Follow us

Πέτσας για φορολογικό: Κάνουμε πράξη τις εξαγγελίες Μητσοτάκη

«Κάνουμε πράξη όλα όσα είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 'Ο,τι είπαμε, το κάνουμε», τόνισε ο Στ. Πέτσας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πέτσας για φορολογικό: Κάνουμε πράξη τις εξαγγελίες Μητσοτάκη

Έμφαση στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο και κατατέθηκε χθες, έδωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, «αποδεικνύεται, από όσα θεσπίζει, ότι κάνουμε πράξη όλα όσα είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ό,τι είπαμε, το κάνουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα μειώνονται αντί να αυξάνονται -όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια- οι φόροι εισοδήματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στηρίζεται η επιχειρηματικότητα προς όφελος των εργαζομένων και της πραγματικής οικονομίας, κινητροδοτούνται δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και παροχές, σε είδος, υπέρ των εργαζομένων, και θεσπίζονται κίνητρα που προσελκύουν ξένους επενδυτές. Όπως ανέφερε, βασικός πυλώνας των διατάξεων του νομοσχεδίου είναι η φορολογική ελάφρυνση των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων που τα τελευταία χρόνια επιβαρύνθηκαν σημαντικά, καθώς οι μισθωτοί και συνταξιούχοι της κατηγορίας εισοδήματος από 12 έως 18 χιλιάδες ευρώ, θα έχουν μείωση φόρου από 80 έως 200 ευρώ, ενώ ο μέσος ελεύθερος επαγγελματίας θα έχει μείωση φόρου έως 1.300 ευρώ.

Φορο-ελαφρύνσεις για τα φυσικά πρόσωπα

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας, για τα φυσικά πρόσωπα προβλέπονται:

-Καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή 9% για φυσικά πρόσωπα, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, μισθωτούς και συνταξιούχους, από 22% που είναι σήμερα.

-Μείωση κατά μία ποσοστιαία μονάδα των συντελεστών για τα υψηλότερα εισοδήματα.

-Αύξηση του αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, ενώ ειδικά για τους πολύτεκνους με 5 παιδιά και άνω δεν ισχύει η μείωση κατά 20 ευρώ της έκπτωσης φόρου για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος πάνω από τις 12.000 ευρώ.

-Απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης όλων των ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% ανεξαρτήτως της μορφής της αναπηρίας.

-Μείωση του Φ.Π.Α. για τα βρεφικά είδη από το 24% που είναι σήμερα στον χαμηλό συντελεστή 13%.

-Μείωση του Φ.Π.Α. για τα κράνη των μοτοσικλετιστών και τα παιδικά καθίσματα από το 24% που είναι σήμερα στο μειωμένο συντελεστή 13%.

Μείωση φορολογίας για τα νομικά πρόσωπα

Σε ό,τι αφορά τα νομικά πρόσωπα:

-Μειώνεται ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων από το 28% που είναι σήμερα στο 24% για το 2019, γεγονός που ενισχύει εκατοντάδες χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.

-Μειώνεται ο συντελεστής φορολόγησης των μερισμάτων από 10% σε 5%.

-Καθιερώνεται χαμηλός φορολογικός συντελεστής 10% για τα αγροτικά συνεταιριστικά σχήματα.

-Μειώνεται η προκαταβολή φόρου εισοδήματος στο 95% του φόρου που προκύπτει για τα Νομικά Πρόσωπα.

-Δίνονται στις επιχειρήσεις φορολογικά κίνητρα για τη διανομή μετοχών στους εργαζόμενους, καθώς και για παροχές σε είδος.

-Θεσπίζονται κίνητρα για δράσεις που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα με θετικό, όπως είπε χαρακτηριστικά, οικονομικό αντίκτυπο στους εργαζόμενους, σύμφωνα με τον κύριο Πέτσα γίνονται δύο βασικές παρεμβάσεις:

-Η μία αφορά στα stock options. Θεσπίζονται, δηλαδή, φορολογικά κίνητρα προκειμένου να δίνονται από τις επιχειρήσεις μετοχές στους εργαζόμενους, ώστε να γίνονται συμμέτοχοι στην επιχειρηματική επιτυχία.

-Η δεύτερη αφορά φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις για παροχές σε είδος στους εργαζόμενους, όπως η χορήγηση καρτών μεταφοράς για τις αστικές μετακινήσεις. Χορηγείται, συγκεκριμένα στην επιχείρηση δυνατότητα έκπτωσης από τα ακαθάριστα έσοδά της, δαπάνης για κάρτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προσαυξημένης κατά 30%.

Κίνητρα για προστασία του περιβάλλοντος

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και σε κίνητρα για τη στήριξη δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και την πράσινη ανάπτυξη. Όπως είπε:

«-Εισάγουμε δέσμη μέτρων για την προώθηση χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς και των οχημάτων μηδενικών ή χαμηλών ρύπων.

-Δίνουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις προκειμένου να επιλέγουν την αγορά ή τη μίσθωση αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, για τη χορήγησή τους στους εργαζομένους τους.

-Παρέχεται η δυνατότητα έκπτωσης από τα ακαθάριστα έσοδά της δαπάνης για εγκατάσταση σημείων φόρτισης οχημάτων μηδενικών ή χαμηλών ρύπων και μάλιστα, προσαυξημένης κατά 30%».

Οικοδομική δραστηριότητα - Ξένα κεφάλαια

Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της οικοδομικής δραστηριότητας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε δράσεις που στόχο έχουν να ανακτήσουν τα σπίτια την αξία που έχασαν. Συγκεκριμένα:

Μετά τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, μεσοσταθμικά κατά 22%, που ήδη εφαρμόστηκε από την τρέχουσα χρονιά, η κυβέρνηση προχωρά σε τρία ακόμη μέτρα:

-Αναστέλλεται ο Φ.Π.Α. στις οικοδομές για 3 χρόνια.

-Αναστέλλεται, επίσης για μια τριετία, ο φόρος υπεραξίας στην αγοραπωλησία ακινήτων.

-Προβλέπεται μείωση του φόρου εισοδήματος κατά 40% για τις δαπάνες εργασιών -όχι για τα υλικά- που πραγματοποιούνται για την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των ακινήτων.

Σε ό,τι αφορά την προσέλκυση άμεσων ξένων κεφαλαίων και επενδύσεων τόνισε πως θεσπίζεται εναλλακτικός τρόπος φορολόγησης των εισοδημάτων αλλοδαπής προέλευσης με πληρωμή ετήσιου κατ' αποκοπή φόρου με την προϋπόθεση ότι ο συγκεκριμένος αλλοδαπός φορολογούμενος θα κάνει εντός τριετίας επένδυση άνω των 500.000 ευρώ.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στις αλλαγές που επήλθαν στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ακούει τους κοινωνικούς εταίρους, τους φορείς της αγοράς και την κοινωνία.

«Στο πλαίσιο αυτό είναι ανοικτή να ενσωματώνει αλλαγές που κινούνται στην κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής, είτε γιατί τη βελτιώνουν, είτε γιατί διορθώνονται ενδεχόμενες ατέλειες στον αρχικό σχεδιασμό. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι υιοθετεί όλες τις εποικοδομητικές προτάσεις.

Αυτό απεδείχθη και στη δημόσια διαβούλευση του φορολογικού νομοσχεδίου καθώς έγιναν δεκτές εισηγήσεις που οδήγησαν σε περισσότερες από 10 αλλαγές».

Μεταξύ αυτών, για παράδειγμα, επήλθαν βελτιώσεις που αφορούν:

-Τον τρόπο υπολογισμού του φορολογητέου εισοδήματος από την παραχώρηση οχήματος προς εργαζόμενο, εταίρο, μέτοχο ή συγγενικά τους πρόσωπα.

-Την εξαίρεση από το πραγματικό εισόδημα, βάσει του οποίου υπολογίζεται το απαιτούμενο ποσοστό δαπανών με ηλεκτρονικές συναλλαγές και του ποσού της διατροφής που δίδεται στην περίπτωση διαζευγμένων.

-Την πρόβλεψη ότι εκπίπτουν ως δαπάνη για τον προσδιορισμό του κέρδους από επιχειρηματική δραστηριότητα των νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οι δωρεές σε χρήμα ή σε είδος προς το Δημόσιο και τους ΟΤΑ.

-Την εισαγωγή τροποποιήσεων στις διατάξεις με τις οποίες προβλέπεται απαλλαγή από τη φορολογία εισοδήματος και την εισφορά αλληλεγγύης, φορολογικών κατοίκων αλλοδαπής, από τόκους εταιρικών ομολογιών και ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου.

-Τη διευκρίνιση ότι ο μειωμένος φορολογικός συντελεστής 10% για αγροτικούς συνεταιρισμούς περιλαμβάνει και τις αναγνωρισμένες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ομάδες και οργανώσεις παραγωγών.

-Τη δυνατότητα των μικρών οινοπαραγωγών να ζητήσουν την επιστροφή ή διαγραφή, κατά περίπτωση, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί για μη διατεθείσες ποσότητες.

-Την διαγραφή οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση μέχρι του ποσού των δέκα (10) ευρώ, ανά οφειλέτη, εφόσον έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες και δεν υφίστανται άλλες οφειλές του ιδίου προσώπου.

Ο προϋπολογισμός του 2020 δρομολογεί την επιστροφή στο μέλλον

Σύμφωνα με τον κύριο Πέτσα, ο προϋπολογισμός του 2020 δρομολογεί την επιστροφή στο μέλλον.

Όπως είπε, «σε μία χρονική περίοδο που ο ρυθμός ανάπτυξης αναθεωρείται προς τα κάτω στο σύνολο της Ευρωζώνης, στην Ελλάδα αναθεωρείται προς τα πάνω: 2% για το 2019 και 2,8% για το 2020».

Και, «όλα τα συστατικά της οικονομικής μεγέθυνσης, δηλαδή η κατανάλωση, οι εξαγωγές και κυρίως οι επενδύσεις αυξάνονται σημαντικά. Είναι ο πρώτος Προϋπολογισμός που όχι μόνο δεν επιβάλλει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, αλλά μειώνει τα βάρη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Παράλληλα, υλοποιεί τις πρώτες δεσμεύσεις μας και θα ακολουθήσουν και οι Προϋπολογισμοί των επόμενων ετών για να εφαρμοστούν στο ακέραιο όλα όσα είπαμε.

Επαναλαμβάνω, ότι είπαμε, το κάνουμε», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξειδικεύοντας στη συνέχεια:

Ο Προϋπολογισμός του 2020:

-Είναι ταυτόχρονα αναπτυξιακός και κοινωνικός.

-Φέρνει το ΑΕΠ της Ελλάδας ξανά, μετά από πολλά χρόνια, κοντά στα 200 δις ευρώ. Το αυξάνει δηλαδή σε σχέση με φέτος κατά 7 δισ. ευρώ περίπου, ή 1.600 ευρώ περίπου κατά νοικοκυριό.

-Βάζει τέλος στο φαύλο κύκλο της υπερφορολόγησης.

-Αποδεικνύει ότι η ελληνική οικονομία περνάει σε έναν ενάρετο κύκλο αναγέννησης των προσδοκιών, βιώσιμης ανάπτυξης και αύξησης των εισοδημάτων», τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως ο Προϋπολογισμός του 2020:

-Αντιμετωπίζει το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας των τελευταίων ετών, δηλαδή το αναπτυξιακό και επενδυτικό κενό που διατηρούσε την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ουραγό στις επενδύσεις και πρωταθλήτρια στην ανεργία.

-Προβλέπει σημαντική αύξηση του ρυθμού μεγέθυνσης, από το 1,5% που παρατηρήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2019, στο 2,8%.

-Προβλέπει επίσης περαιτέρω μείωση της ανεργίας στο 14%, ή περίπου 100 χιλιάδες λιγότεροι άνεργοι.

-Βάζει τέλος στην πολιτική των υπερπλεονασμάτων της προηγούμενης κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι κατά την περίοδο 2016-2018 αφαιρέθηκαν από την οικονομία 11,4 δισ. ευρώ, πέραν και επιπλέον των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων που είχαν συμφωνηθεί με τους πιστωτές.

-Αναδιαρθρώνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με την ενίσχυση του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του και τον τερματισμό της υποεκτέλεσης που το χαρακτήριζε μέχρι φέτος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συνάντηση Μητσοτάκη - Κόντε

Αναφερόμενος στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, ο κ. Πέτσας είπε πως έγινε επισκόπηση των διμερών σχέσεων και συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω σύσφιξής τους, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και της ενέργειας, στους οποίους ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον ιταλικών εταιρειών για επενδύσεις στην Ελλάδα. Όπως είπε, ο κ. Κόντε κάλεσε τις ιταλικές επιχειρήσεις να λάβουν υπόψη τους τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα και τις προέτρεψε να εκμεταλλευτούν και τις δυνατότητες χρηματοδότησης που προκύπτουν από τη συνεργασία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων της Ιταλίας με το αντίστοιχο της Ελλάδας.

Επίσης, σύμφωνα με τον κύριο Πέτσα, έμφαση δόθηκε στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα Ελλάδα και Ιταλία, μιας και σηκώνουν τεράστιο βάρος ως χώρες πρώτης υποδοχής. Όπως τόνισε, οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν για το συντονισμό που απαιτείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο την προώθηση κοινών πολιτικών και λύσεων. «Ο πρωθυπουργός, για μια ακόμη φορά, αποδοκίμασε την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος προς εξυπηρέτηση ίδιων πολιτικών συμφερόντων και κατήγγειλε τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο» τόνισε επίσης.

Αναφερόμενος στην επικείμενη ολοκλήρωση του TAP, καθώς και για την προοπτική του EastMed ο κ. Πέτσας είπε πως υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα. «Οι δύο χώρες δεσμεύθηκαν να εργαστούν για την υλοποίηση των Εθνικών Σχεδίων για την Ενέργεια και το Κλίμα, την αναβάθμιση της υφιστάμενης υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας- Ιταλίας και την προώθηση μέτρων για την εναρμόνιση της θεμελιώδους αρχιτεκτονικής των αγορών ενέργειας των δυο κρατών.

Η συμφωνία προωθεί τον εκσυγχρονισμό των υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας (προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της παραγωγής βιοκαυσίμων από απόβλητα), την υποστήριξη της κατασκευής υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου στην Ελλάδα, την προώθηση της υλοποίησης των "έξυπνων" δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και τις υποδομές ηλεκτροκίνησης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Θετικό το πρόσημο της Σ. Αναθεώρησης

Μιλώντας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «δυστυχώς , δεν έφτασαν στη σημερινή, την αναθεωρητική Βουλή, πολλές από τις προτάσεις που είχαμε καταθέσει, όπως οι προτάσεις για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, την περιβαλλοντική προστασία, τη βελτίωση του νομοθετικού έργου με πιο έγκυρο έλεγχο της συνταγματικότητας των νόμων, την απαγόρευση της αναδρομικής φορολογίας, την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, την αποσύνδεση της επιλογής των ανωτάτων δικαστικών από την κυβέρνηση». Παρόλα αυτά όμως, τόνισε πως το πρόσημο της συνταγματικής αναθεώρησης είναι θετικό, καθώς οι αλλαγές που έγιναν, όπως είπε, συνιστούν θεσμική αναβάθμιση, ενίσχυση της διαφάνειας και στήριξη του κοινωνικού κράτους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που κράτησε σε τρείς περιπτώσεις:

Πρώτον, όπως είπε, δεν ψήφισε την κατοχύρωση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με την οποία θεσπίζεται σταθερή δέσμευση ότι το κράτος μεριμνά για την αξιοπρεπή διαβίωση κάθε πολίτη.

Δεύτερον, δεν ψήφισε τη διάταξη που στόχο έχει να καταστεί δυνατή η συνταγματική διασφάλιση της δυνατότητας των Ελλήνων εκλογέων που κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίζουν από τον τόπο της μόνιμης διαμονής τους, και τρίτον, όπως τόνισε, ο ΣΥΡΙΖΑ απομονώθηκε καθώς απορρίφθηκε από τις άλλες πτέρυγες της Βουλής, η δήθεν ερμηνευτική διάταξη στο άρθρο 86, το οποίο αλλάξαμε προχωρώντας στην κατάργηση της σύντομης αποσβεστικής προθεσμίας για την ευθύνη των Υπουργών.

Φορολογικό-ασφαλιστικό και ν/σ των Υπ. Παιδείας και Άμυνας, στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο

Κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας παρουσίασε το πρόγραμμα του πρωθυπουργού για τις επόμενες μέρες.

Έτσι, αύριο, Πέμπτη, θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με θέματα το φορολογικό και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση ΑΔιΠ και του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας για τις προμήθειες. Επίσης, θα συζητηθεί το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, ο προγραμματισμός προσλήψεων για το 2020 και η προεπιλογή των δικαστικών λειτουργών για τις θέσεις των Αντιπροέδρων του ΣτΕ και του Αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στην έναρξη του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Την Κυριακή θα κλείσει με ομιλία του το Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος.

Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Μαδρίτη για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την κλιματική αλλαγή. Την Τρίτη και την Τετάρτη 3 και 4 Δεκεμβρίου 2019 θα βρίσκεται στο Λονδίνο για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα συμπαρίσταται στον αλβανικό λαό, δήλωσε ο Στ. Πέτσας

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Στ. Πέτσας εξέφρασε για μια ακόμη φορά τη συμπαράσταση της Ελλάδας στον αλβανικό λαό που δοκιμάζεται από τις συνέπειες του χθεσινού καταστροφικού σεισμού. Όπως είπε, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ βρίσκεται ήδη από χθές το μεσημέρι στη γειτονική μας χώρα και επιχειρεί για τη διάσωση ζωών. «Έχουμε ανασύρει 4 άτομα, μεταξύ των οποίων δυστυχώς δύο θύματα. Η 1η ΕΜΑΚ Αθηνών στην πόλη Θούμανε ανέσυρε ζωντανή γυναίκα 45 ετών, ενώ η 5η ΕΜΑΚ των Ιωαννίνων στο Δυρράχιο απεγκλώβισε ζωντανό άνδρα 24 ετών. Οι προσπάθειές μας σε συνεργασία με τις αλβανικές αρχές και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό, συνεχίζονται», κατέληξε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 28 Αυγ 2025 | 15:43

Παύλος Μαρινάκης: Αν δοθεί 13ος μισθός στο δημόσιο, δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ για άλλες ομάδες εργαζομένων

Το δημόσιο ταμείο έχει συγκεκριμένα λεφτά να δώσει περίπου 1,5 δισ. ευρώ, και υπάρχουν οροφές δαπανών, ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 28 Αυγ 2025 | 15:14

Επεισόδιο Μαρινάκη με δημοσιογράφο για τη νεκρή στην Αίγινα: "Μη λαϊκίζετε, κύριε - Αυτό το παιχνίδι να το παίξετε αλλού"

Έντονα αντέδρασε ο Παύλος Μαρινάκης σε ερώτηση δημοσιογράφου - "Εδώ έρχονται δημοσιογράφοι που θέλουν να ενημερωθούν και όχι να γίνουν influencers στο διαδίκτυο - Αν θέλετε να κάνετε πολιτική, να πολιτευτείτε"

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 25 Αυγ 2025 | 16:53

Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη: Αν ψάχνουν πολιτικούς απατεώνες, να κοιτάξουν στον καθρέφτη τους

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για αθέτηση δεσμεύσεων σε ασφαλιστικό, φορολογία, ιδιωτικό χρέος και εξωτερική πολιτική

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 20 Αυγ 2025 | 13:06

Μαρινάκης: Δεν θα πάνε Έλληνες στρατιώτες στην Ουκρανία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ως θετικές τις εξελίξεις στις ΗΠΑ για το Ουκρανικό.

Τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 06 Σεπ 2025 | 15:13

Σακελλαροπούλου για τον θάνατο του Νίκου Παπαδάκη: Το έργο του θα συνεχίσει να φωτίζει τις νέες γενιές ερευνητών

"Γνώρισα τον Νίκο Παπαδάκη όταν επισκέφθηκα το Ίδρυμα ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Οκτώβριο του 2019".

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 06 Σεπ 2025 | 14:05

Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός προφανώς φοβάται τον κ. Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ - Πάνδημο το αίτημα απαλλαγής από τη ΝΔ

"Είμαστε επτά χρόνια εκτός μνημονίου, τα έξι κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία και οι γεννήσεις καταρρέουν", ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 06 Σεπ 2025 | 13:39

Το "μυστικό" δείπνο των οκτώ βουλευτών της ΝΔ με ευρύτερη σύνθεση και... αιχμηρή διάθεση

Υπήρχε έντονη κριτική για τη διαχείριση της κυβέρνησης στο περίφημο πλέον θέμα των επιστολικών ψήφων την τελευταία μέρα του Ιουλίου.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:57

ΔΕΘ: "Ο Άδωνις φωνάζει;" - Η απορία Μητσοτάκη όταν επισκέφθηκε το περίπτερο του υπουργείου Υγείας

Ο κ. Μητσοτάκης αντιλήφθηκε κάποιον να φωνάζει δυνατά από μακριά και χαριτολογώντας είπε: "Ο Άδωνις φωνάζει;".

ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 12:39

Πιερρακάκης: Φορολογική μεταρρύθμιση με έμφαση στο δημογραφικό - Γιατί είπε ότι το πιο πολιτικό παιχνίδι είναι το Τetris

"Είμαστε στις μισές γεννήσεις από όσες ήμασταν πριν από την κρίση. Θα κάνουμε μια φορολογική μεταρρύθμιση που θα δώσει πάρα πολύ μεγάλη έμφαση σε αυτό το πρόβλημα", τόνισε ο ΥΠΟΙΚ.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:16

ΔΕΘ: "Εγώ αν μπω εδώ, δεν θα ξαναβγώ, ε;" - Η ατάκα Μητσοτάκη για το μονοθέσιο της McLaren Formula 1 Team

"Εγώ αν μπω εδώ δεν θα ξαναβγώ, ε;", είπε χιουμοριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

06 Σεπ 2025 | 11:46

Μητσοτάκης σε Διοίκηση ΔΕΘ: Σε καμιά άλλη πόλη δεν έχουν δοθεί τόσα κονδύλια όσα στη Θεσσαλονίκη για έργα

Την πρόταση της κυβέρνησης για την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΙΧΜΗΡΗ 06 Σεπ 2025 | 11:19

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Οδήγησε στο θάνατο 104 ανθρώπους στο Μάτι - Ενας τουρίστας που μαζεύει φράγκα

"Είναι ένας πρώην πρωθυπουργός που κατάφερε να είναι ο μοναδικός που παραβίασε την εντολή του δημοψηφίσματος, που κυβέρνηση με μνημόνια ενώ εξελέγη να τα καταργήσει".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 06 Σεπ 2025 | 10:30

Στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες - βίντεο]

Στις 19.30 σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ 06 Σεπ 2025 | 10:05

Μονή Σινά: Επέστρεψε στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός - Δρομολογούνται οι διαδικασίες διαδοχής του

Πριν από δύο μέρες ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός της Μονής Σινά εξέδωσε εκτενή ανακοίνωση, ενημερώνοντας ουσιαστικά πως ξεκινά η διαδικασία για τη διαδοχή του.

ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 09:02

Πιερρακάκης: Φορολογική μεταρρύθμιση με έμφαση στην αντιμετώπιση του δημογραφικού

Φορολογική μεταρρύθμιση, στο πλαίσιο της οποίας θα δίδεται "πάρα πολύ μεγάλη έμφαση" στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας.

ΣΕ 2 ΑΞΟΝΕΣ Η ΟΜΙΛΙΑ 06 Σεπ 2025 | 08:15

ΔΕΘ: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει πακέτο 1,7 δισ. ευρώ για 4,5 εκατ. δικαιούχους - "Μεγάλη τομή στη φορολογία"

Τα μέτρα στο καλάθι του Πρωθυπουργού θα αγγίξουν το 1.7 δις ευρώ, βάζοντας ένα ανάχωμα στην ακρίβεια, με την ομπρέλα να καλύπτει περισσότερους από 4.5 εκατ. πολίτες.

ΕΔΩΣΕ ΑΤΑΚΕΣ 05 Σεπ 2025 | 22:25

"Πηγαδάκια" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Τι είπε για μέτρα ελάφρυνσης, Τσίπρα και Καμμένο

Στα λεγόμενα "πηγαδάκια" μετά την εκδήλωση της Παρασκευής, όπου μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Παιδεία, ο πρωθυπουργός έδωσε μερικές ατάκες στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την ΔΕΘ

"ΚΑΡΦΙ" 05 Σεπ 2025 | 20:35

Πηγές ΠΑΣΟΚ: Κάποτε ο Τσίπρας μιμούνταν τη φωνή του Ανδρέα, τώρα έφτιαξε ομιλία με ατάκες από δελτία Τύπου του κόμματος

Αιχμές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη άφησαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 05 Σεπ 2025 | 19:31

Κυβερνητικές πηγές για ομιλία Τσίπρα: "Ενώ σε όλη την Ευρώπη "έβρεχε" ανάπτυξη, ο ίδιος κρατούσε ομπρέλα"

"Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η χώρα πηγαίνει μπροστά", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 05 Σεπ 2025 | 19:20

Αλέξης Τσίπρας: Στο πλευρό του η Μπέτυ Μπαζιάνα - Ποιοι βουλευτές έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του [βίντεο - εικόνες]

Με ενδιαφέρον αναμενόταν και το ποιοι βουλευτές θα έδιναν το "παρών" στην ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο του Economist

5Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 05 Σεπ 2025 | 18:39

Γεωργιάδης στο Συνέδριο του Economist: "Η ελληνική κοινωνία δεν ασχολείται με τα μεγάλα αλλά μόνο με τα μικρά"

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για χιλιάδες νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, σημαντική προσέλκυση ταλέντων στην επιστήμη και στην καινοτομία, που αντί να φύγουν από την Ελλάδα, μένουν εδώ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 05 Σεπ 2025 | 18:25

Πλεύρης από δομές της Βόρειας Ελλάδας: "Κανείς χωρίς δικαίωμα ασύλου δεν θα παραμένει στη χώρα"

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, ο κ. Πλεύρης ενημερώθηκε για τη λειτουργία των δομών, ενώ είχε συναντήσεις με τους διοικητές και τους εργαζόμενους, επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ SAM ALTMAN 05 Σεπ 2025 | 18:25

Μητσοτάκης: Είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης [βίντεο]

Eκδήλωση για την παρουσίαση της συνεργασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με την OpenAI με θέμα "AI in Schools".

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 05 Σεπ 2025 | 18:12

Γεωργιάδης: Γεννήθηκα δεξιός, δεν θα μπορούσα να είμαι αριστερός - Λάθος η εμπλοκή μου με το βιβλίο του Πλεύρη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη "επαγγελματία", ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: "Προσεύχομαι να κάνει κόμμα".

9 ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΤΑΞΗΣ 05 Σεπ 2025 | 18:08

Τσίπρας στο συνέδριο του Economist: Να υπάρξουν αποφάσεις, τώρα, γιατί οδηγούμαστε στα βράχια αν δεν αλλάξουμε ρότα

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε, μεταξύ άλλων, ένα Ταμείο για στήριξη των Νέων Γενεών μέσα από μια Πατριωτική Εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα.

ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 05 Σεπ 2025 | 17:00

"Ξαναχτυπά" ο Τσακαλώτος για τον Τσίπρα: "Με προβληματίζει πολύ όταν μιλάει για δημοκρατικό καπιταλισμό"

"Σε δύσκολες συνθήκες κάναμε αρκετά καλά πράγματα, αλλά κάναμε και πράγματα που δεν είμαι περήφανος" είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

ΥΠΕΞ 05 Σεπ 2025 | 17:00

Επιμένει ο Γεραπετρίτης: Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου δεν θα σταματήσει επειδή αντιδρά η Τουρκία

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι η οικονομική βιωσιμότητα είναι προαπαιτούμενο του έργου και επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι αυτά να ξεκαθαριστούν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 15:49

Κριτική Ανδρουλάκη σε ΝΔ αλλά και Καμμένο: Σοκαριστικό ότι είχαμε υπουργό Εθνικής Άμυνας που είχε σχέσεις με τον υπόκοσμο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της σε κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως το καλώδιο με την Κύπρο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 05 Σεπ 2025 | 14:43

Επίθεση Σκέρτσου σε Τσίπρα: Οι πολιτικοί λωτοφάγοι είναι οι πιο επικίνδυνοι των αδιόρθωτων λαοπλάνων πολιτικών

"Όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Αν δεν θέλουμε όμως να επαναληφθεί, πρέπει να συνοδεύεται από αυστηρή, ειλικρινή αυτοκριτική και έμπρακτη μεταμέλεια" σχολιάζει ο κ. Σκέρτσος.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 13:15

Στήριξη Τσουκαλά σε Δούκα: Η κυβέρνηση βάζει εμπόδια στο πρόγραμμά του - Δεν έχουν χωνέψει ότι έχασαν τον Δήμο

"Κάθε δήμαρχος κρίνεται στο τέλος της θητείας του, αρκεί να του επιτραπεί να ολοκληρώσει το έργο του", είπε ο Κώστας Τσουκαλάς.

«ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ» 05 Σεπ 2025 | 12:44

Ο Καμμένος για τους νέους διαλόγους με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης: "Εκανα πλάκα - Αν συνεχίσουν θα κατέβω στην πολιτική"

Ο Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για δολοφονία χαρακτήρα και "επιλεκτική διαρροή" συνομιλιών από την δικογραφία της υπόθεσης της μαφίας της Κρήτης.

05 Σεπ 2025 | 12:16

"6 χρόνια ΝΔ: Αποτύχατε!": Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ποιότητα της δημοκρατίας και των θεσμών

Η "Μαύρη Βίβλος" της εξαετούς διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον γενικό τίτλο: "6 χρόνια Νέα Δημοκρατία| Αποτύχατε. Να η Ελλάδα που παραδίδετε".

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECONOMIST 05 Σεπ 2025 | 11:24

Βαγγέλης Μαρινάκης: Δεν βλέπω τρίτη θητεία της κυβέρνησης εκτός και εάν δούμε κάποια σημαντική αλλαγή

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και αμφιβολίες αν θα έχει και 3η θητεία διατύπωσε στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 05 Σεπ 2025 | 09:32

Αιχμηρός Κασσελάκης για Τσίπρα: Πάνω από το πτώμα μου συμπόρευση, δεν μπλέκω με τον βάλτο - Θα πάει καλά γιατί με αντιγράφει

Ερωτώμενος εάν υπάρχει πιθανότητα συμπόρευσης με τον κ. Τσίπρα, απάντησε "πάνω από το πτώμα μου. Το λέω ξεκάθαρα. Με τον βάλτο εγώ δεν μπλέκω".

ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ 05 Σεπ 2025 | 08:34

Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist: Κριτική αλλά και όραμα για την Ελλάδα του 2030

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας και της χώρας αλλά και το όραμα του για την Ελλάδα του 2030 θα αναπτύξει o Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του Economist.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 05 Σεπ 2025 | 07:39

ΔΕΘ: Με τρεις εκπλήξεις οι εξαγγελίες Μητσοτάκη - "Η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ"

Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, στη ΔΕΘ "θα εξαγγελθεί η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ".

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 04 Σεπ 2025 | 23:47

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: "Άνθρακας το νέο αφήγημα της Μαύρης Βίβλου του ΠΑΣΟΚ"

"Το νέο αφήγημα της "μαύρης βίβλου του ΠΑΣΟΚ" αποδείχθηκε άνθρακας και καταρρίπτεται στην πράξη", σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση επισημαίνοντας αναλυτικά 11 δράσεις/πολιτικές του υπουργείο

ΤΙ ΛΕΝΕ 04 Σεπ 2025 | 20:05

Μαφία Κρήτης: Νέες συνομιλίες Καμμένου με τον "αρχηγό" - "Το έδωσα στο επιτελείο του Τραμπ, μη σε νοιάζει τίποτα" [βίντεο]

Σε νέους ηχογραφημένους διαλόγους ο Πάνος Καμμένος ακούγεται να έχει οικειότητα με τον αρχιμαφιόζο και να τον διαβεβαιώνει ότι μεσολάβησε για την προώθηση του Μελχισεδέκ για τη θέση του Μητροπολίτη

ΤΟΥΡΚΙΑ 04 Σεπ 2025 | 16:44

Η Άγκυρα διαψεύδει την παραβίαση του FIR Αθηνών και κατηγορεί την Ελλάδα: "Έστειλαν οπλισμένα F-16 στο άοπλο αεροσκάφος μας"

Οι πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ σημειώνουν ότι μετά το περιστατικό, ενημερώθηκαν οι αρχές του ΝΑΤΟ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ 04 Σεπ 2025 | 16:00

Κομισιόν για καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Θα κάνουμε ό,τι είναι εντός των δυνατοτήτων μας για να διασφαλίσουμε ότι θα υλοποιηθεί

Εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το έργο, γεγονός που έκανε γνωστό και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

«ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ» 04 Σεπ 2025 | 15:56

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για την πολιτική προστασία, την κλιματική κρίση και το περιβάλλον

Ο κ. Τσουκαλάς προανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει ένα ενιαίο σύγχρονο εθνικό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας.

ΧΟΡΕΨΕ ΤΗΝ «ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ» 04 Σεπ 2025 | 15:36

Ο Τσουκαλάς χόρεψε ζεϊμπέκικο στα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο: Τον χειροκροτούσε ο Ανδρουλάκης [βίντεο]

Μετά από παρότρυνση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς άρχισε να χορεύει ζεϊμπέκικο, μετατρέποντας τον χώρο σε πίστα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 04 Σεπ 2025 | 14:53

Σωκράτης Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης εξαπάτησε και απέτυχε - Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για μια προοδευτική Ελλάδα

"Χρειαζόμαστε άλλο παραγωγικό μοντέλο και άλλη οικονομική πολιτική που να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία", τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ... 04 Σεπ 2025 | 14:33

Μιχάλης Ιγνατίου: Διαψεύδει η Γκίλφοϊλ ότι συνάντησε και συζήτησε με τον Πάνο Καμμένο οποιοδήποτε θέμα

Ο Πάνος Καμμένος υπερηφανευόταν ότι ελέγχει τους Αμερικανούς και θα καθαρίσει…

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 04 Σεπ 2025 | 13:14

Χατζηδάκης: Οταν το Bloomberg λέει ότι πετύχαμε σημαντική μείωση της φοροδιαφυγής…. είναι απλώς Τετάρτη

Το δημοσίευμα του Bloomberg αναφερόταν στη μείωση της φοροδιαφυγής στη χώρα μας.

ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ 04 Σεπ 2025 | 13:08
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 04 Σεπ 2025 | 10:59

Ο Γεωργιάδης ακύρωσε επίσκεψη στο νοσοκομείο Δράμας: "Απειλούν ότι θα με πυροβολήσουν, έσκισαν πουκάμισο αστυνομικού"

Στην ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψής του στο νοσοκομείο Δράμας προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, επικαλούμενος κλίμα έντασης και απειλητικά σχόλια σε βάρος του.

ΑΙΧΜΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ 04 Σεπ 2025 | 10:34

Συντροφικά μαχαιρώματα στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Το καρφί Γερουλάνου σε Δούκα και η απάντηση του δημάρχου

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Π. Γερουλάνος όσο και ο Χ. Δούκας ήταν διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο του 2024.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 04 Σεπ 2025 | 09:22

Ζαχαράκη: Περίπου 700 σχολεία κάθε χρόνο μένουν κλειστά, επειδή δεν έχουν μαθητές

Η υπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι η αξιολόγηση είναι απαραίτητο βήμα για τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών.

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ 04 Σεπ 2025 | 07:53

Στο 1,7 δισ. ευρώ ανεβαίνει το πακέτο της ΔΕΘ: Οικογένειες με παιδιά και ένστολοι οι μεγάλοι κερδισμένοι

Στα 1,7 δισ. ευρώ πρόκειται να ανέλθει τελικώς το κόστος του "πακέτου" της ΔΕΘ, σπάζοντας το "φράγμα" του 1,5 δισ., όπως αρχικώς είχε σχεδιαστεί με τη μεσαία τάξη.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 04 Σεπ 2025 | 07:10

Σκιές στην επανεμφάνιση Τσίπρα από τις συνομιλίες του "συγκυβερνήτη" Καμμένου με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης

"Δώρο" χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη τους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών της επανόδου του στην πολιτική σκηνή.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 04 Σεπ 2025 | 06:40

Μονή Σινά: Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καλεί τον Δαμιανό να δώσει εξηγήσεις για τα τελευταία γεγονότα

Να ανοίξει τις πύλες της μονής Σινά και να απομακρύνει όσους δεν έχουν σχέση με το μοναστήρι ζητά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από τον Αρχιεπίσκοπο Δαμιανό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 03 Σεπ 2025 | 22:23

Παπασταύρου για καλώδιο διασύνδεσης με την Κύπρο: Να ξεκαθαρίσει η Λευκωσία τη θέση της

Ο κ. Παπασταύρου επεσήμανε ότι δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά, "ιδιαίτερα όταν το έργο αυτό είναι στρατηγικής σημασίας για την Κύπρο

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" 03 Σεπ 2025 | 21:48

Ανδρουλάκης στα 51α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Ηρθε η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του με επίκεντρο το δημογραφικό, κάνοντας λόγο για μείωση του ΕΝΦΙΑ στις οικογένειες με παιδιά, ενώ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα του για την "πολιτική αλλαγή"

"ΒΟΜΒΑ" 03 Σεπ 2025 | 21:34

Χριστοδουλίδης: Ποινική έρευνα της Ευρωπαϊκής εισαγγελίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου

Σε ερώτηση είπε ότι "δεν υπάρχουν διαφορές με την ελληνική κυβέρνηση. Υπάρχουν υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο ΑΔΜΗΕ και για να είναι βιώσιμο το έργο αυτές τις υποχρεώσεις πρέπει να τις υλοποιήσει"

ΣΤΟ ACTION 24 03 Σεπ 2025 | 19:35

Νέο παραλήρημα της Λατινοπούλου κατά των Ρομά: "Γύφτοι είναι και γύφτους θα τους λέω" [βίντεο]

Συγκεκριμένα, η Αφροδίτη Λατινοπούλου ήταν καλεσμένη σε εκπομπή του Action 24 το πρωί της Τετάρτης και αναφερόμενη στην εγκληματικότητα επέμεινε να αποκαλεί τους Ρομά "γύφτους"

03 Σεπ 2025 | 18:35

LIVE η εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 51 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του Τάσου Γιαννίτση, ενώ η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη είναι προγραμματισμένη για τις 19:30.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 03 Σεπ 2025 | 15:47

Με παλαιστινιακή μαντίλα στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου: Παιδιά από τη Γάζα στα θεωρεία [εικόνες-βίντεο]

Τα παιδιά από την Γάζα υποδέχθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, προσφέροντάς τους δώρα και καλωσορίζοντάς τα στο Κοινοβούλιο.

ΑΛΛΟΥ 03 Σεπ 2025 | 14:29

Το ΠΑΣΟΚ γιορτάζει αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου λείπει… στην Κίνα- Το αιχμηρό σχόλιο στην εφημερίδα "Τα Νέα"

Το καρφί του Μιχάλη Μητσού στα Νέα για την απουσία από τις εκδηλώσεις για την επέτειο του ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ

ΔΕΘ 03 Σεπ 2025 | 13:41

Bloomberg: Ο Μητσοτάκης προχωρά σε φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη - Παράθυρο για νέα μέτρα και τον Απρίλιο

Tο πρακτορείο σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης τον Απρίλιο.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 03 Σεπ 2025 | 13:24

Χατζηδάκης: Η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει να αποσαφηνίσει τη στάση της για το καλώδιο

Ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για ένα έργο το οποίο είναι ενταγμένο στον ευρωπαϊκό ενεργειακό σχεδιασμό, από το οποίο κυρίως ωφελημένη θα είναι η Κύπρος.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 03 Σεπ 2025 | 13:08

Μαρινάκης κατά Τσίπρα για τους διαλόγους Καμμένου με τη μαφία της Κρήτης: "Ο ορισμός του rebranding"

"Ο κ. Καμμένος ήταν εταίρος σε κυβέρνηση, κάποιος τον επέλεξε", είπε με νόημα ο κ. Μαρινάκης

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 03 Σεπ 2025 | 12:46

Νέα κόντρα Μπακογιάννη - Δούκα για το υπνωτήριο των Γιατρών του Κόσμου

Ο κ. Μπακογιάννης σημειώνει ότι με το κλείσιμο του υπνωτηρίου, 50 άστεγοι θα βρεθούν και πάλι στον δρόμο. Για "ψεύδη" κάνει λόγο ο Χάρης Δούκας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 03 Σεπ 2025 | 12:35

Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Πιερρακάκη: Τον διαψεύδουν οι αριθμοί και η αμείλικτη πραγματικότητα εκατομμυρίων Ελλήνων

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε στον Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος προηγουμένως είχε κατηγορήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για "άγνοια, σκόπιμη διαστρέβλωση και παραποίηση των αριθμών".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 03 Σεπ 2025 | 11:54

Δόμνα Μιχαηλίδου: Θα γίνουν εξαγγελίες για το δημογραφικό στη ΔΕΘ - "Ο κόσμος δεν θέλει να ζει με επιδόματα"

Στα προγράμματα μετεγκατάστασης σε ακριτικές περιοχές, την κοινωνική αντιπαροχή, τα ενοίκια, το δημογραφικό και τους τρίτεκνους αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Δόμνα Μιχαηλίδου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 03 Σεπ 2025 | 11:19

Χρυσοχοΐδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ερευνα για συνεργούς και για εγκληματική οργάνωση

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στη συνέχεια των ερευνών για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

03 Σεπ 2025 | 09:52

Πλεύρης για μεταναστευτικό: "Εάν δεν είσαι δικαιούχος ασύλου, δε μπορείς να επιβαρύνεις την κοινωνία"

Στο νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε για την αυστηροποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού αναφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης, προχωρώντας στην κωδικοποίηση τριών σημείων του νομοσχεδίου αυτού.

ΑΒΕΒΑΙΟ 03 Σεπ 2025 | 09:47

Εγκαταλείπει το καλώδιο με την Κρήτη η Λευκωσία - "Δεν είναι βιώσιμο", λέει ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ

Ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι "το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης δεν είναι βιώσιμο με τους συγκεκριμένους όρους".

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 03 Σεπ 2025 | 08:32

51 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Σήμερα η εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη με συναυλία του Κώστα Μακεδόνα - Απών ο Γ. Παπανδρέου

Στο Ζάππειο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τον εορτασμό των 51 χρόνων από την διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου.

"ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΟΥ" 03 Σεπ 2025 | 06:40

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μαζέψει τη ζημιά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Θα επιστραφούν όλα τα κλεμμένα

Δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα των πρώτων ελέγχων για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, με τη δέσμευση ότι ο έλεγχος θα συνεχιστεί και τα κλεμμένα θα επιστραφούν.

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ 02 Σεπ 2025 | 23:35

Δένδιας: Πάνω από 600 στρατιωτικές κατοικίες στο πρώην στρατόπεδο Ζιάκα στη Θεσσαλονίκη

Ο Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης το πρώην στρατόπεδο Ζιάκα στη Μενεμένη

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 02 Σεπ 2025 | 22:30

"Σκληρό ροκ" Πλεύρης - Ζωής στη Βουλή για ΟΠΕΚΕΠΕ και μεταναστευτικό

Στην ομιλία της, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, είχε κάνει λόγο για αναβίωση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και για προσπάθεια αντιμετάθεσης των αλγεινών συνθηκών που βιώνουν οι πολίτες

Η ΟΜΙΛΙΑ 02 Σεπ 2025 | 20:03

Μητσοτάκης: "Δυνατό Λιμενικό Σώμα σημαίνει δυνατή θαλάσσια άμυνα για όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα"

Στην εκδήλωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την παραλαβή και ένταξη πέντε Ταχύπλοων Περιπολικών Σκαφών στο Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή μίλησε ο πρωθυπουργός

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 02 Σεπ 2025 | 20:00

Χατζηδάκης για τo my1521: "Άμεση επαφή, καλύτερη εξυπηρέτηση για τους φορολογούμενους"

"Έχουμε υποχρέωση να μειώνουμε τους φόρους όσο μπορούμε, αλλά και να εξυπηρετούμε τους φορολογουμένους με τον καλύτερο τρόπο", είπε ο Κ. Χατζηδάκης

«ΘΕΡΜΗ» ΥΠΟΔΟΧΗ 02 Σεπ 2025 | 19:05

Εργαζόμενοι αποδοκίμασαν τον Γεωργιάδη σε νοσοκομείο στην Αλεξανδρούπολη: "Υπουργός εμπορίου και κερδοσκοπίας" [βίντεο]

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου "υποδέχτηκαν" με γιουχαΐσματα τον υπουργό Υγείας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 02 Σεπ 2025 | 19:01

Το Υπουργείο Ανάπτυξης απαντάει σε πέντε αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια

Το Υπ. Ανάπτυξης απαντά στο ΠΑΣΟΚ επικαλούμενο στοιχεία της Eurostat που δείχνουν χαμηλότερο αθροιστικό πληθωρισμό στην Ελλάδα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ 02 Σεπ 2025 | 19:01

Νέα επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση: Μιλάει πάλι για "βαλκανοποίηση" της χώρας [βίντεο]

Ο πρώην πρωθυπουργός δημοσίευσε τμήμα της ομιλίας του στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη, στο οποίο αναφέρεται σ’ αυτό που ο ίδιος ονόμασε "βαλκανοποίηση" της χώρας

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 02 Σεπ 2025 | 17:04

Μαρινάκης: Κλειδωμένο στο 1,5 δισ. το πακέτο της ΔΕΘ - Φοροελαφρύνσεις για το σύνολο της κοινωνίας

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι αυτό το οποίο θα ακουστεί στη ΔΕΘ θα είναι μία γενναία, με βάση τα δημόσια δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας, φορολογική παρέμβαση με μόνιμα χαρακτηριστικά.

ΠΡΩΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 02 Σεπ 2025 | 17:04

Στις 24 Νοεμβρίου η δίκη για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων το 2024: Στο εδώλιο η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Στο εδώλιο η πρώην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, και άλλων τριών κατηγορουμένων

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΚΕ 02 Σεπ 2025 | 13:33

Το επικό σαρδάμ του Νίκου Σοφιανού στο δημοτικό συμβούλιο: Μπέρδεψε τις ζαρντινιέρες με τις... ζαρτιέρες [βίντεο]

"…Να βάζετε σε περιπέτεια την Αθήνα, να βάφετε δρόμους και να βάζετε ζαρτιέρες" είπε ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ 02 Σεπ 2025 | 12:42

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για το κόστος διαβίωσης - Η ακρίβεια το σημερινό θέμα

Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αποδομήσει το αφήγημα της ΝΔ, "μιας κυβέρνησης που έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα" όπως αναφέρουν.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 02 Σεπ 2025 | 12:20

Χρυσοχοΐδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελέγχονται 1.036 ΑΦΜ για 22 εκατ. ευρώ - Δεσμεύονται οι περιουσίες τους

Τα αποτελέσματα των ερευνών μετά τις έρευνες για τα ΑΦΜ που πήραν παράνομα χρήματα μέσω επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ παρουσίασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 02 Σεπ 2025 | 11:54

Κεφαλογιάννη για Δούκα: Αντί να αναλάβει τις ευθύνες του για τα γκράφιτι κατά του Ισραήλ, κάνει φτηνή προπαγάνδα

Σκληρή κριτική ασκεί η Ολγα Κφεαλογιάννη στον Χάρη Δούκα, με αφορμή την απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στην επιστολή της από επιστολή της για τα γκραφίτι κατά του Ισραήλ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 02 Σεπ 2025 | 11:47

89η ΔΕΘ: Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί – Το πρόγραμμά τους

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει τη λειτουργία της 89ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 02 Σεπ 2025 | 11:37

Χρυσοχοΐδης: Σήμερα οι ανακοινώσεις των ΑΦΜ που πήραν παράνομα χρήματα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Τα αποτελέσματα των ερευνών μετά τις έρευνες για ΑΦΜ που πήραν παράνομα χρήματα μέσω επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα παρουσιάσει σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΠΕΚΕΠΕ 02 Σεπ 2025 | 11:31

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πρώην αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας πήρε αποζημίωση για ντομάτες που δεν καταστράφηκαν από τον Daniel

Όλο και νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ 02 Σεπ 2025 | 10:56

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Του λείπουν τα φράγκα της εξουσίας - Δεν πιστεύω ότι θα ιδρύσει κόμμα

"Μακάρι να το κάνει, για να φανεί στην ελληνική κοινωνία τι είναι αυτός ο τύπος", είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον Αλέξη Τσίπρα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 02 Σεπ 2025 | 10:46

Ανδρουλάκης: Αν θέλουμε πολιτική αλλαγή, πρέπει το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές

"Στη ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε ένα συνολικό πρόγραμμα που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 02 Σεπ 2025 | 10:30

Ο Κασσελάκης ανακοίνωσε την "Πρωτοβουλία για την Ευρωπαϊκή Πρόοδο" - Το μήνυμά του σε διάφορες γλώσσες

"Η Πρωτοβουλία για την Ευρωπαϊκή Πρόοδο γεννήθηκε από μια βαθιά ανάγκη: να ξαναδώσουμε φωνή στους πολίτες της Ευρώπης", αναφέρει μεταξύ άλλων.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 02 Σεπ 2025 | 09:48

Αυτοδιοικητικό μέτωπο από Χάρη Δούκα: "Η σιωπή είναι συνενοχή - Ραντεβού το απόγευμα του Σαββάτου στη ΔΕΘ"

"Η κυβέρνηση έχει πάρει έναν επικίνδυνο δρόμο υπονόμευσης του θεσμού και χειραγώγησης των αιρετών", τόνισε ο Χάρης Δούκας.

ΦΟΥΛ ΟΙ "ΜΗΧΑΝΕΣ" 02 Σεπ 2025 | 07:35

ΠΑΣΟΚ: Εβδομάδα "Μαύρης Βίβλου" για τα 6 χρόνια ΝΔ - Κυβερνητικό πρόγραμμα ανακοινώνει ο Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ

Σειρά έχει σήμερα το κόστος διαβίωσης όπου Μ. Αποστολάκη, Γ. Νικητιάδης, Π. Χρηστίδης, Φ. Παρασύρης, Ι. Τσίμαρης ξεδιπλώνουν την Μαύρη Βίβλο στο ιδιωτικό χρέος, την ακρίβεια, τα τιμολόγια του ρεύματος, την υγεία.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 02 Σεπ 2025 | 06:56

Γεραπετρίτης: Θα υπάρξει συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν το επόμενο διάστημα και δεν θα είναι "εθιμοτυπική"

Επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ 02 Σεπ 2025 | 06:37

Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει την επιστροφή του - Οι πρώτες αψιμαχίες με Μητσοτάκη

Ο χρόνος που επιλέγει να παρέμβει δεν είναι τυχαίος, με την κυβέρνηση να βρίσκεται δημοσκοπικά σε χαμηλό βαρομετρικό και τη συνεχιζόμενη ακρίβεια να της προκαλεί πλήγματα.

ΚΟΝΤΡΑ 01 Σεπ 2025 | 23:01

Δούκας εναντίον Κεφαλογιάννη για τα γκράφιτι στην Αθήνα: "Ταυτίζεστε με τον πρέσβη του Ισραήλ"

Σε ανάρτησή του το απόγευμα της Δευτέρας ο Χάρης Δούκας καταγγέλλει ότι "Άλλο ένα Υπουργείο συμμετέχει στο κυβερνητικό μέτωπο κατά του δήμου της Αθήνας"

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 01 Σεπ 2025 | 20:35

Σκληρή απάντηση της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ: "Η Μαύρη Βίβλος των ψεμάτων"

Δεν θριαμβολογούμε, όταν οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, τα οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε υλοποιώντας πλήρως το πρόγραμμά μας, αλλά απαντούμε στην καταστροφολογία και στις ισοπεδωτικές λογικές της αξιωματικής αντιπολίτευσης", αναφέρει η ΝΔ

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ 01 Σεπ 2025 | 19:06

Συνέντευξη Τύπου ΠΑΣΟΚ: "6 χρόνια ΝΔ - Αποτύχατε - Να η Ελλάδα που παραδίδετε στην ανάπτυξη"

Οι ομιλητές σχολίασαν ότι στο πεδίο της Ανάπτυξης ο τίτλος θα μπορούσε να είναι "μια χαμένη ευκαιρία", καθώς "σπαταλήθηκε ο κόπος του λαού της προηγούμενης δεκαετίας"

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 650 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ 01 Σεπ 2025 | 17:53

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για το πρόγραμμα "Μαριέττα Γιαννάκου"

Μεγάλη αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος "Μαριέττα Γιαννάκου" για την ανακαίνιση και αναβάθμιση των δημόσιων σχολείων

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 01 Σεπ 2025 | 17:53

Μήνυμα Πλεύρη από Ρόδο: "Τα νησιά δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν ποτέ παραπάνω μετανάστες"

Ο Θ. Πλεύρης συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, με σκοπό το συντονισμό στον χειρισμό και την αντιμετώπιση του φαινομένου