Follow us

Τέμπη: Δεκτή με 277 ψήφους η πρόταση για σύσταση προανακριτικής κατά του Χρήστου Τριαντόπουλου

Η μυστική ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο και το μπάζωμα στα Τέμπη

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Δεκτή έγινε με 277 ψήφους η σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που κατέθεσε η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για την ενδεχόμενη τέλεση αδικήματος της παράβασης καθήκοντος κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 3/3/2023 και 6/3/2023 από τον πρώην υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο στα Τέμπη.

Ψήφισαν 297 και τα έγκυρα ήταν 295, τα άκυρα 2 και τα λευκά 2.

Υπέρ της πρότασης του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη για σύσταση προανακριτικής ψήφισαν οι 277. Κατά οι 12 και παρών 4.

Η ψηφοφορία ήταν μυστική, με τους βουλευτές να ρίχνουν ένας-ένας την ψήφο τους στην κάλπη. Απουσίαζαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Αλ. Αυλωνίτης και Γ. Ασπιώτης, καθώς και ο Χρ. Τριαντοπουλος, ο οποίος, ως ελεγχόμενος, δεν συμμετέχει στην ψηφοφορία.

Κατόπιν της ανακοίνωσης του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, ο προεδρεύων της Βουλής, Γιώργος Γεωργαντάς, ανακοίνωσε (και το Σώμα ενέκρινε) ότι δίδεται αρχικώς προθεσμία δύο μηνών, από την ημέρα της συγκρότησή της, στην προκαταρκτική επιτροπή για την ολοκλήρωση των εργασιών της.

Η Επιτροπή θα αριθμεί 27 μέλη, εκ των οποίων τα 14 θα είναι από την ΚΟ της ΝΔ και τα υπόλοιπα 13 μέλη θα προέρχονται αναλογικώς κατά την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων της Αντιπολίτευσης (δηλαδή τρία μέλη από το ΠΑΣΟΚ, δύο από τον ΣΥΡΙΖΑ, δύο από το ΚΚΕ και ένα μέλος από την Ελληνική Λύση, την Νέα Αριστερά, την Πλεύση Ελευθερίας, την Νίκη και τους "Σπαρτιάτες"), καθώς και ένα μέλος από τους ανεξαρτήτους βουλευτές.

Πλέον αναμένεται την Τετάρτη (5/3) στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και η κατάθεση πρότασης μομφής από την αντιπολίτευση, οπότε και θα αρχίσει η σχετική τριήμερη συζήτηση.

Τέμπη: Δεκτή με 277 ψήφους η πρόταση για σύσταση προανακριτικής κατά του Χρήστου Τριαντόπουλου

Η απόφαση λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, διαφορετικά η πρόταση απορρίπτεται.

Εφόσον συγκροτηθεί η επιτροπή αυτή, το πόρισμά της εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία αποφασίζει για την άσκηση ή μη δίωξης.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει ότι θα κάνει δεκτή τη σχετική πρόταση.

Δείτε τη διαδικασία στη Βουλή:

Παραιτήθηκε ο Τριαντόπουλος: "Δεν έχω τίποτα να κρύψω ή να φοβηθώ"

Ελεγχόμενος ο τότε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, επέλεξε να απευθυνθεί στο Σώμα της Βουλής και όχι να καταθέσει έγγραφο υπόμνημα, όπως είχε το δικαίωμα να κάνει.

Χρήστος Τριαντόπουλος

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, μεταξύ άλλων, υπέβαλε και επίσημα την παραίτησή του από τα καθήκοντα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, ανέφερε ότι η επίσκεψή του με κυβερνητικό κλιμάκιο στον τόπο της τραγωδίας ήταν γνωστή, ενώ εστίασε και στο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, λέγοντας ότι στις σελίδες του υπογραμμίζεται ότι δεν υπήρξε εντολή άνωθεν για το λεγόμενο "μπάζωμα".

"Δεν έχω τίποτα ούτε να φοβηθώ, ούτε να κρύψω" δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος και πρόσθεσε ότι όσο δυσάρεστο και αν είναι αυτό που συμβαίνει για τον ίδιο και την οικογένειά του, θέλει να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Έκανε δε λόγο για υποτιθέμενη συγκάλυψη και μίλησε για προσπάθεια να χτυπηθεί η κυβέρνηση μέσω του ίδιου, ενώ χαρακτήρισε αβάσιμη και προσβλητική την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική, την οποία ωστόσο, κάλεσε τους βουλευτές να υπερψηφίσουν για να λάμψει η αλήθεια.

Ο κ. Τριαντόπουλος επισήμανε ότι "το χαρτοφυλάκιο της αρμοδιότητάς μου ήταν και είναι η Κρατική Αρωγή" και πρόσθεσε "με αυτή την αρμοδιότητα βρέθηκα ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα, αρχικά στην Λάρισα και μετά στον τόπο του συμβάντος". Αυτή, πρόσθεσε, ήταν "η πρώτη ενημέρωση που υπήρξε από τα ΜΜΕ πως μεταβαίνω στην Λάρισα, προκειμένου να συντονίσω τις ενέργειες για την κρατική βοήθεια και την στήριξη των οικογενειών των θυμάτων" και κατέθεσε στα πρακτικά την σχετική ανακοίνωση.

Ανέφερε ότι ενημερώθηκε για το τραγικό δυστύχημα όταν βρισκόταν στην Αλόννησο που είχε οργανώσει πολιτική συγκέντρωση. Στο νησί δε, "παρέμεινα και την επόμενη ημέρα του δυστυχήματος και το λέω αυτό γιατί έχουν ακουστεί πολλά ψέματα, ότι δήθεν ήμουν στο πεδίο από την πρώτη στιγμή, ψέματα ότι έλαβα μέρος στα συντονιστικά, στα ΣΧΟΠ και δίνοντας εντολές συγκάλυψης. Δυστυχώς, όλα αυτά είναι ψέματα".

Ο κ. Τριαντόπουλος υπογράμμισε πως "η παρουσία μου στην περιοχή ήταν γνωστή από την πρώτη στιγμή, με ενημερώσεις και συνεντεύξεις. Είναι γνωστό, επίσης, πως η επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου έγινε μετά τις πρώτες ημέρες του δυστυχήματος. Συνεπώς, αυτό δεν είχε, και δεν θα μπορούσε εξ ορισμού να έχει, συμμετοχή σε συντονισμένες επιχειρησιακές αποφάσεις στο πεδίο του δυστυχήματος". Αυτές οι αποφάσεις, είπε, "ήταν αποκλειστικά έργο των επιχειρησιακών και υπηρεσιακών παραγόντων από την πρώτη στιγμή, διότι απλά αυτές είχαν ήδη ληφθεί και ξεκίνησαν να υλοποιούνται προτού το κλιμάκιο βρεθεί εκεί. Αποφάσεις και δράσεις που έγιναν σαφείς δημοσίως από την πρώτη ημέρα και είχαν μέλημα, εκτός από τη διάσωση και τον απεγκλωβισμό των παθόντων, και την σταδιακή αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής".

Μάντζος: "Για δεύτερη φορά ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τι έκανε στενός του συνεργάτης"

"H αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος στα Τέμπη είχε δραματικές συνέπειες για το αποδεικτικό υλικό και αυτό το λέει και η δικαιοσύνη και ο ΕΟΔΑΣΑΜ", ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος, στη συζήτηση που εξελίσσεται στη Βουλή. "Η δικαιοσύνη για τα μη πολιτικά πρόσωπα που συμμετείχαν στην άτυπη σύσκεψης της 3ης Μαρτίου 2023, που συντέλεσε και αποφάσισε την αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος, για τα μη πολιτικά πρόσωπα, έχει ήδη ασκήσει ποινικές διώξεις και έχει οδηγήσει ήδη τα πρόσωπα αυτά στη δικαιοσύνη", είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε: "είναι αποκρουστικό να ξέρουμε ότι υπάρχει άτυπη σύσκεψη χωρίς πρακτικά, την επομένη, δεύτερη, τρίτη μέρα, μετά την τραγωδία, χωρίς πρακτικά, χωρίς λογοδοσία. Η εμπλοκή του κ. Τριαντόπουλου δεν αμφισβητείται διότι ο ίδιος είχε φροντίσει να τη διαφημίσει με δελτία τύπου, σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις, σε δίκτυα της Θεσσαλίας, όπου έλεγε με σαφήνεια ότι βρισκόταν εκεί με εντολή πρωθυπουργού και προφανώς, όχι ως βουλευτής Μαγνησίας, αλλά ως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ που ενεργεί και αναφέρεται απευθείας στον ίδιο τον πρωθυπουργό".

Εκτός αν θέλετε, είπε ο Δημήτρης Μάντζος απευθυνόμενος στη συμπολίτευση, "για δεύτερη φορά, τα τελευταία λίγα χρόνια, να μας πείσετε ότι για δεύτερη φορά ένας πρωθυπουργός δεν γνώριζε τι έκανε ένας πολύ στενός του συνεργάτης. Δεν γνώριζε τι έκανε ο γενικός του γραμματέας, στο ζήτημα των υποκλοπών, τώρα δεν γνώρισε τι έκανε ο υφυπουργός στο ζήτημα της αλλοίωσης του τόπου του εγκλήματος στα Τέμπη".

Αχτσιόγλου: "Η κυβέρνηση έχει από τώρα αθωώσει τον κ. Τριαντόπουλο"

"Η κυβέρνηση έχει ήδη αθωώσει τον κ. Τριαντόπουλο και απλώς συναινεί στην συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής, για τα μάτια του κόσμου", δήλωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη συζήτηση που εξελίσσεται στη Βουλή για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής. "Με δελτίο τύπου η κυβέρνηση ανακοίνωνε την αποκατάσταση του χώρου, δηλαδή το μπάζωμα του. Κι έρχεστε εδώ σήμερα να πείτε ότι δεν υπήρχε κεντρική παρέμβαση; Εσείς το ανακοινώσατε. Δελτίο Τύπου έβγαλε για να το ανακοινώσει η κυβέρνηση", ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς.

"Πώς ανακοινώσατε κάτι που δεν ξέρατε ότι συνέβαινε; Τι ανακοινώνατε στην πραγματικότητα; Αν δεν υπήρχε έλεγχος της κυβέρνησης στις ενέργειες που γίνονταν, πώς το ανακοινώνατε αυτό; Αν δεν ελέγχατε το μπάζωμα, πώς εγκρίνατε την πληρωμή του, με υπουργική απόφαση από τον υπουργό Ανάπτυξης;", ανέφερε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς και προσέθεσε, για τη στάση της συμπολίτευσης: "τελικά, έρχεστε εδώ σήμερα να πείτε ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις, ούτε καν για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, πόσο μάλλον για την άσκηση δίωξης. Έχετε ήδη αθωώσει τον κ. Τριαντόπουλο και λέτε ότι θα συναινέσετε στην προανακριτική, μόνο και μόνο για τα μάτια του κόσμου, ενώ στην πραγματικότητα, έχετε αρνηθεί την άσκηση ποινικής δίωξης. Πάτε να βάλετε ξανά την υπόθεση στο αρχείο, όπως κάνατε και με την εξεταστική, πάτε να συνεχίσετε τη συγκάλυψη. Λέτε ότι η κυβέρνηση ήταν εκεί, συντόνιζε τις ενέργειες, πλήρωνε τις ενέργειες του μπαζώματος και του ξεμπαζώματος αλλά δεν είχε ευθύνη. Δηλαδή να αθωώσετε τον κ. Τριαντόπουλο λόγω βλακείας".

Κωνσταντοπούλου: "Η συγκάλυψη στα Τέμπη ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή και από τον κ. Μητσοτάκη - Είστε αδίστακτοι και αμετανόητοι"

Την άποψη ότι η συγκάλυψη στα Τέμπη "ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή" και "από τον κύριο Μητσοτάκη", εξέφρασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στη Βουλή, κατά την συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες του πρώην υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστου Τριαντόπουλου.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι "κρύβεται σήμερα όλη ημέρα" από τη Βουλή, "βάζοντας μπροστά πρωτοεμφανιζόμενους βουλευτές". "Πού είναι τα πρωτοκλασάτα σας στελέχη; Λουφάξανε;" αναρωτήθηκε η κ. Κωνσταντοπούλου. Επισήμανε ότι "η συγκάλυψη ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή. Ξεκίνησε από τον κ. Μητσοτάκη που ειδοποιήθηκε από το βράδυ και όπως έχει ο ίδιος ομολογήσει, πέρασε όλη τη νύχτα κάνοντας συνεννοήσεις". Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προκαλεί "τη νοημοσύνη των πολιτών" και ότι "όσο και αν προσπαθήσει δεν θα μπορέσει να μπαζώσει την αλήθεια".

"Είστε υπεύθυνοι και υπαίτιοι, είστε αδίστακτοι και αμετανόητοι γιατί ακόμα και σήμερα έρχεστε εδώ και προσπαθείτε να συγκαλύψετε τις αιτίες του θανάτου" των θυμάτων και "προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα και προσπαθείτε να γλιτώσετε τους δικούς σας", τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Η κα. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι η Πλεύση Ελευθερίας ζητά "άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του ίδιου του πρωθυπουργού, όλων των εμπλεκομένων υπουργών, του κ. Τριαντόπουλου, του κ. Αγοραστού, όλων εκείνων που ενεπλάκησαν στο μπάζωμα, των επιτελών της πυροσβεστικής και της αστυνομίας".

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, υποστήριξε ότι "τα Τέμπη δεν είναι ένα συνονθύλευμα ανθρώπινων λαθών όπως το θέλει ο κ. Μητσοτάκης, δεν είναι η σύγκρουση με την συγκυρία και τι άλλες λέξεις και εκφράσεις περίτρανες του γράψανε να χρησιμοποιεί. Τα Τέμπη είναι έγκλημα. Και το γεγονός ότι κανείς σας δεν το αποκαλεί 'έγκλημα', είναι το πλέον αποκαλυπτικό στοιχείο των προσπαθειών συγκάλυψης, στις οποίες όλοι και όλες συμμετέχετε, αλλά και της συλλογικής ενοχής που σας βαρύνει". Πρόσθεσε, ότι "δεν είναι το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος μόνο που πρέπει να δικαστεί, αυτό είναι μια παραφυάδα της εγκληματικής δράσης, μιας εγκληματικής οργάνωσης η οποία λειτουργεί, η οποία οδήγησε τον σιδηρόδρομο στην απαξίωση και σε αυτή την κινδυνώδη εν γνώσει σας και επί χρόνια λειτουργία, με θύματα ξανά και ξανά. Υπήρχαν εκατοντάδες θύματα πριν από τους 57 νεκρούς των Τεμπών, που συντονισμένα αποκρύπτατε".

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε για τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη ότι "αυτό που ζήσαμε την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου ήταν κάτι ιστορικό, χωρίς προηγούμενο. Γράφτηκε στην ιστορία, έγραψε ιστορία και από μόνο του κινητοποίησε τις εξελίξεις. Αυτές που θέλετε να αποφύγετε".

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ανέφερε επίσης: "Ο κόσμος βροντοφώναξε δικαιοσύνη, ποτέ ξανά φόβος, ποτέ ξανά πάμε και όπου βγει, ποτέ ξανά κοροϊδία και απάτη από τους πολιτικούς, ποτέ ξανά άνθρωποι-θύματα στο έλεος αδίστακτων-διεφθαρμένων εξουσιών" και επισήμανε ότι "ο κόσμος δεν φοβήθηκε" και "ζήτησε να πάψετε να παρεμβαίνετε στη δικαστική λειτουργία και ζήτησε με κάθε τρόπο δικαιοσύνη".

Απευθυνόμενη στην κυβέρνηση, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι "τελείωσαν οι ημέρες που διορίζατε δικαστές και εκείνοι κάνανε τη βρώμικη δουλειά για χάρη σας, χωρίς η κοινωνία να αντιδρά", επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση τρομοκρατήθηκε από την παρουσία των πολιτών στις πλατείες και τους δρόμους όλης της χώρας. Παράλληλα, έκανε εκτενή αναφορά στην ομιλία της για τη στάση της αστυνομίας απέναντι στους διαδηλωτές της πλατείας Συντάγματος την προηγούμενη Παρασκευή και αναρωτήθηκε αν "ο πρωθυπουργός είδε όλα όσα έγιναν".

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, σημείωσε επίσης ότι "έχουν τελειώσει οι ημέρες που στήνατε εξεταστικές επιτροπές και κουκουλώνατε τις υποθέσεις με συμφωνημένο τρόπο… έχουν τελειώσει οι εποχές που κόβατε και ράβατε και τυλίγατε σε μια κόλα χαρτί την κοινωνία. Αυτή τη φορά δεν θα τυλίξετε σε μια κόλα χαρτί την κοινωνία. Η κοινωνία παρακολουθεί και είναι παρούσα".

Πλεύρης: "Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να περιγράψει ποια καθήκοντα παραβίασε ο Τριαντόπουλος"

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο δεν περιγράφει ποια καθήκοντά του παραβίασε, ούτε και εξηγεί ποιον μπορεί να ήθελε να ωφελήσει, επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης, κατά τη συζήτηση που εξελίσσεται στη Βουλή.

"Το αδίκημα για το οποίο το ΠΑΣΟΚ προτείνει προανακριτική για τον Χρήστο Τριαντόπουλο είναι η παράβαση καθήκοντος. Η παράβαση καθήκοντος σημαίνει ότι ο κ. Τριαντόπουλος παρέβη το υπηρεσιακό του καθήκον, το οποίο καθορίζεται από νόμο ή διοικητική πράξη. Το πρώτο που θα περίμενε κανείς, θα ήταν να πάρει το ΠΑΣΟΚ το ΦΕΚ αρμοδιοτήτων του κ. Τριαντόπουλου και να μας πει ποιες αρμοδιότητες παραβίασε. Είχε ο κ. Τριαντόπουλος, αρμοδιότητες, ως υπάλληλος υφυπουργός, που σχετίζονται με τυχόν παρανομίες που έγιναν στο πεδίο; Διότι η εισαγγελική διάταξη έχει κάνει διαχωρισμό. Λέει πως ό,τι έγινε τις πρώτες πρωϊνές ώρες στο πεδίο έχει γίνει σύννομα, διότι εκείνη τη στιγμή είχαμε εν εξελίξει επιχείρηση διάσωσης. Γι΄ αυτό και αρχειοθετεί όλα τα φυσικά πρόσωπα που ήταν εκεί, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Θεωρεί, όμως, πως όταν ολοκληρώθηκε αυτή η διαδικασία, υπήρξαν παρεμβάσεις στη συνέχεια που πλέον δεν καλύπτονται από τις ανάγκες έρευνας και διάσωσης. Ασκεί δίωξη σε τέσσερα φυσικά πρόσωπα, λέγοντας ότι η αστυνομία θα έπρεπε να έχει οριοθετήσει το χώρο, η πυροσβεστική δεν έπρεπε να αφήσει οχήματα να φύγουν, ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας είναι, εκ του οργανογράμματος, ο υπεύθυνος εκείνη τη στιγμή, ο περιφερειάρχης ότι λειτουργούσε de facto. Δίνει, δηλαδή η εισαγγελική διάταξη, μια περιγραφή που σχετίζεται με τις αρμοδιότητες τις οποίες είχαν. Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ που έρχεται σήμερα για τον κ. Τριαντόπουλο δεν μας λέει ποια καθήκοντα του παραβίασε εκ της θέσεως του", ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Πλεύρης είπε επίσης ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ όφειλε να λέει ποιος ήταν ο σκοπός που ο κ. Τριαντόπουλος μπορεί να διέπραξε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. "Ήταν να ωφελήσει κάποιον τρίτο που δεν γνωρίζουμε; Έχει σχέση με το εκλογικό όφελος; Μήπως έχει σχέση με κάτι του ΝΑΤΟ το οποίο ερχόταν; Ποιος ήταν ο σκοπός; Αυτό πρέπει να απαντηθεί", είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Τα πυρά της αντιπολίτευσης προκάλεσε η ομιλία του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, όπως και παρεμβάσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη συζήτηση.

Η κυβέρνηση και οι βουλευτές της συμπολίτευσης, με όσα δηλώνουν στη σημερινή συζήτηση, σχεδόν προεξοφλούν την αθώωση του κ. Τριαντόπουλου και προκαταλαμβάνουν τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής, προτού καν αυτή συγκροτηθεί, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος. "Ο κ. Φλωρίδης έχει πει μέσα σε αυτή την αίθουσα πως όσοι πολιτικού μιλούν για μπάζωμα, είναι για τα μπάζα. Αυτοί που θα ψηφίσουν σε λίγο, αν ψηφίσουν και οι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, πολιτικοί είναι κύριε υπουργέ. 'Αρα είναι για τα μπάζα…", σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι η αλλοίωση έχει πλέον πιστοποιηθεί και από τη δικαιοσύνη και από τον ΕΟΔΑΣΑΜ και συνεπώς είναι πλήρης και καθολική η διάψευση όσων ισχυριζόταν πέρυσι αυτόν τον καιρό ο κ. Φλωρίδης.

"Θέλω να θέσω στον κ. Φλωρίδη το ερώτημα που έθεσε και ο ίδιος στη δημόσια σφαίρα. Επί λέξει, ‘όσοι από τους πολιτικούς θεωρούν ότι υπάρχει θέμα μπαζώματα στα Τέμπη, είναι για τα μπάζα'. Σήμερα, αγαπητοί συνάδελφοι, είστε κομμάτι μιας πλειοψηφίας που ο υπουργός σας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, σας θεωρεί ότι είστε για τα μπάζα, και μια κυβέρνηση που είναι τα μπάζα", είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, απευθυνόμενος στα έδρανα της συμπολίτευσης που δηλώνει ότι θα ψηφίσει "ναι" στη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής.

"Για το έγκλημα των Τεμπών έχουν ειπωθεί όλα. Η κοινωνία έχει κάνει ταμείο και ξέρει πάρα πολύ καλά ότι η κυβέρνηση κάτι ήθελε να κρύψει και ξέρουν καλά οι πολίτες, ότι θέλετε κάτι να συγκαλύψετε", ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας. Ο βουλευτής εκτίμησε πως η προανακριτική "δεν θα βγάλει κάτι" και ότι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι "ένας χρόνος με αναστολή για τον κ. Τριαντόπουλο". Ο κ. Χήτας αναφέρθηκε στην επιστολή που απέστειλαν σήμερα οι γονείς των θυμάτων στα Τέμπη και η οποία αναφέρει ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι βιαστική και ότι δεν συμφωνούν με το νομικό χαρακτηρισμό, δηλαδή την παράβαση καθήκοντος.

"Η παρέμβαση του κ. Φλωρίδη αποτελεί μνημείο πολιτικής δειλίας, Είπατε τα πάντα. Ένα δεν είπατε", σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος και προσέθεσε: "'Ησασταν από τα κεντρικά πρόσωπα της κυβέρνησης που αμφισβητήσατε ότι έγινε παρέμβαση στο χώρο που οδήγησε στην καταστροφή στοιχείων. Αν είχατε τσίπα πάνω σας, θα λέγατε σήμερα ότι συνεχίζετε να πιστεύετε το ίδιο. Δεν μπορείτε όμως να το πείτε τώρα. Και έρχεστε και μας λέτε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, ενώ έχετε καταστρέψει στοιχεία. Μας λέτε και ότι δεν υπήρξε εντολή. Δηλαδή, έρχεστε εδώ και ζητάτε απαλλαγή λόγω βλακείας".

"Αν η κυβέρνηση είχε έστω και ένα ίχνος δημοκρατικής ευαισθησίας, θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί και πάει σε εκλογές. Αλλά προφανώς δεν σας βρίσκεται τέτοια ευαισθησία και αξιοπρέπεια", είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της "Νίκης" Γιώργος Ρούντας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πλήγωσε μια ακόμα φορά βαθιά τον ελληνικό λαό, γέμισε με πένθος τα νιάτα και τις ελπίδες τους, και τώρα είναι ολοφάνερο ότι δεν έχει ουσιαστική διάθεση αυτοκριτικής.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Τελικά, αξίζει να δούμε το νέο "Avatar: Φωτιά και Στάχτη";

Με αφορμή την πρεμιέρα της τρίτης ταινίας του μπλε franchise επιστημονικής φαντασίας, εξερευνούμε τον αντι-αποικιοκρατικό (;) κόσμο του Τζέιμς Κάμερον.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 19 Δεκ 2025 | 13:58

Πέρασε με 159 "ναι" από τη Βουλή η ένταξη του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη μετάβαση στην ΑΑΔΕ.

ΒΟΥΛΗ 19 Δεκ 2025 | 13:43

Στέφανος Παραστατίδης: "Αν ομολογείτε ότι αδυνατείτε να αντισταθείτε στη διαφθορά, παραιτηθείτε"

"Νομοθετείτε την αβεβαιότητα" τόνισε προς τα κυβερνητικά έδρανα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στ. Παραστατίδης εξαπολύοντας βολές για τη μεταφορά ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ 18 Δεκ 2025 | 17:29

Τριαντόπουλος σε ανακρίτρια: Δεν έδωσα εντολή για την αλλοίωση του χώρου της τραγωδίας στα Τέμπη

Ολοκληρώθηκε η ανάκριση και το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί αν θα υπάρξει Ειδικό Δικαστήριο ή θα προχωρήσει σε απαλλαγή του Χρήστου Τριαντόπουλου

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 18 Δεκ 2025 | 16:51

Αλβανία: Χάος στο κοινοβούλιο με συγκρούσεις βουλευτών - Άναψαν καπνογόνα, πέταξαν νερά [εικόνες - βίντεο]

Βουλευτές της αντιπολίτευσης στην Αλβανία άναψαν φωτοβολίδες, πέταξαν νερό στον πρόεδρο της Βουλής και πήραν θέση σε έδρανα υπουργών της κυβέρνησης

ΟΠΕΚΕΠΕ 18 Δεκ 2025 | 15:02

Ζωή εκτός ελέγχου- Βιντεοσκοπούσε την Εξεταστική και φώναζε στον Λαζαρίδη: "Πες θρασύδειλε τι είπες για τον πατέρα μου"

"Η σεξίστρια Κωνσταντοπούλου αναίτια άρχισε να μας βιντεοσκοπεί" δήλωσε ο Μ. Λαζαρίδης

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 18 Δεκ 2025 | 14:30

Γενική Επιτροπεία Διοικητικών Δικαστηρίων: Δεν τυγχάνει ιδιαίτερης μεταχείρισης η σύζυγος του Α.Σκέρτσου

Διαβεβαιώνεται ότι έλαβε "ίδια ακριβώς μεταχείριση με όλους τους λοιπούς συναδέλφους της" η σύζυγος του Α.Σκέρτσου.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ 18 Δεκ 2025 | 13:54

Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ: Δεν προβλέπεται κλείσιμο, αλλά μετασχηματισμός των 158 καταστημάτων

"Το νέο σχέδιο μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ διασφαλίζει καθολική πρόσβαση, βιωσιμότητα και ισχυρή παρουσία σε όλη τη χώρα"

ΠΑΤΕΡΑΣ ΘΥΜΑΤΟΣ ΤΕΜΠΩΝ 18 Δεκ 2025 | 12:20

Πάνος Ρούτσι: Αν η Καρυστιανού κάνει κίνημα, ο σύλλογος θυμάτων θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πάρει την ίδια γραμμή

"Τα λεφτά υπάρχουν στον σύλλογο και είναι μετρημένα", είπε ο Πάνος Ρούτσι για τα έσοδα από τις συναυλίες για τα θύματα της τραγωδία των Τεμπών

18 Δεκ 2025 | 10:42

Βουλή: Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η λειτουργία των ΕΛΤΑ

Παρόντες στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και οι Σωκράτης Φάμελλος και Αλέξης Χαρίτσης

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Δεκ 2025 | 08:13

Ο Νίκος Πλακιάς στηρίζει Κωνσταντοπούλου: "Με ενοχλούν οι επιθέσεις εναντίον της - Μη μιλάτε για τη Ζωή των Τεμπών"

Σε μια ανάρτηση υπέρ της Ζωής Κωνσταντοπούλου, προχώρησε ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του στο δυστύχημα των Τεμπών.

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 17 Δεκ 2025 | 15:43

Βουλή: Άρση ασυλίας της Κωνσταντοπούλου μετά από μήνυση δημοσιογράφου - Τα ερωτήματα ΝΔ για ΜΚΟ

Γιατί η Βουλή ψήφισε την άρση ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ 17 Δεκ 2025 | 15:09

Πηγές ΝΔ: Η Κωνσταντοπούλου να απαντήσει για χρηματοδότηση ΜΚΟ και πόθεν έσχες

"Ποια είναι τα οικονομικά στοιχεία και οι χρηματοδότες; Τηρεί τους κανόνες χρηματοδότησης κομμάτων;", ρωτούν πηγές της ΝΔ τη Ζ. Κωνσταντοπούλου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ 17 Δεκ 2025 | 12:10

"Δεν μπορείς να είσαι πρόεδρος του Συλλόγου για τα Τέμπη και να δημιουργείς κόμμα", λέει η γραμματέας στην Καρυστιανού

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παύσης της Μ. Καρυστιανού από την προεδρία του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων στα Τέμπη, η γραμματέας του Συλλόγου, Ελένη Βασάρα.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 17 Δεκ 2025 | 11:34

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Μαρκόπουλος μου είπε "σιγά μην σκίσεις κανένα καλσόν"

"Περιμένω από εκείνους που υποστήριξαν ότι η δική μου φράση ήταν σεξιστική να καταδικάσουν και τον Μαρκόπουλο", δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

ΣΤΟ "ΠΡΩΙΝΟ" ΤΟΥ ΑΝΤ1 17 Δεκ 2025 | 11:24

Καραχάλιος για Καρυστιανού: "Βάζει πάνω απ' όλα τον εαυτό της και διχάζει - Είναι control freak" [βίντεο]

"Πριν παραιτηθείς θα δώσεις αναφορά μέχρι και το τελευταίο cent πού πήγαν τα λεφτά της συναυλίας. Χωρίς έλεγχο δεν υπάρχει ηγεσία", είπε ο Νίκος Καραχάλιος.

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ FAKE NEWS» 17 Δεκ 2025 | 10:59

Η απάντηση της Καρυστιανού μετά τις επικρίσεις για το νέο κόμμα: "Πολλά ΜΜΕ με συκοφαντούν"

"Το σύστημα αποκαλύπτει και πάλι το μίσος και τη διαβολή σε βάρος μου", τονίζει η Μ. Καρυστιανού αναφορικά με δημοσίευμα που αφορά στην πιθανή εμπλοκή της στην ενεργό πολιτική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 17 Δεκ 2025 | 09:54

Οι έξι προτάσεις Ανδρουλάκη για τους αγρότες: "Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός δεν αντέχονται άλλο"

"Ένα ρεαλιστικό σχέδιο που μειώνει το κόστος παραγωγής, βάζει κανόνες στην αγορά, στηρίζει το εισόδημα, διασφαλίζει διαφάνεια και προστατεύει την αγροτική γη".

ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 17 Δεκ 2025 | 00:12

Πλακιάς για Καρυστιανού: Από εδώ και πέρα θα κρίνεται ως πολιτικός και όχι ως συγγενής θύματος στα Τέμπη [βίντεο]

"Μπήκε στην αρένα με τα θηρία", σχολίασε για την Μαρία Καρυστιανού ο Νίκος Πλακιάς

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ 136 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 16 Δεκ 2025 | 20:56

Βουλή: Εγκρίθηκε με 159 "ναι" ο κρατικός προϋπολογισμός του 2026

Ολοκληρώθηκε η πενθήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2026

ΒΟΥΛΗ 16 Δεκ 2025 | 18:17

Προϋπολογισμός 2026 - Μητσοτάκης: Τα 6 μέτρα για το Στεγαστικό - Ποιοι θα πάρουν επιστροφή δύο ενοικίων το χρόνο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι "το "Μένουμε Ευρώπη" έχει αντιστραφεί, με την Ευρώπη να λέει πλέον, "Γινόμαστε Ελλάδα"

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Δεκ 2025 | 18:15

Κουτσούμπας: Κίνδυνοι για τον λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας από τις συμφωνίες της κυβέρνησης [βίντεο]

"Οι αγώνες να συνενωθούν σε ένα ορμητικό ποτάμι που θα αναζητήσει τη διέξοδο σε έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο", το μήνυμα του Δημήτρη Κουτσούμπα

ΜΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ VIRAL 16 Δεκ 2025 | 17:38

Η αντίδραση Κουτσούμπα για την Κωνσταντοπούλου που διέκοπτε την ομιλία του στη Βουλή: Αυτή είστε!

Ένταση στη Βουλή, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου αντέδρασε στα όσα έλεγε από το βήμα της Ολομέλειας ο Δημήτρης Κουτσούμπας

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 16 Δεκ 2025 | 17:11

Ξαναχτυπά η Καρυστιανού για το νέο κόμμα: Δεν θα αυτοπροταθώ ως ηγέτης - Το κίνημα θα υποδείξει τον αρχηγό

"Δεν θέλουμε πολιτικά πρόσωπα αλλά άφθαρτους που μπορούν να δώσουν λύση", ξεκαθάρισε η Μαρία Καρυστιανού

ΒΟΥΛΗ 16 Δεκ 2025 | 16:57

Αλ. Χαρίτσης: O προϋπολογισμός του 2026 είναι ο τελευταίος με τεχνητή αναπνοή - Η ανάπτυξη πάει στον πάτο

Ο κ. Χαρίτσης είπε ότι: "παρέλασαν από δω όλες τις προηγούμενες μέρες υπουργοί που είχαν το θράσος να κουνάνε και το δάχτυλο"

''ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ'' 16 Δεκ 2025 | 14:18

Το "άδειασμα" των συγγενών θυμάτων των Τεμπών στην Καρυστιανού: Προσωπικές της επιλογές, δεν είχαμε ανάμειξη

"Οι ενέργειες αυτές δεν εκφράζουν τον Σύλλογο, δεν είχαμε καμία ενημέρωση, δεν γνωρίζουμε τους "συνεργάτες" της και τα "επιτελεία", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΡΑ 16 Δεκ 2025 | 14:03

Βουλή: Δείτε live τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό - Το βράδυ η ψηφοφορία [βίντεο]

Η συζήτηση του Προϋπολογισμού, ολοκληρώνεται σήμερα με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 16 Δεκ 2025 | 08:13

Βουλή: Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό - Το βράδυ η ψηφοφορία και η ομιλία Μητσοτάκη

Η φετινή είναι και η πρώτη συζήτηση Κρατικού Προϋπολογισμού που διεξήχθη με την εφαρμογή του αυτόματου ηλεκτρονικού κόφτη των μικροφώνων.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ 15 Δεκ 2025 | 22:12

Ανοιχτό αφήνει η Καρυστιανού το ενδεχόμενο για νέο κόμμα: "Θα με βρει στην πρώτη γραμμή όταν είναι στην τελική μορφή"

Η κ. Καρυστιανού παραδέχεται πως μάλλον δεν υπάρχει κάποιος φορέας τον οποίο και να εμπιστεύεται

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΚΑΙ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ 15 Δεκ 2025 | 19:46

Πλεύρης στη Βουλή για το μεταναστευτικό: Τέλος στις πολιτικές "περνάνε και λιάζονται"

Στις 12/6/2026 η Ελλάδα θα έχει μηδέν υποχρεώσεις για επιστροφές μεταναστών στη χώρα μας, τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, Θάνος Πλεύρης

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 15 Δεκ 2025 | 13:03

Στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Αμυνας: Αναλυτικά οι διατάξεις για τα μισθολογικά των Ενόπλων Δυνάμεων

Το ν/σ αφορά σε μισθολογικές ρυθμίσεις για το στρατιωτικό προσωπικό, αναδιοργάνωση ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, εθελοντική στράτευση γυναικών και άλλες διατάξεις.

ΟΜΙΛΙΑ 14 Δεκ 2025 | 18:44

Απολογισμός δράσης από τον Χρυσοχοϊδη στην ομιλία για τον προϋπολογισμό: Τεράστια η δραστηριότητα του ελληνικού FBI

"Το "ελληνικό FBI στους 13 μήνες της λειτουργίας του έχει συλλάβει 1900 κατηγορούμενους και οι 550 εξ αυτών είναι αυτή τη στιγμή προφυλακισμένοι" είπε στη Βουλή.

ΒΟΥΛΗ 14 Δεκ 2025 | 12:04

"Εσείς χειροκροτούσατε Βαρουφάκη, εμείς Πιερρακάκη": Η απάντηση Παπαθανάση στη νέα επίθεση Πολάκη

Η συνεδρίαση στη Βουλή ξεκίνησε με έντονη αντιπαράθεση μεταξύ, του Νίκου Παπαθανάση και του Παύλου Πολάκη

ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 Δεκ 2025 | 11:24

Ζωή Κωνσταντοπούλου: "Αντί να συλλάβουν τον Ξυλούρη, μου επιτέθηκαν πως έκανα σεξιστική επίθεση στην Συρεγγέλα"

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τοποθετήθηκε για το επεισόδιο με τον Γιώργο Ξυλούρη

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Δεκ 2025 | 20:53

Κωνσταντοπούλου: "Εγώ προσωπικά "έχω σκίσει πολλά καλσόν" - Είναι φράση με "ταξικό" πρόσημο όχι σεξιστικό"

Τη δική της απάντηση για τη φράση που εξαπέλυσε με στόχο την αντιπρόεδρο της Επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ Μαρία Συρεγγέλα, έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Δεκ 2025 | 12:34

Γεωργιάδης για σύλληψη κουμπάρου Ανδρουλάκη: "Πάει πολύ το ΠΑΣΟΚ να μιλάει για ''Γκρούεζες''"

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή τη δεύτερη μέρα της συζήτησης για το προϋπολογισμό

ΟΜΙΛΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 13 Δεκ 2025 | 09:50

Βουλή: Δεύτερη ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού του 2026 - Δείτε Live

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη, με τις ομιλίες του πρωθυπουργού

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ 12 Δεκ 2025 | 10:58

Χαμός στην Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ για τις συλλήψεις: "Είναι κουμπάρος του Ανδρουλάκη" - "Στέλεχος της ΝΔ ο αρχηγός"

Κόντρα ανάμεσα στον Μ.Λαζαρίδη και τη Μ.Αποστολάκη για τις συλλήψεις στην Κρήτη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 12 Δεκ 2025 | 09:51

Πάσχος Μανδραβέλης: Μίλησα για τον "Φραπέ" και δέχθηκα απειλές ότι θα έχω την τύχη του Καραϊβάζ

Ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι του ζητήθηκε ο λόγος γιατί δήθεν μίλησε απαξιωτικά για την Κρήτη - "Να μετράμε τις κουβέντες μας για τον Φραπέ".

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2026 12 Δεκ 2025 | 08:17

Βουλή: Αρχίζει σήμερα η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2026 - Ψηφίζεται το βράδυ της Τρίτης με ομιλία Μητσοτάκη

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τρίτης, με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων και τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Η ΒΟΥΛΗ ΕΓΙΝΕ... ΡΟΝΤΕΟ 11 Δεκ 2025 | 23:50

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας θα παραπεμφθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στον εισαγγελέα θα δοθούν τα πρακτικά της κατάθεσης του "Φραπέ" στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΧΑΜΟΣ 11 Δεκ 2025 | 17:56

Καταγγελία Κωνσταντοπούλου για απειλές Φραπέ: "Θα τη σκοτώσω, θα της στρίψω το λαρύγγι" - Ζητά να συλληφθεί

Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζητά τη σύλληψη του μάρτυρα με τη διαδικασία του αυτοφώρου για ψευδομαρτυρία

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΥΜΠΑΣ 11 Δεκ 2025 | 11:44

Βουλευτής της Ελληνική Λύσης σήκωσε κηδειόχατο στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Κώστας Μπούμπας ανάρτησε κηδειόχαρτο για το τέλος του πρωτογενή τομέα παραγωγής στην εξεταστική της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΥΠΟΙΚ 10 Δεκ 2025 | 08:29

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της χώρας – Τι προβλέπουν οι διατάξεις

Ρυθμίσεις για ανακατανομή πόρων, μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και φορολογικά θέματα στα Ελληνικά Ναυπηγεία περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο.

ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 10 Δεκ 2025 | 07:21

Καρυστιανού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η Κομισιόν ήξερε την έλλειψη τηλεματικού, αλλά δεν έκανε απολύτως τίποτα

Επίθεση εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαπέλυσε η Μαρία Καρυστιανού, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο οποίο βρέθηκε για τέταρτη φορά.

ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 08 Δεκ 2025 | 18:31

Κυρανάκης: Περισσότεροι οδηγοί και λεωφορεία το 2026, επέκταση Μετρό, έργα σε προαστικό, οι λύσεις μας για το κυκλοφοριακό

Ο κ. Κυρανάκης παραδέχτηκε ότι "υπάρχουν μεγάλα και σοβαρά προβλήματα σε ό,τι αφορά την μεγάλη καθυστέρηση στις μετακινήσεις των πολιτών"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 05 Δεκ 2025 | 11:20

Καρυστιανού: Ενα κίνημα πολιτών θα φέρει τη λύση στην Ελλάδα - Δεν ξέρω αν θα βγω μπροστά [βίντεο]

"Εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτα, γιατί τον μεγαλύτερο φόβο τον έζησα. Τίποτα δε με φοβίζει πια. Ακόμη και όταν δέχτηκα απειλές, δεν φοβήθηκα", είπε η Μαρία Καρυστιανού.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 03 Δεκ 2025 | 16:00

Στη Βουλή η Γκίλφοϊλ: Η θερμή αγκαλιά του Κακλαμάνη που την περίμενε με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο [βίντεο]

Ο πρόεδρος της Βουλής υποδέχτηκε την πρέσβειρα των ΗΠΑ με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο και έναν θερμό ασπασμό

ΤΕΜΠΗ 03 Δεκ 2025 | 10:35

Καλαμπάκα: Η Χρύσα, η Θώμη και η Αναστασία φωτίζουν το Καστράκι - Η συγκλονιστική ανάρτηση του Νίκου Πλακιά

Από εκεί, μοιάζουν να "αντικρίζουν" με αγάπη τους γονείς, τους φίλους και όλους όσοι τις θυμούνται, υπενθυμίζοντας ότι η θύμησή τους είναι αθάνατη.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ 03 Δεκ 2025 | 09:36

Αυστηροποιήθηκε ο νόμος περί όπλων - "Ναι" από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην τροπολογία Χρυσοχοΐδη

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας δήλωσε "παρών"

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 02 Δεκ 2025 | 18:37

Στη Βουλή η τροπολογία αυστηροποίησης των ποινών για την οπλοκατοχή - Τι ισχύει για τις μπαλωθιές

Οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή από 2.000 έως 50.000 ευρώ.

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 28 Νοε 2025 | 16:08
ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ 28 Νοε 2025 | 13:59

Συνάντηση Ν. Κακλαμάνη - Μέτσολα: "Όχι" σε περικοπές στους αγρότες – "Όχι" σε διαιρεμένη Κύπρο

Η κ. Metsola υπογράμμισε ότι "όσο είναι διαιρεμένη η Κύπρος, η Ευρώπη δεν είναι ολοκληρωμένη".

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 28 Νοε 2025 | 12:29

Βελόπουλος για Τέμπη: Αόρατο χέρι κάνει παρεμβάσεις στη δίκη για το βιντεοληπτικό υλικό

Ο κ. Βελόπουλος μίλησε σε δημοσιογράφους έξω από το δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας.

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 27 Νοε 2025 | 18:41

Τι ισχυρίζεται από τη φυλακή ο αστυνομικός της Βουλής: "Η υπόθεση είναι 'φούσκα', τα παιδιά είναι άθικτα"

Ο αστυνομικός της Βουλής δεν έχει, όπως ισχυρίζεται, κακοποιήσει ούτε τη γυναίκα αλλά ούτε και τα παιδιά τους

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 27 Νοε 2025 | 18:12

Σκληρή κόντρα στη Βουλή Ανδρουλάκη - Θεοδωρικάκου για το αν υπάρχει κουμπαριά του Μητσοτάκη με τον "Φραπέ"

Ο Ανδρουλάκης προσκόμισε δημοσίευμα εφημερίδας στην Ολομέλεια που αναφέρεται σε κουμπαριά Μητσοτάκη με Ξυλούρη - Απάντηση από τον Θεοδωρικάκο

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 27 Νοε 2025 | 15:50

ΟΠΕΚΕΠΕ - Καβγάς Κωνσταντοπούλου με τη Συρεγγέλα: "Η βρωμιά σας ξεχειλίζει" - "Είναι μπούλινγκ αυτό που κάνετε"

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με την αντιπρόεδρο Μαρία Συρεγγέλλα.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 26 Νοε 2025 | 19:12

Ξέφυγε η κόντρα Γεωργιάδη - Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: "Σταμάτα, ανάγωγη" - "Δείξατε το χιτλερικό σας πρόσωπο"

Χαμός στη Βουλή με Άδωνι Γεωργιάδη και Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον... Διαμαντή Καραναστάση - Τα έβαλε και με το ΚΚΕ η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ 26 Νοε 2025 | 16:48

Αστυνομικός της Βουλής: "Δεν υπάρχει μεγαλύτερη φρίκη από τη δική μου την υπόθεση"

Ο προφυλακισμένος αστυνομικός μίλησε στο Star, μια συνέντευξη που θα προβληθεί την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ 22 Νοε 2025 | 13:50

Τέμπη: Τον επόμενο μήνα θα απολογηθούν στην ανακρίτρια οι Χρ. Τριαντόπουλος και Κ. Αγοραστός για το "μπάζωμα"

Η αρεοπαγίτης-ανακρίτρια Φωτεινή Μηλιώνη, αφού ολοκλήρωσε την έρευνά της, έστειλε κλήσεις προς απολογία σε όλους τους κατηγορουμένους,

ΒΟΥΛΗ 21 Νοε 2025 | 23:27

Θεοδωρικάκος: "Η νομοθετική πρωτοβουλία για τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας υπηρετεί το εθνικό συμφέρον"

"Κανονικότατα συνεχίζεται η λειτουργία της ΟΛΠ ΑΕ, της Cosco, του λιμανιού του Πειραιά με βάση τις συμφωνίες που έχουν γίνει νόμοι του κράτους", ξεκαθάρισε

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 21 Νοε 2025 | 16:39

Κόντρα Λαμπρόπουλου - Κωνσταντοπούλου: "Στηρίζετε τους αναρχικούς" - "Αστυνομικοί έδειραν κόσμο στα Εξάρχεια"

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ζήτησε από την κ. Κωνσταντοπούλου να καταδικάσει τα επεισόδια που προηγήθηκαν από αναρχικούς στα Εξάρχεια

"ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ" 21 Νοε 2025 | 14:45

Ανδρουλάκης: Έφεραν τον fake "Φραπέ", αλλά ο κανονικός δεν έρχεται για να αποφύγει η ΝΔ την πολιτική φθορά

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για "επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς".

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 20 Νοε 2025 | 17:27

Αρπάχτηκαν Μαρινάκης - Τζανακόπουλος στη Βουλή: "Μιλάτε για χρεοκοπία δέκα χρόνια;" - "Αδιανόητη αλαζονεία"

"Να έχετε λίγο σεβασμό στους πολίτες όταν μιλάτε για τη χρεοκοπία" απάντησε ο Παύλος Μαρινάκης στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Αριστεράς Δημήτρη Τζανακόπουλο

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 20 Νοε 2025 | 12:31

Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός του 2026 στη Βουλή - Πιερρακάκης: "Ρεαλιστικός, κοινωνικός, εφαρμόσιμος και αναπτυξιακός"

Μαζί με τον οικονομικό προϋπολογισμό ο κ. Πιερρακάκης κατέθεσε και τον γενικό ισολογισμό και απολογισμό του κράτους για το έτος 2024

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11:00 20 Νοε 2025 | 08:12

Κατατίθεται στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2026: Μείωση φόρων για μεσαία τάξη, νέους και οικογένειες με παιδιά

Το προσχέδιο του Προϋπολογισμού προβλέπει επιτάχυνση της ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας και φοροελαφρύνσεις

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 19 Νοε 2025 | 17:57

Η Κωνσταντοπούλου αποθεώνει Καραναστάση μετά την παραίτηση: "Ιδρυσε την Πλεύση Ελευθερίας, την έφερε στη βουλή "

"Δεν είμαστε όλοι ίδιοι ούτε θα γίνουμε ποτέ δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ο Διαμαντής το απέδειξε με κάθε πράξη του και κάθε ρανίδα της υπέρβασης του", αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Κωνσταντοπούλου

ΠΕΘΑΝΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 87 ΕΤΩΝ 19 Νοε 2025 | 12:00

Boυλή: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλέκου Φλαμπουράρη

"Τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας και στην οικογένεια του και στο κόμμα του", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Γεωργαντάς.

19 Νοε 2025 | 11:40

Το κόμμα Καρυστιανού και ο Καραχάλιος

Θα το έμαθε πλέον για τα καλά και η Μαρία Καρυστιανού. Ωραία ιδέα το κόμμα, υπάρχει σίγουρα ρεύμα, αλλά θέλουν πολύ προσοχή οι συνεργάτες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ 18 Νοε 2025 | 18:01

Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου για την απώλεια του Αλέκου Φλαμπουράρη

Θλίψη προκάλεσε στον πολιτικό κόσμο η είδηση θανάτου του Αλέκου Φλαμπουράρη σε ηλικία 87 ετών

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 17 Νοε 2025 | 15:12

Μαρία Καρυστιανού: "Ο αγώνας μου είναι πολιτικός - Η δίκη για τα Τέμπη θα είναι σικέ"

Η Μαρία Καρυστιανού δήλωσε απαισιόδοξη όσον αφορά στην έκβαση της δίκης για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

16 Νοε 2025 | 08:33

Καραχάλιος στο TheTOC: Ο Καμμένος μου είπε να πάει την Καρυστιανού στην Κίμπερλι - Ηθελε τη σύζυγό του αντιπρόεδρο

Ο Νίκος Καραχάλιος περιγράφει στο TheTOC το χρονικό της γνωριμίας του με την Μαρία Καρυστιανού και τη βοήθεια που προσέφερε, προκειμένου να προχωρήσει οργανωτικά και πολιτικά η ανακοίνωση του κινήματος.

ΓΙΑ ΤΗΝ 52Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ 15 Νοε 2025 | 19:11

Στο Πολυτεχνείο Πάνος Ρούτσι και Ηλίας Παπαγγελής - "Να μην υπάρξει ποτέ ξανά άλλος σταθμός που θα γίνει τάφος" [βίντεο]

Οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών έδωσαν το "παρών" στην εκδήλωση των φοιτητικών συλλόγων στο κτίριο Αβέρωφ του Πολυτεχνείου

14 Νοε 2025 | 22:57

Τέμπη: "Δεν ήξερε τον πίνακα χειρισμών της Λάρισας" - Νέα στοιχεία για τον σταθμάρχη και για την εκπαίδευσή του

Ο μοιραίος σταθμάρχης των Τεμπών φέρεται να κατείχε ελάχιστες γνώσεις σχετικά με τον πίνακα αυτόματης χάραξης που έπρεπε να χρησιμοποιεί

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ 14 Νοε 2025 | 17:38

Τέμπη: 10 οικογένειες έχουν αιτηθεί για εκταφή θυμάτων - 33 δεν το επιθυμούν, εννέα δεν έχουν απαντήσει

Η διαδικασία των εκταφών αφορά άλλη, διαφορετική δικογραφία, η οποία δεν θα έχει επίπτωση στην πρόοδο της κύριας δίκης των Τεμπών

ΣΤΟ ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 14 Νοε 2025 | 15:19

Μητσοτάκης σε βουλευτές ΝΔ: Μετά το Πάσχα του 2027 οι εκλογές – Το θέμα είναι ποιος θα "σουβλιστεί"

Βορίζια, ακρίβεια, δημοσκοπήσεις, εσωκομματική ηρεμία, αλλά και εκλογές, στο επίκεντρο της συζήτησης Μητσοτάκη με τους βουλευτές ΝΔ

«ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ» 14 Νοε 2025 | 12:16

Μονομαχία Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για την ακρίβεια: "Δεν είμαι ο Χάρι Πότερ" - "Θησαυρίζουν τα ολιγοπώλια"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι "ανακοινώνει μέτρα παυσίπονα'' για την ακρίβεια

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 14 Νοε 2025 | 11:19

Τέμπη: Ο σταθμάρχης ο πρώτος που έλαβε το κλητήριο θέσπισμα για τη δίκη της 23ης Μαρτίου

Το κλητήριο θέσπισμα για τη δίκη της 23ης Μαρτίου 2026, για το δυστύχημα των Τεμπών, επιδόθηκε χθες, με παραλήπτη τον 60χρονο σταθμάρχη που είχε βάρδια εκείνη τη νύχτα

«ΚΑΝΕΛ» 14 Νοε 2025 | 10:36

Καραχάλιος: Ο Καμμένος ήθελε να μας προσφέρει το κουφάρι των ΑΝΕΛ για να ενωθεί με το ΚΥΜΑ της Καρυστιανού

Ο Νίκος Καραχάλιος αναφέρει ότι ο Πάνος Καμμένος ήθελε μία συγκεκριμένη "σεβαστή κυρία" σε ρόλο Αντιπροέδρου.

ΤΙ ΕΙΠΕ 14 Νοε 2025 | 08:45

Καραχάλιος κατά Καμμένου: Έχει μία ροπή προς τη μυθολογία – Η εμπλοκή του επηρέασε τη στάση της Καρυστιανού

Ο Νίκος Καραχάλιος υποστήριξε ότι η εμπλοκή του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση των Τεμπών φαίνεται να επηρέασε τη στάση της Μαρίας Καρυστιανού.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 14 Νοε 2025 | 06:40

Στα μέτρα της ΔΕΘ ποντάρει η κυβέρνηση - Σύγκρουση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη στη Βουλή για την ακρίβεια

Τις τελευταίες ημέρες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει να επανα-λανσάρει τα μέτρα της ΔΕΘ, που θα αρχίσουν να αποδίδουν από τον Ιανουάριο του '26 στην τσέπη όλων των μισθωτών.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Νοε 2025 | 18:11

Ανδρουλάκης: "Εγκληματική οργάνωση στον ΟΠΕΚΕΠΕ έκλεβε τις επιδοτήσεις των αγροτών και τις έκανε μαύρο χρήμα"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε για "γκεμπελισμό" τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και "τον αρχηγό του Τάγματος των Γενιτσάρων, Γιώργο Φλωρίδη"

ΜΕ ΠΝΠ 13 Νοε 2025 | 17:09

Στη Βουλή οι ρυθμίσεις για την ευλογιά των αιγοπροβάτων - Αποζημιώσεις για τους κτηνοτρόφους

Θεσπίζεται δικαίωμα αποζημίωσης παραγωγών που διατηρούν εκμεταλλεύσεις αιγοπροβάτων, των οποίων το ζωικό κεφάλαιο πλήττεται από την επιζωοτία της ευλογιάς

ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ 13 Νοε 2025 | 12:25

Αποστολάκης στην Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Είχαμε καταφέρει να βάλουμε μία τάξη - Τώρα το θέμα έχει ξεφύγει"

"Τώρα το θέμα έχει όμως ξεφύγει από ότι φαίνεται" είπε ο κ. Αποστολάκης.

ΤΖΑΚ ΣΛΟΣΜΠΕΡΓΚ 13 Νοε 2025 | 09:23

ΗΠΑ: Ο 32χρονος εγγονός του Τζον Κένεντι θα διεκδικήσει μια έδρα στη Βουλή

Ο Σλόσμπεργκ επισημαίνει ότι αν οι Δημοκρατικοί δεν θέσουν υπό τον έλεγχό τους το Κογκρέσο, τότε θα υπάρξει κίνδυνος μιας "τρίτης θητείας" του Τραμπ.

ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ 12 Νοε 2025 | 22:44

Τέμπη: Σε απολογία Τριαντόπουλος και Αγοραστός για αλλοίωση στον χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Οι απολογίες των συνολικά οκτώ κατηγορουμένων για την τραγωδία στα Τέμπη, θα ληφθούν πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 12 Νοε 2025 | 15:05

Κούβελας για Καρυστιανού: Της είπα ότι, αν κάνει κίνηση, είμαστε μαζί της - Δεν θέλει να έχει σχέση με Κωνσταντοπούλου

Ο πρόεδρος της Πνοής Δημοκρατίας, Δημήτρης Κούβελας, τόνισε πως έχει καλή σχέση με την κ. Καρυστιανού και συναντήθηκε δύο φορές μαζί της, ενώ του είχε μεταφέρει πως σκεφτόταν να κινηθεί πολιτικά

ΒΟΥΛΗ 12 Νοε 2025 | 14:42

"Μάχη" ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την κατάθεση του αντιπροέδρου της Cognitera

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση του Ιωάννη Κάτρη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ COGNITERA 12 Νοε 2025 | 14:16
ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 12 Νοε 2025 | 10:38

Βουλή: Άρχισε η εφαρμογή του "χρονο-κόφτη" στις ομιλίες - Πρώτο "θύμα" ο Μ. Κατρίνης

Ο χρόνος όλων των ομιλιών ελέγχεται ηλεκτρονικά και αυτόματα, με τη χρήση εφαρμογής

ΣΤΟΝ ALPHA 11 Νοε 2025 | 17:42

Κρίστιαν Ρούτσι: "Άκουγα τη μητέρα μου να κλαίει με λυγμούς" - Πώς έμαθε για τον θάνατο του αδερφού του

Ο δεύτερος γιος του Πάνου Ρούτσι αναφέρθηκε στη ζωή του μετά τον θάνατο του αδελφού του, Ντένις, και περιέγραψε πώς πληροφορήθηκε για το δυστύχημα στα Τέμπη

«ΚΥΜΑ» 11 Νοε 2025 | 13:59

Καραχάλιος για κόμμα Καρυστιανού: Ηταν έτοιμο, θα κάναμε ανακοινώσεις στις 24 Ιουλίου στα Χανιά

Ο Νίκος Καραχάλιος αποκάλυψε λεπτομέρειες για τον σχεδιασμό που είχε γίνει σχετικά με την δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος από την Μαρία Καρυστιανού.

ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ 07 Νοε 2025 | 18:51

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το φορολογικό νομοσχέδιο - Τι περιλαμβάνει

Επί της Αρχής το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε από 160 βουλευτές, έναντι 84 που το καταψήφισαν, ενώ 49 τοποθετήθηκαν με το "Παρών"

"ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ" 07 Νοε 2025 | 16:17

Τέμπη: "Πήρα τη μάνα μου διαμελισμένη" - Ένταση στη δίκη των ελεγκτών της Αρχής Διαφάνειας για τη σύμβαση 717

Νωρίτερα η εισαγγελέας ζήτησε να μην γίνει δεκτή η παράσταση προς Υποστήριξη της Κατηγορίας των συγγενών θυμάτων των Τεμπών.

ΓΙΑ "ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ" 07 Νοε 2025 | 12:06

Καραχάλιος: Ο Νίκος Νικολόπουλος με έφερε σε επαφή με την Καρυστιανού - Της είπα πως θα βοηθήσω χωρίς αμοιβή

Για τις δηλώσεις που έκανε χθες η Μαρία Καρυστιανού, η οποία ανέφερε πως δεν τον γνώριζε όταν ξεκίνησε να έχει επαφές μαζί του, τοποθετήθηκε ο Νίκος Καραχάλιος.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ 07 Νοε 2025 | 07:09

Καρυστιανού: Η λέξη κόμμα και το όνομά μου δεν είναι συμβατά - Δεν γνώριζα τον Καραχάλιο

Για τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες, μετά τις δηλώσεις του Νίκου Καραχάλιου, για ίδρυση κόμματος από την ίδια, μίλησε η Μαρία Καρυστιανού.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Η ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ 06 Νοε 2025 | 21:29

Τέμπη: 31 συγγενείς θυμάτων ζητούν την τιμωρία των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για καθυστέρηση της "717"

"Θα δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας για παράβαση καθήκοντος", αναφέρουν οι συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 06 Νοε 2025 | 19:02

Κόντρα Πιερρακάκη - Φάμελλου για το πώς φορολόγησαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - "Η υποκρισία και ο... Μίκι Μάους"

"Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε 77 καταστήματα ΕΛΤΑ", τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης - "Το Μαξίμου γνώριζε από τον Οκτώβριο", απάντησε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 06 Νοε 2025 | 17:02

Επιμένει ο Καραχάλιος για την Καρυστιανού: Δύο φορές έκανε πίσω για τη δημιουργία κόμματος

"Δεν είναι και κακό" είπε για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος Καρυστιανού ο επικοινωνιολόγος Νίκος Καραχάλιος