Επιχείρηση αναστήλωσης του ηθικού των βουλευτών

Να αναπτερώσει το ηθικό των βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης επιχείρησε ο πρωθυπορυργός κατά την ομιλία του στη Βουλή.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Επιχείρηση αναστήλωσης του ηθικού των βουλευτών

Να αναπτερώσει το ηθικό των βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης επιχείρησε ο πρωθυπορυργός κατά την ομιλία του στη Βουλή. Προς την κατεύθυνση αυτή εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, προχώρησε σε γενικόλογες εξαγγελίες περί ενός «δότη», οπως ειπε, με τη δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και επανέλαβε τα περί αλλαγής σελίδας και τέλους του κύκλου της λιτότητας και της επιτροπείας. Παράλληλα επιχείρησε να υπερασπιστεί το νέο υπερταμείο, είπε οτι εκλογές θα γίνουν το 2019, ενώ υποσχέθηκε ότι δεν θα προχωρήσει το πάγωμα της μισθολογικής ωρίμανσης των ειδικών μισθολογίων, ενώ οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ δεν θα χρειαστεί να επιστρέψουν αναδρομικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ταύτιση με τις χειρότερες θέσεις των δανειστών.

«Θέλετε σκληρές μεταρρυθμίσεις αλλά δεν θέλετε διευθέτηση του χρέους. Είστε με το ΔΝΤ στις σκληρές μεταρρυθμίσεις και με τον κ. Σόιμπλε στο ζήτημα του χρέους», είπε χαρακτηριστικά. Σχολιάζοντας την αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μία «νέα συμφωνία» με στόχο να επιτευχθεί ανάπτυξη 4% και να συμφωνηθεί πλεόνασμα 2%, ο κ. Τσίπρας μίλησε για μαγικές λύσεις και πρόσθεσε: «Οι κυβερνήσεις σας κατάφεραν το αντίθετο. Πού ήσασταν τόσο καιρό και δεν μας λέγατε ότι η λύση είναι χαμηλότερα πλεονάσματα και υψηλότερη ανάπτυξη;».

«Σήμερα κλείνει ένας κύκλος. Σήμερα κάνουμε το τελευταίο βήμα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης που θα σημάνει μια νέα, δημιουργική εποχή για την Ελλάδα. Μια εποχή που θα έχει και αυτή τις δυσκολίες της όμως θα έχει και προοπτική», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε ένα Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο οποίο θα εντάσσεται κάθε χρόνο το πλεόνασμα και χρήματα που δεν έχουν προϋπολογιστεί, όπως τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες, την φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο και τα αδήλωτα εισοδήματα.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα το Ταμείο θα έχει αρχικά 700 εκατ. ευρώ. Σε πρώτη φάση θα χρηματοδοτηθεί ενίσχυση του προγράμματος για την ανθρωπιστική κρίση αλλά και προγράμματα για την απασχόληση.

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού

Η ομιλία του κ. Μητσοτακη αποδεικνύουν το στρατηγικό τους αδιέξοδο.Επι της ουσίας, δεν τολμά να προτείνει κάποια μεταρρύθμιση. Λέει όχι σε αυτά που η παράταξή του ψήφισε το περασμένο καλοκαίρι.

Το «φύγετε αμέσως» έγινε «Άνοιξη του 2017». Νέες εκλογές το 2019 και όχι νωρίτερα

Αφιερώσατε τη μισή ομιλία σας σε ύβρεις κ. Μητσοτάκη. Δώσατε τη μαγική λύση που όλοι περμέναμε. Εξαιρετική πρόταση.Πού ήσαστε τόσο καιρό και δεν μας λέγατε ότι η λύση είναι χαμηλότερα πλεονάσματα & υψηλότερη ανάπτυξη. Λέτε ότι έχετε τον τρόπο να πάτε το πλεόνασμα στο 2% και την ανάπτυξη στο 4%, οι κυβερνήσεις σας όμως κατάφεραν το αντίθετο . Φέρατε 25% ύφεση και τολμάτε και μιλάτε.

Η άρση της κυριαρχίας επιβληθηκε με το πρώτο Μνημόνιο και μάλιστα χωρις να ρωτηθει ο λαός. Ποιον κοροίδευτε ότι είσαστε μεταρρυθμιστής.

Μας είπατε πάλι τη σταθερή θέση Σόιμπλε, ότι το πρόβλημα δεν είναι το χρέος. Ταυτίζεστε με τις χειρότερες των θέσεων των δανειστών. Είστε με το ΔΝΤ στις σκληρές μεταρρυθμίσεις και με τον κ. Σόιμπλε στο θέμα του χρέους

Ο, τι ψηφίζουμε στο πλαίσιο της συμφωνίας του Ιουλίου.Η επιλεκτική σας αμνησία είναι βαθιά: ξεχνάτε διαρκώς ότι έγιναν εκλογές μετά τη συμφωνία

Πασχίζετε να βγάλετε τον ελληνικό λαό αδαή εξαπατημενο. Δεν χωράει το μυαλό σας ότι ο λαός είπε το Σεπτέμβρη ότι και δυσκολίες αντέχει αρκεί να μη γυρίσουν πίσω αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα.

Μας κατηγορείτε για επιβάρυνση 1,8 δισ. όταν εσείς είχατε πάνω από 2 δισ. Πώς θα καλύπτατε αυτό. Στενοχωριέστε κ. Μητσοτάκη που αποτρέψαμε μέτρα 3,6 δισ. ευρώ.

Τα μέτρα δεν είναι ευχάριστα. Αλλά ορατή η δυνατότητα οι θυσίες αυτές να ειναι οι τελευταίες.

Κάναμε μαι προσπάθεια ανακατανομής των βαρών υπέρ των αδυνάτων στον ΕΝΦΙΑ.

Εκστρατεία ψεύδους για το νέο Ταμείο. Έχετε συνδέσει την «αξιοποίηση» με το «ξεπούλημα» - δεν ισχύει το ίδιο για εμάς. Αξιοποιηση δεν σημαίνει αυτομάτως πώληση. Δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις των ΔΕΚΟ που θα μπουν στο Ταμείο. Μακάρι να μπορούσαμε όσα βρίσκονται στο ΤΑΙΠΕΔ να περάσουν σε αυτό το Ταμείο. Από τα έσοδα του Ταμείου το 50% θα πάει για την αποπληρωμή του τρέχοντος χρέους και το άλλο 50% στην ανάπτυξη

Από αύριο πρέπει και οι Ευρωπαίοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους που απορρέοουν από τη συμφωνία.

Αυτά που λέτε κ. Μητσατάκη διεκδικούν βραβείο ασχετοσύνης και λαϊκισμου. Εμεις θα αγωνιζομαστε για ουσιαστική απομείωση του χρέους. Και δεν είμαστε μόνοιι μας. Παραδειγματιστείτε από τον Γιούνκερ κ. Μητσοτάκη.

Θα περιμενα μια συνετή στάση από την αντιπολίτευση. Να έχουμε μια εθνική γραμμή, δυστυχώς δεν το κάνει.

Δεν θα εφαρμοστεί ο κόφτης. Το επόμενο διάστημα θα δημιουργήσουμε ένα Ταμειίο Εθνικής Αλληλεγγύης, ώστε να υπάρχει «δότης». Το επόμενο διάστημα θα ενισχύσουμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας και της ανθρωπιστικής κρίσης

Μεγάλη αδικία να ζητήσουμε αναδρομικά το ΕΚΑΣ. Δεν θα το κάνουμε. Δεν θα προχωρήσουμε ούτε στο πάγωμα ειδικών μισθολογίων.

Σήμερα παίρνουμε τις τελευταίες δύσκολες αποφάσεις. Το δεύτερο εξάμηνο του 2017 θα έχουμε ανάπτυξη 3%. Η Ανοιξη της οικονομίας βρίσκεται μπροστά μας. Οι άναρθρες κραυγές του παλιού πολιτικού συστήματος θα είναι ψίθυροι στα αυτιά της Ελλάδας του αύριο.

Ο κύκλος της λιτότητας και της επιτροπείας ήρθε ο καιρός να αρχίσει να κλείνει. Η ιστορία έχει γυρίσει σελίδα.

Απάντηση Μητσοτάκη

Η διαρκής επίκληση της 2ης εκλογικής σας νίκης δεν σας δίνει άφεση αμαρτιών για το α'εξάμηνο 2015.

Που υπήρχε στη συμφωνία του καλοκαιριού υπερταμείο διάρκειας 100 ετών.

Σας ζήτησαν τον «κόφτη» γιατί δεν σας πιστεύει κανείς, ούτε εντός ούτε εκτός Ελλάδας

Το μίγμα πολιτικής είναι δικό σας, αλλά τους φόρους θα τους πληρώσουμε όλοι

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 15 Ιαν 2021 | 15:08

Μητσοτάκης: "Παγώνει" το πρόστιμο των 500 ευρώ για 10 ημέρες - Επαναξιολογούμε τα στοιχεία σε τακτά χρονικά διαστήματα

Στο διάστημα αυτό θα καταγραφεί η συμπεριφορά συμμόρφωσης των πολιτών στα μέτρα και θα ληφθούν αποφάσεις, είπε ο πρωθυπουργός.

15 Ιαν 2021 | 12:50

Live η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την πανδημία

Σε εξέλιξη η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την πανδημία μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 15 Ιαν 2021 | 11:54

Ειρωνείες Μητσοτάκη στην πρόταση Τσίπρα για τα εμβόλια: "Πάλι καλά που δεν είπατε να κρατικοποιήσουμε την Pfizer με ένα νόμο και ένα άρθρο"

Με ειρωνικό τρόπο σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόταση Τσίπρα να αγοράσει μόνη της, εκτός ΕΕ εμβόλια κατά του κορονοϊού

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 15 Ιαν 2021 | 11:19

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για την πανδημια: Για όλα φταίει η κυβέρνηση

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την διαχείρηση της πανδημίας επέρριψε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ 15 Ιαν 2021 | 07:38

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή για την πανδημία και τα εμβόλια

Με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΤΡΙΓΜΟΥΣ 14 Ιαν 2021 | 09:04

Σκάνδαλο στην Κύπρο: Παραιτήθηκε ο διευθυντής της "Καθημερινής" - Τα χρυσά διαβατήρια, ο Αναστασιάδης και η συζήτηση με Τσίπρα

Παραίτηση βόμβα του διευθυντή της Καθημερινής Κύπρου με αφορμή άρθρο του για τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ 13 Ιαν 2021 | 19:33

"Πυρά" Τσίπρα για την οικονομία: Το αποτέλεσμα της επιλογής της κυβέρνησης θα είναι ολέθριο

"Το αποτέλεσμα της επιλογής της κυβέρνησης θα είναι ολέθριο για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, την πραγματική οικονομία και την πορεία του χρέους".

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ "ΒΛΕΠΟΥΝ" ΚΑΠΙΤΩΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 13 Ιαν 2021 | 15:43

Δημοσκόπηση Prorata: Ο Μητσοτάκης δημοφιλέστερος πολιτικός - Ποιοι ξεχωρίζουν από κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Στη δημοσκόπηση της Prorata το 57% επιθυμεί να εξαντλήσει την τετραετία η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητοστάκη

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 13 Ιαν 2021 | 15:16

Πώς ο Νίκος Χατζηνικολάου "πετσόκοψε" τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου έδωσε πληρωμένη απάντηση στο Νάσο Ηλιόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ για το Μάτι και την πανδημία

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 13 Ιαν 2021 | 14:48

Τσίπρας από Πάτρα: Μπορεί να χαθεί και ολόκληρο το 2021 χωρίς να έχει επιτευχθεί ανοσία στην κοινότητα

"Η πορεία του εμβολιασμού φανερώνει πρωτοφανή ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 12 Ιαν 2021 | 19:54

Καταπέλτης ο Μητσοτάκης για Τσίπρα: Στερείται σοβαρότητας η πρόταση για παρασκευή εμβολίων στην Ελλάδα

"Αυτό που βλέπω δεν είναι αντιπολίτευση, αλλά απογοήτευση" πρόσθεσε στο αιχμηρό σχόλιό του ο κ. Μητσοτάκης.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 12 Ιαν 2021 | 19:16
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08 Ιαν 2021 | 15:04

Ταραντίλης για γκάφα Τσίπρα: Θα περιμέναμε να είναι καλύτερα ενημερωμένος

"Προτείνει να παραβιάσουμε την κοινή ευρωπαϊκή συμφωνία;" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Ταραντίλης για την πρόταση Τσίπρα να γίνει προμήθεια εμβολίων από τρίτες πηγές.