Τσακαλώτος: Η αξιολόγηση να τελειώσει γρήγορα και με επιτυχία

Η αξιολόγηση πρέπει να τελειώσει γρήγορα και με επιτυχία τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή.

live-i-omilia-tsakalwtou-sti-bouli
SHARE THIS
0
SHARES

Η αξιολόγηση πρέπει να τελειώσει γρήγορα και με επιτυχία τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην συνεδρίαση της Βουλής για τις προγραμματικές δηλώσεις τονίζοντας ότι αυτό είναι εφικτό μετά τις οργανωτικές αλλαγές που έγιναν στην κυβέρνηση. 

Να γίνει γρήγορα η ανακεφαλαιοποίηση

Η ανακεφαλαιοποίηση πρέπει να γίνει γρήγορα, είπε ο κ. Τσακαλώτος τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να υποστηρίξει τους μετόχους είτε είναι της κυβέρνησης είτε είναι ιδιώτες. «Πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα της διακυβέρνησης των τραπεζών» πρόσθεσε ο υπουργός. 

Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι η κυβέρνηση έχει να δώσει μεγάλες μάχες για τα «κόκκινα» δάνεια και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και προανήγγειλε μια ευρωπαϊκή εκστρατεία για να πεισθουν οι εταίροι για τα ζητήματα αυτά. 

Αναφερόμενος στην φορολόγηση των αγροτών και την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ο υπουργός Οικονομικών παρατήρησε ότι τα προβλήματα δεν θα λυθούν μέσω της φορολογικής πολιτικής αλλά μέσω της νέα αγροτικής και της νησιιωτικής πολιτικής της κυβέρνησης. 

Αναφερόμενος στην ανάγκη ριζοσπαστικών αλλαγών για τον εκσυγρχονισμό της δημόσιας διοίκησης ο κ. Τσακαλώτος τόνιζε την ανάγκη να παταχθεί η γραφειοκρατία και έκλεισε την ομιλία του σχολιάζοντας: «Αν σταματήσουμε τις ριζοσπαστικές πολιτικές θα χάσουμε την μπάλα. Ειναι στο χέρι μας να μην χάσουμε την μπάλα.»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook