμπία. Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης το οποίο ήδη δρομολογείται που θα μπορέσει με το βλέμμα στο μέλλον να κάνει όλες εκείνες τις παρεμβάσεις με ένα συνεκτικό τρόπο και αλληλοσυμπληρούμενο τρόπο, έτσι ώστε η Αρχαία Ολυμπία να δείξει την πραγματική της δυναμική. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι στρατηγικές αναπλάσεις οι οποίες ήδη μπορούν να δρομολογηθούν και μπορούν να ωριμάσουν με την υποστήριξη της κυβέρνησης", πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, "σημαντικά μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα ήδη δρομολογούνται. Έχετε τους πόρους πια, κύριε Περιφερειάρχα, και τις υπηρεσίες και τις δυνατότητες για να μπορείτε να τρέξετε γρήγορα τα σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα. Και βέβαια πάντα θέλω να ζητήσω απόλυτη εγρήγορση και συνεργασία με την Πολιτική Προστασία σε περίπτωση που έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα. Θα προχωρήσουμε, όπως το κάναμε και στην προηγούμενη μεγάλη κακοκαιρία, σε προληπτικές εκκενώσεις έτσι ώστε πάνω από όλα να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές".

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης στο πρόγραμμα των ιδιωτικών χορηγιών που συνδέονται με συγκεκριμένα έργα: "Για πρώτη φορά το δρομολογήσαμε και μπορούμε και κατευθύνουμε κεντρικά ιδιωτικές χορηγίες με διαφάνεια και ταχύτητα προς την αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε παρεμβάσεις πολύ σημαντικές για εσάς να δρομολογηθούν γρήγορα και να ταυτιστούν κιόλας με τον χορηγό ο οποίος θα θέλει να αγκαλιάσει τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Αυτό μας έχει επιτρέψει να κινηθούμε με ταχύτητες που ήταν αδιανόητες για την ελληνική δημόσια διοίκηση".

Διαβάστε Επίσης

Κυρ. Μητσοτάκης προς αγρότες: Κέρδη και οφέλη για τους αγρότες που μπαίνουν σε σχήματα συνεργασίας

Στη σύσκεψη στο Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας έγινε συζήτηση και για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής και ειδικά για τους νέους αγρότες, με αφορμή τη φορολογική ελάφρυνση στο αγροτικό πετρέλαιο κίνησης:

"Πρέπει να οργανωθούμε και αυτό αφορά και εσάς, αφορά και το πώς θα ξεπεράσουμε τοπικές αγκυλώσεις ή προκαταλήψεις του παρελθόντος, χρειαζόμαστε μέγεθος στον αγροτικό τομέα για να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Και πια δημιουργούμε ένα πλαίσιο ξεκάθαρο όπου λέμε στους αγρότες: συνεργάζεστε, θα έχετε συγκεκριμένα οφέλη, φορολογικά και οικονομικά. Αν δεν συνεργάζεστε θα πρέπει να αντιληφθείτε ότι δεν θα έχετε την ίδια προνομιακή αντιμετώπιση από την πολιτεία", τόνισε ο πρωθυπουργός.

Εντός του 2022 ξεκινούν τα έργα στον Πάτρα - Πύργος - Ολυμπία

Για τους οδικούς άξονες της περιοχής ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως γίνονται παρεμβάσεις σε δύο επίπεδα: "Οι πρώτες αφορούν τις άμεσες βελτιώσεις σε ένα οδικό δίκτυο το οποίο είναι απαράδεκτο, δυστυχώς, και στοιχίζει ανθρώπινες ζωές και αναπηρίες σε πάρα πολλούς συμπολίτες σας. Αυτό το έργο ήδη δρομολογείται, υπάρχει ανάδοχος, θα ξεκινήσουν άμεσα οι παρεμβάσεις. Και βέβαια είμαι βέβαιος ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε και την τελική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον μεγάλο, τον καινούριο δρόμο, θα τον πω Πάτρα - Πύργος - Ολυμπία, αναγνωρίζοντας απόλυτα τη σημασία του τελευταίου κομματιού. Γιατί βρίσκεται αυτό το θέμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχω προσωπικά ασχοληθεί, θα το ξεμπλοκάρουμε, είναι προσωπική μου δέσμευση και εντός του 2022 τα έργα θα ξεκινήσουν στο δρόμο αυτό, γιατί αποτελεί μία εκκρεμότητα της πολιτείας για την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων".

Οι παρεμβάσεις των υπουργών

Στους δύο άξονες "αποκατάσταση και ανάπτυξη" στάθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας πως έχει ήδη διατεθεί μεγάλη χρηματοδοτική βοήθεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. "Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να συνδράμουμε για την αποκατάσταση των ζημιών", δήλωσε, επισημαίνοντας ότι η στήριξη "θα είναι διαρκής, μέχρι να κλείσουν όλες οι πληγές". Υπογράμμισε επίσης ότι, μεταξύ άλλων, έχουν βρεθεί πόροι για ουσιαστικά περιφερειακά έργα αγροτικής οδοποιίας 45 χιλιομέτρων, "που θα συνδέουν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους με τα χωράφια τους ή τα ποιμνιοστάσιά τους", αλλά και για έργα διαχείρισης λυμάτων και ύδρευσης.

Όσον αφορά τις πρωτοβουλίες για έργα, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος ανέφερε ότι "έχουμε δημιουργήσει έναν μηχανισμό ωρίμανσης έργων στρατηγικής σημασίας και μπορούμε πια ως κυβέρνηση, κεντρικά και σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, να αναθέσουμε στον φορέα ωρίμανσης τέτοια έργα και στο μελετητικό κομμάτι και στο κομμάτι της υλοποίησης".

Αναφερόμενος στις δράσεις για την προστασία της περιοχής από μελλοντικές φυσικές καταστροφές, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς δήλωσε πως "το συνολικό κόστος των αντιδιαβρωτικών έργων θα φτάσει περίπου τα 4 εκατομμύρια ευρώ και ήδη έχουν πιστωθεί τα 2,7 εκατομμύρια". "Τα έργα είναι κορμοδέματα, κορμοφράγματα, κλαδοπλέγματα, όπως επίσης και μικρά ξυλοφράγματα επτά τετραγωνικών μέτρων -για να συγκρατήσουν χώματα και να μειώσουν την απορροή των νερών στις λεκάνες και στις μικροχαράδρες. Τα έργα ήδη προχωρούν", προσέθεσε.

Στο σκέλος της αναβάθμισης των πολιτιστικών υποδομών και της ευρύτερης στρατηγικής ανάπλασης της περιοχής, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη ανέφερε ότι έχει "ξεκινήσει η ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου" και παράλληλα βρίσκεται στο Ταμείο Ανάκαμψης ένα απόλυτα ώριμο έργο "που αφορά την αποκατάσταση των ρωμαϊκών μνημείων, που σημαίνει προσθήκη περίπου έξι στρεμμάτων νέου επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου, άρα παράταση της παραμονής των επισκεπτών".

Αναφερόμενος από την πλευρά του στις παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της πυροπροστασίας, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης σημείωσε ότι "ξεκινήσαμε συνεργασία με την αμερικανική κυβέρνηση και θα πάνε δασοπυροσβέστες για να εκπαιδευτούν", ενώ τόνισε ότι στην περιοχή πρέπει να αυξηθούν οι αντιπυρικές ζώνες και να γίνει καλή προετοιμασία όσον αφορά τον καθαρισμό των τοπικών δασών.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος αναφέρθηκε στον νέο μηχανισμό αρωγής προς τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές, ενώ προανήγγειλε την παροχή στήριξης σε ελαιοπαραγωγούς σε όλη τη χώρα. Στη σύσκεψη μίλησε επίσης ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, οι βουλευτές Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Κώστας Τζαβάρας και Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Νικόλαος Κοροβέσης, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γεώργιος Γεωργιόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως το φαγητό σε αυτή τη νέα ταβέρνα σου ζεσταίνει την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 17 Οκτ 2025 | 18:29

Στην Πεντέλη και τα Μελίσσια το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συνομιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες των δύο περιοχών των Βορείων Προαστίων

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 17 Οκτ 2025 | 14:14

Η απάντηση Μητσοτάκη στον Καραμανλή για την κρίση των θεσμών: Μην τροφοδοτείτε την κρίση εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της περιφερειακής έδρας Περιστερίου του Πρωτοδικείου Αθηνών.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 19:17

Αλέξης Χαρίτσης στον Κυρ. Μητσοτάκη: Έχετε κάνει τους θεσμούς κουρελόχαρτο

Απάντησε στον πρωθυπουργό που κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υποβαθμίζουν τον θεσμό του Κοινοβουλίου με τις μεγάλες ομιλίες τους

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:49

Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ως κυβέρνηση δεν αναγνωρίσατε το κράτος Παλαιστίνης; Σας άφησε στα κρύα του λουτρού ο Τσίπρας

"Αφού ήσασταν φιλοπαλαιστίνιοι γιατί επί τέσσερα χρόνια δεν το αναγνωρίσατε;", είπε για την Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο

ΣΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ 16 Οκτ 2025 | 18:22

Μητσοτάκης: "Πολύ καλά νέα στο μέτωπο των τιμών - Στο 1,10 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο φέτος από 1,37 το 2023"

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που οριστικοποιήθηκε σήμερα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 16 Οκτ 2025 | 16:30

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: "Θα πιάνατε τον Τραμπ από το πέτο και θα του λέγατε go back;" [βίντεο]

"Μπορεί το στυλ του προέδρου Τραμπ να ξενίζει, αλλά να είστε προσεκτικός, κύριε Ανδρουλάκη, είναι εκλεγμένος πρόεδρος και οι ΗΠΑ είναι στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας", ανέφερε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 13:28

Το καρφί Μητσοτάκη σε Φάμελλο για Τσίπρα: "Διακρίνω μια νευρικότητα, μάλλον οφείλεται στους απόντες"

Ο πρωθυπουργός απάντησε με αιχμές στις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ 16 Οκτ 2025 | 13:20

Συμφωνία για την Ιερά Μονή του Σινά ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο - Δεν αλλάζει το καθεστώς, ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η συμφωνία διασφαλίζει τον αναλλοίωτο χαρακτήρα της Μονής του Σινά.

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 11:20

Μητσοτάκης στη Βουλή: "Τα ήρεμα νερά αποδίδουν, συνιστώ μεγαλύτερη ψυχραιμία στους ψευδοπατριώτες"

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ενεργή διπλωματία δεν μπορεί να συγχέεται με την επαναστατική γυμναστική.

ΣΤΙΣ 11 16 Οκτ 2025 | 08:15

Συζήτηση αρχηγών στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική - Τι θα πει ο Μητσοτάκης για Τουρκία και Μεσανατολικό

Στη Βουλή θα μιλήσει σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 07:12

H κοινή εμφάνιση Καραμανλή - Σαμαρά και τα πυρά με αποδέκτη τον Μητσοτάκη: Κίνδυνος "θεσμικής κρίσης"

Ο Κώστας Καραμανλής είχε μία θερμή χειραψία με τον Αντώνη Σαμαρά, στα αυτιά του οποίου όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του ήχησαν ως απολύτως ορθά.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 15 Οκτ 2025 | 19:02

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ζελένσκι για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, ενόψει και της επικείμενης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 23 και 24 Οκτωβρίου

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 14 Οκτ 2025 | 07:20

Γιατί ο Μητσοτάκης θέλει να "καθαρίσει" το Σύνταγμα - Η στόχευση στους "νοικοκυραίους"

Το Μέγαρο Μαξίμου είχε γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών για την κατάσταση που επικρατούσε στον χώρο εδώ και πολλές ημέρες., όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ 13 Οκτ 2025 | 22:54

"Ειρήνη": Η ανάρτηση Μητσοτάκη για τη συμφωνία στη Γάζα στην Αίγυπτο [βίντεο]

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποδέχτηκε τους ηγέτες έλαβαν μέρος, μεταξύ των οποίων και τον Έλληνα πρωθυπουργό

13 Οκτ 2025 | 19:47

Κωνσταντοπούλου για Άγνωστο Στρατιώτη: Θυσιάστηκαν άνθρωποι απλοί, είχαν ψυχή, αυτό που λείπει από τον Μητσοτάκη

Την προαναγγελία του πρωθυπουργού ότι η προστασία του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη περνά στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΓΕΤΩΝ 13 Οκτ 2025 | 19:37

Η χειραψία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ στην Αίγυπτο [βίντεο]

Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται ανάμεσα στους ηγέτες που δίνουν το "παρών" στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου

ΣΤΟ POLITIA TENNIS CLUB 13 Οκτ 2025 | 13:45

Μαρέβα Μητσοτάκη: Με μπλε δημιουργία και chic πέδιλα στον γάμο της κόρης του Γεράσιμου Γιακουμάτου

Η Μαρέβα Μητσοτάκη εντυπωσίασε με το στιλ της στο γάμο της Εβίνας Γιακουμάτου και του Ελπιδοφόρου Παπανικολόπουλου - Το ζευγάρι πάντρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 13 Οκτ 2025 | 12:17

Ανδρουλάκης: Τραμπικό πυροτέχνημα Μητσοτάκη για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με σκοπό να διχάσει

"Γελάει ο κόσμος όταν ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα ενισχύσει τη δικαιοσύνη και την ποιότητα δημοκρατίας", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 13 Οκτ 2025 | 10:44

Μητσοτάκης σε Τασούλα για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: Η αντιπολίτευση κάνει επαναστατική γυμναστική

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Τασούλα συνάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής στο Σαρμ Ελ Σέιχ για την ειρήνευση στη Γάζα.

ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ 13 Οκτ 2025 | 07:20

"Τραμποποίηση": Αντιδράσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στις εκδηλώσεις στον Άγνωστο Στρατιώτη

Η απόφαση της κυβέρνησης έχει ξεσηκώσει θύελλες από την αντιπολίτευση η οποία μιλάει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για παρέμβαση στου στρατού, τραμποποίηση και καθεστωτικές συμπεριφορές.

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 12 Οκτ 2025 | 20:08

Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για τον Άγνωστο Στρατιώτη: "Θυμωμένος και αγχωμένος από την δικαίωση του Πάνου Ρούτσι"

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, καταγγέλλει τον πρωθυπουργό ότι με τη δήλωσή του "ακόμη και η πιο μικρή ελπίδα για δημοκρατία στη χώρα μας έσβησε"

ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 12 Οκτ 2025 | 18:30

Ρούτσης για Μητσοτάκη: Η δήλωση του πρωθυπουργού είναι βαθιά αλαζονική και προσβλητική

Ο πατέρας του Ντένις που έχασε τη ζωή του στην τραγωδία των Τεμπών σχολιάζει τη δήλωση του πρωθυπουργού για το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη

ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 12 Οκτ 2025 | 15:38

Μαρέβα Γκραμπόφσκι για την έκθεση "Why Look at Animals?": "Aναδεικνύεται η σχέση ανθρώπων και ζώων" - H ανάρτησή της

"Στην έκθεση "Why Look at Animals?" του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης αναδεικνύεται η σχέση ανθρώπων και ζώων μέσα από έργα καλλιτεχνών.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 12 Οκτ 2025 | 15:16

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη για τη Δευτέρα: Βλέπει τον Τασούλα και αναχωρεί για Αίγυπτο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10.00 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 12 Οκτ 2025 | 14:31

Μύδροι από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για την κυριακάτικη ανάρτηση Μητσοτάκη: "Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω"

Ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε στο σχόλιό του, πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι βαριά εκτεθειμένοι από την εξέλιξη της υπόθεσης του αιτήματος του κ. Ρούτσι και την απόφαση της δικαιοσύνης.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 12 Οκτ 2025 | 10:41

Μητσοτάκης για Ρούτσι: Τέλος οι εκδηλώσεις στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη - Στο υπουργείο Άμυνας η ευθύνη

"Μπορεί ένα ιστορικό μνημείο όπως του Αγνώστου Στρατιώτη να γίνεται πεδίο εκδηλώσεων άσχετων με την αποστολή του; Η δική μου απάντηση είναι όχι", τονίζει ο πρωθυπουργός.

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ 12 Οκτ 2025 | 08:50

Ο Τραμπ κάλεσε Ελλάδα και Κύπρο στη διάσκεψη για τη Γάζα στην Αίγυπτο - Η επίσημη πρόσκληση [εικόνα]

Στη διάσκεψη για τη Γάζα οι ΗΠΑ κάλεσαν περίπου 20 χώρες, μεταξύ των οποίων την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 11 Οκτ 2025 | 11:37

Νίκος Πλακιάς: "Θυμώνω που ο Γεωργιάδης αναδημοσιεύει τις απόψεις μου για να διχάσει - Πάντα θα αγκαλιάζω την Καρυστιανού"

Ο Νίκος Πλακιάς κατήγγειλε πως σε βάρος της υπόθεσης των Τεμπών έχουν παιχτεί τεράστια πολιτικά παιχνίδια.

Η ΑΝΤΖΕΝΤΑ 11 Οκτ 2025 | 11:16

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Γεράσιμο Σκλαβενίτη στο Μαξίμου: Τι συζήτησαν στον απόηχο του προστίμου

Στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα του ανταγωνισμού και της διαφάνειας στις τιμές βασικών αγαθών και τροφίμων.

ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ 11 Οκτ 2025 | 09:52

Παντρεύτηκε η κόρη του Γιακουμάτου με κουμπάρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη [εικόνες]

Η Εβίνα Γιακουμάτου, κόρη του πρώην υπουργού της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου, δικηγόρος στο επάγγελμα, είναι εντεταλμένη σύμβουλος του περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 10 Οκτ 2025 | 10:45

Πάνος Καμμένος: "Ο μόνος που μπορεί να εμπνεύσει είναι ο Αλέξης Τσίπρας - Καλώς εισέβαλε η Ρωσία στην Ουκρανία"

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι έχει ακόμα επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο δήλωσε μάλιστα πως είναι "ο μόνος που μπορεί να εμπνεύσει δίνοντας και κυβερνητική προοπτική".

ΝΔ 10 Οκτ 2025 | 07:38

Στυλιανίδης vs Πατέλης: Οι δύο ψυχές της ΝΔ σε δύο παρουσιάσεις βιβλίων - "Ήρθε η ώρα να ξαναζεσταθούμε λίγο"

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη βρέθηκαν όλα τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου αλλά λίγοι βουλευτές.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΠΑΤΕΛΗ 09 Οκτ 2025 | 22:03

Μητσοτάκης: Έχω πάντα εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών που βλέπουν, συγκρίνουν και θυμούνται

Σιωπηλό πρωταγωνιστή της οικονομικής πορείας ανάκτησης της εμπιστοσύνης της χώρας χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Αλέξη Πατέλη

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 09 Οκτ 2025 | 13:14

Παρασκήνιο: Ο Προκόπης Παυλόπουλος ούτε σε φωτογραφία δεν θέλει να είναι με τον Μητσοτάκη

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποφεύγει ακόμα και να φωτογραφηθεί με τον κ. Μητσοτάκη.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 09 Οκτ 2025 | 12:28

Μητσοτάκης: Βήμα ελπίδας και σταθερότητας η συμφωνία για τη Γάζα

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να διαδραματίσει ρόλο για μια ασφαλή και ειρηνική Μέση Ανατολή.

"ΓΑΛΑΖΙΟ" ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 09 Οκτ 2025 | 07:42

Ο Σαμαράς κόβει τις γέφυρες με τη ΝΔ: Δεν πήγε στο βιβλίο Στυλιανίδη επειδή θα μιλούσε ο Μητσοτάκης

"Προσωπική επιλογή. Εύχομαι καλή επιτυχία στο βιβλίο του Ε. Στυλιανίδη", είπε μέσω συνεργατών του ο Αντώνης Σαμαράς.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 08 Οκτ 2025 | 20:59

"Καρφί" Μητσοτάκη για την απουσία Σαμαρά: "Η ΝΔ είναι στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης εν συνόλω"

Δεν άφησε ασχολίαστη ο Κυριάκος Μητσοτάκης την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 08 Οκτ 2025 | 19:34

Η ψυχρή χειραψία Καραμανλή με Μητσοτάκη, ο θερμός εναγκαλισμός με Ντόρα Μπακογιάννη και η κενή θέση του Σαμαρά [εικόνες - βίντεο]

Στην παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη έδωσαν το "παρών" Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής - Δεν πήγε τελικά ο Αντώνης Σαμαράς

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ 08 Οκτ 2025 | 18:55

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρέστη τελικά μαζί με Μητσοτάκη - Καραμανλή στην παρουσίαση του βιβλίου του Στυλιανίδη

Ο Αντώνης Σαμαράς "εύχεται κάθε επιτυχία στο βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη", αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ 08 Οκτ 2025 | 18:42
ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08 Οκτ 2025 | 14:58

ΣΥΡΙΖΑ: Υποκριτής ο Μητσοτάκης, επανέφερε τον Κυριαζίδη στην ΚΟ της ΝΔ μετά τους σεξιστικούς χαρακτηρισμούς του

"Εμείς υπενθυμίζουμε απλώς τις φλογερές διατυπώσεις του κ. Μητσοτάκη τότε, που μιλούσε για "απρεπέστατη αναφορά" και "ευπρέπεια της παράταξης"" σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ 08 Οκτ 2025 | 10:03

ΣΕΒ: Το μήνυμα Μητσοτάκη για σταθερότητα και η διαμαρτυρία Θεοδωρόπουλου για τα πρόστιμα στα σούπερ μάρκετ

Τι ανέφεραν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους στη ΓΣ του ΣΕΒ.

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ 08 Οκτ 2025 | 07:43

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σαμαρά - Καραμανλή σήμερα σε... "πολικές θερμοκρασίες"

Σχεδόν ένα χρόνο από την τελευταία συνάντηση του νυν και των πρώην πρωθυπουργών, οι σχέσεις των τριών παραμένουν σε... βαθιά κατάψυξη.

ΣΤΟ ΣΕΒ 08 Οκτ 2025 | 06:18

Το πρώτο μήνυμα Μητσοτάκη για το κόμμα Τσίπρα και η διάψευση των σεναρίων για πρόωρες εκλογές

Χωρίς να αναφέρει το όνομα του κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το διακύβευμα της πολιτικής σταθερότητας ως αναγκαίου ζητούμενου για την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 07 Οκτ 2025 | 19:49

Μητσοτάκης στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ: "Δεν υπάρχει οικονομική προοπτική χωρίς πολιτική σταθερότητα"

Το μήνυμα της φετινής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής είναι "Παραγωγικότητα: Εθνικός Στόχος, Συλλογική Ευθύνη".

ΤΑΓΚΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ 07 Οκτ 2025 | 11:56
ΣΤΟ ΣΕΒ 07 Οκτ 2025 | 08:28

Σήμερα οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για το ρεύμα της βιομηχανίας – Τι θα περιλαμβάνουν

Στο Μαξίμου επικρατεί η άποψη ότι η στήριξη της βιομηχανίας δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο στο ενεργειακό κόστος.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 06 Οκτ 2025 | 18:45

Μητσοτάκης: Για πρώτη φορά μπορείς να κλείσεις δωρεάν ραντεβού με γιατρό του ΕΣΥ με ένα κλικ

"Το ΕΣΥ αλλάζει - Κλείστηκαν πάνω από 100.000 ραντεβού τις 2 πρώτες ημέρες", λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΒΟΥΛΗ 06 Οκτ 2025 | 13:07

Ο αγιασμός στη Βουλή με την έναρξη της νέας περιόδου - Τα χαμόγελα Ιερώνυμου και Μητσοτάκη [εικόνες]

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχήθηκε "καλή δύναμη" στους βουλευτές, καλώντας τους ταυτόχρονα "να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να αγωνιστούν και να εργαστούν όλοι μαζί για το λαό".

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 06 Οκτ 2025 | 12:03

Κωνσταντοπούλου: Ο Μητσοτάκης έχει βγάλει μπροστά τις ύαινες, τον Γεωργιάδη και τον Φλωρίδη, να επιτίθενται στον Π. Ρούτσι

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε επίσης ότι πλέον όλη η κοινωνία έχει σιχαθεί τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Μητσοτάκη και αυτά που κάνουν.

ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ 06 Οκτ 2025 | 08:50

Τραγωδία στην Αρχαία Ολυμπία: Ηλικιωμένος βρέθηκε απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του

Σε ορεινό χωριό του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ένας 83χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του δια απαγχονισμού στο μπαλκόνι του σπιτιού του.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ 05 Οκτ 2025 | 19:03

Μαξίμου: Ενημερώθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου - Τη Δευτέρα οι τοποθετήσεις της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας- Κύπρου

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 05 Οκτ 2025 | 12:32

Μητσοτάκης για Γάζα: Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στις διπλωματικές προσπάθειες για εκεχειρία

"Πρέπει να διατηρηθεί ζωντανή η προοπτική δημιουργίας δύο κρατών στην περιοχή, με πραγματικές συνθήκες ασφαλείας", τονίζει ο πρωθυπουργός.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 04 Οκτ 2025 | 23:03

"Έλεος με τα fake news": Η κόρη του Κ. Μητσοτάκη Σοφία απαντά για τα εισιτήρια, το ποπ κορν και την coca cola στη Βοστώνη

Τι προκάλεσε την αντίδραση της Σοφίας Μητσοτάκη και την απάντηση στα social media.

04 Οκτ 2025 | 15:46

Μητσοτάκης από Αμοργό: Τα Θαλάσσια Πάρκα σε νότιο Ιόνιο και νότιες Κυκλάδες, άσκηση κυριαρχίας της πατρίδας μας

Ο πρωθυπουργός ανέδειξε τη σημασία της δράσης "Αμοργόραμα" για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε δηλώσεις που έκανε.

ΔΗΛΩΣΗ 04 Οκτ 2025 | 12:14

Μητσοτάκης: Σημαντικό βήμα προόδου η δήλωση της Χαμάς - Οι όμηροι πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως

Ο Πρωθυπουργός σε δήλωση που ανήρτησε τόνισε ότι πρέπει να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι του Ισραήλ αμέσως και να σταματήσουν οι εχθροπαξίες.

ΝΔ 04 Οκτ 2025 | 08:05

Ανησυχία στην κυβέρνηση για την εξέλιξη της απεργίας πείνας του Ρούτσι - Φουντώνει το κίνημα των Τεμπών

Αναβρασμός στις τάξεις της ΝΔ μετά τη δήλωση Δένδια για τον Πάνο Ρούτσι - Πυροσβεστικό ρόλο έπαιξε η επικοινωνία του υπουργού Άμυνας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

14Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ 03 Οκτ 2025 | 18:56

Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται πια ως το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης

"Η Ελλάδα του 2025 δεν έχει ανάγκη από ακοστολόγητα συνθήματα", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη του 14ου τακτικού συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ

"Η ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΛΕΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" 03 Οκτ 2025 | 15:09

Μαρινάκης: Τα δύο βασικά "όπλα" της αντιπολίτευσης γκρεμίστηκαν από την κ. Κοβέσι

Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση, πρώτη απ' όλους, έκανε παραδοχές.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 03 Οκτ 2025 | 13:43

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Google: "Μας απασχολεί η προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο"

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση του ψηφιακού εθισμού.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 03 Οκτ 2025 | 09:37

Κοτζιάς: Αν ο Τσίπρας θέλει να κάνει κόμμα, ας το κάνει να τελειώνουμε, γιατί βλάπτει τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τα σενάρια δημιουργίας ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου, ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε την "ανάγκη κοινής δράσης, κοινού φόρουμ και κοινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας".

ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ 03 Οκτ 2025 | 07:38

ΟΠΕΚΕΠΕ και Τέμπη, οι δύο "εφιάλτες" της κυβέρνησης - Δύσκολη η ανάκαμψη όσο τα μέτωπα είναι ανοιχτά

"Όσοι έλεγαν ότι η κ. Κοβέσι θα έρθει στην Ελλάδα και θα κάνει εκστρατεία σε βάρος της χώρας, έκαναν μεγάλο λάθος" λένε κυβερνητικές πηγές.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 02 Οκτ 2025 | 18:08

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία από τη Δανία: Όσο υπάρχει το casus belli, δεν θα ενταχθεί στο SAFE

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι όσο υπάρχει το casus belli, η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί στο πρόγραμμα SAFE - Tο διεμήνυσε αυτό και στον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 02 Οκτ 2025 | 12:57

Δανία: Συναντήσεις Μητσοτάκη στην Κοπεγχάγη με Ρούτε και Μερτς

Συναντήσεις Μητσοτάκη στο περιθώριο των εργασιών της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Κοπεγχάγη.

ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 02 Οκτ 2025 | 07:38

Ευρωπαϊκή αντί-drone ασπίδα απέναντι στη ρωσική απειλή - Να προστατευτούν και τα νότια σύνορα ζήτησε ο Μητσοτάκης

Το τείχος των drones που θα αποτελέσει ασπίδα στις ρωσικές απειλές σε βάρος των χωρών της Βαλτικής ήταν ένα βασικό θέμα στην ατζέντα.

ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 01 Οκτ 2025 | 19:01

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει και τα νότια σύνορά της - Πρέπει να πάρουμε το μήνυμα της Ουκρανίας

Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσέθεσε ότι "πρέπει να πάρουμε το μήνυμα της Ουκρανίας"

ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΕ 01 Οκτ 2025 | 15:06

Μητσοτάκης από τη Δανία: Η Ευρώπη να κινητοποιήσει πόρους για τα έργα κοινής άμυνας - Να βλέπει την ασφάλεια συνολικά

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι "οποιοδήποτε κοινό ευρωπαϊκό έργο άμυνας δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στα ανατολικά σύνορα της ηπείρου".

ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΕ 01 Οκτ 2025 | 07:27

Συστάσεις Μητσοτάκη στους υπουργούς να υπερασπίζονται το κυβερνητικό έργο - "Κόντρα στην προπαγάνδα και τα ψέματα"

Ο πρωθυπουργός θύμισε τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στον τομέα της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής, ζητώντας από τους υπουργούς να υπερασπίζονται όσα έχει καταφέρει η χώρα.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΑ ΝΕΑ 30 Σεπ 2025 | 12:22

Τα καρφιά Λαζαρίδη κατά Μητσοτάκη και το νέο κόμμα Σαμαρά: "Δεν είσαι η λύση, αλλά το πιο σοβαρό πρόβλημα"

Το δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά εγκαλεί την κυβέρνηση για το "φιάσκο", όπως το χαρακτηρίζει, της ακύρωσης της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ 30 Σεπ 2025 | 12:13

Μητσοτάκης στο υπουργικό: "Αμόκ παραπληροφόρησης, είπαν πως είναι ψεύτικη μέχρι και η φωτογραφία μου με τον Τραμπ"

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι "η μάχη για την αλήθεια είναι ένα μέτωπο το οποίο διατρέχει όλα τα πεδία της επικαιρότητας. Από την υπόθεση των Τεμπών μέχρι και τον ΟΠΕΚΕΠΕ".

ΣΤΙΣ 11 30 Σεπ 2025 | 07:12

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη - Ολα τα θέματα που βρίσκονται στο "τραπέζι"

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδριάζει, σήμερα στις 11:00, στο Μέγαρο Μαξίμου το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Σεπ 2025 | 11:40

Το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη: Το δάνειο 150.000 ευρώ από την αδερφή του και το οικόπεδο στο Ζαγόρι

Αναρτήθηκαν σήμερα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης "πόθεν έσχες" των πολιτικών - Η δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

"ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ" 29 Σεπ 2025 | 06:41

Ξανά στη μέγγενη μεταξύ Τεμπών και ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση - Για 15η μέρα συνεχίζει την απεργία πείνας ο Π. Ρούτσι

Η τραγωδία των Τεμπών, όχι μόνο δεν έχει ξεχαστεί, αλλά αντιθέτως "προκαλεί" το θυμικό, αφήνοντας πληγές στην κυβέρνηση.

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 28 Σεπ 2025 | 11:03

Μητσοτάκης: "Ωρα να αποσύρει το casus belli η Τουρκία - Δεν χάνεται το δικαίωμα κανενός συγγενούς" αναφέρει για Ρούτσι

"Η Πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν" αναφέρει σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι

ΣΤΗ ΔΕΞΙΩΣΗ 27 Σεπ 2025 | 08:55

Συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ στο δείπνο που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος

Φωτογραφία του πρωθυπουργικού ζεύγους με τον Αμερικανό πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ

ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 27 Σεπ 2025 | 08:30

Απίθανη μια συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στο αμέσως επόμενο διάστημα- Το μήνυμα για το casus belli

Πώς βλέπουν στην κυβέρνηση την επόμενη μέρα στα ελληνοτουρκικά - Η συνάντηση με Ερντογάν που δεν έγινε, αυτή με Τραμπ που... θα γίνει

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 26 Σεπ 2025 | 23:47

ΟΗΕ: Συνάντηση Μητσοτάκη - Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν το Κυπριακό, οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς και οι εξελίξεις στη Λιβύη

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 26 Σεπ 2025 | 19:34

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: "Η Τουρκία να ανακαλέσει το casus belli - Δεν δικαιολογείται ο θάνατος αμάχων στη Γάζα"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το Βήμα του ΟΗΕ, ανέφερε ότι "η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και αξιόπιστος εταίρος στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων -Στηρίζουμε τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου - Επιζητούμε διάλογο και την ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονές μας"

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 26 Σεπ 2025 | 15:25
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 13:36

ΠΑΣΟΚ: Ένοχη η σιωπή του Μαξίμου για τον Μυλωνάκη - Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατάπιε τη γλώσσα του

"Πέντε ώρες μετά την ανακοίνωση μας και το Μαξίμου συνεχίζει την ένοχη σιωπή" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 26 Σεπ 2025 | 11:20

Νέες αιχμές Βαληνάκη σε Μητσοτάκη: Κατέρρευσαν οι ψευδαισθήσεις των "ήρεμων νερών" στα ελληνοτουρκικά

Ο κ. Βαληνάκης έκανε λόγο για κατάρρευση των ψευδαισθήσεων ότι ο Ερντογάν θα σταματούσε τις διεκδικήσεις του λόγω των "ήρεμων νερών".

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 26 Σεπ 2025 | 10:39

Αποκάλυψη Τζον Κατσιματίδη: Ο Τραμπ είπε στον Μητσοτάκη ότι κάνει φοβερή δουλειά

Ο ομογενής επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης εξήρε την πορεία της χώρας υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

36 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 26 Σεπ 2025 | 09:47

Μητσοτάκης για Παύλο Μπακογιάννη: "Η στάση σου επαναστατική - Η μνήμη σου φάρος ελπίδας για όλους μας"

Ανάρτηση για τα 36 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την "17 Νοέμβρη" έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 25 Σεπ 2025 | 22:30

Νεα Υόρκη: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Exxon Mobil και τον πρόεδρο της Lockheed Martin

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Lockheed Martin, επιβεβαιώθηκε η εξαιρετική συνεργασία, και η ομαλή πρόοδος τόσο στο πρόγραμμα αναβάθμισης των F16, όσο και στο πρόγραμμα των F35

ΗΠΑ 25 Σεπ 2025 | 18:00

Μητσοτάκης: "Οι επιλογές, σχετικά με την ΤΝ, θα καθορίσουν αν η τεχνολογία θα γίνει δύναμη προόδου ή μοχλός απειλής"

Σε εκδήλωση υψηλού επιπέδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που διοργανώθηκε από την κορεατική Προεδρία

ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΕΜΠΛΕΤΟΝ 25 Σεπ 2025 | 17:39

Βράβευση Οικουμενικού Πατριάρχη στη Ν. Υόρκη - Μητσοτάκης: "Αντιπροσωπεύει μεγάλη κληρονομιά"

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε ότι η διάκριση "δεν ανήκει σε ένα άτομο αλλά σε ένα όραμα που εμπνέει το Οικουμενικό Πατριαρχείο επί τρεις δεκαετίες"

ΗΠΑ 25 Σεπ 2025 | 17:39

Συνάντηση Μητσοτάκη με επενδυτές και επιχειρηματίες για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τα σχέδια της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός ιδιαίτερη αναφορά στις δυνατότητες της Ελλάδας να αποτελέσει σημαντικό επενδυτικό προορισμό στους κλάδους τεχνολογιών υγείας και AI

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 25 Σεπ 2025 | 07:38

Το "C'est la vie" Μητσοτάκη στην Τουρκία και η αποκάλυψη για τη συνομιλία του με τον Τραμπ

Για την Αθήνα, η διατήρηση των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας παραμένει μείζον θέμα, ώστε οι δύο χώρες να συζητούν, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα προβλήματά τους ανοιχτά.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 25 Σεπ 2025 | 07:35

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον μεταβατικό Πρόεδρο της Συρίας Αχμέντ Αλ Σάρα

O Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την ετοιμότητα της Ελλάδας να στηρίξει την ανοικοδόμηση της Συρίας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 25 Σεπ 2025 | 00:32

Ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν για τις έρευνες της Chevron στην Κρήτη: Αν ενοχλεί την Τουρκία, c'est la vie

Η απάντηση της Αθήνας στη δυσφορία που εξέφρασε η Αγκυρα μέσω της ακύρωσης της συνάντησης των δυο ηγετών

ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ 24 Σεπ 2025 | 21:56

Μητσοτάκης: Η οικονομία μας μεγαλώνει με διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με την ευρωζώνη - Η Ελλάδα έχει επιστρέψει για τα καλά

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική οικονομία

«ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΙΑΣΙΕΣ» 24 Σεπ 2025 | 18:47

Milliyet για το ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν που ακυρώθηκε: "Υποτροπιάζουσα εμμονή" της Ελλάδας με την Τουρκία

Άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Milliyet αναλύει την ακύρωση του ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 24 Σεπ 2025 | 18:01

Μητσοτάκης: Σκεφτόμαστε την απαγόρευση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε παιδιά κάτω των 16 ετών

"Σίγουρα δεν είναι η τέλεια λύση, βλέπουμε ότι θα είναι δύσκολο να εφαρμόσουμε αυτή την νομοθεσία, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία", ανέφερε ο πρωθυπουργός

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 24 Σεπ 2025 | 17:10

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα

"Είναι επικίνδυνη η μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική που μας απομονώνει όλο και περισσότερο", αναφέρει ο Σωκράτης Φάμελλος

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ 24 Σεπ 2025 | 14:24

Ηταν η ακύρωση του ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν, ένα "μήνυμα" της Αγκυρας προς την Αθήνα; Τι κρύβει

Η ακύρωση του ραντεβού αιφνιδίασε την ελληνική κυβέρνηση που ψάχνει να ερμηνεύσει το γεγονός

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 24 Σεπ 2025 | 14:19

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε γαλάζιο βουλευτή: Επισκέφθηκε τον Ρούτσι ως εντεταλμένος του Μητσοτάκη σε βρόμικη αποστολή

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε στον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Σταμάτη, κατηγορώντας τον για τους σκοπούς της διπλής επίσκεψής του στον Πάνο Ρούτσι.