Follow us

Μητσοτάκης για τις υποκλοπές: "Δεν είχα άλλη δουλειά από το να παρακολουθώ υπουργούς και ηθοποιούς;"

"Έχω βάσιμες υποψίες ότι παρακολουθούνταν και το δικό μου τηλέφωνο το 2016, τότε που λειτουργούσε το Pegasus - Στην υπόθεση Ανδρουλάκη εντοπίστηκαν υπηρεσιακές αστοχίες" τόνισε ο πρωθυπουργός στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μητσοτάκης

Στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ένα ευρύ κομματικό όργανο, απηύθυνε ομιλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με κυρίαρχο θέμα αυτό των παρακολουθήσεων.

"Καλούμαστε να αναδείξουμε το έργο μας επιβεβαιώνοντας ότι το είπαμε και το κάναμε. Ως κόμμα να τηρήσουμε την κατεύθυνση του συνεδρίου μας βαδίζοντας δίπλα στον πολίτη. Και ως πρώτη δύναμη της χώρας να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην τροχιά προόδου που επέλεξε τον Ιούλιο του 2019, φράζοντας το δρόμο σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά. Δίνοντας μια δεύτερη ισχυρή εντολή στην εθνική προκοπή, με σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια" τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός στην έναρξη της ομιλίας του.

Μάλιστα, έκανε μια έμμεση αναφορά στο θέμα των υποκλοπών, λέγοντας πως "εξωθεσμικά κέντρα μας δείχνουν τα δόντια τους, αλλά εμείς στη Νέα Δημοκρατία δεν μασάμε", ενώ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί αργότερα για το θέμα αυτό.

"Ποτέ άλλοτε η πατρίδα μας δεν αντιμετώπισε τόσες μεγάλες και διαδοχικές κρίσεις. Μέσα σε αυτό το ασταθές περιβάλλον η ελληνική κοινωνία και οικονομία όχι μόνο έμειναν όρθιες. Η ανάπτυξη για το 2022 αγγίζει το 6%. Το ίδιο διάστημα η ανεργία έπεσε στα χαμηλότερα της 12ετίας. Επενδυτικοί κολοσσοί ψηφίζουν Ελλάδα, παντού προχωρούν μεγάλα έργα" τόνισε.

Μητσοτάκης για τις υποκλοπές: "Δεν είχα άλλη δουλειά από το να παρακολουθώ υπουργούς και ηθοποιούς;"

Διαβάστε Επίσης

"Ο δραστικός εκσυγχρονισμός της χώρας έχει ενοχλήσει πολλούς και η συλλογική δυναμική της χώρας έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία άλλοτε επηρέαζαν εξωθεσμικά της πορεία της. Αυτά τα κέντρα θα ήθελαν πολύ ένα πιεζόμενο πρωθυπουργό και μια αγκυλωμένη κυβέρνηση. Ήδη μάλιστα κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς οι νεοδημοκράτες δεν μασάμε" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Μητσοτάκης είπε: "Ο κ. Ερντογάν δεν κρύβει ότι θα ήθελε τον κ. Τσίπρα απέναντί του. Όμως έχει εμένα. Και έχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος. Όμως στον κ. Ερντογάν απευθύνομαι με ειλικρίνεια όταν του λέω πως η Ελλάδα κρατά κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις, αλλά ανοιχτό το παράθυρο στις προσεγγίσεις".

"Γνωρίζω πως η γεωγραφία μας θέλει δίπλα. Θα το ξαναπώ, νιώθω φίλο τον τουρκικό λαό, εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, όμως δεν παρασυρόμαστε και δεν παρασύρομαι σε διάλογο με το παράλογο" σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Για ΣΥΡΙΖΑ: "Ο αριστερός Τραμπισμός σε όλο του το μεγαλείο"

Μητσοτάκης

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα: "Το κλίμα το έχει δηλητηριάσει ο κ. Τσίπρας. Αμυνόμαστε στον Έβρο; "Ένοχοι όσοι δεν ανοίγουν τα σύνορα". Ξεσπά πανδημία; "Ας διαδηλώσουμε". Θωρακίζεται η Εθνική Άμυνα; "Ξοδεύεται πολλά σε εξοπλισμούς". Πόλεμος στην Ουκρανία; "Δεν φταίει ο εισβολέας".

Δεν πρόκειται για παράταξη αλλά για συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και ευδοκιμεί στον βούρκο της πολιτικής. Γι' αυτό και κρύβονται πίσω από κάθε χυδαιότητα.

Διαβάστε Επίσης

Μέχρι και παιδεραστές μας είπαν. Τώρα ετοιμάζουν την ήττα τους και αμφισβητούν ακόμα και την ακεραιότητα των εκλογών. Ο αριστερός Τραμπισμός σε όλο του το μεγαλείο. Όπως είχε πει παλιότερα ο εθνάρχης μας Κωνσταντίνος Καραμανλής, θέλουν να πειστεί ο λαός ότι είναι στηρίγματα της Δημοκρατίας αυτοί που την απειλούν".

Αναφερόμενος στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε σε έντονο ύφος: "Τελευταίο τους καταφύγιο οι υποκλοπές. Μπερδεύουν συνειδητά νόμιμες επισυνδέσεις, με κακόβουλα λογισμικά που μπορεί να χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε. Τι επιχειρούν να πείσουν; Ότι προσωπικά δεν είχα άλλη δουλειά από το να ακούω τους υπουργούς μου; Τις γυναίκες τους; Τη γραμματέα μου; Ηθοποιούς; Δεν παρουσιάζουν την παραμικρή απόδειξη.

"Έχω βάσιμες υποψίες ότι παρακολουθούνταν και το δικό μου τηλέφωνο το 2016"

Άδωνις Γεωργιάδης

Εγώ σε συκοφαντώ και απόδειξε εσύ ότι δεν ισχύει η συκοφαντία μου. Έρχεται ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και ρίχνει φως στην εμπλοκή του. Επιβεβαιώνει στην τελευταία του συνέντευξη ότι λειτουργούσαν κακόβουλα λογισμικά στη χώρα μάλλον από ιδιωτικά συμφέροντα. Έχει τεκμηριωθεί από το 2016, ότι λειτουργούσε το Pegasus. Μιλάμε για την εποχή παρακολούθησης που έχω βάσιμες υποψίες ότι παρακολουθούνταν και το δικό μου τηλέφωνο.

Και κάτι άλλο που λέει πολλά. Ήταν ο Τσίπρας ο ίδιος που γνώριζε τη λειτουργία τους, που μεταξύ Ευρωεκλογών και Εθνικών έσπευσε πέντε μέρες πριν τις κάλπες άλλαξε τον ποινικό κώδικα που εμπόδιζε τη χρήση και την εμπορία μέσων παρακολούθησης. Μετέτρεψε έτσι το αδίκημα από κακούργημα σε πλημμέλημα. Ποιους ήθελε να προστατεύσει ετεροχρονισμένα. Σε ποιους άνοιγε το δρόμο;".

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην υπόθεση Novartis, αλλά και στο θέμα της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκους Ανδρουλάκη: "Το χθες ίσως να απαντά και στο σήμερα. Επιβεβαιώνουν ότι δεν διδάχθηκαν τίποτα από την υπόθεση Novartis. Πάνω σε ένα υπαρκτό γεγονός δεν μπορούν να στήνουν σκευωρίες. Η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη που θα κάνει ό,τι πρέπει για να διαλευκανθεί πλήρως.

Δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο στις Δημοκρατίες. Θα αναμένουμε την ετυμηγορία της. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ήμασταν ειλικρινείς όταν είπαμε ότι στην υπόθεση Ανδρουλάκη εντοπίστηκαν υπηρεσιακές αστοχίες. Αυξήσαμε τα φίλτρα ελέγχου. Ενεργοποιήθηκαν Δικαιοσύνη και Βουλή".

Μητσοτάκης

Μάλιστα, προανήγγειλε και θεσμικές αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο της ΕΥΠ και των τηλεπικοινωνιών: "Τις αμέσως επόμενες ημέρες τίθεται σε δημόσια διαβούλευση σύγχρονο πλαίσιο για ΕΥΠ και ασφάλεια τηλεπικοινωνιών. Είναι ένα πλαίσιο που καθιστά την Ελλάδα την πρώτη χώρα που απαγορεύει τη χρήση και διακίνηση κακόβουλων λογισμικών στην επικράτειά της. Έχουμε κάποιες διαφορές. Την ώρα που εμείς ανακοινώνουμε έρευνες για τον φυσικό μας πλούτο, εκείνοι δημοσιεύουν λίστες από το δικό τους βούρκο".

"Την ίδια ώρα που η Ελλάδα υποδέχεται νέα Rafale, ο κ. Τσίπρας καλεί τον Γάλλο πρέσβη να τον απειλήσει ότι θα καταργήσει την αμοιβαία αμυντική συμφωνία αν δεν υπάρχει ελληνική προστιθέμενη αξία. Θα ανατινάξει μια εθνική επιτυχία, που έκανε υπερήφανους όλους και ενόχλησε μόνο δύο κέντρα, την Τουρκία και τους εμπόρους όπλων που δεν είχαν θέση σε μια διακρατική συνεργασία", συνέχισε την επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα "καρφιά" στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους επιχειρηματίες

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης πέταξε και τα "καρφιά" του στους επιχειρηματίες, και κυρίως στον Βαγγέλη Μαρινάκη, λέγοντας πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι "τους θέλει συμμάχους, αλλά ούτε υποβολείς, ούτε ρυθμιστές τους θέλει και τους ανέχεται. Άλλο το τερέν της πολιτικής, άλλο το γήπεδο των ιδιωτικών συμφερόντων" σημείωσε.

"Επαναλαμβάνω λοιπόν προς κάθε κατεύθυνση: Ο καθένας τον ρόλο του. Οι υπουργοί και τα στελέχη μας έχουν ατσαλωθεί από την πρόοδο της χώρας. Ας μην αμφισβητήσει κανείς και την ενότητά μας και την αποφασιστικότητά μας" είπε και προκάλεσε ξανά τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, συμπληρώνοντας ότι "δεν τολμά".

"Σε όσους θέλουν την Ελλάδα μπανανία τους απαντώ λάθος διεύθυνση και σε αυτούς που ζητούν να μην κάνω αυτά τα οποία πιστεύω και έχουμε δεσμευθεί απέναντι στον ελληνικό λαό τους λέμε "όχι ευχαριστώ" και σε εκείνους που ονειρεύονται αδύναμες κυβερνήσεις για να γίνονται οι ίδιοι πιο δυνατοί τους προειδοποιώ: θα είμαστε απέναντί τους, είμαι εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό και σε αυτόν τελικά λογοδοτώ" πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Για τις επόμενες εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η επόμενη κάλπη είναι μια από τις πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης. "Όχι μόνο γιατί μπροστά στις φουρτούνες το σκάφος της χώρα χρειάζεται σταθερό τιμόνι, αλλά γιατί καλείται να αποφύγει και τον σκόπελο που λέγεται απλή αναλογική, μια παγίδα που άφησε πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάροντας στην ακυβερνησία.

Γι' αυτό και εμείς δεν μιλάμε για διπλές εκλογές, αλλά για εθνικές εκλογές δίνοντας στην πρώτη κάλπη το βάρος της τελικής. Αυτή θα καθορίσει τελικά ποιος θα κυβερνήσει ώστε η δεύτερη να κάνει πιο ισχυρή και λειτουργική την επιλογή των πολιτών" τόνισε και υπογράμμισε: "Χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις και καθαρούς ορίζοντες. Στόχος μας είναι ένας: η αυτοδύναμη Ελλάδα με πρωταγωνίστρια τη Νέα Δημοκρατία".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 05 Δεκ 2022 | 18:11

Κυριάκος Μητσοτάκης: 200 έργα και πάνω από 5 δισ. ευρώ στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης "Πελοπόννησος 2030"

"Δίκαιη ανάπτυξη σημαίνει ότι καμία Περιφέρεια της χώρας, καμία Περιφερειακή Ενότητα, δεν μένει πίσω" ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 05 Δεκ 2022 | 13:56

Περιοδεία Μητσοτάκη με ζιβάγκο στην Τρίπολη: "Μας αρέσει να λύνουμε τα πραγματικά προβλήματα" [εικόνες]

Πρέπει να τονώσουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην περιοδεία του στην Τρίπολη

"ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ" 05 Δεκ 2022 | 13:55

Ηλιόπουλος: Δεν γίνεται ο κ. Μητσοτάκης να παίζει παιχνίδια με την εθνική ασφάλεια και τη δημοκρατία

"Αποκαλύπτεται ότι παρακολουθούν τις Ένοπλες Δυνάμεις", σημειώνει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 05 Δεκ 2022 | 12:07

Οικονόμου σε Τσίπρα: Ακρως επικίνδυνος ο υπαινιγμός ότι ο πρωθυπουργός δεν εμπιστεύεται την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Η απάντηση της κυβέρνησης στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση των υποκλοπών.

ΣΤΙΣ 9 05 Δεκ 2022 | 08:47

Υποκλοπές: Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, ο Αλέξης Τσίπρας

Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο σστις 9 το πρωί.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 05 Δεκ 2022 | 07:26

Στην Τρίπολη σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Το πρόγραμμά του

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου την Τρίπολη.

ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 05 Δεκ 2022 | 07:26

Τα τρία σλόγκαν Μητσοτάκη για τις κάλπες την άνοιξη και το τραγούδι για τα "γλυκά μικρά ψέματα"

Τελικό ζητούμενο, η αυτοδυναμία, η οποία για το Μέγαρο Μαξίμου είναι πολύ πιθανή, εάν η πρώτη κάλπη αντιμετωπιστεί ως μία και τελική κάλπη.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 04 Δεκ 2022 | 15:47

ΣΥΡΙΖΑ: Είναι αληθές ότι η ΕΥΠ είχε ως στόχους παρακολούθησης τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας;

"Θα περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις. Με την εθνική ασφάλεια της χώρας δεν πρόκειται να ανεχθούμε παιχνίδια", καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 04 Δεκ 2022 | 11:34

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το κυβερνητικό έργο της εβδομάδας και η αναφορά στην Christine McVie

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στην οικονομία, στο ΕΣΥ, στην ανεργία, στον πληθωρισμός αλλά και στην ακρίβεια.

ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 04 Δεκ 2022 | 08:17

Υποκλοπές: Στη λίστα της ΕΥΠ οι αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ; "Μύθοι του Αισώπου", απαντά η κυβέρνηση

Φουντώνει η πολιτική μάχη μετά το νέο δημοσίευμα του "Documento" - "Φλώρος και Λαλούσης παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ, όχι από το predator" - Τι απαντά η κυβέρνηση

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ 03 Δεκ 2022 | 21:22

"Γκάφα με τις υποκλοπές: Η ΑΔΑΕ πήγε σε λάθος κτίριο αντί για την ΕΥΠ" [Βίντεο]

Στο στόχαστρο της ΑΔΑΕ μπήκε το κτίριο της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή, για το παράνομο λογισμικό predator, μόνο που σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής" πήγε σε λάθος κτίριο.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ 03 Δεκ 2022 | 20:58

Απάντηση Οικονόμου σε ΣΥΡΙΖΑ: "Απέναντι σε αυτή την παρωδία, απαντάμε με θεσμική θωράκιση της λειτουργίας της ΕΥΠ "

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε τον πρωθυπουργό και την εισαγγελέα κα. Βλάχου να πάρουν θέση για το αν παρακολουθούταν η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΤΟ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ 03 Δεκ 2022 | 15:58

Κατερίνα Μητσοτάκη: Μιλά για πρώτη φορά για τη μάχη με τον καρκίνο - ''Καλύτερα να ταλαιπωρηθείς παρά να πεθάνεις"

Η αδερφή του πρωθυπουργού, Κατερίνα Μητσοτάκη, διαγνώστηκε με τον ίδιο ακριβώς όγκο, στο ίδιο σημείο και στην ίδια ηλικία με τη μητέρα της, Μαρίκα