Follow us

ΚΙΝΑΛ: Χωρίς εκπλήξεις και μάλλον ανιαρό...το debate των 5 υποψηφίων για τη διαδοχή- Απών ο ΓΑΠ

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στο στούντιο της ΕΡΤ οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Χρηστίδης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
debate kinal

Ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και χωρίς μεγόλο ενδιαφέρον, το debate των -πέντε- υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ στην ΕΡΤ1. Κανείς από τους υποψηφίους δεν έκανε την έκπληξη και οι απαντήσεις, στην κομματική γλώσσα, δεν ξέφυγαν από την πεπατημένη...

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αξιοποίησε το ατού του, που είναι η θητεία στην Ευρωβουλή και η γνώση των θεμάτων της Ευρώπης, αλλά δεν έκανε την έκπληξη.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν όπως πάντα δυναμικός και επανέλαβε ότι θέλει μια παράταξη πιο δυνατή, πιό μεγάλη και πιο κοντά στις ανησυχίες του πολίτη, πχ στα θέματα της ασφάλειας και για τις ποινές του Ποινικού Κώδικα, αλλά απέφυγε να πάρει θέση, όταν για παράδειγμα ερωτήθη για τον Ανδρέα Παπανδρέου και τα όσα έλεγε για τον μεγάλο ιδεολογικό αντίπαλο του ΠΑΣΟΚ, που είναι η Δεξιά.

Ο Παύλος Χρηστίδης ήταν ως συνήθως, ολίγον επίπεδος και υποτονικός και έκανε συνεχώς αναφορές στη Φώφη Γεννηματά, σαν να ήθελε να πεί ότι είναι ο ανεπίσημος συνεχιστής, αλλά δεν κατάφερε να ξεχωρίσει. Οπως δεν ξεχώρισε, ούτε εντυπωσίασε και ο Χάρης Καστανίδης, που με τον παλιομοδίτικο τρόπο έκφρασής του, έδειχνε σαν να ήθελε να υποδυθεί τον αριστερό υποψήφιο. Είχε μάλιστα και μια μικρή κόντρα με τον Ανδρέα Λοβέρδο όσον αφορά τις ποινές του Ποινικού Κώδικα, με τον κ. Καστανίδη να παίρνει αριστερή θέση κατά της αυστηροποίησης των ποινών.

Ο Παύλος Γερουλάνος ήταν σαφής και ο λιγότερο φλύαρος, αλλά ούτε αυτός παρουσίασε κάποια νέα ιδέα, ενώ αν και κατηγόρησε τους πολιτικούς και έκανε συχνά αναφορές στην δική του ιδιότητα του επιχειρηματία, στην ερώτηση πχ της αξιολόγησης, τοποθετήθηκε όπως οι παραδοσιακοί πολιτικοί. Ναι μεν αλλά...

Τα ξίφη τους, διασταύρωσαν στο στούντιο της ΕΡΤ για περίπου 2 ώρες, οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Χρηστίδης.

ΚΙΝΑΛ: Χωρίς εκπλήξεις και μάλλον ανιαρό...το debate των 5 υποψηφίων για τη διαδοχή- Απών ο ΓΑΠ

Τον γενικό συντονισμό του debate είχε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αντριάνα Παρασκευοπούλου, η οποία έθεσε την πρώτη και την καταληκτική ερώτηση της τηλεαναμέτρησης. Τα ερωτήματα έθεσαν οι δημοσιογράφοι Τάσος Παππάς, Παύλος Τσίμας και Γιώργος Κουβαράς.

ΕΡΤ

Ο έκτος υποψήφιος για την προεδρία, Γιώργος Παπανδρέου, δεν ήταν στο πάνελ, εκφράζοντας τη διαφωνία του για πολιτικούς και διαδικαστικούς λόγους. Ο ίδιος είχε ανακοινώσει ότι θα συναντηθεί -την ώρα της τηλεμαχίας- με νέους στον χώρο "Ρομάντσο", ενώ νωρίτερα είχε μιλήσει σε πολιτικούς του φίλους στην Αργυρούπολη.

Πρώτη ενότητα: Διαχείριση κρίσεων

Οι 5 "μονομάχοι" κλήθηκαν στον πρώτο γύρο να απαντήσουν για τη διαχείριση των κρίσεων, με επίκεντρο την πανδημία. Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για ατολμία και τον ΣΥΡΙΖΑ για δημαγωγία. Επέκρινε την κυβέρνηση για αναποτελεσματική επικοινωνιακή πολιτική στο θέμα του εμβολιασμού, αλλά και για την καθυστέρηση στην υποχρεωτικότητα των εμβολίων σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες.

ΚΙΝΑΛ ΝΤΙΜΠΕΪΤ

Ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε "μέμφομαι την κυβέρνηση για απροθυμία και καθυστερήσεις στη λήψη μέτρων για την πανδημία. Είχα μιλήσει για υποχρεωτικότητα εμβολίων πολύ νωρίς, αλλά υπήρξε καθυστέρηση στην υιοθέτηση της πρότασης. Όπως υπάρχει καθυστέρηση με μέτρα σε σούπερ μάρκετ, ή μέσα μαζικής μεταφοράς". Ζήτησε να αποσυρθούν τα φθηνά rapid τεστ που δεν βοηθούν στον εντοπισμό των κρουσμάτων.

"Έχουμε περισσότερους νεκρούς από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο. Ρωτάμε την κυβέρνηση και δεν παίρνουμε απαντήσεις, όπως για πού πεθαίνουν οι άνθρωποι, μέσα στις ΜΕΘ ή έξω;" σημείωσε ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος είπε ότι η πανδημία αφορά όλους και συζητάμε για κοινές δράσεις, αλλά απορρίπτουμε θέσεις όπως ότι με τα εμβόλια της AstraZeneca γίνεται ξεσκαρτάρισμα.

Ο Παύλος Γερουλάνος αναφέρθηκε στις συνεργασίες, λέγοντας ότι την ευθύνη την έχει ένας: "Αυτός που πρέπει να είναι ο ίδιος ηγετικός, να κρατά ενωμένο τον λαό απέναντι στην κρίση, να συμπεριφέρεσαι και στους ίδιους και στους απέναντι στους άλλους. Ακριβώς το αντίθετο απ’ όσα κάνουν οι Μητσοτάκης και Τσίπρας". Και πρόσθεσε ότι είναι υπέρ των συνεργασιών πάνω σε προγραμματικό πλαίσιο, όχι για διανομή θέσεων.Ο Χάρης Καστανίδης σημείωσε ότι "οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις απευθύνονται κατά τις κρίσεις στο κράτος. Να επαναφέρουμε αρχές της σοσιαλδημοκρατίας που επιμένουν στην αλληλεγγύη και τη ρύθμιση της αγοράς. Δεν θέλουμε μία αγορά για το αχαλίνωτο κέρδος. Να διορθώσουμε τις αγορές στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος". Και διευκρίνισε ότι "άλλο οι κυβερνητικές συνεργασίες, άλλο η απολύτως αναγκαία εθνική συνεννόηση".Ο Παύλος Χρηστίδης τόνισε ότι "χρειάζεται διαφορετική στρατηγική για την πατρίδα μας. Όχι όπως έγινε με την οικονομική κρίση" και αναφερόμενος στην πανδημία επισήμανε "πώς μπορεί να νιώσει ένας πολίτης όταν η Βουλή κλείνει με ένα κρούσμα και ένα σχολείο χρειάζεται 50% συν ένα. Αυτό είναι παραλογισμός με υπογραφή Μητσοτάκη".

Δεύτερη ενότητα: Εξωτερική Πολιτική

Στα εθνικά θέματα και το μεταναστευτικό ήταν αφιερωμένος ο δεύτερος κύκλος του ντιμπέιτ.

Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε από τους αντιπάλους του να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, εάν είναι αντίθετοι ή υπέρ και αν τη θεωρούν πρότυπο για την επίλυση των ελληνοτουρκικών θεμάτων. Ξεκαθάρισε ότι είναι εναντίον της ευρωπαϊκής προοπτικής των Σκοπίων και ότι θα καταψηφίσει τα μνημόνια που προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι άλλα έλεγε ως αντιπολίτευση και άλλα τώρα, στο συγκεκριμένο θέμα.Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε κυρίως στο μεταναστευτικό/προσφυγικό, λέγοντας ότι δεν υπάρχει ρατσιστική προσέγγιση, αλλά δεν μπορεί να γίνει δεκτό να δεχόμαστε υβριδικό πόλεμο από την Τουρκία στα σύνορά μας και παρέπεμψε στα όσα γίνονται στα σύνορα της ΕΕ με τη Λευκορωσία.

Σχολιάζοντας τη στάση της ΕΕ τόνισε ότι δεν μπορεί το βάρος να πέφτει στην πρώτη χώρα υποδοχής, αλλά όλες οι χώρες της Ένωσης να σηκώσουν αν αναλογικά το βάρος. Το θέμα με Λευκορωσίας το επισήμανε με τη σειρά του και ο Παύλος Γερουλάνος.Ο κ. Καστανίδης ζήτησε την επαναφορά του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος και τόνισε να ξαναβρούμε τον τρόπο να μετατρέψουμε τα ελληνοτουρκικά σε ευρωτουρκικά θέματα. Τόνισε ακόμα ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση που θα πει γενικά πάμε στη Χάγη με την Τουρκία κι αυτό είναι σημαντικό.Ο κ. Χρηστίδης επισήμανε τη στάση του ΚΙΝΑΛ επί ηγεσίας της Φώφης Γεννηματά εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τρίτη ενότητα: Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και θεσμοί

Για τη δημοκρατία, τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη, το πολιτικό σύστημα, την αυτοδιοίκηση και τις νέες τεχνολογίες μίλησαν οι Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης στην τρίτη ενότητα του debate των υποψηφίων για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

"Να μην επιβεβαιώσουμε ότι η ιστορική μας μνήμη είναι κοντή. Ως υπουργός Δικαιοσύνης, τάχθηκα κατά της Διαφθοράς και της Διαπλοκής και χρησιμοποιείται ακόμα" τόνισε ο Χάρης Καστανίδης. Στο σχόλιό του, σημείωσε ότι έχει κάνει και δημόσια δήλωση πως διαφωνεί απόλυτα με τον Ανδρέα Λοβέρδο στο θέμα της αυστηροποίησης των ποινών αλλά πρόσθεσε:

"Θα υπερασπιστώ μέχρι τέλους το δικαίωμά του να διαφοροποιείται". Όπως είπε, η αυστηροποίηση των ποινών ίσχυε π.χ. για την ανθρωποκτονία από πρόθεση μόνο με ισόβια κάθειρξη μέχρι το 2019 αλλά "οι ανθρωποκτονίες αυξήθηκαν στη διάρκεια του χρόνου".

Υποστήριξε ότι χρειάζονται προληπτικές δομές. Για το αίτημα της ανανέωσης, είπε ότι είναι "η δροσιά των ιδεών", αυτό που μπορείς να συνεισφέρεις στη χώρα και τους πολίτες.

Όχι στην κομματική πειθαρχία, "θα είμαστε δημοκράτες αλλά όχι παρδαλοί" σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος και συμπλήρωσε: "Η δημοκρατία ξεκινά από το σπίτι μας. Αν στο σπίτι μας δεν έχουμε δημοκρατία, δεν μπορούμε να το ζητάμε".

Ερωτηθείς αν είναι υπέρ της θανατικής ποινής για ορισμένα ειδεχθή εγκλήματα, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε σε ένα άρθρο του ως καθηγητής το 1997. Ωστόσο, όπως είπε, "η προσαρμογή της χώρας στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και η αλλαγή του Συντάγματός μας το 2001 με έφερε να συντάσσομαι και να ψηφίζω την κατάργηση της θανατικής ποινής" και συμπλήρωσε ότι "η αυστηροποίηση των ποινών είναι ο βασικός αποτρεπτικός κανόνας για τα αδικήματα".

Ο Παύλος Χρηστίδης τόνισε ότι "η δημοκρατία είναι σαν τον έρωτα, πρέπει να την κρατάς ζωντανή, αυτό να το δούμε και στα social media". Υπογράμμισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των υπογραφών για την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ ήταν από ανθρώπους που συνάντησε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. "Διαμορφώνουμε νέες συνθήκες για τη Δημοκρατία, την τροφοδοτούμε και απέναντι στο δηλητήριο (των fake news και false news) βλέπουμε τι πρέπει να κάνουμε" σημείωσε ο κ. Χρηστίδης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι τα κόμματα σε δύσκολα σταυροδρόμια παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον τους και συμπλήρωσε: "Σε ένα τέτοιο σταυροδρόμι βρίσκονται οι δημοκρατικοί πολίτες στις 5 και 12 Δεκεμβρίου. Αυτοί θα επιλέξουν ποιο είναι το μέλλον μας". "Ζητώ από τους πολίτες να μου δώσουν την ευκαιρία να ξαναφτιάξουμε ισχυρή την παράταξή μας (…) που πονάει στις σχέσεις με την κοινωνία, έχουμε μια αξιόπιστη σχέση με όλες τις γενιές και ιδιαίτερα με τους νέους ανθρώπους" είπε ο κ. Ανδρουλάκης. "Όσον αφορά στο σημαντικό θέμα της βουλής, προφανέστατα ο άνθρωπος ο οποίος θα εκπροσωπεί την άποψή μου θα έχει τη δική μου πολιτική κατεύθυνση και θα είναι μια επιλογή που θα γίνει μαζί με την κοινοβουλευτική ομάδα" σημείωσε.

"Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε ένα βαθύτατα άρρωστο πολιτικό σύστημα" σημείωσε ο Παύλος Γερουλάνος. Ανέφερε ότι "όλες οι παθογένειες στην Ελλάδα επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά επειδή όλοι αρνούνται να αλλάξουν αυτό που είναι το πολιτικό σύστημα". Υπογράμμισε πως αυτό είναι το φαινόμενο, ενώ η αιτία είναι ο τρόπος που συγκεντρώνεται η εξουσία στα χέρια πολύ λίγων ανθρώπων.

Ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα "Αναγέννηση που έχει κάνει με τους συνεργάτες του, το οποίο ουσιαστικά λέει "ότι αν δεν αποσυγκεντρώσουμε την εξουσία από τα χέρια των λίγων, αν δεν φύγει η εξουσία από το κεντρικό πολιτικό σύστημα και πάει στους δήμους, στα επιμελητήρια, στους συνεταιρισμούς, στα τοπικά πανεπιστήμια, δεν θα μπορέσουμε να έχουμε ποτέ τη σωστή διακυβέρνηση της χώρας" και τη σωστή διεύρυνση της παραγωγικής βάσης.

Τέταρτη ενότητα: Η θέση του ΚΙΝ.ΑΛ. στο πολιτικό σκηνικό

Τις θέσεις τους για ζητήματα που αφορούν στο πολιτικό σκηνικό παρουσίασαν οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ στο τέταρτο μέρος του debate.

Οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος και Παύλος Χρηστίδης μίλησαν για την θέση του Κινήματος Αλλαγής, την εκλογική στρατηγική και τις συμμαχίες, τη σχέση με τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, αναφέρθηκαν στο μέλλον της παράταξης, την ελληνική και ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και την επόμενη ημέρα στο ΚΙΝΑΛ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης απάντησε ότι αισθάνεται ότι τον ταπεινώνει το ερώτημα "με ποιον θα πάτε", ενώ προέβλεψε δύο εκλογικές διαδικασίες. "Την κυβερνητική λύση την προτείνει ο κ. Τσίπρας. Η ΝΔ δεν το ‘χει κάνει. Εγώ λέω όχι στο μικρό ΚΙΝΑΛ που σκοτώνει το μεγάλο ΠΑΣΟΚ. Έχω βάλει σκοπό να γίνουμε ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ.

Ο λαός έχει τρεις κυβερνητικές προτάσεις και η μία από αυτές είναι η δική μας", είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα ζήτησε να "σπάσουν οι μηχανισμοί" και δήλωσε ότι οι οπαδοί άλλων κομμάτων είναι καλοδεχούμενοι. "Στις δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι δυνητικά ένα ποσοστό 42% μπορεί να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ. Εγώ καλοδέχομαι αυτούς που θα έρθουν να ψηφίσουν από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να αλλάξουμε πολιτικές" πρόσθεσε.

Τέλος, αναφέρθηκε στη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου "το ΠΑΣΟΚ δεν τεμαχίζεται" σχολιάζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κίνημα εξουσίας. Στο σχόλιό του σημείωσε ότι ένα κόμμα για να μεγαλώσει χρειάζεται αμφίπλευρη διεύρυνση.

Ο Παύλος Χρηστίδης εξέφρασε την επιθυμία του να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία όλοι προοδευτικοί και δημοκράτες πολίτες. "Θέλω μια κινηματική διαδικασία από τα κάτω" είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ανισότητες που υπάρχουν στην κοινωνία σχολιάζοντας το ύψος των μισθών και των ενοικίων. "Το κοινωνικό κράτος πρέπει να εξισορροπήσει τις ανισότητες" σχολίασε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι η παράταξη ανήκει σε όλες τις γενιές, δεν τεμαχίζεται αναλόγως με το ποιος είναι Πρόεδρος ή Πρωθυπουργός! Ζήτησε να κρατήσουν όλοι τα θετικά της ιστορίας και να πετάξουν όσα πλήγωσαν τον ελληνικό λαό. Μίλησε για μια παράταξη που έχει πληγωθεί από πολλά λάθη στο παρελθόν αλλά και για μια παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, εκφράζοντας δύο ρεύματα: το προοδευτικό Κέντρο και την προοδευτική Αριστερά.

"Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα μικρό κόμμα του Κέντρου, αλλά ένα μεγάλο κόμμα της Κεντροαριστεράς" πρόσθεσε. "Τα κόμματα στα δύσκολα σταυροδρόμια παίρνουν τις αποφάσεις για το μέλλον τους. Οι πολίτες θα επιλέξουν πώς θέλουν να κινηθούμε στο μέλλον. Το παράδειγμα της Πορτογαλίας και της Ισπανίας είναι ισχυρό. Επέλεξαν την Αλλαγή και έγιναν Κυβέρνηση" κατέληξε.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι "δεν συζητάμε με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ".

Σε τρεις διαφορετικές περιόδους, με σημαντικές μεταρρυθμίσεις, αναφέρθηκε ο Χάρης Καστανίδης, τονίζοντας ότι δεν κάνει επιλογή κάποιας εξ αυτών: "Στην εποχή του Ανδρέα ήταν προτεραιότητα να αναδειχθούν πληθυσμοί που ήταν στο περιθώριο. Η περίοδος του του εκσυγχρονισμού, του Κώστα Σημίτη είναι η περίοδος των μεγάλων έργων. Η περίοδος της δημοσιονομικής εξυγίανσης είναι η περίοδος της ευθύνης".

Ο Παύλος Γερουλάνος αναφέρθηκε στην απλή αναλογική χαρακτηρίζοντάς την έναν τρόπο αλλαγής και ζητώντας να υπάρχει διαφάνεια και λογοδοσία. "Όσο η εξουσία είναι συγκεντρωμένη τόσο θα συγκεντρώνεται και ο πλούτος. Οποιοδήποτε φορέας θα πρέπει να λογοδοτεί προς την κυβέρνηση και προς τον πολίτη".

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

07 Ιουν 2024 | 15:56

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Euro 2024 - Όλες οι μεταδόσεις από την ΕΡΤ

Η ΕΡΤ θα φιλοξενήσει το Euro 2024 με τους legends του 2004 να βρίσκονται στον σχολιασμό.

"ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ" 07 Ιουν 2024 | 11:44

Παρέμβαση Σημίτη: Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό σοσιαλδημοκρατικό ανάχωμα στην επίθεση της ακροδεξιάς

Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό σοσιαλδημοκρατικό ανάχωμα στην επίθεση της ακροδεξιάς, σημειώνει ο Κώστας Σημίτης σε παρέμβασή του.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 07 Ιουν 2024 | 11:43

Νίκος Παπανδρέου: Δεν αρμόζει στην ιστορική κληρονομιά του ΠΑΣΟΚ μία σημειακή αύξηση των ποσοστών του

"Το βράδυ της 9ης Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ να είναι στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης", τονίζει ο Νίκος Παπανδρέου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 07 Ιουν 2024 | 10:40

Ανδρουλάκης: Χρυσός χορηγός του Μητσοτάκη ο Κασσελάκης - Δεκανίκι της ΝΔ ο Βελόπουλος

Χρυσός χορηγός του Μητσοτάκη ο Κασσελάκης, σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ 06 Ιουν 2024 | 12:27

Τάσος Μπιρσίμ: Το αντίο της ΕΡΤ - "Αποχαιρετούμε μια μεγάλη προσωπικότητα της ελληνικής τηλεόρασης"

"Ο Τάσος Μπιρσίμ ήταν πρωτοπόρος στη σκηνοθεσία μεγάλων πολιτικών και αθλητικών εκδηλώσεων", αναφέρει η ΕΡΤ στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή της.

ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ 05 Ιουν 2024 | 13:19

Ερώτηση ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για την πυροπροστασία των ακινήτων: "Φέρνει σε αδιέξοδο χιλιάδες ιδιοκτήτες"

Στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς για την πυροπροστασία των ακινήτων.

ΕΠΛΕΞΕ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ 05 Ιουν 2024 | 12:25

Μήνυμα στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ με τη συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα

Ψήφος εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ και στο Πρώτο Πρόγραμμα.

ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΚΕΦΙΜ 05 Ιουν 2024 | 08:31

Άνδρες, πενηντάρηδες, δικηγόροι, γιατροί και δημοσιογράφοι: Το προφίλ των υποψηφίων που ζητούν την ψήφο μας στις ευρωεκλογές

Τα επικρατέστερα προφίλ των υποψηφίων που συνθέτουν τα ευρωψηφοδέλτια των ελληνικών κομμάτων.

ΔΙΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 04 Ιουν 2024 | 12:36

Ανδρουλάκης: Ο λαός θα κρίνει την αξιοπιστία του κ. Μητσοτάκη και του κ. Κασσελάκη που επιλέγει φορολογικούς παραδείσους

"Ο λαός θα κρίνει την αξιοπιστία του κ. Μητσοτάκη και του κ. Κασσελάκη", σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ 01 Ιουν 2024 | 17:38

Ανδρουλάκης: Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι το πραγματικό μήνυμα απέναντι στην αλαζονεία και θα πονέσει το Μέγαρο Μαξίμου

"Ψηφίστε με γνώμονα την ελπίδα, με γνώμονα την περιφρόνηση που έχει επιδείξει αυτή η κυβέρνηση στα πραγματικά σας προβλήματα" τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης από την Καβάλα.

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΙΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ" 29 Μαϊ 2024 | 13:51

Ανδρουλάκης: Επιβράβευση είναι να με σταματούν στο δρόμο για τις πολιτικές που προτείνω και όχι για τα παπούτσια που φοράω

"Σήμερα για πρώτη φορά έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία είναι συνώνυμη με τη μεγαλύτερη στεγαστική κρίση του τελευταίου μισού αιώνα στην Ελλάδα", τόνισε ο Ν. Ανδρουλάκης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 27 Μαϊ 2024 | 10:22

Ανδρουλάκης για κεντροαριστερά: Ό,τι γίνει, θα γίνει με πολιτικούς όρους - Δεν κάνω συμμαχίες κορυφής

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημειώνει πως ο Κασσελάκης είναι "χρυσός χορηγός" του πρωθυπουργού.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 25 Μαϊ 2024 | 16:55

Διαψεύδει η ΕΡΤ δημοσίευμα για ξυλοδαρμό υπαλλήλου που έφυγε με ασθενοφόρο από το ραδιομέγαρο: "Καμία αναφορά ή καταγγελία"

Κανένα περιστατικό την τελευταία 5ετία- "Μία υπόθεση ανάρμοστης συμπεριφοράς μεταξύ δύο δημοσιογράφων που οδηγήθηκε στα ποινικά δικαστήρια είχε συμβεί στις 13/3/2019" επισημαίνει στην ανακοίνωση.