Σας διαβεβαιώ, είναι σημαντικό να τηρηθούν οι δεσμεύσεις

Την ανάγκη να τηρηθούν απολύτως οι δεσμεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών υπογράμμισε στην ομιλία του ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στην ελληνική Βουλή.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σας διαβεβαιώ, είναι σημαντικό να τηρηθούν οι δεσμεύσεις

Την ανάγκη να τηρηθούν οι δεσμεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στην ομιλία που απηύθυνε στην ελληνική Βουλή, τονίζοντας ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές. Έκανε ωστόσο και αναφορά στο θέμα των πλειστηριασμών της α' κατοικίας, λέγοντας ότι "πρέπει να προστατευτεί το δίκαιωμα των οικογενειών της Ελλάδας για μια στέγη".

Ο Γάλλος πρόεδρος , συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έφτασε στις 13:30 στο ελληνικό Κοινοβούλιο υπό καταρρακτώδη βροχή, όπου τον υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο προεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Οι τέσσερις άνδρες συνομίλησαν για λίγο στο ιδιαίτερο σαλόνι του προέδρου της Βουλής και ακολούθως εισήλθαν στην αίθουσα της Ολομέλειας, όπου ο Φρ. Ολάντ απευθύνει την ομιλία του.

Το Γάλλο πρόεδρο προλόγισε ο Ν. Βούτσης, ο οποίος έκανε λόγο για ένα φίλο της Ελλάδας, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και να δοθεί βάρος στην ανάπτυξη. "Είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνείτε ότι δεν υπάρχει μέλλον για την Ευρώπη όσο άνθρωποι χάνουν τα σπίτια τους", σημείωσε.

Η ομιλία Ολάντ στη Βουλή

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του από το βήμα της Ολομέλειας, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως νιώθει "ιδιαίτερη συγκίνηση για την τιμή που μου δίνεται να εκφραστώ στη Βουλή, εδώ στην αρχαία Αθήνα την κοιτίδα της δημοκρατίας. Στην Ελλάδα χρειάστηκαν πολλές γενιές για να εδραιωθεί η δημοκρατία. - Ο λαός σας έχει αντισταθεί στο φασισμό και έχει πολεμήσει για την ελευθερία του".

Υπενθύμισε ότι η Γαλλία έχει σταθεί στην Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές της ιστορίας της και έφερε ως παράδειγμα ότι το 1974 με το αεροπλάνο του Ντ' Εστέν ο Κ. Καραμανλής γύρισε στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στο θέμα των διαπραγματεύσεων των προηγούμενων μηνών, τόνισε ότι "η επίσκεψή μου στην Ελλάδα σήμερα είναι για να χαιρετίσω το δίδαγμα δημοκρατίας που μας δώσατε τους τελευτάιους μήνες, ότι η αξιοπρέπεια είναι κάτι σημαντικό, μια χώρα που αντιμετωπίζει με θάρρος τις δυσκολίες. Δημοκρατία είναι να δώσεις τη δυνανότητα σε ένα λαό να επιλέξει. Θα πρέπει να στηρίξουμε τη δημοκρατία. Ο λαός πήρε το λόγο τρεις φορές, η Ευρώπη σας κοιτούσε. Σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων".

Υπονοώντας τη σκληρή στάση ορισμένων ευρωπαίων εταίρων, σημείωσε ακόμη πως "γνωρίζω πολύ καλά τι συζητήσεις έντονες προκάλεσε η συμφωνία του Ιουλίου και την υιοθετήσατε με ενότητα εδώ στο κοινοβούλιο, εκφράζοντας τη θέλησή σας να παραμείνετε στην Ευρωζώνη" και πρόσθεσε ότι "όλοι αυτοί που σας συμβούλευαν να βγείτε από την ευρωζώνη, δεν τους ακούσατε και θελήσατε να ανανεώσετε την προσήλωσή σας στις ευρωπαικές ιδέες".

"Υπερασπιστήκατε την ιδιαιτερότητά σας χωρίς να απομονωθείτε, στηρίξατε μια συμβιβαστική λύση και προστατευτήκατε από την κερδοσκοπία που ήδη σας έπληξε".

"Προσφέρω συνεργασία, όχι συμπόνοια"

Παράλληλα, αναγνώρισε ότι "οι πιο αδύναμοι έχουν πληγεί περισσότερο" και επεσήμανε:

"Δε σας εκφράζω συμπόνοια, αλλά στήριξη για μια ισχυρή συνεργασία στην υλοποίηση των μταρρυθμίσεων και την επιστροφή στην ανάπτυξη. Δεσμεύομαι ως Γάλλος, Ευρωπαίος και προοδευτικός. Χωρίς την Ελλάδα η ευρωζώνη θα έχανε νομιμότητα. Και στη Γαλλία χρειαζόμαστε τέτοιες μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα για το συνταξιοδοτικό. Η μακριά νύχτα της 12ης Ιουλίου σημάδεψε όχι μόνο την τύχη της Ελλάδα αλλά και την ιδέα της Ευρώπης. Δεν επρόκειτο για κάποια μέτρα αλλά για τη συνύπαρξή μας στην Ευρώπη. Κοίταξα τους ευρωπαίους ηγέτες και δεν ήμουν σίγουρος αν θα μπορούσα να τους πείσω και εκείνοι δεν ήξεραν τι να κάνουν. Ήταν ανήσυχοι για τις συνέπειες να μην παραμείνει η Ελλάδα στην ΕΕ. Χαιρετίζω τη στάση του Αλέξη Τσίπρα που αγωνίστηκε να γίνει σεβαστή η θέση της Ελλάδας".

Αναφερόμενος στη συμφωνία, τόνισε ότι αυτή βασίζεται σε αλληλεγγύη και υπευθυνότητα και υπενθύμισε ότι υπάρχουν τα 35 δισ επενδύσεις από την Ευρώπη και η δέσμευση για το χρέος.

"Καθοριστικές οι επόμενες εβδομάδες"

Σημείωσε όμως ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι καθοριστικές για την αξιολόγηση και πρόσθεσε: "Σας διαβεβαιώ ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό που γράφτηκε στη συμφωνία, να τηρηθούν οι δεσμεύσεις".

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι "πρέπει να προστατευεί το δίκαιωμα των οικογενειών της Ελλάδας για μια στέγη".

Όπως είπε, "η Ευρώπη δεν είναι απλώς ένα νόμισμα και μια αγορά, αλλά μια κοινή ιδέα και αξίες. Πέρα από την πειθαρχία που μας έχει απασχολήσει τόσο πολύ, θα πρέπει να γίνει πιο δυνατή σε πολιτικό επίπεδο, να μιλήσει δυνατά και να μην αφήνει άλλους να μιλούν εξ' ονόματος της Ευρώπης".

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε ότι "στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες για το Κυπριακό που θα στηρίξουν το διάλογο για επανένωση της Κύπρου και πολιτική λύση με τα κριτήρια των Ηνωμένων Εθνών".

Ανέφερε ακόμη ότι η Γαλλία είναι ο τέταρτος επενδυτής στην Ελλάδα με 14.000 Έλληνες να εργάζονται στις γαλλικές εταιρείες και εκδήλωσε ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τομέα υγείας, ενέργειας, νέες τεχνολογίες. "Κάνω έκκληση στους γάλλους επιχειρηματίες να πάρουν χρήσιμες αποφάσεις για τις δύο χώρες", ανέφερε.

Εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει η Γαλλία η πρώτη χώρα υποδοχής Ελλήνων φοιτητών και δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα στηρίξει τεχνικά την Ελλάδα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τον εκσυγρχονισμό του κράτους. "Είναι έτοιμη να σας συνοδεύσει και στο ζήτημα των περιουσιακών στοιχείων του κράτους".

Για το προσφυγικό είπε ότι "πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας. Δε μπορούμε να αφήσουμε Ελλάδα και ,Ιταλία μόνες μπροστά σε αυτή τη ροή προσφύγων. Αυτοί που αμφισβητούσαν την αλληλεγγύη όταν έπρεπε να στηρίξουν οικονομικά κάποιες χώρες, σήμερα ζητούν αλληλεγγύη".

"Ζήσατε μια κρίση και συνεχίζετε να τη ζείτε. Κρίση προέρχεται από το κρίνω, δηλαδη αξιολογώ κι αποφασίζω. Μπορεί να ξαναγεννηθεί η ελπίδα ή να συμβεί και το αντίθετο. Να κομίσουμε ένα ευρωπαϊκό μήνυμα που θα μας οδηγήσει ελπίδα στη νεολαία. Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Γαλλία ζήτω η φιλία μας", κατέληξε.

Νωρίτερα, οι δύο ηγέτες έδωσαν κοινή Συνέντευξη Τύπου:

Κοινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στη δήλωσή - σύντομη ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι ο Φρανσουά ήταν ένας από τους ανθρώπους που τον έπεισαν να δεχθεί έναν δύσκολο συμβιβασμό.

Όπως είπε «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να επαναφέρει το Grexit στο τραπέζι. Η Ελλάδα πρέπει να βγει από την κρίση. Πρέπει να τα καταφέρει. Προϋπόθεση όμως είναι να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος».

Στέλνοντας ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση είπε πως «Πρέπει κάποιοι να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία δεν υπέγραψε όμως την παράδοσή της».

Για τη Γαλλία είπε πως αποτελεί για την Ελλάδα «έναν πολύτιμο εταίρο στην προσπάθειά μας. Η Γαλλική κυβέρνηση μπορεί να συνεισφέρει και στον αγώνα μας έναντι στη διαφθορά και τη διαπλοκή, το πελατειακό κράτος».

Για το προσφυγικό είπε ότι συμφωνήθηκε η ανάγκη υποστήριξης της προσπάθειας να στηθούν τα πέντε κέντρα υποδοχής προσφύγων (hot spot) στα αντίστοιχα ελληνικά νησιά.

«Συζητήσαμε και τη σημασία που έχει η συνεργασία μας με την Τουρκία σε αυτόν τον τομέα. Μια ανάγκη που και η Ελλάδα έχει αναδείξει πάντα όμως με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Συζητήσαμε και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε όχι όμως κάνοντας εκπτώσεις η Ε.Ε. στις αρχές της».

Τέλος για το Κυπριακό υποστήριξε ότι «δεν πρέπει να χαθεί η δυναμική που έχει δημιουργηθεί στις συνομιλίες στο νησί. πρέπει να βρεθεί μια λύση για όλον τον κυπριακό λαό. Για αυτό και εγώ και ο πρόεδρος Ολάντ στηρίζουμε τις προσπάθειες του προέδρου της Κύπρου».

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ξεκίνησε αναφερόμενος στο τραγικό αυτοκινητιστικό ατύχημα στην Γαλλία εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών.

Για τις σχέσεις Ελλάδας - Γαλλίας είπε ότι η Γαλλία «πάντα ήταν στο πλευρό της Ελλάδας. Ήταν στο πλευρό της και στη διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες».

«Ξέρω τι περνούν οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι νέοι Έλληνες. Θα ήθελα πραγματικά να αποφασίσω την απόφαση της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού να συμφωνήσουν με την Ευρώπη. Πως θα μπορούσαμε να σκεφτούμε την Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα;»,.

Σύμφωνα με τον κ. Ολάντ «Η Γαλλία θα πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα γιατί οι συζητήσεις συνεχίζονται. Πρέπει να αξιολογήσουμε τις μεταρρυθμίσεις και αυτές που έγιναν και αυτές που ακολουθούν. Πρέπει να υπάρξει σταθερότητα για να έρθουν επενδύσεις στη χώρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δράσουμε μόνοι. Όλοι η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα. Η Γαλλία υποστηρίζει τις μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς. Αυτό είναι το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και της Γαλλίας και εμείς θα συνεχίζουμε να προσφέρουμε τεχνογνωσία».

Για το προσφυγικό-μεταναστευτικό είπε ότι «Η Ελλάδα είναι το σύνορο της Ευρώπης. Η άκρη του δόρατος της Ε.Ε. Η Ελλάδα υποδέχθηκε αυτούς τους ανθρώπους και θα ήθελα να χαιρετήσω όλους τους Έλληνες που αντιμετώπισαν τους πρόσφυγες με αξιοπρέπεια και με βάση τις ευρωπαϊκές αξίες. Πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα».

«Χρειάζεται μια ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και ενίσχυση των δυνατοτήτων μας ώστε να υποδεχθούμε αυτούς που πρέπει να δεχθούμε. πρέπει να συναφθούν συμφωνίες με χώρες που βρίσκονται εκτός Ε.Ε. όπως η Τουρκία η οποία πρέπει να παρακολουθήσει τα δικά της σύνορα. Πρέπει να δημιουργηθούν κέντρα και στην Τουρκία. Η Ελλάδα έχει αναλάβει ένα πολύ σημαντικό έργο. Η αλληλεγγύη είναι αμφίδρομη και πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορα μας».

Για το κυπριακό είπε ότι η Κύπρος «στηρίζει το διάλογο, όπως και η Ελλάδα και η Γαλλία. Ο πρόεδρος της Κύπρου έχει κάνει πολύ καλές προτάσεις. Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να οδηγήσουν σε μία λύση».

Τέλος για τη Μέση Ανατολή και τη Συρία υποστήριξε πως πρέπει να βρεθεί μια λύση, αλλά χωρίς το καθεστώς Άσαντ για το οποίο είπε ότι «προκαλεί το πρόβλημα». «Πρέπει να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία και χρειάζεται μια πολιτική διαδικασία και σε κάθε περίπτωση ο Άσαντ δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να δούμε το όριο για τους πλειστηριασμούς

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι η Ελλάδα «πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Αλλά δεν αμφισβητεί η Ελλάδα κάτι τέτοιο. Αυτό που ζητά είναι μια ευελιξία. Κι αυτό που ανησυχεί πολλούς Έλληνες είναι αυτά τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Θα πρέπει να ξαναδούμε γι αυτά τα νοικοκυριά το όριο (εννοεί για τους πλειστηριασμούς).

Όπως είπε ο κ. Ολάντ «Οι δεσμεύσει ισχύουν και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Πρέπει να τις τηρήσουμε. Όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση θα πρέπει να ξεκινήσει η αναδιαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του χρέους».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «Η Ελλάδα έχει προχωρήσει με πολύ γοργά βήματα στην υλοποίηση πολύ δύσκολων μεταρρυθμίσεων για τις οποίες μάλιστα έχουμε αμφιβολίες για τη χρησιμότητά τους. Απατούμε όμως να τηρηθούν και οι υποσχέσεις της άλλης πλευράς. Υλοποιήσαμε μεταρρυθμίσεις που δεν υλοποιήθηκαν εδώ και χρόνια. Όμως είναι άλλο πράγμα να υλοποιούμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις και άλλο πράγμα να θεωρούν κάποιοι πως η Ελλάδα είναι ένας κατάδικος που δέχεται μια ποινή. Ενδεχομένως κάποιοι να επιδιώκουν να επαναφέρουν το Grexit. Θέλω να καταστήσω σαφές ότι η μετατροπή της ελληνικής κοινωνία σε μία αρένα κατασχέσεων δεν μπορεί να γίνει δεκτή από την ελληνική κυβέρνηση».

Τέλος, σημείωσε πως «Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχουμε υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις στο ακέραιο και μέχρι τέλους του χρόνους θα έχει προχωρήσει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ώστε να ξεκινήσει η αναγκαία απομείωση του χρέους της χώρας. Η επιτυχία της Ελλάδας είναι και επιτυχία της Ευρώπης».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ 25 Νοε 2020 | 20:20

Στα πορτοκαλί η Βουλή για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών [Εικόνες]

Η Βουλή συμμετέχει στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

ΝΕΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 25 Νοε 2020 | 19:10

Βουλή: Κόντρα Τασούλα-Βαρουφάκη για το βίντεο για τις Ένοπλες Δυνάμεις στην πρόσοψη της Βουλής

Επανήλθε στο θέμα του βίντεο στη Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης, "Απόλυτα ενσωματωμένες στο Πολίτευμα η ΕΔ", απάντησε ο Κώστας Τασούλας.

«ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΗΚΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ» 25 Νοε 2020 | 19:00

"Καρφιά" ΝΔ: Ανεπαρκής η εμφάνιση Τσίπρα, απογοητεύθηκαν ακόμη και οι σύντροφοί του

Το σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή δείχνει ανεπάρκεια και απογοήτευση από την εμφάνιση Τσίπρα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 25 Νοε 2020 | 15:53

Βουλή: Το ανέκδοτο Τσίπρα με τις 3 επιστολές "ρίξε τα όλα στους προηγούμενους"- Η πληρωμένη απάντηση Μητσοτάκη

Ποιο ήταν το ανέκδοτο που είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή και ποια ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού

Ο 52ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ 25 Νοε 2020 | 15:10

Ο Μητσοτάκης στο ιατρείο της Βουλής - Τα συλλυπητήριά του για τον καρδιολόγο που "έφυγε" από κορονοϊό

Το ιατρείο της Βουλής επισκέφθηκε ο Κ. Μητσοτάκης για να συλλυπηθεί τους εργαζομένους για τον θάνατο του 52χρονου γιατρού Γιάννη Μητρόπουλου.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 25 Νοε 2020 | 14:30

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών: Για μισθωτό των 800 ευρώ σημαίνει αύξηση 183 ευρώ- Αναλυτικά παραδείγματα

"Είναι ένα νομοσχέδιο που ενώνει", είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

25 Νοε 2020 | 14:19

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: "Δεν σας ζητάμε να γίνετε Μεσσίας ούτε Μωυσής- Μην σκοτώνετε την λογική"

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 25 Νοε 2020 | 14:01

Σταϊκούρας για προϋπολογισμό: Εκτός πραγματικότητας η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ - Αυτά είναι τα 4 σημάδια ανθεκτικότητας

Ο προϋπολογισμός στοχεύει στην υπέρβαση της κρίσης με την οικονομία σε λειτουργία και την κοινωνία όρθια, ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ 25 Νοε 2020 | 13:44

Κ. Μητσοτάκης: Διπλασιάζουμε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα τον Δεκέμβριο- Για 500 χιλιάδες δικαιούχους

Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ 25 Νοε 2020 | 12:31

Βουλή: Ομόθυμη καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων από τα κόμματα - "Τρικ που δεν πείθουν"

Στη Βουλή όλα τα κόμματα καταδίκασαν τους "παιδαριώδεις χειρισμούς" της Άγκυρας.

ΤΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 25 Νοε 2020 | 11:51

Ομιλία Μητσοτάκη στις 13:00 στη Βουλή: Μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές - Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στις 13:00, στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα μέτρα ενίσχυσης εργαζομένων και ευάλωτων ομάδων.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 25 Νοε 2020 | 08:01

Πορείες Πολυτεχνείου: Η Κρατική Ασφάλεια αρχίζει έρευνα για τους Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη - Ζητά ονόματα βουλευτών

Η παραγγελία για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έφθασε στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 24 Νοε 2020 | 19:49

Βουλή: Άρχισε η επεξεργασία του προϋπολογισμού - Οι τοποθετήσεις των κομμάτων

Πρώτη συνεδρίαση επεξεργασίας του κρατικού προϋπολογισμού 2021, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.