Με 157 κατά και 136 υπέρ απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας από ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας και εννέα Ανεξάρτητους βουλευτές, με αφορμή το δυστύχημα των Τεμπών και ολοκληρώθηκε η διαδικασία στη Βουλή.
Μετά το τέλος των ομιλιών των αρχηγών των κομμάτων και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι βουλευτές προχώρησαν σε ονομαστική ηλεκτρονική ψήφο (ναι ή όχι). Στη συνέχεια αφού έκλεισε η διαδικασία, μετρήθηκαν οι επιστολικές ψήφοι.
- Ψήφισαν 293 βουλευτές στο σύνολο
- Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας 136 βουλευτές
- Κατά της πρότασης ψήφισαν 157 βουλευτές
- Κανένα παρών
Συνεπώς, η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης απορρίπτεται.
Απόντες ήταν 7 βουλευτές: ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο ανεξάρτητος (προερχόμενος από τη ΝΔ) Μάριος Σαλμάς και οι πέντε βουλευτές του κόμματος "Σπαρτιάτες".
Ο Αντώνης Σαμαράς νωρίτερα γνωστοποίησε από το βήμα πως θα απέχει, κάνοντας δριμεία κριτική στον χειρισμό της κυβέρνησης στην τραγωδία των Τεμπών.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr