Follow us

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για την πανδημια: Για όλα φταίει η κυβέρνηση

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την διαχείρηση της πανδημίας επέρριψε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM


"Επιτελική ανικανότητα" στην κυβέρνηση αλλά και "έλλειψη συναίσθησης" στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για "λάθη" και "παραλείψεις" που έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση της πανδημίας στη χώρα, καταλόγισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στη Βουλή.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών για την πανδημία μετά από την ενημέρωση του πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντας ως "κομβική διαφορά αντίληψης για την πραγματικότητα", τη "διαπίστωση" του πρωθυπουργού περί "πετυχημένης διαχείρισης του δεύτερου κύματος". Απηύθυνε, έτσι, μια σειρά ερωτημάτων που υπογράμμιζαν τις "παραλείψεις" της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος, όπως τη μη λήψη ""αποφασιστικών μέτρων ενίσχυσης του ΕΣΥ", "στοιχειωδών μέτρων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς" και για τις κλειστές δομές.

"Δεν θα είχε δημιουργηθεί η απαραίτητη για κάθε δύσκολο μέτρο εμπιστοσύνη της κοινωνίας, αν η κυβέρνηση δεν διακατεχόταν από το σύνδρομο του παντογνώστη; Αν δεν συμπεριφερόσασταν δημόσια και προκλητικά εσείς, ο ίδιος ο πρωθυπουργός με ασυγχώρητη αμέλεια και ανεμελιά; Αν αντί να ενισχύσετε την ενότητα της κοινωνίας, δεν εξαπολύατε αστυνομικούς διωγμούς εναντίον πολιτών και νέων; Αν δεν δείχνατε προς τη μεριά του πολίτη τον ένοχο εσείς και οι υπουργοί σας για την δήθεν καταστρατήγηση των μέτρων προστασίας, τα οποία πρώτοι όμως και εσείς παραβιάζετε;", διερωτήθηκε μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για "τεράστια έλλειψη συναίσθησης" της "δραματικής κατάστασης", των "ευθυνών", των "λαθών", ενώ αναφέρθηκε και στα 5.500 θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση πως "αντί να κάνει το παν για να προστατεύσει τη ζωή και την υγεία των πολιτών, να θωρακίσει το εθνικό σύστημα υγείας, να βάλει φραγμούς στην πανδημία, αναλώνεται σε άστοχες και μακάβριες στατιστικές συγκρίσεις".

"Οι ευθύνες σας είναι σοβαρές. Πολύ σοβαρές. Και γίνονται ακόμα πιο σοβαρές, γιατί δείχνετε ότι δεν εννοείτε να καταλάβετε. Δεν εννοείτε να απομακρυνθείτε από την παγίδα αυτοϊκανοποίησης, στην οποία έχετε πέσει κι εσείς και η κυβέρνησή σας", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, διαμηνύοντας ότι "για να διορθώσετε πράγματα, πρέπει να παραδεχτείτε λάθη και παραλείψεις".

Καταγράφουμε τη βαθύτερη ύφεση σε όλη την Ευρώπη

Συνεχίζοντας ο τέως πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στον τομέα της οικονομίας, επισημαίνοντας ότι "φτάσαμε στο τέλος του 2020 να καταγράφουμε τη βαθύτερη ύφεση σε όλη την Ευρώπη" και προειδοποιώντας ότι "τα προσωρινά λουκέτα του lockdown γίνονται πλέον μόνιμα για εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις". "Καταστηματάρχες σε όλη τη χώρα σάς ακούν τη μια μέρα να ανακοινώνετε πιθανό άνοιγμα της αγοράς και την άλλη λουκέτο στα πάντα", είπε και προσέθεσε πως "οι ίδιες παλινωδίες αφορούν και την πορεία του εμβολιασμού του πληθυσμού".

Παλινωδίες και στην πορεία του εμβολιασμού

Σχετικά με τα εμβόλια, ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε: "Όλα χύμα. Όλα στην τύχη. Το μόνο που δεν ήταν στην τύχη ήταν το πόσο έγκαιρα οργανώσατε τον εμβολιασμό των δικών σας στελεχών και των οικογενειών τους που αν δεν παρεμβαίναμε θα συνεχιζόταν μέχρι σήμερα". Συγχρόνως, εξέφρασε την άποψη ότι "δεν υπάρχει εμπιστοσύνη" των πολιτών προς τον πρωθυπουργό "προσωπικά" και στην κυβέρνησή του, παραπέμποντας σε συγκεκριμένα παραδείγματα της "πρωτοφανούς", όπως είπε, "επιτελικής ανικανότητας", από τα "λάθη" στο άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου, μέχρι την παρέμβαση εισαγγελέα για τη μη επιβολή καραντίνας στη Θεσσαλονίκη, πριν από τον εορτασμό του Αγ. Δημητρίου.

"Δεν είστε ο πρωθυπουργός που δεν έχει καμιά ευθύνη. Αλλά ο ανεύθυνος πρωθυπουργός"

"Όταν κύριε Μητσοτάκη η μια σας δήλωση αντιστρατεύεται την άλλη. Όταν ο ένας υπουργός αντιστρατεύεται τον άλλον. Όταν το ψέμα επιστρατεύεται για να καλύψει την ανικανότητα, τότε πως θέλετε ο πολίτης να σας εμπιστευθεί;", σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας και αντιπαρέβαλε στα στοιχεία του πρωθυπουργού για την "επιτυχημένη διαχείρηση του δεύτερου κύματος", δημοσιεύματα των Financial Times και του Bloomberg ότι τη στιγμή της κορύφωσης του δεύτερου κύματος η Ελλάδα ξεπέρασε το μέσο όρο της ΕΕ και των ΗΠΑ σε θανάτους ανά 100.000 πληθυσμού και ότι κατατάσσεται στην 50η θέση ανάμεσα σε 53 χώρες με βάση την ανθεκτικότητα της στην πανδημία, αντίστοιχα.

"Ό, τι κι αν λέει η συντεταγμένη προπαγάνδα, κύριε Μητσοτάκη, φοβάμαι ότι δεν είστε ο πρωθυπουργός που δεν έχει καμιά ευθύνη. Αλλά ο ανεύθυνος πρωθυπουργός", τόνισε και τον κατηγόρησε για "αδιαφορία" απέναντι "σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες", που "συνδέεται με επίσης συγκεκριμένες αξίες, ιδέες, στρατηγικές", σε αντίθεση με "το αμέριστο ενδιαφέρον" του για "κάποιες κοινωνικές ελίτ".

"Η παράταξή σας κι εσείς προσωπικά, κύριε πρωθυπουργέ, έχετε απολύσει, συκοφαντήσει, απειλήσει, υποβαθμίσει συστηματικά τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τη δημόσια υγεία και τους ανθρώπους της. Αυτή είναι η αλήθεια", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επαναλαμβάνοντας την αιχμή του ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ ότι για την δεξιά παράταξη "το ΕΣΥ ήταν, είναι και θα είναι βαρίδι", καθώς το "πιστεύω" τους είναι "η ιδιωτική υγεία, η ιδιωτική ασφάλιση, η κερδοσκοπία επί της ζωής και της υγείας".

Εξάλλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο "σκάνδαλο με το διπλό σύστημα καταγραφής" κρουσμάτων, στο οποίο, όπως σημείωσε, αντί ο πρωθυπουργός να απαντήσει, "το ξόρκισε" και το οποίο κατέληξε στην απόλυση της δημοσιογράφου που το αποκάλυψε. "Όποιον αρνείται τον μύθο σας, καταγράφοντας απλά την πραγματικότητα τον στέλνετε στο πυρ το εξώτερον. Έχετε δυσανεξία στη κριτική, δυσανεξία και στην αλήθεια", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και αναφέρθηκε και στο πιο πρόσφατο μπέρδεμα με τα στοιχεία της Κοζάνης, κάνοντας λόγο για "άρνηση" του πρωθυπουργού να ακούσει την κριτική των ειδικών, να "δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων" και να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με τη συμμετοχή μελών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για να μην έρθει "ενώπιος ενωπίω με τις αντιφάσεις" του.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αλ. Τσίπρας άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού ότι προτίμησε την αντιπαράθεση στη Βουλή αντί για την ανταλλαγή απόψεων και τον κατηγόρησε ότι "αγνοεί τους πάντες, αποφασίζει και διατάζει, όχι μόνο πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά και με κλειστά αυτιά". "Δεν ακούτε κανέναν και δεν θέλετε να δείτε τα αποτελέσματα της ανικανότητας, της ανεμελιάς, των ιδεοληψιών σας", είπε χαρακτηριστικά και αναφερόμενος σε συγκεκριμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, τόνισε πως η κυβέρνηση κάνει "ακριβώς το ίδιο που μας οδήγησε στην τραγωδία των τελευταίων μηνών".

"Μακάρι τη μισή ενέργεια που ξοδέψατε για να μας πείτε ότι μόνο με το εμβόλιο θα τελειώσουμε με αυτή την περιπέτεια, να τη δίνατε στην οργάνωση ενός σοβαρού και αξιόπιστου σχεδίου για τον εμβολιασμό του πληθυσμού", συνέχισε ο τέως πρωθυπουργός περνώντας στο ζήτημα της διαδικασίας του εμβολιασμού και σχολιάζοντας τους στόχους των εμβολιασμών που έχει θέσει η κυβέρνηση, τους οποίους χαρακτήρισε "εκτός πραγματικότητας" εάν συνεχιστεί η διαδικασία ως έχει. "Βγείτε να δώσετε μια ξεκάθαρη εικόνα και μια δέσμευση στον ελληνικό λαό. Και κινηθείτε επιτέλους με σοβαρότητα", υπογράμμισε και προειδοποίησε ότι "δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου κ. Μητσοτάκη, όταν δεκάδες συμπολίτες μας καθημερινά χάνουν άδικα τη ζωή τους".

Σε ό,τι αφορά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις πατέντες, ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε πως την ίδια πρόταση την έχει διατυπώσει σε άρθρο του ο πρωθυπουργός και αντέκρουσε την αιχμή του Κ. Μητσοτάκη στην πρωτολογία του ότι "πάλι καλά που δεν μας ζητήσατε να κρατικοποιηθεί η Astrazeneca και η Pfizer με ένα νόμο και ένα άρθρο".

"Η ΕΕ έχει στηρίξει με μεγάλα ποσά τις έρευνες που χρειάστηκαν για να αναπτυχθούν αυτά τα εμβόλια από ιδιωτικές εταιρείες, άρα έχει και το δικαίωμα και την υποχρέωση να κάνει πιο δυναμικές κινήσεις", σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι η σημερινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού φανερώνει την "εμμονή" του "ενάντια σε κάθε δημόσιο αγαθό", κάτι που αποτελεί "τροχοπέδη για τη συλλογική προσπάθεια των κοινωνιών μας να βάλουν ένα τέλος στον εφιάλτη της πανδημίας".

Αναφερόμενος δε στο ζήτημα των επιπλέον παραγγελιών εμβολίων από τη Γερμανία και τη θέση που πήρε η κυβέρνηση, έκανε λόγο και πάλι για "αντιφάσεις".

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνόψισε ότι η "τραγωδία" στην οποία έχουμε οδηγηθεί οφείλεται κατά ένα μέρος "στις ιδεολογικές εμμονές" της κυβέρνησης και κατά ένα μέρος "στην ανικανότητα του επιτελικού κράτους", υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και ζητώντας από την κυβέρνηση να "αλλάξει στρατηγική".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρακολουθήστε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η μεγάλη γιορτή σταρ μπαρ της Αθήνας: Όλα όσα δε χάνονται αυτή την εβδομάδα

Η Athens Bar Week είναι εδώ και μερικά από τα πιο φημισμένα σποτ του πλανήτη καταλαμβάνουν με guests τις αθηναϊκές μπάρες. Τι θα παίξει, πότε και πού.

ΤΕΜΠΗ 03 Νοε 2025 | 12:25

Καρυστιανού: "Ο Μητσοτάκης είναι το χάος - H λύση ετοιμάζεται πολύ γοργά, θα βγάλει και τον ηγέτη της"

"Αυτή η κυβέρνηση είναι το χειρότερο που μας έχει συμβεί" είπε μεταξύ άλλων η Μαρία Καρυστιανού.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΡ 03 Νοε 2025 | 11:34

Η οργισμένη διάψευση της Έφης Αχτσιόγλου για τον... καναπέ και τις δύο βιβλιοθήκες: "Εχω περάσει πολύ χειρότερα"

Η κ. Αχτσιόγλου διέψευσε το συκοφαντικό δημοσίευμα, λέγοντας "στις ιδιοφυίες που σκέφτηκαν αυτή την ιστοριούλα ότι έχει περάσει πολύ χειρότερα ".

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 02 Νοε 2025 | 08:35

Παπαγιαννίδης για Τσίπρα στο TheTOC: Η πολιτική ζωή χρειάζεται οπωσδήποτε αλλαγή και επανισορρόπηση

Ποιος είναι ο νέος Αλέξης Τσίπρας μετά το rebranding πόσο έχει αποστασιοποιηθεί από λογικές του παρελθόντος και ποιος κινδυνεύει από την επιστροφή του.

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 31 Οκτ 2025 | 23:06

Γαλλία: Η Βουλή απέρριψε τον "φόρο Ζικμάν" για τη φορολόγηση των υπερπλούσιων

Η ψηφοφορία στη Βουλή κατέδειξε τον βαθύ διχασμό του Σώματος σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση των πλουσιότερων πολιτών της Γαλλίας

ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 31 Οκτ 2025 | 15:07

ΕΛΤΑ: Αυτά είναι τα 204 υποκαταστήματα που κλείνουν - Στη Βουλή το θέμα, αντιδράσεις και από βουλευτές ΝΔ

Συγκαλούνται οι αρμόδιες επιτροπές της Βουλής για το ζήτημα των ΕΛΤΑ, μετά το αίτημα του Νίκου Παππά.

ΒΟΥΛΗ 31 Οκτ 2025 | 13:42

"Απαιτούνται δύσκολες αποφάσεις για την αναδιάρθρωση": Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ μετά τις αντιδράσεις για το μαζικό λουκέο

Το κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ, σημείωσε ο υπουργός, "δεν είναι ένα καινούριο θέμα, είναι μια συζήτηση που έχει ξεκινήσει επί προηγούμενων κυβερνήσεων".

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΛΤΑ 31 Οκτ 2025 | 12:51

ΕΛΤΑ: "Ναι" και από τη ΝΔ στην άμεση σύγκληση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής που ζήτησε η αντιπολίτευση

Προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της απόφασης να κλείσουν τα καταστήματα των ΕΛΤΑ

ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 31 Οκτ 2025 | 12:23

Ο Γεωργιάδης είπε ότι η Μπακογιάννη ήταν στο πίσω κάθισμα στο τροχαίο έξω από τη Βουλή- Μετά το διόρθωσε

Δύο διαφορετικές εκδοχές έδωσε μέσα σε λίγη ώρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, για το τροχαίο έξω από τη Βουλή που στοίχισε τη ζωή στον 23χρονο φοιτητή Ιάσονα Λαλαούνη.

ΜΑΚΡΟΚΕΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 31 Οκτ 2025 | 12:02

Καρανίκας για επιστημονικό συμβούλιο Τσίπρα: "Τα νέα λιγούρια της πολιτικής – Θεωρεί ότι είμαστε χαζοί"

Ο Νίκος Καρανίκας κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι "μας κοροϊδεύει μπροστά στα μάτια μας".

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ 31 Οκτ 2025 | 10:50

Μαραντζίδης: "Αν όχι με τον Τσίπρα, με ποιον; - Δεν είναι κόμμα, είναι προοδευτικό think tank"

Ο κ. Μαραντζίδης ξεκαθάρισε ότι το Ινστιτούτο "Αλέξης Τσίπρας" δεν αποτελεί πρόπλασμα νέου πολιτικού φορέα, αλλά ένα προοδευτικό think tank που θα παράγει ιδέες και εφαρμοσμένες πολιτικές.

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ 31 Οκτ 2025 | 09:24

Πώς ο Τσίπρας "χτίζει" κόμμα με τους 41 τεχνοκράτες - Επανέρχεται η εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ με γκρίνιες και αιχμές

Το ΠΑΣΟΚ ανησυχεί για την επαναδραστηριοποίηση του πρώην πρωθυπουργού, από την εποχή ήδη που το "κόμμα Τσίπρα" δεν ήταν παρά ένα σενάριο.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 30 Οκτ 2025 | 20:11

Πυρά Μωραΐτη κατά Τσίπρα για το επιστημονικό συμβούλιο: "Δεν ακούει τον κόσμο που λέει μη φέρεις τους ίδιους, τους σιχαινόμαστε"

Στο πλαίσιο της κριτικής του επισημαίνει πως η κοινωνία έχει στείλει πολλάκις μήνυμα ανανέωσης, το οποίο, κατά την άποψή του, ο Αλέξης Τσίπρας "δεν ακούει"

30 Οκτ 2025 | 18:25

ΕΟΔΥ: Δύο θάνατοι από κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα - Ενα σοβαρό κρούσμα γρίπης που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Μείωση της θετικότητας τόσο στον κορονοϊό όσο και στη γρίπη καταγράφει η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 20-26 Οκτωβρίου

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ 30 Οκτ 2025 | 16:15

Με Μαραντζίδη, Γαβρόγλου και Παπαγιαννίδη το επιστημονικό συμβούλιο του Ινστιτούτου Τσίπρα: Δείτε τα 41 ονόματα

Δείτε την πλήρη σύνθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τσίπρα.

ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΕΥΡΕΙΑ ΑΛΛΑΓΗ 30 Οκτ 2025 | 15:25

Ν. Κακλαμάνης: Μέχρι τον Μάρτιο η εισαγωγή της συνολικής αναθεώρησης του Κανονισμού της Βουλής

Oι τρεις τροποποιήσεις που ψηφίστηκαν σήμερα, αφορούν στην κοινοβουλευτική διαδικασία και όχι στη θεσμική λειτουργία της Βουλής

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 30 Οκτ 2025 | 15:20

Αποστολάκης: Αν με εκφράζουν όσα πει, βεβαίως και θα είμαι με τον Τσίπρα - Δεν ασχολούμαι με τον Κασσελάκη

Ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι θα μπορούσε, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να συγκλίνουν οι δρόμοι του με τον Αλέξη Τσίπρα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 30 Οκτ 2025 | 15:13

Μαρινάκης για επεισόδιο με Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: Είναι ντροπή για τη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως η όλη στάσης της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι η επιτομή της υποκρισίας.

ΣΥΡΙΖΑ 30 Οκτ 2025 | 14:20

Νέο άνοιγμα Φάμελλου σε Τσίπρα: Οι δρόμοι μας μπορούν και οφείλουν να συγκλίνουν

Ο Σωκράτης Φάμελλος ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί κάθετα με την εκτίμηση ότι "η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν διασπαστική".

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ 30 Οκτ 2025 | 11:03

Βουλή: Ψηφίστηκε ο "χρονοκόφτης" - Πώς τοποθετήθηκαν τα κόμματα

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι προτάσεις του προέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής.

ΠΡΩΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 30 Οκτ 2025 | 10:58

Κύρτσος: "Θετική η πρωτοβουλία Τσίπρα - Το ΠΑΣΟΚ έχει μπει σε πρέσα δημοσκόπων - Μαξίμου - Media"

Ο κ. Κύρτσος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαθέτει έναν ισχυρό προπαγανδιστικό μηχανισμό, ο οποίος χρησιμοποιεί ΜΜΕ και δημόσιο χρήμα για να ελέγχει την πολιτική του εικόνα.

ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 30 Οκτ 2025 | 08:59

Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ

Ακαδημαϊκοί, τεχνοκράτες, πρόσωπα από την Κοινωνία των Πολιτών, δημοσιογράφοι και πρώην συνεργάτες αναμένεται να συγκροτήσουν την "επιστημονική επιτροπή" του Ινστιτούτου Τσίπρα.

ΑΡΘΗΚΕ Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΗΣ 29 Οκτ 2025 | 17:14

Εξαλλη για... άλλη μια φορά η Κωνσταντοπούλου: "Δεκανίκι της ΝΔ η Γεροβασίλη - Θαυμαστής του Γκέμπελς ο Γεωργιάδης"

Απαντώντας ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλεσε την Ζωή Κωνσταντοπούλου "το πιο απαίσιο πλάσμα" και "υστερική"

ΕΧΕΙ ΗΠΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ 29 Οκτ 2025 | 10:13

Με κορονοϊό ο Μητσοτάκης: Μέσω τηλεδιάσκεψης στο υπουργικό - Θα πάει στο υπουργείο Αμυνας το απόγευμα

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διαγνώστηκε το βράδυ της Τρίτης θετικός στον κορονοϊό.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 29 Οκτ 2025 | 08:43

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας θέλει rebranding αλλά λείπει από την κηδεία Σαββόπουλου – Στο ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμοι να τσακωθούν στο δευτερόλεπτο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε πως ήταν πολύ άσχημη εικόνα οι άδειες καρέκλες στην κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ 28 Οκτ 2025 | 08:38

Σύνταγμα: "Ίσως είναι η τελευταία φορά που είμαστε εδώ" - Προσκλητήριο νεκρών στα Τέμπη μπροστά στη Βουλή

Με το προσκλητήριο νεκρών της τραγωδίας των Τεμπών και μια σιγή 57 δευτερολέπτων εις μνήμην των θυμάτων κορυφώθηκε μια ακόμη συνάθροιση πολιτών μπροστά στο μνημείο με τα ονόματα που έχει στηθεί στη Βουλή.

ΒΟΥΛΗ 27 Οκτ 2025 | 11:30

Επανακατέθεσε ο Ανδρουλάκης την επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για την ακρίβεια

Η επίκαιρη ερώτηση είχε κατατεθεί και στις 6 Οκτωβρίου, αλλά δεν είχε οριστεί προς συζήτηση εκείνη την εβδομάδα στην Ώρα του Πρωθυπουργού.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 24 Οκτ 2025 | 13:36

Αρπάχτηκαν Γεωργιάδης - Πολάκης: "Ο Φραπές είναι Κρητικός" - "Κολλητός του Αυγενάκη είναι"

Νέο επεισόδιο στην κόντρα του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Παύλο Πολάκη, σημειώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Οκτ 2025 | 11:43

Γιαννούλης υπέρ της συμπόρευσης: Να μην υπάρχει στις εκλογές και ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ και κόμμα Τσίπρα

Θέση για τις χθεσινές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, πήρε ο Χρήστος Γιαννούλης.

ΗΜΕΡΑ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 23 Οκτ 2025 | 21:18

Στην αγκαλιά του Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο τρεις διαφώνησαν με την πρόταση Φάμελλου για συμπόρευση - "Απασφάλισε" ο Πολάκης

Η συντριπτική πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος που έκανε ο Σωκράτης Φάμελλος στον Αλέξη Τσίπρα - Ποιοι συμφώνησαν με τον Παύλο Πολάκη που καταγγέλλει διάσπαση

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 23 Οκτ 2025 | 21:14

Δημοσκόπηση Pulse: Διχασμένοι οι πολίτες για τον Άγνωστο Στρατιώτη - Ποιοι θα ψηφίσουν Τσίπρα και Σαμαρά

Στο 29% η ΝΔ, 15,5 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ - Στην 6η θέση κατρακύλησε ο ΣΥΡΙΖΑ - Νούμερο 1 πρόβλημα η ακρίβεια - Η δημοσκόπηση της Pulse

ΣΤΟ FACEBOOK 23 Οκτ 2025 | 19:59

Πολάκης εναντίον Φάμελλου: "Εγώ ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ - Αυτά που ακούω από τον Τσίπρα δεν με εμπνέουν"

"Εγώ ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καλώ όλους να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους", έγραψε ο Παύλος Πολάκης μετά την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟ ΕΟΔΥ 23 Οκτ 2025 | 19:17

Κορονοϊός: Αυξάνεται η θετικότητα, πέντε νέοι θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - Ποια μετάλλαξη κυριαρχεί

Η θετικότητα που προκύπτει από το σύνολο των SARS-CoV-2 διαγνωστικών ελέγχων στην επικράτεια παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 19:01

Ροντέο η Βουλή για τον "χρονοκόφτη": Εξαλλη η Κωνσταντοπούλου με... όλους - Μπακογιάννη, Γεροβασίλη, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά

"Ο τρόπος σας πολλές φορές δεν μας αφήνει να σας στηρίξουμε", η απάντηση από την Πέτη Πέρκα στην Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΣΗΜΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ 23 Οκτ 2025 | 17:57

"Ανοιγμα" Φάμελλου στον Τσίπρα: Η σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι αντιπαραθετική - Στα κάγκελα ο Πολάκης

"Αυτό που θεωρούμε ότι είναι σημαντικό είναι η ενωτική και συνθετική προοδευτική διέξοδος", είπε ο Σωκράτης Φάμελλος για τον Αλέξη Τσίπρα

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 23 Οκτ 2025 | 17:09

Μπαίνει "κόφτης" στο χρόνο ομιλιών στη Βουλή - Αυτές είναι οι αλλαγές στον Κανονισμό

Μεταξύ άλλων, ορίζεται ότι οι υπουργοί και οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, πέρα από τον χρόνο που προβλέπεται, θα μπορούν να λαμβάνουν τον λόγο μέχρι τρεις φορές

ΑΚΤΕΝΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ 23 Οκτ 2025 | 12:24

Handelsblatt: Το πολιτικό rebranding του Αλέξη Τσίπρα - "Από τις πιο αμφιλεγόμενες μορφές της ιστορίας"

"Ο Τσίπρας συγκαταλέγεται στις πιο αμφιλεγόμενες μορφές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας", αναφέρεται στο εκτενές αφιέρωμα του γερμανικού μέσου.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 23 Οκτ 2025 | 11:59

Κοντονής κατά Τσίπρα: Έρχεται ο "Μεσσίας" να συστήσει κόμμα μέσω βιβλίου - Αποκλειστική του ευθύνη η κρίση στην Αριστερά

Ο Σταύρος Κοντονής χαρακτήρισε την κρίση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αριστερά ως "προϊόν αποκλειστικά του πρώην πρωθυπουργού".

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 23 Οκτ 2025 | 10:16

Τσακαλώτος για Τσίπρα: "Σε ένα σχήμα Σοσιαλδημοκρατίας, Αριστεράς που συμφωνεί σε 4-5 πράγματα, έχει ρόλο"

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως αν ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να συμβάλλει και να είναι μέρος μίας συμφωνίας ευρύτερης στην κεντροαριστερά, τότε είναι καλοδεχούμενος.

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 22 Οκτ 2025 | 21:10

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κερδίζει Σαμαρά ο Τσίπρας - Μικρή άνοδος για ΝΔ, απώλειες για ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας

Πολιτική αλλαγή ζητούν έξι στους δέκα συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση της Metron Analysis - Κατακερματισμός στην αντιπολίτευση

ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΣΟΥΝΤΕΣ 22 Οκτ 2025 | 20:32

Κορονοϊός: Το εμβόλιο mRNA έδωσε επιπλέον ζωή σε καρκινοπαθείς - Πυροδοτεί ανοσολογική αντίδραση κατά της νόσου

Η παρατήρηση σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς ένα πολυαναμενόμενο καθολικό εμβόλιο κατά του καρκίνου

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 22 Οκτ 2025 | 18:09

Βουλή: Αργησε αλλά πήγε ο Δένδιας - "Καρφιά" από Γεωργιάδη: Μόνο αν ήμουν σε κώμα δεν θα ερχόμουν για δική μου τροπολογία

Η παρουσία του Νίκου Δένδια στα "ορεινά" της Βουλής έβαλε τέλος στις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι θα ψήφιζε με επιστολική ψήφο την τροπολογία για Άγνωστο Στρατιώτη

159 ΥΠΕΡ 22 Οκτ 2025 | 17:57
ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 22 Οκτ 2025 | 16:36

Κωνσταντόπουλου: Η αστυνομία εμπόδισε συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών να εισέλθουν στη Βουλή παρά την πρόσκλησή τους

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι αυτό "είναι ένα ακόμα δείγμα αυταρχικοποίησης ακόμα και μέσα στην Βουλή

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ 22 Οκτ 2025 | 14:33

Άγνωστος Στρατιώτης: Νέα συγκέντρωση απόψε κατά της τροπολογίας - Όλοι οι συγγενείς θα είμαστε εδώ, λέει συγγενής θύματος

"Όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται καθαρά και μόνο για να αποπροσανατολίσει την κουβέντα από τα σημαντικά ζητήματα[...]για τα Τέμπη", λέει γιος θύματος

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 22 Οκτ 2025 | 13:06

Ένταση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Άγνωστο Στρατιώτη: Να προσέλθει ο Νίκος Δένδιας ζητάει η αντιπολίτευση

Όσον αφορά την τροπολογία για τον Αγνωστο Στρατιώτη, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός την παρουσίασε ξεκάθαρα στη Βουλή.

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 22 Οκτ 2025 | 12:26

Παρέμβαση Τσίπρα για την εξωτερική πολιτική: 6+1 προϋποθέσεις εθνικής στρατηγικής

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται στις ευκαιρίες και τους κινδύνους από την πρόταση του πρωθυπουργού για μια διάσκεψη των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 22 Οκτ 2025 | 07:40

Αναταράξεις από την απουσία Δένδια και τη δήλωση για τον Αγνωστο Στρατιώτη - Το μήνυμα Μητσοτάκη στους "νοικοκυραίους"

Ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τη νομοθετική ρύθμιση που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση, μέσα σε κλίμα ακραίας πόλωσης, υπό την επιρροή και του ρευστού πολιτικού σκηνικού.

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ 21 Οκτ 2025 | 21:19

Η δήλωση Δένδια για τον Άγνωστο Στρατιώτη, η απουσία του από τη Βουλή, οι μπηχτές ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση της ΝΔ

Ο υπουργός Άμυνας παραβρέθηκε σε εκδήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων για το στρατιωτικό ημερολόγιο της περιόδου 1940-41, σε πολύ κοντινή απόσταση από το Κοινοβούλιο, στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία"

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 21 Οκτ 2025 | 20:00

MRB: Η δυναμική πιθανών κομμάτων από τους Αλέξη Τσίπρα, Αντώνη Σαμαρά και Μαρίας Καρυστιανού

Τα ευρήματα για πιθανή δημιουργία κομμάτων από τους Αλέξη Τσίπρα, Αντώνη Σαμαρά και Μαρίας Καρυστιανού

ΒΟΥΛΗ 21 Οκτ 2025 | 18:52

Ανδρουλάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: "Α λα καρτ ευαισθησία όταν έβγαζαν σέλφι οι υπουργοί της ΝΔ στο μνημείο"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε ειδική αναφορά και στη πρόσφατη ρύθμιση για το 13ωρο στην εργασία όπου επισήμανε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τη συνειδητή διασπορά fake news

ΕΝΤΟΝΑ ΤΑ "ΠΥΡΑ" ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ 21 Οκτ 2025 | 18:34

Γεωργιάδης: Φέρνουμε αυτονόητες ρυθμίσεις, λύνουμε προβλήματα στο ΕΣΥ - Συστηματική απαξίωση καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Το νομοσχέδιο ρυθμίζει μια σειρά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία και στελέχωση του ΕΣΥ, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ 21 Οκτ 2025 | 17:38

"Τρικυμία εν κρανίω - Δεν σας έχω δει πιο αμήχανο": Καρφιά Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη για τον Άγνωστο Στρατιώτη

Σύμφωνα με το κείμενο της τροπολογίας, η ρύθμιση αφορά τα 4.600 τ.μ., μπροστά από τη Βουλή και το μνημείο, μέχρι την αρχή του πεζοδρομίου της πλατείας Συντάγματος

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 21 Οκτ 2025 | 14:26

Τσίπρας για Μητσοτάκη και Αγνωστο Στρατιώτη: Παίζει τα γνωστά παιγνίδια με την άκρα Δεξιά και την πατριδοκαπηλία

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Μητσοτάκη ότι δεν διστάζει να συμπεριφέρεται "ως ιδιοκτήτης του Άγνωστου Στρατιώτη και της Ιστορίας".

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 21 Οκτ 2025 | 12:33

Το "καρφί" Χατζηδάκη για Κωνσταντοπούλου: "Μην με ρωτάτε για Τσίπρα, θα φύγω"

Ο Κ. Χατζηδάκης είπε χαριτολογώντας "μην με ρωτάτε για τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί θα φύγω!"

ΕΝΤΟΝΗ ΚΟΝΤΡΑ 21 Οκτ 2025 | 11:10

H συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία του Αγνωστου Στρατιώτη - Αίτημα ονομαστικής ψηφορορίας από το ΚΚΕ

'Εντονη η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την τροπολογία που αφορά το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 21 Οκτ 2025 | 07:00

Με ομιλία Μητσοτάκη ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία για τον Αγνωστο Στρατιώτη - Τι απαγορεύεται, οι ποινές και τα πρόστιμα

Την αρμοδιότητα λήψης των αναγκαίων μέτρων για τη συντήρηση, φροντίδα και ανάδειξη του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και του έμπροσθεν χώρου, αναλαμβάνει το Υπ. Εθνικής Άμυνας.

ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ 20 Οκτ 2025 | 20:25

Δημοσκόπηση Marc: Δεύτερος καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Τσίπρας, πίσω από Μητσοτάκη - Κάτω από 10 μονάδες η διαφορά τους

Ακρίβεια, Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ τα τρία βασικά προβλήματα για την κυβέρνηση στη δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του ANT1

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 20 Οκτ 2025 | 09:55

Αλαβάνος: Ο κόσμος βρίσκεται σε εξαιρετική δυσκολία και τώρα μιλάμε για κάποιον Τσίπρα ή Τσόπρα ή Τσάπρα;

"Μην μου λέτε για Αριστερά και τον κ. Τσίπρα, γιατί δεν είναι Αριστερά ο κ. Τσίπρας", είπε ο Αλέκος Αλαβάνος.

20 Οκτ 2025 | 09:27

Τσίπρας: Θετική εξέλιξη το αποτέλεσμα των εκλογών στα Κατεχόμενα - Δίκαιη και βιώσιμη λύση χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα

"Εύχομαι στον Τουφάν Ερχιουρμάν καλή δύναμη, στο δύσκολο έργο που καλείται να αναλάβει ως ο νέος ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 19 Οκτ 2025 | 23:14

Τέμπη: Συγγενείς των νεκρών έγραψαν ξανά τα ονόματα μπροστά από τη Βουλή [βίντεο]

Έγραψαν ξανά έξω από τη Βουλή τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 18 Οκτ 2025 | 14:35

Λάκης Λαζόπουλος: "Ο Άγνωστος Στρατιώτης συμβολίζει τον άγνωστο Έλληνα που αγωνίζεται - Δεν είναι περιβόλι κανενός"

"Σκέφτομαι πως ότι λες με την ψυχή, την καρδιά σου και σέβεσαι τους ανθρώπους δεν υπάρχει κανένα θέμα".

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 18 Οκτ 2025 | 12:30

Παύλος Μαρινάκης: Η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη δεν έχει σχέση με τον αγώνα του Πάνου Ρούτσι

Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης πως θέλησαν να καθυστερήσουν τη δίκη για τα Τέμπη.

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 18 Οκτ 2025 | 09:40

Εφυγε έξαλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τον ΣΚΑΪ μόλις τη ρώτησαν για το βιβλίο Τσίπρα – Η αντίδραση της δημοσιογράφου

"Δεν πειράζει κ. Μαυραγάνη. Λυπάμαι πάρα πολύ. Αν θέλετε να κάνετε διαφήμιση στον Τσίπρα, λυπάμαι πάρα πολύ", είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 18 Οκτ 2025 | 08:37

Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Βενιζέλου - Γιατί λέει ότι η χώρα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πάντως πως είναι "απορίας άξιον να τίθεται ζήτημα κυβερνησιμότητας σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει ισχυροποιηθεί σε όλα τα επίπεδα, εθνικά, και οικονομικά"

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 17 Οκτ 2025 | 15:47

Καμμένος: Θα ψήφιζα την Καρυστιανού, μου αποπνέει ένα αίσθημα δικαιοσύνης - Δεν θα πάω με τον Τσίπρα

Ο Πάνος Καμμένος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στην πολιτική, με ή χωρίς τη σύζυγο του.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 17 Οκτ 2025 | 11:09

Γεωργιάδης για την "Ιθάκη" του Τσίπρα: Από γκάφα σε γκάφα ο φίλος μου - Αλέξη, προλαβαίνεις να το αλλάξεις

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρεται στην ανάρτησή του στις "διακοπές αμέσως μετά την τραγωδία στο Μάτι, πάνω σε πολυτελές σκάφος".

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 17 Οκτ 2025 | 10:32

Δούκας: "Ναι" στον διάλογο ΠΑΣΟΚ με Τσίπρα - Τα καρφιά για αποκλεισμούς από το Συνέδριο και την "ακούνητη βελόνα" του Γερουλάνου

Ο Χάρης Δούκας δήλωσε ότι έμαθε για τη συμμετοχή του στην Πολιτική Γραμματεία που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στο Συνέδριο από τα ΜΜΕ.

ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ "ΙΘΑΚΗ" 17 Οκτ 2025 | 09:55

Μαρινάκης για βιβλίο Τσίπρα: Μόνο κοινό της πραγματικής Ιθάκης με τη δική του είναι η Πηνελόπη, δηλαδή η εξουσία

Ο κ. Μαρινάκης σχολίασε το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, που όπως ανακοινώθηκε θα φέρει τον τίτλο "Ιθάκη".

ΕΚΔΟΣΕΙΣ GUTENBERG 17 Οκτ 2025 | 09:23

Αλέξης Τσίπρας: "Ιθάκη" ο τίτλος του νέου του βιβλίου - Τα 11+1 κεφάλαια

Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 17 Οκτ 2025 | 08:12

Κωνσταντόπουλος: Ο Τσίπρας έχει στοιχεία αμοραλισμού - Εχω ευθύνη που τον στήριξα

Κριτική προς τον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι είναι αμοραλιστής, άσκησε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ 16 Οκτ 2025 | 20:48

Κορονοϊός: Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν - Καμπανάκι από τον ΕΟΔΥ για 4 κατηγορίες

Καθημερινά στον ΕΟΔΥ καταγράφονται περιστατικά σοβαρής νόσησης και νεκρών από κορονοϊό, παρά τη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 16 Οκτ 2025 | 20:12

MRB: Στις 14,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Το 73,4% λέει "όχι" σε νέο κόμμα Τσίπρα - Πόσοι θα ψήφιζαν Σαμαρά, Καρυστιανού

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της MRB τόσο για τωρινά κόμματα όσο και για τα πιθανά κόμματα Τσίπρα, Σαμαρά και Καρυστιανού

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 19:31

Δευτερολογία Κουτσούμπα: Τα 5 ερωτήματα του ΚΚΕ στην κυβέρνηση για Παλαιστινιακό, Ουκρανία και εξοπλιστικά

Είπε ότι "οι σύμμαχοί σας στην ΕΕ ήξεραν καλά για την απειλή πολέμου και για την κατοχή στην Κύπρο, αλλά σας αγνόησαν για χάρη των στρατηγικών τους επιδιώξεων"

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:49

Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ως κυβέρνηση δεν αναγνωρίσατε το κράτος Παλαιστίνης; Σας άφησε στα κρύα του λουτρού ο Τσίπρας

"Αφού ήσασταν φιλοπαλαιστίνιοι γιατί επί τέσσερα χρόνια δεν το αναγνωρίσατε;", είπε για την Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο

Η ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 16 Οκτ 2025 | 18:37

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί κάθε τρεις και λίγο το manual του διχασμού και της τοξικότητας [βίντεο]

"Όταν άλλα λέει το ΥΠΕΞ, άλλα το υπουργείο Άμυνας και άλλα κάνει το Μαξίμου, τότε κάνεις ανασχηματισμό", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:29

Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του: Κυβερνητικά ψέματα και παραπλάνηση στην εξωτερική πολιτική

Ο Σωκράτης Φάμελλος αμφισβήτησε ότι η μείωση των παραβιάσεων του εναέριου χώρου ήταν αποτέλεσμα της Διακήρυξης των Αθηνών και παρέθεσε στοιχεία που δείχνουν ότι αυτό έγινε νωρίτερα

ΟΜΙΛΙΑ 16 Οκτ 2025 | 18:16

Κωνσταντοπούλου σε Μητσοτάκη: "Έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης κατά του Νετανιάχου και εσείς τον αγκαλιάζετε"

"Ηττήθηκε ο κ. Μητσοτάκης - Δεν είπε τίποτε για τη νίκη του Πάνου Ρούτσι απέναντι σε ένα σύστημα αδικίας, ατιμωρησίας, συγκάλυψης" είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή

ΣΤΟΙΧΕΙΑ 16 Οκτ 2025 | 17:24

ΕΟΔΥ: Τρεις νέοι θάνατοι από κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα

Από την αρχή του καλοκαιριού καταγράφονται σποραδικές περιπτώσεις διασωληνώσεων και θανάτων

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 16 Οκτ 2025 | 16:50

Φάμελλος: Δεν σας κατηγορούμε για μιλιταρισμό, σας κατηγορούμε για ανεπάρκεια και ανικανότητα

"Η παρακαταθήκη σας στην εξωτερική πολιτική της χώρας είναι μία παρακαταθήκη ηττών, υποχωρήσεων, λανθασμένων και πρόχειρων επιλογών" είπε ο Σωκράτης Φάμελλος

Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ 16 Οκτ 2025 | 16:46

Δημήτρης Κουτσούμπας: Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας αμφισβητούνται και ο λαός μπαίνει σε μεγάλους κινδύνους

"Η κυβέρνηση βρίσκει τα "λεφτόδεντρα" μόνο για τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς", ανέφερε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 16 Οκτ 2025 | 16:46

Χαρίτσης: Η χώρα έχει οδηγηθεί σε διεθνή υποχώρηση μετά από έξι χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ

"Η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη που είχε στόχο την απομόνωση της Τουρκίας, ηττήθηκε", ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 16 Οκτ 2025 | 16:30

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: "Θα πιάνατε τον Τραμπ από το πέτο και θα του λέγατε go back;" [βίντεο]

"Μπορεί το στυλ του προέδρου Τραμπ να ξενίζει, αλλά να είστε προσεκτικός, κύριε Ανδρουλάκη, είναι εκλεγμένος πρόεδρος και οι ΗΠΑ είναι στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας", ανέφερε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 16 Οκτ 2025 | 14:34

Βουλή: Υπερψηφίστηκε με 158 "υπέρ" το εργασιακό νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν οι 156 βουλευτές της ΝΔ και οι δύο ανεξάρτητοι, Κωνσταντίνος Φλώρος και Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 13:28

Το καρφί Μητσοτάκη σε Φάμελλο για Τσίπρα: "Διακρίνω μια νευρικότητα, μάλλον οφείλεται στους απόντες"

Ο πρωθυπουργός απάντησε με αιχμές στις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 16 Οκτ 2025 | 13:19

Μιλένα Αποστολάκη για Τσίπρα: Και στον Αβραμόπουλο έδιναν 20% οι δημοσκοπήσεις, αλλά δεν έκανε κόμμα

Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Εξεταστική είναι μια διέξοδος, το στρίβειν δια του αρραβώνος.

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 12:25

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: "Δεν λειτουργεί το ΥΠΕΞ - Με μπερδέψατε με τον Δένδια"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι το υπουργείο Εξωτερικών "είναι στη χειρότερη κατάσταση έπειτα από πολλά χρόνια".

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 11:20

Μητσοτάκης στη Βουλή: "Τα ήρεμα νερά αποδίδουν, συνιστώ μεγαλύτερη ψυχραιμία στους ψευδοπατριώτες"

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ενεργή διπλωματία δεν μπορεί να συγχέεται με την επαναστατική γυμναστική.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 16 Οκτ 2025 | 09:42

Το άδειασμα Τσακαλώτου σε Τσίπρα: Δεν ήταν κοστολογημένο το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2023

"Θεωρούσαμε πως είμαστε στην αντιπολίτευση και μπορούμε να λέμε και κάτι παραπάνω" είπε ο κ. Τσακαλώτος.

ΣΤΙΣ 11 16 Οκτ 2025 | 08:15

Συζήτηση αρχηγών στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική - Τι θα πει ο Μητσοτάκης για Τουρκία και Μεσανατολικό

Στη Βουλή θα μιλήσει σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 15 Οκτ 2025 | 23:25

Βουλή: Λιποθύμησε η εισηγήτρια της Ελληνικής Λύσης - Διεκόπη προσωρινά η συνεδρίαση για το εργασιακό νομοσχέδιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισηγήτρια της Ελληνικής Λύσης, Μαρία Αθανασίου υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο - Στο σημείο κλήθηκε γιατρός.

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ 15 Οκτ 2025 | 22:32

Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την ψηφοφορία για το εργασιακό νομοσχέδιο

Τι ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης για να αιτιολογήσει την απόφαση αυτή

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΜΕ 183 ΥΠΕΡ 15 Οκτ 2025 | 17:38

Αντιπαράθεση για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΚΚΕ Β. Μεταξά: Κατηγορείται για κλοπή ασπίδας αστυνομικού

Αντιπαράθεση για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΚΚΕ Β. Μεταξά, που υπερψηφίστηκε με 183 υπέρ - Κατηγορείται για κλοπή ασπίδας αστυνομικού σε αγροτική κινητοποίηση

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ 15 Οκτ 2025 | 09:26

Δρυμιώτης για Τσίπρα: Από πού κι ως πού είναι δημοκράτης; Ενας ψεύτης είναι - Το 12% είναι "ταβάνι"

Την εκτίμηση ότι αν υπάρξει κόμμα από τον Αλέξη Τσίπρα θα έχει "ταβάνι" το 12% διατύπωσε το πρωί της Τετάρτης ο Ανδρέας Δρυμιώτης.

ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ 14 Οκτ 2025 | 19:11

Νίκος Ανδρουλάκης: Το 13ωρο, η τελευταία πράξη ενός δράματος σε συνέχειες

"Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκει χρήματα για τους εργολάβους, αλλά δεν βρίσκει για τους αγρότες και τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα."

ΙΣΠΑΝΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ 14 Οκτ 2025 | 13:59

Το μυστήριο με την ατάκα του Τσίπρα για "την επανάσταση που δεν μπορείς να κάνεις 2 φορές"- Ποιος είπε την ιστορική φράση

Ποιος είναι ο Ισπανός επαναστάτης που είπε τη φράση για την επανάσταση που δεν μπορείς να την κάνεις δυο φορές;

ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ 13 Οκτ 2025 | 20:44

Αστυνομικός Βουλής: Αρχές Ιανουαρίου η δίκη του - Πληροφορίες ότι η μητέρα έχασε την επιμέλεια και του έκτου παιδιού

Το κατηγορητήριο είναι βαρύ, βιασμοί των παιδιών αλλά και της συζύγου του, γενετήσιες πράξεις και βασανιστήρια

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 13 Οκτ 2025 | 13:58

Κανέλλη για Τσίπρα: Στην ιδέα να πάθω σοκ εντιμότητας ανατριχιάζω περισσότερο απ’το να μου την πέσει ο Νετανιάχου

Η Λιάνα Κανέλλη είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ότι "έρχεται τώρα να μπει στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ των ανθρώπων που πούλησε".

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ 13 Οκτ 2025 | 12:59

Αποτάχθηκαν ο αστυνομικός της Βουλής και η σύζυγός του που κατηγορούνται για τον βιασμό των παιδιών τους

Τόσο ο αστυνομικός της Βουλής όσο και η σύζυγός του αποτάχθηκαν από την ΕΛΑΣ.