Follow us

Ανακοινώσεις Μητσοτάκη: Αυξάνονται οι δόσεις για ΕΝΦΙΑ, φόρους και εισφορές στην πανδημία -Έκπτωση 2% στην εφάπαξ πληρωμή φόρου

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τέσσερις νέες πρωτοβουλίες στον τομέα της οικονομίας κατά την απάντησή του στον Α. Τσίπρα στην 'Ωρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Τέσσερις ακόμα νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, με θέμα "Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία", στο πλαίσιο της "Ωρας του Πρωθυπουργού".

1. Η ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ενισχύεται με επιπλέον 190 εκατομμύρια. Έτσι, μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα καλύπτει το 60% των εργοδοτικών εισφορών για τους εργαζόμενους του προγράμματος. Και, αν χρειαστεί, το μέτρο θα επεκταθεί. Στόχος, να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης με τους εργοδότες να τις κρατούν οπωσδήποτε ενεργές.

2. Θεσπίζονται ευνοϊκοί όροι για την εξόφληση εκκρεμών φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών. Οι οφειλές Μαρτίου-Σεπτεμβρίου, που έχουν ανασταλεί, θα αποτελέσουν ξεχωριστό σύνολο, που θα αποπληρωθεί σε 12 άτοκες δόσεις ή σε 24 δόσεις μειωμένου επιτοκίου. Και, μάλιστα, από το 2021. Στόχος, να ελαφρυνθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

3. Αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ. Έτσι, τα φυσικά πρόσωπα θα μπορούν να εκπληρώνουν τις φετινές υποχρεώσεις τους σε 8 μηνιαίες αντί των 3 διμηνιαίων δόσεων. Οι εταιρείες σε 8 αντί των 6 μηνιαίων. Και οι ιδιοκτήτες σε 6 αντί των 5. Στόχος και πάλι, να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι.

4. Επιβραβεύονται οι συνεπείς φορολογούμενοι: Όσοι αποπληρώσουν εφάπαξ τις φετινές υποχρεώσεις, θα έχουν άμεση έκπτωση φόρου σε ποσοστό 2%. Στόχος, προφανώς να πληρώσουν λιγότερο φόρο όλοι οι υπόχρεοι. Αλλά και να εξασφαλιστεί η ομαλή και έγκαιρη ροή εσόδων στα δημόσια ταμεία.

Μητσοτάκης: Όσο καλύτερα αντιμετωπίζεται η υγειονομική κρίση τόσο ενισχύεται η εικόνα της χώρας

Αντιπολιτεύεστε μια κυβέρνηση, η οποία υπάρχει μόνο στο φαντασιακό σας κόσμο. Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που παρουσιάζετε στις ομιλίες σας πολύ απλά δεν υπάρχει, τόνισε ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε, με θέμα "Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία", στο πλαίσιο της "Ωρας του Πρωθυπουργού".

Θα επιμείνω στη γλώσσα της αλήθειας. Η ευημερία της χώρας προφανώς πληγώθηκε από το πέρασμα του ιού. Φέτος θα έχουμε ύφεση και αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: Επιμένετε να ισχυρίζεστε ότι η εικόνα που έχουν οι πολίτες για την κυβέρνηση είναι αποτέλεσμα των Μέσων Ενημέρωσης. Πεταμένα λεφτά ήταν οι διαφημίσεις των ΔΕΚΟ που βάζατε εσείς. Μπουκώσαμε και τον ξένο τύπο σε λεφτά; Όλοι αυτοί που μιλάνε με καλά λόγια για τη χώρα μας, είναι και αυτοί χρηματοδοτούμενοι από την ελληνική κυβέρνηση; Όχι κ. Τσίπρα, βλέπουν την πραγματικότητα. Όσο καλύτερα αντιμετωπίζει κανείς την υγειονομική κρίση τόσο ενισχύεται η εικόνα της χώρας, και τόσο πιο γρήγορη θα είναι η επάνοδος στην ανάκαμψη.

Ο κορονοϊός μπορεί να ανέκοψε προσωρινά την πορεία της ελληνικής οικονομίας δεν έπληξε όμως τις βάσεις της, εκτίμησε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αναφερόμενος στις επενδύσεις, είπε: Με ρωτήσατε να αναφέρω επενδύσεις επί δικών μας ημερών. θα αναφέρω 4 επενδύσεις που έγιναν μέσα στην πανδημία. Δύο ελληνικές start ups εξαγοράστηκαν για πολύ σημαντικά ποσά, δεκάδες εκατομμύρια. Η προβληματική forthnet εξαγοράστηκε από σημαντικό κεφάλαιο του εξωτερικού. Αυτές οι επενδύσεις έγιναν τους τελευταίους δύο μήνες εντός της πανδημίας, όταν ελάχιστοι έκαναν επενδύσεις.

Μας ασκούσατε κριτική ότι είμαστε απόντες από τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, ότι δεν ζητούμε μεγάλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα , ότι δεν ενδιαφερόμαστε να πάρουμε εγγυήσεις και όχι δάνεια. Και έγινε αυτό που ζητούσαμε. Ήρθε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα 750 δισ. ευρώ το οποίο στηρίζεται περισσότερο σε επιχορηγήσεις και όχι δανεικά. Όλα αυτά που κατηγορούσατε την κυβέρνηση ότι δεν θα μπορούσε να πετύχει, έγιναν από αυτή την κυβέρνηση. Το πρόγραμμα αυτό δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμα. Απαιτείται η έγκριση του Συμβουλίου και θα έχουμε δύσκολη διαπραγμάτευση. Η κυβέρνηση το ποσό αυτό δεν θα το σπαταλήσει, θα το επενδύσει για να χρηματοδοτήσει τη μεταμόρφωση της ελληνικής οικονομίας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Το βάρος αυτής της κρίσης πρέπει να το επιμεριστούμε με τρόπο δίκαιο

Στα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων, κατά τη διάρκεια της πανδημίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, με θέμα "Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία", στο πλαίσιο της "Ωρας του Πρωθυπουργού"..

Θωρακίσαμε αμέσως το σύστημα υγείας με 280 εκατ. ευρώ. Δώσαμε έκτακτο επίδομα, δώρο, αμοιβή σε όλους τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας. Αξιοποιήσαμε δωρεές, κάναμε 4300 προσλήψεις, Διπλασιάσαμε κλίνες εντατικής θεραπείας, ξεπεράσαμε τις 1000. Μας παραδώσατε 565, εσείς που πολυδιαφημίζατε το ΕΣΥ και το δήθεν ενδιαφέρον σας για αυτό, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: 850.000 επιχειρήσεις, 2 εκατ. εργαζόμενοι τέθηκαν συνολικά υπό την προστασία της Πολιτείας. Απαγορεύτηκαν οι απολύσεις και καθιερώθηκε αποζημίωση 800 ευρώ. Το κράτος κάλυψε ασφαλιστικές εισφορές. Νομοθετήσαμε μείωση του ενοικίου, μετατέθηκε η εξόφληση όλων των οφειλών, παρατάθηκαν τα επιδόματα ανεργίας.

Αναφερόμενος στις τράπεζες τόνισε: Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τον τρόπο που θα ανταποκριθούν στο ταμείο εγγυοδοσίας. Πιστεύω ότι από αυτό το πρόγραμμα ένα σημαντικό κεφάλαιο ρευστότητας θα κατευθυνθεί στην πραγματική οικονομία.

Η επιστρεπτέα προκαταβολή την οποία σπεύσατε να απαξιώσετε, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, είναι πρόγραμμα από το οποίο έχουν ωφεληθεί παραπάνω από 50.000 επιχειρήσεις. Θα ενισχυθεί. Κονδύλια που σήμερα επιλέγετε να αγνοείτε δόθηκαν την κατάλληλη στιγμή. Ούτε εμπροσθοβαρώς, ούτε οπισθοβαρώς. Δόθηκαν με το βάρος που απαιτεί η κάθε χρονική στιγμή, ώστε να υπάρχει αποτέλεσμα και εφεδρείες την επόμενη στιγμή.

Η στήριξη προς επιχειρήσεις δεν έρχεται χωρίς ελέγχους, αλλά με τη συμμόρφωση στους νέους κανόνες, επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: Πάνω από 88.000 έλεγχοι το τελευταίο τρίμηνο έχουν γίνει. Ο πρώτος μας στόχος είναι να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους και πελάτες. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας, οι αναγκαίες αποστάσεις θα εποπτεύονται αυστηρά. Δείγμα σεβασμού και προστασίας των συνανθρώπων μας που εργάζονται.

Είχα τονίσει από την αρχή ότι το βάρος αυτής της κρίσης πρέπει να το επιμεριστούμε με τρόπο δίκαιο. Η διαδικασία αυτή πρέπει να ειναι ρεαλιστική στη βάση της και δυναμική στην εφαρμογή της. Να αντιστοιχεί με τις συνθήκες της πραγματικής οικονομίας. Αυτό επιχειρεί το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για την απασχόληση. Εχει ως κεντρική του προτεραιότητα να μη χαθούν πολλές θέσεις εργασίας, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

  • Εξακολουθείτε από αυτό το βήμα να παρουσιάζετε μια κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ιδιαιτέρως ωραιοποιημένη. Αλλά δεν έχετε απαντήσει γιατί χάσατε τις εκλογές με σχεδόν 10 μονάδες, αν η οικονομία πήγαινε τόσο καλά.
  • Αντικειμενικό μέτρο σύγκρισης της πορείας της οικονομίας είναι η εμπιστοσύνη στς αγορές: Όταν εσείς δανειστήκατε τελευταία, βγήκατε με επιτόκιο 10,9% Εμείς με 1,57%.
  • Το Eurogroup μας συγχαίρει για την έκταση της οικονομικής αντίδρασης και τα μέτρα που έχουμε πάρει για τον έλεγχο της πανδημίας.
  • Μπορέσαμε να εξασφαλίσαμε από το ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης ένα πολύ σημαντικό μερίδιο, που όμως θα στηρίξει την οικονομία όχι φέτος αλλά από το 2021.
  • Η απόδοση της ελληνικής οικονομίας το 2020 -τουλάχιστον ως τον Μάρτιο του 2020- χτυπήθηκε λιγότερο από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Πολλοί οίκοι τώρα σπεύδουν να αναθεωρήσουν τις προβλέψεις του βλέποντας ότι τα καταφέρνουμε πολύ καλύτερα.
  • Τα 4 χρόνια της διακυβέρνησής σας είχαμε τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη, 0,7%.
  • Από τη στιγμή που ξέσπασε η υγειονομική κρίση, θωρακίσαμε αμέσως το εθνικό σύστημα υγείας.
  • 2 εκατ. εργαζόμενοι τέθηκαν υπό την προστασία της Πολιτείας
  • Για τη ρευστότητα των επιχειρήσεων διατίθενται αυτή τη στιγμή 7 δισ. ευρώ.
  • Θα περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την ταχύτητα με την οποία οι τράπεζες να ανταποκριθούν στο καινούργιο πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων και είμαι σίγουρος ότι μεγάλο μέρος της ρευστότητας θα διοχετευθεί στις ανάγκες τους.
  • Από την αρχή της υγειονομικής περιπέτειας είχαμε τονίσει ότι πρέπει να επιμεριστούμε με δίκαιο τρόπο το βάρος της κρίσης
  • Το πρόγραμμα ΣΥΝεργασία έχει κεντρική προτεραιότητα να μην χαθούν πολλές θέσεις εργασίας
  • Η εργασία είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας, αλλά και ατομικό δικαίωμα που εξασφαλίζει την κοινωνική συνοχή. Οποιος εδώ μέσα επικαλείται κοινωνική ευαισθησία, οφείλει να δώσει μάχη για τη δουλειά.
  • Ως τα τέλη Οκτωβρίου επιχειρήσεις που είδαν τον τζίρο τους να γκρεμίζεται και τώρα υπολειτουργούν, θα μπορούν να προσαρμόζουν ανάλογα τον όγκο εργασίας τους. Η κυβέρνηση προκρίνει την επιδότηση της εργασίας.
  • Έχει έρθει η ώρα να καταλάβετε ότι αυτή κυβέρνηση, μια κεντροδεξιά φιλελεύθερη κυβέρνηση, γνωρίζει πολύ καλά πότε το κράτος πρέπει να παρεμβαίνει και πότε να στηρίζει τη επιχειρηματικότητα. Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που πολεμάτε, δεν υπάρχει.
  • Ναι, φέτος θα έχουμε μεγάλη ύφεση. Αλλά όσο καλύτερα αντιμετωπίζει κανείς την υγειονομική κρίση, τόσο ενισχύεται η εικόνα της χώρας και τόσο ταχύτερη θα είναι η επάνοδος σε ανάκαμψη.
  • Ο κορονοϊός μπορεί να ανέκοψε προσωρινά την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Δεν έπληξε, όμως, τη βάση της.
  • Μέσα στην κρίση 2 ελληνικά startups εξαγοράστηκαν. Σε 3η επιχείρηση εισήλθε σημαντική χρηματοδότηση από το εξωτερικό και η προβληματική Forthnet εξαγοράστηκε και διασώθηκε. Κι αυτό ενώ ελάχιστοι διεθνώς έκαναν επενδύσεις.
  • Πρέπει να σας αναγνωρίσω ότι χαιρετήσατε το πρόγραμμα ανάκαμψης της ΕΕ. Αλλά αυτό το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να τρέχει το 2021 και είναι άλλο από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα συγχέετε. Δεν θα μπορούμε να τα κάνουμε ό,τι θέλουμε αυτά τα ποσά. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα τα σπαταλήσει, θα τα χρησιμοποιήσει γα τη μεταμόρφωση της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, κατά την αρχική τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

  • Ο κορονοϊός μάλλον σας βόλεψε σε σχέση με τις εξελίξεις στην οικονομία και τώρα θα τα ρίξετε όλα σε αυτόν.
  • Κατέθεσα αυτή την ερώτηση 10 μέρες πριν. Μεσολάβησαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Παραλάβετε τον Ιούλιο του 2019 μια οικονομία που έτρεχε με 2,8% ρυθμό ανάπτυξης & πετύχατε ύφεση μέσα σε 4 μήνες. Αυτό δεν είναι επίτευγμα κορονοϊού, είναι δικό σας.
  • Ο κορονοϊός μάλλον σας βόλεψε σε σχέση με τις εξελίξεις στην οικονομία, και τώρα θα τα ρίξετε όλα σε αυτόν.
  • Δεν θελήσατε να αξιοποιήσετε την αξιοπιστία που κερδίσαμε στις αγορές.
  • Το διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο που είχατε, που αφήσαμε εμείς, επιλέξατε να μειώσετε φορολογία επιχειρήσεων και τα μερίσματα μετόχων, αντί για φιλο-αναπτυξιακές επιλογές.
  • Η αποτυχία σας στην οικονομία είναι καθολική και προηγείται του κορονοϊού
  • Αφήσατε τις τράπεζες ανεξέλεγκτες. 9,4% μειώθηκαν τα δάνεια σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
  • Δική επιλογή ήταν να ακυρώσετε όλα τα μεγάλα έργα υποδομής που υλοποιούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τα πήγατε όλα 2,5 χρόνια πίσω. Γιατί, για να αποδείξετε ότι είναι δικά σας; Πώς να έχουμε ανάπτυξη;
  • Μετά ήρθε ο κορονοϊός. Εμείς στηρίξαμε την προσπάθεια. Πού είναι τα 24 δισ. ευρώ με τα οποία εσείς λέτε ότι έχετε στηρίξει στην αγορά;
  • Πώς θα επιστρέψουν οι πολίτες κι οι επιχειρηματίες τις πληρωμές που έχουν ανασταλεί; Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος.
  • Να δώσετε στη δημοσιότητα τα λεφτά που έχει δώσει ο κ. Πέτσας στους κουμπάρους και τους παρακούμπαρους. Είναι χρήματα του ελληνικού λαού. Θα δώσετε τη λίστα και τα χρήματα; Έχετε καταργήσει ακόμα και τη διαφάνεια.
  • Γιατί, αφού υπάρχουν οι πόροι και για το 2020 υπάρχει η ρήτρα διαφυγής, δεν αξιοποιείτε εμπροσθοβαρώς, έγκαιρα, τις επιχειρήσεις και την εργασία;
  • Από Σεπτέμβρη θα αρχίσει το μαύρο κλάμα χιλιάδων εργαζομένων.
    Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματές είναι στην πλειοψηφία τους σε απόγνωση, βλέπουν ότι οι περισσότεροι καταναλωτές δεν έχουν χρήματα να καταναλώσουν. Σε αυτούς να απαντήσετε.
  • Έχετε βάλει μπροστά τις τράπεζες, τους φίλους, ανάμεσα στη πολιτεία και τις επιχειρήσεις. Η ρευστότητα δεν φτάνει σε αυτούς που έχουν ανάγκη, φτάνει σε άλλους, στο πελατειακό φιλέτο των τραπεζών.
  • Είναι αληθινά προβλήματα αυτά, της επιχειρηματικότητας. Δεν είναι της αντιπολίτευσης και του αντιπολιτευτικού λόγου.
  • Στον τουρισμό τι θα κάνετε; Μπορείτε να κάνετε ένα γενναίο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού.
  • Σας αφήσαμε στα ταμεία τους καρπούς από τις θυσίες του ελληνικού λαού κι εσείς τώρα τους κρατάτε για να τους δώσετε σε εκλεκτούς.
  • Αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείες, έχουν μεγάλη ανάγκη. Τι θα γίνουν οι αόρατοι, εποχικοί εργαζόμενοι; Εφόσον δεν πήρατε έγκαιρα μέτρα, τουλάχιστον σχεδιάστε ένα σοβαρό δίχτυ προστασίας για όσους έχουν εκτεθεί στην κρίση. Όλοι αυτοί να έχουν τη δυνατότητα ενός έκτακτου εισοδήματος.
  • Κύριε Μητσοτάκη σας ζητώ σήμερα να απαντήσετε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, όχι σε μένα.
  • Έχετε αποφασίσει να αντιμετωπίσετε την κρίση ως ευκαιρία για μια αναδιάρθωση στην αγορά εργασίας. Κάποτε αυτό το λέγανε ο θάνατος του εμποράκου.
  • Ζόμπι είναι η οικονομική σας πολιτική που μας έχει οδηγήσει στην ύφεση πριν την πανδημία.

Τσίπρας: Πολύ πριν έρθει η πανδημία ρίξατε το καράβι σε ξέρες

Αναλυτικότερα, "πολύ πριν έρθει η πανδημία ρίξατε το καράβι σε ξέρες, η αποτυχία σας στην οικονομία, που είναι καθολική, προηγείται του κορονοϊού", ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την τοποθέτησή του επί της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό, με θέμα "Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία", στην "Ώρα του Πρωθυπουργού".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι "τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν κάτι που δεν αναδείχθηκε από τα δεκάδες σάιτ μικρά και μεγάλα ανύπαρκτα ή υπαρκτά και ΜΜΕ που έχουν μπουκώσει σε κρατικό χρήμα σε αντίθεση με την πραγματική οικονομία και τις επιχειρήσεις" και ζήτησε να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα "με τα λεφτά που έχετε δώσει σε κουμπάρους και παρακούμπαρους (...) σε κάτι περίεργους τύπους που τους δώσατε χρήμα για να σας λιβανίζουν". Αυτό που δεν αναδείχθηκε, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι ότι η κυβέρνηση παρέλαβε οικονομία με θετικό ρυθμό ανάπτυξης και μέσα σε έξι μήνες "εσείς οι άριστοι την πήγατε σε ύφεση".

"Παραλάβατε οικονομία που έτρεχε με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 2,8%, μια οικονομία που είχε ανορθωθεί από τα συντρίμμια και τα ερείπια δικών σας παλιότερων επιλογών που μας βύθισαν στα μνημόνια, μια οικονομία που ήταν για 12 συνεχόμενα τρίμηνα με θετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς και ενώ λέγατε στις εκλογές το 2,8% είναι πολύ χαμηλός ρυθμός, εσείς μέσα σε μόλις 4 μήνες, πολύ πριν έρθει η πανδημία, βυθίσατε την οικονομία στην ύφεση", παρατήρησε ο κ. Τσίπρας. Παραπέμποντας στα στοιχεία της Eurostat, σημείωσε ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2019 η Ελλάδα είναι η χώρα με τη χειρότερη απόδοση απ' όλες τις χώρες της ΕΕ των 27, με -0,7%, και πως στο πρώτο τρίμηνο του 2020 αυτό έγινε -1,6%. ""Ο κορονοϊός φταίει", αλλά το lockdown έγινε το τελευταίο δεκαήμερο του πρώτου τριμήνου του 2020", τόνισε και πρόσθεσε: "Αυτό δεν είναι "κατόρθωμα" του κορονοϊού, είναι δική σας "επιτυχία", των ανθρώπων που τα προηγούμενα χρόνια γνώριζαν πώς να βυθίσουν μια οικονομία στην ύφεση γιατί το είχαν ξανακάνει".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Δύο Ξένοι, Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη και άλλα: Όλες οι φορές που οι Ρήγας-Αποστόλου έγραψαν τηλεοπτική ιστορία

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας "Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις, Μωρή;" στους κινηματογράφους, θυμόμαστε τους πιο σημαντικούς τηλεοπτικούς σταθμούς στην καριέρα του διάσημου δίδυμου.

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 08 Ιαν 2026 | 20:35

Κουτσούμπας για νομοσχέδιο υπουργείου Άμυνας: Συνδεδεμένο με την πολεμική προετοιμασία ΝΑΤΟ και ΕΕ

"Όλο και περισσότερο γίνεται συνείδηση πως η δύναμη των στρατιωτικών βρίσκεται στην ενότητα με τον αγωνιζόμενο λαό", επισήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΦΟΡΜΗ 08 Ιαν 2026 | 20:35

Επεισόδιο Κωνσταντοπούλου - Καιρίδη στη Βουλή: "Ασε μας κουκλίτσα μου" - Ζήτησε συγγνώμη ο Δένδιας

Η φράση Καιρίδη προς την Κωνσταντοπούλου προκάλεσε την παρέμβαση Δένδια - "Δεν χρειάζομαι την προστασία κανενός" απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ

"ΠΥΡΑ" ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 08 Ιαν 2026 | 19:26

Ανδρουλάκης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας: Δαιδαλώδες, που οδηγεί σε επικίνδυνα αδιέξοδα

"Αφήστε τα ψευδοδιλλήματα, ή δίνετε λύσεις ή είστε απολύτως υπεύθυνοι για την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα", σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 08 Ιαν 2026 | 18:07

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νοσοκομείο "Αγιος Σάββας" για τα νέα υπερσύγχρονα χειρουργεία: "Το ΕΣΥ αλλάζει"

Ο πρωθυπουργός είδε τις πλήρως ανακαινισμένες, υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες και συνομίλησε με εργαζόμενους και ασθενείς

"ΟΙ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ» 08 Ιαν 2026 | 15:01

Νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Αναγκαία η μεταρρύθμιση για τη μετάβαση στη νέα εποχή, λέει η κυβέρνηση

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για παραβίαση θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ 08 Ιαν 2026 | 13:30

Συρίγος για τη δήλωση Μητσοτάκη για Βενεζουέλα: Δεν είχε πλήρη εικόνα - Δεν είναι καθηγητής διεθνούς δικαίου

"Όπως μια χώρα δεν πρέπει να φέρεται ως δικαστήριο, έτσι κι ένας πρωθυπουργός δεν πρέπει να φέρεται ως καθηγητής του διεθνούς δικαίου", σημείωσε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου.

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ 07 Ιαν 2026 | 20:50

Απάντηση Μαξίμου στους αγρότες: "Ελάτε για διάλογο, αλλά τα μέτρα είναι αυτά, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο"

Οποιοι εκπρόσωποι αγροτών επιθυμούν ξεχωριστές συναντήσεις, μπορούν με τους Κωστή Χατζηδάκη και Κώστα Τσιάρα, σημειώνει το Μαξίμου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 07 Ιαν 2026 | 14:25

Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός επενδύει στην πόλωση, χωρίς διάθεση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της παραγωγής

Κριτική προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ» 07 Ιαν 2026 | 13:45

Γιάννης Ραγκούσης: Άδικη η Μαρία Καρυστιανού για το "όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι"

"Με εξέπληξε αρνητικά ότι δεν έκανε καμία αναφορά στον κ. Μητσοτάκη που ήταν πρωτεργάτης της συγκάληψης" στα Τέμπη δήλωσε ο Γ. Ραγκούσης για τη Μ. Καρυστιανού

ΗΘΟΠΟΙΟΣ 07 Ιαν 2026 | 09:10

Χειλάκης: "Έχω φάει cancel για το audiobook του Τσίπρα, με λένε παλιοκομμούνι και λέω ευχαριστώ, δεν με προσβάλει"

"Τα πολιτικά τρολς είναι εκεί πέρα και θα χιμήξουν σε όποιον έχει διαφορετική άποψη. Και μετά τι νομίζουν; Ότι δεν θα φάω το βράδυ;" δήλωσε ο Αιμίλιος Χειλάκης.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ Η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ 07 Ιαν 2026 | 08:40

Σημείο μηδέν για κυβέρνηση και αγροτικά μπλόκα - Οι προσδοκίες του Μαξίμου και όλα τα σενάρια

Αμέσως μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και την εξειδίκευση των παρεμβάσεων, το "μπαλάκι" θα περάσει και πάλι στην πλευρά των μπλόκων

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 06:45

Ανατροπές φέρνει η "ένωση" της Καρυστιανού - Πότε έρχεται το νέο κόμμα και ποιους "απειλεί"

Για πρώτη φορά η Μαρία Καρυστιανού μίλησε ανοιχτά για την δημιουργία κόμματος, που όπως είπε, θα έχει ως στόχο την κάθαρση και τη δικαιοσύνη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ 06 Ιαν 2026 | 19:29

Μητσοτάκης από το Παρίσι: Η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως την κοινή δήλωση για τη Γροιλανδία

"Δεν θα στείλουμε στρατιώτες στην Ουκρανία, θα συνδράμουμε με άλλους τρόπους", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ" 06 Ιαν 2026 | 18:29

Και επίσημα ανακοίνωσε το κόμμα η Καρυστιανού - Τι είπε για Τσίπρα και το "καρφί" για Πλακιά

Η Μαρία Καρυστιανού δεν ξεκαθάρισε εάν θα τεθεί επικεφαλής του νέου πολιτικού σχηματισμού, αλλά έστειλε ξεκάθαρα πολιτικά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ 06 Ιαν 2026 | 10:50

Μήνυμα Μητσοτάκη για τα Θεοφάνια: "Με σιγουριά, σχέδιο και προσπάθεια, τα καλύτερα είναι μπροστά μας"

"Στο ξεκίνημα του 2026, συνεπώς, χωρίς ν' αρνούμαστε τις δυσκολίες, μπορούμε να αισιοδοξούμε. Αρκεί να είμαστε ενωμένοι", τονίζει ο πρωθυπουργός.

ΣΗΜΕΡΑ 06 Ιαν 2026 | 09:27

Στο Παρίσι ο Μητσοτάκης για τη σύνοδο της "Συμμαχίας των Προθύμων" -Συμμετέχουν 35 ηγέτες για τη στήριξη της Ουκρανίας

Είκοσι επτά ηγέτες κρατών ή κυβερνήσεων, κυρίως από την Ευρώπη, αναμένονται στη γαλλική πρωτεύουσα για αυτήν τη νέα σύνοδο όπου θα εκπροσωπηθούν συνολικά 35 χώρες.

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ 05 Ιαν 2026 | 15:05

Η πρώτη δημοσκόπηση του 2026: Δημοφιλέστερο πολιτικό πρόσωπο η Μαρία Καρυστιανού, ακολουθεί η Ζωή

Η Νέα Δημοκρατία, στην πρώτη δημοσκόπηση για τη νέα χρονιά, προηγείται μεν στην πρόθεση ψήφου, αλλά έχει απώλειες

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 05 Ιαν 2026 | 13:02

Καιρίδης για Βενεζουέλα: Ο πρωθυπουργός προφανώς αναγνωρίζει ότι υπάρχει ζήτημα νομιμότητας

"Από εκεί και πέρα, αποφασίζει ο πρωθυπουργός να προτάξει το ζήτημα της σύλληψης ενός στυγνού δικτάτορα, ο οποίος βύθισε τη Βενεζουέλα σε μία καταστροφή", δήλωσε ο κ. Καιρίδης.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 04 Ιαν 2026 | 20:03

Μητσοτάκης για Παπαδάκη: "Θλίψη για την ξαφνική απώλεια - Σφράγισε την ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα"

ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε την θλίψη του για τον θάνατου του αγαπημένου δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 04 Ιαν 2026 | 18:01

Ανδρουλάκης για Βενεζουέλα: H πολιτική αλλαγή σελίδας δεν έρχεται ποτέ με τα όπλα

Μαίνεται η κόντρα ΠΑΣΟΚ - Κυβέρνησης σε σχέση με το ζήτημα της Βενεζουέλας.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 04 Ιαν 2026 | 16:45

Πυρά Σαμαρά σε Μητσοτάκη για τη Βενεζουέλα: Το Διεθνές Δίκαιο δεν είναι επιλεκτικό - Μας το θυμίζει η Κύπρος

"Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να γνωρίζει ότι οι αρχές του διεθνούς δικαίου δεν είναι επιλεκτικές", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 04 Ιαν 2026 | 14:44

ΝΔ: "Σοβαρή και υπεύθυνη στάση" προς τη Βενεζουέλα - Δριμύ κατηγορώ από το ΠΑΣΟΚ

Πυρ ομαδόν από την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση Μητσοτάκη

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 04 Ιαν 2026 | 14:31
"ΒΑΝΑΥΣΗ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ" 03 Ιαν 2026 | 22:40

Μητσοτάκης για Βενεζουέλα: "Δεν είναι η στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών"

Ιδιαίτερη έμφαση ο πρωθυπουργός δίνει στην ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στη Βενεζουέλα

ΠΑΡΩΝ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 03 Ιαν 2026 | 09:06

Συνάντηση της Συμμαχίας των Προθύμων για το ουκρανικό την Τρίτη στο Παρίσι

Τη συνάντηση συγκαλεί ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

ΧΑΛΑΡΗ ΕΞΟΔΟΣ 03 Ιαν 2026 | 08:58

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πήγε να δει τον "Καποδίστρια" του Γιάννη Σμαραγδή παρέα με τον γιο του [Εικόνα]

Ο πρωθυπουργός, πήγε στον Κινηματογράφο "Αθήναιον", όπου μαζί με τον γιο του παρακολούθησε την ταινία του Γιάννη Σμαραγδή "Καποδίστριας"

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ 02 Ιαν 2026 | 13:33

Mε εντυπωσιακό μονόπετρο της μητέρας του έκανε πρόταση γάμου ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στη Μαρία Σάκκαρη

Το ζευγάρι αναμένεται να επισφραγίσει τον έρωτά του το 2027 γεμίζοντας με περηφάνεια και συγκίνηση τα οικεία πρόσωπά του.

ΤΟ ΜΟΝΟΠΕΤΡΟ ΤΗΣ ΜΑΡΕΒΑΣ 01 Ιαν 2026 | 20:07

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης - Μαρία Σάκκαρη: Η αποκάλυψη του πρωθυπουργού για την πρόταση γάμου - "Πανέτοιμος" για παππούς

Ο πρωτοχρονιάτικος καφές του πρωθυπουργού με Τασούλα και Κακλαμάνη εβγάλε χαρμόσυνη είδηση: Ο γιος του έκανε πρόταση γάμου στη Μαρία Σάκκαρη.

ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕ Ο Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 01 Ιαν 2026 | 17:46

Μητσοτάκης: Πρωτοχρονιάτικη επίσκεψη στο Νοσοκομείο "Γεώργιος Γεννηματάς"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με ασθενείς και εργαζόμενους και αντάλλαξε ευχές στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γεώργιος Γεννηματάς".

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 01 Ιαν 2026 | 14:37

Μητσοτάκης: Τι ζήτησε για τις Ανεξάρτητες Αρχές απο τον Νικήτα Κακλαμάνη στον πρωτοχρονιάτικο καφέ

Ξανά στο τραπέζι η πρόθεση Μητσοτάκη να αναλάβει πρωτοβουλία συναίνεσης με το ΠΑΣΟΚ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ 31 Δεκ 2025 | 17:43

Μήνυμα Μητσοτάκη για το 2026: Εχουμε ακόμη πολλές παθογένειες να νικήσουμε - "Χωρίς μπλόκα κατά της κοινωνίας"

"Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και στους Έλληνες. Υγεία και ευτυχία σε κάθε σπιτικό και περισσότερη ευημερία σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλή χρονιά!"

ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ 31 Δεκ 2025 | 12:17

Ο Μητσοτάκης άκουσε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Μαξίμου μαζί με την κόρη του, Σοφία [εικόνες]

Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς άκουσε από την Ένωση Λιοσιωτών Ιλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου, το πρωί της Τετάρτης 31 Δεκεμβρίου.

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ 31 Δεκ 2025 | 08:22

Ανακατεύει την πολιτική τράπουλα η Καρυστιανού -Το άρθρο 86, η δίκη των Τεμπών και η "δύσκολη" Β. Ελλάδα

Η κ. Καρυστιανού ποτέ δεν έκρυψε ότι προέρχεται από συντηρητική οικογένεια, με τη δικηγόρο της και στενή της συνεργάτιδα, να έχει επιχειρήσει την είσοδό της στην πολιτική με τη Νίκη το 2023.

Ο «ΤΣΟΛΙΑΣ» ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑΣ» 30 Δεκ 2025 | 21:13

Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης: "Ο Άδωνις στο φέρνει στο πιάτο, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι για να κάνεις σάτιρα. Όπως η Ζωή"

Ο γνωστός "τσολιάς" της "Ελληνοφρένειας" μίλησε για την τηλεόραση, λέγοντας πως αποφεύγει να πηγαίνει στις εκπομπές

ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΚΑΤΩ 30 Δεκ 2025 | 13:07

Στο νοσοκομείο ο Στηβ Ντούζος: Είμαι σκύλος, δεν καταλαβαίνω τίποτα [βίντεο]

"Τώρα φεύγοντας ο χρόνος ξανακόλλησα κορονοϊό. Είναι παλιό στέλεχος αλλά επειδή έχω ΧΑΠ, τις καρδιές και αυτά, νοσηλεύομαι για κάθε περίπτωση", λέει ο Στηβ Ντούζος

ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 30 Δεκ 2025 | 12:36

Μητσοτάκης και Αλαφούζος στον Βοτανικό: "Τον Μάιο του 2027 θα είναι έτοιμο το γήπεδο του Παναθηναϊκού"

O ιδιοκτήτης της "πράσινης" ΠΑΕ, ευχαρίστησε την κυβέρνηση κι όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την υλοποίηση ενός ονείρου δεκαετιών για τον Παναθηναϊκό.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ 30 Δεκ 2025 | 12:00

Ποια αγροτικά μπλόκα άνοιξαν από σήμερα, πού συνεχίζονται οι αποκλεισμοί - "Δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ", διαμηνύει η κυβέρνηση

Σε κρίσιμη καμπή οι αγροτικές κινητοποιήσεις ανά την επικράτεια - Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην πανελλαδική σύσκεψη του ερχόμενου Σαββάτου.

ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑΛΟΓΟ 30 Δεκ 2025 | 09:13

Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση με τα αγροτικά μπλόκα - Αυξάνεται η δυσφορία της κοινωνίας

Ουσιαστικά, τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κυβερνητική έδρα προσκαλείται να ισορροπήσει επάνω σε μία λεπτή γραμμή.

30 Δεκ 2025 | 06:46

Εκλεισε τα σενάρια του ανασχηματισμού ο Μητσοτάκης - Τι ζητάει από τους αγρότες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του συνέντευξη για τη χρονιά που φεύγει, διέψευσε τα σενάρια για αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο.

"ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ" 29 Δεκ 2025 | 23:19

"Οχι" του ΠΑΣΟΚ σε ραντεβού Ανδρουλάκη - Μητσοτάκη για τις ανεξάρτητες Αρχές: "Τα λέμε στη Διάσκεψη των Προέδρων"

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ στέλνουν το μήνυμα για διαφάνεια στη διαδικασία επιλογής των επικεφαλής ανεξάρτητων Αρχών

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΗΓΗ 29 Δεκ 2025 | 20:55

Πρόταση Μητσοτάκη για συνάντηση με Ανδρουλάκη - Για τον ορισμό προέδρων στις ανεξάρτητες Αρχές

Ο πρωθυπουργός θα καλέσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε συνάντηση συνεννόησης ώστε να οριστούν επιτέλους τα προεδρεία των Αρχών

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 29 Δεκ 2025 | 20:47

Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν διάλογο, στη λογική να μη σπάσει το μέτωπο

O Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την κυβερνητική θέση για εξεύρεση λύσης μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ 28 Δεκ 2025 | 07:51

Προς… κατάργηση η live μετάδοση των Εξεταστικών - Τι θα προτείνει στη Διάσκεψη των Προέδρων ο Ν. Κακλαμάνης

"Κάποιες από αυτές διαρκούν ακόμη και 12 ώρες. Οι μισές είναι για το θέμα", τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 27 Δεκ 2025 | 12:49

Μαλέλης: Πρόσωπο της χρονιάς η Μαρία Καρυστιανού, θα ταρακουνήσει το σύστημα ο Τσίπρας

"Το μεγάλο πρόβλημα της αντιπολίτευσης είναι ότι η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, παρά τα σκάνδαλα"

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 27 Δεκ 2025 | 12:09

Ο τσακωμός Βούλτεψη - Γιαννούλη on air και η αποχώρηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ [βίντεο]

Οι χειμερινές διακοπές του Κ. Μητσοτάκη εν μέσω αγροτικών μπλόκων, αποτέλεσαν το σημείο της αντιπαράθεσης μεταξύ του Χρ. Γιαννούλη και της Σ. Βούλτεψη

27 Δεκ 2025 | 11:27

Το αβέβαιο νέο έτος

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι προβλέψεις έχουν μια σειρά από προβλήματα, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα. Μεταξύ αυτών και το ότι σπανίως πέφτουν μέσα. Και αυτό ισχύει και για τις προβλέψεις που μοιάζουν αυτονόητες, όπως ότι από τις επόμενες εκλογές δε θα προκύψει κυβέρνηση και η χώρα θα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 26 Δεκ 2025 | 08:15

Το κόμμα Καρυστιανού "ρυθμιστής" των εκλογών - Οι προκλήσεις του Μεγάρου Μαξίμου το 2026

Στο Μέγαρο Μαξίμου τελούν εν αναμονή των νέων σχημάτων που έχουν προαναγγελθεί, τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο και από τη Μαρία Καρυστιανού

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 24 Δεκ 2025 | 12:30

Με στολή Άγιου Βασίλη ο Πίνατ - Άστραψαν τα φλας των φωτορεπόρτερ [εικόνες]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άκουσε τα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Πίνατ ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης

ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ 24 Δεκ 2025 | 11:36

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων στον Πρωθυπουργό από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων άκουσε ο Κ.Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 24 Δεκ 2025 | 06:50

Μητσοτάκης: Καμία σκέψη για εκλογές το 2026 - Προτεραιότητα η μάχη με την ακρίβεια και την στέγαση

Η μάχη της ακρίβειας στο επίκεντρο του Μεγάρου Μαξίμου με το βλέμμα στις κάλπες

ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΑΛΕΦΑΝΤΗ 23 Δεκ 2025 | 20:13

Περιοδικό "Σχεδία": Στήριξη Μητσοτάκη στην υποψηφιότητα της Αθήνας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων 2027

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ιδρυτή του περιοδικού δρόμου "Σχεδία", Χρήστο Αλεφάντη

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 23 Δεκ 2025 | 14:34
ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 23 Δεκ 2025 | 13:45

Η πρόβλεψη Τσίπρα για Μητσοτάκη: "Δεν το βλέπω να έχει τρίτη τετραετία" - Το σχόλιο για όσους τους ασκεί κριτική

Με φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου συνομίλησε ο Α.Τσίπρας για το βιβλίο του αλλά και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 23 Δεκ 2025 | 11:42

Μητσοτάκης για αγρότες: Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς

"Η πολιτεία απάντησε με βάση τις αντοχές της οικονομίας στους αγρότες", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 23 Δεκ 2025 | 10:26

Ν. Ανδρουλάκης: Αγωνία της ΝΔ να παραμείνει στην εξουσία - Λειτουργεί με σκοτεινούς όρους [βίντεο]

"Επιθυμία μας είναι να κάνουν οι αγρότες Χριστούγεννα στο σπίτι τους με τις οικογένειές τους, αλλά το μαχαίρι και το πεπόνι είναι στα χέρια του πρωθυπουργού", δήλωσε ο Ν. Ανδρουλάκης

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 23 Δεκ 2025 | 09:16

Αγαπηδάκη: Σήμερα ξεκινάει το πρόγραμμα για την παχυσαρκία με 30.000 δικαιούχους

Όπως τόνισε η κ. Αγαπηδάκη οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα μπορούν να λάβουν δωρεάν τόσο τα φάρμακα όσο και συμβουλευτική για να χάσουν βάρος και να έχουν καλύτερη υγεία.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11:00 23 Δεκ 2025 | 07:57

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη – Η ατζέντα

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ 22 Δεκ 2025 | 20:39

Τριμερής Ισραήλ - Ελλάδας - Κύπρου - Μήνυμα σε Τουρκία: "Οσοι φαντασιώνονται αυτοκρατορίες να το ξεχάσουν"

Οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Νετανιάχου - Χριστοδουλίδη - "Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σημαντικό παίκτη στα ενεργειακά στην ανατολική Μεσόγειο"

ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ 22 Δεκ 2025 | 19:10

Συνάντηση Μητσοτάκη - Νετανιάχου στο Ισραήλ: "Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις σχέσεις των δύο χωρών"

Οι κ. Μητσοτάκης και Νετανιάχου είχαν αρχικά κατ' ιδίαν συνάντηση, και στη συνέχεια διευρυμένη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών

ΠΡΩΤΗ Η ΝΔ 22 Δεκ 2025 | 16:40

Δημοσκόπηση Interview: Η Καρυστιανού προσπέρασε τον Τσίπρα - Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ καθορίζουν την "ατζέντα"

Στο πεδίο των υπό ίδρυση κομμάτων, η Μαρία Καρυστιανού εμφανίζεται με καθαρό προβάδισμα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ 22 Δεκ 2025 | 15:39

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Μαχμούντ Αμπάς: Η Ελλάδα έτοιμη να συμβάλει στην επόμενη ημέρα για τη Γάζα

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, εξέφρασε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ευγνωμοσύνη του προς την Ελλάδα

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 22 Δεκ 2025 | 07:16

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ - Άμυνα και ενέργεια στο επίκεντρο των επαφών

Ο Κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της Δευτέρας θα συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ - Συνάντηση το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ 21 Δεκ 2025 | 20:41

Επίσκεψη Μητσοτάκη στα Ιεροσόλυμα για την Τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και συνάντηση με Αμπάς στη Ραμάλα

Οι Μητσοτάκης, Χριστοδουλίδης και Νετανιάχου θα συζητήσουν για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ σε Άμυνα, Ενέργεια και Ασφάλεια

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 21 Δεκ 2025 | 14:57

Σε Ραμάλα και Ιερουσαλήμ τη Δευτέρα ο Μητσοτάκης: Συνάντηση με Νετανιάχου και Αμπάς

Στις 17:45 ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 21 Δεκ 2025 | 12:39

Τσουκαλάς για ανάρτηση Μητσοτάκη: Επιτίθεται στους αγρότες με κυνικό και προσβλητικό τρόπο

"Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη διαιρεί την κοινωνία σε δύο Ελλάδες: μια των λίγων που καλοπερνούν και μια των πολλών που αγκομαχούν", λέει ο Κ. Τσουκαλάς.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 21 Δεκ 2025 | 10:27

Μητσοτάκης για αγρότες: Ναι στον διάλογο, όχι στο παράλογο - Μη εποικοδομητική η στάση τους

Την καθιερωμένη εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου έκανε το πρωί της Κυριακής ο Πρωθυπουργός, εστιάζοντας στα μέτρα στήριξης των πολιτών.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 20 Δεκ 2025 | 19:31

Μητσοτάκης: Στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα – Συμμετοχή στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί το Ισραήλ λίγες μέρες μετά την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου του 2023, κίνηση με μεγάλη συμβολική σημασία

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 20 Δεκ 2025 | 11:42

Γιορτή της ΕφΣυν στο Ζάππειο για την εποχή Μελισσανίδη: Παρόντες Τσίπρας, Δένδιας, Δούκας [εικόνες - βίντεο]

Με πλήθος κόσμου από τον πολιτικό και δημοσιογραφικό χώρο η εκδήλωση της ΕφΣυν στο Ζάππειο για τα 13 χρόνια της εφημερίδας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ 19 Δεκ 2025 | 14:22

"Γαλάζιος" καβγάς Καιρίδη - Δαβάκη στη Βουλή: "Πού είναι ο Δένδιας; Απαράδεκτο που δεν ήρθε" - "Πώς κάνεις έτσι;"

"Προσβάλει την επιτροπή και τη Βουλή με την απουσία του", είπε ο Καιρίδης στον Δαβάκη στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 19 Δεκ 2025 | 13:58

Πέρασε με 159 "ναι" από τη Βουλή η ένταξη του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη μετάβαση στην ΑΑΔΕ.

ΒΟΥΛΗ 19 Δεκ 2025 | 13:43

Στέφανος Παραστατίδης: "Αν ομολογείτε ότι αδυνατείτε να αντισταθείτε στη διαφθορά, παραιτηθείτε"

"Νομοθετείτε την αβεβαιότητα" τόνισε προς τα κυβερνητικά έδρανα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στ. Παραστατίδης εξαπολύοντας βολές για τη μεταφορά ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ 19 Δεκ 2025 | 08:30

Μητσοτάκης για αγρότες: Ναι στον διάλογο, όχι στην αχρείαστη ταλαιπωρία της κοινωνίας - Δεν θα ενδώσουμε σε μαξιμαλισμό

"Η κυβέρνηση έχει σκύψει με προσοχή πάνω στα προβλήματα των αγροτών. Θεωρεί ότι έχει αντιμετωπίσει πολλά από τα δικαιολογημένα αιτήματα" δήλωσε ο πρωθυπουργός

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ 19 Δεκ 2025 | 07:14

Μητσοτάκης για Ουκρανία: Η ενδεδειγμένη λύση το δάνειο από το περιθώριο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού

"Θεωρώ ότι η λύση η οποία προκρίθηκε, ένα δάνειο δηλαδή από το περιθώριο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, ήταν η ενδεδειγμένη λύση", δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 18 Δεκ 2025 | 18:39

ΕΟΔΥ: Στα ύψη η γρίπη, χαμηλά η θετικότητα του κορονοϊού - Η εβδομαδιαία έκθεση

Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα βρίσκεται άνω του επιδημικού ορίου έναρξης της εποχικής δραστηριότητας από τέλη Νοεμβρίου

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 18 Δεκ 2025 | 17:29

Βέμπερ: Σπουδαίο επίτευγμα η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup - O Μητσοτάκης το πρόσωπο αυτής της επιτυχίας

"Συγχαρητήρια σε όλους σας και στον Κυριάκο (σ.σ Πιερρακάκη) εύχομαι καλή τύχη στη διαχείριση του Eurogroup", ανέφερε ο Μάνφρεντ Βέμπερ

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 18 Δεκ 2025 | 16:51

Αλβανία: Χάος στο κοινοβούλιο με συγκρούσεις βουλευτών - Άναψαν καπνογόνα, πέταξαν νερά [εικόνες - βίντεο]

Βουλευτές της αντιπολίτευσης στην Αλβανία άναψαν φωτοβολίδες, πέταξαν νερό στον πρόεδρο της Βουλής και πήραν θέση σε έδρανα υπουργών της κυβέρνησης

ΟΠΕΚΕΠΕ 18 Δεκ 2025 | 15:02

Ζωή εκτός ελέγχου- Βιντεοσκοπούσε την Εξεταστική και φώναζε στον Λαζαρίδη: "Πες θρασύδειλε τι είπες για τον πατέρα μου"

"Η σεξίστρια Κωνσταντοπούλου αναίτια άρχισε να μας βιντεοσκοπεί" δήλωσε ο Μ. Λαζαρίδης

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ 18 Δεκ 2025 | 13:54

Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ: Δεν προβλέπεται κλείσιμο, αλλά μετασχηματισμός των 158 καταστημάτων

"Το νέο σχέδιο μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ διασφαλίζει καθολική πρόσβαση, βιωσιμότητα και ισχυρή παρουσία σε όλη τη χώρα"

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 18 Δεκ 2025 | 12:57

Σε ποιο βουνό θα κάνει Χριστούγενα ο Μητσοτάκης - Το σενάριο να μείνει στην Αθήνα

"Ως γνωστόν, ο πρωθυπουργός αρέσκεται να παίρνει αποφάσεις στα βουνά και ειδικά όταν είναι τόσο όμορφα όσο της Ηπείρου".

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 18 Δεκ 2025 | 12:26

Καρφιά Σακελλαρίδη σε Τσίπρα για τον "νταή" Νίκο Παππά: Τον ήθελε και υποψήφιο για Δήμαρχο της Αθήνας...

"Αυτή η "μεμονωμένη" ψηφίδα αποτελεί ένα κομμάτι της συνολικότερης εικόνας του προβλήματος της απαξίωσης της Αριστεράς, που σήμερα δεν πείθει και δεν εμπνέει, παρά τα φτιασιδώματα και τις επιστροφές".

ΠΡΩΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΦΡΕΓΑΤΕΣ BELHARRA 18 Δεκ 2025 | 11:51

Μητσοτάκης: "H καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στο ναυπηγείο του Λοριάν" - Έτοιμη η Belharra Κίμων

"Η φρεγάτα Κίμων είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, με ανθρωπιά, περνάνε σε μια νέα εποχή", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

18 Δεκ 2025 | 10:42

Βουλή: Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η λειτουργία των ΕΛΤΑ

Παρόντες στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και οι Σωκράτης Φάμελλος και Αλέξης Χαρίτσης

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 18 Δεκ 2025 | 09:17

Ο Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες, με το μυαλό στα αγροτικά μέτωπα - Στην ατζέντα Ουκρανία και δημοσιονομικό πλαίσιο

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για την περίοδο 2026-2027 αναμένεται να αποτελέσουν βασικό θέμα συζήτησης στη σημερινή Σύνοδο των "27".

ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ 17 Δεκ 2025 | 22:42

Δημοσκόπηση Pulse: Μικρές απώλειες για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και... κόμμα Τσίπρα - Στον ΟΠΕΚΕΠΕ όλα τα βλέμματα

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση συμφωνεί με τα αιτήματα των αγροτών, αλλά και με τα μπλόκα

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΔΩΡΟ 17 Δεκ 2025 | 17:53

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έδωσε ασημένιο γούρι με τα αρχικά του στους βουλευτές της ΝΔ [εικόνες]

Το ασημένιο γούρι που προσέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους βουλευτές της ΝΔ έμοιαζε με μεγάλο νόμισμα

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 17 Δεκ 2025 | 15:43

Βουλή: Άρση ασυλίας της Κωνσταντοπούλου μετά από μήνυση δημοσιογράφου - Τα ερωτήματα ΝΔ για ΜΚΟ

Γιατί η Βουλή ψήφισε την άρση ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ 17 Δεκ 2025 | 15:09

Πηγές ΝΔ: Η Κωνσταντοπούλου να απαντήσει για χρηματοδότηση ΜΚΟ και πόθεν έσχες

"Ποια είναι τα οικονομικά στοιχεία και οι χρηματοδότες; Τηρεί τους κανόνες χρηματοδότησης κομμάτων;", ρωτούν πηγές της ΝΔ τη Ζ. Κωνσταντοπούλου

ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 17 Δεκ 2025 | 14:25

Στο Μαξίμου οι βουλευτές της ΝΔ - Το εορταστικό κάλεσμα Μητσοτάκη για... χαλαρή κουβέντα [εικόνες]

Χαλαρή συζήτηση των βουλευτών της ΝΔ, με φόντο τις αντιδράσεις για των αγροτών στο Μαξίμου.

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 17 Δεκ 2025 | 12:03

Αισιόδοξος ο Μητσοτάκης στον Τασούλα: Σύντομα οι αγρότες θα απομακρυνθούν από τα μπλόκα

"Τα μέτρα στήριξης που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση κινούνται στη σωστή κατεύθυνση", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Κωνσταντίνο Τασούλα.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 17 Δεκ 2025 | 11:34

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Μαρκόπουλος μου είπε "σιγά μην σκίσεις κανένα καλσόν"

"Περιμένω από εκείνους που υποστήριξαν ότι η δική μου φράση ήταν σεξιστική να καταδικάσουν και τον Μαρκόπουλο", δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 17 Δεκ 2025 | 10:14
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 17 Δεκ 2025 | 09:54

Οι έξι προτάσεις Ανδρουλάκη για τους αγρότες: "Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός δεν αντέχονται άλλο"

"Ένα ρεαλιστικό σχέδιο που μειώνει το κόστος παραγωγής, βάζει κανόνες στην αγορά, στηρίζει το εισόδημα, διασφαλίζει διαφάνεια και προστατεύει την αγροτική γη".

ΑΚΙΝΗΤΑ 17 Δεκ 2025 | 09:12

Επιδότηση έως 36.000 ευρώ για ανακαίνιση των σπιτιών: Οι προϋποθέσεις και τα "μυστικά" των 6 νέων μέτρων

Τα ισχυρά κίνητρα, οι περιορισμοί και το μεγάλο στοίχημα: αν ιδιοκτήτες και κατασκευαστές θα "ανοίξουν" ακίνητα για μακροχρόνια ενοικίαση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 17 Δεκ 2025 | 07:37

Τι σημαίνουν τα 6 νέα μέτρα για το στεγαστικό - Παρεμβάσεις με επίκεντρο ενοίκια, AirBnb, ανακαινίσεις

Τι αλλάζει στην πράξη για τους πολίτες με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

ΑΥΡΙΟ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 17 Δεκ 2025 | 06:36

Παραχωρήσεις για να σπάσει το μέτωπο των αγροτικών μπλόκων - Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Το κυβερνητικό στρατόπεδο προχωρά σε περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων που βάζει στο τραπέζι για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ "ΙΘΑΚΗΣ" 16 Δεκ 2025 | 23:14

Τσίπρας: Κοινωνική και εθνική ανάγκη η πολιτική αλλαγή - Απαιτείται πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης

"Σήμερα υπάρχει επείγουσα ανάγκη επανίδρυσης της δημοκρατικής - προοδευτικής παράταξης", τόνισε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ 136 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 16 Δεκ 2025 | 20:56

Βουλή: Εγκρίθηκε με 159 "ναι" ο κρατικός προϋπολογισμός του 2026

Ολοκληρώθηκε η πενθήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2026

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 16 Δεκ 2025 | 19:23

Βιβλίο του... Ολυμπιακού στα χέρια του "πράσινου" Τσίπρα πριν από την παρουσίαση της "Ιθάκης" στην Πάτρα

Ο πρώην πρωθυπουργός περπάτησε στην Πάτρα συνομίλησε με κόσμο σε χαλαρό κλίμα και αντάλλαξε απόψεις