Follow us

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Διαφωνώ με όσα σας καταλογίζει η ασυδοσία του πληκτρολογίου - Διώξτε την κ. Μενδώνη

Δείτε live την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή - Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση στη σκιά των καταγγελιών κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, για σεξουαλική κακοποίηση.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου, που διεξάγεται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να απομακρύνει από τη θέση της την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, κάνοντας λόγο για πάνδημη απαίτηση του πολιτισμού και της Τέχνης και χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό πολιτικά εκτεθειμμένο.

Eγκάλεσε τον πρωθυπουργό για τα ζητήματα ηθικής στον δημόσιο διάλογο, αναφερόμενος χαρακτηριστικά στα πρωτοσέλιδα από το "Μακελειό" μέσα στη Βουλή, αλλά και στο γεγονός ότι μέσα στο kοινοβούλιο ειπώθηκε ότι ο νεκρός πατέρας του ήταν συνεργάτης της Χούντας.

Απαντώντας σε όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης περί λάσπης, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι "διαφωνώ κάθετα με όσα σας καταλογίζει η ασυδοσία του πληκτρολογίου, παρόλο που εσείς δεν κάνατε το ίδιο για τους αντιπάλους σας".

Ηταν η μοναδική αναφορά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο κίνημα λάσπης και οχετού που έχει ξεσπάσει στα social media χαρακτηρίζοντας τα στελέχη και τους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας παιδεραστές. Ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά στον Κώστα Βαξεβάνη, που αφήνει να εννοηθεί με αναρτήσεις του και με την αρθρογραφία του ότι υπάρχει κύκλωμα παιδεραστών στο Μαξίμου που εκμεταλεύεται ανήλικους ή στις αναρτήσεις αναλόγου βορβορώδους περιεχομένου του βουλευτή του κόμματος Παύλου Πολάκη.

Αν και προκλήθηκε από τον Πρωθυπουργό που του θύμισε τις αναφορές της βουλευτού Ελευθεριάδου περι ανηλίκων που ψωνίζονται από ΜΚΟ και τις ανάλογες αναρτήσεις στο facebook με στόχο την κ. Αγαπηδάκη του β0υλευτή Πολάκη.

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας


"Λένε ορισμένοι ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Αυτό επιχείρησε να κάνει ο κ. Μητσοτάκης, αν και ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι δεν θέλει να πάρει διάσταση αντιπαράθεσης η σημερινή συζήτηση και ο ίδιος φρόντισε να κατεβάσει το επίπεδο σε ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημείωσε, "βρισκόμαστε μπροστά σε συγκλονιστικές αποκλαύψεις και ένα σκάνδαλο μεγάλο που αφορά την απόπειρα συγκάλυψης αυτών των αποτρόπαιων πράξεων. Αυτή είναι η ατζέντα σήμερα ότι και αν αποφασίσατε να βάλετε ως ατζέντα της συζήτησης. Η πραγματική συζήτηση είναι αυτή που διεξάγεται σήμερα σε κάθε καφενείο σε κάθε οικογένεια. Αυτή είναι η σύζητηση και γι' αυτά θέλει να ακούσει ο ελληνικός λαός και γι' αυτά περίμενε ο λαός να ακούσει έστω μια συγγνώμη για τις ολιγορείες τις παραλείψεις της κυβέρνησής σας. Εσείς επιλέξατε κ. Μητσοτάκη να γλιτώσετε από αυτή την βάσανο. Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέξατε σήμερα στα έδρανα τα υπουργικά να μην κάθετε η κα Μενδώνη αλλά η κα Αγαπηδάκη. Δεν είναι τυχαίο. Μόνο που κάνετε ένα λάθος. Διότι δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι σήμερα δεν ήρθατε να δώσετε εξηγήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να απευθυνθείτε στον λαό που μας παρακολουθεί. Είναι μια συζήτηση με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ηρθατε εδώ αδιαφορώντας για τον κόσμο που μας παρακολουθεί για να στήσετε πολιτική αντιπαράθεση. Το θέμα δεν είναι των κομμάτων αλλά της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που έχει αρρωστήσει με όλα αυτά που βλέπει και πονά και αφορά κάθε μάνα και πατέρα. Μην απευθύνεστε στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στους ψηφοφόρους και βουλευτές σας που ζητούν παραίτηση Μενδώνη".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας: "Εγώ επειδή θέλω σε αυτό τον κόσμο να απευθυνθώ, ξεκινώ την τοποθέτησή μου όχι με εσάς. Θα έρθω και στις ευθύνες σας. Αλλά με ένα μεγάλο ευχαριστώ στα θύματα που τόλμησαν, στα παιδιά, κορίτσια, γυναίκες και άντρες που κουβαλούσαν βαθύ τραύμα και τόλμησαν να ανοίξουν την ψυχή τους και να δείξουν δημόσια τις πληγές τους. Παρά ότι πολλοί από τους ενόχους ήταν πολύ ψηλά με εξουσία ή με διασυνδέσεις με την εξουσία. Αυτούς πρέπει να επαινέσουμε. Σε αυτούς οφείλεται η μεγάλη συζήτηση που έχει ξεκινήσει και οφείλουμε να τους στηρίξουμ, με στόχο να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλό και να γίνει κανόνας το θάρρος και το φως στο σκοτάδι και τον φόβο".

Επεσήμανε ακόμη ότι "δεν πρόκειται να δικάσουμε και καταδικάσουμε κανένα. Η Δικαιοσύνη έχει το λόγο. Όμως, ας αναρωτηθούμε όλοι μας: υπάρχουν μόνο βαρύτατες ποινικές ευθύνες; Δεν υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες που συγκροτούν πολιτικό σκάνδαλο; Δεν έγινε μπροστά στα μάτια όλων μας μια άκομψη προκλητική προσπάθεια συγκάλυψης; Δεν επιχειρήθηκε να εμφανιστεί το σκάνδαλο Λιγνάδη ως μια υπόθεση για το τίποτα; Δεν επιχειρήθηκε να εμφανιστούν οι δημόσιες καταγγελίες και αποκαλύψεις ως παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας; Αν κάποιο τεκμήριο αθωότητας αμφισβητείτε, είναι το τεκμήριο της δικής σας πολιτικής αθωότητας. Μια βαριά σκιά πλανιέται πίσω και πάνω από εσάς. Εϊναι η σκιά της υπουργού Πολιτισμού, που σύσσωμος ο κόσμος των τεχνών ζητά επιτακτικά να αναλάβει την ευθύνη και να παραιτηθεί".

"Την σκιά της κυρίας Μενδώνη που επιμένετε να την προστατεύετε και στηρίζετε παρά την κατακραυγή του κόσμου της τέχνης. Δήθεν επειδή ξεκόλλησε τις επενδύσεις στο Ελληνικό. Απαλλάξτε τον χώρο του πολιτισμού από την παρουσία της, γιατί είναι βαριά εκτεθειμένη για τον τρόπο που επιχείρησε να συγκαλύψει το σκάνδαλο Λιγνάδη. Δεν ακούτε κ. Μητσοτάκη την βουή που έρχεται από τον κόσμο της τέχνης και την κοινωνία. Δεν ακούτε ή μάλλον κάνετε ότι δεν ακούτε την πανδημη απαίτηση για αποπομπή της υπουργού σας. Επιλέγετε να ξεπλυθεί πολιτικά", υπογράμμισε.

"Αναρωτιέμαι σήμερα εγώ εδώ μαζί με την πλειονότητα της κοινής γνώμης: γιατί την στηρίζετε; Υπάρχει κάποιο ένοχο μυστικό; Εγώ δεν μπορώ να πιστεψω ότι μια υπουργός μπορεί να εκβιάζει έναν πρωθυπουργό. Από μόνη της η υπουργός αποφάσισε να αλλάξει το νόμο και να καταργήσει το διαγωνισμό για διορισμό καλλιτεχνικού διευθυντή;", αναρωτήθηκε.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι "έρχεται σήμερα να παραδώσει μαθήματα για την ποιότητα της δημοκρατίας, ενώ θα έπρεπε να μιλάμε για μαθήματα υποκρισίας", λέγοντας ότι είναι "ο πρωθυπουργός που εν ονόματι των θεσμών έχει προβεί στα μεγαλύτερα θεσμικά ατοπήματα". "Η πράξη λέει ότι είστε αλλεργικός στο διάλογο. Η πράξη λέει ότι μετατρέψατε εν ονόματι της πανδημίας τη Βουλή σε άβουλη", είπε, σχολιάζοντας ότι αν πράγματι θέλει διάλογο ας τολμήσει να συζητήσει με τους φορείς του χώρου του πολιτισμού "που έχουν ξεσηκωθεί με τη στάση σας".

Μιλώντας για το κίνημα που σπάει τη σιωπή, υπογράμμισε ότι η κάθαρση πρέπει να στηριχθεί μέχρι τέλους, ότι με αυτό αναδείχθηκαν σειρά ζητημάτων, για την εργασιακή ανασφάλεια, για τα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια και ότι πρέπει να σταλεί το μήνυμα στην κοινωνία ότι "ο αυταρχισμός της εξουσίας, που μπορεί να κρύβει εγκλήματα και να κουκουλώνει σκάνδαλα, αναδεικνύοντας μάλιστα τους άριστους αυτουργούς τους, έχει ένα όριο που είναι η αντίσταση όλων μας". Σε αυτό το πλαίσιο χαρακτήρισε ατυχή επιλογή του κ. Μητσοτάκη "να επιχειρήσει να ξεφύγει από τις ευθύνες του, μετατρέποντας τη συζήτηση για ένα τέτοιο ειδεχθές σκάνδαλο, σε συζήτηση για τη ποιότητα του πολιτικού διαλόγου"

Σημείωσε ότι το πρόβλημα είναι "οι πράξεις της κυβέρνησής σας", όχι μόνο για το θέμα Λιγνάδη, όπως είπε, αλλά για την πανδημία, την "οικονομική και κοινωνική καταστροφή", την αστυνομία "που αντιμετωπίζει φοιτητές σαν εγκληματίες στα πανεπιστήμια, την καταπάτηση των δικαιωμάτων, τη πιθανότητα να γίνουμε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα μετά τη Βρετανία της Θάτσερ με νεκρό φυλακισμένο απεργό πείνας, την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, τις εκκρεμείς συντάξεις που τριπλασιάσατε, για το "σουρωτήρι" στο Αιγαίο από τους Τούρκους".

"Τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργείτε ή αυτά που δεν μπορείτε να λύσετε με τις πολιτικές και τη συμπεριφορά σας, είναι το λίπασμα για τα σχόλια και την κριτική εναντίον σας", σχολίασε, καλώντας τον πρωθυπουργό να μην ψάχνει στην αντιπολίτευση τους υπεύθυνους, "ψάξτε την ευθύνη στις πολιτικές σας, στην κυβέρνησή σας, μέσα σας". "Οι χυδαίοι είναι εντός των τειχών, όχι εκτός", κατέληξε, "το πρόβλημα είστε εσείς, όχι οι άλλοι, εσείς και μόνο εσείς κι από κει πρέπει ν' αρχίσει η κάθαρση".

Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΒΟΥΛΗ 09 Ιαν 2026 | 17:38

Δένδιας για νομοσχέδιο Ενόπλων Δυνάμεων: "Φροντίζουμε ώστε η πατρίδα να είναι πάντα έτοιμη"

"Αυτά που κάνουμε για τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι απολύτως απαραίτητα να γίνουν, όχι γιατί προετοιμάζουμε πολέμους, αλλά γιατί πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προασπίσουμε τη δική μας κυριαρχία"

ΤΙ ΛΕΝΕ 09 Ιαν 2026 | 16:12

Μαρτυρίες φρίκης για την υπόθεση κακοποίησης στην Κρήτη: "Χτυπούσαν με ξύλα τη μεγάλη κόρη"

Τα αδέρφια του κατηγορούμενου δε θέλουν να εμπλακούν - Tη Δευτέρα η απολογία του πατέρα

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ Η ΚΟΝΤΡΑ 08 Ιαν 2026 | 22:19

Νέο "θερμό" επεισόδιο Δένδια - Καιρίδη στη Βουλή: " Εγώ δεν είμαι Μπογδάνος" - "Δεν έχεις καταλάβει τι έγινε"

Μια λεκτική αντιπαράθεση του Δημήτρη Καιρίδη με την Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής προκάλεσε τη διπλή παρέμβαση του Νίκου Δένδια

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 08 Ιαν 2026 | 20:35

Κουτσούμπας για νομοσχέδιο υπουργείου Άμυνας: Συνδεδεμένο με την πολεμική προετοιμασία ΝΑΤΟ και ΕΕ

"Όλο και περισσότερο γίνεται συνείδηση πως η δύναμη των στρατιωτικών βρίσκεται στην ενότητα με τον αγωνιζόμενο λαό", επισήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΦΟΡΜΗ 08 Ιαν 2026 | 20:35

Επεισόδιο Κωνσταντοπούλου - Καιρίδη στη Βουλή: "Ασε μας κουκλίτσα μου" - Ζήτησε συγγνώμη ο Δένδιας

Η φράση Καιρίδη προς την Κωνσταντοπούλου προκάλεσε την παρέμβαση Δένδια - "Δεν χρειάζομαι την προστασία κανενός" απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ

"ΠΥΡΑ" ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 08 Ιαν 2026 | 19:26

Ανδρουλάκης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας: Δαιδαλώδες, που οδηγεί σε επικίνδυνα αδιέξοδα

"Αφήστε τα ψευδοδιλλήματα, ή δίνετε λύσεις ή είστε απολύτως υπεύθυνοι για την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα", σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

"ΟΙ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ» 08 Ιαν 2026 | 15:01

Νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Αναγκαία η μεταρρύθμιση για τη μετάβαση στη νέα εποχή, λέει η κυβέρνηση

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για παραβίαση θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου

«Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ» 07 Ιαν 2026 | 13:45

Γιάννης Ραγκούσης: Άδικη η Μαρία Καρυστιανού για το "όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι"

"Με εξέπληξε αρνητικά ότι δεν έκανε καμία αναφορά στον κ. Μητσοτάκη που ήταν πρωτεργάτης της συγκάληψης" στα Τέμπη δήλωσε ο Γ. Ραγκούσης για τη Μ. Καρυστιανού

ΗΘΟΠΟΙΟΣ 07 Ιαν 2026 | 09:10

Χειλάκης: "Έχω φάει cancel για το audiobook του Τσίπρα, με λένε παλιοκομμούνι και λέω ευχαριστώ, δεν με προσβάλει"

"Τα πολιτικά τρολς είναι εκεί πέρα και θα χιμήξουν σε όποιον έχει διαφορετική άποψη. Και μετά τι νομίζουν; Ότι δεν θα φάω το βράδυ;" δήλωσε ο Αιμίλιος Χειλάκης.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 06:45

Ανατροπές φέρνει η "ένωση" της Καρυστιανού - Πότε έρχεται το νέο κόμμα και ποιους "απειλεί"

Για πρώτη φορά η Μαρία Καρυστιανού μίλησε ανοιχτά για την δημιουργία κόμματος, που όπως είπε, θα έχει ως στόχο την κάθαρση και τη δικαιοσύνη.

"ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ" 06 Ιαν 2026 | 18:29

Και επίσημα ανακοίνωσε το κόμμα η Καρυστιανού - Τι είπε για Τσίπρα και το "καρφί" για Πλακιά

Η Μαρία Καρυστιανού δεν ξεκαθάρισε εάν θα τεθεί επικεφαλής του νέου πολιτικού σχηματισμού, αλλά έστειλε ξεκάθαρα πολιτικά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ 05 Ιαν 2026 | 15:05

Η πρώτη δημοσκόπηση του 2026: Δημοφιλέστερο πολιτικό πρόσωπο η Μαρία Καρυστιανού, ακολουθεί η Ζωή

Η Νέα Δημοκρατία, στην πρώτη δημοσκόπηση για τη νέα χρονιά, προηγείται μεν στην πρόθεση ψήφου, αλλά έχει απώλειες

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 04 Ιαν 2026 | 14:31
ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ 28 Δεκ 2025 | 07:51

Προς… κατάργηση η live μετάδοση των Εξεταστικών - Τι θα προτείνει στη Διάσκεψη των Προέδρων ο Ν. Κακλαμάνης

"Κάποιες από αυτές διαρκούν ακόμη και 12 ώρες. Οι μισές είναι για το θέμα", τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 27 Δεκ 2025 | 12:49

Μαλέλης: Πρόσωπο της χρονιάς η Μαρία Καρυστιανού, θα ταρακουνήσει το σύστημα ο Τσίπρας

"Το μεγάλο πρόβλημα της αντιπολίτευσης είναι ότι η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, παρά τα σκάνδαλα"

27 Δεκ 2025 | 11:27

Το αβέβαιο νέο έτος

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι προβλέψεις έχουν μια σειρά από προβλήματα, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα. Μεταξύ αυτών και το ότι σπανίως πέφτουν μέσα. Και αυτό ισχύει και για τις προβλέψεις που μοιάζουν αυτονόητες, όπως ότι από τις επόμενες εκλογές δε θα προκύψει κυβέρνηση και η χώρα θα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Δεκ 2025 | 15:22

Φλώρινα: Το συγκρότημα Banda Entopica καταγγέλλει τον δήμαρχο για επίθεση - "Ποιος σας άφησε να τραγουδήσετε σλάβικα;"

Σύμφωνα με τα μέλη της μπάντας, άτομο από το κοινό ανέβηκε στη σκηνή, έσπρωξε τον τρομπετίστα και απειλούσε ότι θα καλέσει το 100.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 26 Δεκ 2025 | 08:15

Το κόμμα Καρυστιανού "ρυθμιστής" των εκλογών - Οι προκλήσεις του Μεγάρου Μαξίμου το 2026

Στο Μέγαρο Μαξίμου τελούν εν αναμονή των νέων σχημάτων που έχουν προαναγγελθεί, τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο και από τη Μαρία Καρυστιανού

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ 24 Δεκ 2025 | 09:55

Θεσσαλονίκη: 13χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού - Βιντεοσκόπησαν και δημοσίευσαν τις πράξεις τους

Οι τέσσερις ανήλικοι και δύο ενήλικοι κατέγραφαν με τα κινητά τηλέφωνά τους τις αποτρόπαιες πράξεις τους - Απόσπασμα του βιντεοληπτικού υλικού δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 23 Δεκ 2025 | 23:51

Νέες διώξεις για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση στον Ράσελ Μπραντ - "Ήμουν εθισμένος στο σεξ, ένας ηλίθιος"

Ο πρώην σύζυγος της Κέιτι Πέρι θα δικαστεί για δύο βιασμούς και πολλές σεξουαλικές επιθέσεις που φέρεται να διέπραξε μεταξύ 1999-2005

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 23 Δεκ 2025 | 13:45

Η πρόβλεψη Τσίπρα για Μητσοτάκη: "Δεν το βλέπω να έχει τρίτη τετραετία" - Το σχόλιο για όσους τους ασκεί κριτική

Με φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου συνομίλησε ο Α.Τσίπρας για το βιβλίο του αλλά και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΠΡΩΤΗ Η ΝΔ 22 Δεκ 2025 | 16:40

Δημοσκόπηση Interview: Η Καρυστιανού προσπέρασε τον Τσίπρα - Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ καθορίζουν την "ατζέντα"

Στο πεδίο των υπό ίδρυση κομμάτων, η Μαρία Καρυστιανού εμφανίζεται με καθαρό προβάδισμα

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 20 Δεκ 2025 | 11:42

Γιορτή της ΕφΣυν στο Ζάππειο για την εποχή Μελισσανίδη: Παρόντες Τσίπρας, Δένδιας, Δούκας [εικόνες - βίντεο]

Με πλήθος κόσμου από τον πολιτικό και δημοσιογραφικό χώρο η εκδήλωση της ΕφΣυν στο Ζάππειο για τα 13 χρόνια της εφημερίδας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ 19 Δεκ 2025 | 14:22

"Γαλάζιος" καβγάς Καιρίδη - Δαβάκη στη Βουλή: "Πού είναι ο Δένδιας; Απαράδεκτο που δεν ήρθε" - "Πώς κάνεις έτσι;"

"Προσβάλει την επιτροπή και τη Βουλή με την απουσία του", είπε ο Καιρίδης στον Δαβάκη στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 19 Δεκ 2025 | 13:58

Πέρασε με 159 "ναι" από τη Βουλή η ένταξη του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη μετάβαση στην ΑΑΔΕ.

ΒΟΥΛΗ 19 Δεκ 2025 | 13:43

Στέφανος Παραστατίδης: "Αν ομολογείτε ότι αδυνατείτε να αντισταθείτε στη διαφθορά, παραιτηθείτε"

"Νομοθετείτε την αβεβαιότητα" τόνισε προς τα κυβερνητικά έδρανα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στ. Παραστατίδης εξαπολύοντας βολές για τη μεταφορά ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ 19 Δεκ 2025 | 09:03

Αποθέωσαν τον Μαζωνάκη στην πρεμιέρα του, παρά τις καταγγελίες: "Είμαι ο Γιώργος, ο αληθινός" [βίντεο]

Το κοινό τον υποδέχθηκε με θερμό χειροκρότημα και τον αποθέωσε από τα πρώτα λεπτά της εμφάνισής του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ 19 Δεκ 2025 | 07:44

Αρωμα Greek Mafia πίσω από τις καταγγελίες για Μαζωνάκη: Γιατί "δείχνει" συγκεκριμένο επιχειρηματία της νύχτας

Από αυτά τα άτομα, εκπορεύονται οι "οργανωμένες" εκβιαστικές επιθέσεις, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 18 Δεκ 2025 | 16:51

Αλβανία: Χάος στο κοινοβούλιο με συγκρούσεις βουλευτών - Άναψαν καπνογόνα, πέταξαν νερά [εικόνες - βίντεο]

Βουλευτές της αντιπολίτευσης στην Αλβανία άναψαν φωτοβολίδες, πέταξαν νερό στον πρόεδρο της Βουλής και πήραν θέση σε έδρανα υπουργών της κυβέρνησης

ΟΠΕΚΕΠΕ 18 Δεκ 2025 | 15:02

Ζωή εκτός ελέγχου- Βιντεοσκοπούσε την Εξεταστική και φώναζε στον Λαζαρίδη: "Πες θρασύδειλε τι είπες για τον πατέρα μου"

"Η σεξίστρια Κωνσταντοπούλου αναίτια άρχισε να μας βιντεοσκοπεί" δήλωσε ο Μ. Λαζαρίδης

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ 18 Δεκ 2025 | 13:54

Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ: Δεν προβλέπεται κλείσιμο, αλλά μετασχηματισμός των 158 καταστημάτων

"Το νέο σχέδιο μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ διασφαλίζει καθολική πρόσβαση, βιωσιμότητα και ισχυρή παρουσία σε όλη τη χώρα"

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 18 Δεκ 2025 | 12:26

Καρφιά Σακελλαρίδη σε Τσίπρα για τον "νταή" Νίκο Παππά: Τον ήθελε και υποψήφιο για Δήμαρχο της Αθήνας...

"Αυτή η "μεμονωμένη" ψηφίδα αποτελεί ένα κομμάτι της συνολικότερης εικόνας του προβλήματος της απαξίωσης της Αριστεράς, που σήμερα δεν πείθει και δεν εμπνέει, παρά τα φτιασιδώματα και τις επιστροφές".

ΜΕΣΩ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ 18 Δεκ 2025 | 11:34

Επίσημη απάντηση Μαζωνάκη για τις καταγγελίες σε βάρος του: "Οργανωμένο σχέδιο εκβίασης με ψευδομάρτυρες"

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δικηγόρος του Γιώργου Μαζωνάκη, αναφορικά με τις καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.

18 Δεκ 2025 | 10:42

Βουλή: Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η λειτουργία των ΕΛΤΑ

Παρόντες στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και οι Σωκράτης Φάμελλος και Αλέξης Χαρίτσης

ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ 17 Δεκ 2025 | 22:42

Δημοσκόπηση Pulse: Μικρές απώλειες για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και... κόμμα Τσίπρα - Στον ΟΠΕΚΕΠΕ όλα τα βλέμματα

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση συμφωνεί με τα αιτήματα των αγροτών, αλλά και με τα μπλόκα

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 17 Δεκ 2025 | 15:43

Βουλή: Άρση ασυλίας της Κωνσταντοπούλου μετά από μήνυση δημοσιογράφου - Τα ερωτήματα ΝΔ για ΜΚΟ

Γιατί η Βουλή ψήφισε την άρση ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ 17 Δεκ 2025 | 15:09

Πηγές ΝΔ: Η Κωνσταντοπούλου να απαντήσει για χρηματοδότηση ΜΚΟ και πόθεν έσχες

"Ποια είναι τα οικονομικά στοιχεία και οι χρηματοδότες; Τηρεί τους κανόνες χρηματοδότησης κομμάτων;", ρωτούν πηγές της ΝΔ τη Ζ. Κωνσταντοπούλου

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 17 Δεκ 2025 | 11:34

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Μαρκόπουλος μου είπε "σιγά μην σκίσεις κανένα καλσόν"

"Περιμένω από εκείνους που υποστήριξαν ότι η δική μου φράση ήταν σεξιστική να καταδικάσουν και τον Μαρκόπουλο", δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 17 Δεκ 2025 | 10:14
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 17 Δεκ 2025 | 09:54

Οι έξι προτάσεις Ανδρουλάκη για τους αγρότες: "Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός δεν αντέχονται άλλο"

"Ένα ρεαλιστικό σχέδιο που μειώνει το κόστος παραγωγής, βάζει κανόνες στην αγορά, στηρίζει το εισόδημα, διασφαλίζει διαφάνεια και προστατεύει την αγροτική γη".

ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ 17 Δεκ 2025 | 07:53

Αποκάλυψη: Και ένας πρώην παίκτης reality ετοιμάζεται να καταγγείλει τον γνωστό τραγουδιστή

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τους δύο άντρες που ετοιμάζονται να καταγγείλουν τον πασίγνωστο τραγουδιστή για σεξουαλική παρενόχληση και ανήθικες προτάσεις.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ "ΙΘΑΚΗΣ" 16 Δεκ 2025 | 23:14

Τσίπρας: Κοινωνική και εθνική ανάγκη η πολιτική αλλαγή - Απαιτείται πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης

"Σήμερα υπάρχει επείγουσα ανάγκη επανίδρυσης της δημοκρατικής - προοδευτικής παράταξης", τόνισε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ 136 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 16 Δεκ 2025 | 20:56

Βουλή: Εγκρίθηκε με 159 "ναι" ο κρατικός προϋπολογισμός του 2026

Ολοκληρώθηκε η πενθήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2026

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 16 Δεκ 2025 | 19:23

Βιβλίο του... Ολυμπιακού στα χέρια του "πράσινου" Τσίπρα πριν από την παρουσίαση της "Ιθάκης" στην Πάτρα

Ο πρώην πρωθυπουργός περπάτησε στην Πάτρα συνομίλησε με κόσμο σε χαλαρό κλίμα και αντάλλαξε απόψεις

ΒΟΥΛΗ 16 Δεκ 2025 | 18:17

Προϋπολογισμός 2026 - Μητσοτάκης: Τα 6 μέτρα για το Στεγαστικό - Ποιοι θα πάρουν επιστροφή δύο ενοικίων το χρόνο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι "το "Μένουμε Ευρώπη" έχει αντιστραφεί, με την Ευρώπη να λέει πλέον, "Γινόμαστε Ελλάδα"

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Δεκ 2025 | 18:15

Κουτσούμπας: Κίνδυνοι για τον λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας από τις συμφωνίες της κυβέρνησης [βίντεο]

"Οι αγώνες να συνενωθούν σε ένα ορμητικό ποτάμι που θα αναζητήσει τη διέξοδο σε έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο", το μήνυμα του Δημήτρη Κουτσούμπα

ΜΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ VIRAL 16 Δεκ 2025 | 17:38

Η αντίδραση Κουτσούμπα για την Κωνσταντοπούλου που διέκοπτε την ομιλία του στη Βουλή: Αυτή είστε!

Ένταση στη Βουλή, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου αντέδρασε στα όσα έλεγε από το βήμα της Ολομέλειας ο Δημήτρης Κουτσούμπας

ΒΟΥΛΗ 16 Δεκ 2025 | 16:57

Αλ. Χαρίτσης: O προϋπολογισμός του 2026 είναι ο τελευταίος με τεχνητή αναπνοή - Η ανάπτυξη πάει στον πάτο

Ο κ. Χαρίτσης είπε ότι: "παρέλασαν από δω όλες τις προηγούμενες μέρες υπουργοί που είχαν το θράσος να κουνάνε και το δάχτυλο"

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ "ΠΡΩΙΝΟ" 16 Δεκ 2025 | 15:43

"Δεν θα φύγεις, δεν θα πας πουθενά": Τι αναφέρει ο ένας καταγγέλλων για τον πασίγνωστο τραγουδιστή

"Ολα αυτά είναι έωλα, δεν έχουν συμβεί ποτέ. Θέλουν να με πλήξουν επικοινωνιακά" απαντά ο τραγουδιστής για τις καταγγελίες

ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΡΑ 16 Δεκ 2025 | 14:03

Βουλή: Δείτε live τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό - Το βράδυ η ψηφοφορία [βίντεο]

Η συζήτηση του Προϋπολογισμού, ολοκληρώνεται σήμερα με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

ΤΟ Β' ΜΕΡΟΣ 16 Δεκ 2025 | 12:03

Δημοσκόπηση GPO: Πρόωρες εκλογές ζητά το 52,2% - Στο 26% οι θετικές γνώμες για τον Τσίπρα

Στο β' μέρος της έρευνας της GPO, καταγράφεται η θετική απάντηση για πρόωρες κάλπες και από ψηφοφόρους της ΝΔ.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" 16 Δεκ 2025 | 11:43

Απασφάλισε ο Λιάγκας για τον πασίγνωστο τραγουδιστή - "Μου είναι αγαπητός - Δεν είναι αυτός που γράφτηκε"

"Έχει ευρύτερο εκτόπισμα στη showbiz ο τραγουδιστής, έχει μεγάλο fan club, και από εμένα είναι αγαπητός", είπε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας.

ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΑ 16 Δεκ 2025 | 10:43

"Το φάντασμα της Ιθάκης πάνω από το καθεστώς τους": Νέο μανιφέστο Τσίπρα από την Πάτρα, πριν την ομιλία Μητσοτάκη

Ανεβάζει τα αντικυβερνητικά ντεσιμπέλ από την Πάτρα ο Αλ. Τσίπρας την ώρα που ψηφίζεται ο προϋπολογισμός.

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ 16 Δεκ 2025 | 09:40

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 55χρονη κατηγορείται ότι βίαζε τον 9χρονο γιο της οικιακής βοηθού

Η κακοποίηση φέρεται να ξεκίνησε όταν το παιδί ήταν 9 ετών και να συνεχίστηκε για περίπου εννέα χρόνια, έως και τον περασμένο Μάιο.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΟΜΒΑ 16 Δεκ 2025 | 09:38

Σπύρος Μπιμπίλας: "Αυτοί που καταγγέλλουν τον γνωστό τραγουδιστή για παρενόχληση θα πρέπει να προχωρήσουν"

"Το διάβασα, αυτοί που καταγγέλλουν τον γνωστό τραγουδιστή για σεξουαλική παρενόχληση θα πρέπει να προχωρήσουν", δήλωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 16 Δεκ 2025 | 08:13

Βουλή: Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό - Το βράδυ η ψηφοφορία και η ομιλία Μητσοτάκη

Η φετινή είναι και η πρώτη συζήτηση Κρατικού Προϋπολογισμού που διεξήχθη με την εφαρμογή του αυτόματου ηλεκτρονικού κόφτη των μικροφώνων.

ΓΙΑ ΤΟΝ ALPHA 15 Δεκ 2025 | 21:01

Δημοσκόπηση Alco: Στο πλευρό των αγροτών το 78% των πολιτών - Στο 20,9% εκτοξεύτηκαν οι αναποφάσιστοι

Το 61% δηλώνει ότι δεν έχει βοηθηθεί καθόλου από τις παροχές της κυβέρνησης - Τα ίδια επαναλαμβάνει ο Τσίπρας, σύμφωνα με το 68%

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΚΑΙ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ 15 Δεκ 2025 | 19:46

Πλεύρης στη Βουλή για το μεταναστευτικό: Τέλος στις πολιτικές "περνάνε και λιάζονται"

Στις 12/6/2026 η Ελλάδα θα έχει μηδέν υποχρεώσεις για επιστροφές μεταναστών στη χώρα μας, τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, Θάνος Πλεύρης

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 15 Δεκ 2025 | 17:59

"Δεν έχω καμία σχέση": Ο πασίγνωστος τραγουδιστής αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε σεξουαλική κακοποίηση

Ο ένας εκ των δύο καταγγελλόντων υποστηρίζει ότι διαθέτει μάρτυρες που μπορούν να ενισχύσουν τους ισχυρισμούς του για τον γνωστό τραγουδιστή

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Δεκ 2025 | 17:57

Παύλος Μαρινάκης: Αμετανόητοι οι σύμβουλοι του Τσίπρα και το Ινστιτούτο του

"Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτά για να ελαφρύνει και λίγο το κλίμα και να γελάμε και λίγο", είπε ο Παύλος Μαρινάκης

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 15 Δεκ 2025 | 13:03

Στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Αμυνας: Αναλυτικά οι διατάξεις για τα μισθολογικά των Ενόπλων Δυνάμεων

Το ν/σ αφορά σε μισθολογικές ρυθμίσεις για το στρατιωτικό προσωπικό, αναδιοργάνωση ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, εθελοντική στράτευση γυναικών και άλλες διατάξεις.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 15 Δεκ 2025 | 12:36

Βενιζέλος: Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι συνεργασίας - Το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτη δύναμη στην κεντροαριστερά

Η χώρα είναι μη διακυβερνήσιμη γιατί δεν υπάρχει το κοινωνικό συμβόλαιο, δεν υπάρχουν συναινέσεις,

ΑΝΑΛΥΣΗ 15 Δεκ 2025 | 11:15

Έρευνα Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα: "Καταρρίπτεται το κυβερνητικό success story για την ελληνική οικονομία"

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας δεν επιβεβαιώνουν το αφήγημα ενός κυβερνητικού success story κατά την τελευταία πενταετία.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 15 Δεκ 2025 | 11:06

Δύο οι καταγγελίες βόμβα κατά πασίγνωστου τραγουδιστή για σεξουαλική παρενόχληση - "Είναι πολύ μεγάλο όνομα"

Ο Γιώργος Λιάγκας και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας κάνουν λόγο για έναν πολύ αγαπητό τραγουδιστή και εκτιμούν ότι θα εμπλακούν και άλλα πρόσωπα.

ΟΜΙΛΙΑ 14 Δεκ 2025 | 18:44

Απολογισμός δράσης από τον Χρυσοχοϊδη στην ομιλία για τον προϋπολογισμό: Τεράστια η δραστηριότητα του ελληνικού FBI

"Το "ελληνικό FBI στους 13 μήνες της λειτουργίας του έχει συλλάβει 1900 κατηγορούμενους και οι 550 εξ αυτών είναι αυτή τη στιγμή προφυλακισμένοι" είπε στη Βουλή.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ 14 Δεκ 2025 | 13:59

Λάμπρος Κωνσταντάρας: "Θα έχουμε σοβαρή καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση από γνωστό τραγουδιστή"

"Αυτή την εβδομάδα πρόκειται να γίνει μια πολύ σοβαρή καταγγελία, για σεξουαλική κακοποίηση.Αφορά σε έναν πολύ αγαπημένο τραγουδιστή", είπε ο παρουσιαστής.

ΒΟΥΛΗ 14 Δεκ 2025 | 12:04

"Εσείς χειροκροτούσατε Βαρουφάκη, εμείς Πιερρακάκη": Η απάντηση Παπαθανάση στη νέα επίθεση Πολάκη

Η συνεδρίαση στη Βουλή ξεκίνησε με έντονη αντιπαράθεση μεταξύ, του Νίκου Παπαθανάση και του Παύλου Πολάκη

ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 Δεκ 2025 | 11:24

Ζωή Κωνσταντοπούλου: "Αντί να συλλάβουν τον Ξυλούρη, μου επιτέθηκαν πως έκανα σεξιστική επίθεση στην Συρεγγέλα"

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τοποθετήθηκε για το επεισόδιο με τον Γιώργο Ξυλούρη

ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 14 Δεκ 2025 | 10:50

Γ. Βαρουφάκης: Το μεγαλύτερο ατού του Μητσοτάκη είναι ο Τσίπρας - Δειλός, καθαρά εκμεταλλευτικός ο προϋπολογισμός

Εξαπέλυσε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι είναι "το μεγαλύτερο ατού του Μητσοτάκη"

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Δεκ 2025 | 20:53

Κωνσταντοπούλου: "Εγώ προσωπικά "έχω σκίσει πολλά καλσόν" - Είναι φράση με "ταξικό" πρόσημο όχι σεξιστικό"

Τη δική της απάντηση για τη φράση που εξαπέλυσε με στόχο την αντιπρόεδρο της Επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ Μαρία Συρεγγέλα, έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Δεκ 2025 | 12:34

Γεωργιάδης για σύλληψη κουμπάρου Ανδρουλάκη: "Πάει πολύ το ΠΑΣΟΚ να μιλάει για ''Γκρούεζες''"

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή τη δεύτερη μέρα της συζήτησης για το προϋπολογισμό

ΟΜΙΛΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 13 Δεκ 2025 | 09:50

Βουλή: Δεύτερη ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού του 2026 - Δείτε Live

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη, με τις ομιλίες του πρωθυπουργού

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ 12 Δεκ 2025 | 10:58

Χαμός στην Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ για τις συλλήψεις: "Είναι κουμπάρος του Ανδρουλάκη" - "Στέλεχος της ΝΔ ο αρχηγός"

Κόντρα ανάμεσα στον Μ.Λαζαρίδη και τη Μ.Αποστολάκη για τις συλλήψεις στην Κρήτη.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 12 Δεκ 2025 | 10:09

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στους βουλευτές της ΝΔ: Ευφορία για Πιερρακάκη, βαρύ κλίμα για το αγροτικό

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της "γαλάζιας" Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναμένεται να κινηθεί σε ολόκληρο το φάσμα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ατζέντας

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 12 Δεκ 2025 | 09:51

Πάσχος Μανδραβέλης: Μίλησα για τον "Φραπέ" και δέχθηκα απειλές ότι θα έχω την τύχη του Καραϊβάζ

Ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι του ζητήθηκε ο λόγος γιατί δήθεν μίλησε απαξιωτικά για την Κρήτη - "Να μετράμε τις κουβέντες μας για τον Φραπέ".

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2026 12 Δεκ 2025 | 08:17

Βουλή: Αρχίζει σήμερα η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2026 - Ψηφίζεται το βράδυ της Τρίτης με ομιλία Μητσοτάκη

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τρίτης, με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων και τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Η ΒΟΥΛΗ ΕΓΙΝΕ... ΡΟΝΤΕΟ 11 Δεκ 2025 | 23:50

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας θα παραπεμφθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στον εισαγγελέα θα δοθούν τα πρακτικά της κατάθεσης του "Φραπέ" στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 11 Δεκ 2025 | 19:17

Τσίπρας: "Εγκληματίες είναι όσοι ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ όχι οι αγρότες"

Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ότι εγκληματίες δεν είναι όσοι έχουν υποστεί αδικίες, αλλά εκείνοι που ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΧΑΜΟΣ 11 Δεκ 2025 | 17:56

Καταγγελία Κωνσταντοπούλου για απειλές Φραπέ: "Θα τη σκοτώσω, θα της στρίψω το λαρύγγι" - Ζητά να συλληφθεί

Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζητά τη σύλληψη του μάρτυρα με τη διαδικασία του αυτοφώρου για ψευδομαρτυρία

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΥΜΠΑΣ 11 Δεκ 2025 | 11:44

Βουλευτής της Ελληνική Λύσης σήκωσε κηδειόχατο στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Κώστας Μπούμπας ανάρτησε κηδειόχαρτο για το τέλος του πρωτογενή τομέα παραγωγής στην εξεταστική της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

"ΛΥΓΙΣΕ" ΤΟ ΚΟΙΝΟ 11 Δεκ 2025 | 11:29

"Ήταν η τελευταία φορά που είδα τη μαμά μου": Συγκλόνισε ο 11χρονος από την Ουκρανία στην ομιλία του στο Στρασβούργο

Τα λόγια του στο Ευρωκοινοβούλιο κατά τη διάρκεια παρουσίασης ντοκιμαντέρ για τα παιδιά στην Ουκρανία "έσπασαν" τον μεταφραστή και πολλούς από το κοινό που τον άκουγαν.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΧΕΙΑ 11 Δεκ 2025 | 11:19

Δημοσκόπηση RealPolls: Μικρή πτώση για την (πρώτη) ΝΔ, ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ στο 17% με άλλο πρόεδρο εκτός Ανδρουλάκη

Τι απαντούν οι ερωτηθέντες για ενδεχόμενη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ είτε με τη ΝΔ είτε με το ενδεχόμενο κόμμα Τσίπρα.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ 10 Δεκ 2025 | 10:49

"Ιθάκη": Στην Πάτρα η επόμενη παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα - Οι λόγοι που επέλεξε την πόλη

Ο πρώην πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το βιβλίο του στην Πάτρα την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου - Πού θα πραγματοποιηθεί η πρώτη παρουσίαση της "Ιθάκης" το 2026.

ΥΠΟΙΚ 10 Δεκ 2025 | 08:29

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της χώρας – Τι προβλέπουν οι διατάξεις

Ρυθμίσεις για ανακατανομή πόρων, μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και φορολογικά θέματα στα Ελληνικά Ναυπηγεία περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο.

ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ 09 Δεκ 2025 | 13:41

DW: Ο εμφύλιος στο Πάπιγκο για τις βίλες του εφοπλιστή Λαιμού - "Μου είπαν ότι θα με φάνε οι αρκούδες"

Το Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο είναι αναμφισβήτητα δύο από τα ομορφότερα χωριά όχι μόνο του Ζαγορίου, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ INTERVIEW 09 Δεκ 2025 | 10:42

Δημοσκόπηση Interview: Στο 30,8% η ΝΔ, ο διχασμός για τα αγροτικά μπλόκα και η απάντηση στο "Τσίπρας ή Καρυστιανού"

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview, στο ερώτημα ποιον "εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας", προηγείται ο κανένας με 33,4%.

ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 08 Δεκ 2025 | 18:31

Κυρανάκης: Περισσότεροι οδηγοί και λεωφορεία το 2026, επέκταση Μετρό, έργα σε προαστικό, οι λύσεις μας για το κυκλοφοριακό

Ο κ. Κυρανάκης παραδέχτηκε ότι "υπάρχουν μεγάλα και σοβαρά προβλήματα σε ό,τι αφορά την μεγάλη καθυστέρηση στις μετακινήσεις των πολιτών"

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ 08 Δεκ 2025 | 18:07

Φάμελλος: Το μείζον είναι η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου και η ενότητα

"Ο κ. Μητσοτάκης εξαπατά τους αγρότες", τόνισε μεταξύ άλλων ο Σωκράτης Φάμελλος

ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ 08 Δεκ 2025 | 09:45

Νέος εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Τσίπρα: Το παρασκήνιο της παραίτησης του διευθυντή της "Αυγής"

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου αναζήτησε εκτόνωση στην απομάκρυνση του Σπ. Σουρμελίδη και τη διαρροή πως δεν απηχεί το πρωτοσέλιδο τη γραμμή του κόμματος.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΕ ΠΑΣΟΚ 08 Δεκ 2025 | 09:23

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Δεν καλούμε κανέναν Τσίπρα - Η στρατηγική του απέτυχε παταγωδώς

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σπυρόπουλος "δεν καλούμε κανέναν Αλέξη Τσίπρα. Δεν αφορά τη συζήτηση του ΠΑΣΟΚ τι θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός".

ΣΤΟ ΣΑΝΤΡΙΝΓΧΑΜ 08 Δεκ 2025 | 08:56

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η ιστορική πρώτη χριστουγεννιάτικη ομιλία της το 1952 - Γιατί είχε ιδιαίτερο βάρος

Στις 25 Δεκεμβρίου 1952, η Ελισάβετ Β' απηύθυνε το πρώτο της χριστουγεννιάτικο μήνυμα. Η ομιλία ήταν αποκλειστικά ραδιοφωνική.

ΣΦΟΔΡΑ ΠΥΡΑ 08 Δεκ 2025 | 08:32

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας δεν έχει καμία αξιοπιστία - Στο Παλλάς έκανε τον επικήδειο του ΣΥΡΙΖΑ

"Μόνο που θα σταθώ δίπλα στον Τσίπρα, θα πάθει συγκοπή. Γιατί ξέρει ότι είναι ένοχος", είπε ο Παναγιωτης Λαφαζάνης.

08 Δεκ 2025 | 07:47

Μήπως αδικούμε τον Αλέξη Τσίπρα;

Από όλες τις κριτικές που διάβασα για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, δυο βρήκα τις πιο ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 07 Δεκ 2025 | 16:51

Πηγές Τσίπρα: Η "Ιθάκη" έβαλε τέλος στη στασιμότητα - Ανοίγει η συζήτηση για μια νέα μεταπολίτευση

Όπως λένε, η "πέτρα" που έριξε ο Τσίπρας έβαλε τέλος στη στασιμότητα του πολιτικού βάλτου

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 07 Δεκ 2025 | 16:33

Π. Καμμένος: Δεν μετάνιωσα από τη συγκυβέρνηση με Τσίπρα - Αν ο χώρος δεν καλύπτεται, θα επιστρέψω στην πολιτική

"Η Ελλάδα μετατρέπεται σε Κατάρ - Τύχη για την Ελλάδα η άφιξη της Γκίλφοϊλ"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 07 Δεκ 2025 | 12:26

Νίκος Μουρατίδης: "Η Ζωή συμπεριφέρεται κυκλοθυμικά και παλαβά, έχει εμμονές"

"Θα μπορούσε να είναι χρήσιμη η Κωνσταντοπούλου αλλά συμπεριφέρεται τόσο κυκλοθυμικά και παλαβά. Έχει εμμονές""

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 07 Δεκ 2025 | 08:32

Αιμίλιος Χειλάκης στο TheTOC: "Στην Ιθάκη ο Τσίπρας αναλαμβάνει την ευθύνη και ζητά συγγνώμη πεντακάθαρα"

Ο Αιμίλιος Χειλάκης μιλά για το βιβλίο του Τσίπρα, τη φιλία τους και την αφήγηση - "Θα ήθελα πάρα πολύ να δω κάποια στιγμή ένα βιβλίο του κ. Μητσοτάκη για τις υποκλοπές, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα Τέμπη"

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ 06 Δεκ 2025 | 13:04

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: "Θα έπρεπε να είναι στη φυλακή για το Μάτι, τον κάλυψε ο Μητσοτάκης"

"Όσο περνά από το χέρι μου, δεν θα μείνει κανένας υπεύθυνος ατιμώρητος" σχολίασε για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι είπε για Καραναστάση